Stehag

Svinkopporna kan vi dra ett streck över för denna gången. Dom är inte välkomna tillbaka!!

Mamma har jobbat hela veckan och jag har varit på dagis, känns helt otroligt att vi har lyckats klämma en hel vecka utan något strul med vab eller annat =).

Förra helgen spenderade jag hos pappa. 
I fredags hade mamma faster Eva och Sandra här på fika, de ville fira mammas födelsedag. På kvällen var mamma på kräftskiva hos Marcus och Emma med flera andra vänner.
Ola låg helt slut på soffan hemma hos sin kompis Jim. Mamma cyklade dit senare på kvällen och skulle se en film med killarna men somnade på Jims soffa =)
Mamma och Ola var på kalas i Trelleborg på lördagen. Olas systerbarn Linus fyllde år och hela Olas släkt var på plats.

Söndagen kom Sandra, Morfar och Jeanette hem till oss på fika. Mamma vill ju inte fira sin födelsedag men folk lyckas lura sig hit på ett eller annat sätt i alla fall =) Efter fikat åkte mamma med Sandra till Ikea.

Morfar lämnade en massa flyttlådor till oss för att ja...VI SKA FLYTTA!!
Mamma, jag och Ola har under en tid letat efter en gemensam bostad. Lägenheten vi bor i nu är morfars och kontraktet går ut nu i september. Alternativet har ju därför aldrig varit att vi ska bo kvar här.
Efter allt slit och mög det senaste året så kan det göra oss gott att komma ifrån Lund och börja på ny kula.

Ola har därför skaffat en bostad i Stehag som tillhör Eslövs kommun. Jag ska gå kvar på dagis här i Lund.
Eslövs kommun har gjort ett avtal med Lunds kommun som ger mig rätten att gå kvar hela min förskoletid här i Lund.

Tåget stannar i stehag och ca 5 min ifrån vår nya bostad. Resan in till Lund tar max 18 min. Tåget går ofta och även på kvällar och helger. Ibland kommer vi så klart åka med Ola som också ska ta sig in till sitt jobb i Lund men som kör bil. Vi är säkra på att det kommer fungera bra.
Vi flyttar den 1:a oktober.

Mammas födelsedag var i måndags. Hon slutade lite tidigare på jobb och det är ju aldrig fel =)
Sen kom hon och Ola och hämtade mig på dagis som vanligt. Mammas krav på sin dag var att slippa laga kvällsmat. Vi hamnade på McDonalds, mest för min skull =) Ola gav mamma jättefina rosor och ett presentkort på guldfynd.
Mamma vill passa på att tacka alla som har skickat kort och pengar till henne!! För att inte tala om alla sms och inlägg på facebook =)

Idag är det fredag. Mamma, Ola och Yoda kom och hämtade mig på dagis. Vi gick hem om och lämnade av Yoda sen satte vi oss direkt i Olas bil och åkte till Stehag. Ola bjöd på mat på Stehags bykrog. Jättegod mat fick vi. Efter maten kom en jättesnäll kvinna och bjöd mig på en klubba.

Sen promenerade vi runt i stehag och gick förbi huset vi ska bo i som redan står tomt. Där är underbar natur i området och allt känns så mysigt där.

Nu är det helg och jag och mamma har startat vår semester. Jag har semester i två veckor och mamma i tre.
De två första veckorna ska jag och mamma börja packa men försöka hitta på lite kul också.
Mammas sista semester vecka ska hon till Spanien med Ola. Då kommer Sandra hit och bor hos mig.
Jag ska vara på dagis som vanligt eftersom Sandra jobbar. 

Annars är allt som vanligt. Mamma har varit mycket trött på kvällarna. Somnat på soffan direkt efter min nattning nästan varje kväll. Vi tror det är för att hon har varit orolig så länge över bostad mm men börjar slappna av nu. Vi har Ola att tacka allt för!! Vi är så lyckligt lottade som har honom.

Trevlig helg alla nära och kära.

Ps. Tack snälla Maria och faster Eva för hjälpen med mammas cykelnyckel i veckan. Mamma hade tappat sin nyckel och Maria och Eva körde förbi mammas jobb med extranyckeln så hon kunde ta sig hem.


Byakrogen i Steghag =)


Jag fick pizza!!!


Två trötta stadsbor i byn =)


På promenad i stehag


=)


Titta vatten!!!


Huset


Liten del av trädgården.


Från Ola till mamma på hennes födelsedag ♥


Ola är även Yodas favorit ;)


Jag åker karusell undertiden mamma kopierar sin cykelnyckel.
Sen var det dags för veckohandlingen.

Trackback

RSS 2.0