Vedskjul

Hela veckan har vi haft svärfar här på besök. Han har hjälpt sin son att bygga vedskjul som så väl behövs till all ved som vi ska förbruka hela hösten och vintern sen. 
 
Nu är vedskjulet på plats och det ser riktigt fint ut. Det är bättre byggt än vår uteplats vilket kan reta mig lite haha. Men uteplastsen ska rivas den dagen det byggs uterum.
Nu ska skjulet bara målas också. Grått med vita knutar precis som garaget och huset. Det har till och med samma takpannor som huset och garaget. Det ser bäst ut så. 
 
Vi har även rivivt bersån ute på tomten. Den var så risigt byggd och växterna var bortom all kontroll. Lite synd att rycka upp vinrankan. Den var fin och hade druvor som växte för fullt men den gick inte att rädda. Vi ska så nytt gräs på hela den stora plätten som bersån stod på. 
Oj oj oj vad jag och mannen slet på att bära tegelstenar och andra plattor som låg som golv och mur i bersån. Det kändes i kroppen efter att ha burit på allt det i olika omgångar.
 
I onsdags när mannen och svärfar byggde ute i trädgården gick jag och barnen hem till Malte. Där var det barnkalas för Malte som fyllde 6 år. Isac kramade om sin kompis och gav honom hans present. Jag och Julia stannade och åt korv tillsammans med alla barnen. Föräldrar skulle inte stanna men vi såg vår chans att leka lite med Lova och prata strunt med Carro :)
 
I torsdags gjorde vi ett uppehåll i allt arbete. Då var vi bortbjudna hem till familjen Berbring i Anderslöv.
Där spenderade vi hela dagen. Grillade korv, umgicks, barnen lekte, grillade igen, badade och spelade kubb mm. En super härlig dag. Jag och mannen mådde riktigt fint i deras lounge med egen bar och allt. Både Maria och Niklas tog emot beställningar i den :) Tack för allt!!! ♥
 
Igår avslutades bygget på vedskjulet. Idag fortsatte vi med målningen. Nu är allt målat EN gång!! Nu ska det bara målas EN GÅNG TILL!!! Pheew va lång tid det tar. Inte underlättar det att ha två barn att ta hand om samtidigt. Några ställen har redan fått sitt andra lager med färg då vi har fått anpassa oss efter var skuggan faller på huset. Färgen blir som sirap där solen står på. Inte heller får man måla när det regnar eller väntas regn. Har det regnat ska det torka ett bra tag innan man kan måla igen. När ska man måla då?? ;p
 
Gamla vedskjulet som fanns här när vi flyttade in, ligger på tippen nu :) 
 
 Här byggs det för fullt!
 
 Vårt nya fina vedskjul!!
 
 Julia myser med farfar. Världens snällaste farfar ♥
 
 Sträcker på benen tillsammans med farfar :)
 
 "Brossan släpp nu det tradiga spelet och lek med mig istället!!"
 
 Isac på hans bästa väns födelsedag. ♥
 
 I familjen Berbrings trädgård
 
 Maria bartendern :)
 
 Här badas det!
 
 Vattenspridaren var lika rolig!
 
Yoda var också med ♥
 
 Ola fick väldigt högt betyg för han kunde introsångerna till alla barnprogram :) 
 
 Flickorna var först till bordet och sist därifrån. Mat!!!! 
 
 Min fina man ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0