Isac 5 år!

Då är Isac äntligen en hel hand gammal :) Nu slipper han hålla nere andra fingrar när han ska visa andra hur gammal han är ♥
 
Gårdagen firades väldigt stillsamt. På morgonen överraskade vi Isac med frukost på sängen, sång och paketer. Han blev väldigt glad över uppvaktningen. Vi hade tänt ljuset i födelsedagståget och satt dit nr fem på en av vagnarna. Vi hade även blåst upp lite ballonger som lillasyster hade väldigt roligt med.
 
Ett av paketerna innehöll klart ett tåg som Isac själv har valt ut i leksaksaffären. Det går inte en födelsedag eller en julafton utan att Isac önskar sig något i tågväg. Han tröttnar ALDRIG ♥
En annan lyckad present var spindelmannen dräkten med ett litet armband där Isac själv kan skjuta iväg ett "nät" precis som spindelmannen gör. Vi visste att han skulle gilla den då han alltid lånar kompisens dräkt och springer runt och leker spindelmannen. Nu klär han sig i den här hemma och klättrar på både dörrar, möbler och diskbänkar till mammas förfäran :)
 
Vid lunchtid åkte vi ett par ärenden in till Jula, Rusta och Plantagen. Vi fick köpt mattor till ungarnas rum och nya planteringskrukor till mina tomatplator som vi fick i inflyttningspresent av våra grannar. 
 
På eftermiddagen kom morfar och Marie hit. Då kalasade vi på glass med olika såser och diverse tillbehör.
Isac fick en riktig värsting till vattenpistol i present och han älskar den. Han och pappsen busade ute i trädgården med den hela kvällen igår. Isac var mycket imponerad av morfars nya bil. Han tyckte nog att morfar var lika tuff som transformers när han fällde ner taket på sin bil :) Tack för att ni kom en gång extra utöver det riktiga kalaset i Juli ♥
 
På kvällen gick familjen en liten kvällspromenad. När vi kom hem grillade vi grillspett och sen hade vi mys i soffan. 
 
I helgen har Isac börjat klia sig i ögon och näsa. Nyst och runnit om vartannat. Imorse var han inte vacker när han vaknade. Knall röd och svullen i ögonen. Även lite flammig om kinderna. Ledsen och lätt irriterad var han också. Stackars Isac har fått pollenallergi precis som mor sin hade när hon var liten. 
 
Jag har vuxit ifrån mitt men kan än idag känna av lite kli vid höga gräshalter. Just gräset har höga halter nu och det kliar även på mig så jag får ta tabletter. Vi ringde vårdcentralen och de sa att allergimottagningen tar inte in en på utredning i första taget nu mitt i säsongen. De vill i första hand att man ska egenbehandla sig med receptfria läkemedel. Ola körde efter att han hade varit på banken och slutfört affären för vår gamla bostad till apoteket. Efter att Isac hade badat, fått i sig mediciner så mådde han mycket bättre. Vi har hållt oss inne hela dagen. Synd på det fina vädret med skönt för kliandet. 
Nu får vi bara vänta och se vad det blir av hans allergi. Håller tummarna att det inte sätter sig på luftvägarna som det gjorde på mig. Och vi hoppas även att när gräspollen har lagt sig att hans allergi också gör det. 
 
På torsdagkväll kommer kompisar från dagis hit och firar Isacs födelsedag. Han längtar och har själv fått välja ut ett gäng kompisar att bjuda. Jag fick sätta mig och ringa runt till alla föräldrarna igårkväll. Lämnar inte ut inbjudningar på dagis om man inte bjuder alla med risk för att någon som inte blir bjuden ser det och blir ledsen. Kan omöjligt bjuda alla, de är så stora barngrupper och med blandade åldrar. Tur att torsdagen avslutas med något roligt. På dagen ska vi på 1 års kontroll med Julia och 5 års kontroll med Isac. Båda två ska vaccineras. Ola följer med för han är mycket bättre med barnen på sånt än jag. Vill inte föra över min rädsla för sprutor på barnen. Har inga problem med att sticka andra som på jobbet men när det kommer till mig själv och barnen är jag inte så tuff haha. Isac vet inget ännu, vi tänkte förbereda honom ett par dagar innan då han redan är ganska rädd för nålar. Vi ska köpa hem emla kräm till honom att kleta på innan vi ska dit. 
 
Nu är mannen på väg hem i lånebil. Vår bil började klydda på väg mot hans jobb idag. Den är nu inlämnad på verkstad i väntan på nytt bränslefilter. Det började närma sig servicedags på bilen så nu är den uppbokad till det också när den ändå är inne på verkstaden. Är det inte det ena så är det det andra :S
 
Paketöppning på morgonen.
 
 Frukostbricka helt i Isacs smak :)
 
 Fortsatt frukost ute i trädgården..
 
 
Lite stor på Isac men storleken mindre hade varit för liten :S
Han fick iaf gott om muskler för pengarna haha
 
TÅG!!!
 
 Vattenpistol från morfar
 
 Morfars tuffa bil
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0