Sommarlov, barnkalas och barndop

I onsdags fick Isac stanna hemma. Han vaknade åter igen med kli i ögonen och i näsan. Han såg helt färdig ut och bad själv om att få stanna hemma. Det skulle blivit hans sista dag på dagis inför sommarlovet. När jag ringde till dagis tacka jag fröknarna för allt och önskade dom alla en glad sommar från familjen Haraldsson.
I nästa vecka ska jag dit och tömma Isacs hylla och göra plats för sammanslagningen för alla sommarbarn som ska gå där. Isac har nu börjat sitt SOMMARLOV ♥
 
I torsdags hade vi en fullspäckad dag. På förmiddagen veckostädade jag huset för första gången. Visst har trasan och dammsugaren varit framme ett par gånger redan sedan inflyttningstädet men i torsdag blev det det första riktiga veckostädet :) Så glad jag är att vi valde att köpa en enplansvilla, hade varit riktigt jobbigt med en trappa att springa upp och ner ifrån med allt man ska hämta, städa mm mm. 
 
På eftermiddagen blev jag och barnen hämtade av pappsen. Han slutade tidigt från jobb för att följa med oss på 1 års och 5 års kontroll för båda barnen. Det var dessutom dags för vaccination för dom båda. Isac var väl förberedd både mentalt och med emlakräm på armen. Han var först in för att lillasyster inte skulle ha en chans att pipa vid sitt stick och skrämma upp storebror. Isac var så himla duktig!! Han satt helt stilla i mitt knä och sa inte ett ljud. Han var själv med och hämtade sprutan och såg verkligen nålen och allt innan sticken. Mycket duktigare än sin mamma utan tvekan haha. 
Hörseltestet gick galant. Vi skrattade så när sjuksköterskan satte på honom hörlurarna för då sa Isac; "ska jag dansa nu"? ♥ Han ligger som vanligt lite under sin egen kurva i vikten men det är vi vana vi nu. BVC bryr sig inte heller längre, De vet vid detta laget att Isac ser ut som han gör och är smal i sig själv precis som mamma. 
 
Sen var det Julias tur. Hon däremot skrek i högans sky vid sina stick i benen. Lilla tösen :( Jag och Isac hörde henne långt ut i väntrummet där vi satt och väntade. Hon växer som hon ska men har nu saktat ner lite på viktkurvan eftersom hon har börjat röra sig mer och mer. 
 
Efter BVC körde vi hem och började förbereda Isacs 5 års kalas för kompisarna. Klockan 17.30 började kompisarna trilla in. Carro valde att stanna här under kalaset med Malte och Lova och hon var en stor hjälp med att passa Julia när jag och Ola serverade alla barnen. Vi grillade korv ute i trädgården men det blåste ganska mycket ute. Isac som inte äter tårta beställde glass istället till sitt kalas och glass blev det. Men det åt vi inne i köket. Då sjöng alla för Isac och han fick blåsa ut sina fem ljus på födelsedagståget. Fina presenter fick hans också som han roade sig med hela följande dag sen. Före, mellan och efter måltiderna busade barnen rundor i hela huset. Trots att vi har gott om plats nu så var det väldigt skönt när de alla tog på sig skorna och gick ut och busade i trädgården istället haha.
 
Isac har så fina vänner och det värmer att se. Ingen dålig bonus heller att vi hittar fina vänner i deras föräldrar ♥ 
Det är inget som växer på träd. 
 
Det var en nöjd Isac som nattades den kvällen. Mamma och pappa somnade också direkt efter att vi hade landat på kudden :) 
 
Julia fick aldrig någon biverkning av vaccinationen. Isac däremot vaknade följade morgon och var öm i armen där han fick sticket och hade feber. Han låg nerbäddad i sin säng hela förmiddagen och fick en dos alvedon. Vid lunch piggnade han till och började leka med sina presenter från kalaset. På eftermiddagen började han må dåligt igen och fick en ny dos alvedon. 
 
Idag har vi varit på barndop för lilla Oliver. Son till våra vänner i Hörby. Isac var inte med då han inte är hemma denna helgen. Skönt för honom att slippa kyrkan. Julia skruvade på sig under hela dopet. Jag tyckte själv det var väldigt trevligt. Ljus och fin kyrka, vita kyrkor är alltid trevliga. Och det alltid med en liten tår i ögat man sjunger tryggare kan ingen vara och måne och sol. Sen man fick barn har man blivit så blödig haha. 
 
Efter dopet befann vi oss i en lokal där vi blev bjudna på både lunch och kaffe med tårta. Efter ett par timmar tackade vi för oss och körde hem. Ola som fick mail från sin chef angående något problem på jobb ville köra inom kontoret för att åtgärda problemet. Jag och Julia fick därmed se var pappa jobbar. Inget spännade precis. Skrivbord, datorer, skärmar, sladdar och miljoner knappar. Jag blev inte klokare på vad min man arbetar med. När folk frågar mig vad min man jobbar som så svarar jag att han är serveradiministratör, jobbar för infrastrukur teamet i Hörbykommun och är huvudansvarig för backupen. Vad allt detta innebär kan jag inte nu och antagligen aldrig förklara. Bara att lägga detta jag skrev här nu på minnet har tagit lååååånggg tid. Förr svarade jag bara att han jobbar med data i Hörbykommun haha.
 
Hemma var det åter till arbetet med huset. Igår var vi en sväng på bauhaus och inhandlade färg av olika sorter, penslar och olja till trädecket. Vi ska måla Isacs rum. Han bor tillfälligt i gästrummet tills vi är klara med hans riktiga rum. Huset har ganska nyligen blivit målad grått på fasaden. Det var tydligen mörkblått från början. När de tidigare ägarna målade om det grått så målades aldrig det vita som är runt knutarna på huset. Det har vi handlat färg till nu. Först ska det tvättas osv, förbarbetet är det viktigtaste som Ola ALLTID säger ;p
 
Trädäcket och alla trapporna på utsidan har blivit skubbade och där började vi olja in allt trä idag. Vi har även börjat spackla inne i Isacs rum ikväll. Vid frukosten imorse satt vi och skrev en lista på allt som behövs göras och i vilken ordning vi ska ta allting. Vi har iaf fått gjort en hel del sen vi flyttade in och det ser redan så mycket bättre ut. Vi ligger verkligen inte på latsidan här hemma. Både jag och Ola har skavsår på knogarna som vi skrubbar och står i. 
 
Nä nu har jag och mannen förtjänat att slänga oss på soffan och njuta lite av lördagskvällen. 
 
Julia med pappa i väntrummet på BVC.
 
Julia är nyfiken på alla människor på dopet men det är säkrast att hålla sig nära pappa ♥  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0