Öroninflammation

Stackars vår lilla prinsessan. Hon har fått sin första penicillinkur. Inte ens ett år gammal ännu. 
 
I förra veckan när förkylningarna började härja här hemma upptäckte jag en vaxkaka i Julias högra öra. Hon hade ganska ont när jag tvättade bort den. Ringde till vårdcentralen för att höra om detta var något att bekymmra sig över eftersom hon även hade lite feber och var allmänt dålig. 
De tyckte att vi skulle avvakta. Hon hade inte hög feber. Inget fel på aptiten. Hon tog sig inte för örat och var inte otröstlig. De menade på att om det hade varit öroninflammation som jag var lite inne på så hade hon haft mycket ont. Det kan också bildas mer vax i samband med en förkylning. 
 
Julia fortsatte i ett par dagar att ha lite vax i det örat men blev bättre för varje dag. I helgen var hon så gott som frisk men sen blev hon ju dålig i början på denna veckan IGEN. Hosta och rinnade näsa.
 
Igår på förmiddagen när jag hade henne på skötbordet så rann det var ut var ur samma öra. Då blev denna mamman orolig!! Ringde till vårdcentralen som gav oss en tid samma eftermiddag. Ola tog ledigt från jobbet den sista timmen och följde med. Hos doktorn blev det snabbt besök då det inte fanns några tvivel på vad Julia hade. Julia har haft öroninflammation där trumhinnan har spruckit och därför rann det ut var. 
 
Hon har inte ont som tur är, konstigt att hon inte har varit mer ledsen lilla sessan ♥
Hon ska gå på penicillin nu i fem dagar. Vi kommer få en kallelse från öronkliniken sen, där vi ska komma på återbesök för att se så att örat har läkt som det ska.
 
Julia var så duktig hos doktorn. Sa inget när de sög ut var från örat eller tog en odling med en tops. Isac var världens bästa storebror där också. Fast att han hade trillat på vägen hem från dagis och slagit sig på knäet så tänkte han på sin lillasyster under hela besöket hos doktorn ♥
 
Dumma öroninflammation. Det hade jag ofta som barn. Hoppas inte lilla Julia ärver det skräpet från mamma :(
 
Nu har vi snart klämt ytterligare en vecka med sjukstuga, kan det vända nu?
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0