Tillbaka till vardagen!

Familjen Haraldsson har haft 4 helt underbara lediga veckor tillsammans. Vi är tillbaka i vardagen igen. Julia på dagis, jag och mannen på jobben. Den största förändringen är dock för vår lilla Isac som har börjat i skolan.
 
Det har gått bra även om allt är med blandade känslor när saker och ting är nytt och konstigt. Både för oss och för Isac. Det har inte varit roligt alla gånger då vi har lämnat honom på skolan. Han har visat sig ledsen över att bli lämnad ett par gånger men nu börjar det vända. Det tar tid att vänja sig vid något nytt och det är ju en ganska försiktig och blyg liten kille vi har. Trots att det är många kända ansikten och gamla kompisar så har det väl känts lite läskigt. Ingen förstår honom bättre än jag. Jag känner igen mig så mycket i Isac. Han är så lik mig som barn.
 
När jag kom till skolan för att hämta häromdagen så stod jag länge och spanade på Isac när han lekte med alla sina kamrater. De lekte "under hökens vingar kom" och det var så roligt att se honom springa där och det tog fram gamla minnen från när man själv var liten. Julia klarar sig bra på dagis utan sin storebror. Hon har många vänner och känner sig trygg med personalen. Isac blir alltid hämtad först på eftermiddagarna och är med och hämtar Julia på dagis. Det är alltid ett kärt återseende när de får syn på varandra ♥. Isac har så mycket att berätta för sina gamla fröknar om skolan och de tycker att det är roligt att höra hur det går för honom.
 
Isac har även börjat på simskola och det tycker han verkligen är roligt! Jag har inte själv varit med honom där då det är pappa som står för den biten. Men Isac berättar glatt allt för mig och Julia när han kommer hem därifrån. Han tränar bentagen just nu och rabblar hela tiden simskolelärarens ord; "groda, strut, pinne" haha.
Efter simskolan stannar alltid Isac och Ola kvar på badet och spelar air hockey och äter glass. Då har jag och Julia egentid där hemma utan grabbarna. Vi målar naglar och flätar håret mm ♥
 
Hösten är på ingång och det känns väl helt ok. Bortsett från att det även drar med sig alla dumma förkylningar. Julia hann inte mer än sticka in näsan på dagis efter semestern innan hon blev dunderförkyld och astman visade sig för första gången denna säsongen. Vi var på uppföljningssamtal hos barnspecialisten med Julia nu i veckan ang hennes förkylningsastma. Läkaren gav oss några tröstande ord. Han såg ljust på Julias framtid och menar på att hon har mycket goda chanser att växa ifrån sin astma. Redan vid tre års ålder ska det bli lättare och hon kommer antagligen växa ifrån det helt så småningom. De flesta barn har vuxit ifrån det innan skolåldern men han tror att Julia kommer bli bättre långt innan dess. Vi kan inte mer än hålla tummarna för att han har rätt.
 
Men om man bortser från alla sjukdomar som höst och vinter ofta kommer dragandes med så har vi en ganska mysig tid framför oss. Jag som nattarbetare sover ju mycket bättre på dagarna under denna tiden på året. Det är mörkare och svalare vilket helt klart är det bästa för min sömn på dagen.
Alla höstkläder som redan är införskaffade och bara väntar på att bli använda. Hemmet som piffas upp med mysiga detaljer som nya plädar, kuddar och värmeljus mm. För att inte tala om vår älskade kamin som snart kan börja användas igen. Med vintern kommer även julen som är den magiska tiden på året för barnen.
Under semestern blev hela huset målat. Det känns ju så skönt att ha det färdigt och snyggt utvändigt. Nu kan vi fokusera på insidan.
 
Vi hade en skön sommar men hade kanske behövt en veckas semester till. Vi hann inte riktigt med att träffa alla vi hade tänkt hälsa på. Måla huset tog längre tid än vad vi trodde. Så ska vi klaga på något så är det i så fall det ;)
 
Här kommer som vanligt en bildbomb på allt vi har haft för oss sedan sist jag bloggade. Jag måste börja blogga lite oftare så det inte samlar sig på detta viset haha.
 
Vi har varit och hälsat på lilla Isabelle.
Storebror Gabbe skulle naturligtvis stolt visa upp henne för oss.
Grattis igen till familjen Björklund/Plym
 
Min lillasyster fyllde år i Augusti och vi var tidigt ute med att fira henne.
Presenten från oss var en liten kattunge. Den köpte vi av min släktning här ute i byn.
Isac hade lite svårt att lämna den ifrån sig ;)
Det var en glad Jessie den dagen ♥
 
Vi fick många soliga dagar på semestern och bäst har vi det hemma i trädgården då.
Vi slet mycket på huset men försökte även passa på att njuta av solen.
 
Vi lovade barnen att göra uppehåll i målandet då och då för att göra små utflykter. En dag tog vi en favorit i repris och åkte till Halmstad äventyrsland. Här ser man fisken Isac på väg nerför vattenrutschbanan.
 
 
 
 
En dag fick mannen måla ostört på huset en hel dag. Jag och barnen åkte in till Lund och hälsade på mitt lilla gudbarn och hans familj. Vi stannade i flera timmar och fikade och pratade. Isac och Tiddi lekte ute på gården.
De hade så roligt så jag fick inte Isac med mig hem. Han stannade och sov över. Han blev sen hämtad av pappa morgonen där på. Tack familjen Nilsson ♥
 
Vi har varit och firat Alex dopdag. Här är söta Alex och hans stolta föräldrar ♥
 
 Här är en del av släkten på dopkalaset ♥
 
En dag tog vi båten ut till Ven. Underbart vackra Ven, helt klart ett smultronställe!
 
Lyckliga Isac fick äntligen åka båt som önskat.
 
Även Julia tyckte att det var roligt att åka båt!
Det bästa var cykelturen tyckte Isac!
 
Pappa en sån här cykel borde vi ha hemma också!!
 
Prinsessan ♥
 
Älskade lilla Julia har blivit så stor över sommaren.
Hon pratar mer och mer och det är så roligt att följa ännu en liten som börjar bli stor.
Det är verkligen en kort tid som barnen är små ♥
 
Syrran bjöd på bio en kväll för att fira min födelsedag vilket var mycket gulligt gjort av henne ♥
Kortet jag fick var inte lika gulligt ;p
 
Vi hade vänner över på middag en kväll. Det var tjejkväll, männen var enbart barnpassare/bartenders/servitörer :) Kvällen avlutades med en sväng på stan. Vi satt på Glorias uteservering och sen blev det en liten tur på dansgolvet innan vi valde att avsluta tidigt. Med åren har man lärt sig att det är även är en dag imorgon ;)
Tack Malin, Maria och Sandra för en trevlig kväll ♥
 
Jag är numera 30+ ;) Jag är ett år klokare och det valde jag i vanlig ordning att fira med dom närmsta.
Mannen och barnen sjöng för mig på morgonen med frukost på sängen. På eftermiddagen dök pappa och Marie upp och överraskade mig med blommor och presenter. Pappas och mannens present var ett bidrag till något jag har velat få gjort länge nu. Vad det är får ni se när det är gjort ;)
Kvällen avslutades med räkmackor och en minikräftskiva bara jag, mannen och barnen! ♥
 
Firad blev jag även dagen efter. Då var vi hemma hos pappa U och Mona. Här sitter vi vid bordet allesammans och fikar på tårta och glass. Isac badade sen i poolen med morfar U. Det blev även en tur på fyrhjulingen och mycket annat skoj.
 
Tack till alla som uppvaktade mig och tusen tack för alla fina presenter!! ♥
 
 Isac redo för skolan!
 
 Här har vi en taggad och glad Isac på sin första skoldag!! ♥ 
 
Numera är det bara jag och Julia vid frukostbordet på mina lediga dagar.
Nu är Isac inte ledig mitt i veckan med oss längre. Det blir dock korta dagar för honom då jag hämtar honom redan vid 13.00 när skolan slutar.  
 
Än blommar det ute i trädgården. Kaprifolen doftar underbart och rosorna blommar för andra gången nu.
 
 Förr förra helgen var det barnensdag här i byn.
Det bjöds på framträdande, liveband, trollkarl, ballonger, mat, hoppborg, ponnyridning och häst och vagn. Familjen hade en riktigt trevlig förmiddag ute i byn och solen sken på oss.
 Vi fick en mysig tur runt i byn med häst och vagn ♥
 
 Samma kväll var vi i Trelleborg och firade Linus födelsedag. Isac och Julia var glada över att träffa kusinerna och Tessan var glad över att träffa Sam :)
 
Familjens kelgris!
 
 Så sant!! Han är en riktig energikick och får alltid oss alla på bättre humör!
 
 Djur och framförallt hundar är ju det bästa som finns!!
Vi passade Olas kollegas hund en vecka nu ganska nyligen. Det var ett tag sen man hade tre hundar att gå ut med men man kom snabbt in i det igen :)
They call me crazy dog lady, like it`s a bad thing ;)
 
Bästa synen en mamma kan få innan hon lämnar hemmet för att bege sig mot jobb. 
Barnen myser tillsammans efter kvällsbadet. ♥


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0