<3



1:a advent

Jag och mamma skulle ner till stan igår. Vi skulle titta på julskyltningen med Marlene och hennes familj.
Detta blev inte av. Jag var inte mig själv igår alls. Jag var trött, mammig och ledsen. Ingen feber hade jag men man kan ju må dåligt endå. Mamma tyckte att det var bäst att stanna hemma. Viktigare att vila upp sig så vi orkar arbetsveckan. Marlene tyckte inte att vi missade något. Där var inte ens något tivoli i år.
Mest synd att vi inte fick träffa Marlenes familj.

Jag sov hela eftermiddagen. Mamma som hade tvättat hela förmiddagen tog ett extra tvättpass när jag låg och sov. Hon hade tagit upp lite filtar från förrådet som behövdes tvättas.

På kvällen piggnade jag till. Pappa kom förbi på ett kort besök bara för att träffa mig. Sen hade jag och mamma mys i soffan med tända ljus, glögg och pepparkakor. Julsånger lyssnade vi på och tomtetröjorna åkte på=) Självklart tände vi första ljuset! Nu känner i alla fall jag och mamma julstämning.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt,
då gläds vi åter alla att få fira första advent.


Glad liten nisse =)


Vintern är här!

Så mycket snö det har kommit! Jag och mamma gav upp tanken att vi skulle cykla till jobb och dagis. I torsdags när mamma jobbade kväll så tog hon med sig min vagn till jobbet.

När hon slutade jobb så promenerade hon till röda stugan och hämtade upp mig sen gick vi hem. Var hemma en halvtimme senare än vad vi brukar. Inte så illa. Men både jag och mamma sov gott den natten =)

Nu är det helg igen, denna veckan har gått så fort. Jag är lite förkyld så vi håller oss hemma och vilar upp oss inför nästa vecka. 

Mamma var nere i förrådet igår när jag låg och sov för att hämta upp julsakerna. När jag vaknade imorse så var adventsljusstakarna uppe. Det första jag fick syn på var en tomte som stod på golvet, den blev jag faktiskt lite rädd för!!

Linda och Maria var här hemma igårkväll och tittade på idol med mamma. De drack glögg och fick in årets första julstämning. Jag sov gott i min säng. Fick komma in i mammas säng rund 05.00 tiden imorse. Mamma var inte så pigg på att stiga upp då. Vi somnade om i mammas säng. Sen när vi vaknade låg vi kvar i sängen och tittade på barnprogram. Jag kröp upp till mamma och kramades...så mysigt!! Vi älskar helgen ♥

Idag har jag hjälpt mamma att städa. Jag fick till och med använda den stora dammsugaren...vilken lycka!!!
På eftermiddagen kom Rickard och hälsade på. Mamma lagade pasta med köttbullar till oss. Kusin Maria kom också och gjorde oss sällskap. Jag visade mamma och Rickard att jag kan säga brum brum när bilen kör!
Ikväll ska jag och mamma tända alla fina ljus och se någon bra Disney film. Kanske om jag är snäll så får jag något gott att äta, det är ju trots allt lördag. Tomtemust har jag fått smaka idag och det svalde jag glatt ner.

Imorgon är det första advent. Då packar jag och mamma vagnen och traskar ner till stan för att se alla fina lampor. Jag är ju expert på att visa var lampan är så det blir nog mycket pekande. Idag håller vi oss inne. Jag är ju så förkyld. Men är jag tillräckligt bra imorgon så blir det kanske lite lek i snön.


Jag ser till så att mamma och Yoda följer lagarna här hemma! =)






 


Vem har roligast?


Tut tut..här kommer jag och mamma!


;Det var en gång..



Jag och farbror blå=) Rickard.


Jag och Maria

Jag och mamma önskar alla våra nära och kära en trevlig första advent!!

Barndop och utvecklingssamtal

I söndags var vi på barndop i staffanstorp. Det var söta Matilda som skulle döpas. Dopet var jätte fint. Jag och Tiddi tävlade om vem som kunde låta mest i kyrkan. Mamma försökte få tyst på oss men det var inte lätt. Massa kompisar i kyrkan hade vi. Kul att så många barn var med!

Efter kyrkan blev vi bjudna på smörgåstårta och annat gott i folkets hus i staffanstorp. Jag sprang runt och kramades med hur många som helst. Lite förkyld var jag men det stoppade inte mig att busa rundor.

Sandra följde med oss hem efter kalaset. Jag somnade med en gång. Mamma och Sandra tittade på film.

Igårkväll kom Maria hit och passade mig när jag låg och sov. Mamma och Rickard skulle på bio. Jag vaknade bara till en gång och ville ha nappen. Maria tyckter att jag är en så snäll bebis. Tack snälla Maria för barnpassningen!

Idag när mamma kom till dagis efter jobbet så var det dags för mitt första utvecklingssamtal. Mamma fick bara höra bra saker. Jag är en trygg, glad och nyfiken unge. Väldigt social och vill kramas med alla de andra barnen. Jag har lärt mig jätte mycket nya saker sen jag började på dagis. Men allt detta visste ju mamma redan. Hon var inte ett dugg orolig inför detta samtal.


Matilda med familj i centrum framme i kyrkan


Här myser jag med tant Linda i kyrkan


Jag och Sandra


Jag och tant Maria som även passade mig igårkväll.


Här önskar jag grattis till Matilda på hennes dopdag.

Dagisfoto

 



Jag passade huset när mamma var på kurs.

Tisdag till onsdag åkte mamma iväg på kurs. Sandra och Maria hämtade mig på dagis och passade mig hemma hos oss. De sov över båda två och vi hade jätte roligt tillsammans.
Mamma gottade sig på Margretetorp där hon var med jobbet. Hon fick ett eget dubbelrum med stor säng, tv, minibar och stort badrum. Hon blev bjuden på jätte mycket god mat!!

När mamma kom hem på onsdagkvällen var jag jätte trött och redo för att lägga mig. Men Maria hade låtit mig vara uppe så jag kunde få träffa mamma. När hon klev innanför dörren så sprang jag mot henne och gav henne världens största kram. Mamma blev jätte glad!!!

I torsdags träffade vi Rickard efter jobb och dagis. Fredagkväll kom farbror Benke hit och tittade på idol tillsammans med mamma. Även Sandra kom förbi en liten stund och senare kom även Marlene.
Det frös till lite på fredagkvällen så farbror Benke sov över på soffan. Han kör med sommardäck fortfarande.
På morgonen åt vi bullar och han passade mig när mamma handlade lite och gick ut med Yoda.

Runt lunchtid hade Henke åkt hem och jag och mamma gick till Nova för att möta upp Marlene. Jag busade hela tiden inne på Nova. Sprang iväg så de fick leta efter mig. Jag gick fram och kramade en helt främmande man och hans dotter. Jag sprang fram till en som körde permobil och ville vara med och styra den. Gullig måste jag vara för jag får alla att le ;)

Mammas cykelnyckel bröts av i låset på hennes slanglås nu i veckan. Henke försökte fixa det till henne men nyckeln satt längre ner i låset än vad han trodde. Mamma, jag och Marlene gick till Jula och köpte ett nytt slanglås och en bultsax. Det var den största saxen jag har sett. Tung var den också men vi fick in den under vagnen.
Vi promenerade även förbi en bensinmack för att pumpa däcken på min vagn. Min dumma vagn kan ju inte pumpas med en vanlig cykelpump.

Lördagkväll somnade jag tidigt. Mamma ville också lägga sig men fick besök av Sandra =) Sandra stannade inte så länge och mamma var i säng till 21.00. Hon somnade med en gång. Vi sov till 8.00 idag så gissa om vi är utvilade? SKÖNT!

Tack Eva och Sven för de fina kläderna vi fick!!!

Idag ska vi på dop i staffanstorp. Matilda Glans ska döpas och firas!


Jag och farbror Benke tittar på TV


Magretetorp




Kolla mina söta morgonskor!


Bjuder Yoda på äppel.



De senaste dagarna.

Veckan rullade på som vanligt med jobb och dagis. Sandra var här en kväll och åt kvällsmat med oss. Mamma hjälpte henne att slinga håret men det roliga missade jag för då hade jag redan somnat.

Mårtens gås har vi firat hemma hos familjen Björklund. Vilken god middag vi blev bjudna på. Jag är ganska dåligt på att äta kvällsmat nu förtiden. Jag satt mest och kladdade. Men mamma åt för mig också=)
Kakor, frukt och glass var jag bättre på att få i mig senare på kvällen, man är ju inte dum! Jag kunde till och med visa Eva var hennes kakburk stod=)

Linda var här en förmiddag och drack kaffe med mamma. Jag var på dagis tråkigt nog, får kramas med henne en annan dag snart!

I fredags kom Sandra och hämtade mig på dagis. Mamma jobbade kväll. Sandra körde hem mig till Eva och Sven. Där fick jag god mat som vanligt. Lekte och busade med Sven hela kvällen. Familjen Björklund har köpt en resesäng till mig. Den sov jag gott i inne på Eva och Svens rum. Mamma och Sandra firade fredagkvällen tillsammans och roligt hade de!!.

Jag kom hem på lördags förmiddagen. Först hade jag följt med Eva och Sven på Nova en sväng. När vi kom innanför dörren så satt mamma, Maria och Rickard runt köksbordet. Mamma blev jätte glad att se mig och jag henne! Hela lördag eftermiddagen var jag och mamma själva. Vi badade, tittade på film och hade det riktigt mysigt. Jag fick dessutom sova i mammas säng natten till söndagen!

Igår kom morfar och Jeanette och hämtade upp mig och mamma. Tillsammans åkte vi till sjöbo för att hälsa på gammelfarmor och farfar. God mat fick vi!! Jag fick nog en liten sockerkick av efterrätten för vilken fart där blev på mig. När jag hade busat färdigt somnade jag nästan i morfars knä. Sov i bilen på vägen hem och fick gå och lägga mig så fort vi kom hem. Jag fick vantar och ett pussel av gammelfarmor och farfar. Mamma fick jätte fina juldukar.

Tack snälla familjen Björklund för allt denna veckan! Tack för trevligt farsdag firande och tack till polisen som hjälpte oss att koppla in vårt högtalarsystem=)


Sandra med slingmössan på huvudet...nästan lika söt bebis som jag;)


Sitter i Evas knä och äter middag!


Bus med Sven!!


Leker med Sandra och Maria.


Sitter som en kung i Björklunds soffa och äter isglass=)


Jag, gammelfarmor och morfar!


Jag och Jeanette tittar i leksakstidningar...undrar vad jag får av Tomten i år?


Nannig i morfars knä.


Mamma ♥ Isac

I Love You


Love

VILDA BEBIN

Mamma tycker att jag är mer vild än tam! Här har hon spelat in mig mitt uppe i ett av mina hyss. Jag får absolut inte göra detta men denna gången lät hon mig så hon kunde få det inspelat. Bara om ifall att jag inte tror på henne den dagen jag är vuxen och hon berättar hur busig jag kunde vara när jag var liten.

OBS! Mamma står precis intill och är redo att fånga mig!






Även den vilda bebin blir trött och...


...tar en pause framför TV:n en stund.

Vänner, familj och frysen full med mat=)

Igår hämtade pappa mig på dagis. Jag sov över hos honom till idag.

Mamma hade en massa vänner här hemma igårkväll. Hon hade jätte roligt men saknade mig samtidigt så klart=)
Jag kom hem runt middagstid idag. Då var farbror Benke och Eva här.
Mamma och Eva höll på med storkok. Eftersom Eva är kock så lärde hon mamma en massa knep.
Enkla, billiga och snabba middagar för oss att göra. De gjorde en massa mat och frös in. Nu har vi så vi klarar oss en lång tid framöver. Skönt att efter långa dagar på jobb och dagis bara kunna ta fram mat ur frysen och tina upp. Sven kom sen för att hämta Eva. Han hjälpte oss att fixa lampan i taket i köket. Då många har försökt att fixa den men inte lyckats. Han fick även äran att roa mig undertiden mamma och Eva gjorde klart i köket. 
Tack snälla Eva och Sven för idag och ett stort tack till gammelfarmor och farfar för bidraget till matkassan!! ♥

Farbror Benke stannade hela dagen. Vi åt och hade jätte trevligt. Han passade mig när mamma gick ut med Yoda och gick en sväng till affären.

Marlene och Sandra har också varit här och fikat idag. Vi busade massor!! De kittlade mig..lekte flygplan och slängde mig på sängen. Jag skrattade så jag fick ont i magen!

Ikväll var jag svårnattad. Antagligen övertrött. Mamma försökte med det mesta. Även Rickard försökte men nej jag ville inte! Men till sist så somnade jag och mamma hoppas på en sovmorgon imorgon=)


Mamma med sina vänner igårkväll.


Busar med Sandra...


...Marlene...


...och farbror Benke =)

Våra vänner räknas som familj!! ♥


Röda stugan!

Idag har jag varit på röda stugan själv för första gången. Personalen på måsen fick låna vår bilbarnstol idag. En personal åkte med mig i taxin vid 16.00 idag till röda stugan och lämnade mig där.

Mamma kom och hämtade mig strax efter 20.00 då hon hade slutat jobb. Jag satt på golvet och lekte med kritor när hon kom. Inte ett dugg trött var jag konstigt nog. Med tanke på att jag alltid slocknar senast 18.30 här hemma dagar då jag har varit på dagis. Jätte glad blev jag av att se mamma!! Jag sprang mot henne och gav henne en bamsekram!! Allt hade gått jätte bra och det är skönt för mamma och mig!
Jag och mamma cyklade hem. Hittade en kort väg och var hemma på 10 minuter, det ni!!
Direkt på med pyjamasen och rakt i säng. Nu sover jag gott kan ni tro!!

Imorgon jobbar mamma kväll igen, sista kvällen denna veckan. Hon har ju två kvällar i veckan och om ca 8 veckor kommer hon bara ha en. Kanske inga alls så småningom. Men jag står ju i kö till att gå på röda stugan dag tid sen också. Långa kötider men jag får nog plats till våren/sommaren 2011.


RÖDA STUGAN


MAMMAS JOBB- BRUNNSLYCKAN


INNANFÖR GLASRUTAN LIGGER AVDELNINGEN MAMMA JOBBAR PÅ!


JAG OCH MAMMA LEKER INNE PÅ MITT RUM


ÄNNU MER LEK!


KEL INNAN JOBB & DAGIS IDAG ♥

RSS 2.0