Bye bye Sandra

Idag flyttade min tant Sandra ut. Mammas underbara kusin. Vi visste ju att denna dagen skulle komma snart. Hon är aldrig hemma och vi är vana vid att bara se henne hemma ibland och se hennes sovrumsdörr är stängd.

Vi kommer se henne lika ofta fortfarande. Hon har sin nyckel kvar!

Jag kommer få eget rum så fort hon har hämtat alla sina saker. Mycket tog hon ikväll när jag låg och sov. Mamma började gråta. Även om hon vet att allt kommer vara som vanligt så blev det lite känslosamt med minnen mm.

Nu kommer mamma kunna gå in i sitt sovrum utan att väcka mig. Jag kommer ha plats till fler leksaker och mitt gamla bollhav=)

Tack Sandra för allt du har ställt upp med under tuffa månader i vårt liv! We love u! ♥ 

 
Sandra och Maria packar Sandras saker.Nu är det bara jag, mamma & Yoda i criben på Örnvägen =)

Ett barn

Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.

Ett barn som får stryk
lär sig att slåss.

Ett barn som hånas
lär sig blyghet.

Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förtroende.

Ett barn som möts av tolerans
lär sig tålamod.

Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.

Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.

Ett barn som får känna trygghet
lär sig tilltro.

Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig att känna kärlek i världen.

Vi har alltid att göra =)

I torsdags var mamma ledig från jobbet. Vi hälsade på hos Linda och Tiddi. Där var även Lina och hennes Elly. Jag lekte jätte fint med mina tjejkompisar=) Ställde till och med upp att leka med dockor!
Vi var även ute i det fina vädret. Jätte rolig lekplats där nog mamma hade roligast av oss alla. Tittade lite konstigt på henne när hon hängde upp och ner på en av klätterställningarna!

Fredagen fick jag fritt från dagis. Mamma lämnade mig istället hos Linda innan hon skulle till jobb.
Hon passade mig hela dagen. På kvällen gick vi hem till mig, Linda har ju egen nyckel hem till oss eftersom hon ofta hjälper till. Vi åt kvällsmat sen nattade Linda mig utan problem.

Mamma kom hem vid 21.15, då sov jag gott. Hon, Linda, Marlene och Maria satt och pratade. Mamma hjälpte Linda att färga hennes hår. De gjorde ansiktmasker mm, vilken tur jag sov så jag slapp det tjejlarvet. Linda sov över hos oss.

Imorse gick jag och mamma upp tidigt. Morfar kom och hämtade oss vid 07.30. Vi åkte direkt till sjöbo och handlade bullar på vägen. Vi var sen hela förmiddagen hos gammel farmor och farfar. Stannade så vi hann äta lunch. Jag var så trött då så jag faktiskt somnade i min stol, hängandes över mammas arm. Det har aldrig hänt förr!!

På eftermiddagen vilade jag och mamma upp oss. Vid fem tiden mötte vi upp Linda, Marlene, Markus och Linn för att bege oss till Mattias 30 års fest. Där var en massa barn att leka med! Jag fick smaka både smörgåstårta och varm korv. Chips och annat gott fick jag också. Pyjamasen hade jag på mig redan när vi kom dit eftersom mamma trodde att jag skulle sova. Men ICKE!! Tänk om man missar något roligt liksom!! Tur att jag är så gullig för alla ville kramas och kela med mig;)

När jag väl hade somnat i vagnen så orkade inte mamma längre. Vi gick hem!! Nu sover jag gott i min säng och snart sover nog mamma också.

Tack Linda för att du tog hand om mig så fint. Tack till morfar, gammel farmor & farfar för en trevlig lördags förmiddag. Tack till Mattias och Maria för en trevlig fest!!!

Det har varit en hektisk vecka. Mamma känner inte riktigt att hon har hunnit med allt hon hade önskat hinna med. Men roligt har vi haft det ;)


Lek med Tiddi och Elly


Vad äter ni för gott? Jag vill också ha!!


Jag och morfars vovve Harton leker hemma hos gammel farmor & farfar.


Får låna gammel farmors slevar..


Leker med gammel farmors slevar =)


Morfar och gammel farfar är upptagna med datorn så jag passar på att röra allt sånt jag inte får röra=)


Sussar gott på gammel farmors säng.

Bilder från 30 års festen kommer kanske sen. Det var Linda som fick äran att fota den kvällen!

Övernattning hos Tiddi

I fredags kom mamma och hämtade mig på dagis som vanligt. Väl hemma gick allt som på räls. Jag var jätte trött så det blev kvällsmat och nattning med en gång. Kort efter att jag hade somnat kom Marlene hem till oss. Senare dök även Henke upp. De tittade på idol tillsammans och snackade skit. Synd att jag missade dom!
Men mamma hade trevligt!

Lördagen hjälpte jag mamma att städa. På kvällen var vi hembjudna till Linda och Tiddi. Vi blev bjudna på middag. Efter maten tittade jag och Tiddi på barnprogram och åt lite lördags snacks. Jätte mysigt hade vi med lek och bus. Jag och mamma sov över. Jag hade svårt att komma till ro. Somnade långt efter Tiddi. Tänk om man missar något roligt liksom=) 

Tidigt på morgonen åt vi frukost tillsammans. Jag vaknade först så klart och såg till att väcka Tiddi med en gång;) Sen cyklade jag och mamma hem. Yoda väntade ju på oss där hemma. Han blev jätte glad när vi klev innanför dörren. 

Idag var det dagis och jobb igen. Blev som vanligt jätte ledsen när mamma lämnade mig och sken som en sol när hon hämtade mig. Vi var ute och lekte i regnet när hon kom. Så fort vi kom hem fick mamma tvätta upp min overall och skölja av mina gummistövlar. Somnade tidigt som vanligt. Dagis tar på krafterna. 

På onsdag ska jag på BVC kontroll, spännande..var ju ett tag sen nu. Undrar vad jag väger och hur lång jag är? 
Onsdag och torsdag kväll ska vi på inskolning på röda stugan. Sen ska jag vara där för första gången på fredag kväll. Sandra hämtar mig på måsens förskola lite innan fyra och kör mig till röda stugan. Det går säkert hur bra som helst. 

Nu på lördag skulle mamma egentligen jobba men hon bytade bort sin tur och jobbar nästa lördag istället. Anledningen är att Mattias ska ha sin 30 års fest på lördag. Jobba 7-19 och sen iväg på fest är inte så roligt. Nu kan jag och mamma ta det lugnt hela dagen för att sen vara redo för kalaset på kvällen =)

I övrigt så känns det verkligen som att hösten är här. Speciellt på morgonen och kvällen. Mörkt, kallt och regnigt ute. Men det är mysigt. Jag och mamma kryper ner under filtar och läser böcker tillsammans. Men visst..lite segt är det att stiga upp på morgonen när det fortfarande är mörkt ute. För att att inte tala om att ge sig ut i ösregn.


Tiddi, Linda & jag.


Jag och Tiddi delar på chipsen.


Tiddi är jätte trött men jag orkar lite till=)


Hard working mummy

Det fungerar mycket bra med jobb och dagis. Jag blev jätte ledsen idag när mamma lämnade mig på dagis. Men sen hade jag roligt hela dagen tillsammans med mina kamrater. När mamma kom och hämtade mig efter fyra var jag ute och lekte i regnet.
Tur att mamma köpte ett så bra regnställ till mig. Det finns ju inte fel väder, bara fel kläder.

Hemma har mamma fullt upp med sysslorna i hemmet. Kvällsmat ska lagas och tvätten ska tvättas. Jag ska badas och helst ska vi ju hinna med att mysa tillsammans lite också. Sagoläsningen är ett måste! Det blir väldigt lite tid tillsammans om dagarna.
Jag måste ju komma i säng i god tid för att orka stiga upp på morgonen. Jag orkar inte så mycket efter dagis, jag är helt slut.

Bra har vi det i alla fall. Mamma tycker att det känns tryggt och bra att lämna mig på dagis. Hon tänker så klart på mig när hon jobbar men känner ingen oro. Jag har så mycket att roa mig med på dagis så jag hinner inte sakna mamma så mycket.
Personalen sa idag att de var väldigt imponerade över hur mycket jag orkar äta =) Och hur duktig jag är på att själva äta med skeden.


Hjälper mamma med tvätten!


En trött bebis med sin trötta mamma!


ISAC ♥ MAMMA

Puss

Mina första ord...

Där...titta...och nu säger jag MAMMA!!!

Gissa vem som är lycklig?? 

Första mötet med Matilda

Tyvärr så var jag på dagis när Matilda kom och hälsade på oss. Mamma, Marlene och Linda fick träffa Malin och hennes lilla Matilda. De åt lunch tillsammans och mamma var helt överlycklig när hon fick mysa med den lille bebisen. Hon kan inte förstå att hennes redan är så stor.

Klockan 13.30 kom mamma och hämtade mig på dagis. Hon hade tant Marlene med sig. Tillsammans promenerade vi ner till stan. Mamma skulle till frissan så Marlene tog med mig till stadsparken. Bröd hade vi köpt med oss till ankorna. Förutom att mata ankorna så lekte vi på lekplatsen. Jag hade jätte roligt!!
På långt avstånd såg jag sen mamma komma gåendes. Jag gick och mötte henne med världens solskens leende!
Marlene följde sen med oss hem. Hon satt med mig när jag åt kvällsmat och mamma diskade. Hon badade mig också och mamma städade undan alla mina leksaker. Sen nattade mamma mig och Marlene gick hem.

Inatt sov jag lite oroligt. Har oundvikligt blivit smittad med förkylning på dagis. Eftersom jag inte var 100% Isac imorse så blev jag lite ledsen när mamma lämnade mig på dagis imorse. Men jag blev snabbt glad igen.

När jag kom hem fick jag GLASS till mellanmål! Gissa om jag blev lycklig?!! Ikväll la jag mig tidigt, trött efter dagis och bus hela eftermiddagen.

Imorgon ska vi stiga upp tidigt. Mamma ska lämna mig på dagis 06.30. Nu börjar allvaret!!


Marlene med lilla Matlida och den stolta mamman sidan om!


Här öppnar Malin presenten från alla tanterna till lilla Matilda!


Söta lilla Matilda Glans;)


Jag smakar på Calle Ankas mat =)


Vasogo Calle!


Jag vill också bada!!


Mitt favorit ord....TITTA!!!


Marlene och jag!


Mys....


...och ännu mer mys med mamma! ♥


EFTERNAMN

Från och med igår har både jag och mamma nytt efternamn.... Duktig gosse!

Min första dag utan mamma på dagis gick jätte bra. Jag och fröknarna vinkade adjö till mamma genom fönstret. Jag blev inte ett dugg ledsen. Jag fick inviga mitt nya regnställ då vi lekte ute hela förmiddagen trots att det regnade. Mamma tycker att det är jätte bra att vi är ute varje dag..då håller vi oss friska!

Ätit bra hade jag gjort och när mamma kom och hämtade mig hade jag precis vaknat från min vila med de andra barnen. Hade varit glad precis hela dagen. Skönt att allt har gått så bra. Personalen tycker att jag är en glad, trygg och duktig liten gosse! Mamma blev så stolt när hon fick höra det!

Mamma tyckte att det var lite jobbigt att lämna mig. Tur att Linda kom hem till oss efter att hon hade lämnat Tiddi på dagis. Hon höll mamma sällskap tills det var dags att hämta mig vid 13.30. Fick hon annat att tänka på=)

Igårkväll fick jag vara uppe lite längre. Jag busade tills jag stupade i min säng! Mamma, Sandra, Marlene och Linda tittade på idol på hög volym men inte störde varken det eller deras kackel mig!

Helgen tar vi som den kommer. Jag ska hjälpa mamma nere i tvättstugan idag. Sen ska vi även åka och stor handla inför veckan som kommer. Skönt att ha det gjort sen då det är långa dagar på jobb och dagis för oss båda.

Trevlig helg alla nära och kära!!


Inskolning

Nu håller jag på att skolas in på dagis. Hela tre dagar har mamma fått följa med mig från 9.00-13.30.
Imorgon ska jag vara där samma tid men utan mamma. Även måndag och tisdag nästa vecka. Då håller mamma sig hemma ifall det skulle vara något. På onsdag blir det min första låååånnngggaa dag där. 06.30-16.30. Då har mamma börjat jobba igen.

Jag trivs jätte bra på dagis. Snälla fröknar och glada barn. Mammas gamla klasskompis från grundskolan Lina är en av mina fröknar. Världen är liten ibland. Idag sken jag upp som en sol när jag förstod att vi var på väg in på min avdelning. Det glädjer mamma. Idag kramades jag nästan inget alls med mamma. Hon kunde till och med vara i ett annat rum och leka med de andra barnen utan att jag letade efter henne. Både mamma och jag tycker att det känns tryggt och bra. Nog mest mamma som är lite nojjig=)

Mycket mer har vi inte gjort, jag har varit väldigt trött på eftermiddagarna. Imorse när jag och mamma steg upp så hade vi för en gångs skull Sandra hemma. Vi åt frukost tillsammans, det var mysigt!


Jag i mammas säng, kolla in hennes gulliga täcke med världens bästa mamma tryckt över hela! 


Jag och mamma njuter av vår sista lediga tid tillsammans, långa dagar ifrån varandra väntar!


Jag är väldigt noga med tandborstningen!


Sandra har satt mig i tvättkorgen =)

Linda passa Isac

Idag under eftermiddagen har jag varit hemma hos Linda och Tiddi. Mamma skulle på ett ärende där jag inte kunde följa med. När hon kom tillbaka för att hämta mig möttes hon av en trött son och en lika trött Tiddi.
Vi hade lekt och busat i 2 timmar. Även tant Linda var trött. Det blev en kopp kaffe och jag fick kramas lite med Andreas som precis hade kommt hem från jobb, innan vi gick hem. 

Väl hemma orkade jag inte mycket mer än att äta kvällsmat och bada. Sen slockande jag med en gång som jag landade på kudden.

Tack för idag Linda, Andreas och Tiddi!

Imorgon är det dags! Jag ska skolas in på mitt "dag" dagis..Måsens förskola! Jag tycker att det ska bli jätte roligt men mammas hjärta svider lite. Hon fixar det, det är jag säker på ;)


Extra roligt med skum i badet!!

GRATTIS FAMILJEN GLANS

Idag blev min kompis Max storebror till en liten flicka!

Tänk att Malin fick sitt andra barn på sin födelsedag!!

Välkommen till världen Matilda och grattis till hela högen Glansar!


Mother and son

Veckan som gått

Vi har haft Maria och Noel på besök! Vi åt lunch tillsammans. Lekte och pratade, tog igen lite tid eftersom vi inte har träffats på ett tag. Noel och Isac hade jätte kul tillsammans. De drog fram alla leksaker och slogs om fjärrkontrollen=) Vi fikade med muffins och saft innan det var dags för dom att åka hem. Noel ska bli storebror. Jätte kul att jag ska få en nästkusin till att busa med! GRATTIS!!

Vi lämnade tillbaka gåstolen och gungan som vi har fått låna. Tusen tack för lånet, gåstolen har vi haft mycket glädje av. Nu kan jag ju gå på egna stadiga ben!

Kul att se er..vi ses snart igen!

Vi har varit hemma hos Linda och lekt en dag. Har haft en hel dag med Marlene också.
Hon var här hemma och lekte med mig när mamma tvättade soffan. En dag var jag med Sandra hela dagen.
Hon ville så jätte gärna passa mig på sin lediga dag. Mamma passade på att göra lite ärenden och ta en fika med Marlene i stan. Jag och Sandra cyklade hem till Eva och Sven. Där stannade vi på kvällsmat och när jag kom hem fick mamma natta mig med en gång!

Jag, mamma och Sandra har varit på Röda stugans dagis för att hälsa på. Där har jag fått en plats och ska vara där när mamma jobbar obekväma tider. Personalen där var jätte snälla och det känns jätte bra.
Jag står i kö till att gå där alltid sen. Mycket bättre då det ligger jätte nära mammas jobb och hon kan snabbt ta sig dit om det är något. Men tills vidare får jag gå på två dagis men för mig innebär det bara ännu fler kompisar. Och som personalen sa så vänjer vi barn oss snabbt!

Igår blev jag och mamma hämtade av Jeanette när hon hade slutat sitt jobb. Tillsammans åkte vi till morfar och Jeanettes hus i Kävlinge. Där åt vi äppelpaj med glass och annat gott. Vi fick äntligen träffa deras valp Harton. Han var lite väl busig och stor för mig men vi kommer nog bli goda vänner. När morfar kom hem från jobbet tog mamma tåget hem. Jag sov över hos morfar och Jeanette. Mamma skulle ut och äta och gå på bio. Idag ska jag följa med på höstmarknad i Kävlinge innan jag ska hem till mamma igen.


Noel & jag
Kramas med Maria, ser ni att min hylla med leksaker nästan är tom!


Jag med min nya boll som Marlene har köpt till mig! Tack tant Marlene!!!


Kollar på Jeanette när hon tränar Harton.


Titta Tjorven finns visst på morfars TV också!!

RSS 2.0