Semestervecka 1

Så här har vår första semestervecka varit...

MÅNDAG:
Tvätt & städ.


TISDAG: Började packa inför flytten. Hann tömma ganska många lådor och hyllor. Skönt att få igång det.
Jag och mamma cyklade ner till stan och hämtade ut mammas pass hos polisen. Sen stack vi inom mammas jobb för att hälsa på.

På kvällen badade Ola mig som vanligt. Mamma tog sin cykel och stack iväg till frissan. När hon kom hem igen var jag redo för nattning. 


Jag går vikarie för mamma =)


En bild som Ola tog på oss två och skickade till mammas telefon när hon satt hos frissan =)



ONSDAG: Jag och mamma tog bussen till gunnesbo för att hälsa på tant Marlene. Vi åt lunch sen hjälpte jag Marlene att dekorera hennes muffins. Detta tyckte jag var skoj!
Stannade hela eftermiddagen och lekte med hennes katter och tittade på film. Sen när Marlenes Jonas och Ola hade slutat jobb kom de också hem till Marlene och tillsammans åt vi alla kvällsmat. Tack för en mycket trevlig dag!


Jag och Marlene dekorerar muffinsen.


Resultatet =)


Mamma ska låna Marlenes resväska till Spanienresan. Här drar jag hem den =)


TORSDAG: Fortsatte med flyttpackningen hela dagen. Faster Eva och Maria kom förbi med inslagspapper till alla glas och porslin som ska packas ner. Tack snälla ni för att ni tog er tid att köra inom shurgard och sen hem till oss! De stannade inte länge men tillräckligt länge för att hinna busa lite med mig =)

På eftermiddagen hade vi en tid hos doktorn. Jag har varit förkyld hela veckan med hosta och har varit lite hängig. Mamma tog det säkra före det osäkra och besökte doktorn. Men det var bara ett virus jag hade och det är ju sånt kroppen själv tar hand om.

När Ola kom hem från jobbet överraskade vi honom med en egen liten kräftskiva =)


FREDAG: Jag och mamma cyklade ner till stan för att möta upp morfar. Han och mamma hade ett viktigt ärende. När vi var färdiga med det bjöd morfar oss på fika inne på mormors bageri. Tack för fikat morfar!

Hem igen och dra över lite med dammsugaren.

Vi fick besök av ett par som skulle titta på mammas soffa då hon har lagt ut den på blocket för försäljning.
Vi ska ju ha Olas soffa sen i vårt nya hem.

Vi åt kvällsmat sen gjorde mamma sig iordning för att träffa Sandra och andra vänner på stan. Sandra fyllde år sen på lördagen och det ville hon fira med sina vänner över ett glas vin. Detta är ju egentligen pappas helg med mig men han kunde inte ha mig av någon anledning. Mamma blev så klart jätteglad över att få ha mig hemma denna helgen. Helgerna är inte detsamma utan mig!

Ola stannade hemma med mig så mamma kunde gå på Sandras födelsedagsträff. Hans kompis Jim kom hem till oss för att se på film. Han hade godis med sig som jag fick smaka.
Mamma var hemma igen redan klockan 22.00 men då sov jag ju gott.


LÖRDAG: Olas morbror Micke kom och hämtade oss tidigt på morgonen i sin fräcka bil. Vi fick följa med på veteranutställning i Svedala. Jag tyckte att det var jätte kul att se alla gamla bilar och brandbilen som stod där.
Vi stannade och tog en fika där innan Micke körde oss hem igen.

Hemma igen så var det tid för mig att vila. Undertiden jag sov kom paret som var här och tittade på soffan för att hämta den. Ola och köparen hjälptes åt att bära ner soffan. När jag vaknade stod mammas säng i vardagsrummet. Vi får ha den som soffa nu i en månads tid men det fungerar bra. Men lite konstigt tyckte jag nog att det var =)

Sen åkte jag, mamma och Ola iväg för att handla mat. Ola lagade kvällsmaten denna lördagkväll och gott blev det.
Jag och mamma åt jättemycket =)

Dagen avslutades med mys framför tv:n. Jag fick se min älskade djungeldjuret Hugo film. Det är bara den filmen jag vill se och tjatar om Hugo hela tiden. Mamma och Ola är ganska trötta på den nu men INTE JAG!! =)


Ligger i mammas säng i vardagsrummet och tittar på Hugo =)


SÖNDAG: Idag har vi varit i Sjöbo på middag hos mammas farmor och farfar. Jag var pigg och busade massor.
Vi fick som vanligt så mycket gott att äta. Tack för allt denna dagen!


Gammelfarfars rullstol är så spännande, jag vill hemskt gärna trycka på alla knapparna =)


Full fart och bus i Sjöbo =)

Tack!!

Vi vill tacka Björklunds och Haraldssons för allt ni har gjort!! 

Idag var det en STOR sten som lossnade för mamma och hon är evigt tacksam!!

Mamma & Isac ♥ sin familj!

Äntligen lite sol igen!

Vi har haft tur med vädert denna helgen. Det har ju bara regnat och regnat den senste tiden.
Har ju varit mer höst än sommar.

Igår gick jag och mamma upp först som vanligt. Jag åt en mycket stadig frukost. När vi var och handlade sist så fick jag själv välja yoghurt och jag tog klart en med en stor katt på. Bara för att där är en katt på förpackningen så åt jag tre skålar yoghurt =) Och två små bullar på det. Det ni!!!

När Ola steg upp var det tid för lunch =) Så då åt jag igen sen var det dags att vila middag för min del.
Mamma väckte mig någon timme senare. Då satte vi oss i bilen och åkte till nova. Vi gick först in i leksaksaffären och tittade. Jag fick en ny badleksak. En lite sköldpadda som man skruvar upp och så simmar den själv. Den fick självklart vara med i badet på kvällen sen.

När vi kom hem från Nova satte vi oss alla tre på golvet i köket och åt glass. Det var mitt förslag att vi skulle sitta på golvet =) Sen packade mamma ner en filt och så tog vi Yoda och gick ut och satte oss på gröningen.
Jag hade min buss med mig ut som jag fick av mamma när jag fyllde år. Det var inte så lätt att köra den på gräset. Men det var skönt ute i solen. Jag och Yoda hjälptes åt att äta upp bananen och alla kexen.

Efter kvällsmaten fick jag badat som vanligt. Jag tror alltid att jag ska nanna direkt efter badet så jag blev så lycklig när Ola bar mig till soffan istället för sängen. Där hade mamma dukat upp gottis till oss.
Jag piggnade till av en bit choklad. Jag pratade, skrattade och busade massor, mamma och Ola var helt slut när jag väl hade kommit i säng =)

Idag är det söndag och solen skiner ännu mer än vad den gjorde igår. Ola är ute och kör motorcykel. Kollar in vägnarna runt stehag =) Så fort jag har vaknat ska mamma dra ut mig i solen!

Trevlig fortsatt helg alla!


Full fart på mig och Yoda ute på gröningen.


Jag spexar och drar ner byxorna =)


Mamma och Ola njuter av solen.








Olas leksak hälsar på i Stehag =)


Sandra kom på besök. Hon drog upp mig från min vila och sen fikade jag, Sandra och mamma tillsammans.
Sandra hade köpt choklad till mig. Mamma tänkte direkt att det kommer bli en repris från förra kvällen.
Isac hyper aktiv. Och nog blev jag pigg och glad igen =) 

Ola kom hem efter sin åktur. Sandra tog på mig skorna och gick ut med mig på lekplatsen en stund.
Mamma passade på att plocka undan och vila lite på soffan tillsammans med Ola.

Sandra bjöd mig på en isglass innan vi gick upp till mamma och Ola igen. Jag hade plockat en blomma som mamma blev jätteglad för.

Hela eftermiddagen har vi lekt och busat. Vi har kört teamwork och duschat Yoda =) Ola tvättade honom sen tog Sandra över och torkade honom.

Nu väntar vi på kvällsmat och att det ska bli kväll så vi kan mysa till det.


Isac älskar att busa!!


Till mamma från Isac ♥


Varning för blöt hund!


Torkning pågår =)

Stehag

Svinkopporna kan vi dra ett streck över för denna gången. Dom är inte välkomna tillbaka!!

Mamma har jobbat hela veckan och jag har varit på dagis, känns helt otroligt att vi har lyckats klämma en hel vecka utan något strul med vab eller annat =).

Förra helgen spenderade jag hos pappa. 
I fredags hade mamma faster Eva och Sandra här på fika, de ville fira mammas födelsedag. På kvällen var mamma på kräftskiva hos Marcus och Emma med flera andra vänner.
Ola låg helt slut på soffan hemma hos sin kompis Jim. Mamma cyklade dit senare på kvällen och skulle se en film med killarna men somnade på Jims soffa =)
Mamma och Ola var på kalas i Trelleborg på lördagen. Olas systerbarn Linus fyllde år och hela Olas släkt var på plats.

Söndagen kom Sandra, Morfar och Jeanette hem till oss på fika. Mamma vill ju inte fira sin födelsedag men folk lyckas lura sig hit på ett eller annat sätt i alla fall =) Efter fikat åkte mamma med Sandra till Ikea.

Morfar lämnade en massa flyttlådor till oss för att ja...VI SKA FLYTTA!!
Mamma, jag och Ola har under en tid letat efter en gemensam bostad. Lägenheten vi bor i nu är morfars och kontraktet går ut nu i september. Alternativet har ju därför aldrig varit att vi ska bo kvar här.
Efter allt slit och mög det senaste året så kan det göra oss gott att komma ifrån Lund och börja på ny kula.

Ola har därför skaffat en bostad i Stehag som tillhör Eslövs kommun. Jag ska gå kvar på dagis här i Lund.
Eslövs kommun har gjort ett avtal med Lunds kommun som ger mig rätten att gå kvar hela min förskoletid här i Lund.

Tåget stannar i stehag och ca 5 min ifrån vår nya bostad. Resan in till Lund tar max 18 min. Tåget går ofta och även på kvällar och helger. Ibland kommer vi så klart åka med Ola som också ska ta sig in till sitt jobb i Lund men som kör bil. Vi är säkra på att det kommer fungera bra.
Vi flyttar den 1:a oktober.

Mammas födelsedag var i måndags. Hon slutade lite tidigare på jobb och det är ju aldrig fel =)
Sen kom hon och Ola och hämtade mig på dagis som vanligt. Mammas krav på sin dag var att slippa laga kvällsmat. Vi hamnade på McDonalds, mest för min skull =) Ola gav mamma jättefina rosor och ett presentkort på guldfynd.
Mamma vill passa på att tacka alla som har skickat kort och pengar till henne!! För att inte tala om alla sms och inlägg på facebook =)

Idag är det fredag. Mamma, Ola och Yoda kom och hämtade mig på dagis. Vi gick hem om och lämnade av Yoda sen satte vi oss direkt i Olas bil och åkte till Stehag. Ola bjöd på mat på Stehags bykrog. Jättegod mat fick vi. Efter maten kom en jättesnäll kvinna och bjöd mig på en klubba.

Sen promenerade vi runt i stehag och gick förbi huset vi ska bo i som redan står tomt. Där är underbar natur i området och allt känns så mysigt där.

Nu är det helg och jag och mamma har startat vår semester. Jag har semester i två veckor och mamma i tre.
De två första veckorna ska jag och mamma börja packa men försöka hitta på lite kul också.
Mammas sista semester vecka ska hon till Spanien med Ola. Då kommer Sandra hit och bor hos mig.
Jag ska vara på dagis som vanligt eftersom Sandra jobbar. 

Annars är allt som vanligt. Mamma har varit mycket trött på kvällarna. Somnat på soffan direkt efter min nattning nästan varje kväll. Vi tror det är för att hon har varit orolig så länge över bostad mm men börjar slappna av nu. Vi har Ola att tacka allt för!! Vi är så lyckligt lottade som har honom.

Trevlig helg alla nära och kära.

Ps. Tack snälla Maria och faster Eva för hjälpen med mammas cykelnyckel i veckan. Mamma hade tappat sin nyckel och Maria och Eva körde förbi mammas jobb med extranyckeln så hon kunde ta sig hem.


Byakrogen i Steghag =)


Jag fick pizza!!!


Två trötta stadsbor i byn =)


På promenad i stehag


=)


Titta vatten!!!


Huset


Liten del av trädgården.


Från Ola till mamma på hennes födelsedag ♥


Ola är även Yodas favorit ;)


Jag åker karusell undertiden mamma kopierar sin cykelnyckel.
Sen var det dags för veckohandlingen.

Dyra svinkoppor

Jag har smittat mamma med svinkoppor. Jag är tillbaka på dagis och mår hur bra som helst.
Mamma jobbade i måndags men har sen fått stanna hemma. Hon var hos doktorn i tisdags och fick utskrivet antibiotika.

Hennes koppor har satt sig på händerna. Men medicinen är toppen och det är redan mycket bättre.
Men med risk för att fortfarande smitta så stannar hon hemma från jobb. Hon använder ju händerna mest på jobbet och då är det svårt för det att läka. 

Mamma avskyr att stanna hemma från jobb. Hon har svårt att njuta även när hon har semester. Det är så tråkigt att gå hemma. Ännu värre är det när man förlorar pengar på det. Först vård av barn med mig hela förra veckan och så är hon själv sjuk denna veckan. För att inte tala om pengar man får lägga ut på läkarbesök och mediciner!!

Ola verkar ha klarat sig. Konstigt nog. Mamma var så noga med att minimera smittrisken. Ola däremot har inte varit så försiktig. Han hoppade till och med ner i badet med mig när jag hade mina svinkoppor. 
 


Våra grisar är inte så snälla mot spargrisen =(


Potträning pågår, och Ola är pottpilot =D

Smygehamn

Hela veckan har jag och mamma bara varit hemma. Vi har haft fint väder så vi har varit ute varje dag.
Trots mina dumma svinkoppor så har jag ju varit hur pigg och glad som helst. Jag har haft min bobbycar ute.
Det är så roligt att köra rally med den. I både torsdags och fredags var vi ute så vi kunde möta upp Ola när han kom hem från jobbet.

I fredags hjälpte jag mamma med städ och tvätt. Vi tvättade hela soffan!! Det var skönt att få det gjort.
Det behövdes och skönt att få bort ev bakterier efter mina koppor.

Vi hade fredagsmys som vanligt. Vi åt godis och tittade på Emil i lönneberga =) Nybadad Isac med nytvättad snutte, kunde ju inte bli bättre! Varje kväll är det mamma som diskar undan kvällsmaten och Ola som badar mig. Vi har så roligt i badet. Ola har lärt mig att tvätta håret själv genom att stoppa in huvudet under kranen =)

Lördag morgon gick jag och mamma upp tidigt och åt frukost på balkongen. Tänk att maten smakade mycket bättre där ute. Så vi åt även kvällsmaten tillsammans med Ola där ute sen på kvällen.

Hela lördagen spenderade vi i Olas hemtrakter. Vi hälsade på Olas pappa i smygehamn. Han bjöd på jätte god mat. Ola hade tagit med sig min bobbycar. Han band ett snöre i den och drog runt mig på hela den stora gräsmattan. Yoda var med och han sprang rundor han också och vattnade alla blommorna.
Där fanns en häfftig liten trakor i hans förråd. Den fick jag provsitta!!
Uppe på andra våningen i huset fanns en stor gosedjurstiger. Den blev jag väldigt fäst vid. Det hade varit Olas när han var liten. Olas snälla pappa sa att jag fick behålla den. Så nu ligger han hos mig när jag sover.

På väg hem stannade vi till vid hamnen i smygehamn. Så fint där är. Vi tittade på kaninerna och de andra djuren som fanns där. Sen satte vi oss i bilen igen och åkte till Gislövs marknad. Vi tittade på alla sakerna. Karusellerna var för de lite större barnen tyvärr. Jag ville ju jätte gärna åka.

Sista stoppet på vägen hem blev Trelleborg. Där bjöd Ola oss på glass och jag fick titta på den fina fontänen.

Jag sov så gott natten mellan lördag och söndag. 20.00-08.00. Mamma och Ola tycker att jag är så duktig. Somnar alltid så fort jag landar på kudden. Aldrig några problem med nattning och jag sover i min egen säng hela natten. DUKTIG ISAC!!

Idag är det söndag och det bara regnar. Får se vad vi hittar på. Men en sak är säker. Nog är jag och mamma redo för jobb och dagis imorgon. Vi vill inte vara hemma en dag till!!!!! Och nu är sommardagiset slut. Ska tillbaka till mitt vanliga dagis. Svinkopporna är så gott som borta. Ruvorna trillar av sakta med säkert och jag smittare inte längre. Men ska gå på antibiotika ett par dagar till.

Ha en fortsatt trevlig helg alla nära och kära!!


Jag och min badvakt =D


Jag äter frukost på balkongen.


Full fart på bilen!!


Fortare Ola!!! =)


Här sitter jag, Yoda, Ola & Olas pappa.


Titta en kanin!


Hejdå mamma, nu flyger jag och Ola till månen =D


Lite sugen på att hoppa i!!


Nöff nöff

När mamma fick hem mig i måndags hade jag en stor skorpa på kinden. Hon stannade hemma med mig för att pappa sa att jag hade varit dålig i helgen. Men jag lekte och busade hela dagen så mamma friskanmälde mig till tisdagen.

Mamma jobbade hela tisdagen och jag var på dagis. Men när hon hämtade mig upptäckte hon en liten blåsa till sidan om skorpan jag redan hade. Skorpan hade dessutom blivit större och det såg ganska ilsket rött ut.

Jag blev därför hemma igår för att mamma fick ordna en tid hos doktorn. Hos doktorn var jag jätte duktig.
Han fick klämma och känna och till och med ta med en liten pinne på mitt sår som mamma absolut inte får röra!!
Av doktorn fick jag ett klistermärke för att jag var så duktig. Min diagnos: SVINKOPPOR!!!

När Ola kom hem efter jobbet körde han oss till apoteket. Jag och Ola stannade kvar i bilen så mamma i lugn och ro kunde gå ärendet där. Jag fick sitta och styra hans tuffa bil och blev jätte sur sen när Ola skulle köra oss hem för det tyckte ju jag att jag kunde göra. Jag satt ju redan på plats! :)

Mamma hämtade ut min antibiotika. Köpte även handsprit och engångs tvättlappar. Här ska hygienen skötas noga!! Sprita händerna ofta, byta lakanen och koka mina nappar varje dag. Samt tvätta mitt sår på kinden morgon och kväll. Jag pillar inte alls i såren. Jag märker inte av dom. Men så fort jag går förbi en spegel stannar jag till och pekar på min kind och säger; "titta där".

Får snällt stanna hemma från dagis ett par dagar. Kan säkert komma tillbaka på måndag. Doktorn sa att efter ca 3 dagar med antibotikan så är min smittrisk borta och det ska ha blivit mycket bättre. Men kuren är på 7 dagar.
Mamma är lite stressad över att vara borta så mycket från sitt jobb men där är inget att göra åt det.

I övrigt mår jag bra och det är ju fint väder. Så jag, mamma och Yoda går på promenader. Men undviker lekplatser där det kan finnas andra barn.


Som jag ser ut!!

RSS 2.0