Dagisfotot 2011

Så här gullig blev jag på mitt dagisfoto detta året =D


 

/Mamma ♥ 

Första advent firar vi med handsprit =/

Hela veckan fick mamma och pappa Ola jobba och jag vara på dagis. I torsdags skulle pappa hämta mig men som vanligt blev det pappa Ola som fick ställa upp och hämta mig på dagis istället. Mamma jobbade kväll.
Vi åt kvällsmat tillsammans, badade och läste sagor. När mamma kom hem från jobbet hittade hon både mig och pappa Ola sovandes i min säng =D

I fredags kom mamma och hämtade mig. Så fort vi kom hem åkte hela familjen iväg för att storhandla.
Hela baget fullt med matvaror åkte vi förbi byakrogen och hämtade med oss pizzor hem. Pizzorna åt vi i soffan. Jag åt med god aptit. 
Sen åkte gottiset fram och tillsammans hade vi mys i soffan framför idol. Jag var pigg och glad.
Dansade och busade massor.

Mitt i natten mellan fredagen och lördagen började jag gråta inne på mitt rum.
Pappa Ola var först på plats och ropade med en gång efter mamma. Vanligtvis är det ju bara nappen jag behöver men denna natten hittade päronen mig i sängen fullt med kräk överallt.
Det var till att dra av alla sängkläder och slänga in det i tvättmaskinen. Jag var jätteledsen och inte blev jag gladare av att mamma ställde mig i badkaret och duschade av mig. Men det var ju tvunget.
När allt var under kontroll igen gick vi alla in och la oss i mamma och pappa Olas säng. Där hann jag knappt stänga ögonen för än det var dags att kräka igen. Mamma var dock redo med en liten skål att kräka i.
Sen kräkte jag en till två gånger i timmen fram till fyra på morgonen. Ingen av oss var särskilt utvilade när vi steg upp vid 10.00 på lördagen.
Mamma och pappa Ola tycker så synd om mig. Samtidigt som de själva hela tiden känner efter om det är deras tur att bli sjuka.

Jag ville inte ha ngn frukost på morgonen. Drack lite yoghurt. Sen gick jag in och la mig på mammas säng och somnade om ett par timmar igen.
När jag vaknade igen hade jag fått feber och kräkte upp all yoghurt igen. Pappa Ola körde iväg och handlade blåbärssoppa till mig. Han köpte även ett litet paket till mig med små djur i. Det piggade upp lite.

Trots en eländes dag för mig, rak lång på soffan så har mamma och pappa Ola fått upp adventsljusstakar och julgardiner, belysning ute i trädgården och på framsidan. Även städat. Tvättmaskinen har gått non stop med tvätt i 60 grader. Mamma har tvättat alla dörrhandtag och både mamma och pappa Ola har tvättat händerna i handsprit titt som tätt. Vädrat ut ordentligt också.

Lördagkväll somnade jag utan problem gott i min säng. Mamma och pappa Ola hade egen mystid med film under en filt i soffan, trodde att stormen var över.
Men mitt i natten kallade jag på mamma. Då hade jag kräkt igen. Mamma fick tvättat av mig och bytat i sängen. Sen kröp hon ner hos mig och sov där hela natten. Vi fick båda sova gott. Kräktes inte mer.

När jag vaknade i morse trodde vi alla att jag var mitt vanliga glada jag igen. Jag satt med vid frukosten och åt lite. Jag drack massor med vatten. Vi tände även första ljuset i adventljusstaken.
Sen satte jag mig i soffan för att titta på tecknat. Helt plötsligt kräktes jag igen!!!! Ska det aldrig ta slut?
Personalen på dagis sa i fredags att många barn var hemma sjuka. Antagligen med kräksjuka de också.

Jag måste ju bli bättre snart men mamma får stanna hemma med mig tills jag är 100 % Isac igen. Ola kanske kan jobba hemifrån imorgon också. Mamma kan inte ta sjukan till sitt jobb. Det tål verkligen inte de gamle där.
Och Olas kollegor vill gärna inte heller få det. Vem vill det? ;)

Mamma och pappa Ola är väldigt oroliga att de också ska bli så sjuka. För om de blir så sjuka vem ska då ta hand om mig? Men klarade mamma det förra året helt ensam med mig när jag var kräksjuk och hon samtidigt så ska vi väl överleva detta året också.

Mamma måste bara påpeka hur skönt det är att ha Ola att dela allt elände med och även TVÄTTMASKINEN =D

Nu ligger jag och sover på soffan. Pappa Ola är iväg hos min bonus farfar. Vi skulle också varit med där idag men det går ju inte =( Nu blir det en snabbvisit för Ola. Han var tvungen att åka dit för att byta däcken på sin bil.

Vi ska föröka få lite julstämning här hemma i alla fall. Ikväll tänder vi ljusen här hemma. Sätter på lite julmusik och värmer upp lite glögg. 

Stackars lille jag, så här sjuk har nog mamma aldrig sett mig =( ♥


När man är sjuk är mammas säng den bästa platsen ♥


Familjen i fredagskväll, lugnet före stormen.


Klänger på mamma extra mycket när jag är sjuk.


Välkommen julen.


Första advent

Tack vare det dåliga vädret ute så behöver vi inte sitta ledsna över att vi missar julskyltningen.
Friska hade vi stannat inne under filten i alla fall =D

                      

KATT!

Förra veckan rullade på som vanligt.

En eftermiddag hämtade mamma mig på dagis. Men hon tog inte det vanliga hållet hem. När jag förstod att hon var på väg mot tåget så började jag ropa "jaaaa tåget" =D

Och mycket riktigt. Jag och mamma skulle åka tåg! Jag satt inte stilla en sekund på tåget. Tur att det inte satt så mycket folk i just den vagnen. Jag talade om för mannen som kom och tittade på vår biljett att "pappa Ola kör tåget". Han trodde på mig =D

När vi hoppade av tåget i Lund så stod Ola där och väntade på oss. Ola körde oss till ett hus ute på landet mellan Kävlinge och Furulund. Där hälsade vi på en familj och deras KATTER!! Det var därför mamma och Ola hade kört mig dit. För att jag skulle få välja ut min egen katt. Jag lekte med alla katterna och hade gärna om jag hade fått bestämma tagit alla med mig hem. Även mamma och pappa katt =D

En liten tös blev det. Men hon är inte gammal nog att flytta hem till oss än. Därför ska tomten komma och lämna henne till mig. Eftersom jag inte förstår så mycket så blir det ju en överraskning för mig då. Kan man komma på en bättre julklapp än en katt till mig? Jag som tjatar, tjatar och tjatar om katter hela tiden. Jag säger till och med till mamma och Ola att "handla katt" =D 
Sen bor vi ju ute på landet nu och då är det inte ett riktigt hem utan en egen huskatt =D

Helgen har mamma och Ola fått spendera utan mig. Lördagkväll var de på bio i Lund. De har passat på att sova ut och både lördagen och söndagen spenderades åt biljakt. Mamma och Ola har letat ny bil. Och till sist hittade Ola en han ville ha. Han har nu officiellt blivit en riktig familjefar. Bytat ut sin häfftiga ungkarlsbil mot en trygg och stabil combi åt sig själv och sin familj ♥

Jag kom hem redan igårkväll. Det är alltid lite stökigt när jag kommer hem efter en helg borta. Jag är mega trött och otröstlig. Sover även oroligt hela natten och mamma får sova hos mig. Men sen vänder det till nästa dag och jag är igång med de vanliga rutinerna igen.

Idag åt jag och mamma kvällsmat själva. Ola var iväg och hämtade sin nya bil. När han kom hem igen följde jag och mamma med ut och satte fast min bilstol sen åkte vi på en provtur. Jag satt som en kung i den =D

Imorgon är det Ola som både hämtar och lämnar mig på dagis. Mamma har en lång dag på jobb. Hon har en sån tur en gång i månaden då hon och hennes kollegor stannar en timme extra och gör ngt roligt tillsammans med sina boende.

Snart är det tid att sätta upp adventsljusstakar och göra det riktigt mysigt här hemma. Det är vad vi har att se fram emot inför nästa helg. På söndag ska vi ta oss ut och se ngn julskyltning.


Så här glad var jag på tåget =D


Isacs katt!!!!


Sitter i pappa Olas knä, hon e ju så söt!!


Här är familjens nya bil!!


Till minne av världens bästa farfar!

Min farfar och Isacs gammelfarfar finns inte längre hos oss.

Idag var det begravning. Jag och Ola var där tillsammans med Eva, Sven, Sandra, Maria, morfar, Jeanette och farmor.
Begravningen var mycket fin och trots en obeskrivligt sorglig dag så var det skönt att få säga adjö.

Jag har några av mina bästa barndomsminnen tillsammans med farfar. Han har varit en klippa under hela min uppväxt. Alltid funnits där och varit en axel att luta sig mot. En vuxen förebild jag alltid har sett upp till.

Det är svårt att begripa att han inte längre finns där. Det går inte att plocka upp telefonen och ringa till honom och hans säng står inte längre kvar i hans rum hemma i Sjöbo.

Farfar lever kvar i mitt hjärta. Jag är glad att jag har haft honom i mitt liv så länge som tills nu. Han har varit väldigt sjuk i många år. Jag är evigt tacksam att han fick träffa och lära känna min son. Och framförallt att han fick se att jag kom på fötter igen efter en svacka i livet. Se att jag blev lycklig igen tillsammans med Ola. 
Även att jag hann få tala om hur mycket han betyder för mig och att jag älskar honom innan han ett få dagar senare somnade in.

Farfar jag älskar dig och vill tacka dig för allt!! Nu lever du vidare i våra hjärtan och i våra minnen.For my grandpha!

I know we are all feeling a little bit sad,
That we've lost our Grandpa, our friend and our dad
Together we have cried an ocean of tears
As we feel so empty and hold many fears

But Grandpa would want us to know he's in a good place
And that he watching us all with a smile on his face
As we have made him so proud, as proud as can be
That he has raised such a beautiful and special family

Thinking back now I really must say
I feel lucky and privileged to have known Grandpa to this day
For in my life, you have played a special part
The memories I will treasure and keep close to my heart

For me I am glad my little baby he got to meet
And for all of us, be grateful, his life is now complete
To each one of us he has loved and cared
And a family, be thankful for the good times we shared

Although he has gone we will always be together
And his spirit will live on each one of us forever
When you look to the sky, look for the brightest star
As that will be Grandpa looking down on us from afar

And now I would like to thank the good Lord above
For blessing us with our Grandpa with his kindness and love
Dear God, if it is not too much fuss
Take extra special care of our Grandpa as he is very dear to us

Grandpa if you are listening say a prayer for us every day
Be sure to protect us and guide us on our way
We know when God called you, you had to go
But we want you to know Grandpa we miss you and love you so.

Vård av mamma & Daddy`s day.

Förra helgen var jag hos pappa. Mamma och Ola hade en mysig fredagkväll tillsammans. Men det är ju verkligen inte samma sak utan mig =/
Lördagen umgicks de med vänner. Söndagen skulle de på släktmiddag men mamma började känna sig dålig så de stannade hemma.

Måndagmorgon vaknade mamma med världens halsont och muskelvärk. Hon fick stanna hemma från jobbet. Men kom och hämtade mig på eftermiddagen på dagis. Vi gick hem och kramades sen fikade vi med glass.

Hela veckan har jag varit på dagis. Mamma har varit hemma och legat på soffan. Men med panodil har hon lyckats må ganska skapligt. I torsdags besökte hon doktorn men då hade hon redan börjat må bättre. Doktorn sa att det var ngt virus. Mamma hade samma skräp som alla hennes kollegor på jobb har haft. På fredagen mådde hon nästan 100% bra igen men stannade hemma för säkerthets skull. Ola kom hem med blommor och en påse godis i veckan för att pigga upp henne ♥

Sandra har varit på besök hos oss mitt i veckan. Hon visste att mamma låg hemma sjuk men vågade sig hit och överraskade mamma när hon var på väg att hämta mig på dagis. Vi gick hem och fikade och Sandra lekte med mig hela eftermiddagen. Så konstigt det var att se Sandra på mitt dagis också. Hon har hämtat mig på dagis många gånger men aldrig i Stehag. Hon hälsade på alla i personalen och sen fick jag rida på hennes axlar hela vägen hem =)

I fredags hade vi mys som vanligt här hemma. Tittade på idol och åt gott. I lördags var vi en sväng på Nova och sprang nga ärenden. På kvällen skulle jag och mamma sitta hemma ensamma för Ola skulle på grabb/poker kväll i Östra Grevie hos sin morbror. Men Linda ringde och snabbt blev det ändrade planer. Ola lämnade av oss hos familjen Rohman/Nilsson. Där sov vi över och Ola sov över hos sin morbror. Lyckliga jag har fått leka med Tindra hela lördagkväll och söndag förmiddag. Jag och mamma sov gott tillsammans i Tindras säng. Tindra sov inne hos sina päron. Tack snälla för en mycket trevlig halv helg =D

Ola kom och hämtade oss. Han hade haft Yoda med sig hos sin morbror. Yoda har också haft en mycket trevlig helg. Fått leka med alla hundarna som morbror Micke och Tessan har.

Mamma började tvätta när vi kom hem idag och städa undan så allt är ordnat inför nästa vecka.

Farsdag har vi självklart firat. Både jag och Ola har fått presenter. Det var ju inte alls min dag men mamma tyckte att jag förtjänade ett paket jag också. Fick en tågbana som jag älskar!


Blommor till mamma från Ola


Glass!!!


Sandra och jag


Suddig bild men wieee va skoj det är på Sandras axlar =D


Så här duktig har jag varit på dagis!!


Träffade som vanligt en katt på vägen hem från dagis, jag blir alltid lika glad!! =D


Jag fick låna Andys Malmö FF tröja =D


Mamma och Linda får ofta höra att dom är lika, nu mer än någonsin =D
Mamma fick ett ryck när hon började friskna till och färgade håret brun/rött..Linda fick ett ryck igårkväll och gjorde detsamma =D


Nu är matchar inte jag och mamma längre ;)


Jag och Ola öppnar presenter!


Här bygger vi tågbana inne på mitt rum.


Pappa Ola fick en mugg, ett örngott och choklad...välförtjänat för allt han gör för mig! ♥


Här ligger vi nu och myser! Ha en fortsatt trevlig söndag allesammans!!
Im just as lucky as I can be, for the best step dad belongs to me!!


To me, Isac`s stepfather is so much more than just a parent; he made the choice to love him when he never had to. ♥ / MammaMy first haircut.

Veckan har varit som vanligt så här långt.
Skrivit in oss på vårdcentralen i Eslöv alla tre har vi gjort :) Fick misstanke om att jag hade ont i mitt öra. Dagis ringde och Ola körde ifrån jobb och hämtade mig. Mamma hade kris på jobb där det redan fattades tre personal. Senare på eftermiddagen körde vi till Eslöv och mötte upp mamma som kom med tåget. Sen åkte vi tillsammans till doktorn. Doktorn kikade i mitt öra och i min hals. Klämde här och där och jag satt tyst och snäll. Men det var falskt alarm. Doktorn kunde inte hitta något. Lite röd i örat som man kan bli under en förkylning och lite förkyld är jag ju. Nu är vi i alla fall inskrivna där och jag var tillbaka på dagis igen nästa dag. Är det inte det ena så är det det andra.

Nu har mina babylockar åkt =D Stor pojke nu ju men mamma tyckte det var lite jobbigt hos frissan. Hon såg sin lilla bebis försvinna för varje klipp frisören gjorde. Vips så va Isac en stor gosse :) 

Jag var inte helt sammarbetsvillig heller. Var mycket misstänksam mot frisören. Men när jag fick låna mammas iphone så försvann jag in i den och frisören kunde fortsätta med sitt arbete. Satt i mammas knä dessutom =D
Ola kom in hos frissan när vi började bli färdiga. Han tyckte också att mitt första klipp var STORT =D

Denna helgen ska jag vara hos pappa. Mamma och Ola ska passa på att träffa vänner och bara njuta av att all stress är bortblåst =)


Före =)

och efter!! Stora gossen Isac!!

RSS 2.0