Släktkalas för Ola!

Denna veckan har dagis och jobb rullat på. Veckan gick fort och vips så var det fredag. Ola hämtade mig på dagis i fredags för att mamma satt hos frissan och blev ompysslad. När hon hem så hade hon pizza med sig till oss.
Vi åt och sen slängde vi oss på soffan och hade fredagsmys.

Igår åkte vi till sjöbo. Mamma och gammelfarmor var på ålderdomshemmet och hälsade på gammelfarfar.
Jag och Ola stannade ute i bilen. Vi gick en liten sväng och hittade en katt som jag stolt berättade för mamma när hon och gammelfarmor kom ut igen.
Vi åkte sen hem till gammelfarmor på middag och kaffe. Jag åt bra och blev överlycklig när gammelfarmor tog fram glassen =D
På vägen hem från Sjöbo åkte vi inom mataffären för att handla all mat inför släktkalaset.

Idag har vi städat. Jag vilade middag när mamma och Ola ordnade med maten till kalaset, det är dom tacksamma för =D

14.00 dök de första gästerna upp. Olas mamma Lisa hade presenter med sig till mig. En stor lastbil med små bilar lastade på släpet, jag blev sååå glad!! Fick även en chokladkalender till jul men den gömde mamma snabbt.
Olas syster Tina, hennes man Kenneth och deras barn Linus och Albin hade också med sig en present till mig.
En traktor! Man kunde ju tro att jag också fyllde år =D Olas pappa Rolf och Olas morbror Micke, hans sambo Therese och deras dotter Nathalie var också här. Micke, Tessan och Nathalie hade sina tre hundar med sig och Yoda fick kompisar att leka med. Här var fullt hus =D

Ola fick fina presenter. En del var till mamma också som inflyttningspresent.
Vi åt mat och tårta efter det. Jag har lekt med Linus och Albin hela eftermiddagen. Albin ville inte åka hem och jag ville gärna att han skulle stanna.

Nu är det snart läggdags. Klockan är inte så mycket men så trötta vi är. Svårt att ställa om till vintertid.
Det kommer bli segt imorgonbitti.

Tack till vår egen och Olas släkt för denna helgen =D


Nu i veckan gjorde jag och mamma iordning pumpan =D


Nu fattas bara gästerna :)


Ola öppnar presenter.


Jag hjälper till =D




Jag, Linus och Albin.


Tossiga familjen :P ♥

Ola 27 år

Denna veckan har jag bara varit på dagis i fredags pga mina vattenkoppor. Frisk har jag varit i övrigt. Ingen feber och kopporna har inte stört mig på något vis. Mamma var hemma med mig mån-tis och Ola stannade hemma med mig ons-tors. För mig har det varit rena semestern. Soffmys på morgonen och smaskiga frukostar. Promenader ute med Yoda mm.

I onsdags när mamma kom hem från jobbet firade vi Olas födelsedag. Vi grillade och gjorde en riktigt smaskig middag. Mamma hade på sin rast på jobbet varit på konditori och köpt tre små mina prinsessbakelser. Vi fick varsin och min hade också ett ljus som jag själv fick blåsa ut :)
Efter maten hämtade vi Olas paketer. Han fick kläder, en verktygslåda och ett armband. Han blev jätteglad =D
Nästa helg kommer Olas släkt hit och firar hans dag i efterskott.

Vi hade som vanligt fredagsmys och tittade på idol. Igår efter frukosten åkte vi till Örnvägen för att städa klart lägenheten. Ola stannade till på vägen och köpte en ny leksak till mig. Ett garage med bilar. Mest för att jag skulle ha något att roa mig med när de städade. Jag tyckte inte att det var så konstigt att se mitt gamla hem stå tomt. Jag sa själv; "hemma huset" =D Nu är där helt klart för nästa man att flytta in. Vi hade en egen liten avskedsfest med varsin glass på golvet i vardagsrummet.

Igårkväll gjorde Ola kvällsmaten. Han lyckas varje gång och det var så gott. Lite senare dök Olas kompis Jim upp. Han skulle var med på vår lilla "biosalong" och se den nya transformers filmen. Jag tycker mycket om Jim.
Jag ska visa alla mina saker för honom och berätta om allt möjligt. Jag fick stanna uppe lite längre. Vill ju inte gå och lägga mig när Jim är här =D Men när mamma såg att jag började nicka till så bar hon in mig i min säng och jag somnade bums.

Idag vaknade vi till underbart väder ute. Vi tog Yoda och gick en runda. Stannade till vid en lekplats.
På eftermiddagen satte vi oss bilen och åkte till Vellingeblomman. Där valde vi ut årets pumpa. Jag och Ola gick spöktunneln. Jag blev jätte rädd för en stor spindel där inne. Mamma vägrade gå in där =D

Då var denna helgen slut. Veckorna och framförallt helgerna går så fort. Nya tag imorgon...håller tummarna för en hel arbets/dagis vecka. Inga sjukdomar är välkomna!!

Pussas med mamma

Mamma & jag ♥

Hipp hipp hurra för Ola!!

Här kommer jag med min nya leksak =D

Avskedskalas på Örnvägen.

Rolig snurra ute på lekplatsen =D

En glad Yoda ute i solskenet.

Wieeee =D

Mamma köpte småpill på Vellingeblomman och av det meckade hon ihop denna dörrdekorationen.

 

 

 

Once in awhile, right in the middle of ordinary life. Love gives us a fairytale!


There is no place like home!

 























Vattenkoppor

I söndags kom mamma och Ola och hämtade mig hos pappa i Lund. När jag kom hem sprang jag rakt in på mitt rum och där hade mamma och Ola ändrat om en massa. Min spjälsäng var borta. Mamma har satt upp min gamla sänghimmel över den stora sängen. Mysigt eftersom det känns som att jag tältar varje natt =D
Mamma och Ola hade varit på Ikea när jag var hos pappa. Jag hade fått ett litet bord med två små stolar som jag blev jätteglad för. Ställde mig vid min spis och började duka fram på bordet.
Jag har fått mammas tv. Hela hennes Disney och Astrid Lindgren filmsamling stod inne på mitt rum. Vilken lyx!!

Mamma och Ola fick mycket gjort förra helgen. Vi har fått det mycket fint här hemma. På söndagen innan de kom och hämtade mig hade de Rolf (Olas pappa) här på middag. Vi fick en grill i inflyttningspresent och det tackar vi för! 

Den nya vardagen fungerar utmärk. Jag har varit på dagis hela veckan. Mamma och Ola har turats om med hämtning och lämning på dagis.

I onsdags åkte vi och storhandlade efter jobb och dagis. Vi hämtade ut vår nya brevlåda på posten. Jag var pigg och glad inne i affären. Charmade andra som var där och handlade. Hjälpte mamma och Ola att plocka varor.
Jag sprang fram till godishyllan och stoppade alla som stod där och plockade lösgodis och sa till på skarpen; "nej det är mitt godis"!! =D

Igår jobbade mamma kväll. Ola kom och hämtade mig på dagis. Tillsammans hade vi en riktigt mysig kväll tillsammans. Åt kvällsmat, gick ut med Yoda. Tog ett bad tillsammans. Sen bäddade vi ner oss i min säng och läste en saga.

Mamma har åkt tåg hela veckan och det har fungerat hur bra som helst. Tågen har hållt sina tider. De nya pågatågen är riktigt lyxiga =D Mamma tar tåget 06.28 när hon börjar 07.00 och hon kommer till jobbet i god tid. Slutar hon 16.00 så tar hon tåget som går 16.10 och är hemma 16.30. Kunde inte varit bättre!

Igår var mamma en sväng i stan på sin rast. En sportsbutik nere i stan ska stänga så de hade 50% på redan röda lappar :) Mamma fyndade en overall till mig för 150 kr. Det ni!!! =D Har redan en overall som är super bra men ibland blir den blöt och då är det bra att ha en att byta med. 

Natten mellan torsdag och fredag blev det inte mycket sömn för någon under detta taket. Jag vaknade och var otröstlig i omgångar. Ola bar in mig hos mamma och han. Då somnade jag om igen men sov väldigt oroligt. Mamma fick stanna hemma med mig på fredagen. Jag hade fått utslag överallt på kroppen. Min överläpp var svullen och det skrämde livet ur mamma. Det blev läkarbesök på förmiddagen. Där talde doktorn om för oss att jag hade fått vattenkoppor. Till och med vattenkoppor i munnen vilket förklarar varför min läpp såg svullen ut.
Jag har ingen feber och prickarna kliar inte. Bara lite extra trött och mammig. Kopporna i munnen ställer till det lite på natten och även när jag ska äta. Kopporna på händerna stör mig lite också. 
Vi får se när kopporna torkar ut. Mamma och Ola ska turas om att ta vård av barn nästa vecka.

Igår efter läkarbesöket bjöd mamma mig på en glass som plåster på såret. Sen var det rakt hem och börja med veckostädningen. Sen kom Ola hem och så startade fredagsmyset. Mamma och Ola firade sin halvårs dag igår =D
Ola klev rakt in i våra hjärtan från dag ett och det känns som att vi alltid har haft honom i våra liv ♥

Mamma sov hos mig hela natten, så mysigt vi hade det. Idag har det varit underbart väder. Efter frukosten tog vi ut Yoda på en promenad tillsammans. Vi gick förbi affären och jag fick en bamsetidning. Hemma igen satte vi oss inne på mitt rum. Jag, mamma och Ola hjälptes åt att måla i min bamsetidning. Hela eftermiddagen har vi pillat med hemmet. Snickrat ihop hyllor, satt upp lampor och vår nya brevlåda mm. Vi har ätit tacos ikväll och nu har vi landat på soffan.


Chickenpox =D

Glad trots ingen sömn, vattenkoppor och besök hos läkaren.

Har man varit duktig hos doktorn får man visst glass som belöning =D

 

Klar med inskolningen!

Hela veckan har mamma varit med mig på min nya förskola. Så roligt vi har haft det. Varit med på alla möjliga aktiviteter. Vi fick till och med hemläxa där vi skulle ut i naturen och plocka allt som vi tyckte hade med träd att göra. Det var fint väder en eftermiddag så jag och mamma gick till affären och köpte glass som vi sen åt i trädgården. Vi kopplade Yoda och gick på en promenad. Vi hittade nötter, blommor och bär som vi kunde lägga ner i min trädpåse till dagis. Alla barnen har samlat ihop varsin trädpåse och när allt är klart så ska det bli en utställning.

Idag har vi varit ute hela dagen lång trots regnet. Hela min förskola promenerade bort till en annan förskola som heter Trollhassel och hälsade på. Det är en uteförskola och gården till denna förskolan är en stor inhängnad ut av Gyaskogen. Där fanns kojor och massor med annat skoj. Vi blandades med de andra barnen på den förskolan och tillsammans grillade vi korv. Sen satt vi på en stor terrass och åt lunch och lyssnade på regnet som smattrade. Så mysigt det var. Till och med mamma kunde minnas de gamla goda tiderna då hon själv gick på förskola =D

En kväll kom Ola hem på sin motorcykel. Hans kompisar Jim och Glenn hjälpte honom att få hit den. De stannade en kort stund och åt kanelbullar med oss. Det var ju kanelbullens dag!! Sen fick jag följa med ut i garaget och provsitta Olas motorcykel. Så häfftigt!!

Ola har pillat med tekniken varje kväll. Nu är hans projektorduk på plats. Jag fick se Hugo på den stora skärmen och gissa om jag blev glad? =D
Jag sover redan i min stora säng. I helgen åker spjälsängen ut i förrådet. Stor gosse nu!!!

Imorgon ska Ola följa med och lämna mig på dagis. Han vill träffa personalen och se hur jag har det där eftersom han kommer hjälpa till att hämta och lämna mig där ofta. Mamma ska inte stanna där, det är min första dag på förskolan utan mamma.

Imorgon är det fredag!! Trevlig helg!!


Ett med naturen ;)


Jag utforskar området =D


Jag, mamma och Yoda är ute och letar efter saker att lägga i min trädpåse.


Jag får ju ingen egen katt hur mycket jag än tjatar här hemma :P Så jag har fått bli vän med en katt som vi möter på vägen till dagis varje morgon. Idag var han inte där för det regnade. Jag ropade och ropade på honom men han syntes inte till.


Här grillar vi!!


Nannar gott på dagis. Frisk luft gör en gott =D


Kelar med mamma ute på dagis lekplats.


Jag på Olas tuffa båge!


Jag tittar på Hugo a là SF bio =D

Nalle Puh

Nu har jag börjat min inskolning på förskolan Gyabo avd Nalle Puh.

Personalen är så trevliga. Mamma snackade loss med personalen direkt och jag med barnen. Har redan två kompisa lika gamla som jag. Mycket blandade åldrar vilket är bra eftersom jag oftast drar mig till lite äldre barn.
Jag var blyg de första 10 minuterna sen kunde mamma inte hålla koll på mig längre. Jag var överallt och busade med alla. Jag blev omtyckt med en gång. Barnen ropade "Isac" hela tiden. Alla ville prata och leka med mig.
Mamma och jag är så nöjda med dagiset.

Det blev en mjukstart, vi var hemma igen vid lunchtid. Imorgon ska vi vara där 8-14.

Hela eftermiddagen har jag och mamma tvättat. Badat Yoda och spikat upp lite tavlor. När Ola kom hem från jobbet stod maten på bordet. Jag fick bada för första gången här i huset =D Det var lika roligt här. Ola var som vanligt badvakt. Mamma gick ut med soporna sen lät hon Yoda springa av sig på ängen. Så mysigt med stora grönområden. Grannar som är ute och målar på sina hus eller pillar med sina trädgårdar. Alla man går förbi hälsar så glatt, trevligt!

Nu nannar jag gott. Jag har en ny säng som väntar på mig. Så fort mamma har köpt en ny bäddmadrass till mig så ska jag lämna spjälsängen och sova i en "stor gosse säng" =D Och så fort Ola har satt upp projektor duken i vardagsrummet så åker hans TV in i hans och mammas sovrum. Mammas tv åker då in på MITT RUM.
Jag har alla disneyfilmerna och alla Astrid Lindgren filmerna i bokhyllan på mitt rum. Som jag ska ligga i min stora säng och titta på Hugo sen =D

Snabbt internet har vi nu också tack vare teknik snillet Ola. Mamma kan ju blogga som aldrig förr =D

Vi trivs som en bonde på sin traktor här i Stehag ;)


Min första dag på avd Nalle Puh...så här glad var jag =D

Flytten till Stehag

I fredags kom mamma och hämtade mig på dagis. Hon stannade lite längre för att avtacka personalen med blommor och choklad. Min kontaktperson och mamma hade avslutnings/utvecklingssamtal. Mamma fick bara höra massa bra saker om mig. Jag utvecklas snabbt. Social och långt ifrån blyg. Alltid glad och vänlig.
Mamma fick glädjetårar. Personalen önskade mig och mamma allt gott i framtiden. Kramar fick vi från alla håll och kanter. Dagis hade ordnat ett avslutningskalas för mig under dagen.
Jag fick ballonger med mig hem och en liten bok med foton på min tid på förskolan Måsen. Så fint!!

Vi gick direkt hem och där satt Ola och väntade på oss. Hämtade min övernattningsväska och åkte direkt till morfar, Jeanette och Ola i Kävlinge. Där stannade jag hela helgen så mamma och Ola kunde fokusera på flytten. Där har jag haft det jättebra. Fint väder och jag har lekt i trädgården tillsammans med vovven Harton.

Fredagkväll körde mamma och Ola till huset i Stehag för att lasta av all mat och även lite kläder. De beställde mat på byakrogen och åt den på en filt i köket.

Igår kl 9.00 dök alla vännerna upp. Två körningar blev det. Första rundan tog dom mammas och mitt hem och andra tog dom Olas samt sakerna vi hade i vårt förråd. Allt var klart kl 14.00. Då åkte vännerna hem och mamma och Ola började packa upp. Idag har de packat upp precis allting. Inte en flyttlåda kvar. Bara gardiner, tavlor och annat småpill som ska ordnas men det är redan ett hem.

Morfar, Jeanette och Ola kom och lämnade mig nu på eftermiddagen. Jag blev så glad när jag såg mitt nya rum!! Alla mina leksaker har fått en ny tjusning =D Ville inte ens slita mig från mitt rum för att åka Olas bil som jag alltid annars så gärna vill. Men jag fick snällt följa med för vi skulle storhandla.

Så då var familjen Andersson/Haraldsson på plats i Stehag =D
Imorgon börjar min inskolning på Gyabo avd Nalle Puh. Vi körde förbi där på vägen hem från mataffären så jag och mamma vet var vi ska imorgon.

Tack till alla nära och köra som har ställt upp denna helgen med flytt och barnpassning!! ♥

Bilder kommer sen =D

RSS 2.0