Scharlakansfeber

Inte nu i tisdags utan förra tisdagen igen hämtade mamma mig tidigt på dagis. Hon hade lovat mig att jag skulle få åka tåg. Allt i min värld är tåg just nu. TÅG TÅG TÅG!!! Och åka tåg fick jag =D Jag och mamma tog tåget in till Lund. Sen gick vi i leksaksaffären och tittade. Tog bussen till Norra Fäladen och åt kvällsmat på McDonalds där. Pappa Ola jobbar på Gambro som inte ligger så långt därifrån så han kom och hämtade oss när han hade slutat jobb. Härlig solig dag tillsammans med mamma ♥

På onsdagen ringde dagis till mamma när hon var på jobbet. Jag hade fått hög feber och de ville att mamma skulle komma och hämta mig. Förvånad var hon eftersom det hade inte varit något fel på mig på morgonen. Men hon kom med en gång.

Mycket riktigt så hade jag hög feber och den bara steg och blev ännu högre. Kräktes en gång när jag kom hem. Alvedonen hjälpte inte och klockan 23.00 mot torsdagsnatten hade jag 41 graders feber. Så hög feber har jag aldrig haft och mamma blev rädd. Om inte alvedonen hjälper känns det ganska tröstlöst. Jag var kokhet och ledsen. Mamma ringde till sjukvårdsrådgivningen. De sa att hon skulle ta av mig alla kläder, öppna fönster och i värsta fall spola av mig i kallt vatten. Detta visste ju mamma redan men kände sig i alla fall hjälplös. 
De ville även att mamma skulle på något sätt få tag på ipren till mig. Men det är inte så lätt mitt i natten.

Pappa Ola körde iväg och försökte leta upp ipren men lyckades inte. Han fick komma hem igen utan.
Men vi överlevde natten trots ingen sömn eller ro.

På torsdagmorgon när pappa Ola hade åkt till jobbet började jag få utslag över hela kroppen. Även ögonlocken svullnade upp. Vi fick en tid till vårdcentralen. Pappa Ola kom hem från jobbet för att följa med dit med tanke på min höga feber. På vårdcentralen fick vi sitta i nästan 3 timmar. Sjuksköterskor och läkare tittade på mig men ingen kunde känna igen mina små prickar. Ilsket rött var det också på sina ställen. Några trodde att det var någon typ av allergi. Några trodde att det var ett virus. Men så gjordes det ett halsprov på mig som visade att jag hade streptokocker.

Streptokockerna vid scharlakansfeber bildar ett gift, toxin, som ger de typiska symtomen. Man kan bli smittad av streptokocker igen, men då får man i regel bara halsfluss eller svinkoppor. Svinkoppor som jag redan har haft två gånger under mina 2,5 år på jorden =( Streptokocker är inget vi gillar på denne adressen!!

Detta är tydligen en ovanlig barnsjukdom numera. Det var därför vårdpersonalen inte kände igen symptomen direkt.

Jag fick utskrivet penicillin. Vi hämtade ut det och köpte även ipren. En dos av penicillinen och en ipren så sov jag gott hela natten. Vaknade utan feber och utslagen var helt borta. Fantastiskt!!

På söndagen åkte vi till Trelleborg och firade Albins födelsedag. Vi körde inom leksaksaffären på vägen dit.
Där fick jag ett leksakståg av mamma och pappa Ola för att jag var så duktig när jag var sjuk.

Måndagen var jag tillbaka på dagis. Då fick vi veta att fyra andra också hade scharlakansfeber =(

Jag började bli väldigt förkyld. Nästäppan ställde till det så mycket natten mellan tisdag och onsdag i förra veckan så när pappa Ola skulle lämna mig på dagis på onsdagen gick det inte alls. Jag var så trött och ledsen och vägrade ta på mig mina kläder här hemma så han bestämde sig för att det var bäst att stanna hemma.

Mamma fick jobba hela dagen. Efter jobbet gick hon en timme på stan och köpte nya gardiner till vardagsrummet. Lyx för henne med lite egen tid =D När hon kom hem överraskade jag och pappa Ola henne med en fin middag och tända ljus. Vi hade kockat fläskfilè med diverse goda tillbehör. Mangomousse till efterrätt som jag hade varit med och vispat. Mamma blev jätteglad!! ♥

Denna helgen har vi gosat här hemma. Igår blev det storstädning i huset. Mamma var en sväng hos frissan.
På kvällen kom Jim hit. Jag blev så glad så jag började dansa när han kom =D Vi tittade på film och jag visade Jim min tågbana.

Både mamma och pappa Ola har försökt få ut mig i snön hela helgen men jag har verkligen inte velat gå ut. Jag har sprungit med pyjamasen på hela dagarna och bara lekt och tittat på disneyfilmer. Behövde kanske bara vara. Säkert trött på penicillinen, tog sista dosen medicin igår. Mamma har också varit trött. Pappa gick upp med mig imorse så mamma fick sova ut. Sen har hon sovit middag i två omgångar under dagen idag. Somnade när hon skulle natta mig också. Trött, trött trött!!

Men imorgon är det nya tag och vi önskar att all snö är borta imorgonbitti =D


Glad som en speleman när jag väntar på tåget =D


Ohhhh tåg!!!!


Mamma titta ett tåg till!!!!! =D


Svullna ögonlock och kliar på mina prickar...hemska hemska scharlakansfeber!!


Jag leker med min tågbana, Yatzy vaktar spåret.
Pappa och Yoda ligger på min säng. Mamma sitter på mattan med en kopp te...härliga söndag!!Första veckan på detta året =D

Första veckan men den var kort och skönt var det. Ledig fre-sön är något som borde införas. Man får vilat ut på ett helt annat sätt med en dag extra.

Veckan rullade på som vanligt. Julen städades ut. Jag satt som en kung i soffan och tittade på mamma när hon slogs med granen för att få ut den genom trädgårdsdörren. Det är ofta mamma gärna hade bytat med mig =D 

En kväll kom pappa Ola hem med en present till mig. Det var ett batteridirvet lok till min brio tågbana!! Vilken lycka!!!

Mamma avslutade sin arbetsvecka med en kvällstur. När hon kom hem satt jag och pappa Ola i soffan och lagade mammas laptop. Nu är den som ny och mamma är så glad över det.

I fredags åkte vi på en Isac shoppingtur =D För julklappspengarna jag fick köpte vi en ny tågbana i trä.
Har redan en som jag älskar och leker med alltid och nu kan jag bygga ut den. Fick även fler tåg, vagnar och en liten tillhörande stad. Jag har lekt med det hela helgen!! Mamma och pappa Ola också =D Vi har byggt alla möjliga tågbanor. Imorse byggde vi en som gick in under sängen och ut igen =D

Vi köpte även en dvdspelare så nu kan jag se på film inne på mitt rum.

Vi var även inom djuraffären och där ordnade vi ett halsband till Yatzy med namnbricka ifall hon skulle springa bort.

Igår städade mamma hela förmiddagen. Så stökigt här var när hon rensade ut i alla lådor. Men bra blev det.
Allt skit som vi inte använder är slängt. Ordning och reda i lådorna.

Lördagkväll åkte vi till malmö. Där åt vi på resturang T.G.I Friday tillsammans med pappa Olas arbetskamrater och Jim. Bordet var bokat och när vi kom dit stod en barnstol redan på plats åt mig. Jag hade ett eget underlägg och fick kritor till som jag kunde färglägga underlägget med. Vilken bra idè för det roade jag mig med tills maten kom.
Jag fick en ballong av personalen där. Alla barnen på resturangen fick det. Jag hittade två barn att leka med. Den stora pojken som jag lekte med kunde hjälpa mig att få ner ballongen från taket när jag hade tappat snöret =D

Idag har vi förutom att veckohandla bara vilat!! Nu är jag nybadad, pappa Ola är redo för sagoläsning och sen är det natti natti. Dagis imorgon!!


Yatzy


Så fin i sitt nya halsband ♥


Gott Nytt År!!

Då har vi lämnat 2011 bakom oss. Ett år vi kommer minnas som ett lyckligt år trots det sorgliga med gammelfarfars bortgång. För det var året då vi träffade Ola och tillsammans blev vi en lycklig familj.

Året då vi lämnade Lund och började om på ny kula.

I fredagas kom pappa Olas vän Jim hit. Vi besällde pizza från byakrogen och sen tittade vi på film.

Nyårsafton firade vi med nära och kära vänner. Vi var hemma hos Linda, Andy och Tiddi. Där var vi flera stycken som åt gott och hade en trevlig kväll tillsammans. Tiddi mådde inte riktigt bra men jag tjoade runder på egen hand. Mamma och pappa Ola försvann ifrån de vuxna och lekte med oss barn inne på Tiddis rum. Läste sagor mm.

Jag hade vilat middag sent på dagen så jag var pigg och höll mig uppe till tolv slaget. Vi klädde på oss varma kläder och gick ut för att titta på raketerna. I början gick det hur bra som helst. Då de sköt raketerna från granngårdarna. Men när det kom folk och sköt raketer där vi stod var det dags för mig att gå in. Då blev jag rädd. Vi tittade på de sista fyrverkerierna från Linda och Andys balkong. Men 12 slaget fick vi skålat in med alla våra vänner, pussades och kramades och önskade varandra ett gott nytt år. 

Vi hängde inte av oss jackorna utan åkte direkt hem efter det. När vi kom hem somnade jag med en gång men vaknade till ett par timmar senare och fick sova inne hos mamma och pappa Ola. 

Tack för en trevlig kväll!! ♥


Sagoläsning på Tiddis rum


Håller hand med mamma och pappa Ola.


Lilla familjen ♥


Tomtebloss!! 


Tomtebloss i kladdkakan =D


Jag och min allra bästa vän!! ♥


Gott nytt år Tiddi!!


Gott nytt år pappa Ola!!


Gott nytt år mamma!! 

Julen 2011

Den 23 firade vi julafton här hemma. Olas syster med familj skulle komma hit men de hade precis varit sjuka och behövde vila ut där hemma.  

När jag precis hade vaknat från min middagsvila så knackade det på dörren. Jag sprang och öppnade och där stod TOMTEN!! Tomten hade en kattunge till mig. Och så glad jag blev!!

När tomten hade gått kom pappa Ola hem och då berättade jag om tomten för honom och han blev så ledsen för att han hade missat honom!

Vi satte oss i soffan med glögg och pepparkakor och tittade på Kalle Anka och hans vänner. Så mysigt med den lilla kattungen sovandes hos oss i soffan.

När Kalle var slut så åt vi julmat. Mätta och nöjda satte vi oss och delade ut julklapparna. Ojoj så lycklig jag blev över klapparna. Han ju knappt titta på vad jag hade fått för än jag var igång med att öppna nästa julklapp =D

Hela kvällen fick jag leka med allt fint jag hade fått. När jag hade gått och lagt mig satt mamma och pappa Ola uppe och spelade bingolotto.

Den 24:e vaknade vi upp och tyckte att det var juldagen men så var det ju inte. Det skulle firas julafton en gång till!! Kl 12.00 var vi i Kävlinge hos morfar och Jeanette. Där fanns även gammelfarmor och Jeanettes barn och föräldrar.
Vi blev bjudna på lunch och jag åt jättemycket av morfars goda mat. Sen var det tid för paketer där också.
Vi fick massor med fina saker.

Kl 14.00 blev jag hämtad av pappa. Och tillsammans med honom firade jag julaftonskväll. Mamma och pappa Ola körde vidare till Trelleborg och firade kvällen tillsammans med Ola och hans familj/släkt.

Jag skulle komma hem igen den 28:e men pappa Ola fick hämta mig på dagis redan den 27:e. Mamma var på Center Syd med Sandra och Maria för att handla kläder till mig på mellandagsrean. Jag och pappa Ola lagade kvällsmat och badade sen öppnade vi paketen under granen som jag hade fått från Olas familj/släkt. Julafton för mig varje dag =D
Mamma, Sandra och Maria kom hem mitt i paketöppningen. Jag blev så glad över att se mamma. Sprang så fort jag kunde fram och kramade henne.

Sandra och Maria tittade på alla mina julklappar. Men de var nog mest här för att kramas med kattungen =D
De åkte hem igen när mamma skulle natta mig.

Tack alla nära och kära för en underbar jul och för alla fina julklappar!! ♥


Bilden till årets julkort


Kramas med tomten.


Här kommer min katt!!!


Min katt Yatzy!!!


Fin kise!!


Glögg mys framför Kalle och hans vänner.


Julmat


God Jul mamma!!


Öppnar julklappar!! Just denna var en av de bästa..ett släp till min älskade bobbycar!


Testar mina nya leksaker.


Myser med mamma och Yatzy.


Katten piggnade till på kvällen och då passade vi på att busa lite.


Jag och pappa Ola ritar. Ser ni så liten Yatzy är =D


Jag och gammelfarmor hemma hos morfar & Jeanette.


Morfar fick ett paket av mig.


Här kommer jag med paketer till mig själv =D


Fullt i morfars soffor =D


Här firas det jul hemma hos Olas syster.


Mamma och Linus är redo för julklappsspelet =D


RSS 2.0