Nya soffan!!!

Ja god jul till oss familjen Haraldsson. Idag fick vi vår soffa hemlevererad. Den är helt perfekt och vi är så glada!! 

Vi har många underbara familjekvällar framför oss i den. Äntligen sitter vi rätt och bekvämt hela familjen och besökare när de kommer sådana ;)

Älsklingen och jag hjälptes åt att montera ihop soffan. I eftermiddag kom där en och köpte vår gamla soffa. Vilket flyt. Var aldrig utan soffa och vi slapp stå med dubbla i mer än ett par timmar. 

Nu sitter vi här och gottar oss. Vi har impregnerat den och det luktar lite skarpt fortfarande. Men det är tvunget med två barn och djur. 

Om ett par minuter kommer Isac hem. Ska bli skoj att se hans min. Han har också längtat efter den nya soffan.

Ikväll är vi bortbjudna på middag hem till Heninz och Camilla. Isac blir nog glad när han får reda på att vi ska direkt iväg och busa med Amanda. 




Goa ungar!

Älsklingen sitter och tittar på sport på tv:n. Jag tittar med ett halvt öga men sitter även och tittar på små inspelningar som jag har på telefonen på ungarna.
 
Här är en på Isac där han tränar på att hålla tungan rätt i mun =) Sonen och maken brukar tillsammans träna på en fras som går så här; Far, får får får? Nej, får får inte får, får får lamm. 
  
 
Och här är en på Julia. Hon leker glatt med leksak som hon fick i julklapp. ♥
  
 
 

Årets foton på det finaste vi har!

Här är årets foton på Isac och Julia tagna av fotografen. 

Utan tvekan, det finaste vi har!!!! 







Grattis Micke!

Det blev ett litet besök ut till svärfar i Smygehamn igår. Där blev vi bjudna på fika. Fick titta på lite gamla foton från när Ola och hans syskon var små och det var riktigt roligt. 
 
Tycker dock inte att jag kunde se Julia lik sin pappa som bebis. Men att hon är lik honom är ju ingen tvekan. Nu var ju Ola lite äldre på korten än vad Julia är nu så det kan ju ändra sig. Jag tycker inte alls att hon är lik mig iaf men det är kanske dags att jag går ut i förrådet och rotar fram mina gamla babyalbum. 
 
Mot kvällen mötte vi upp Tina, Linus och Albin, Micke, Tessan och Agneta. Tillsammans åt vi på ett matställe i Trelleborg för att fira Mickes födelsedag.
 
Fast klockan var mycket så var Julia så duktig. Satt fint i sin stol. Linus som är så glad för sin lilla kusin var framme och roade henne vid flera tillfällen. 
Alla frågade var Isac var. Linus och Albin var så säkra på att han skulle vara med. Vi får träffas igen snart en dag när Isac är hemma.
 
Ännu en lång sovmorgon idag. Galet att vi kan få sova så länge med en liten bebis. Men hon är en riktig kelgris. Vaknar, äter lite sen kan hon lätt somna om hos oss och sova lika länge som en tonåring.  Bara att njuta så länge det varar.
 
Jag


Tar igen oss

Efter 3 dagars julfirande har vi mest stannat hemma och legat på soffan. 
Skönt har det varit och igår fick vi sett ett par avsnitt av vår favoritserie SOA.

Mannen har varit inne och jobbat idag. Det kan man väl säga att jag också har gjort. Jag har nämnligen storstädat här hemma. Ska bli gött att krypa ner i sängen sen för där har jag bäddat med det fina bäddsetet som jag fick av Ola och barnen i julklapp <3

En annan väldigt uppskattad julklapp från min gubbe var nya knoppar till alla köksluckor och lådor i köket. Det blev precis som jag trodde att det skulle bli, ett rejält lyft för köket. I januari ska där målas sen kan vi inte göra mycket mer med detta stället. Blir till att bara njuta av det så länge vi bor kvar här.

Älsklingen fick meddelat att vår nya soffa blir levererad till vår dörr på måndag förmiddag. Ahhh va vi längtar!

 Det är verkligen tomt här hemma utan Isac. Alla hans fina julklappar står och väntar på att bli använda och Julia undrar nog var storebror blir av. Hon är ju van vid att ha mig och Isac runt sig alltid. 

Isac vi tänker alltid på dig!! 

Här är en av få bilder som jag fastnade på denna julen. Fotot är taget av morfar på juldagen. Jag och min älskade son!! 




Juldagen

Vi vaknade i Trelleborg. Packade alla julklapparna i bilen och körde hem.

Hemma blev det frukost, dusch och lite ompysslning av bebis och djur. Sen bar det iväg i bilen igen mot Lund denna gången :)

Vi hämtade upp Isac som vi fick lov och låna denna dag. Det är vi och släkten väldigt tacksamma över. 

Hela eftermiddagen/kvällen spenderade vi hemma hos Eva och Sven. Där var allesammans och åt kalkonmiddag. Även farmor var på plats som hade tagit färdtjänsten dit redan dagen innan och skulle sova över tills idag. 

Maten var supergod. Barnen lekte och alla fick klämma på bebisarna :)
Julia vilade middag på Alex bröst så även han fick en ursäkt att vila lite efter maten ;p

Sen var det tid för julklappar IGEN!! 
Isac och Maria hjälptes åt att dela ut dom. Även denna gång fick vi så mycket fint! Alla var glada, barn som vuxna.

Vi avslutade med julklappsspelet. Alla var med, Isac också men där hade Eva, gammelfarmor och morfar ordnat egna små paket till honom.

Efter firandet åkte vi och lämnade Isac igen. Vi fick varsin stor kram för nu får i inte se honom på ett par dagar. 

Vilken jul vi har haft detta året! Kul att vi har kunnat träffa så många av er alla!



Julafton

Isac blev hämtad på morgonen. Kändes jobbigt som det alltid gör när man ska fira högtider utan honom. Det kvittar hur bra man har tagit igen det dagen innan eller dagen efter. Det gör ont i hjärtat. 

Nu har vi ju Julia men hon ersätter ju inte Isac och familjen är ju inte hel utan honom.

På väg till Trelleborg där vi skulle fira jul stannade vi först till i Östra Grevie. Där lämnade vi en blomma till Olas mormor och sa god jul till morbror Micke och Tessan. När vi skulle gå mötte vi Olas bror Göran och Sladana på vägen ut. 
Kul att få chansen att se alla och ge dom en julkram.

Vi var i Trelleborg lagom till Kalle. Släkten var samlad och julafton hade officiellt börjat.

Julmat åt vi så det stod ut i öronen på oss alla :) Linus och Albin hjälptes åt att ta hand om Julia. Matade även henne. Jag fick njuta av all mat och tugga den i lugn och ro. Alltid semester att hälsa på hos dom haha. Sen kom en väldigt liten tomte och knackade på. Den lilla tomten var Albin :) 

Så många fina julklappar vi alla fick! 

Kvällen avslutades med det traditionella julklappsspelet. 

Klockan hann slå över till juldagen innan alla gästerna hade åkt hem och jag och Ola kröp ner i bäddssoffan med Julia. Där sov vi riktigt gott! 

Tack för en underbar afton! Mat och sovplats!!! 




Lillejulafton

Då firade vi julafton med Isac eftersom i inte hade honom den 24:e detta året.

Vi såg Kalle Anka och drack glögg. 

Det blev ingen traditionell julmat. Det räcker med att man äter julmat en dag tycker vi. Istället gjorde vi fläskfilé med massa goda tillbehör. 

Efter maten kom han vi alla hade väntat på, tomten! Isac tog väl hand om tomten och var hjälpsam på alla vis. Men när Julia blev lite rädd för tomten så tröstade hennes storebror henne och sa; "men Julia var inte rädd, det är ju bara pappa". Haha så paffa jag och Ola blev. 4 år och redan avslöjar han tomten.
Isac tror fortfarande stenhårt på tomten men det fungerar nog inte längre att någon närstående spelar tomten.

Fina julklappar blev det. Mest till Isac som måste ha varit väldigt snäll detta året. Vi sparade våra och Julias julklappar till julafton. Men det var bara bra. Nu kunde vi lägga full fokus på Isacs julklappar istället. 
Familjen spenderade hela kvällen med att bygga och pyssla med Isacs alla julklappar. Även trycka i oss massa julgodis!

På kvällen ringde kusinerna i Trelleborg för att önska god jul till Isac. Han blev så glad över att prata med Tina och Linus i telefonen. Berättade glatt om allt fint han hade fått och tackade även för julklapparna från dom.

En lyckad julafton bara vår lilla familj tillsammans. <3 



Tack alla nära och kära för denna julen!

Vi har haft tre dagar med intensivt julfirande. 

Skratt, god mat, fina julklappar och massor med kramar. Vi är så nöjda så.

Tusen gånger tack till alla nära och kära för allt. 



Till tomten


Tuff tuff tåget

Isac vaknade i går morse med ett stort leende, idag ska vi träffa Tiddi skrek han!!

Ja det var ju bestämt så. Vi var hembjudna till familjen Nilsson men plötsligt plingade min telefon till. Det var ett meddelande från Linda där det stod att hon hade blivit sjuk. Vi blev besvikna. Det kommer andra tillfällen, krya på dig gumman!! ♥
 
Jag och Ola funderade och funderade på vad vi kunde göra istället för att göra vår Isac glad. Då slog det mig att vi har ju fortfarande inte besökt Eslövs leksaksmuseum. Vi har hört så mycket gott om stället av vänner som redan har varit där med sina barn. Flera som har sagt att ni måste åka dit, Isac hade ju älskat det. Men vi har väl lyssnat med ett halvt öra, hur häftigt kan ett ställe i Eslöv vara liksom? haha, som man dömmer och så fel vi hade! 
 
Vi åkte dit och stället blev en succè för vår lilla Isac. Som det sken i ögonen på honom och det var underbart att se. Stället drivs av en äldre man och hans son. Gubben hade börjat bygga en liten bana när han skulle bli pappa till sonen 1955. Sen har de tillsammans fortsatt samla på tåg och bygga denna fantastiska bana tillsammans. De var båda på plats och Isac har skaffat sig två nya vänner. De fann ju varandra och de visade Isac alla knappar och finesser. Öppnade små dörrar som visade hur det såg ut under barnorna mm. När vi till sist fick med sonen därifrån fick han en tidning av gubben med en leksak i. 
 
Hur kan vi inte ha åkt dit tidigar? Här har vår vår lilla tågälskare bott så nära detta magiska ställe så länge utan att veta om det!! Vi har lovat honom att åka dit igen snart och flera flera gånger till. Det blir vårt lilla smultronställe att ha tillsammans med Isac ♥
 
Vi körde direkt därifrån till McDonalds. Isac var lyrisk!! Jag och Ola kände att vi hade räddat dagen från den stora besvikelsen att inte fått träffa Tiddi. 
 
Idag är det fjärde och sista advent. Imorgon väntar julafton för familjen Haraldsson. Det enda positiva med att inte ha Isac den 24:e är att vi får tjuvstarta julen.
 
Här känner vi ingen julstress och det är underbart. Julklapparna har varit färdiga i god tid. Hemmet är städat och kylen full med mat. Idag tog ungarna på sig tomeluvorna och gick runt till våra närmsta grannar och delade ut julkort och chokladtomtar. Det gör vi varje år. 
 
Älsklingen ska i eftermiddag eller imorgon förmiddag baka sitt berömda julbröd som vi ska ha med oss till släkten på julafton. 
 
Julen är härlig, och vi vill passa på att tacka för alla fina julkort som vi har fått!! ♥
  
 

Julledigt!!

Denna videon satt jag och Isac ihop  till pappa i fredags. Kände att vi behövde fira in att han lämnade kontoret och gick på julledighet med oss :) 
 

Isac-dagen

Just nu sitter sonen och firar sin namnsdag och början på sitt jullov med en stor skål med popcorn. 
Grattis älskade Isac på namnsdagen. Det var även den 19 December 2008 som jag fick se dig på ultraljudet för första gången. Det var den dagen jag fick bekräftat att det var en Isac jag väntade. Det kände jag redan i hjärtat så det var ingen överraskning :)

Idag var sista dagen för honom på dagis  och har nu gått på jullov. Skönt för honom men jag tror han kommer sakna det innan det är tid att börja igen.
Det blev kramar med kompisar och fröknar idag.

Jag och Julia har varit i Eslöv och fixat de absolut sista julklapparna. Passade på när Isac var på dagis och Ola på jobb för julklapparna var till dom två. 
Vi hann precis hem och slå in dom innan det var tid att hämta Isac på dagis.

Kvällsmaten har jag och Isac ätit själva. Julia sov så gott och pappa i huset är på vift ute och handlar julklappar. 

Jag och Ola hade en pakt detta året att vi inte skulle handla några julklappar till varandra för vi önskar oss istället en ny soffa till familjen. Vi sitter så trångt och obekvämt i den vi har nu. Vi har sparat och lagt undan till en soffa under en bra tid nu. Varit runt i alla möbelaffärer i Skåne samt tittat på begagnat. 

Igår var vi och fick provsatt en soffa som vi fastnade för och fick beställt. Den blir hemkörd till vår dörr i början på januari. Som vi längtar efter den. Ingen dålig julklapp alls. 

Jag var iaf först ut med att bryta pakten. Kunde inte låta bli att köpa en julklapp till min man och därför är nu stackarn ute ikväll och handlar julklappar haha. 



Frisk luft gör en gott!

Är precis hemkommen från en väldigt lång promenad runt byn tillsammans med Carro. Vi lämnade pojkarna på dagis och tog barnvagnarna och rullade iväg i rask fart. 

Den friska luften har gjort gott. Vilken aptit man hade på lunchen här hemma, både jag och Julia :) Yoda ligger helt utslagen den gamle gubben haha. 

Igår somnade Isac och Julia gott i vår säng. Där låg de och bredde ut sig över hela pappas sida när han kom hem från julfesten mitt i natten :) Men han blev förvarnad redan på vägen hem..



Äntligen dagis igen!

Imorse vaknade en glad Isac!! Idag är det dagis mamma sa han :) Han har efter en veckas frånvaro pga sjukdom hunnit sakna sina vänner väldigt mycket. 

Tur att han har denna veckan där nu för sen väntar jullovet och det blir en lång tid utan många ut av kompisarna. Några har vi bestämt träff med efter nyår.

Idag på dagis hade barnen julfest tillsammans med fröknarna. De har dansat kring granen och ätit julmat samt haft ett litet disco :) barnen fick även träffat tomten och de fick varsin liten julklapp att ta med sig hem. En reflexväst som är en riktig toppen julklapp tycker jag. Isac har iof väldigt bra reflexer på sin overall men reflexer kan man inte ha för många av. 

Efter dagis följde våra vänner med oss hem och fikade på pepparkakor och lussebullar mm. Pojkarna har busat och lekt pirater, byggt tåg och spelat spel. Julia och Lova har suttit med de stora tjejerna och snackat skit ;p det tog på krafterna tyckte Julia och somnade helt utslagen i min famn. 

När de gick hem var det tid att börja med kvällsmaten. Det fick bli snabblagad soppa för ungarna var så trötta och hängiga. Ola är i Köpenhamn med jobbet på julbord. De är en sväng inne på tivolit också och jag är inte alls avundsjuk :( där är ju så vackert nu med all juldekoration.

Barnen fick bada tillsammans ikväll. Det gick ganska bra även om Tjoffsan blir hal som en ål och med en storebror som gärna vill se henne simma :) Men vi får köra det snabba sättet nu när pappa inte är hemma och alla är trötta och griniga. Nu sitter mina små pyjamsnissar i soffan och tittar på bompa. Även min svansbebis är nybadad. Han blev så smutsig på vår morgonpromenad ute i regnet så det var tvunget. Yoda spenderade hela förmiddagen med att tycka synd om sig själv efter badet. Men lyfte svansen när han fick ett smaskigt ben som belöning.

Nattningen blir i vår säng där vi alla tre får plats och läsa sagan. När Ola kommer hem sent ikväll får Isac flytta ner på sin madrass. Det blir smidigast så. Han kommer ju ändå in till oss mitt i natten. Det är en lycklig Isac som ser fram emot nattningen, väldigt tacksam över att låna pappas plats i sängen i ett par timmar :) 




3:e advent

Efter att Isac hade åkt iväg i fredags började jag känna mig lite krasslig.

När jag vaknade på lördagen var det åt det sämre hållet. Ont i halsen och muskelvärk. Efter kaffet mådde jag en aning bättre och bestämde mig för att åka med Ola för att handla de sista julklapparna. Men många av ärendena så stannade jag och Julia kvar i bilen. 

På kvällen var vi bortbjudna till våra vänner i Hörby men jag kände inte att jag orkade det för att inte tala om att det inte är snällt att smitta andra. 
Ola fick åka dit själv. Jag och Julia slog in lite julklappar sen bäddade vi ner oss i soffan. Orkade inte ens laga någon kvällsmat. När Ola kom hem igen hade han en liten matlåda med sig hem från julfesten till mig <3 Även lite godis som han vann i julklappsspelet. 

Igår kom Isac hem igen. Efter lite kramkalas med familjen hoppade han i badet. Efter badet tog jag en liten titt på hans fotvårta. Frågade honom om jag fick pilla lite på den med en pincett och det fick jag. Jag han inte pilla mycket för än hela pricken bara trillade av!!! Ny fin hud under den och vårtan är helt borta!!
Jag och Isac hoppade av glädje och vi kallade på pappa. När han förstod varför vi var så glada så hoppade, studsade och firade han också tillsammans med oss :) 

Haha vilken historia det har varit med den dumma pricken. Men den har gjort ont på vår Isac och den har varit riktigt envis. Ding dong the bad spot is gone!

Söndag kväll spenderade vi i soffan. Tände 3:e ljuset. Öppnade paketkalendern och där fanns kylskåpsmagneter som bokstäver. Isac hittade snabbt bokstäverna som finns i hans namn. Han har sen ett tidigare paket siffror så nu kan han sitta där vid kylskåpet och lära sig när jag lagar mat.

Idag är det måndag. Vi slöar hemma idag. Jag mår mycket bättre! 
Ska ge oss ut sen på en promenad tänkte jag och gå förbi brevlådan. Ola stack iväg igår och köpte frimärken för idag är sista dagen att posta julkorten. 




Julia 6 månader

Hej och hå va tiden den går!! Älskade lillasyster är redan 6 månader.

Känns som det var igår hon tittade ut samtidigt som man knappt minns hur livet var utan henne. Hon är världens snällaste bebis. Alltid en solstråle! Pappas flicka och lik honom så det är kusligt. Men även lik storebror som bebis. 

Ingen är mer stolt över Julia än hennes storebror. De två har något speciellt som vi vuxna inte kan komma i närheten av. Underbart att se.

Julia äter glatt allt man erbjuder henne. Men helammas fortfarande och det är vi glada för. Hon är ett matvrak. Äter en hel skål med gröt och vill ändå ha mammas mjölk en timme senare :) Växer så det knakar, har nu strl 74.
Rund och go är hon om kinderna. En riktigt liten go knubbis, precis som bebisar ska vara!! Det var Isac också under sitt första år.

Julia har de senaste veckorna börjat "snacka" en massa. Jollrar glatt och gör sina egna små speciella ljud. Ofta låter det som att hon säger mamma. Hon vet ju inte vad hon säger men Isac brukar säga till mig; "mamma hör du inte att hon kallar på dig" :)

Hon ska helst vara med hela tiden. Vill ha koll på var hon har sin familj. Precis som Isac när han var i hennes ålder så gillar hon att ha det lugnt omkring sig. Visar inget intresse för att röra på sig än utan vill hellre sitta under eken och lukta på blommorna ;) 

Rullar runt endast om något tillräckligt roligt lockar henne. Är inte glad för att ligga på magen. Lägger man henne på magen stannar hon bara kvar så en stund sen rullar hon över på rygg igen :) 

Pappas flicka men när det verkligen kommer till kritan är hon en mammegris :)

Försöker njuta av varje sekund med mina barn. Tycker att jag är ganska bra på att ta vara på tiden och de små fina stunderna även om de rinner mellan fingrarna hur man än gör. 

Hur livet än har sett ut eller vad som väntar runt hörnet så kommer jag alltid känna att jag är den mest lyckligt lottade tjejen på denna jord som har fått glädjen att vara mamma till dessa två underverken <3 





X-mas tree 2013

Ikväll stod jag och barnen utanför affären och väntade på pappa. Tillsammans skulle vi välja ut årets gran.
 
Det blev i vanlig ordning en kungsgran. 
Ola har sin bil på reparation och har därför en lånebil från verstaden. En mindre fin gammal Volvo. Röd som passar bra till sesongen haha och perfekt att ösa in granen i :)
 
Familjen har klätt granen tillsammans. Julmusik på hög volym. Isac fick äran att vattna granen. Julia tyckte att lamporna var fina.
 
Det doftar underbart här hemma som det bara gör med en riktig gran!!
 
Nu kan till och med vi "gamle" känna lite julkänlsa, mys!!!
 
Nu ska vi se julkalendern på TV:n. Isac känner sig frisk och kry igen med bortsätt från lite hosta. Han fick äta en av polkagrisarna som han köpte i affären för att hänga i granen. Det var han värd. Passande nog var det en ny tandborste i paketkalendern ikväll :)
 
 
 

39 graders feber

Älskade Isac mår inte alls bra. Han har fått alvedon under dagen för att hålla febern nere. 

Han har precis fått en ny dos alvedon. Tempen visade på 39 grader. Ola har bäddat till honom med madrassen i vardagsrummet. Han blev lovad salta kex och julkalendern på TV:n men har istället somnat så det får vänta.

Tur älsklingen kom hem och kunde sitta med Isac undertiden jag ordnade med kvällsmat och badning av bebben. 

Krypa på dig min plutt. Och snälla högre makter gör så att inte min andra plutt blir sjuk hon också!!


Måndagar kan vara riktigt bra.

På måndagar brukar jag och ungarna vara riktiga slöisar. Igår tänkte vi inte göra något undantag men när vi låg kvar och drog oss i sängen på morgonen ringde telefonen.
Jag såg att det var Marlene men är inte van vid att hon ringer på morgonen så svaret i telefonen blev; "hej har det hänt något?" Nej det hade inte hänt något, hon och Emilia ville komma och hälsa på. Haha så tokigt. 

De hade bullar med sig och vi åt lunch tillsammans. Även muffins till eftermiddagskaffet hade de med sig. 
Emilia växer så det knakar och går så fint nu. Gullungen!! Så roligt att de fick ett ryck och kom ut till oss.
De åkte hem sent på eftermiddagen. Jag och ungarna slängde oss på soffan och vilade en stund.

Sen kom pappa hem och vi startade med maten. Vid 18.00 dök Olas kollega med familj upp och tillsammans åt vi ett minijulbord. De hade glögg och lussebullar med sig som vi fikade på i soffan tills det var tid för att nanna. 

Isac var så glad över att träffa Amanda. Han har tjatat om att få leka med henne. Amanda var lika glad att se honom. Vi fick ändra om platserna i köket för hon skulle sitta bredvid honom. De busade och såg på pippilångstrump filmen. Vi kunde höra dom båda sjunga med till låtar i filmen :) Kul att de har fått en sån fin vänskap. 

Full rulle på vår slöedag :) Bara ett bevis på att måndagar blir vad man gör dom till. 

Idag skulle vi träffa Carro, Malte och Lova men det har vi fått ställa in.
Isac väckte pappa vid 06.00 imorse, ledsen och febrig. Ola fick gå upp och hämta alvedon och jag tröstade Isac. Efter alvedonen somnade han gott igen. Vaknade febrig igen och fick en ny dos med alvedon. Stackars vår skatt :( Även Julia är lite snorig så vi får se vad det leder till.

Isac fick bara i sig lite filmjölk till frukost. Har ingen vidare aptit. Hörde en bra låt på radion som vi brukar dansa till. Han försökte dansa och få Julia att skratta men satte sig på snutten och sa; "mamma, Isac orkar inte dansa, jag har ont i huvudet och är sjuk". <3

Tisdag blir vår slöedag istället. Så får vi se hur många slöedagar som väntar. 

Nu ska jag gå och slänga min sjukling i badet och sen ska jag bädda ner honom i soffan. 





En härlig julhelg.

Den där stormen Sven stal strömmen från oss. Den försvann mitt i natten och kom inte tillbaka för än senare på eftermiddagen. Jag fick laga mitt morgonkaffe på glöggstället. Man får inte vara dum :)
 
Pappa ringde på eftermiddagen och han påminde mig om att det var Idolfinalen samma kväll. Vi har inte följt det men finalen kunde vara kul att se. Vi såg dock aldrig vem som vann för vi startade en film istället.
 
Igår var familjen bortbjudna hem till familjen Bergbring. På plats var även familjen Ahlgren som jag inte har träffat på 4 år. Det var verkligen på tiden. 
Så skoj att träffas vi kusiner med familjer. Man minns så väl än idag när vi själva var små och nu satt vi där tillsammans med en hel hög med egna ungar. <3
 
Julmat blev det och barnen fick byta julklappar. Granen var på plats och julkänlsan kom smygandes. Timmarna sprang iväg och det var tid att köra hem och nanna. Barnen hade lekt sig trötta och vi fick kämpa för att hålla Isac vaken i bilen på vägen hem.
Glashalt var det på vägarna när vi körde hem. Livsfarligt och kändes inte bra att vara ute och köra med barnen i det väglaget. Vi kom hem lugnt och fint iaf. 
 
Tack allesamman för igår! Hoppas vi ses snart igen. Och tack för ytterligare en omgång lånetid för gåstolen Maria och Niklas :) vilken nostalgi att se den igen för att inte tala om den välkända melodien som Isac har spelat för mig många gånger haha.
Kul att Julia får glädje av den samma.
 
Idag har vi haft familjen Glans här på jullunch. De hade en fin julblomma med till oss som nu pryder vardagsrumsbordet. Barnen har lekt, vi har ätit julmat, tänt andra ljuset och Isac bjöd på sina lussebullar. En lyckad andra advent tillsammans med kära vänner. 
 
Ikväll fick Isac en magisk mask i sin julklappskalender. Den blev en lika stor succé för vår Isac som den var för mig när jag var liten. Så glad jag blev när jag hittade den i affären till honom. Isac älskar den precis lika mycket som jag gjorde <3 
 
Nu har vi julkalender maraton på TV:n. Isac fastnade för den och vi har ju missat 8 avsnitt. Men snart är vi ikapp och kan följa det som alla andra fram till julafton. 
 
Härlig helg!!!! 
 

Sven

Då har stormen Sven nått fram till lilla byn där vi bor. 

Det hade börjat blåsa ganska bra redan i eftermiddag när jag och Julia var och hämtade Isac på dagis. På vägen hem stannade vi till vid skolans bibliotek. Där lånade vi hem tre sagor. 
Isacs ena dagiskompis mamma jobbar som bibliotekarie där och vi fick en trevlig liten pratstund undertiden Julia sov i vagnen och Isac tittade i lite böcker.

Nu är kvällsmaten avklarad och ungarna är badade. Vi har tänt ljus i hela huset så jag måste ju säga att familjen är ganska lugna inför tanken att strömmen kanske går.

Imorgon är det fredag och det gillar vi! :)


Årets pepparkakor och Ullared

I måndags kom våra vänner här i byn hem till oss på fika under eftermiddagen. Isac var glad över att träffa kompisen!

När Ola slutade jobb åkte hela familjen in till BVC för att träffa barnläkaren. Det var dags för Julias 6 månaderskontroll. Lite tidigt för det men när hon blir 6 månader börjar alla gå på julledighet osv. Allt såg ut som det skulle, inte för att vi var beskymmrade. 

När läkaren frågade om hon kunde det ena och det andra fick jag verkligen tänka efter. Jovisst kan hon rulla runt och flytta saker från den ena handen till den andra när jag tänkte efter. Jag har inte alls fixerat mig vid sånt som jag kanske gjorde när Isac var bebis. Då hade man alla datum i huvudet för alla milstolpar. Firade nästan med tårta så fort han klarade det ena än det andra. 
För att inte tala om att man dessutom var orolig så fort man funderade för mycket vid vissa saker eller jämnförde med andra barn.

Så är det inte med Julia. Saker och ting bara flyter på och jag njuter av det lilla livet. Sen är det mycket som är precis likadant denna gången. Det är tillexempel den enorma kärleken som jag har till båda mina barn <3 

Isac passade på att visa upp sin fotvårta när vi hade läkaren där hos oss. Hon tyckte att den såg bra ut, vi hade behandlat den helt rätt. Skönt att veta det då den ser ganska läskig ut nu. Vi passade även på att mäta och väga Isac. Det hade hänt mycket både i längd och vikt över hösten. 

Isac sa igår; "mamma jag älskar dig HELA tiden". Underbara unge! 

Igår var vi uppe tidigt och åt frukost. Isac skulle på sitt årliga pepparkaksbak hos Eva. Sandra, Gabriel, Maria och Glenn var också med. Isac hade bestämt innan att han skulle göra ett pepparkakshjärta till mamma, en gubbe till pappa för han är en gubbe :) en mjuk pepparkaka till lillasyster och en stjärna till kompisen Malte. Och det gjorde han också. Även en hel påse med lussebullar. 

Övriga familjen Haraldsson åkte på en lång roadtripp till Ullared. Ola tog ledig igår för detta. Sist jag var där var 2010 tillsammans med Marlene och Katha. Då hade jag Isac med mig. 

Vi trodde att vi skulle slippa lite trängsel en vanlig tisdag men det gick ju inte att undvika. Där var galet mycket med folk. December, ingen bra Ullareds månad!! Folk blir som rabiessmittade odjur när pengarna brinner under julhandeln haha.

Julia var duktig. Hela resan dit och hem. Jag satt där bak hos henne. Under hela besöket i affären var hon också nöjd. Inte för än vid stod i kön och skulle betala började hon visa att hon var trött på Ullared :) Barn ska man verkligen inte ha med sig dit. Det är precis att det går med en liten bebis som mestadels sover och sitter i vagnen hela tiden. 

Vi har handlat mycket bra att ha saker. Storpack tvättmedel, blöjor, rengöringsmedel mm. Lite julklappar till ungarna. Även om det blev bra grejer så känner vi nog att det inte var värt resan riktigt. Det dröjer nog innan denna familjen åker dit igen. 

Tack Eva för årets bak och för att du tog hand om vår Isac hela dagen. 



1:a advent

Älskar julen med alla lampor och tända ljus i huset.

Vår påg är hemma igen. Han har öppnat första luckan och första paketet. Innehållet var till belåtenhet.

Hela familjen sitter nu i soffan och fikar med julmust så klart!!! 




RSS 2.0