Julia 2 veckor

Micke och Tessan!

Efter frukosten imorse satte vi oss i bilen och körde in till Lund. Älsklingen skulle till biltema gör att handla lås till sitt släp.

Efter en runda där ringde vi till Micke för att höra om de var hemma och ville ha besök? :) Vi var välkomna och när vi kom dit blev det fika på kaffe och bakelse.
Julia har fått kramas med både Micke och Tessan.

Sist vi såg dom var samma kväll som mina värkar satte igång och Julia föddes morgonen där på. Vi tror det är Tessans långpromenad med mig och att jag luktade på Mickes öl som gjorde att Julia tittade ut :)

Tessan hade shoppat loss när hon skulle handla ett plagg till Julia i present. Hon kunde inte bestämma sig för ett så det blev en hel hög med underbara flickkläder till vår tös. Tusen tack för allt Micke och Tessan.

På väg hem plockade vi upp vår stora skatt och så var familjen komplett igen. Trots Julia som sysselsätter oss numera så är det fortfarande tomt och tyst här hemma utan Isac och vi saknar honom så.

Han har klappat och pussat på sin lillasyster. Hela familjen har varit ute på en promenad på Isacs begäran. Han ville bara ut!!! Nu mot kvällen till har ju solen vågat sig fram och då får man ju vara snabb och passa på.

Isac fick se pappas nya släp och det var ju skit häftigt! Han tyckte redan det var spännande när han fick se dragkroken på bilen för han förstod ju att vi kunde koppla släp på bilen nu :) Ola berättade att han skulle ha sin MC i släpet, ja sa Isac och min traktor! Gullunge <3

Imorgon börjar älsklingens sista lediga vecka. Den får vi verkligen ta vara på.

Mamma <3 dotter

Peter med familj på besök.

Hela förmiddagen har vi haft besök av Olas bror Peter med familj.
Vi har fikat och umgåtts. De hade sin lilla hundvalp med sig och den fick verkligen fart på vår gubbe Yoda :) som de två har busat.

Nu har Julia träffat sin farbror Peter och sina kusiner Måns och Mira. Samt Peters fru Sofia. De hade presenter med sig och vi tackar så mycket för dom.

Som avslut på besöket gick vi en promenad allesammans med hundar och barnvagn. Tack för idag!

I eftermiddag har vi gjort en liten roadtrip till Helsingborg. Ola skulle titta på ett släp. Det slutade med att han köpte det så nu äger han ett eget släp.

Ikväll ska vi mysa i soffan med kex och brieost som jag hipp hipp hurra äntligen får lov att äta!! Det har varit 9 långa månader utan brieost haha :)

Bebis mys

Ikväll har vi Sandra, Alex och lille Gabriel på besök. Vi har käkat tacos och myst med bebisarna.

Helt plötsligt blev lille Gabriel så stor även om han bara är två månader äldre än Julia så hinner de växa ganska mycket på den tiden. Det fick mig att tänka på hur viktigt det är att verkligen njuta av denna första tiden för herre Gud..bebis tiden bara rinner mellan fingrarna på en :(

Hela kvällen har vi dansat och sjungit till all sorts musik. Gamla goa minnen för mig och Sandra som bubblade upp :)

Familjen Björklund/Plym är kvar ännu. Jag har isolerat mig i sovrummet en stund för att få lite lugn omkring mig när jag ammar.

Kvällen är inte slut än men tack kära family för ikväll. Och tusen tack till alla Björklunds med respektive för presenterna till Julia <3

Bara vi flickor

Idag har svärfar varit på besök. Han hade smörgåstårta med sig och gissa om vi kalasade på den? Mums :)

Nu är det andra gången Julia träffar sin farfar utan att vi har tagit något kort på dom två tillsammans. Det är riktigt dåligt av oss!

Ikväll har älsklingen varit iväg med Isac på kalas. Isac har haft ett par roliga timmar tillsammans med några av kompisarna på dagis. Föräldrarna behövde inte stanna men Ola valde att göra det. Fick en trevlig bild på Isac med kompisarna där de står och tittar på hästar. Omgivningen här omkring är helt underbar!

Jag och Julia har haft en mysig egen stund tillsammans. Vi har pratat med morfar på telefon. Gått en promenad med Yoda. Varit borta vid miljöstationen och slängt lite kartonger mm. Ätit kvällsmat och sen fick Julia badat.
Lindade in henne i sin snutte och sen låg hon pigg och nöjd i soffan sidan om mig. Kan inte sluta titta på henne! Underbara bebis! <3

Tyvärr hade hon en liten otröstlig stund innan badet. Hon hade nog knip i magen. Och det som knep bubblade till i magen och kom ut lagom till pappa steg innanför dörren och kunde ansvara för bajsblöjan :)

Jobbigt när de små gråter så och man inte vet vad som är fel. Blöjan är torr och mätt i magen. Får all mammas kärlek men är ledsen iaf :(

Helgen som kommer nu ska storebror inte vara hemma. Vi saknar honom redan!!!!!

Familj

Imorse ställde vi klockan hur nu det kam behövas med två småbarn? :)

8.30 hade vi tid hos en barnmorska på patienthotellet för att göra Julias hörseltest som blev bortglömt innan vi blev utskriva från Neo. Hon blev godkänd och skönt att ha det gjort.

Efter besöket där åkte vi hem till mamma på fika. Det blev frukost för vår del :) Isac fick pennor och målarbok som han roade sig med en bra stund. Lillasyster sov under hela besöket. Var bara uppe och ammande men även då halvsovande, tråkmåns ;p
Min syster kom också förbi och det var skoj att träffa henne! Tack för idag och tack för presenterna till ungarna.

Efter besöket hos mamma körde vi till jättekul. Jag och ungarna stannade kvar i bilen och älsklingen sprang in där själv för att ordna present till Isacs dagiskompis som har kalas imorgon.

Nästa stop blev hos Eva. Alla vill ju träffa Julia. Vi hade ju lovat att när vi blev utskrivna från sjukhuset att köra förbi och visa upp henne. Nu blev det inte så eftersom det var midsommarafton och alla har annat för sig. Vi var dessutom så trötta då och ville bara hem. Men nu har hon fått träffa henne :) tack för titten och kaffet!

Ikväll kom pappa förbi. Så nu har även han träffat Julia. Vi har bockat av några stycken i våra familjer denna veckan så här långt och fler är kvar på listan :)

Pappa donerade sin matservis och kaffeservis till oss. Han tyckte att vi hade bättre användning för det. Tusen tack! Vi fikade på muffins och drack KAFFE igen! :)

Nu har familjen landat i soffan. Trots en timmes sömn nu på eftermiddagen sitter vi här och gäspar nu så det blir snart sängen för hela familjen.

BVC

Denna dagen har familjen spenderat hemma.

Ola var uppe före oss, det händer inte ofta ;p Han var och lämnade in bilen på verkstad för att få en dragkrok på den. Han ska skaffa släp till sin cross och även för att skona bilen de tillfällen ma måste köra trädgårdsavfall och annat skräp. Att ha dragkrok och släp kan vara bra till mycket.

På vägen hem köpte han med sig bullar och i affären sprang han på Isacs dagiskompis mamma. Hon hade ett inbjudningskort till barnkalas till Isac som hon gav till Ola. När han kom in genom dörren här hemma halvsov familjen fortfarande :)

Isac blev glad för kortet och vi har ringt och tackat ja till inbjudan.

En liten promenad på förmiddagen blev det idag annars har vi tack vare vädret mest suttit inne. Isac har ritat, byggt tågbana mm. Hela hans rum fanns ute i vardagsrummet till sist. Men han hjälpte till att städa undan sen iaf, duktig kille.

Lillasyster blev trött på att ligga i vagnen. Vi plockade fram babygymmet och där låg hon väldigt nöjd en bra stund. Men sen så hade hon ju världens bästa storebror som sällskap också <3

Nu i eftermiddag fick vi besök av BVC sjuksköterskan. Vi bjöd på kaffe och kanelbullar. Julia blev vägd och väger nu 4060 g. Exakt på grammet vad storebror vägde när han föddes.
Bra att hon lägger på sig. Det visar ju att morsan har gott om grädde i mjölken :)

Nu sitter vi bänkade i soffan. Julia har börjat röra på sig så det är tid för mat. Snart börjar allsång på Skansen :)

Förlossningsberättelse

Julia Lisa Haraldsson
Född: 2013-06-16 kl 06.19
Vikt: 3965g
Längd: 53 cm

Kvällen den 15:e Juni började jag få ganska starka förvärkar. Men efter ett tidigare falsk alarm vågade man inte tro på att någon bebis var på väg ut. Mycket riktigt gick de över och vi gick och la oss inför natten.
 
Vi hann inte ligga i sängen särskillt länge för än värkarna var tillbaka och nu ännu mer intensiva. Vi ringde till förlossningen i Lund. De hade en plats till oss och vi var välkomna när som vi tyckte det var dags.
 
Vi väntade inte särskillt länge för än Ola tyckte att vi skulle sätta oss i bilen och åka in. När vi närmade oss Eslöv sa jag till Ola; "näää nu känner jag ingenting längre". Vi suckade båda två men Ola sa att vi kör en sväng i Eslöv och ser vad som händer. Efter en stund började värkarna komma tillbaka men de gjorde inte så ont. Nu i efterhand tror vi att det var "gumpvärmaren" i bilen som bedövade värkarna. Det var en ganska ruggig och kall sommarnatt :)

Till sist sa Ola att nä nu kör vi in till Lund. Ok sa jag men de kommer skicka hem oss igen. När Ola hade parkerat bilen vid lasarettet och jag klev av så flög värkarna på mig. De gjorde riktigt riktigt ont. Så det var verkligen bra tajming :)
 
Vi kom direkt in på rum nr 1. Jag blev uppkopplad till en maskin som visade barnmorskan att mina värkar var intensiva och kom ofta. Vi blev inskrivna! Efter en stund blev jag undersökt och jag var öppen 5 cm.
Nu var det bara att ställa in sig på att bebis var på väg. Jag kämpade på ett tag utan lustgas tills det inte gick längre. Jag sa till undersköterskan att varför ska jag plåga mig själv? Nu vill jag ha lustgasen :)
Den blev så klart min bästa vän och det som jag klarade mig på under hela förlossningen. Barnmorskan tog hål på mina hinnor för att skynda på saker och ting. Men 5 timmar senare hade det inte hänt mycket. Barnmorskan satte då in ett dropp som skulle skynda på allting ännu mer. Jag hann inte ha droppet i mer än ett par minuter innan smärtan blev outhärlig. Barnmorskan gick ut för att hämta en spruta med petidin som jag aldrig hann få. När hon kom tillbaka var Julias huvud på väg ut och jag krystade på för fullt. Det var personalen inte redo för.
De försöka få mig att sluta krysta men hur lätt är det? 10 minuter senare var Julia ute!!
 
Lyckan var total! Vår älskade dotter var äntligen hos oss. Trötta och glada föräldrar åt frukost och maten smakade riktigt gott efter det maratonet :)
 
Tyvärr så varade lyckan inte så länge, den byttes snart ut till oro. Julias syresättning var inte helt 100. Hon var ganska blå i färgen. Personal från Neontal kallades ner till förlossningen och de mätte hennes syrenivå som visade sig inte vara tillräcklig.
 
Julia blev inlagd på Neo. Uppkopplad till EKG, sond i näsan, en sladd kopplad på foten och en på handen som mätte syresättningen i blodet. Samt en sladd som gick till en liten tratt som gav henne syrgas. Hon hade som mest 7 sladdar runt omkring sig. Det såg hemskt ut och det var i stort sätt omöjligt att kela med henne. Fruktansvärt att se sitt barn på det viset. Julia hade aldrig ont, led inte på något vis. Var en stark och till synes frisk bebis. Tog mitt bröst utan problem. Amningen kom igång snabbt och sonden kunde plockas ut. Den var bara där för att ge henne energi tills jag kunde amma fullt ut.
 
Första natten fick vi träffat barn kardiologen. Han gjorde ett ultraljud på Julias hjärta. Hon hade inget fel på hjärtat men hon hade inte anpassat sig till livet utanför livmodern. Läkarens ord var att Julia fick en sån chock ut i världen av den snabba förlossningen så hon tror att hon är kvar i livmordern. Detta var tydligen vanligt och hon skulle bara behöva ett par extra dygn på sig att ordna upp cirkulationen på egen hand. Men hon behövde observeras och extra syrgas behövdes så länge och det hjälpte även till att skynda på allting.
Trots dessa tröstande ord att allt kommer ordna sig så var världen väldigt mörk för Julias föräldrar. Inte sovit någonting. Och första natten blev Julia inskriven på Neontal intensiven vilket i våra öron var FRUKTANSVÄRT. Vår dotter på intensiven!!!. Där får inte heller föräldrarna sova hos sitt barn. Vi fick lämna över Julia till nattpersonalen och gå och sova i ett annat rum. Vi fick hälsa på Julia när vi ville. Peronalen var underbara och en man som jobbade där hade suttit med Julia i sina armar hela natten.
Kl 06.00 på morgonen blev jag väck för att amma Julia. Då fick vi även beskedet att hennes värden såg bättre ut och skulle inte ligga kvar på intensiven. Vi fick komma upp på Neo samvård. Där fick jag sova hos Julia. Ola fick ett eget rum nere på första våningen.
 
Det gjordes ett andra ultraljud som visade ingen förändring. Även det var ett tungt besked för oss. Vid några tillfällen provade man att plocka bort syrgasen men då sjönk det alltid precis under vad hon fick ligga på så de fick sätta tillbaka det igen. Alla dessa tillfällen satt vi och stirrade på den hemska skärmen och hoppades med allt vad vi hade. Efter tredje ultraljudet på torsdagen kunde barn kardiologen se att allt var normalt. Allt som han sa skulle rätta till sig med lite tid hade rättat till sig. Nu var hon äntligen en fullt frisk bebis!!
 
Vår läkare kom upp till oss och gjorde en liten seger dans efter att ha pratat med kardiologen. Hon hade vid flera tillfällen under veckans gång sett vår oro och tröstat oss vid tårar. Även all annan personal på Neo blev glada för vår skull. Alla hade varit helt underbara. Vissa kommer man minnas föralltid.
 
Läkarens ord efter tredje ultraljudet och efter segerdansen :) ...nu kopplar vi bort syrgasen. Det ska inte vara några problem. Om hon håller sig utan den hela kvällen och natten så kommer ni kunna åka hem imorgon.
HEM!! Dom orden var för bra för att vara sant!!
 
Den sista natten sov Ola hemma med Isac. Han hämtade Isac hos Eva där han hade varit hela veckan. Han hade super roligt där och Eva skickade varje dag bilder på Isac och höll kontakten med oss för att få oss att hålla humöret uppe. Även pappa, Olas familj och många andra ♥ Det har varit till en stor hjälp.
Inte nog med detta eländet så har man saknat Isac så det har gjort ont. Lättare hade det ju varit om vi hade vetat hur länge vi skulle ligga inlagda för det kunde ju ha pågått mycket längre. Vi valde att inte ta dit Isac när Julia låg kopplad till så många sladdar mm. Eftersom vi själva dessutom tog läget så hårt så ville vi inte smitta Isac med vår rädsla.
 
Isac var så lycklig över att få komma hem. Fredag förmiddag kom de upp till oss på Neo. Då var alla sladdarna bortkopplade och hon hade klarat sig utmärkt utan syrgasen. Vi skulle få åka hem!! Vår läkare var ledig så det kom en annan för att skriva ut oss. Hon tyckte att Julia såg gul ut. Nej tänkte vi, ska det nu sätta käpparna i hjulet för att få komma hem? Men hon blev testad och klarade sig. Vi blev utskrivna!! Bättre midsommarafton gick inte att få!!!
 
Det var nog den läskigaste veckan i våra liv. Julia skrämde oss och halva släkten!! Det första hennes farfar sa igår när han fick se henne var; "jaha det är dig jag ska skälla på som har hållt farfar vaken i 4 dygn".
 
Slutet gott, allting gott. Nu är vi hemma och det är äntligen så som vi hade tänkt oss att det skulle bli, helt underbart!!
 
Knasboll till pappa :p
 
Ajjjjj.......
 
.....ajjjjj!!!
 
Första kontakten ♥
 
 
 
Julia med sond i näsan och med sin lilla syrgastratt.
 
Alla "100 "hemska sladdar :(
 
Trött och orolig pappa.
 
Familjen gör sig redo för att åka hem och Isac får äntligen träffa sin lillasyster
 
 
 

Första besöket i Smygehamn

Hela förmiddagen har jag och min make spenderat i telefonsamtal.
Vi har ordnat med försäkringskassan. Ringt vårt försäkringsbolag och ordnat med olika försäkringar både till mannen och Julia. Vi har ringt BVC och meddelat att vi är hemma.

Papper till Skatteverket med anmälan om vår dotters namn är postad. Hon ska heta Julia Lisa Haraldsson. Lisa är efter Olas mamma <3

Skönt att ha allt det gjort. Imorgon får vi hembesök av BVC och på onsdag ska vi till patienthotellet i Lund och göra rutin hörseltestet på Julia. Det blev aldrig gjort när vi var inlagda och det måste göras.

Full rulle när man är ny på jorden :)

Eftermiddagen har familjen spenderat ute i Smygehamn. Julia fick träffa sin farfar för första gången <3

Vi har njutit av solen i svärfars underbara trädgård. Julia sov gott i sin vagn. Farfar startade sin vattenspridare och Isac fick på sig badbyxorna :) Vatten är ju det roligaste som finns!

Svärfar hade gäster på besök. De hade sin husvagn med sig som Isac fick gå in och kika i. Det var spännande så klart :)
De hade även en stor hund med sig som var med Isac och lekte i vattenspridaren.

Efter eftermiddagskaffet startade farfar sin traktorgräsklippare för att ge Isac en liten åktur. Vilken lycka, Isac sken lik som solen.

Ikväll har familjen grillat igen. Efter maten fick barnen på sig pyjamas och sen blev det amning för lillasyster framför Lotta på Liseberg :) Nu är det verkligen sommar :) Tycker bättre om Lotta på Liseberg sen den där Måns tog över allsången på Skansen. Jag tittar på det också men Måns kan verkligen reta mig. En man med ett mer tillgjort sätt eller med ett mer påklistrat leende får man leta efter. Läste något på Aftonbladet att det antagligen var hans sista sommar på Allsången, man kan ju hoppas :p sorry, man kan inte älska alla haha

Nä nu ska min stora kille nattas. Det är på tok för sent för honom men han somnade i bilen på vägen hem och det gick absolut inte att få liv i honom. Men sen är det ju sommarlov så vad gör det att det blir någon senare nattning? ;)

Best Buddy

Ordningen återställd :)

Så skönt det är att vara hemma igen.
Julia börjar sakta men säkert få in lite rutiner. Sov gott första natten, sämre andra så det blev en rejäl sovmorgon idag.

Men vad gör det? Vi bara njuter av varandra här hemma. Isacs första sommarlovs vecka är slut. Jag såg honom inte på mer än en vecka då vi var inlagda på Lunds lasarett. Förlossningsberättelse mm kommer en dag sen när jag har tid och ork.

Tack snälla familjen Björklund för passning av hunden och ungen :) och för ert stora stöd. Även tack till dig pappa och alla ni andra på Olas håll som peppade och fick oss att hålla humöret uppe under en kämpig vecka.

Hemma har vi städat, klippt gräsmattan. Varit och handlat. Hämtat ut ett paket med ny matta och tacklampa till vardagsrummet. Bara älskar min nya taklampa och tack till min älskling som förstod hur viktigt det var för mig att få upp den på plats omgående haha ;)

Familjen har varit ute på promenader och gjort premiär med barnvagnen. Pappa ser så stolt ut när han kör den ;)
Igår kväll hade vi Jim här på middag och lördags mys med film och godis.

Låter som att vi inte kan ta det lugnt med det gör vi. Allt går i vår egen takt.

Isac älskar sin lillasyster. Klappar, pussar henne mm. Det kommer dock ta lite tid för honom att vänja sig vid att han ibland måste vänta. När han vill något ska det gärna ske med en gång och det går ju inte alltid om man står med händerna i blöjbyten eller sitter fast med en bebbe vid bröstet. Även att vara försiktig runt omkring henne. Inte ta för hårt eller busa rundor för nära henne. Han förstår inte riktigt hur ömtålig hon är.

Men vi kommer väl alla in i våra nya roller här hemma med tiden.

Som tur är så kommer Ola vara hemma sina 10 dagar från och med måndag. Han slösade inte någon pappadag under vår sjukhusvistelse och det är vi glada för. Familjen behöver den tiden tillsammans.

Hur bra Isac än hade det hos "hotell Björklunds" ;) så saknade han oss väldigt mycket den veckan. Frågade efter oss hela tiden till Eva, mammas påg <3 tur att det inte blev längre än så här.

Idag är lillasyster en vecka gammal.
Det ska vi fira med grillning ute i trädgården och Isac har vispat ihop chokladpudding till efterrätt.

Min underbara familj, lyckligare än så här går nog inte att bli! Älskar er <3

Finaste flickan Julia

Välkommen hem lillasyster Julia <3

Glad midsommar önskar hela familjen Haraldsson.

Glädjerus!!!

Nu är hon äntligen här!!

Efter att vi hade släckt lampan för natten så fick vi snällt ta oss upp igen. Packa det sista och åka in till förlossningen i Lund. Vi var här ca kl 01.00. Sen är vår tös född kl. 06.19.

Allt gick bra! Mamma är lagom mörbultad och trött. Pappa skulle nog också kunna sova ett par timmar. Men just nu är det bara lillasyster som får sova.

Älskade Isac nu är du storebror!! Vi har tänkt på dig så. På sätt och vis var/är du med här hos oss nu. I våra tankar iaf!
Vilken underbar familj vi är tillsammans och vi längtar så efter dig så familjen är komplett.

Den lyckligaste stunden i livet var den när NI kom!!

Tack älskling för ditt underbara stöd, utan dig hade det aldrig gått! Världens bästa man och pappa!!

Lång väntan

Det är så tråkigt att vänta på bebbs. Tänk så dröjer hon till vecka 42, då avlider jag nog!

Imorse när jag vaknade trodde jag att klockan var ca 7.30 men efter att ha varit uppe och kissat slängde jag ett öga på klockan och den visade 04.30!! Oj det var bara att tvinga sig i säng igen. Lyckades somna om och vaknade igen kl 8.00. Det var ju väl det.

Väckte älsklingen kl 10.00 och då stod frukosten på bordet. Helgens frukost här hemma är alltid mysig med alla möjliga smaskiga tillbehör. Det ska ju kännas att man vaknar upp och det är helg ;)

Under förmiddagen pillade jag lite i trädgården. Tog bort lite ogräs. Igår städade jag här hemma, ovanligt va? ;p
Fick även veckohandlat efter Ola hade slutat jobb.

Hela eftermiddagen idag har vi spenderat i Östra Grevie hos Olas morbror Micke och hans Tessan. Även Olas storebror Göran var där. De håller på att lägga nya plattor på deras uteplats. Männen arbetade och jag och Tessan satt i trädgården och snackade skit och gick en lång promenad med deras tre hundar.

Vi beställde pizza till oss allihopa som vi käkade innan regnet kom och det var tid att åka hem. Tack för en trevlig dag!

Hela kvällen här hemma har vi myst i soffan till ljudet av regnet. Har haft en del täta sammandragningar som har gjort ganska ont vissa av dom så ett tag fick vi upp hoppet men de avtog igen. Störiga bebbs, när det är dags på riktigt kommer vi ju inte tro på det :S

Nu är det snart natti natti för oss. Imorgon är det söndag och då kommer vår skatt hem igen. Synd att vi inte har en lillasyster som väntar på honom här hemma men den som väntar på något gott <3 just nu känns hon så overklig men det kommer komma en bebis tro det eller ej :)

Graviditet sammanfattning

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Gravid vecka 41

Då var dagen här men ingen bebis än.

A baby has a special way of adding joy in every single day.

Nu är det snart dags, snart är man åter tillbaka på förlossningen och går igenom samma onda som för 4 år sedan.
 
Men så fort man får det lilla livet i famnen glömmer man all smärta. Kärlek vid första ögonkastet och stunden är helt obeskrivligt magisk.
 
Även denna gången har jag varit välsignad med en frisk och lätt graviditet. Denna gången dock utan några beskymmer. Graviditeten med Isac var inte bara lycklig då jag gick omkring och bar på mycket oro över livet.
En oro som jag hade all rätt i att känna för livet brakade verkligen ihop kort efter Isacs födsel. Men livet gick vidare och allt ordnade sig till sist. Och jag fick något väldigt fint ur det onda, Isac och han var värd allt!! ♥
 
Denna graviditeten har jag varit helt beskymmersfri och har bara kunnat njuta av varje dag.
Idag är jag lycklig igen och det har jag min man, min son och livet i magen att tacka för. Älskar er ♥
 
♥Isac 2009-06-08 ♥
 
 ♥
A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for.

Bara jag och djuren

Hela eftermiddagen har jag och och Isac suttit vid köksbordet och pysslat.

Vi fikade först på bullar och saft. Isac åt hela två kanelbullar och en chokladmuffin vilket jag ser som ett bra betyg på dagens bakning :)

Efter fikat plockade vi fram block och pennor. När vi hade tröttnat på det så åkte hans nya lego fram. Det är små bitar, pilligt och man måste följa en ritning steg efter steg för att reda ut det så han hade absolut inte fixat det själv. Men han får själv sätta på bitarna efter hand som jag pekar vart de ska sitta. Mamma och son teamwork :)

Kvällsmaten åt vi utan pappa. Han är på afterwork ikväll med jobbet. Det blir ingen öl för mannen eftersom han måste vara redo inför sin roll som chaufför in till BB om det skulle behövas :)

Det är inte vår helg med Isac och han blev hämtad redan idag efter kvällsmaten.

Så här sitter jag nu inte helt ensam, har ju katten och hunden som sällskap.
De är iof inte så sociala ikväll. Hunden ligger och vaktar skorna ute i hallen och katten vaktar husses säng.

Men jag är ny duschad, mjukisbrallorna är på och det är djursjukhuset på TV:n. Och jag har siktet inställt på kudden här brevid mig...kunde haft det sämre :)

Kanelbullar och chokladmuffins

Idag är det verkligen inget väder för trädgårdshäng. Inte heller behöver jag städa här precis. Har lite tvätt att ta itu med. Lillprinsen håller på att vänja sig av vid nattblöjan och det sker så klart lite olyckor som det kan göra i början.
Vad hade man gjort som småbarnsförälder utan plastfrotte? :)
Vi kämpar på, han kommer fixa det!

Idag är det Isacs sista dag på dagis sen börjar hans sommarlov. Hans favoritfröken som går i pension nu i Juli valde att ha sitt avskedskalas redan idag för att Isac skulle kunna vara med. Hon är bäst! Som vi kommer sakna henne :'(

Efter att jag hade lämnat Isac på dagis cyklade jag till affären och handlade jäst. Hela förmiddagen har jag bakat kanelbullar och chokladmuffins.

Riktigt mysigt när det öser ner ute. Musik i radion och bullar i ugnen bokstavligen haha ;)

Tydligen har inte lillasyster jäst färdigt för ut vill hon inte.

Nu är sista plåten med bullar snart färdig sen ska jag sätta mig i soffan med min lunch. Vips är klockan 14.00 och Isac ska hämtas.

Sista besöket hos barnmorskan?

Idag har jag varit hos barnmorskan. Förhoppningsvis är nästa besök efterkontrollen. Jag har en bokad tid hos henne kvar som är efter midsommar men jag dör om lillasyster inte har kommit ut innan dess.
 
Bebisen hade vuxit som hon skulle. Hjärtljuden lät bra, tydligen slog hjärtat i ett tempo som det gör när bebisen är redo för att komma ut. Hon hade dessutom sjunkit ner ännu mer. Barnmorskan kunde bara känna halva hennes huvud.
 
Jag berättade om vad som hade hänt natten mellan söndag och måndag. Hon tyckte det lät som att det var en start på förlossningen som sen valde att avsluta sig själv. Det är vanligt för omföderskor att få falskt alarm.
Nästa gång så är det nog inte falskt alarm. Jag fick också lova att ringa så fort jag känner något och se till så att förlossningen har plats att ta emot mig. Hon tror att det kommer gå fort och vi behöver veta i god tid vart vi ska ta vägen.
 
Nu kan vi bara vänta och se. Försöker att inte tänka för mycket på det för då står tiden stilla.
 
I övrigt så väger denna svensken nu 69 kg. Så NU MÅSTE hon komma. Jag vill inte ha vägt 70 kg någonsin i mitt liv, gravid eller ej haha.
 
Efter besöket hos barnmorskan promenerade jag bort till min arbetsplats och hälsade på mina kära kollegor.
Fick en trevlig pratstund med några av dom. De hade printat ut familjens bröllopsfoto och vi hängde på kylskåpen i huset haha :) Då och då plockar personalen ner fotot och låter det gå laget runt bland de gamle :)
Härligt att min "familj" inte glömmer bort mig. <3

Nu är jag trött och sliten. Isac vill bygga lego så jag får väl ta mig samman och ställa upp på det. Sen ska tvätten hängas upp och maten ska lagas. Phew, en mammas arbete tar aldrig slut ;p

Hehe :)

Hela tisdagen tillsammans med Marlene och Emilia

Isac lämnades på dagis efter frukosten imorse. Även om Marlene och Emilia skulle komma hit så behövde han komma dit och träffa kompisarna.
Han har inte varit där på flera dagar och när lillasyster kommer blir han lång ledig. Sen efter det börjar hans sommarlov. När det är slut så har kanske många av hans kompisar sommarlov. Det kan med andra ord komma långa perioder då de inte ses.

Jag och Yoda mötte upp Marlene och Emilia vid stationen. När vi kom hem till oss blev det fika i trädgården. Både jag och Marlene hade köpt kakor och maffiga sådana så det blev ingen riktigt lunch idag efter dom kaloribomberna som dessutom mättade rejält :)

Efter lunchtid gick vi tillsammans och hämtade Isac på dagis. Vi fick stå och vänta en stund för de sjöng vi gratulerar för Isac och en annan dagis kompis som fyllde år. Isac fick även en liten present av all personal och dagiskompisarna. Gulligt av dom.

När Isac såg att Marlene och Emilia var med blev han helt paff. Det var konstigt att se dom där. Men glad blev han.

Vi gick hem och fikade på glass och frukt. Isac fick ett paket från Marlene och Emilia. Tack Emilia sa han, gullunge! Mer Lego och det gillar vi!! Toppen sysselsättning. Stort tack!

Vi gick en sväng till lekplatsen. Emilia somnade i vagnen. Vi gick hem om en vända och svalkade av oss här inne sen följde vi våra vänner till tåget. Får se om vi hinner ses igen innan bebisen kommer. Tack för idag!

Älsklingen ringde precis. Han är på väg hem och ville att jag skulle marinera kyckling för han skulle minsann starta grillen :) Ja tack, grillat är aldrig fel.

Ola längtar efter vår dotter. Skickade ett meddelande till mig innan...inga värkar?
Hehe han är för söt. Jag och även storebror längtar. När kommer lillasyster frågar Isac då och då. <3

Nä jag får ställa mig och fixa med maten. Tack vare våra goa vänner så har vi fått denna dagen att gå i längtan efter bebbs.

Imorgon är det tid för barnmorskan. Hoppas hoppas det är sista mötet med henne.


Stora och små penslar

Hela eftermiddagen har jag och Isac varit ute i trädgården. Lite drygt att vara hemma en sån här fin dag utan att få hålla till på trädäcket.

Men vi gjorde det mysigt för oss på framsidan. La ut en filt och satte oss där med saft och målade vattenfärger.

Nu har familjen har ätit kvällsmat. Isac ligger i badet och älsklingen är ute i trädgården och oljar in trädäcket.
Så det dröjer ett tag till innan vi kan sitta där ute igen.
Men fint blir det och sen har vi hela sommaren framför oss där ute.

Woopppsss

Trötter glömde denna bilden i förra inlägget.

Luriga lillasyster!

Inatt fick jag springa upp och gå på toaletten. Inget körande i magen och inget knip. Sprang in för att kissa men det blev mer än så när jag väl var på plats. Kass i magen delux!! Ursäkta infon ;p

När jag var tillbaka i sängen började jag få ganska rejäla förvärkar. Det gjorde ont bak i ryggen. Det bara kändes som att något var på gång och att det bara skulle bli värre. Jag väckte Ola och han blev lycklig och trodde att nu var det dags. Vi låg säkert vakna i en timme minst och värkarna kom ofta men gjorde inte så ont. Till sist avtog det och vi somnade om. Vaknade imorse och ingen bebis. Bara en gubbe som hade försovit sig en aning.

Va detta var för något det lär vi väl aldrig få veta. Jag har mått bra idag. Lite trött bara. Har städat här hemma då här blev lite smutsigt efter kalaset. Inte mycket men jag är ju hopplös med mitt städmani!

Bröllopsfotona som jag har beställt och förstorat upp trillade ner i brevlådan idag. Isac var med och ramade in dom och tyckte att det blev fint. Nu är min hylla komplett :)

Nu ska jag se om Isac tillåter att mamma tar en timeout i soffan. I eftermiddag ska vi måla tänkte jag och så ska vi till affären och handla bröd så vi har till frukosten imorgon.

Isac ser fram emot dagis imorgon, han har ju trots allt varit ledig i fem dagar nu och måste väl vara mer än nöjd med dessa dagarna. Kompisar åt alla håll och kalas mm!

Stora killen har sovit första natten utan blöja. Det är slut med den även på natten nu. Gick hur bra som helst. Inte en droppe i kalsongerna. Duktiga Isac!

Han har säkert varit redo för detta ett tag men vi tänkte vänta till semestern då det inte gör något om nattsömnen störs av blöta sängar mm. Men nu är vi redan lediga så pass mycket och han har själv sagt att han inte behöver blöjan på natten. Bara att ta tag i det då.

Tack för maten pappa/morfar/svärfar

Vi fick en peng av pappa igår när han var här på kalaset som bröllopspresent att göra vad vi ville för tex gå ut och äta.

Vi tog hans förslag och ikväll har lilla familjen suttit ute i solen på byakrogen och ätit en god middag.

Som vanligt var personalen där super trevliga. Bjöd Isac på en klubba efter maten och frågade honom om han såg fram emot att bli storebror mm. Bättre värdpar hittar man inte!

Tack för maten pappa ;)

Fix och lek

I förmiddags åkte familjen iväg på en liten biltur. Isac somnade i bilen så jag fick sitta kvar med honom och Yoda undertiden Ola gick in på Bauhause och handlade rengöring och olja till trädäcket.

Isac piggnade till sen och kunde följa med mamma in på barnens hus. Jag skulle ha fatt i ett solskydd till bebbs vagn. Insåg i veckan när Sandra var här med sin lilla Gabriel och hon hade bry med både flugor och sol kring barnvagnen att det är ett problem vi också stod inför.

Jag var så säker på att myggnät fanns inbyggt i suffletten för det fanns på Isacs gamla Emmaljunga vagn men icke. Myggnät är på väg och kommer väl i brevlådan i veckan. Solskydd fick jag tag i på barnens hus. Vill inte ha Emmaljungas parasoll då jag tyckte det var helt värdelöst till Isac så det fick bli en annan variant solskydd och hoppas det blir bra med den.

I kassan på barnens hus köpte vi varsin glass. Sen gick vi ut på en bänk och satte oss alla tre och åt glass. Yoda passade på att kissa lite :)

I eftermiddag har älsklingen tvättat hela trädäcket. Det ska oljas in nu i veckan.
Jag och Isac har roat oss på framsidan med att färglägga i hans målarbok.
Sen gick vi en liten promenad och pratade med grannen.

När vi kom tillbaka var Ola klar med trädäcket och hade gått vidare till att vattna gräsmattan. Isac fick springa i vattenspridaren men ville snabbt in i badkaret istället :)

Nu är det snart tid att tänka på kvällsmaten sen är denna söndagen mot sitt slut.

Söndagsmorgon

Underbara morgon!

Familjen har vaknat upp tillsammans. Pågarna har byggt med Isacs nya lego undertiden mamma dukade till frukosten.

Efter frukosten har Isac kört sin nya traktor på Yodas morgonpromenaden.
Hemma igen har vi byggt tågbana och nu sitter Isac och målar i sin nya målarbok.

Det är precis så här söndagsmorgonen ska vara ;)

Gravid vecka 40 - final countdown

Isacs 4 års kalas

Då var den stora dagen mot sitt slut. Isac har haft ett lyckat kalas. Tur med vädret hade vi och alla har kunnat sitta ute tillsammans. Olas släkt blandad med min och alla är lika glada och snackar för fullt, härligt!!
 
Vi har grillat ute i trädgården och efter det blev det ingen traditionell tårta utan älsklingen gjorde marängsviss till Isacs ära. Han tycker ju inte om tårta, däremot är han en glassälskare och det är alla andra också så det blev super bra. Isacs och mina muffins gick också åt så det gjorde jag och min lilla hjälpreda bra.
 
Innan kaffet fick Isac öppna alla paket. Han har fått så mycket fint. Av hela högen Björklunds/Haraldssons fick han en riktigt maffig tramptraktor. Den hade morfar fått i uppgift att ordna åt honom. Isac har verkligen önskat sig en sån. Vi ville hellre ge han en cykel, det ville han inte ha. Han var tydlig med att det skulle vara en traktor.
Nu fick han både och och han blev trots allt väldigt glad för cykeln också och så klart för traktorn. Han blev helt paff när han följde med alla grabbarna ut till pappas garage, öppnade porten och tadaaa där stod traktorn.  Vilken lycka ♥
 
Isac har även fått pengar, puzzel, målarbok, pennor, lego i massor, vattenpistol, tåg mm. Han är så nöjd så och stort tack till pappa/morfar, Eva, Sven, Sandra, Alex, Gabriel, Maria, Glenn, Rolf, Kaj, Tina, Linus, Albin, Tessan och Micke för att ni kom och firade Isacs dag. Och tack för alla fina presenter!!
 
Även tack till alla er som inte har varit med idag men som har gratulerat Isac.
 
Isac har busat hela dagen med Linus och Albin. De har lekt med leksakerna och sparkat fotboll ute på gräsmattan. Lille Gabriel är för liten för att leka men han har fått kela med alla bebistokiga gäster :)
 
När alla hade åkt hem trodde vi att Isac skulle vara nöjd med bus för dagen men icke. Han ville gå tillbaka till lekplatsen och leta upp sin dagiskompis. Så familjen kopplade Yoda och gav sig ut för att leta upp henne.
Hon var inte ute och Isac blev så besviken. Ola tog då Isac i handen och tillsammans gick de och knackade på hennes dörr och frågade om hon ville komma ut och leka. Det ville hon och tillsammans har de lekt i en timme på lekplatsen. Sen kände vi oss ganska färdiga och kompisen skulle hem och äta kvällsmat.
 
Pågarna sitter nu i soffan med popcorn och tittar på Berts dagbok som visas på TV:n :)
 
Nu är kalaset över. Det innebär att vi har inget som behöver ställas in om lillasyster vill komma. Skönt!
Hon kan ju dock vänta till efter midnatt så hon slipper dela födelsedag med storebror :)
Vi längtar så efter henne men jag tror det dröjer ca 2 veckor till men man vet ju aldrig. Så mysigt det ska bli.
Ola blir ledig i 10 dagar när hon föds. Dom 10 dagarna ska familjen verkligen mysa tillsammans. Sommaren är här, Isac ska bli storebror och vi får alla en liten bebis att mysa med och vara lediga tillsammans ett par dagar *längtar längtar längtar*.
 
Stolt nybliven mormor
 
Släkten samlad
 
Traktorn
 
Albin hjälper till att styra
 

Tina myser med bebis och övar inför mys med den kommande brorsdottern ♥
 
Linus också :)
 
Isac hämtade själv ut sin lilla fåtölj :)
 
Paketer!!
 
Ännu fler paketer!!
 
 

Trött och nöjd födelsegris med munnen full av godis  ♥
 
 
 

Isac 4 år

Hur kan vår lille kille redan vara 4 år?
Tiden går så läskigt fort när man har barn. Önskar att jag kunde frysa tiden. Samtidigt är alla små steg och milstolpar underbara och man är ju aldrig så stolt som när barnen tar nästa steg i sitt liv med någonting. Trots det vill man ibland skruva tillbaka tiden. Ha kakan och äta den typ :)

Igår när Isac somnade skruvade älsklingen ihop hans födelsedagspresent från oss, en cykel. Jag blåste upp ballonger och dekorerade Isacs plats vid frukostbordet.

Imorse vaknade han inne hos oss. Blev super glad när han såg alla dekorationer kring hans plats vid bordet.

Så glad pågen blev för sin cykel. Vi fick 100 kramar och tusen; "tack mamma och pappa, tack!!!". Värmde i hjärtat <3

Efter frukosten fick hela familjen ge sig ut med cykeln. På lekplatsen hittade Isac en kompis från dagis. Hon gick och hämtade sin cykel och tillsammans cyklade de runt lekplatsen. Det var knappt vi fick Isac med oss hem. Han hade så roligt med kompisen så kalaset var inte så viktigt längre haha.

Nu vilar Isac, laddar batterierna inför kalaset. Allt är dukat och klart. Bara gästerna som fattas.

Grattis Isac på 4 års dagen! Mamma och pappa älskar dig <3

Cupcakes

Idag har mamma varit tråkigt. Jag kan inte både vara lekledare och städa samtidigt.

Isac har varit en snäll gosse, roat sig själv och låtit mig få gjort det jag ska.

När det var tid att baka cupcakes till kalaset imorgon fick han vara med. Han hjälpte till att röra i smeten och smaka den :) jag har inte själv smakat dom men älsklingen fick en nu precis och han gjorde tummen upp.

I eftermiddag när alla måsten var gjorda byggde jag och Isac tågbanan. Vi gick även en runda med Yoda. Isac kom hem före mig då jag lunkar ganska långsamt framåt numera :) hörde bara världens glädjetjut från vår trädgård. Det var Isac som hade upptäckt att pappa var hemma igen efter jobb och stod i trädgården och rensade ogräs <3 Kan ju också tolkas som att "tack och lov att du är hemma pappa, mamma är såååå tråkig" ;p

Ikväll har Isac hjälpt pappa klippa gräset. När de var klara hade jag tacos färdigt på bordet. Det är fredag så lite gottis och mys i soffan har vi också hunnit med.

Nu är Isac trött och ska nanna. Stor dag som väntar honom imorgon. När han har somnat ska vi ordna med paketet från mamma och pappa som han får när han har vaknat imorgon. Blåsa lite ballonger och plocka fram födelsedagståget ska också göras.

Trevlig helg familj och vänner!

Njuter av värmen i vänners sällskap.

Igår hade jag och Isac en härlig eftermiddag tillsammans som vanligt. Satt ute i trädgården och ritade mm.

Kvällen spenderade vi mataffären då vi handlade inför kalaset på lördag mm. Den kundvagnen var helt överfylld :)

Jag hämtade även ut ett paket med mina nya gardiner. Hemma igen efter kvällsmat och alla måsten ställde jag mig och strök mina nya gardiner och hängde upp dom. Det nya strykjärnet är kanon! Love it!

Tidigt i förmiddags dök Linda, Tiddi, Sandra och Gabriel upp. Hela dagen har vi suttit ute i trädgården. Barnen har badat och lekt hela dagen lång. Vi har fikat med saft, bullar och kaffe. Riktigt varmt har det varit idag, phew!
Tack för idag tjejer, alltid skoj att ha er här!! Isac är naturligtvis super glad för att han har fått ha sin älskade Tiddi här. Grät en skvätt när hon åkte hem.

Älsklingen kom hem strax efter att gästerna hade lämnat huset. Han har varit iväg hela dagen och kört MX. Varför man gör det i sån här värme kan man fråga sig ;p

Ikväll står det grillat på menyn. Alla är trötta av värmen här hemma men vi klagar inte! Detta är Sverige, det kan ju snöa imorgon ;p

Sveriges nationaldag kunde vi inte fira bättre! Sverige bjöd på det finaste sommarvädret och vi har spenderat hela dagen ute tillsammans med några av våra favoriter. <3

Imorgon ska här städas sen väntar helg med kalas för vår skatt som fyller hela 4 år!! Tänk va tiden går fort. Känns som det var igår jag stod och vagga honom fram och tillbaka som jag har gjort med lille Gabriel idag <3

Frontline

Dagens goda gärning..Yoda är nybadad, fönad och har fått sina klor klippta. Det är dags för en ny omgång fästingmedel på våra lurviga familjemedlemar. Vovven ligger nu ute på gräset med ett ben som belöning. Lycklig för att allting är över :)

 

Yatzy fick sin dos medel imorse, inte alls glad över att man håller fast henne. Hon har viart ute sen dess och har inte visat sig på ett par timmar haha.

 

Isac var seg på att komma iväg till dagis idag. Vi hade förklarat för honom igår vad som skulle gälla idag. Äta frukost hemma sen ska mamma lämna dig på dagis. Trots detta så hade han svårt att förstå varför han skulle till dagis efter frukosten och pappa redan var på jobbet. För pappa på jobbet, frukost hemma = Isac ledig.

 

Han ska bara vara på dagis 2 dagar denna veckan, korta dagar dessutom. Trots det vill han hellre stanna hemma med tradiga morsan än att leka med kompisarna på dagis. Mammegris delux skulle jag vilja kalla det.

 

Han är dessutom den störta pyjamasnissen på denna jord. Hade han fått välja hade han alltid stannat hemma klädd i pyjmas med sina racerbil-morgontofflor haha. Inte ens på helgen när han vet att vi ska iväg på något roligt är det lätt att få honom att klä om från pyjmas till ordentliga kläder. Isac "pyjamasnisse" Haraldsson ;p

 

Ska väl bara vara glad så länge han inte ber om de senaste, trendigaste märkeskläderna bara för att kompisarna i skolan har det. Den dagen kommer väl tids nog. Förstår inte dom föräldrarna som klär sina småbarn i de dyraste märkeskläderna och lär dom att det är dom kläderna som gäller. Finns ju inget värre än bortskämda tonåringar för det är det man skapar. Finns hur fina barnklläder som helst som inte kostar skjortan bara för att där ex är en liten liten RL häst  på ena brötstet..världen är tossig. Heter man inte ex Hilton i efternamn så är det på tok för mycket pengar för en vanlig Svensson att lägga på ett klädesplagg.

 

Slut på predikan ;p var och en gör naturligtvis som den vill och vad som gör den lycklig. 

 

Nä en kopp kaffe efter dagens goda gärning hade suttit fint nu. Hoppas ni alla njuter av den soliga tisdagen för det gör minsann jag ;)

 

 

Underbara sommar

Idag har vi haft vackert väder och det gillar vi! Jag och Isac har varit ute nästan hela dagen.

Efter frukosten satte jag igång att putsa alla fönster. Vi gör det ganska ofta här hemma tack vare katten Yatzy som visar sig i alla fönster med sina små vita tassar, tyvärr är dom inte vita alla gånger.

På framsidan av huset fick vi besök ut av två grannar som stannade och snackade med oss en bra stund. Det är vi och alla pensionärerna som går hemma om dagarna haha.
Isac visade hela familjens skor för grannarna. Detta är mammas skor och detta är pappas skor osv hahaha.

Isac har hjälpt mig tvätta av grinden och staketet. Han fortsatte sen med sina leksaker där ute samt min cykel och cykelkärra. Roligt att spola av allt skum med vattenslangen :)

Vi har som vanligt fikat på glass i eftermiddag. Isac ville så gärna bada men vi har tömt poolen för att den behöver nytt vatten. Han fick nöja sig med ett svalkande dopp i baljan.
Mamma och Isac har även varit byggmästare och byggt legohus i alla möjliga modeller idag :)

Kvällsmaten dukade vi till ute i trädgården. Efter maten bestämde vi oss för att gå rundan med Yoda alla tre. Pågarna fick ett ryck att ta cykeln med cykelkärran. Isac har velat åka den så länge och nu var den ju äntligen städad.
Det var en lycklig påg som åkte runt i cykelkärran runt området och pappsen har fått sin dos av motion idag hehe.

Pappa ringde idag när han hade slutat jobb. Han har fått hem Isacs födelsedagspresent nu. Ska bli så roligt att se när han får den. Isac fick också pratat ett par ord med morfar i telefonen. Vi får verkligen hoppas att lillasyster stannar där hon är till efter kalaset för Isac längtar så till lördag nu.

Måndag, klart slut tjohooo!

Family forever!

Ilstorp MK

Imorse åkte jag med älsklingen ut till Ilstorp MK för att se på när han körde in sin nya MX. Vi var där tillsammans med Jimmy och Annika. Det var inget vidare väder att vara ute i. Att det kan pendla från exotisk värme till höstrusk från en dag till en annan är ju typiskt sverige. Töserna frös hela dagen men gubbarna höll sig varma ute på banan :) Det var trots kylan en trevlig dag.

Isac är hemma igen och hela familjen är trötta och slöa. Men glada och nöjda. Jag lär sova gott av all den friska luften. Isac sover alltid riktigt gott natten mellan söndag och måndag dom helgerna han har varit iväg. Ola sover alltid gott men säkert extra gott efter en fysiskt aktiv dag :)

Hela familjen har kramats nu när Isac kom hem. Yoda har nog saknat Isac mest :) Eva la ut ett fint inlägg om Isac på fb idag. Alla älskar vi det lilla charmtrollet. Ni ses igen på lördag Eva ;)

Snart ska Isac hoppa i badet sen ska lilla familjen som snart blir stora familjen med ytterligare en knatte här hemma samlas i soffan. Isac har kollat in lillasysters leksakslåda som vi köpte på Ikea i helgen. Han sa; "nu kommer snart bebisen!!!". <3 Nu längtar vi alla riktigt mycket efter henne.

Imorgon börjar Isacs 15 timmar i veckan på dagis schema. Det innebär att han börjar veckan med att vara LEDIG! Sen är ju torsdag röd och fredag är han ledig enligt schemat så det blir en riktig semestervecka för lillkillen. Massor med mys här hemma.

Önskar er alla en trevlig vecka!

Min svansbebis <3

Shopping

Oj va jag och älsklingen har varit flitiga besökare i butikerna denna helgen.

Det är inte ofta vi shoppar då vi hellre sparar pengar inför framtidens stora drömmar men ibland bara måste man.

Plantagen, årets blommor till trädgården mm.

Nova- Sista måste kläderna till lillasyster. Så söta flickkläder vi har hittat till henne <3
Nya mjukisbyxor till mig då mina gamla är håliga och slitna. Med tanke på att man är öm både här och där efter förlossningen så är mjukis det bästa att ha med sig i förlossningsväskan. Det är verkligen ingen skönhetstävling första tiden efter förlossningen ;)

Rusta- Lite smått och gott. Lyckades hitta ett bra strykjärn där bland annat.

IKEA- Leksakskista till lillasysters leksaker. Nya drag-på-lakan till spjälsängen. En hylla och lite små dekorationer till hemmet. Olika förvaringar till vår miljösortering av hushållsavfallet här hemma.

ÖB- Grillkol, mer smått och gott. Fotoram till bröllopsfotot som jag ska beställa hem och rama in.

Förutom alla dessa ärenden så har vi idag varit 3 vändor på tippen. Det mesta var säckar fulla med trädgårdsavfall.

Dagen började iaf lugnt och skönt här hemma. Jag var uppe före älsklingen (som vanligt ;p ). Hängde ut tvätten i trädgården. Gick promenaden med Yoda. Cyklade till affären och köpte nybakade bullar. Cyklade hem igen och satte på kaffe sen dukade jag till frukosten ute i trädgården. Det var ju soligt och varmt ute. Sen väckte jag min "bortskämda" man :)

Älsklingen har full förståelse för min galna "boa inför bebisen" fas som jag är inne i. Han hänger med på allt mitt fixa, dona och förnya i hemmet galenskaper.

Grannen sa till mig i fredags när jag gick fram och tillbaka i trädgården med min stora mage och klippte gräsmattan; "men kära hjärtandes tös va gör du?, du måste vara rädd om dig". :) jaja vila kan jag göra i graven sen!

Nu är lördagskvällen här och det är dags att inta viloposition.

RSS 2.0