Redo för 1:a advent.

I onsdags kväll gjorde Ola premiär med att vara hemma själv med barnen och natta dom på egen hand. 
Det är inte det lättaste. 
 
Jag tillsammans med många andra mammor och pappor var på glögg och pysselkväll här i Stehag. Det var riktigt trevligt att komma iväg ett par timmar utan barnen. Jag kunde verkligen koppla av också eftersom jag inte var så långt hemifrån. Ifall det skulle vara något så kunde jag snabbt ta mig hem igen. 
 
När jag kom hem sov Isac men inte Julia. Som väntat hade Ola haft ett göre med dom båda två. Julia var piggelin när Isac skulle nattas och tillsammans håller de varandra vakna. Julia väntade på mamma. Hon ville inte sova och var bara tyst om hon blev buren. Stackars Ola. Måste vara jobbigt att känna att man inte räcker till. Julia älskar sin pappa men han kan inte tävla med mig och mina tutor ;) 
 
I torsdags tog jag och lillasyster tåget in till Eslöv. Där handlade vi en tomteklänning till Julia och 24 små julklappar till Isacs paketkalender. Julia får ingen detta året, hon är för liten ännu. Hon får vänta tills nästa jul då hon har mer glädje av det. Vilket projekt det är men så värt det. Det är en julklapp för mig varje gång jag ser honom öppna ett paket med spänning och glädje i hans ögon.
 
Isac är inte hemma denna helgen så jag och Julia har passat på att slå in alla 24 små paket och den hänger nu och väntar på honom ♥ Även hans Mario chokladkalender från kusinerna i Trelleborg är framme. Längtar till söndag!
 
Igår var jag på Färs och Frostas arena i Lund på julbord tillsammans med mina goa kollegor. En underbar kväll med god mat, många kramar och en trevlig show. Lite besviken på showen blev jag nog, trodde att den skulle vara mycket bättre. Jag är ändå ganska lättroad haha. Jag är iaf evigt tacksam för att ha sluppit stå vid spisen och byta blöjor i ett par timmar. För två år sedan ordnade min chef så att jag fick se Tommy Körberg i Malmö och det kan jag leva på i många år framöver, för den mannens röst älskar jag ♥
 
Ola körde mig till arenan igår. Innan jag gick in ammade jag Julia i bilen. Sen körde Ola hem till Jim med Julia. De höll sig i närheten och hade gröt mm med sig ifall hon skulle bli hungrig. Efter ett par timmar fick jag ett sms från Ola där det stod att Julia tyckte inte alls om detta och bara skrek. Jag svarade att jag  kunde åka hem utan problem men fick inget svar. Julia hade lugnat ner sig till sist. Det gjorde dock att jag hade lite svårt att njuta av den sista stunden av showen. Tänkte bara på min tös!! När Ola kom och hämtade mig öppnade jag Julias bildörr, där blev jag mött av två stora blå ögon och ett så stort leende att nappen trillade ur. Min lilla bebis ♥ 
Julia hade ätit sig mätt på gröt men var ändå inte nöjd med tillvaron. Varken hon eller jag är redo för att vara ifrån varandra ännu men vad gör det? Vi har inte bråttom och vi mår som bäst tillsammans. 
 
Det har vi tagit igen idag. För idag har det varit tjejernas dag!!! Ola åkte till Östra Grevie i eftermiddag och spenderar hela kvällen där för att spela poker med ett gäng grabbar. Jag och Julia har slagit in paket, gått en promenad. Beställt skräpmat :D och slöat i soffan nu hela kvällen. Här är så mysigt hemma nu med all belysning, inne som ute. 
 
Imorgon är det första advent och vi kunde inte varit mer redo. Nu är det jul här i vårt hus!! 




Isac får Julia att skratta

 

Julstäd

2 dagar gick åt till julstädningen. Köksluckor, dörrblad, element, lister och garderober är ordentligt putsade. Gött!! Nu ska det bli riktigt roligt att ta fram julsakerna. Det får dock vänta ett par dagar till. Jag älskar julen men att tjuvstarta den är det värsta jag vet. Det är inte jul före första advent. 

I lördags var vi bortbjudna på middag hem till barnens gammelfarmor. Där samlades hennes barnbarn och barnbarnsbarn. Alla åt och blev proppmätta och trötta :) Bebisarna fick klappa varandra på kinden och åka runt till alla de vuxna för att kela. Tant Millas lilla Gabriel har VUXIT!! <3
Isac utsåg snabbt Alex till sin favorit. Han kan tyvärr inte känna sig särskilt spreciell för sitter man och spelar så vinner man snabbt Isacs hjärta oavsett vem man är ;p
De hade iaf varandra och var knappt kontaktbara till och från :D 

Tack alla inblandade för en härlig lördag. Älskar er hela bunten! 

Igår var familjen en tur på Ikea. Det blev lite smått och gott. Blandannat en ny bebis matstol. Den är till alla våra små gäster som ännu inte kan sitta på en vanlig stol. Det kommer att underlätta alla våra fikaträffar här hemma.
Ungarna som skötte sig exemplariskt inne på Ikea fick varsitt mjukisdjur som framförallt Isac älskar. Har den under armen hela tiden nu :) 

Isac och Julia gosade ner sig i soffan med sina mjukisråttor igårkväll när mamma och pappa satte upp gardinerna i vardagsrummet. Har inte hängt några gardiner uppe sen vi målade om.

Självklart satt vi alla bänkande inför solsidan som övriga Svenssons där ute :) Kel med Julias små tassar. Isacs får bli kelade med strumporna på. Han har sånt bry med sin fotvårta. Nu har pappa köpt hem ett nytt medel till honom som ska vara superbra. Kostade en halv förmögenhet men bara vår lilla påg bli fri från skräpet så är det värt det.
Hjälper inte detta så får det bli ett besök till doktorn för Isac har ont av den, dumma pricken som han kallar den. 
Men efter två behandlingar ser det ut att gå åt rätt håll så håll tummarna! 

Ola har blivit dunderförkyld och mår inte alls bra. Kommer kanske hem tidigare och jobbar hemifrån istället. Han förtjänar att vila ut lite. 
Det har varit kaos på hans jobb i ett par veckor nu men min man hittade felet som har drabbat flera tusentals användare i kommunen och som flera olika länder och konsulter har varit inblandade i att försöka lösa. Jag är så stolt över honom. Min älskade datanörd :D

Solen skiner och himmeln är blå. Nu får lillasyster vakna så vi kan ge oss ut på en promenad.







Vit vit vit är färgen i huset

I helgen blev hallen också målad. Mycket annat fick vi inte gjort för målning tar sin lilla tid. Nu är här vitt i alla rum. Ser rent och snyggt ut, så skönt. 

Jag vaknade i lördags och mådde ganska risigt. Ont i halsen och dunderförkyld. 

I måndags blev jag ännu sämre. På eftermiddagen frös jag och hade muskelvärk. Snälla Carro kom förbi och lämnade provbilderna från syskonfotograferingen. Mitt hjärta smälte när jag fick se bilderna på mina två stjärnor tillsammans.

Igår vaknade jag och mådde hur bra som helst igen. Konstigt hur det kunde vända så hux flux. Efter dagis följde Isacs kompis med familj med oss hem på fika och där försvann eftermiddagen i ett naffs. 

Imorse var Julia på BVC kontroll. Ola var med. Han är ett mycket bättre stöd vid vaccination än jag. Två sjuksköterskor tog varsin spruta och gav båda till Julia samtidigt precis så som vi önskade det. Det kändes mycket bättre. Hon blev klart ledsen, det är oundvikligt men det går över mycket fortare. 

Julia väger nu 7800 g och är 65 cm lång. Hon är lite trött och ledsen här hemma nu. Får se om det dyker upp någon feber till kvällen för det gjorde det sist. 

Nu har min som tryckt i sig kanelbullar och clementin. Det piggnade han till av och är nu redo för en match i sällskapsspel med mamma. 

Isac har blivit extremt mörkrädd, undrar vem han har fått det efter? :S 
Men med lampan tänd på sitt rum och med pappa som trygghet på en madrass på golvet så sover han riktigt gott :) vi får se hur länge detta pågår men det är inget större problem. Man ligger riktigt bekvämt på den där madrassen. 

Djuren här hemma tror att dom är bebisar. Både hunden och katten slåss om Julias babynest. Julia sover inte i den längre men använder den när hon är med oss i soffan. Tänkte sälja den vidare sen men nestet får väl gå i arv istället till svansbebisarna :) 






Julia 5 månader

Idag fyller vår lilla tös 5 månader. Här går det undan.

Idag har jag och mannen varit gifta i 200 dagar <3

Känns som det var igår vi stod i kyrkan och lovade varandra evig kärlek och Julia låg och tog plats i magen.

Tänk vad mycket man får vara med om på så kort tid. Älskar er mina 3 hjärtan!!



Stehag runt

Efter att Isac var på plats på dagis imorse så gick jag och Carro en lång promenad runt hela Stehag. Det var skönt att röra på sig och den friska luften var uppfriskande. Men omg vilka backar vi har här. Dessa backar och vårt  kackel, hade nästan behövt en tub med extra syrgas på ryggen haha. 

Efter promenaden blev det en varm dusch. Hade sällskap av Julia i badrummet som satt i babysittern. Hon var inte riktigt nöjd med att sitta där så jag fick roa henne genom att leka tittut bakom duschdraperiet, vilken syn det måste vara haha.

Efter lunchen och lite mys med Julia var det tid att hämta Isac igen. När vi lämnade dagis hade vi följe med våra vänner bort till affären för de skulle också inhandla lite till fredagsmyset. Vi skildes åt utanför affären och det var två lyckliga pojkar som vinkade adjö till varandra med sina lillasystersvagnar lastade med lördagsgodis :)

I eftermiddag har vi mest legat på soffan och sett en film. Jag börjar få lite ont i halsen och känner mig allmänt förkyld. Hoppas det inte blir värre!! 

Skönt att mannen är hemma igen. Han kom hem inatt och var på jobbet igen som vanligt imorse så det var inte mycket man hann se honom. Men nu är han hemma och vi har helgen framför oss.

Mina två pyjamasnissar ligger i soffan tillsammans och har startat fredagsmyset. Isac tittar på Alfons Åberg. Han upprepar; ska bara, ska bara, jag blir tokig på ungar som ska bara...kom nu för sjutton gubbar!! Haha :) 



Cirkus Haraldsson

Igår var vi på församlingsgården och träffade de andra mammorna och bebisarna. Där försvann förmiddagen i ett naffs. 

Jag och Julia fick följa med Carro och Lova hem på lunch. Sen gick vi tillsammans och hämtade pågarna på dagis. Vi gick tillbaka hem till Carro igen och fikade på glass och kex tillsammans med barnen. Är så glad för våra vänner!! 

Kvällsrutinerna fick jag köra här hemma själv sen. Ola är i Stockholm med jobbet. Barnen tog lång tid på sig att komma till ro för de busade och trissade upp varandra. Till följd av det försov vi oss imorse så det var snabba ryck här hemma för att komma iväg.

Bara för att man har bråttom så händer allt som inte får hända. Isac tappar mackan i golvet. Julia både kräker och bajsar ner sig. Isac vägrar borsta tänderna för det luktar lillasysters bajs osv. När vi står redo och ska gå kallar Isac på mig. Jag tar av mig skorna och går in igen. Va är det gubben? Mamma du...Isac har fisit!! Ehhh ok, va det allt? Fis du, bara du skyndar dig!! Och tack för infon liksom. Hahaha :)

Tjaffs på vägen till dagis blev det så klart också och jag och min son skildes åt med sura miner :S

Jag skulle gått en promenad med Carro efter lämningen men det fick jag hoppa. Var tvungen att gå hem och tvätta nerbajsade kläder och ge min dotter ett ordentligt bad. 

Jaja, livet ser ofta ut så här. Men barnen gottgör det med goa skratt, varma kramar, fina ord som; jag älskar dig mamma. Men ja..ibland blir man tokig!! Man får försöka att inte ta det så allvarligt och även bara skratta åt dessa situationer ibland. 

Ska försöka komma ihåg dessa kloka ord..






Familjen samlad

Kvällarna längtar vi alltid till. Då kommer pappa hem och familjen är samlad. Vi pratar om dagen, skrattar åt barnens påhitt och njuter av varandra.
 
Underbara älskade familj!! <3 
 
 


Vi älskar dig pappa!

Ola firade största delen av farsdag på kontoret. När kvällen kom och jag och barnen satt tillsammans i soffan hörde han av sig. Han och kollegan hade avslutat det som de höll på med och ville ta ut sina familjer på en bit mat.

Jag och barnen fick snabbt hoppa ur mjukisen och ta oss ut. Isac var överlycklig för att han skulle få leka med Amanda och sprang till pappa som stod vi bilen med öppna armar. Vi åt gott på ett trevlig ställe i Hörby. Det var precis att vi fick bord för allt var upptaget eller reserverat. Efter maten följde vi med Olas kollega och hans familj hem på en kopp kaffe och barnen fick leka av sig lite. 

Hoppas han kände sig lite uppvaktad i söndags. Han förtjänar det, världens bästa pappa utan tvekan!! 

Igår var jag och barnen uppe tidigt. 
Vi gick till församlingsgården där mammagruppen håller till för bokad syskonfotografering. Så mycket folk där var. Många kända ansikten, kul! Barnen busade och tjoade. De bjöd på fika och vi satt i en stor ring och sjöng barnvisor.

När det var vår tur att fotas så var Julia kanske inte sitt bästa jag. Hon sov gott i vagnen och fick bli väckt. Det var på gränsen till tid att amma också. Men fotografen var helt fantastiskt. Inte säkert att han fick till någon riktigt bra bild men jag tycker han ska få betalt iaf för som han ansträngde sig för att få barnen glada. Han fick mig att skratta flera gånger haha. 
Isac blev nog bra på alla bilder, van linslus som han är med mamma som sin egen paparazzifotograf :) 

Hela eftermiddagen igår var vi trötta här hemma. Isac var värst som låg på soffan hela tiden. Jag lyckades få städat här hemna. Strök Olas skjortor och putsade alla fönster. Yatzys små tassar fanns på ALLA rutor :S

Isac var färdigbadad innan Ola kom hem för jag kände att det var bäst att ha det gjort innan han blev för trött. När vi skulle börja med kvällsmaten sa Isac att han ville gå och lägga sig. Jag och Ola tittade förvånat på varandra. Hur trött han än är så brukar han ju aldrig gå och lägga sig innan Bolibompa och annat kvällsmys. På väg att bli sjuk kanske? Jaja han fick en snabb macka i magen och sen läste han och jag sagan. Mycket riktigt somnade han bums, klockan var då 18.00.

Isac kom in till oss i vanlig ordning mitt i natten sen. Han hade nattlampa tänd på rummet men var iaf mega mörkrädd. Han ville absolut inte ligga på sin madrass på golvet sidan om pappa som han brukar. Inte hjälpte det att Ola höll honom i handen. Han skulle upp i vår säng!! Isac är rädd sa han. Han måste drömt något riktigt räligt. Usch jag som snart fyller tant vet ju fortfarande hur hemskt det är när man blir så rädd för mörkret. Min Isac <3 

Idag vaknade han pigg som lärka! Inte hans stackars föräldrar som har haft två knoppisar i sängen hela natten. Ingen förkylning i sikte iaf som jag var rädd för skulle vara på gång. 

Snart tid att göra lunch. Isac har önskat sig nudlar som vanligt. Jag håller med honom att det är gott men det är ju noll näring i det!! För mig är ju inte det en riktig måltid. Ola har köpt hem lite andra alternativ som vi ska prova. Nudlarna ska han sjävklart få men de får ju kompletteras med något annat. Isac lever som en fattig student haha. 

Fika ska också ordnas här som vi ska ta med oss till våra vänner i eftermiddag. De har bjudit så många gånger nu när vi har haft hemmet upp och ned så jag tänkte försöka gottgöra det lite nu.


Härliga helg

Helgen är alltid bäst så är det bara! 

Igår hade Ola ledigt från jobb. Blev inte mycket ledigt då det fortfarande är kaos på hans jobb så han satt mest uppkopplad vid jobbdatorn hela dagen :S

Han fick iaf upp hyllorna på ungarnas rum och det blev fint. Nu ser där helt ok ut som ett gemensamt barnrum tills andra tider kommer förhoppningsvis om ett år eller så. 

Idag sov vi länge och njöt av sen frukost. Sen var Ola en sväng på tippen. Jag var hemma och strök och hängde upp gardiner. När han kom hem packade vi oss in i bilen och körde till Anderslöv. Där hälsade vi på hos familjen Bergbring. Maria fick kelat med vår bebis och jag med deras valp. Ahhh så söt hon är deras lilla svansbebis! Milla i ett nötskal som blir helt förälskad i djuren :) 

Vi fikade. Jag fick pratat med Noel och Nellie som har blivit så stora. Tråkigt att inte Isac var med men vi gör om det snart igen. Tack för en trevlig eftermiddag och för lånet av en hel kasse med flickkläder till Julia.

Vi körde direkt från Anderslöv in till Malmö sen. Där har vi firat Olas mormor Barbrors 79 års dag. Vi åt gott på restaurang Vagabond tillsammans med Olas familj. Roligt hade vi och propp mätta blev vi.

Imorgon är det söndag och min gubbe ska in och jobba, på farsdag och allt :S




Här hemma bor två glada barn och två trötta föräldrar.

Ola har haft kris på jobbet och fått jobba i stort sett 2 dygn i streck. Gått och lagt sig mitt i natten och gått upp tidigt på morgonen igen. 
Stackaren är helt slut men har fått ledigt imorgon så han får vila ut.
 
Även jag är trött. Köra kvällsrutinerna på egen hand är ingen simpel manöver. Julia är vaken när Isac ska nattas. Hon fick vara med och läsa sagan igårkväll och det var precis så att jag och två barn fick plats i Isacs säng. När lampan var släkt så låg Julia och sparkades och jollrade men på något magiskt vis lyckades Isac somna iaf. Han måste varit riktigt trött. Han är precis som jag mörkrädd när inte pappa är hemma. Jag försöker alltid vara tapper inför Isac men det går ju inte att lura barn. Klart att han är rädd stackarn, det är väl mitt fel som smittar av mig på honom. Han frågade säkert 3 gånger innan han somnade var pappa var och när han skulle komma hem? 
 
Julia vaknar alltid vid midnatt och vill ha närkontakt. Precis när jag kommer in i min djupsömn. Sen kom Ola hem och då vaknade Isac och behövde gå och kissa mm. Kl 04.00 var det dags för Julia att äta. Ja det blev inte många timmars sömn för päronen. Julia sover gott sen hela morgonen och förmiddagen *mamsen är avundsjuk* :)
 
Idag har vi haft sotare här och fixat fläkten i köket mm. Jag har renbäddat sängarna och försökt städa så gott det går i röran här hemma. 
 
Ungarna har fått bäddat med sina fina sängkläder. Båda är doppresenter från mina kära vänner <3 Isacs hade jag tagit undan men när han var med mig ute i förrådet för att ta in bebissaker till Julia så fick ha syn på det. Där står ju Isac sa han!! Och där är tåg på det!!! Jag vill ha det!! Det var vara till att ta in och tvätta det haha. 
Han har haft det till spjälsängen men det passade faktiskt bra till Ikeas barnsäng också. Kändes dock tossigt att ta fram hans babytäcke igen :) men duktiga Isac..nu får vi ta glädje av det igen. Tyvärr hjälper det inte till att få barnen att sova gott i sina egna sängar hela natten men fint är det :) 
 
Hela eftermiddagen har vi spenderat hemma hos Malte och hans familj. En trevlig stund tillsammans som alltid.
 
Nu sitter familjen tillsammans i soffan. Känns som det var ett tag sen vi satt tillsammans så här. Denna veckan har varit helt snurrig känns det som. Ola har somnat tillsammans med sin dotter. Klart att hon sover vid denna tiden nu när jag har mannen hemma för att kunna avlasta. Sånt är ju typiskt! 
Isacs ska snart få ha mamma för sig själv, sagostund om ett par minuter. Sen tänker jag också krama kudden och ta igen lite timmar. 
 
 

Ny omgång koppor.

Fredag-lördag fick Julia några få vattenkoppor. Sen var vi på vår vakt. Vi visste inte riktgt vad det skulle bli av det på vår lilla bebis. Igår bröt det ut riktigt ordentligt. På morgonen vaknade hon med koppor överallt. Men hon har intenhaft feber och hon har inte varit ledsen. Lika snäll, glad och lugn som hon alltid är men tröttare än vanligt. 

Idag har hon varit lite mer sig själv så kanske var gårdagen vändpunkten.

Isac var åter på dagis idag och det var han så lycklig över. Nu saknade han fröknarna och alla barnen. Jag fick stanna utanför dagis med Julia i vagnen eftersom hon smittar. Fröknarna har tagit emot Isac och lämnat Isac utanför dörrarna vid hämtningen och lämningen. 

I förmiddags stod katten i fönstret med en liten fågel i munnen. Jag flög upp ur min stol och sprang ut. Fick tag på katten som släppte fågeln. Den började flaxa så den var vid liv. Då försökte Yatzy ta den igen men jag hann före och lyfte upp den chockade lilla fågeln och sprang in och stängde dörren. Gick sen ut på baksidan med fågeln och lät den ligga och återhämta sig i lugn och ro långt borta från monstret Yatzy. Sen flög han piggt iväg och satte sig i grannens träd. Dumma katt! 

Ikväll har jag och barnen kört kvällsrutinerna ensamma för Ola har suttit på föräldrarmöte på Isacs dagis. När jag berättade för Isac imorse att alla mammor och pappor skulle till dagis ikväll så skrattade han bara och sa; "ok mamma, då går Isac till jobbet". Hahaha min gullunge! 



Årets pumpa

Igår var kvällsaktiviteten åter igen målning av vardagsrummet.
Isac vill väldigt gärna ha en egen pensel och han har fått låna pappas ett par gånger men han är lite för liten för att få ansvaret över penseln själv.

Han blev väldigt glad när mamma kom på att han kunde hämta sina pennor och rita över hela vardagsrumsgolvet. Vi har ju lagt ut skyddspapper där och det är inget dåligt ritpapper det :)

Vad ritade vår lille påg tro? Tågspår med lok och vagnar, station mm så klart <3

Idag gick jag och ungarna bort till affären och köpte hem årets pumpa. Det blev ett lite annorlunda tema på den i år. Inte den traditionella gubben utan stjärntema. Min älskade farfar gick bort för 2 år sedan nu och den är tillägnad honom. Han är en stjärna på himmeln och ljuset tänder vi för honom <3

I eftermiddag blev Isac hämtad. Jag och Julia fick en stund i sängen framför TV:n innan mannen kom hem med hämtmat till oss. Vardagslyx att slippa stå vid spisen!! Vi vann dessutom dyrbar tid till målningen. Nu är det färdigmålat i vardagsrummet. Vilket lyft det fick från pissegul/beige/grått till vitt!! Skönt!

Ikväll har vi även hängt upp vår TV på väggen inne i sovrummet. Älsklingen fick hem väggfästena idag. TV:n i vardagsrummet ska också hängas upp så småningom. 

Hemmet ser redan bättre ut men det finns fortfarande mycket kvar att göra.

Trevlig helg! 



RSS 2.0