Piggelin Julia

Isac var hos tandläkaren igår. Jag lämnade över det uppdraget till pappan i huset. När de var iväg under förmiddagen fick jag städat och röjt undan lite här hemma. Sorterat det som ska slängas på tippen sen med plast och papp för sig osv.

Besöket hos tandläkaren hade gått bra. Isac kom snabbt hem igen och Ola körde vidare till jobbet.

Igår kom mannen hem om efter jobb tillsammans med en kollega och sa hej och ställde bilen sen tog de tåget in till Lund tillsammans. Där åt de på resturang tillsammans med övriga kollegor. 

Julia somnade vid 19.00 igår. Sen vaknade hon igen när Isac hade somnat och jag själv höll på att slockna. Hon var  hur pigg som helst och snackade och sjöng för fullt med höga toner. Jag la henne mellan mig och Isac och när hon fick syn på storebror rullade hon över på hans håll, jollrade och drog i hans pyjamas. Vakna och lek med mig då tänkte hon nog :) Isac och Julia är så glada för varandra och det finns inget härligare än att se dom två tillsammans. Finns ingen som kan få Julia att skratta så som Isac kan 💕

När Ola kom hem mitt i natten låg jag och Julia fortfarande vakna. Även fortsatt in en bit till på natten efter att Ola hade somnat. När hon sen somnade var det inte många timmars sömn kvar. Julia är lika mycket nattuggla som sin pappa!

Ska försöka få rätt på hennes dygn igen och hålla henne vaken hela eftermiddagen och kvällen. Hon lär bli gnällig men det är värt ett försök. För fortsätter det så här så finns det en stor risk att mamma blir gnällig istället :) 


Har du sett Isacs katt?

Den är vit och svart :) 🐾


Bilder från Julias dop

 
 
 
 
Nyfikna barn 
 
Isac hjälper pappa att hälla upp vattnet ♥
 
Julia får sitt namn
 
Julia med mamma, pappa och faddrarna Sandra och Tina.
 
 
Isac är framme och luktar på vinet :)
 
Här smakar han på det.
 
Isac med favoriterna, kusineran Albin och Linus.
 
 
 
 
Tina & Kenneth
 
Smörgåstårta!
 
Korv med bröd till barnen
 
 
Isac och Julias namn och dopdatum broderade på dopklänningen. 
 
Presenter till prinsessan.
 
En trött Julia orkade bara vara vaken ett par minuter på sitt kalas.
 
Gabriel matchar sin pappa :)
 
 
 
 
 
 
 
Våra hjältar i köket ♥
 
 
 
 
 
 
 
Tack igen till er alla som var med och gjorde Julias dag så fin och minnesvärd!! ♥
 

Oväder

I söndagskväll när vi höll på att måla om i vardagsrummet fick vi strömavbrott. Strömavbrott kommer aldrig lägligt men när man står med färg upp i öronen och det blir totalt svart i hela huset är det verkligen inte lägligt!

Hela stehag var utan ström och det såg ut som en spökstad. Anledningen var tekniskt fel. Vi hade åter igen ström kring midnatt. Fick se solsidan på Olas iPad närbäddade i vår säng med barnen sussandes sidan om oss. Runt om kring oss hade vi tända värmeljus och det var riktigt mysigt. 

Hela måndagen höll jag och ungarna till i vårt sovrum. Det var sånt oväder ute hela dagen och hemmet är upp och ner nu under homemakeovern.
Vi spelade sällskapsspel som vi fick av kusinerna i Trelleborg. Vi såg även en Disneyfilm och läste lite böcker. Vi gick faktiskt ut under förmiddagen. Har man hund så måste man ut i alla väder. Isac fick glatt använt sitt paraply men det blåste ganska bra. Vilket projekt att ge sig ut med två barn och en hund i regn och blåst!

Kvällen var lugn eftersom det stormade. Vi vågade inte fortsätta måla om ifall att det skulle bli strömavbrott. Nu blev det aldrig det, typiskt. Inte för att man önskar det men nu förlorade vi en hel dags målning på det :S

Stormen förstörde inget för oss. Den ryckte loss vår lilla flagga som är fastskruvad i husväggen. Jag var ute under eftermiddagen och försökte ta ner den men lyckades inte. Vinden fixade det sen haha.

Idag har jag och barnen blivit bjudna på lunch och eftermiddagskaffe hemma hos Malte och hans familj. Gissa om vi tyckte att det var skönt att komma hemifrån? Underbart med miljöombyte, frisk luft och vänners sällskap. 


Haraldssons homemakeover

Lördagen spenderades hemma hos kusinerna i Trelleborg. Tina, Kenneth, Linus och Albin bjöd på fika.

Isac var helt överlycklig över att få leka med kusinerna. Han tycker så mycket om dom och hade dessutom suttit hemma hela veckan utan att träffa någon kompis så detta var precis vad han behövde. Även jag tyckte att det var helt underbart att komma ifrån huset lite. Där har alla haft vattenkoppor så ingen risk för att smittas. 

De bjöd på fika. Barnen busade, Julia kelade med sin faster. Vi fick fotona från dopet överfört till oss. Isac fick den absolut bästa chokladkallender inför julen av kusinerna med Mario och Lugi på. Isac sken som solen när han fick den <3 
Han fick även böcker, spel och lite kläder med sig hem. Som dom skämmer bort vår lille påg. 

På vägen hem från Trelleborg åkte vi inom Bauhause och köpte målarfärg med oss hem. Ola stack inom Ikea också men jag jag kidsen stannade kvar i bilen. Ikea på lönehelgen, pass!!
Ola köpte lådor till att ha under Isacs säng samt lite hyllor till hans rum.

Vi får göra det bästa av hemmet tills den dagen vi ska sälja. Isac och Julia får dela på platsen inne på Isacs rum. Inte lönt att bygga om det till två mindre rum när vi inte har planer på att bo kvar. Isac vill så gärna ha lillasyster inne hos sig. Nu är hon för liten men sen kan nog tanken vara ganska god. De är så små och har säkert en trygghet i varandra. 
De kanske kan hålla varandra i handen när de är mörkrädda istället för att komma in till oss varje natt som Isac gör  nu. En kort period absolut. Sen måste de ha eget. Isac är en påg och börjar dessutom bli stor. Vips så börjar han i skolan och behöver kunna sitta med sina läxor ifred. Efter en viss ålder vill man nog inte ha lillasyster inne hos sig :) 

Vardagsrummet ska målas om. Där har sett sorgligt ut länge och nu äntligen ska vi ta tag i det. Ska vi bo kvar här ett år till så står vi inte ut med att se det så som det är just nu. För att inte tala om att det är lättare att få sålt sen när allt är i ett bättre skick. 

Hemmet kommer vara ett projekt under en tid framöver och just nu är allt en stor röra här hemma. Blir bra när det är färdigt sen. Glitter och glamour

Igår tänkte min man extra mycket på mig och det värmde!

Det är lätt att man ibland känner sig lite hängig av att gå hemma hela dagarna långa som man gör med en liten bebis och med en fyraåring med vattenkoppor. 

Jag blev glatt upplivad med 10 röda rosor och tordagsmys med kex och brieost. Älskar dig Ola <3

I förmiddags hamnade vår katt i slagsmål ute i trädgården med en enorm brun och fluffig katt. Det såg riktigt illa ut när jag kom ut, katterna slogs på liv eller död och det låg lösa pälstussar överallt på trädäcket. Vår lilla tiger hade underläget och jag blev rent förskräckt. Som tur var blev den stora bruka katten förskräckt av min närvaro så han stack snabbt in bland buskarna. 

Yatzy försvann upp på grannens tak utan att jag fick möjlighet att titta på henne om hon var skadad?
Jag kallade på henne. Lockade med mat men inget hjälpte. Lämnade dörren öppen en lång stund tills det blev för kallt och jag fick stänga.

Hela dagen har jag varit ute och kallat på henne i olika omgångar. 
När Ola kom hem från jobbet åt vi kvällsmat och sen gick hela familjen ut med ficklampa och letade.

Jag har hunnit gråta över vår älskade katt. Katter kan ju skrämmas bort av andra katter och det var något jag började beskymmra mig över. Eller att hon blev så pass skadad så hon låg och led i någon buske någonstans.

Men när Ola gick ut för 30 min sen själv med ficklampan så kom han tillbaka med Yatzy. Hon är inte skadad men hon är väldigt rädd. Ola kunde knappt hålla i henne. 

Hon gick rakt in och la sig på Isacs säng. Nu börjar hon bli sig själv och vi kan klappa och kela med henne.

Får se när hon vågar gå ut igen. Dumma bruna stora katt "mer som en tvättbjörn". Får jag se dig på vår tomt igen så tar jag fram blomstersprutan! 
Alla katter är välkomna att hälsa på men inte de som är dumma!

Äntligen fredag. Så skönt att ha mannen hemma att dela glädje och sorg med :) Då menar jag gnälliga men övervägande glada barn :)

Julia bajsade för hela veckan nu i eftermiddag. Jag visste knappt var jag skulle börja? Det är galet att en sån liten människa kan ha såna utgifter haha. Men efter ett bad var hon strålande glad och luktade lika gott som rosorna pappa kom hem med :) 

Min chef ringde idag och det var en glad överraskning. Jag blev bjuden till årets julbord. Skoj!!! Då har jag något att se fram emot. Min första måltid på väldigt lång tid som jag får äta utan att slänga i mig maten och ett par timmar utan en tanke på blöjbyten eller tvätt. Jag kan även låna en toalett utan att höra; "mamma var är du?" eller ett skrik för att någon har tappat nappen haha. wohooo! :) Mammas kväll delux! 

Det sjuka är att jag kommer ha mina småttingar i huvudet precis hela tiden. Särskilt Julia eftersom jag aldrig har varit utan henne en längre stund. 
Så mammas kväll i samband med första seperationsångesten :) 

Trevlig helg och jag önskar er alla småbarnsföräldrar en god natts sömn om det ens är möjligt ;) 


Isacs låt

Isac tycker att det är tråkigt att vara hemma. Han känner sig inte sjuk och saknar sina kompisar. Eftersom han inte har någon feber och prickarna kliar inte så förstår jag att han nu efter ett par dagar hemma börjar tycka att det är långtråkigt. 

I förmiddags gick Isac och höjde volymen på radion i köket. De spelade madonnas material girl och Isac utbrast;  "mamma detta är Isacs låt" och så rockade han loss så som bara Isac kan ..hahahaa vilket gott skratt jag fick.
När jag talade om det för Ola undrade han vad jag gör med vår påg här hemma om dagarna? Sätt på lite metal tyckte han haha.

Ja guldkanalen kanske inte spelar de mest trendigaste låtarna men de spelar faktiskt annat än Madonna också :)

Radion står alltid på i bakgrunden här hemma. Musik gör en glad på den gråaste dagen!

Nu ligger grabbarna i badet och plaskar. Julia är redan badad och myser med Yoda på en filt på golvet.

Julia har börjat med smakportioner nu och det är roligt. Hon har snällt ätit allt vi har gett henne. Gröt verkar vara en favorit och även potatis och majspuré. 
Känns så konstigt när man börjar med mat, de blir liksom stora över en dag så fort man har börjat med det.

Det ska iaf dröja innan vi börjar med maten på allvar. Hon ska ammas minst 4 månader till. Bättre skydd under de hemska vinterhalvåret kan hon inte få. Mysigt och praktiskt är det dessutom. Julia får vara min lilla bebis så länge det bara går :DHärlig höstdag

Fin dag idag! Solen har visat sig och det har varit ganska varmt.

Dagen började med en sovmorgon. Vi hade lite timmar att ta igen. 

Spreyet som Ola hade med sig hem igår mot kliandet från vattenkopporna har gjort att Isac är sitt vanliga glada jag igen. Vilken befrielse det måste vara för honom. 

I eftermiddag gick vi ut på en promenad. Vi måste ju ha frisk luft allesammans! Härligt att komma ut. 

Vi har även fikat på våfflor. Tog fram Disneyjärnet och våfflorna blev dubbelt så goda när de var formade som Musse pig om man frågar Isac :)

Usch va jag är orolig att Julia ska få vattenkoppor. Det är nästan omöjligt att hålla Isac på avstånd från Julia. Skräpet är ju luftburet så vad ska man göra? Vi får helt enkelt vänta och se och hoppas på det bästa.
Lite reklam!

Alla ni föräldrar där ute med barn som har eller i framtiden kommer att få vattenkoppor..lägg detta på minnet!

Sprayet är magiskt och värt varenda krona. Isac och övriga i familjen har sovit gott inatt! Han låter prickarna vara ifred. Så skönt att kunna hjälpa sitt barn <3Pricken

Vilken natt! Vår stackars lilla påg visste inte vart han skulle bli av. Han kliade och kliade och tårarna dom rann. Prickarna har spridit sig och finns nu överallt på kroppen.

Vi försökte med allt! Efter att jag hade läst mig till på nätet att det kunde hjälpa att badda med alsollösning så lyckades vi och även Isac somna till sist. Men då var klockan 03.00 och den kommande arbetsdagen för Ola var redan förstörd pga sömnbrist. 

Isac somnade i mina armar. Det var längesen han var så liten och mammig. Mitt hjärta!

Hela dagen har vi slöat jag och ungarna. Kliandet har inte varit lika illa som inatt. Vi har tittat på film. Lekt med bilarna och spelat super Mario. Julia har också varit med och med en storebror som Isac så är det inte så konstigt att hon redan 4 månader gammal har gjort sig bekant med Isacs kompis super Mario :)

Ola körde till Apoteket efter jobbet och köpte med sig ett sprey som ska hjälpa mot kliandet. Det stod så mycket gott om den på nätet så jag hoppas verkligen att den hjälper. Den var ganska dyr så jag antar att det är magiska droppar! Värd vart ända öre om den hjälper vår skatt.

Isac "pricken" Haraldsson 
Trots dålig sömn och dumma prickar så har han haft ett leende på läpparna hela dagen. <3Isac har fått fnattOla 29 år

I torsdags när Isac var på dagis åkte jag och Julia in till Eslöv. Där var vi inne i nästan alla butiker för att ordna Olas födelsedagspresent.

Vi gjorde nämnligen en stor låda fylld med sånt som han behöver och tycker om. 

Isac fick hjälpa till att att ställa iordning allt i lådan och skriva kortet. Han fick skriva sitt namn på egen hand. Stora killen! Han valde även att klistra fast sitt största och finaste klistermärke på kortet <3

Vi gömde allt i Isacs garderob. Jag förklarade tydligt att det var vår hemlis osv men pappa hann inte mer än innanför dörren när han kom hem från jobb förrän Isac utbrast; "PAPPA PAKET"!!! Haha jaja men mer än så avslöjades inte.

Isac har inte varit hemma denna helgen men Olas födelsedag firades lugnt och stillsamt och han missade inget som han inte kan få vara med om en annan gång. Svårt att vara med överallt.

Ola har varit förkyld ett tag nu och mår fortfarande inte helt hundra. Efter dopet är vi dessutom båda ganska mätta på stora kalas. Jag frågade Ola flera gånger vad han ville göra på sin födelsedag men fick hela tiden svaret; "ingenting".

Igår väckte jag och Julia pappa med presenten och rosor på sängen. 
Han såg glad ut :)
Vi hade varit i affären och köpt nybakade bullar och när frukosten var framdukad knackade det på dörren. Det var svärfar som jag hade ordnat hit i smyg. Ola blev överraskad att se sin pappa här, det var ha inte beredd på :)

Förmiddagen gick åt till att umgås och fika gott. Julia vaknade och var med en stund och kramades med farfar. Ola fick en helt underbar orkidé av sin pappa.

När Rolf hade åkt hem så kröp vi ner under en filt i soffan och vilade framför TV:n.

När kvällen kom gick Ola och bytade om från mjukis till kläder. Då ville han till byakrogen och äta middag. Jag fick dra ut på tiden med allt möjligt. Jag fick till och med pälsa på Julia overall och bädda ner henne i vagnen och övertala Ola att gå en promenad med Yoda innan resturang besöket. För när vi kom tillbaka från rundan såg Ola Jims bil parkerad utanför huset. Är Jim här? Jo det var han ju. För Jim hade jag också bjudit hit i smyg för pizza och filmkväll med oss :)

Igen lyckades jag överraska min gubbe. Vi beställde pizza från byakrogen sen såg vi nya Stålmannen filmen.

Lyckad dag och Ola verkade nöjd när vi gick och la oss. Hoppas han kände sig uppvaktad på sin födelsedag <3

Söndag idag. Ola är ute i garaget och ställer i ordning sina "leksaker" för att få plats med bilen. Nu kommer vintern och bilen måste kunna stå inne. Olas födelsedag hade vintern med sig. Det var vitt överallt på taken igår morse. Lite ironiskt med tanke på att Ola avskyr vintern, han är frusen av sig :)

Isac kommer snart hem. Han har tydligen fått vattenkoppor under helgen. Det går på dagis nu och hans kompis Malte har det. Det var iaf inte väntat för i Oktober 2011 var jag på vårdcentralen i Lund med Isac. Han hade blåsor i munnen bla  och doktorn sa att det var vattenkoppor. Antingen var det något annat eller så är han en av få som har fått det en andra gång :( Jag har iaf gjort ett inlägg här på bloggen om det i Oktober 2011. Ibland är bloggen en bra hjälp när man behöver damma av minnet :)

Inget att be för. Hoppas bara Julia klarar sig eftersom hon är lite väl liten. Enligt sjukvårdsrådgivningen så är bebisen skyddad med antikroppar från mamman sen graviditeten upp till 6 månaders ålder. Om mamman själv har haft vattenkoppor och det har jag haft.

Ska iaf bli skönt att få hem min lille skrutt så mamma kan få pyssla om honom <3 

Prinsessan 4 månader

Idag fyller vår fina dotter 4 månader!! Tänk va tiden går fort samtidigt som det känns som att hon alltid har funnits i våra liv. Julia och Isac ger oss så mycket glädje och det är barnen allting handlar om. Vad vore livet utan våra ungar ♥
 
 

Förvirrad morsa!

Jag skyller på sömnbristen :)

Igår trodde jag att Julia skulle bli vaccinerad men det var ju helt fel. Det är vid 5 mån som det är dags för nästa vaccination.

Hon väger nu 6760 g och är 62,5 cm lång. Tjoo va det går undan i tillväxten!

Julia är frisk igen, skönt! Ola följde med till BVC igår för att Julia skulle få åka bil dit och hem igen om ifall hon fortfarande var sjuk. Nu var hon ju både frisk och slapp vaccination men det var iaf skönt med lite hjälp från gubben igår.

Igår eftermiddag följde Carro, Malte och Lova med oss hem efter dagis. Vi fikade och snackade hela eftermiddagen. Pågarna lekte och bebisarna satt i knäet på sina morsor och är med mer och mer för varje vecka som går.

Ola jobbade sent igårkväll. Han var hemma vid midnatt. Jag och ungarna skötte kvällsrutinerna själva och det gick bra. Tjoffsan vägrade dock att sova så hon fick vara med och natta Isac. Trodde aldrig att det skulle bli bra. När jag läste sagan för Isac så tänkte jag att här kommer jag bli till långt in på natten. Men när lampan släcktes så blev Julia tyst i vagnen och sen somnade Isac på 5 min. Tack Malte för att du tog slut på Isacs krafter igår :)

Igår fick jag hem mitt underbara skal till mobilen. Sjävklart med mina två stoltheter som tryck. Love it!!

Inatt blev det dålig somn. Ola som kom hem sent och Julia som blev hungrig vid 04.00. Jag hoppade över mammaträffen idag för att vila lite på soffan istället. 

Lill lördag idag. Känns som det var igår som vi stod i kyrkan med Julia. Dagarna går så sjukt fort! Kalaset fortsätter

Ola fick en hel smörgåstårta med sig till jobb idag. Den blev över från dopet så idag har Hörby kommun också firat Julia :) 

Även här hemma blev det smörgåstårta till lunch, gott!!

Isac fick målarböcker igår och dom har självklart blivit invigda idag. 

Annars har det varit en slö dag här hemma. Det behövdes efter denna helgen. Julia är fortfarande lite förkyld. Vid ett tillfälle idag kändes hon lite varm och såg glansig ut i ögonen. Men efter ha tempat henne kunde vi utesluta feber iaf.  

Imorgon väntas en lång dag. Julia ska till BVC och blir vaccinerad. Sist blev hon ganska dålig efter vaccinationen och med tanke på att hon redan är lite krasslig så är jag lite orolig inför morgondagen. Ola kommer inte hem på kvällen heller för han måste jobba över. 
Jaja vi ska nog ta oss igenom dagen. Caroline, Malte och Lova är hitbjudna imorgon men det hänger på hur Tjoffsan mår.
Obeskrivlig kärlek

Ikväll när Isac skulle säga godnatt till sin lillasyster så sa han; "natti natti Julia, jag älskar dig och tack så mycket för kalaset".

Jag och Ola fick tårar i ögonen. Kärlek när den är som finast! 


Julias dop

Då kan vi äntligen slappna av :)

Julias dop är över och hela dagen har varit lyckad. Gudstjänsten varade 1 timme. Inte så farligt även om det kändes längre :p Fint med Stehagskören som sjöng i kyrkan.

Julia sov igenom hela dopet och även kalaset efteråt. 

Tack till er alla som kom och firade vår dotters dopdag. Prinsessan har fått så fina presenter. Även Isac fick paketer som han blev så lycklig över, tack. Pruttkudden hade han tyvärr inte särskilt länge för den satt hans "tjockis" till pappa itu när vi kom hem :)

Ett extra stort tack till Eva och Sven som slet i köket med all service och som även hade gjort smörgåstårtorna. Tack till pappa som stod för notan :)

Nu är vi trötta. Efter en dåligt natt med lite sömn ( Julia är förkyld och mår inte helt 100), en hel dag med kalas och allt vad det innebär. Städat och plockat undan i lokalen. Suttit och skrivit ner vad Julia fick i present idag och ifrån vem så förtjänar vi nu att bara sätta oss och klappa oss själva på axlarna. Nu är det över :) 

Vår lilla påg är verkligen nöjd med dagen. Den blev nog precis som han har drömt om att den skulle bli. Han har varit helt överlycklig hela dagen med alla han älskar omkring sig <3
Allt på sin plats

Nu är allting på sin plats och vi är redo för Julias dop. Skönt! Allt har rullat på som det ska idag utan någon stress. Julia vaknade dock med en snorig näsa och lite hosta :( men hon är pigg och glad iaf. Håller tummarna att det inte blir värre än så. The show must go on.

Isac mår inte riktigt bra av all denna längtan inför kalaset. Han räknar ner dagarna på sina små fingrar. Som vår lilla påg ser fram emot att busa med alla nära och kära. 

Nu håller vi kväll och ser till att komma i säng i tid. Vi behöver sova gott inatt hela familjen så vi orkar hålla oss vakna till prästens tal imorgon haha :)

Familjen har precis avslutat ett sällskapsspel och nu bygger Isac en koja. Familjemys <3


Make it rain

Isac fick ett paraply av sin kompis Malte som han älskar. Han ska ha det med sig ut oavsett om det regnar eller ej. Visat det för alla fröknarna på dagis. Han frågar mig hela tiden om jag kan göra så det börjar regna :) varje gång får han svaret att det är inte mamma som bestämmer vädret, det bestämmer vädret själv. Då blir han arg och säger JO MAMMA, DU KAN!! Hahaha

Igår kom mannen i huset hem igen. Så skönt att få hem honom. Alla i familjen hade saknat honom även Isac som trots allt blir ganska glad ibland när pappa ska sova borta för då får han pappas plats i sängen :)

Natten då han sov borta sov jag riktigt dåligt. Först hade jag svårt att somna som jag alltid har när Ola inte är hemma. När jag väl somnade vaknade Tjoffsan och ville ha en extra måltid mat.  Sen var det tid att gå upp och få iväg Isac till dagis. Det blev en hink kaffe den morgonen.

Inatt sov jag riktgt gott. Gubben var tillbaka och Julia har också sovit. Jag och ungarna tog dessutom en rejäl sovmorgon med gos i sängen framför Bolibompa. Så skönt!!!! 

Fredag idag, det blir en vilodag här hemma. Imorgon ska hela familjen upp till församlingsgården för att ställa iordning allt inför dopet. 
Sen går den dagen snabbt med tårthämtning och allt annat som ska ordnas. Snart är dagen här. Ska bli skoj att träffa alla. Tack vare Eva så har jag sluppit en massa jobb och stress kring dopet men jag tycker lika väl att det ska blir skönt när det är över ;) 
Pesten kommer

I söndags kväll klagade Isac på ont i halsen. Hela måndagen var han hängig. Vi vilade här hemma med film och andra stillsamma aktiviteter. Vi byggde ett nytt oupppackat pussel som man byggde som en boll som jag själv tyckte var riktigt roligt :)

Igår vaknade han och mådde bra igen men hade hostat lite under natten och jag tyckte att han kunde gott stanna hemma från dagis och bli 100% kry.

Kl 15.00 igår skulle prästen komma hem till oss på fika och planera dopet. 
Jag förberedde Isac långt innan. Tog fram foton från bröllopet och pekade ut prästen så han visste vem som skulle komma. Förklarade för honom att han skulle vara duktig och leka själv lite för det var viktigt för mamma att lyssna på vad prästen sa. Jaaa pesten kommer skrek Isac hahaha prästen rättade jag honom. Men för Isac va det nog pesten som skulle komma. För när Isac har tråkigt så visar Isac det på alla vis han bara kan och igår mer än någonsin!

När prästen kom fikade vi på hemmagjord äppelpaj med vaniljglass. Isac avbröt prästen hela tiden fast han vet att så gör man inte utan man väntar på sin tur. Han gick ifrån och hämtad sin vertygslåda. Ju högre prästen talade ju hårdare bankade Isac med sin hammare. Jag fick ryta till vilket man inte gärna gör när man har finbesök. Då gick han istället och hämtade sin motorcykel som låter extremt mycket med sin höga tuta och allt. Mitt i detta väckte han Julia som då ville ha mat. Isac står och drar i Julia under amningen vilket han också vet mycket väl att vi stör inte lillasyster när hon äter. Vad händer tänkte jag?? Vems unge är denna busiga pojke? Han var som förbytt. Brydde sig inte ett dugg om att jag blev arg. 

Prästen var snäll. Hon klappade mig på axeln och sa att hon har själv haft småbarn och de testar alltid en när det kommer nytt folk. Men jag kunde inte låta bli att skämmas och jag är inte van vid att min Isac är så prövande. Klart han ger mig utmaningar ibland men detta var ju löjligt. 

När prästen hade tackat för sig och gått hem så fick jag pratat ut med min son som sen fick sitta på sitt rum och fundera lite över sina dumheter. Han förstod mycket väl att han hade varit tramsig och sa förlåt.

Ola kom hem från jobb och hämtade Isac för att åka in till frissan och få honom klippt. När de kom tillbaka var Isac och jag goa vänner igen. Men Ola gav mig iaf en liten pause och tog hans bad och nattning vilket uppskattades.

Jag fick inte frågat prästen hälften av det jag skulle. Som tur var så träffade jag henne idag när jag var och fikade med mammagruppen som håller till i församlingshemmet. Prästen var där och jag fick ställt frågorna som jag missade i "cirkusen" hemma hos oss. Fick även med mig nyckeln till lokalen och skönt att ha det gjort.

Det är en väldigt trevlig mammagrupp här i Stehag. Skönt att träffa andra föräldrar!
Barnen leker, fin lekhörna, vi fikar och sjunger mm. 

I eftermiddag efter dagis fick vi följa med Carro, Malte och Lova hem på fika. När de fick veta att Ola inte skulle komma hem ikväll för han är iväg med jobbet tills imorgon så insisterade de på att vi även skulle stanna på middag. Vilka underbara vänner och så roligt jag och ungarna har haft det hela dagen. 

Nu är vi hemma i soffan och håller kväll. Snart så ska jag ta mina små kottar och bädda ner dom och mig själv i min och Olas säng. Det ösregnar ute så vi somnar nog gott. Isac sa på vägen hem; "oj va det är mörkt ute mamma men var inte rädd. Det finns inga monster, snart kommer pappa hem. Isac tar hand om dig". <3

Idag har Isac varit min goa unge igen. Så är det väl för alla ibland, stora som små. Man kan inte alltid vara snäll :) tur att det inte händer så ofta bara för hade han varit så varje dag hade jag avlidit! ;p vem har sagt att föräldrarskapet skulle vara enkelt? Det är långt ifrån ett glamoröst liv men jag hade inte bytat ut det mot något annat. 
Julia 16 veckorMiddag hos Göran och Sladana.

Natten mellan fredag och lördag var inte alls rolig. Julia höll mig vaken halva natten IGEN och Yatzy hamnade i en catfight ute i trädgården mitt i natten vilket fick Ola att springa upp. Så ingen av oss fick sova särskilt bra. Ola vaknade dessutom med lite halsont och huvudvärk.

Det var inget att be för, iväg till frissan. Både jag och Ola blev klippta. 
Hämtade ut min jacka på kemtvätten och gjorde några ärenden inför dopet. 
Vi lunchade på McDonalds. Ola beställde happy meal bara för att Isac ska få leksaken <3 

På eftermiddagen var vi bortbjudna på middag hos Göran och Sladana. Där blev vi bjudna på serbisk mat. Riktigt gott och proppmätta blev vi. Hela tjocka släkten var där och det är alltid lika trevligt när vi alla samlas. Alla saknade Isac. Linus och Albin frågade efter honom. Som tur är så träffas de nästa helg.

Julia åkte laget runt och kramades med hela släkten :)

Idag vaknade jag utvilad! Det var nästan för bra för att vara sant! Julia sov hela natten. Jag fick väcka henne vid 04.00 för då var brösten på väg att spricka. Julia har ju under 4 nätter ätit och ätit och på så sätt producerat mer mjölk. Hon behöver ju öka mängden mjölk efter hand som hon växer. Och nu är hon förhoppningsvis äntligen nöjd med mängden. Gött va det iaf att få sova.

Ola vaknade med hosta och världens halsont idag. Julia har lite kladd i ena ögat. Vi ber till de högre makterna att vi alla är friska till nästa helg. 

Trots halsont så har Ola varit på möte för vår bostadsrättsförening. Vi har även varit och handlat mat. 

Om ett par timmar kommer Isac hem <3<3Vilket par vi är!

Dålig kombination. Jag är inne på min 3:e sömnlösa natt. Ola som har haft det extremt stressigt på jobb denna vecka har fått sin blixthuvudvärk. Bägge päronen kaputta samtigt är aldrig något hit! 

Ola har jobbat på men proppat i sig Ipren och panodil samt lagt sig tidigt om kvällarna. Igårkväll var vi båda så färdiga så vi nattade Isac inne hos oss.

Igår eftermiddag hade vi Caroline, Malte och Lova här på fika efter dagis. Det underlättar. Carro och jag förstår varandra. Springer runt osminkade i mjukisbrallor och är småbarnsföräldrar till 100 % :) Malte och Isac roar varandra och det är en ren avlastning när man själv inte orkar. 

Vi fick en hel påse med äpplen av Carro som hon hade plockat från sitt äppleträd, gulligt! De doftar ljuvligt i köket. Luktar ju så mycket mer än äpplena man köper i affären.

Imorse fick jag ett sms av Ola med svordomar, han hade glömt sina värktabletter här hemma. Men jag pratade med honom precis och han hade inte haft så farligt ont idag. Kanske  kan helgen om huvudvärken håller sig borta och om jag får sova lite, bli ganska trevlig iaf.

Idag har Marlene och hennes Emilia varit här hela dagen. Vi har lunchat och fikat. Snackat på som bara vi två kan och alla ungarna har hållt oss sysselsatta. Emilia har fyllt 1 år nyligen så hon fick självklart en present från oss. Isac var ganska snabb med att ta över paketöppningen men det gjorde inte Emila något. Paket är alltid roligt även om man själv har varit med och slagit in innehållet haha :)

Isac tyckte nog i övrigt att det var lite tråkigt idag med två tanter och två bebisar. Han har blivit hämtad nu och kommer hem igen på söndag. Känns redan tomt utan honom. Men med en unge mindre så ökar iaf chansen att hitta små luckor att sova ut på så jag kan bli en pigg och glad mamma igen.

Det har varit underbart att träffa min kära vän Marlene idag. Ingen känner mig så bra som hon. Hon förstår alltid mig utan att jag ens behöver avsluta en mening. <3 

Nu är gubben hemma och det väntas fredagsmys. Trevlig helg alla och håll tummarna att jag får sova. Nu är jag inte ens människa med kaffe i kroppen längre :(

 
Nattugglan Julia

I måndags mådde jag och ungarna lite halvrisigt. Trötta och hängiga och inte alls så glada som vi annars brukar vara.

Julia och Isac har varit lite hostiga och snuviga. Jag har känt mig lite tjock i halsen och trodde ett tag att jag skulle bli dålig. Värre än så blev det inte och tack och lov för det. Nu börjar snart tradiga förkylningstider så jag får väl njuta så länge vi klarar oss undan. 

Efter dagis igår gick jag och ungarna hem till Caroline, Malte och Lova. Där blev vi bjudna på hemmagjord äppelpaj med vaniljsås, mums! Som vanligt busade pojkarna i flera timmar och jag och Carro snackade på för fullt :)

Julia och Lova växer så det knakar. Julia vill vara med och är vaken mer och mer. Skoj att se dom små utvecklas. Det händer så mycket från vecka till vecka.

Nu ska jag snart gå och hämta sonen på dagis. Hoppas Isac är på myshumör så det blir en lugn eftermiddag. Julia har börjat stöka rundor på nätterna. Vill äta mer och gärna ligga kvar hos mamma och mysa. Det är mysigt men det stör djupsömnen ganska mycket. 

Ser fram emot att lägga mig på Isacs säng och se en Disneyfilm. Hoppas Isac är med på det :) RSS 2.0