Ute i solen

Förmiddagen spenderades med en promenad tillsammans med Carro. Flickorna satt fint i sina vagnar och pågarna hade det bra på dagis och i skolan.

I eftermiddag mötte vi upp Carro, Malte och Lova igen på väg tillbaka från dagis. Tillsammans gick vi till affären och handlade med oss lite fika. Hela eftermiddagen spenderade vi i solen borta vid skaterampen. Det kändes verkligen som sommar igen. Pojkarna sprang sig varma och tog av sig både tröjorna och strumporna. Vi satt på en filt tillsammans och fikade och det kändes riktigt härligt!

Hemma ikväll har det veckostädats. Nu kan vi bara invänta helgen och njuta av den.











Vi älskar pappa!

Höjdpunkten på dagen är helt klart när pappa kommer hem.
Ibland kan Isac inte bärga sig, då går han ut på trappan där han ser ut över gatan för att vänta på pappa. Jag håller oftast på med kvällsmaten då och ser honom från fönstret hela tiden. Det är så kärt och hjärtat smälter när man ser det.

Nu har vi äntligen fått "hon" blommor på pumpaplantan där ute. Vi har länge haft gott om "han" blommor. Men utan "hon" blommorna blir det aldrig någon pumpa. Blommorna ser likadana ut, stora och gula men "hon" blomman har en stor knopp under själva blomman. Så fort "hon" blomman har slagit ut så kan man knipsa av en "han" blomma och hjälpa till med polleneringen. Det där med blommor och bin behöver ibland en hjälp på traven ;) Det hade ju varit så roligt om där hade blivit en pumpa. Vi har ju följt plantan växa från en liten grodd till en ståtlig växt.

Rosbusken blommar för fullt och idag har det varit en riktig sommardag igen. Varmt och gott med klarblå himmel. Det har vi njutit av.









En riktig bra tisdag!

Isac har varit på dagis i vanlig ordning. Jag gick rakt hem till Carro efter dagis lämningen. Där har vi lunchat med vänner och även stannat på eftermiddags fika.

Trevliga pratstunder och god mat. Jag har lämnat min gardin till vårt sovrum hos Carro. Den ska kortas ner. Något jag hade kunnat göra själv om jag bara hade haft en symaskin. En sån står ganska högt upp på önskelistan. Tills den önskan slår in är det tur man har vänner som ställer upp så länge :)

Nu är vi hemma igen. Isac slöar på sitt rum efter en dag full med bus med vännerna. Julia somnade i vagnen på vägen hem. Låter henne sova en stund till så passar jag på att vattna tomat planterna och vika lite tvätt. Måste även tänka ut något till kvällsmat mat förbereda det. En mammas jobb tar aldrig slut!!

Denna bilden är gammal men den är så klockren ;)



Nytt till Julia

Vilken glädje det var här hemma igårkväll.
Barnen kom hem nästan samtidigt och det blev kramar till höger och vänster ♥
Kvällen spenderades tillsammans och hela familjen höll pappa
sällskap när han skruvade ihop Julias skåp och lådor.
Julias rum börjar ta form. Riktigt bra blir det inte förrän hon har fått ommålat och lite tavlor på väggarna.
Men vi bjuder på godbitarna i hennes rum som där finns idag.

Det vita på huset, före och efter bilder!

FÖRE
 
 
 
 
 
 

EFTER
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egentid

En perfekt helg går mot sitt slut. Vi har verkligen blandat nytta med nöje. 
 
Fredagen spenderades i hemmets lugna vrå. Sonen blev hämtad på eftermiddagen inför sin helg borta. Jag, mannen och dottern åkte och storhandlade. Det blev det tacos som vanligt till fredagskvällsmaten :) När Julia var nattad såg jag en disneyfilm. Mannen satt sidan om och spelade poker. Två nöjda päron hihi.
 
Lördag förmiddag bar det iväg till kalas i tron om att man skulle fira syrran. Så blev det men även jag blev firad i efterskott. Det blev god mat, jag fick presentkort på Ystad Saltsjöbad, blommor och ett par jodphurs men som jag hellre kallar för boots :) Det var ett trevligt återseende med familj. Synd att Isac inte var med. Julia ville glatt ner på golvet och undersöka allt. Hon fick egen ny pipmugg och bamsetallrik och hon fick den största nallen man kan tänka sig. Besöket avslutades med tårta och "ponnyridning". Jag fick rida på syrrans häst. Han är tok hög och borde mer bli klassad som en dinosaurie. Lite kom jag ihåg från min barndom med hästar och gamla minnen på hästryggar under sommarloven väcktes till liv. Solen sken på mig, Jessie och hästen. Härlig omgivning ute på landet. Ja jag klagar inte! Det var härligt. Lite nervös var jag. Inte vidare rädd för hästen utan mer hans storlek. Även om han står helt stilla så slår man ju halvt ihjäl sig om man trillar ner för så hög är han. Jag är ju så höjdrädd så jag får svindel på en vanlig kökspall haha. 
 
Vi körde vidare mot Trelleborg. Där lämnade vi över Julia till hennes faster Tina med familj. De har passat henne fram tills idag. Hon har lekt med kusinerna och sovit gott hela natten. Somnade vid 20.00 och vaknade 9.00 idag. Bra att hon sköter sig när hon är borta så de vågar passa henne fler gånger hihi ;) 
 
Jag och mannen körde till Ikea efter att vi hade lämnat Julia. Där köpte vi nya lampor till köksfönsterna och till vitrinskåpet. Vi fick äntligen köpt luckor och små lådor till Julias lilla expidithylla. 
 
Vi körde hem om och åt. Vi skulle gått ut och ätit men vi valde att lägga den tiden och dom pengarna på ett ikea besök istället. Efter kvällsmaten åkte vi in till Lund och såg på bio. Vi hade gratisbilljetter på sf som vi har sparat länge nu. Vi fick dom när vi svarade på ett par frågor ang köpet av vår soffa som köptes i julas. 
Det blev filmen Lucy och den var helt klart godkänd. Framförallt så var det skönt att göra något bara jag och mannen tillsammans ♥ 
 
Hemma efter bion började vi skruva och dona med våra nya Ikea prylar. Alla lampor kom upp och det blev kanonbra!! Ikväll blir det till att skruva till Julias hylla.
 
Imorse vaknade vi vid 9.00 utvilade och på hugget. Vi skulle äntligen kunna ta tag i det sista av målandet där ute. Solen sken och vi var barnfria. Jag kunde i lugn och ro hjälpa mannen hålla i stegen på det högsta ställena och nu är vi FÄRDIGA!! Allt det vita där ute har blivit målat två gånger och ni anar inte vilken skön känlsa det är kunna lägga det bakom sig nu! Jag har även passat på att städa undan poolsakerna. Tömt badleksaker på luft och samlat ihop allt till att läggas i lådor ute i förrådet. 
 
Mannen har nu kört iväg för att hämta hem dottern. Om en timmes tid kommer sonen också hem och det blir ett underbart avslut på helgen att ha hela familjen samlad igen. Nu saknar vi ungarna och det känns så tomt här hemma utan dom. ♥ 
 
Tack alla inblandade för denna helgen!! För trevligt kalas, presenter och barnpassning. Och tack till mannen för att han finns. Vi har det bara för bra tillsammans ♥
 
Jag myser med dottern inför tiden ifrån henne. ♥
 
 Syrran är fortfarande ung!
 
 En annan är inte lika ung längre ;p
 
 Ännu en bukett blommor här hemma!!
 
Presentkort på Ystadsaltsjö. Får bli till nästa barnfria tillfälle :)
 
 Jodphurs...eller boots!!
 
 Vi ska nog bli vänner du och jag Exo :)
 
 Syrran sadlar hästen och jag samlar mod :)
 
Tadaaa..redo för en ridtur!
 
 Vitrinskåpet är komplett! Nu lyser min fina kaffeservis och kristallglasen upp ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mammas prinsessa!

Igår följde Isacs kompis med oss hem efter dagis. Hon stannade till efter kvällsmaten och det var som vanligt skoj att lånebarn här hemma :) 
 
Idag efter att Isac var lämnad på dagis tog jag och dottern tåget in till Eslöv. Där var det premiär besök för Julia hos tandläkaren. Allt såg bra! Vi blev visade några skräckbilder på hur det kan se ut om man inte slutar med napp i tid och om man inte borstar tänderna noga. Inte för att vi behövde se det. Här hemma har vi nappen när man ska sova eller när man är ledsen. Napp ska man sluta med vid tre och fyra års ålder, det gjorde vi med Isac. Kommer även hålla det med Julia. Vi borstar även tänderna morgon och kväll. Barnen får gärna borsta själva men mamma eller pappa måste alltid få hjälpa till med tandborstningen. Det ska man helst göra tills barnet är över 10 år. 
 
Vatten eller mjölk är det som serveras i glasen. Blir saft vid speciella tillfällen och läsk (för Isacs del) väldigt få gånger om året. Oboj ibland på helgen till frukosten. Barnen får ju gärna föräldrarnas vanor och vi dricker aldrig läsk till maten. De blir på helgen ibland när barnen sover. Godis hör till fredagarna, inga undantag!
Jag kände mig iaf väldigt nöjd med mig själv efter tandläkarbesöket. Behövde inga smällar på fingrarna eller någon tankeställare ;) Sen är ju ingen perfekt, ingen håller sina egna principer till 100 % alltid. Men nog tycker jag att vi sköter oss för det mesta iaf. 
 
Julia blev lite ledsen när tandläkaren skulle kika i hennes mun men hon bet iaf inte henne haha. Därför i det stora hela tyckte jag att det var ett lyckat besök och lilla prinsessan var duktig :) I väntrummet träffade vi en god vän som höll oss sällskap under väntan vilket var trevligt. 
 
Innan vi tog tåget hem gick jag och dottern på en shoppingrunda. Julia växer så det knakar och behövde rusta upp sig lite mer inför hösten. Det är så himla roligt med en flicka, vi hittade så mycket fint!! Mammas lilla flicka blir verkligen lika fin som en prinsessa i sina nya kläder. ♥ Tillsammans med det vi köpte och allt fint hon fick när hon fyllde år så har hon en lagom stor uppsättning i ett bra tag nu. Sen är det Isacs tur, vi får hitta en dag där vi kan åka iväg själva och prova ut. 
 
På apoteket blev det en ny maskara. Köpte en ny nyligen men råkade få tag på en vattenfast. Det är värdelöst! Trots riktig olja till att ta bort det med så är det omöjligt att få bort det helt. Nä det fick bli till att köpa ny igen som går att tvätta bort ordentligt. På apoteket fick jag även en gratis duschtvål för att jag har fyllt år. Inte illa och perfekt eftersom jag håller på att ta slut på min gamla här hemma. Tack apoteket! Ni har bra produkter som man kan lita på :)
 
Hemma i stehag igen gick vi hem till Carro och Lova. Där stod maten på bordet när vi kom innför dörren. Vi blir alltid så bortskämda av våra vänner. Lycko oss som har dom!! Vi hade en trevlig pratstund och tittade på Julias nya kläder vi flickor emellan hihi.
 
Isac hade haft det bra på dagis. De hade firat hans födelsedag nu i efterskott. Han hade paket med sig hem och allt. Han fick en liten lupp som han kan spana på små inseker i. 
 
Nu är vi hemma och väntar på att pappa ska komma hem. Sen sätter kvällsrutinerna igång i vanlig ordning!
 
Isac och hans tjejkompis skynade sig hem för att slippa undan regnet.
Vi klarade oss precis!!
 
Isac öppnar paketet han fick på dagis. 
 
Prinsessans nya kläder. Allt från Kappahls barnklädesmärke newbie som jag ÄLSKAR!
 
Mjuka färger, skön ekologisk bommull, fina detaljer som träknappar, spets, och vollanger.
Finstickat och virkat. 
 
Lite i det dyraste laget men bra kvalitè och med deras erbjudande att ta 3 betala för 2 så blev det inte mycket dyrare än andra vanliga barnkläder. De har även ett bra andrahandsvärde och kan lätt få det sålt på tradera sen.
 
Nu åker snart en hög newbiekläder i strl 74 ut på tradera för de passar inte längre.
Prinsessan har strl 80 nu och har en hög kläder i strl 86 som väntar på henne ♥

Husets hjärta, köket <3

 
 
Här bjuder jag på en del bilder från vårt kök.
Här ska så småningom målas om samt så vill jag byta till ett annat köksbord. Tills den dagen kommer så är jag nöjd med hur det ser ut i dagsläget. Det är verkligen hjärtat av huset även om det är öppen planlösning och hänger ihop med vardagsrummet. Det skapar bara mer rymd i huset.
 
 Jag fastnade så för gardinenen som jag köpte till Isacs rum.
Det beställdes genast två till som nu hänger i köket. 
 
 Det stora plastunderlägget  på golvet är ingen snygg inredningsdetalj. Den fyller iaf sin funktion dvs sparar parketten från fettfläckar som det lätt blir när vår lilla prinsessa slänger mat på golvet :)
 
Den gamla duken matchade gardinerna väldigt bra. 
 
 Ljust och fint, det gillar vi i denna familjen!
 
Radion är alltid igång här hemma.
En present från min man ♥
 
 Mitt och Julias förkläde hänger prydligt på sin egen lilla hängare :) 
 
 Housewife Haraldsson on Gruvbacken, redo för kvällsmaten :) 
 
 I de små ramarna under texten home finns recept på kakor.
De var från början vykort som jag valde att rama in.
 
 
Fönstret från arbetsbänken i köket, där växer och frodas basilikan!
Den doftar ljuvligt!!
 
Mannen satte nyligen upp tavellister till mina kokböcker.
De används flitigare om de står framme för inspiration.
 
 Hemmets kokbok har jag fått från farmor. Den är väl använd och lagad med tejp men lätt den bästa kokboken som finns!! ♥
  
 Lådor kan man inte ha för många av. Här förvarar vi bla allt vårt pyssel som lera, målarfärg och vaxduken mm.
Lätt för ungarna att plocka fram på köksbordet och börja skapa. 
Ovanpå står min lilla trälåda med värmeljus som används flitigt om kvällarna. 
 
 Bröllopsfotona på en plats där vi alltid kan se dom ♥
Alltid växter framme som piggar upp här hemma!
 
Från köket når man tvättstugan, eller som mannen kallar det; "frugans kontor" ;p
 
Här hemma är det svårt att gå vilse ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlovet är slut!

Igår hade vi familjen Glans på besök. Malin och barnen kom redan vid eftermiddagsfikat. Männen kom efter att de hade slutat sina arbeten. Kanon! Då fick barnen leka lite längre och jag och Malin kunde kackla sånt som männen tycker är tråkgit att lyssna på hihi.
De snannade på kvällsmat och åkte hem precis lagom till det var tid att natta alla kidsen. Isac och Julia somnade direkt och det är alltid tacksamt för två trötta päron. 
 
En lyckad dag tillsammans med vännerna och vilket bra avslut på sommarlovet!
 
Idag ställde vi klockan. Mest för att jag tycker om att vakna före barnen. Då hinner jag duscha i lugn och ro samt sätta på kaffe och duka fram till frukosten. 
 
Mannen gick promenaden med hundarna innan han åkte till jobbet. Ja ni läste rätt, hundarna som i fler än en :) Vi har varit hundvaktare sedan igår förmiddags. Då kom Olas kollega och lämnade Honey för oss att passa i några dagar. Den vovven ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker det är så himla roligt när jag får låna henne.
Hela natten har hon legat tätt in till mig. Ola fick hitta en hörna på sängkanten, det är inte så noga med honom när det kommer små söta fluffiga saker och kryper upp hos en :) 
 
Idag började Isac på dagis igen. Det kändes lite overkligt igårkväll när jag stod och packade hans ryggsäck med extra kläder, regnkläder mm. Isac vaknade med ett leende på läpparna med tankarna på kompisarna och han sparkade snabbt iväg på sin sparkcykel emot dagis. Där har han spenderat dagen tillsammans med vännerna och fröknarna. Varit på promenad ute med alla jordbubbarna dvs barnen födda 2009. Nu är han äldst på dagis, nästa år börjar han i skolan. Offattbart och inget jag tänker fundera mer på för tillfället, det är ju bara ångest att han börjar bli så stor!
 
Jag och Julia har haft en mysig dag här hemma. Hon hjälpte mig med tvätten dvs jag hängde upp den och hon drog ner den igen :) Trots att det är lite mysigt att ha mamma för sig själv så blir ju ingen gladare än Julia när man säger; "Kom nu Julia så ska vi gå och hämta Isac". Livet är bra tråkigt utan sin storebror ♥
 
På dagis stod kompisarna på rad och frågade om de fick följa med oss hem. Så imorgon har vi lovat att en av dom ska få följa med och det ser Isac fram emot. Vi fick även en påse med kostverk som Isac gjorde på dagis i våras, med oss hem. En har vi hängt upp på väggen, resten samlas i hans kartong ute i förrådet där vi samlar allt han gör som är av värde för honom eller oss. 
 
På vägen hem började det ösregna. Julia satt bra i vagnen med regnskyddet men jag och Isac blev genomblöta. Hjälpte inte ens att ha regnjacka och paraply, jag kunde krama ur mina byxor när vi kom hem och Isac också. Kläderna åkte rakt in i torkskåpet sen satt vi i mjukis och fikade på mellanmålet.
 
Nu kommer mannen snart hem, jag har redan påbörjat kvällsmaten så den snabbt går att laga sen. Nu är verkligen vardagen och de gamla rutinerna här igen!
 
Det ska synas att man har roligt :) Isac, Max, Matilda och Julia igår.
 
Honey slappar i soffan :)
 
Nyvaken prinsessa
 
 Mys med dottern och lånehunden i förmiddags. 
 
 Isacs konstverk.
 

Flower power!!

Det är så trevligt med blommor och nu är huset fullt av trevliga växter efter min födelsedag!! 
 
De förgyller min vardag så mycket så de förtjänar ett eget inlägg...
 
Från maken ♥
 
 Från pappa ♥
 
Från svärfar ♥
 
 Från familjen Borchmann ♥
 
 Blomsterbud från familjen Bergbring ♥
 
 Blomsterbud från familjen Gustavsson som jag själv har placerat ut i krukor.
De kom i en söt påse tillsammans med en strut med chokladpraliner. ♥
 
Mmmm chokladpralinerna :)
 
 Från familjen Glans ♥
 
 

Ja då tillhör man gruppen 30+ nu :)

Ingen ångest här inte. Man är ingen ung 20 åring längre men man blir inte äldre än vad man känner sig. Jag har nått väldigt långt, hus, villa, barn och gift innan 30. Tittar jag tillbaka så finns där inget jag skulle vilja göra om. Tvärtom så har jag aldrig varit lyckligare än vad jag är idag och ser bara framåt. Nu är ju allt det stora avklarat och resten ska bara njutas av!!
 
Jag tycker som ni alla känner till inte om att fylla år. Jag firar helst min dag tillsammans med mannen och barnen. Vad jag inte gillar är den enorma uppmärsamheten och tjohejet eller framförallt pressen att stå med en stor fest. STOR fest blir det för ska vi samla hela släkten och alla vännerna så blir det både väldigt kostsamt och massor med arbete. Nä då är min önskan hellre att få lugn och ro kring den dagen även om jag älskar er alla mina nära och kära. ♥
 
I torsdags hade jag två kollegor här på fika. Så skoj att träffa dom! Hela Brunnslyckan hade samlat ihop till en 30 års present. Ett silverarmband som jag själv kan spara berlocker till. Jag blev jätteglad! Tänk att de alla minns och kommer ihåg min dag som inte har varit på jobb på över 1,5 år! ♥
 
På eftermiddagen knackade det på dörren. Där stod Sandra, Alex och lilla Gabriel. De kom för att säga grattis och även dom med en liten present från hela högen Björklunds med respektive. Halsband och örhängen ♥
 
När de hade åkt kom pappa kort därefter. Han hade gjort plåt till vårt vedskjul på jobbet och kom för att sätta upp det till oss, väldigt uppskattat tack!!! Han hade en stor blomma med sig till mig och en peng. Pappa stannade och åt kvällsmat med oss och hjälpte Isac med hans Alftons Åberg spel :) 
 
Hela veckan hade Julia varit smått förkyld. På torsdag eftermiddagen efter att kollegorna hade åkt hem började hon bli ganska slemmig i luftvägarna. Mot kvällen till tyckte jag och Ola att det började låta mer och mer som den hemska gången vi åkte in med ambulans med Julia pga trånga luftvägar. Vi ville inte att det skulle sluta så igen så vi ringde till vårdcentralen och bad om att få utskivet en inhalator till Julia. Men de ville inte hjälpa oss trots att vi hade blivit lovade att få hjälp det hållet den dagen det ev behövdes igen. Vi bollades runt mellan olika vårdställen tills faktiskt barnakuten gick med på att ta emot oss. Ola och Julia åkte in och jag stannade hemma med Isac och nattade honom. Det blev ett kort besök. De gav henne luftrörsvidgande och det hjälpte. De fick inhalatorn och masken med sig hem. Nu har vi självhjälp här hemma vid behov och det känns skönt. Hon har fått diagnosen förkylningsastma. Vi behövde bara använda den en gång här hemma efter besöket på sjukhuset. Den hjälper henne verkligen att få det lättare när det blir tungt för henne i luftvägarna av förkylningen. Nu ligger den undanplockad men redo ifall den behövs igen vid nästa förkylning. Aldrig säkert att den behövs igen för hon kan ha hunnit växa ifrån det till nästa gång. Känns iaf tryggt och bra att ha den. Kan ju inte åka in till sjukhuset varje gång hon är förkyld. Hur ska hela hösten se ut då liksom?
 
På fredagen fyllde jag som sagt år. Jag och barnen hade en lugn dag här hemma. Julia var redan mycket bättre vilket var skönt. Morgonen började med att jag fick lerfigurer av sonen som han hade gjort till mamma ♥ Telefonen ringde hela dagen med grattis hälsningar, sms och meddelanden från alla håll, trevliga kort i brevlådan och blomsterbud! När Ola kom hem från jobbet med en bukett blommor startade vi grillen. Det blev grillade laxknyten, mums!! Mitt i matlagningen knackade det på dörren. Då var det svärfar som körde från smyge med en blomma till mig. Han hade en tårta med sig och stannade på mat och kaffe. Sen tog Isac farfar Rolf i handen och tog honom med sig som sällskap vid kvällsbadet :) 
 
Av mannen fick jag en liten porslinfigur, en vit räv. Jag älskar rävar så den var mitt i prick!! :) Sen fick jag som Isac sa; "det största paketet han hade sett"...ett vitrinskåp!! Äntligen!!! Gissa om morsan här hemma blev glad? Efter att barnen var nattade spenderade jag och mannen hela fredagkvällen med att skruva ihop skåpet :) Tack älskling, du är bäst!!
 
Det bästa med den 15:e Augusti var ändå telefonsamtalet från Maria och Glenn. De hade fött sin lilla dotter på min 30 års dag och det är ju ingen dåligt present :) Välkommen till världen älskade lilla Alice ♥
 
I lördags var vi på kalas i Trelleborg. Linus har fyllt 13 år!! Tänk att han är tonåring nu, stora killen.
Vi åt gott och umgicks med släkten. Vi fick träffa Göran och Sladanas lilla bebis, Alex ♥.
En liten liten nyfödd en och Julia kändes plötsligt så stor!! 
Vi stannade hela dagen och snälla Tina hade ordnat två plädar till mig i födelsedagspresent. 
 
Igår hade vi Olas kollega med familj på besök hela dagen. Vi grillade, fikade och beställde pizza på kvällen :) 
Även dom hade en blomma med till mig. En lyckad dag med goa vänner!
 
Inte illa att man kan bli så firad fast jag slutade att fylla år för 5 år sedan och fast man har sagt åt alla att inte bry sig om min födelsedag ;p Jag tackar er alla med hela mitt hjärta!! Även om jag har fått många oväntade besök så har det bara varit roligt och jag är så nöjd med min dag ♥
 
 
 
Man blir inte äldre än vad man känner sig ;) 
 
 En glad Isac i väntan på mammas kollegor som kom med tåget.
 
 Morfar och Isac i torsdags ♥
 
 Gabriel på besök ♥
 
Mina älskade bebbar ute på lekplatesen på min födelsedag ♥
 
 Tack!!!!!!!! ♥
 
 Stolta föräldrar med sin lilla Alice!
Född: 2014-08-15 Kl 16.20
Längd: 50 cm
Vikt: 3390 g
 
 Isac och Julia med tonåringen, Linus 13 års kalas.
 
Första mötet med lilla Alex 1 vecka gammal!! ♥
 
Älskade Julia reser sig själv nu och går bra med stöd från gåvagn eller mamma och pappa. Snart springer hon själv ♥ Finaste lilla prinsessan blev även 14 månader i lördags!! ♥
 
Tadaaaaa mitt vitrinskåp, love it!!!
 
Vardagsrummet...
 
 
Trivs så bra i vårt hem ♥
 

Vardag

Då är vardagen igång igen! 
 
I måndags var vi på introduktions möte på dagis inför Julias inskolning till hösten. Isac sprang in och hittade genast kompisarna. Vi fick en del bra info som var nytt för verksamheten. Annars visste vi ju det mesta redan. Känner personalen väl och kan byggnaden samt rutiner utantill. Det är ju nästan som familj där vid detta laget. Tanken att lämna Julia där är absolut inte jobbig. Tvärtom så känns det väldigt tryggt och bra. 
 
Efter mötet på dagis kändes det lite som att sommaren var över. Det var svalare ute, vi var åter på dagis och mannen körde till arbetet. Men när vi kom hem visade solen sig igen. Vi gick ut i trädgården där vi såg att tomaterna börjar mogna, rosorna har fullt med nya knoppar och blommar om igen. Isacs pumpa som han planterade tillsammans med en kompis i våras växer så det knakar ute i en av våra planteringslådor. Den är väldigt rolig att följa!! Vi får se om där blir någon pumpa på den. Trädgården visar oss att sommaren är inte riktigt över än!  
 
Igår hade vi Linda och Tiddi här. De kom kring lunch och stannade fram till sent på eftermiddagen. Barnen lekte och tanterna pladdrade. Isac och Tiddi gjorde ett försök att bada i poolen men det var för kallt. Precis som deras mammor hade varnat dom för ;) De fick ta ett varmt bad i badkaret sen. De lämnades ensamma i en minut och sen var det översvämning inne i badrummet. Mer vatten på golvet än i badkaret. Busungar!! Men roligt hade dom :)
 
Kvällen spenderade jag ett par timmar med Yoda. Han blev badad, fönad, borstad, klorna blev klippta och han blev trimmad. Så fin så nu ♥ Han var inte glad på mig sen dock. Han tittade inte på mig och han ville inte sova i fotändan på min sida av sängen. Inte ens ligga på golvet i vårt sovrum. Han låg och surade i hallen hela natten, dumma kärring tänkte han nog. Imorse var allt glömt iaf, då mötte han mig med viftande svans.   
 
Idag var vi uppe tidigt hela familjen. Det var längesen jag ställde min klocka! Mannen körde till jobb och jag och barnen åt frukost i vanlig ordning. Klockan nio var jag hos Carro för att lämna över Isac. Hon mötte oss på trädäcket med morgonkaffet i handen :) De skulle passa Isac i ett par timmar. Jag skulle in till Eslöv med Julia för återbesök hos öronspecialisten. Isac tycker inte det är roligt och har det mycket bättre hos kompisarna då. 
 
Vår lilla tös har fortfarande ett undertryck i sitt högra öra. Det är sen hon hade öroninflammation och trumhinnan sprack. Inget hon har ont eller blir påverkad av nu. Det rättar till sig själv även om det tar tid. Tar det för lång tid och om det påverkar hennes hörsel eller tal efter hand som hon växer och utvecklas, kan det bli tal om rör i örat. Vi har fått en ny tid för återbesök i December igen. Det ska hållas under uppsikt tills det att det har rättat till sig. Julia hör hur bra som helst idag. Pratar gör hon inte men lite enstaka ord kan hon som mamma, pappa, titta, katt och vovve ♥ Jag är inte orolig iaf. Då är jag mer orolig inför höstens alla infektioner som väntar. Suck..snart börjar det. Höst, vinter och VABBANDE!! Hinner väl inte återgå till arbetet förrän jag är hemma igen och torkar näsor, sitter i telefonkö till vårdcentralen, missbrukar handsprit samt springer med vätska och alvedon.
 
Efter läkarbesöket åkte vi tillbaka till vår lilla by. Isac hade haft skoj med Malte hela förmiddagen och vi fick stanna och äta lunch. Skönt att bli serverad!! Julia var glad att se Lova och jag fick äntligen pratat av mig lite med Carro som jag inte har sett på ett tag nu under semestern. 
 
Vår blivande dagistös ♥
 
Rosorna blommar om igen!!
 
 Och ännu fler rosor är på väg!!
 
Tomaterna börjar mogna.
 
Isacs pumpa, får snart inte plats i sin låda :)
 
Julia sover gott i vagnen på väg till läkaren.
 
Bästisarna- Isac, Malte, Julia och Lova samlade ♥
 

Landet, Stehag <3

Om jag ska dö...ska det vara här ute!!
  

Semester finalen

Söndag idag och imorgon återgår mannen till arbetet. Isacs sommarlov fortsätter ett tag till. Men redan imorgon börjar lite av verkligheten för oss också. Vi ska nämnligen på introduktionssamtal på dagis med Julia. Vi ska gå hela familjen tillsammans. Viktigt att båda föräldrarna är med och lyssnar på vad som gäller vid inskolningen sen osv. Isac får följa med och bekanta sig med tanken på att lillasyster ska gå på dagis med honom sen. Han får även träffa fröknar och barn lite inför hösten sen vilket alltid är bra. 
Även om semestern försvann i ett naffs som den alltid gör så tycker jag att vi har gjort allt som önskades. Skönt att få komma in i lite vardag igen. 
 
Sista veckan på semestern bjöd på en hel del guldklimpar. I söndags för en vecka sen hade vi familjen Nilsson här på grillkväll. Barnen badade, vi åt gott och satt ute och njöt av sommarvädret. 
 
I onsdags skulle vi ha Olas kollega med familj här på besök men det blev inställt. Istället åkte familjen till Ikea och handlade lite nödvändigheter. Vi tog även svängen inom Zoo affären som ligger mot lomma hållet. Där är ju så roligt att gå och titta. Man får till och med klappa djuren vilket är en lycka för mig och barnen :) När Ola var färdig med stället och började packa in vagnen i bilen mm så stack jag och kidsen in en runda till hos djuren :) 
 
I torsdags åkte vi till Halmstad äventyrsland. Där mötte vi upp familjen Glans. Vilken lyckad dag vi hade där. Kanon ställe för barnen. De fick bada och åka karuseller hur mycket de bara ville. Även vi vuxna kunde åka helt obegräsnat på allt som fanns där. Vi käkade lunch och hade eftermiddags fika på glass i alla olika sorter. Gick på både cirkus och piratföreställning. Det blev en hel dag och alla utom föraren somnade i bilen på vägen hem :) Kul att familjen Glans följde med. Isac har så roligt med oss familjen bara men inget slår ju när där är kompisar med. Han har helt klart börjat komma in i den åldern där kompisar är väldigt viktigt. 
 
I fredags åkte vi ut till Röstånga camping för att hälsa på faster Tina med familj. Isac har länge tjatat över att få träffa Linus och Albin. Även här blev det bad och grillning. Lagom till vi hade ätit färdigt började det ösregna. Vi sökte skydd i förtältet och i husvagnen. Barnen satt ihopkrupna inne i husvagnen och spelade spel. Så mysigt att sitta där och höra regnet smattra. 
 
När vi kom hem från Röstånga blev Isac hämtad inför helgen. Kort därefter trillade det in ett gäng grabbar här. Ola hade bjudit in till pokerkväll. Jag och Julia höll oss i bakgrunden. Gick en lång promenad med Yoda och körde kvällsrutinerna i lugn och ro fram tills det var natti natti för henne. Hon sov gott under både höga skratt och musik. Jag låg i vårt sovrum och tittade på en film mannen hade ordnat till mig. Det tog lite längre tid än vanligt att somna för mig. Man är ju trots allt van vid att somna till ett tyst hus men till sist slocknade även jag. Mannen hade en riktigt lyckad och rolig kväll och det var han värd. Alla hade visst åkt hem vid 01.30, utom Olas bror Peter. Honom hade jag bäddat till i gästrummet. Han stannade och åt frukost med oss på morgonen sen innan han tog tåget vidare. 
 
Igår blev en slö dag. På kvällen när Julia hade somnat hade jag och mannen en liten kräftskiva bara vi två. Gott!!!!
Idag har vi målat hela förmiddagen. Jag har varit med så länge Julia vilade. Nu är väl slutet ganska nära med målandet där ute. Vi ser ljuset i tunneln iaf :) 
 
Nu är det inte många timmar kvar tills Isac kommer hem. Julia väntar glatt på honom. Hon har hämtat både hans jacka och hans tofflor i ett försök att försöka säga oss någonting kanske? :) 
 
En riktigt underbar nyhet är att Olas bror och hans sambo Sladana blev förädrar till en fin liten pojke i fredags. Ännu ett litet barn i släkten och det ska bli så roligt att träffa honom. Grattis!!! ♥
 
Tiddi och Andreas badar med Julia 
 
Kära vänner sedan födseln ♥
 
Julia och Andy 
 
Isac och pappa tittar på fiskar ute på Zoo
 
Isac ville inte lämna kaninerna :)
 
Isac tränar på sin cykel en härlig sommarkväll. 
 
Yoda njuter av kvälls solen ute i trädgården.
 
Det gör även Julia!
 
Max, Matilda och Isac tittar på tåg inne på Halmstad äventyrsland. 
 
Tut tut!!
 
Julia satt bra i vagnen och tittade på allt!!
 
Wiiieeeee!!
 
Lyckliga Isac hittade ett helt smurfland!!
 
 
En mysig liten båttur i smurflandet..
 
Den vågade till och med mamma och Julia åka :)
 
Isac var lite rädd för dumma gargamel, han studerade honom en bra stund :)
 
 
Härliga syskonkärlek!!
 
Isac vann en liten elefant som han gav bort till sin lillasyster ♥
 
Här fick papporna åka med, den kittlades i magen :)
 
Modiga Isac i gapet på en dino inne på dinoland :)
 
Säkrast att ta pappa med sig bland piraterna.
 
Isac i full fart på väg ner för den rutiga vattenrutschbanan!
 
Wieeee....
 
Från pappas axlar ser man långt! (Piratshowen)
 
Körlektion :)
 
Julia gungar ute på röstånga camping
 
Kusin Albin skojar och puttar fart!
 
Linus och Isac i plurret.
 
Där vår fisk trivs som bäst!!
 
Ännu en blivande fisk ♥
 
Bollar är också en stor favorit!
 
 Pokerkväll!!!
 
En trött och sliten Yoda efter grabbkvällen hihi.
 
 

Vedskjul

Hela veckan har vi haft svärfar här på besök. Han har hjälpt sin son att bygga vedskjul som så väl behövs till all ved som vi ska förbruka hela hösten och vintern sen. 
 
Nu är vedskjulet på plats och det ser riktigt fint ut. Det är bättre byggt än vår uteplats vilket kan reta mig lite haha. Men uteplastsen ska rivas den dagen det byggs uterum.
Nu ska skjulet bara målas också. Grått med vita knutar precis som garaget och huset. Det har till och med samma takpannor som huset och garaget. Det ser bäst ut så. 
 
Vi har även rivivt bersån ute på tomten. Den var så risigt byggd och växterna var bortom all kontroll. Lite synd att rycka upp vinrankan. Den var fin och hade druvor som växte för fullt men den gick inte att rädda. Vi ska så nytt gräs på hela den stora plätten som bersån stod på. 
Oj oj oj vad jag och mannen slet på att bära tegelstenar och andra plattor som låg som golv och mur i bersån. Det kändes i kroppen efter att ha burit på allt det i olika omgångar.
 
I onsdags när mannen och svärfar byggde ute i trädgården gick jag och barnen hem till Malte. Där var det barnkalas för Malte som fyllde 6 år. Isac kramade om sin kompis och gav honom hans present. Jag och Julia stannade och åt korv tillsammans med alla barnen. Föräldrar skulle inte stanna men vi såg vår chans att leka lite med Lova och prata strunt med Carro :)
 
I torsdags gjorde vi ett uppehåll i allt arbete. Då var vi bortbjudna hem till familjen Berbring i Anderslöv.
Där spenderade vi hela dagen. Grillade korv, umgicks, barnen lekte, grillade igen, badade och spelade kubb mm. En super härlig dag. Jag och mannen mådde riktigt fint i deras lounge med egen bar och allt. Både Maria och Niklas tog emot beställningar i den :) Tack för allt!!! ♥
 
Igår avslutades bygget på vedskjulet. Idag fortsatte vi med målningen. Nu är allt målat EN gång!! Nu ska det bara målas EN GÅNG TILL!!! Pheew va lång tid det tar. Inte underlättar det att ha två barn att ta hand om samtidigt. Några ställen har redan fått sitt andra lager med färg då vi har fått anpassa oss efter var skuggan faller på huset. Färgen blir som sirap där solen står på. Inte heller får man måla när det regnar eller väntas regn. Har det regnat ska det torka ett bra tag innan man kan måla igen. När ska man måla då?? ;p
 
Gamla vedskjulet som fanns här när vi flyttade in, ligger på tippen nu :) 
 
 Här byggs det för fullt!
 
 Vårt nya fina vedskjul!!
 
 Julia myser med farfar. Världens snällaste farfar ♥
 
 Sträcker på benen tillsammans med farfar :)
 
 "Brossan släpp nu det tradiga spelet och lek med mig istället!!"
 
 Isac på hans bästa väns födelsedag. ♥
 
 I familjen Berbrings trädgård
 
 Maria bartendern :)
 
 Här badas det!
 
 Vattenspridaren var lika rolig!
 
Yoda var också med ♥
 
 Ola fick väldigt högt betyg för han kunde introsångerna till alla barnprogram :) 
 
 Flickorna var först till bordet och sist därifrån. Mat!!!! 
 
 Min fina man ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0