Dunder förkyld bebbe

I måndags vaknade vi med inställningen att ge oss iväg och träffa mammorna.

Så blev det inte. Vid frukosten bedömde jag att Julia började bli sjuk. Hade lite onda aningar sedan natten då hon lät lite rosslig vid några tillfällen.

Vi stannade hemma, betalade räkningarna som aldrig är roligt men som alltid känns bra när det är gjort. Så är det med allt tradigt i livet ;)

Julia har blivit rejält förkyld. Hon har ingen feber men ser helt färdig ut. Lätt till gråt, hostig, snorig och mammig. Men trots förkylningen försöker hon vara glad.

Även idag har vi fått ställa in träff med vännerna. Hoppas det snart vänder för lilla prinsessan. Isac är inte hemma, han kommer imorgon. Det klaffade bra att han var iväg nu när Julia är sjuk men vi saknar honom. Älsklingen visade Isac på kort för Julia igårkväll och hon sken upp som en sol. Hon märker säkert av hans frånvaro :( 

Julia är en gröt älskare!! Välling vill hon inte alls ha. Vi ska försöka någon gång till men hon är inte alls glad för flaskan. Undrar om det är smaken eller förpackningen? :) hon ville inte ha det ur pipmuggen heller och den dricker hon vatten ur vid måltiderna utan problem.

Ska vara glad att hon äter gröt åtminstonde. Isac vägrade både gröt och välling när han var så liten.

Det snöar fortfarande ute. Det har kommit massor med snö och snart kommer vi inte ut! Även om man längtar efter våren så tittar jag hellre på snön än regn och slask. Sen är det ju lätt för mig att vara tuff som inte måste ge mig ut ;)
Det är ju inget vidare att ha sina nära och kära ute på vägarna nu. Varje kväll när Ola stiger in genom dörren drar man en lättnads suck. 

Nä en kopp te för mamma nu när sjuklingen sover kanske. 

Precis när jag skulle fota min glada tös så nös hon ut en rejäl 11:a. Ingen bild för känsliga kanske ;p




Skattkammarön och bio.

Vilken dag det har varit för Isac. Det är inte vår helg med honom men det blev lite ändrade planer och han blir hämtad imorgon istället och kommer hem igen senare i veckan.

Det blev kanon för då kunde vi boka bio biljetterna till den nya bamsefilmen idag. 
Jag har länge velat gå på bio med Isac men där har liksom inte visats någon riktig Isac film värd att gå och se. Men Bamse kunde inte bli mer rätt. Isac var helt salig efter att jag hade visat honom trailern :)

Vi blev erbjudna att gå med några vänner förra söndagen men då var vi bortbjudna på kalas. Svårt att vara med överallt.

Efter frukosten idag åkte vi till skattkammarön. Där mötte vi upp Heinz, Camilla och Amanda. Vi spenderade hela förmiddagen där med lek och skoj. Avslutade med lite fika och lite mer lek :)

Våra vägar skildes åt och vi stannade och åt på McDonalds. Redan då kände Isac att dagen var näst intill lika bra som julafton haha. 

Älsklingen släppte av mig och Isac vid bion sen körde han och Julia hem.
Isac var glad som en speleman inne på bian. Vi hittade kompisar från dagis där. Isac pekade på den största popcornen och en påse med godis. Han skulle bestämt sitta längst upp i en av sofforna. Vilken tur att jag hade bokat just dom platserna haha :)
Framförallt var min lille påg glad över att ha mamma helt för sig själv. Det är nog första gången sedan Julia kom till jorden som han och jag var iväg på något själva. Det känns underbart att vi gjorde detta han och jag. Välbehövd mor och son egentid. 

Filmen var toppen. Fick bästa betyget av Isac. Jag pekade på andra filmer på vägen ut som vi kan se sen men han sa bara; "nej mamma, Bamse är bäst" :)

Nu är familjen hemma i tv-soffan. Helt färdiga är vi efter en aktiv dag. Vi storhandlade på vägen hem från bian.

Ikväll ska Julia få prova välling. Får vi se hur det går. Snart är det bara två amningstillfällen kvar att byta ut. Vi tar det i vår egen takt (lite lite stressad med tanke på att det har börjat dyka upp tänder haha) . Viktigaste är att prinsessan är nöjd. Skadar absolut inte att ha kvar amningen under dessa infektionstider. 



Fredag i blodet igen!

Då va helgen här igen. Veckan har gått fort som vanligt. Fikaträffar med vännerna varannan dag hjälper ju utan tvekan till att få tiden att gå.

Jag och ungarna sitter i soffan nu och tjuvstartar fredagsmyset lite. Isac vaknade glad som en speleman imorse, idag är det upptäckarna ropade han. Kul att han tycker att det är så roligt. 
Efter att Isac blev lämnad där imorse gick jag och Carro en lång promenad med barnvagnarna. Vi var ute i tre timmar och det känns i benen nu. Vi har gott om backar här i byn.

När upptäckarna var slut hade vi alla följe till affären och handlade fredagsgottis. Hemma igen lunchade vi på våfflor. Efter all den friska luften och motionen smakade kaffet riktigt gott!! 

Nu blir det nedräkning till pappa kommer hem. Fredagsmyset har ju inte börjat på riktigt än utan honom.

Trevlig helg allesammans! 


Pernilla, Milton och Julia

Jag och mannen skrattade åt denna familjen igår när vi hade gått och lagt oss. Julia låg i sin säng, Isac hade precis vaknat och kommit in till oss och låg på sin madrass på golvet. Katten låg  hos oss i sängen. Bara Yoda som fattades men han låg ute i hallen och vaktade dörren som han alltid gör.

Det är inte lönt att vi flyttar till större boende. Vi kan byta ner oss till en etta istället. Alla ska ju ändå trängas i samma rum :) 

Min kära kollega Pernilla och hennes barn har varit på besök hos oss idag. Dom bor i Eslöv som ligger nära och bra. Hennes son är född samma år som Isac och hon är nu föräldrarledig med sin dotter Julia som är född ganska exakt en månad efter våran Julia.
Pojkarna fann varandra direkt och har lekt och busat i flera timmar.
Så roligt att de hälsade på!! 

I brevlådan låg ett vykort från Abu Dhabi från familjen Gustavsson. Det är inte varje dag man får vykort därifrån :) Jag är inte alls avundsjuk på all sol och bad!!! ;p

Nu är det snart sagoläsning för mig och sonen. Imorgon väntar dagis.



Släkt och vänner hela helgen!

Vilken helg vi har haft!!

I lördags var vi i Trelleborg och firade Albins 10 års dag! Där var hela släkten samlad. Isac busade med alla barnen och var lika lycklig som han alltid är när han får träffa sina idoler Linus och Albin <3

Julia tyckte inte riktigt om att där var så mycket folk. Hon blev ledsen hos både farfar och faster Tina vilket inte är likt henne. Bara mamma och pappa dög. 

På hemvägen från kalaset stannade vi till hos morbror Micke som är hemkommen från sjukhuset. Han orkade inte komma på kalaset men vi tog med oss bullar och tårta att pigga upp honom med. Ola hjälpte till att installera något på deras tv så han och Tessan kan titta på filmer. Så har de något att roa sig med nu när det är soffläge som gäller för Micke.

På lördag kvällen kom Jim hem till oss. Det blev godis och film. Isac var glad att träffa godis-Jim :) Han satt till och med och öva sig på att skriva Jim på ett papper när vi väntade på att han skulle dyka upp. Vi spelade även bamsememorie tillsammans och Isac hjälpte Jim att fuska lite :)

Igår var det iväg igen. Då åkte vi hem till familjen Nilsson. De bjöd på kaffe och fika. Härligt att träffa dom igen, det var ett bra tag sen sist! När det var dags för oss att bege oss upptäckte vi att Tiddi hade sminkat Isac och sprutat tjejparfym på honom. Haha..vi som skulle vidare på kalas. In och tvätta av det värsta men den där parfymdoften gick inte att göra något åt. Tur att vi skulle på tösakalas :) 

Nästa stop blev på Nöbbelöv. Där var det kalas för Nathalie. Min kollegas dotter som fyllde tre år. Där var många av mina andra kollegor. God mat fick vi och många härliga skratt. Isac fick godispåse i fiskedammen där pappa fick vara med och hjälpa alla barnen att få napp :) Dans och lekar blev det också. Ett lyckat kalas och en väldigt lyckad helg.

Inte så lyckat att vara ute på vägarna igår dock :( Vi var nära att vända tillbaka hem igår när vi körde från Stehag. Men när vi närmade oss Eslöv blev det genast mycket bättre. Värre var det på vägen hem. Läskigt som bara den och jag är glad att vi kom hem säkert. Med facit i handen skulle vi nog egentligen stannat hemma igår. Alltid lätt att vara efterklok. 

Annat värt att nämna om helgen är att min man kom hem med tulpaner till mig <3 Jag stod i kassan i veckan och funderade på om jag skulle köpa mig en bukett tulpaner med mig hem men tyckte att de var för dyra. Men så kom mannen hem med en bukett istället, tankeöverföring? Älskar dig Ola!

Mannen upptäckte att hans dotter hade börjat få en liten tand. Jag som är med henne mest och som dessutom ammar henne har minsann inte upptäckt någon tand haha. I veckan pratade jag till och med med Carro om det och kände efter, då var där ingen tand. Den måtte ha kommit över natten :)

Idag blir det vilodag för mig och kidsen. Behöver ta mig till affären för det fattas lite saker till baket. Behöver fylla på frysen med kakor, har ju inget att bjuda på när det kommer besökare.

Önskar er alla en trevlig vecka och att arbetsdagarna flyger förbi. 





Heldag med vänner och pulkaåkning.

Sen solen gick upp imorse tills den gick ner igen har vi varit igång.

Isac började på upptäckarna idag. Det är barnledarna uppe i församlingsgården som håller i det. Det är inget kristet mer än att de sjunger en tackvisa för maten de får och fikar på. Barnen får leka, pyssla och göra små utflykter varje fredag förmiddag. Isac har många kompisar från dagis som går där. Det blev en succé, Isac hade haft super kul där.

När jag och Carro hade lämnat våra pojkar där skulle vi ge oss ut på promenad med barnvagnarna. Vi gav snabbt upp för de gick inte alls att köra med vagnarna i snön. Snön bara packade sig runt hjulen. Vi gick istället hem till oss och fikade på kaffe och bullar. Där stannade vi tills det var tid att hämta pågarna igen.

Vi gick till en liten backe och åkte pulka tillsammans. Det har Isac och Malte längtat efter. Vi hade så roligt med många goa skratt.

Lunchen som Carro bjöd på smakade riktigt bra efter leken ute i snön. Vi stannade hos dom hela eftermiddagen. Julia lekte med Lova och Isac med Malte.

Vilken härlig dag!!!

Nu väntar vi på pappa som har fredagsgottis med sig hem. Men först ska vi äta tacos, mums!

Trevlig helg önskar vi er alla. Vi har hela helgen spikad med massa roliga saker, kalas bland annat.




Julia 7 månader

Jag och Julia hade en trevlig förmiddag uppe i församlingsgården igår. Där träffade vi alla föräldrar och bebisar för första gången detta året. Skoj!!
 
Julia var vaken hela studen vi var där. Hon hälsade på bebisarna, var med på sångstuden och fikan. Roligt att hon är vaken mer och mer. ♥
 
Jag träffade en ny mamma som nyliigen har flyttat hit. Hon och hennes man hade också lämnat Lund för att flytta till Stehag. Då visade sig att även ett annat par också var hitflyttade från Lund. Inte bara vi som har hittat detta underbara ställe. 
 
När jag kom hem igen gick jag ut i förrådet och hämtade in sittdelen till Julias barnvagn. Det var väldigt motigt att plocka av liggdelen. Men det var dags. Julia vill inte ligga ner längre och inte se någonting. Men för mamma blev detta väldigt känsolsamt. Min lilla bebis växer ifrån mig på tok för fort, vilken ångest! Jag till och med fällde ett par tårar över detta.
När mannen steg innanför dörren sa han; "jaha då var sittvagn framme, va fin den är". Men han fick svaret att nej den är inte alls det fin och så kom tårarna. Stackars männen har inte det lätt haha.
 
Undertiden Isac var på dagis idag har jag hunnit städa hela hemmet. Skönt att ha det gjort nu inför helgen. Jag och barnen har myst ner oss i soffan under en filt och tittar på en disney klassiker tillsammans. Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem. 
 
Julia blir 7 månader idag. Grattis till hela familjens lilla prinsessa ♥
 
 
 
 

Åter till vardagen.

Dagis premiär för detta året!

Jag kunde inte somna igår kväll. Antagligen av den anledningen att klockan var ställd och jag visste om att jag skulle upp tidigt morgonen därpå. Så idag har morsan varit trött. Blir inga problem att somna ikväll.

Isac kom iväg till dagis. Jag och Julia tog en omväg hem så vi fick ordentligt med frisk luft och Yoda fick lite lagom motion, jag med :)

När vi hämtade Isac i eftermiddag förväntade han sig att vi skulle hem till hans kompis Malte, som brukar vara stående på tisdagar. De kunde inte denna veckan men vi ska ses i nästa vecka.
En mycket besviken Isac var svår att muntra upp. Jag bestämde mig då för att åka in till Eslöv med ungarna och bjuda på glass. Isac sken upp. Han fick äntligen åka tåg!!

Vi fikade. Gick in i en butik och handlade lite formar och figurer till leran han fick i julklapp. Sen åkte vi hem igen. Isac fick även prova på hur det känns att vara lika tuff som pappa och "köra" MC :)

Maken jobbar över idag. Jag har kört kvälls rutinerna på egen hand. Nu är jag helt slut. Som tur är så är barnen lika trötta. Nattningen borde inte bli något problem.





Isac är hemma igen. Vi har lekt och myst hela eftermiddagen. Julia och Isac var verkligen glada att se varandra. Mamma jag har saknat er sa Isac. Och vi har saknat honom. Det gör vi alltid när han är iväg. Här blir så tomt och tyst utan Isac.

Imorgon är det dags för dagis. Ska bli skönt att få igång vardagen igen.





Att göra söndag

Älsklingen körde iväg efter frukosten i förmiddags. Han hälsade på morbror Micke som är lite krasslig och ligger inlagd. Krya på dig Micke, hoppas du snart är på benen igen.

Jag och Julia har fått en hel del gjort. Tvätt och strykning. Jag har spenderat flera timmar med att skriva i Julias babyalbum och klistrat in mängder med foton som vi fick hem i brevlådan i fredags. Vilken tur att jag tog tag i det nu, för herre gud vad det var mycket att gå igenom. Galet på så kort tid. Fint blev det och skönt att ha det gjort.

Plockade även fram Isacs babyalbum och fyllde i när han blev storebror mm.

När Ola kom hem hade han handlat veckans mat med sig hem. Undertiden som jag klistrade färdigt fotona så gjorde han en riktigt god middag med fiskgratäng och glass med hallon till efterrätt. Älskar min man, han är den bästa ♥

Ljusen är tända och snart blir det film.
Det blev ändrade planer för Isac som sover borta en natt till. Han kommer hem imorgon eftermiddag. Vi saknar honom. Hans säng står renbäddad och väntar på vår påg ♥




Vad är det för något gulligt som sticker fram? ♥

Grattis farmor!

Isac har tillsammans med flickorna i huset gjort halsband och armband. Han tyckte att det var riktig roligt och det gör ju helt klart jag också. En trevlig tidsfördriv vi kan ha tillsammans.

Hela fredagen gick åt till städning. Vädrade ut och renbäddade mm för att verkligen köra ut influensan. Så skönt!

Isac blev hämtad på eftermiddagen och hela kvällen sov Julia gott. Det gav mig och mannen lite egen tid som är väldigt sällsynt och dyrbart nu för tiden :)

Vi hade en lång och härlig sovmorgon. När klockan var 10.00 talade Julia bestämt om att hon var sugen på gröt så då fick vi minsann stiga upp.

Idag har jag och älsklingen gått runt på Burlöv center med Julia i barnvagen. Nu är det snart dags att plocka fram sittdelen. Damen är inte alls nöjd med att ligga ner och inte se någonting. Hon närmar sig 7 månader också men det tar så emot att ta fram sittdelen. Liggdelen är mycket finare och så blir det så officiellt att hon inte är någon bebis längre och jag gör allt i min makt för att dra ut på bebistiden så länge det bara går.

Efter några rundor i butikerna körde vi till Sjöbo och överraskande min farmor med en blomma och en ask choklad. Hon fyller år imorgon. Farfar skulle fyllt år nu i veckan också. Tände ett ljus för honom då ♥ Vi ville överraska farmor för att hon inte skulle få en chans att bjuda på en massa mat men det smög sig. Hon var redan förberedd med smörgåstårta och kaffe. Pappa och Evs mfl hade redan varit där under dagen. Gott!! Och vi slapp tänka på kvällsmaten :)

När vi skulle gå så mötte vi farmors väninnor i dörren. Jag visade en videosnutt från Youtube för tanterna, den visade en gammal tant som dansade loss framför sitt hus. Då visade farmors väninna som är 82 år att hon var inte sämre och så började hon och farmor dansa loss där i hallen haha. Underbart att se dom så pigga och glada. Värmer att se farmor så glad och att hon inte sitter ensam om lördag kvällarna utan farfar ♥.



Fina nyklippta Isac



Äntligen!

Ja äntligen kan jag väl säga att jag är frisk igen. Inga fler nässelutslag. Ingen halsont. Något slö fortfarande bara men det kan även vara dålig kondis nu efter julen haha.
Det hjälpte visst att skrämma kroppen med att besöka farbror doktorn.

Det var en lugn dag här hemma igår med. Fick iaf ringt och bokat ett tid till tandläkaren. Hög tid att ta tag i det. Ska bli skönt att få någon att titta på min visdomstand som är på väg upp. Nu syns där en liten liten tand sticka fram. Har inga besvär mer än att det kliar lite och där finns gott om plats till den där inne vad jag själv kan se.

Vem kan tro att jag fyller 30 år i år med nässelfeber och tandsprickning? haha ;p

Igår satt jag även vid datorn och fick beställt foton till Julias baby album. Det samlar sig snabbt med födsel, dop, första julen och allt annat där emellan. Dags att börja klistra in och skriva ner innan man glömmer eller har så mycket att man inte vet vart man ska börja. Där är bloggen bra ibland att gå tillbaka och titta i om jag glömmer något för oftast hittar jag det där.

Vet inte hur länge jag kommer fortsätta
med bloggen. Men så länge jag tycker att det är roligt iaf. Snart är Isac så stor och vill kanske inte att jag visar upp honom för omvärlden. Då blir bloggen lösenords skyddad. När barnen sen blir stora så kan de få gå in och läsa där om de vill. Det slår iaf de flesta fotoalbum för inga fotoalbum har så detaljerad bildbeskrivning. Barnen och vi kommer kunna gå tillbaka och minnas allt från pyssel till vardag till semestrar. Hur vi upplevde saker mm. Bloggen är till för att bevara minnen. Den är absolut ingen spännande läsning för någon som inte står oss nära och det är inte meningen heller. Den är till för oss och nära vänner och familj att ha glädje av. Den dagen bloggen skulle gå ut över tiden med barnen skulle jag lägga ner den omgående. Vanligtvis tar bloggen 15 min på kvällen när barnen tittar på bolibompa.

Mannen var iväg med sonen igår efter jobbet och fick honom klippt. Det var verkligen dags! Nu är han så stilig så.

Såg i min kalender att idag är det exakt ett år sedan vi var på sjukhuset och gjorde ultraljud på Julia. Jag var gravid i vecka 18 då. Vi fick bekräftat att det var en tös. Happy times. Annars var det ju inte första gången vi hade sett henne. Vi gjorde ett privat tidigt ultraljud i Malmö själva, så värt pengarna. Vi ville inte ta ut något i förskott av glädjen innan vi hade sett att allt såg bra ut. Kändes heller inte ok att trumpeta ut till hela världen att vi väntade barn innan vi visste att det såg bra ut. Vänta tills vecka 18 med att berätta för alla hade aldrig gått. Smal som jag är hade jag aldrig kunnat lura någon att den lilla bulan bara var lite extra hull.

Det var dessutom ganska roligt att kunna skicka ut julkorten till alla nära och kära med vårt lilla rim att Isac skulle bli storebror. ♡

Storebror blev han och av den bästa sorten. Han älskar sin lillasyster med hela sitt hjärta. Julia har en särskild glimt i ögat när hon ser sin storebror. Hoppas de alltid kommer stå varandra nära ♥





Suck..

När jag äntligen började må bättre i halsen så började jag istället få nässelutslag.
Vad är det frågan om? Jag vet att man kan få nässelutslag i samband med en virusinfektion men har aldrig råkat ut för det tidigare i vuxen ålder iaf. 
 
Det kommer i skov under olika tillfällen under dagen sedan igår. Bara på händerna, fötterna och underarmarna. Konstiga ställen tycker jag och ohhhhh va det kliar!!!!!! En liten liten blåsa kan klia så man vill slänga in fötterna och händerna i frysen. Hade de kommit i samband med min höga feber så hade jag inte tyckt att det var något konstigt. Men jag är feberfri!! Lite ont i svalget och lite snorig i näsan bara annars var jag ju good to go. 
Har heller aldrig hört talas om nässelfeber på vuxna. Vad är det som händer?? Fortstätter det imorgon får jag väl ringa till vårdcentralen. Men jag avskyr att gå till doktorn och jag går verkligen inte dit för en liten fis på tvären. Blir så trött på det, trött på att vara sjuk :S
 
I övrigt har jag och barnen roat oss själva här hemma idag.
Isac frågade mig vid frukosten imorse (gulligaste ungen i hela världen)...
Isac; "mamma är du frisk nu?
Jag; "njaee ja jag mår bättre nu gubben"
Isac; "jaaaa mamma, då orkar du leka med Isac nu"
Jag; "ja äntligen Isac så orkar mamma leka mer er igen, det har jag längtat efter".
 
Jag och Isac öppnade upp legot som han fick i julklapp av kusinerna i Trelleborg. Det satt vi och byggde med i ett par timmar. Isac fick själv titta i beskrivningen och hitta de rätta bitarna och få ihop det. Med lite hjälp från mamma men han är riktigt duktig om man bara ger honom tid på sig och låta honom prova sig fram. 
 
När Isac och Ola var i Trelleborg i helgen hade de en hel kasse med saker med sig hem. Isac hade fått Linus och Albins gamla böcker och även flexitrack så vi kunde bygga på det vi har själva. Flera bilar till flexitrack även radiostyrda. Kläder, en riktigt fin mössa som passar bra till overallen. De är så snälla ♥
Böckerna försökte vi oss på att läsa här om dagen och igen idag men min hals orkar inte det. Annars är det en bra sysselsättning för oss som även underhåller Julia. Hon älskar att sitta med och titta på bilderna och lyssna på mamma. 
 
I eftermiddag fikade vi på bullar och saft sen åkte favoriten fram, tågbanan =) Jag och Isac byggde så banan tog upp hela vardagsrummet. Isac byggde även en tillhörande stad. Han är ett riktigt proffs på det här med tågbanor vår lilla lokförare. 
 
Nu sover mina små hjärtan och jag och mannen ska sätta oss och se bästaste serien SOA!!!! ♥
 
Isac med legot.
 
Bilden togs i mellandagarna men så här brukar det se ut vid måltiderna varje dag. 
Julia är på ständig jakt efter Yoda och Yatzy. Mammas tös??? :) 
 
 

Mysigt även utan julen.

Hemmet känns så fräscht nu när julen har åkt ut. Mysigt kan man ha det ändå med lite tända lampor och ljus. 
Har även fått hem lite nya krukväxter som piggar upp lite. Man får göra sitt bästa i vinterrusket.  
 
Idag har Isac och pappa invigit leran han fick i julklapp. Man skulle kunna tro att de var hungriga när de satt och skapade sina figurer av leran. Det blev nämnligen en liten smörgås, olika grönssaker, en liten hamburgare och pommes hahha. 
 
Då var detta Olas sista lediga dag. Imorgon börjar allvaret för honom igen. Jag och barnen myser vidare då jag inte helt har fått tillbaka mina krafter än. Har fortfarande ont i halsen och är snorig. Idag är dock första dagen på detta året som jag är utan smärtstillande, whooo!!
Isac har lov ett tag till. Vi har massor med nya spel och olika pyssel att sysselsätta oss med de sista lediga dagarna. 
 
 
 
 

Kärlekens år!

Så minns jag 2013! Jag är väldigt välsignad med kärlek omkring med alltid men förra året var något alldeles speciellt.
 
Jag var gravid med våran dotter Julia. Hade en fantastisk graviditet och riktigt njöt av det lilla livet i magen.
Jag och Isac hade en härlig vår och sommar med massor av egen ledig tid tillsammans. Tid som vi verkligen behövde ha bara han och jag. Efter flera års hårt arbetande och många timmar på dagis kände jag att jag fick gottgjort en hel del. Solen sken och det var varmt ute. Vi spenderade flera dagar ute i trädgården, badade och käkade glass. ♥
 
Förra året gifte jag mig med min stora kärlek. Tillsammans blev vi familjen Haraldsson. Lyckan var obeskrivlig när vi stod framför prästen på dennna magiska dag. Hand i hand Ola, Isac och jag men Julia i magen och i våra tankar. ♥
 
Juila föddes och lyckan var total!! Hon har redan skänkt sina föräldrar och sin storebror så mycket glädje och familjen kan inte minnas hur livet var utan henne.
 
Det är helt enkelt så att ja åren framöver kommer bjuda på många fina stunder men inget slår dagarna då barnen kom till världen och min och Olas bröllopsdag. Så är det bara ♥
 
 
 

Crappy new year

Gott nytt år på er alla!!

Familjen hade en lyckad nyårsafton hemma hos familjen Gustavsson. Vi stod för förrätten och godiset till kvällen. Marlene och Jonas gjorde en riktigt smarrig middag samt efterrrätt. Vi åt så det nästan stod ut genom öronen på oss alla. Vi tände tomtebloss som hängde från taklampan till barnens stora förtjusning. 
 
Vi satt allesammans bänkade och såg Grevinan och betjänten som är en självklar tradition. Isac skrattade och tyckte att gubben var tossig :)
Barnen somnade lagom till Bingon började. Förutom Isac men han hade sitt spel med sig och roade sig själv med det undertiden vi kryssade i våra bingolotter. 
 
Jag vann 500 kr, inte illa med tanke på att jag som högst har vunnit en ny lott under hela mitt liv.
 
Klockan slog 00.00 och vi gick ut och ställde oss och skålade in det nya året i Marlene och Jonas trädgård.
Där såg vi många fina raketer. Isac var lite rädd för dom så han satt innaför trädgårdsdörren och tittade. Jag, Marlene och Ola turades om att sitta hos honom. Vi fick även turas om att kolla till bebisarna som låg och sov gott och lilla Yoda som är så rädd för smällare. Nyårsafton är inte hans dag på året.
När vi skulle gå hem strax efter 12 slaget så ville inte alls Yoda följa med. Han vände vid Marlenes port och skulle springa in igen. Stackars vovve. 
 
Tack kära vänner för en trevlig nyårsafton!! ♥
 
När jag vaknade på nyårsdagen kände jag mig konstigt tjock i halsen. Olas morbror Micke skulle komma på kaffe men jag kände på mig att något var på gång och ville inte smitta någon.
Ola och jag hjälptes åt att slänga ut granen. Sen var ju denna svensken igång. Hela julen åkte ut. Brukar den alltid göra direkt efter nyår här hemma men jag mådde ju inte riktigt bra. Jag hann bli färdig. Ola tog Julia med sig och åkte hem till Micke och Tessan. 
 
Efter en dusch bäddade jag ner mig på soffan och började frysa något fruktansvärt. Två filtar hjälpte inte och Isac kröp ner hos mig och lånade även ut sin snutte. Isac; "jag tar hand om dig mamma". Sötaste unge! ♥
 
När Ola kom hem på kvällen hade han alvedon med sig. Då var jag riktigt dålig. Hög feber och ont i halsen. Jag fick i mig alvedon men den hjälpte inte mycket. Följande natt fick jag så hög feber så jag kräkte.
Så har det hållt på fram tills idag. Idag vaknade jag och kände mig feberfri. Nu har jag istället fullt med slem och är dunderförkyld. Fortfarande ont i halsen.
 
Mitt i allt elände började min bröstmjölk att sina. Julia helammas ju inte längre utan äter sig mätt på mycket annat. Men amningen har vi ju kvar mest på kvällen och natten. Jag tycker att den är viktig som ett bra skydd under vintern. Det är mysigt, hon är ju min lilla bebis och det är vår magiska mysstund tillsammans. 
Men mjölken vägrade rinna till! Med det och den höga febern som vägrade gå ner så ringde jag till sjukvårdsrådgivningen på torsdagskvällen. Sjuksköterskan jag fick pratat med sa åt mig att ta ipren istället. Det har jag ju undvikit eftersom alvedon är bättre för ammande. Men hon tyckte att jag skulle ta det iaf. Hon ville få ner min feber och risken för att det skulle göra Julia illa var så liten.
 
När jag berättade om min sorg ang mjölken så sa hon att jag inte skulle vara ledsen. Jag hade ju ammat henne i 6 ½ månad. Julia var nöjd med annan mat. Men det svaret var jag inte nöjd med, jag ville ha tillbaka mjölken!!
Febern tar all vätska du har sa hon. När du är så här sjuk så kan det störa signalen från hjärnan som styr utdrivningsprocessen. Om det inte hjälper att få ner febern och dricka mycket så skulle jag ringa till vårdcentralen nästa morgon och få utskrivet ett hormon som kan hjälpa mig att få igång det igen. Jag var iaf villig att prova allt!! Så här kunde inte amningen sluta!!
 
Så långt gick det aldrig. Än finns det mjölk kvar i denna kon. Det fixade jag och Julia!! Men det har runnit några tårar här på kvällarna när Ola har tagit Julia från min famn för att ge henne gröt istället. Kände mig så ynklig och mannen har fått sitta och trösta mig. 
 
Detta har varit en pärs och än är det inte över!! Vilken bra start på detta året. Övriga i familjen har klarat sig så här långt iaf. Ola har varit helt fantastisk. Sprungit med varma koppen, te, termometer, papper, vatten, kex, vicks, nässprej, värktabletter, kall handduk till pannan och filtar mm. Även tagit hand om hemmet och barnen. 
Han stannade hemma från jobb i torsdags och jobbade hemifrån istället så han kunde ta hand om barnen. Igår hade han semester. Tur var det, jag kunde inte ens ta hand om mig själv. 
Även ett stort tack till er som har ringt för att kolla läget! ♥
 
Idag har Ola och Isac åkt till Trelleborg för att leka med kusinerna. Isac har tjatat så efter Linus och Albin. De behövde komma hemifrån. Tack vare min influensa så har vi fått ställa in en lekdag med familjen Glans och även en ev lekdag med familjen Nilsson. Sandra hörde av sig igår och ville komma hit och idag knackade grannen på och ville att vi skulle komma över på en kopp kaffe. Så mycket skoj vi har missat :(
 
Jaja, det finns ju gott om dagar kvar på detta nya året! Nu ligger jag nerbäddad i soffan med min dotter. Har en flaska vatten framför mig och en påse vicks. Nu fattas bara en riktigt bra film!!
 
Syskonen glada att vara tillsammans igen efter många dagar ifrån varandra i mellandagarna. 
 
 Julia nyårsafton
 
 Isac nyårsafton 
 
 Bild som min man har taigt på sin ynkliga fru.
"Bra att ha bild", plockas fram för att påminna sig själv när man piper över småsaker i framtiden.
 

RSS 2.0