Grillkvällar!!

Vädret bjöd precis på en rejäl regnskur. Isac var snabb ut till poolen i ösregnet. Det är ju så härligt!! Vi satt hela familjen där ute och njöt av den friska luften som kom med regnet. Underbart var kort. Samma stund som regnet var över sprack molnen upp och solen var åter igen tillbaka. Lika varmt igen. Jag försöker att inte klaga på värmen. Visst vill vi ha sol och värme men just nu är det olidligt. Man blir bara trött och hängig. Allt känns klistrit och sömnen störs av det osv. 
 
Googlar man på ordet vinter så får man upp bilder på människor som står och fryser vid hållplatser eller som står och skrapar rutorna på sina bilar. Då är man helt plötsligt tyst i en timme eller två angående värmen hihi. 
 
I torsdags kväll hade vi grannarna över på kvällsfika. Vi satt ute och fikade på kaffe och ballerinakex. Vi diskuterade olika byggprojekt mm. Vi ska ju bygga ett vedskjul ganska nära deras tomt och det är viktigt att vi alla är överens. Vi bjöd dessutom in dom för att tacka så mycket för huspassningen nu när vi var iväg. 
 
I fredags hade vi familjen Bergbring här på middag. En härlig kväll full med prat och skratt. Vi åt ute i trädgården där vi hade flyttat ut våra trädgårdsmöbler till skuggan under trädet. Barnen lekte och badade både där ute och här inne :) Isac och Noel hade så himla roligt tillsammans och det var underbart att se ♥
Snälla Niklas hjälpte oss att byta lås på fönstret i tvättstugan. Där har vi inte kunnat öppna sen vi flyttade hit då förra ägarna hade slarvat bort nyckeln. Nu äntligen kan jag vädra ut där inne och faktiskt trivas inne på mitt "kontor"som mannen kallar det :S
 
Tack familjen Berbring för en trevlig kväll. Nu ser vi till att träffas snart igen ♥
 
Igår satte vi åter igång med måleret av utsidan på huset. Sakta men säkert börjar det blir riktigt fint. På eftermiddagen fick vi ett avbrott i målandet. Då var vi bortbjudna på grillparty hos vännerna längre ner på gatan. Där var vi ett glatt gäng ifrån byn samlade. Isac hittade direkt sin kompis Malte och det syntes att pågarna hade saknat varandra efter en vecka utan lek tillsammans. Det var en uppskattad kväll och vi hoppas på fler såna innan sommaren är slut.
 
När vi kom hem nattade jag barnen och mannen fortsatte att måla det han hann med innan det blev mörkt.
När vi sen skulle gå och lägga oss vaknade Julia av någon anledning och ville absolut inte somna om. Det känns idag. Jag är lagom trött minsann. Julia är hur glad som helst, hon har vilat middag halva dagen. Misstänker att det kanske är en kindtand som bråkar med henne men det återstår att se.
 
I fredags talade jag med min chef på telefon. Det närmar sig hösten och det är snart dags för mig att återgå till mitt arbete. För ett par månader sedan fikade jag med en kollega som arbetar natt. Hon fick mig att börja fundera lite på att jobba natt. Det fanns så många fördelar med det när man har småbarn som jag aldrig hade funderat på tidigare. Jag fick höra nyligen att det blev en natttjänst ledig i huset så under en veckas tid funderade jag så det knakade. Nu har jag bestämt mig för att prova. Chefen gick med på att jag jobbar 88 % på natten. Det är 21 nätter på 7 veckors schema. Vi har även kommit överens på att ha det på prov i 6 månader. Märker jag på denna tiden att det inte är något för mig. Jag kan kanske inte få det att fungera med min sömn osv så får jag tillbaka min dagtjänst. 
 
Jag hoppas att det blir bra. Kan jag få min sömn att fungera så kommer detta göra ett lyft för ekonomin. Jag kommer jobba 88 % istället för 100% och trots det tjäna mycket mer. Barnen kommer vara mindre på dagis och det blir även bättre för djuren. Yoda orkar inte riktigt med mitt arbetstempo längre. Han är välkommen på jobb men mina hektiska 7-16 pass är inget för honom. 
 
Nackdelen med att jobba natt är att jag jobbar helg och aftonar igen men man kan inte få allt. Ska helt klart försöka lägga mina helger där Isac inte är hemma. Sen som sagt så är det på prov i 6 månader innan jag bestämmer mig helt och hållet. 
 
Matkoma? :)
 
 Grillkväll med familjen Bergbring 
 
 Isac och Noel plaskar rundor
 
 :)
 
Grillkväll med vännerna i byn. 
 
 Tycker du jag är tuff då skulle du se min morfar :)
 
 Isac tar hand som sin nyvakna lillasyster..
 
 
 
När storebror badar passar Julia på att ha Isacs kalsonger på huvudet hihi. 
 

Familjens lilla vacation

Lilla familjen har haft fyra helt underbara dagar i Värnamo. Vi har bott i stuga, badat, ätit ute, spelat minigolf, besökt High Caparrall och museijärnvägen Ohsabanan.
 
Allt har varit väldigt uppskattat både bland oss vuxna och barnen. High Chaparrall har ju blivit lite av en årlig tradition och det var lika spännande detta året som alla de andra åren. 
 
Men roligast var nog besöket på Ohsabanan. Isac var klart helt lyrisk över att få titta och åka detta gamla ånglok. Det var helt klart en annorlunda tågresa genom smålandsskogarna. Vacker omgivning att titta på och tåget stannade till vid slutstationen och bjöd på fika innan det vände och körde tillbaka. 
 
Stugan på Värnamo camping har varit kanon. Allt med toalett och dusch samt möjlighet till att ha med egen mat osv får bästa betyget av oss. Stugor vi har bott i tidigare har kunnat bli kalla på natten men denna stugan hade ett element. 
 
Intill campingen ligger en sjö och där i har vi badat. Inne i Värnamo har vi handlat all vår mat. En kväll åt vi ute på ett pizzaställe där kvinnan som lagar pizzan har vunnit EM i pizzabakning :) Pizzan var god och vi satt mycket fint på uteserveringen med ett vattenfall och ett härligt växtrike i bakgrunden. 
 
På vägen hem stannade vi till vid gotteboet. Där har jag varit ett par gånger under barndomen och handlat godis. Stället står kvar och de säljer fortfarande mängder med godis. Isac visste inte var han skulle bli av där inne med godis från golv till tak :)
 
Nu är vi hemma igen. Borta bra men hemma bäst. Huset känns väldigt stort och luftigt efter ett par dagar i den lilla stugan hihi. Yoda som har blivit passad av Olas kollega med familj kom precis hem. Vi har saknat honom!
Våra snälla grannar har passat huset, posten, katten och våra växter där ute.♥  
 
Nu är mannen och storhandlar, tvättmaskinen går på högvarv och ikväll blir det tacos till kvällsmat. De kommande dagarna bjuder på nytta med nöje. Det ska målas, det ska byggas vedskjul men vi ska även umgås med nära och kära. 
 
Happy cowboy :)
 
 
 
 
 
 
Stugan
 
Morsan slänger upp fötterna, nu är det semester!!!!
 
 Väntar på att få åka ångloket.
 
 
Glad så att han nästan spricker....TÅÅÅÅÅÅÅG!!!♥
 
 
Julia somnade på tåget, det gjorde även Isac och mamma..det gungade så mysigt i tågvagnen :) 
 
 
 
Det är bara på speciella dagar man får dricka cola så skål pappa!!
 
 
Det bästa som finns är när storebror tar fart!! ♥
 
 Avspolning inför läggdags på campingen :)
 
 
Nakenfis på stranden, livet är härligt!! 
 
 Isac spelar minigolf med pappa, han var riktigt duktig. 
 
 Underbar omgivning på kvällspromenaden ♥
 
 Gotteboet på hemvägen!!
 
 
 

Grattis till tillökningen familjen Gustavsson!!

Den 15/7 föddes Marlenes och Jonas fina lilla son!!
 
Stort grattis till er!!!!
 
En STOR kram sänder vi till stolta storasyster Emilia och vi längtar så efter att få träffa din lillebror ♥
 
 
3590 g och 49 cm ♥
 
 
 
 

Sjöbo marknad

I torsdags var vi hemma hos vänner i byn på lunch. Barnen lekte och vi fikade på pannkakor med sylt och grädde ute i solen.
 
I fredags slutade mannen tidigt från jobbet. Det var hans sista arbetsdag inför semestern. När han kom hem packade vi in oss i bilen och körde till sjöbo. Där hälsade vi på hos min farmor som bjöd på fika i vanlig ordning sen bar det iväg till marknaden.
 
Vi hittade inget värt att köpa på marknaden mer än lite godis och ett par strumpor till mannen. Isac som tyckte att det var tråkigt när vi stod och tittade på strumpor sa; "pappa köp inget, det är bättre du sparar dina pengar" haha. Det var på tok för varmt för att gå där så vi gick rakt bort mot karusellerna för Isacs skull istället. Han fick välja ut ett par karuseller som han ville åka och sken som solen där han satt sen på de olika åken. Julia satt i vagnen och vinkade och hejjade på storebror när han åkte förbi i varje varv :)
På vägen tillbaka till bilen fick Isac valt en ballong. Det blev en med spindelmannen motiv. Som han älskar den ballongen. Den är med honom överallt...på studsmattan, i trädgården, vid frukostbordet..ja överallt. 
 
Igår hade Isac sin kompis Malte här och lekte. Vi flyttade ut våra trädgårdsmöbler till skuggan under trädet. Där lunchade vi tillsammans på grillade hamburgar och de smakade riktigt gott efter allt badande i poolen. 
 
Lördagkvällen spenderade vi hemma hos Eva och Sven som höll i Marias 25 års kalas. Släkten var allesammans där och det blev god mat och trevligt sällskap. Julia var på sitt sämsta humör av någon anledning. Väldigt mammig och ville inte alls prata med någon annan än sina föräldrar eller Isac. Blev väl för många okända ansikten på samma gång. Det är en lite försiktig tjej vi har. Hon tuffar väl till sig på dagis sen förhoppningsvis. 
 
Även denna kvällen slutade tidigt för oss. Rutiner är A och O för våra barn. De fixar inte riktigt när man ändrar på deras sovtider osv. Skulle Isac och Julia somna i bilen på vägen hem har vi ett helsicke att natta om dom här hemma sen. Därför ser vi hellre till att komma hem i tid och hålla oss till rutinerna. Barnen är ju små en så kort tid av ens liv och det stör inte oss att vi får dra ner ett par växlar under dom åren. ♥
 
Tack för ett trevligt kalas och kul att se er alla ♥
 
Idag har vi haft svärfar på besök. Vi har fikat och räknat ut mått mm till vedskjulet som ska byggas på tomten nu under semestern. Sen har vi ju självklart badat!! Isac mest av alla, han har vi knappt sett uppe på torra land idag :) 
 
Isac åker karusell på sjöbomarknad. 
 
Och här försöker han hitta en lämplig plats till sin ballong vid frukostbordet :)
 
Lunch i trädgården tillsammans med familjen + Isacs kompis Malte :) 
 
 
 
 

Yoda 9 år

Han har följt mig i hela mitt vuxna liv så här långt. Från min första lägenhet och alla andra bostäder genom åren fram till villan jag bor i idag. Genom glädje och sorg, genom storm och genom solsken, funnits vid min sida genom två graviditeter och har fått följa Isac och Julia växa sig större för var dag. Suttit och väntat på Isac utanför dagis i alla väderlekar. Han ser alltid till att familjen får frisk luft, han vaktar dörren. Han städar upp efter barnen när de spiller på golvet. Han möter oss glatt i dörren när vi kommer hem. Där vi finns finns ALLTID du. Många gånger har man blivit sviken men aldrig ut av dig älskade hund. Mycket har hänt på nio år och du har inte missat något av det Yoda, du är världens bästa vän! Grattis på 9 års dagen min svansbebis ♥
 
 Baby Yoda ♥
 
 ♥
 
Julia med Yoda på hans 9 års dag 18/7 ♥
 
 Yoda med bebis Isac ♥
 
Yoda sidan om min gravidmage med Julia :) 
 
 ♥

Isacs rum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Isac kan cykla!!

Det har varit ett par stillsamma dagar här hemma. Julia har haft lite feber till och från men inga andra symptom. 
Imorse vaknade hon feberfri så efter 3 dagar med feber hoppas vi att det har vänt nu. 
 
Det fina vädret verkar vara tillbaka. Det kom i rätt tid om nu Julia är frisk igen och mannen snart går på semester. 
 
Hela dagen igår spenderade jag med att flytta alla Isacs saker till rummet där han ska bo. När mannen kom hem skruvades det upp hyllor och fästena till gardinstången mm. Nu är det färdigt. Hans nya gardin är uppe och den nya mattan utrullad på golvet. Han har helt klart det finaste rummet i huset just nu, nymålat och fräscht. Sakta men säkert blir huset så som vi har tänkt oss.
 
Efter kvällsmaten igår gick familjen ut tillsammans. Yoda behövde gå sin kvällsrunda och mannen hade lovat sonen att öva på att cykla. Jag och Julia stod och titta på och såg när han för första gången cyklade utan att pappa höll i pinnen där bak på cykeln. 
Varför gråter mamma? Det var glädjetårar som kom, är så sjukt stolt över Isac och det är sån milstolpe när man lär sig cykla. Då blev sonen helt plötsligt så stor. Usch va tiden går fort. 
Isac såg ut som en solstråle när han insåg att han hade cyklat själv. Såg du Julia!!!!, sa han!!!  ♥
 

Marias babyshower

I lördags kväll lämnade jag åter igen mannen och dottern ensamma tillsammans. De hade en mysig kväll här hemma och lagade flygande jacob till kvällsmat. Ola får passa på att äta det när jag inte är hemma då det inte är en av mina favorit rätter precis. Han gjorde mycket mat och frös in det i små lunchlådor till jobbet. 
 
Jag befann mig hemma hos Sandra i Lödde. Där var vi ett gäng tjejer samlade för att överraska Maria med en babyshower i hennes ära. Hon blev dit lurad av Eva och hon såg så förvånad ut när hon klev in i lägenheten och såg oss allihopa sittandes där. 
 
Kvällen spenderades med god mat och dryck. Det lektes lekar och det ordnades små tävlingar. Maria fick massor med fina presenter som hon kommer ha stor glädje av sen till sig själv och bebisen. Hoppas hon var nöjd med kvällen även om hon avskyr att bli överraskad :) 
 
Nu längtar vi bara efter att bebisen ska titta ut så jag kan få snusa bebbe igen. En annan bebis jag går och väntar på är Marlenes. Hon har gått över tiden en bra bit nu och jag har redan ringt henne vid två tillfällen för att höra om det har hänt något än. Känner mig lite störig som ringer och "tjatar" men hon har lovat mig att det inte gör något. Håller tummarna att det snart blir dags och att hennes bebis inte har rotat sig där inne för gott ;)
 
I söndags var vi hemma hos Olas kollega med familj. De bjöd på kaffe och vi stannade tills det var tid att åka hem och tänka på kvällsmaten.
 
Isac kom hem igår, det blev bestämt på söndagen att han skulle stanna borta en dag längre. Det blev som vanligt en kär återförening för oss alla när han kom hem. Julia sken som en sol när han steg innanför dörren. Älskade syskon kärlek ♥ 
 
Igår efter kvällsmaten var vi bjudna in till våra grannar på en kvällsfika. De bjöd på chokladkaka med vispgrädde. Barnen fick varsin inflyttningspresent av dom. Isac ett brio tåg och Julia en träpanda, också från brio. Så himla snällt!! Jag tror vi har vunnit högsta vinsten på snälla, omtänksamma och hjälpsamma grannar. 
 
Julia är väldigt trött idag. Vill inte äta något heller så hon börjar nog bli sjuk, suck. Får se vad det blir av det.
Isac har haft en kompis här idag mellan 11.00 och 14.00. De har lekt och ätit lunch och vilket jubel det blev när jag kallade på pågarna och sa att det var fika på chokladpudding :) 
 
Nu blir eftermiddagen lugn, jag har två maskiner tvätt att ta tag i sen kommer snart mannen hem. Hoppas att det som är kvar av veckan går fort så vi kan börja vår familjesemester!! 
 
Maria på babyshowern ♥
 
 Jag har kokat en kopp kaffe till mig själv och slängt upp benen en stund. Sämre måndagar har man haft ;)
Älskar mina nya foppatofflor som älsklingen har köpt till mig. Trodde aldrig jag skulle äga ett par haha.
 
Bild på mig och Linda från i fredags ♥
 
 
 

Fredag med Familjen Nilsson

Igår när mannen kom hem från jobbet fick han ta över ansvaret för dottern. Jag satte mig på tåget in till Lund och var framme hos familjen Nilsson lagom till kvällsmaten.

Hela kvällen umgicks vi, pratade, skrattade, lyssnade på musik och dansade. Tiddi satte klistermärken och armband mm på mig. Blev lite pillande i mitt hår i vanlig ordning också :)

När Tiddi skulle sova åkte jag och Linda ner till stan och drack varsin öl. Det var riktigt härligt att bara vara vi två utan gubbarna och barnen hur mycket vi än älskar dom ;)

Jag tog tåget hem 01.35. Tåget var en halvtimme försenat. Jag hade en tröja med mig men den räckte inte riktigt. Jag hann frysa ganska mycket både i väntan på tåget och på vägen hem från stationen. Har nyst hela förmiddagen och känner mig allmänt förkyld, hoppas det inte blir något av det.

Mannen hade Jim här på besök igårkväll. De spelade tv spel och såg på film. Jim sov över i gästrummet och har spenderat hela förmiddagen här med oss.

Tack familjen Nilsson för en mycket trevlig kväll.


Jag och Tiddi <3


Den bilden på en nattad Julia fick jag i ett meddelande av mannen igår. <3

Tupperware party

Sommaren är verkligen som bäst just nu. Att rulla upp gardinen på morgonen och mötas av den klarblåa himlen då vet man redan att det kommer bli en härlig dag.
Isac kommer alltid in till oss på morgonen och krypper ner i vår säng. När pappa kör till jobbet drar Isac upp rullgardinen i vårt sovrum och så säger han; "mamma titta så fint väder det är, idag kan vi bada" <3 Då är det inga problem att lyfta på rumpan och springa och göra frukost :)

Jag och barnen är mycket ute i trädgården. Kan mest hålla oss i poolen när det är så här varmt. Vi har tack vare ett stort träd på gräsmattan lite skugga där ute. Ett bra köp detta året är utan tvekan ungarnas uv dräkter. Smörja, smörja och smörja med solkräm, uv dräkt och solhatt så kan de vara i solen lite säkrare iaf.

Igår eftermiddag var vi hos Carro som höll i ett Tupperware party. Vi var ett stort härligt gäng. Jag kom mest för att träffa dom och fika på Carros goda bullar :)
Barnen lekte runt omkring oss. En trevlig eftermiddag. Vi var där i tisdags tilsammans med en vän till och blev bjudna på lunch. Det är sån lyx att slippa stå vid spisen :)

Igår trillade sonen med sparkcykeln i backen på väg till vännerna. Han fick några små skrapsår och blev väldigt ledsen. Jag blev också väldigt rädd innan jag hann fram till honom med barnvagnen och kunde se hur illa fallet tog. Nu har han lovat mig att lyssna på mamma när hon säger att ta det lite lugnare i backarna. Han älskar sin sparkcykel och är riktigt duktig på den. Han börjar samtidigt bli väldigt modig på den, på gott och ont. Tack och lov för arm och knäskydd samt hjälmen!
Han fick en så tuff skatehjälm av kusinerna i 5 års present. Säkrare än så kan han inte va, då får jag surra fast kuddar på honom i så fall :)

Idag står städning på schemat. Kan inte bara träffa vänner och slappa i poolen hela dagarna ;)

Andra turen 2014 på Skånes djurpark

Hela söndagen spenderade vi ute i trädgården. Vi badade och njöt av solen och värmen.

En kompis till Isac ringde och ville leka så han kom hit och spenderade hela dagen med oss.

På kvällen grillade vi hamburgare och Julia åt så vi trodde magen skulle spricka på henne. Kul när det smakar! Efter maten slängde hon upp ena foten på bordet och såg så nöjd ut :)

Idag efter frukosten tog vi picknick med oss i vagnen och knallade bort till tåg stationen. Där mötte vi upp två andra vänner med deras barn här ifrån byn. Tillsammans åkte vi tåg och buss till Skånes Djurpark.

Där har vi varit hela dagen och fikat, busat och tittat på djuren. En i sällskapet kände en man som jobbar där. Med en sån kontakt fick vi komma in och klappa vissa djur och det var klart extra roligt. Jag var nog lyckligast :)
Sälarna hade fått bebisar och det tyckte Isac var roligt. Han och Malte stod helt stilla som två ljus när de såg på sälarnas matning :)

Tur med vädret hade vi också. Lite för varmt kanske men regnet kom inte förrän vi var klara och skulle gå mot bussen.
I butiken hämtade Isac en stor gosedjurs orm. Han ville ha den sist vi var där också så denna gången gav jag med mig. Han fick pengar av mig men fick själv betala för den till flickan i kassan. Hörde honom säga; "oj va mycket pengar, mamma är snäll hon". Sen sprang han fram och gav mig en stor kram och puss. <3

Ormen är favoriten och den är med honom överallt här hemma nu.

När vi klev av tåget hemma i byn igen så följde våra vänner med oss hem. Vi fikade och barnen svalkade sig i poolen.

Nu är Julia nattad. Hon var trött efter denna dagen. Tog på krafterna att prata med alla djuren idag och säga TITTA TITTA på varje liten pälsklädd vän vi såg :) Mammas tös!!

Nu är mannen ute och målar så jag får väl ta mitt ansvar jag med och plocka upp en pensel.
Isac; "Mamma ormen är inte farlig, han är min vän och han heter Elis"

Barn är underbara <3

Julias premiär dopp i poolen

Nu har poolen blivit så varm så även Julia kan bada i den. Även lillasyster är en fisk likt storebror. Vatten är det bästa som finns!!Släktkalas för Isac och Julia

Oj vilken dag vi har haft. Släkten samlad, vackert väder. Ätit lunch och fika ute. Umgåtts på gräsmattan, badat och lekt med vattenpistoler, presentöppning promenader i skogen mm.

Isac fick sin älskade studsmatta som han har önskat sig så länge. Linus höll för hans ögon när alla hjälptes åt att bära fram den från sin gömma bakom garaget.

Många andra fina presenter har dom fått och vi tackar så mycket för allt fint.

Julia var klädd i klänningen som jag fick av farmor när jag var bebis. Alla flickor som föds efter mig har i tradition använt den. Skoj! Betyder mycket för mig att farmor tog färdtjänsten ut till oss idag. Vi uppskattar alla dom gångerna hon orkar resa iväg för att träffa oss <3

Tack för en underbar dag family!

Isac fick en gammal tågsamling som är ärveguds från någon i Olas släkt. Micke och Tessan kom med den. Super fin med hus, spår, lok, vagnar mm. Gissa om Isac blev lycklig?

Bär till kvällsmat.

En riktig mys dag hade jag och barnen igår. Vi lekte med leksakerna hela förmiddagen.

Efter lunch fick Yoda en dusch. Både Isac och Julia ville vara med. Yoda som inte alls gillar vatten gnyr alltid lite när han duschar. Isac satt på badkarskanten och sa till Yoda att han behövde inte vara ledsen eller rädd, jag sitter ju hos dig <3

Senare på eftermiddagen gick vi en promenad. Isac ville så gärna åka sin sparkcykel. När vi kom tillbaka gick vi runt huset till trädgården för att se om nör fanns fler mogna hallon. Där fanns massor! Jag och Julia hängde vid hallonen men Isac tycker bättre om jordgubbarna så där hängde han. Julia kunde inte få nog. Hon gapade som en fågelunge och flaxade med armarna varje gång jag sträckte mig efter ett nytt bär :)

Det är så himla gott och vi åt på tok för mycket bär, lagom till kvällsmaten :)
Ingen av oss var speciellt hungrig när kvällsmaten serverades.

Jag och barnen åt ensamma igår. Ola var hos Micke och Tessan efter jobbet. Han var även en svöngt i Malmö och köpte mer färg och en plattång till mig. Det är inte mycket jag använder den aparaten men häromdagen behövde jag det och då fick jag inte liv i min gamle. Sån sak jag bara måste ha hemma! Tack älskling!

Fredag!!!! Wohooo!!
Våra rosor som har lyst upp trädgården är på väg att blomma ut :(

Ännu en dag tillsammans med vänner!

Onsdagen var spikad med våra vänner Carro, Malte och Lova. De kom men det gjorde även Linda och Tiddi. De bestämde sig på morgonen att göra ett besök hos oss på Lindas lediga dag.

Fullt bord vid lunchen. Prat, lek och skratt hela dagen. Barnen badade mellan regnskurarna och tittade på film under regnskurarna.

Carro med barn gick hem på sena eftermiddagen men Linda och Tiddi stannade och åt kvällsmat med oss.

Senare på kvällen kopplade mannen släpet och körde hem till Carro.
Där hämtade han bord och stolar som vi ska låna till barnens kalas på lördag.

Idag tar vi en slö dag här hemma jag och barnen. Det behövs efter ett par aktiva dagar. Imorgon ska allt ordnas inför kalaset och sen är det äntligen dags. Isac har läääänngtat!!!


Carro med våra flickor <3Sista bilden tog Linda på våra kids midsommarafton <3

Love the garden

När jag gick kvälls promenaden igår tog jag vägen ut genom vår grind som leder ut till skogen. Stigen skiljer sig åt olika håll en bit in i skogen men väljer man den korta rundan kommer man ut vid en stor åker.

Det är oslagbar vacker natur runt huset och kring vår tomt. Tänk att få bo så här idylliskt och samtigt ha stan 18 min här ifrån med tåg och tre minuters gångavstånd till tåget från vårt hus. Jag kommer aldrig ångra dagen vi tog beslutet att flytta hit. Går inte en dag utan att jag beundrar vår lilla by. Glädjs åt våra vänner här och känner mig trygg i barnens uppväxt.

Efter kvällspromenaden med Yoda lekte jag och barnen ute i trädgården. Julia gungade på hästen. Då slog det mig att varför målar vi inte den slitna hästen när vi har penslarna framme? När barnen hade lagt sig för kvällen slipade vi ner hästen och målade den vit. Nu ska den bara få ett lager färg till och så småningom ska den målas svart på räcket istället för rött. Jag och mannen målade hela kvällen sen. Garaget blev färdigt och några fönster på framsidan. Jag njuter så av att se allt fräschas upp. Det hann bli mörkt och läggdags för oss innan vi valde att lägga ner penslarna.

Idag har Isac haft sin kompis Oskar här hela förmiddagen. Han stannade och åt lunch med oss. Pojkarna har lekt, plockat bär och badat.

När Oskar blev hämtad gick vi och hämtade en annan kompis på dagis. När vi kom hem till oss bjöd på glass sen badade hon och Isac i flera olika omgångar. De ritade och byggde bilbana.

Full rulle hela dagen som "tre barns mor". Fram och tillbaka med handukar, hjälp på toaletten, olika viljor, servering av mat och en liten mammig 1 åring som bara vill bli buren och ska absolut inte vila någon middag. Full fokus på sitt ansvar över dessa trollungar. De bjuder på många skratt och allt slit är i slut ändan värt det när man ser att de är glada och nöjda. Hur som helst är jag glad att vi bara har två barn och lånar en tredje när vi känner för det ;)

Nu sover Julia och Isac ska strax nattas. Inga problem med nattningen idag iaf :) Mannen jobbar kväll hemifrån och jag hoppas på att få komma ut och måla lite sen. Egentid med min pensel!!

Imorgon kommer Carro, Malte och Lova hit. Då har vi varsin vän att roa oss med. Isacs andra kompis för dagen hann inte gå hem förrän han frågade när nästa kompis ska komma? Nu är det igång, bara kompisar hela tiden. Han har blivit så stor! Kompisar är värt allt och jag är glad att han har samlat på sig ett härligt kompisgäng.

RSS 2.0