Helgen och måndagen

I fredags avslutade vi tvätten av fasaden. Vi sparade det värsta till sist dvs vingen på husgaveln. Mannen klättrade högt och jag får svindel av bara tanken!

På eftermiddagen kom Micke på besök med sin jänkare. Han lämnade lite öl till oss. Det är tvunget att ha till varma sommar kvällar när vi sliter kring huset.

På kvällen blev Isac hämtad. Jag och mannen tänkte börja måla där ute men fastnade i samtal med grannarna istället. Slutade med att de kom in till oss på kvälls fika och stannde tills klockan var så mycket att vi fick gå och lägga oss. Mycket trevligt och inte fel med ett avbrott i arbetet.

I lördags skulle vi ge det ett nytt försök till att måla där ute men då regnade det. Vi målade istället färdigt Isacs rum. Så fint där blev inne!! Pappa kom förbi och hälsade på. Han stannade på lunch och vi satt ute och snackade i ett par timmar. <3
Vi får många bra tips och idéer till huset av honom. När pappa åkte hem blev det en tur till bauhause. Där handlade vi insektsnät till vinden och gödsel till gräsmattan.

På kvällen började vi måla där ute. Garaget är nästan färdigt med första lagret med färg. Vilken skillnad det gör och det i sin tur gör det roligt att jobba med det. Men ja det är både tidskrävande och slitsamt samtidigt.

Igår spenderade vi ännu en dag på måleriet. När Isac kom hem hade vi familjemys tillsammans och tände en brasa i regnrusket.

Mannen är tillbaka på jobb idag. Jag tog ungarna och åkte in till Eslöv. Vi har besökt Isacs smultronställe på leksaksmuseumet. Där spenderade vi ett par timmar bland alla tåg till Isacs stora glädje :) Mannen som jobbar där känner igen oss och tycker det är så roligt att dela glädjen över tåg med lilla Isac. Han släckte ner hela lokalen så vi fick se hur alla lamporna kring tågbanan lös. Det var ju spännande för Isac.

Efter besöket där gick vi och handlade glass. Sen hade Isac tid hos frissan. Han satt fint och stilla och nu är han så stilig så.

Julia som har tagit god tid på sig att krypa kröp sina första steg framåt i söndags. Hon har haft andra sätt att ta sig framåt och har varit riktigt duktig på att backa. Men nu kan hon ställa sig på alla fyra och ta sig framåt. Hon blir snabbare och snabbare och är på allt hon når. Nu är det slut på friden haha.























Semester 1

Mannen har semester. Det märks mest på morgonen då vi alla ligger och drar oss tillsammans. Isac har slutat komma in till oss på natten. Han somnar även själv. Vi läser sagan sen går vi. Men vi får inte rulla ner gardinen och vi måste lämna hans dörr helt öppen.
Duktiga stora Isac. Men madrassen ligger kvar under vår säng färdig att dras fram om han skulle bli mörkrädd någon natt igen.

Även Julia sover själv i egen säng, i eget rum. Ja vår tös har äntligen EGET RUM!!! Det kändes väldigt ovant att helt plötsligt sova ostört hela nätterna igenom. Får njuta så länge denna perioden varar ;)

En dag denna veckan har vi varit i smygehamn och hälsat på svärfar. Där var även Olas faster och kusinen Janne.

Solen har visat sig mellan skurarna denna veckan. Isac tog sig ett dopp i poolen igår där han är som lyckligast :)

Övriga tiden har spenderats på huset. Vi tvättar fortfarande fasaden som tar sin lilla tid. Idag har vi målat Isacs rum.
Julia är vilda babyn, ska vara med överallt och ska absolut inte vila någon middag. Svårt att ha en vild baby med bland penslar och färg.

Nu ska mannen åka och hämta sonen som har varit på kalas i ett par timmar. Skönt för honom att komma hemifrån lite och träffa kompisarna. Mamma och pappa är lagom tråkiga som bara städar och målar hela tiden.

Idag är det inte heller någon vanlig dag för idag fyller min äldsta och käraste vän Marlene 30 år. Hoppas hon har en fin dag med sin familj hemma i Göteborg <3

Den första semester veckan har gått fort. På måndag är mannen åter igen på jobbet men mer semester väntar längre fram i sommar.







Fel på vilodagarna

Söndag ska vara vilodag men här hemma firade vi vilodagen igår istället. Idag har vi varit ute och tvättat fasaden på garaget samt ryckt upp växer längst med hela garaget. Där ska vi komma till och måla sen samt bygga till med förråd mm. Därför behövde där vara fritt från växtlivet.

Imorgon börjar vi tvätta fasaden på huset och sen kan vi börja måla.

Isac har haft en kompis här hela dagen. Han kom i förmiddags och åkte hem nu ikväll. Så roligt pågarna har haft det. Vi åt lunch tillsammans och det blev åter igen rester från midsommar. Gud va gott det är med stekt nypotatis!!

I eftermiddag fick vi besök av Sandra, Alex och Gabriel. Trevligt att ha dom här och jag fick krama om lille Gabbe. Vi drack kaffe och de hade tagit muffins med sig. Sandra hade i vanlig ordning kinder ägg med sig till barnen :)

Nu ska vi snart hålla kväll. Mannen är ute och klipper ner buskarna på vår stig ute i skogen för att vi lättare ska kunna gå vår promenad med Yoda. Barnen sitter nybadade i pyjamas och myser.

Ingen söndagsångest här inte för imorgon har mannen officiellt sin första semester dag. Den firar vi genom att åter igen lyfta skurborsten.



Midsommarafton 2014

Glad midsommar på er alla!

Huset var fullt med vuxna och barn igår. Härligt med så mycket liv, skratt och kramar.

Vi promenerade bort och tittade på Stehags midsommarstång. Hela aftonen spenderade vi ute i trädgården. Där hade jag och mannen satt upp tält för att säkra oss ifall det skulle börja regna. Vårt eget tak täckte inte hela långbordet. Våra grannar kom över och hjälpte oss resa det då inte våra händer räckte längre.

Klockan 15.00 fikade vi på kaffe och choklad/jordgubbstårta som en av familjerna hade bakat. 18.00 åt vi en riktig midsommarbuffe. På bordet fanns köttbullar, prinskorvar, sill av olika sorter, nypotatis, gräslös, gräddfil, grillspett, lax, romsås, bröd, brieost och västerbottenostpaj mm. Till efterrätt blev det självklart jordgubbar med grädde och vaniljglass. På kvällen kom godis, chips och ostbågar fram. Oj oj vad alla blev runda om magarna.

Vilken härlig dag. Barnen lekte och tjoade. De tog sig även ett dopp i poolen. På kvällen blev det kubbspel på gräsmattan. Grannarna bjöd in oss alla till deras egna dansbana. Mycket snällt men vi stannade på vår tomt.

De sista gästerna åkte hem vid 01.30 och vi somnade väl vid 02.00 helt färdiga :)
Jim sov över. Han stannde och åt frukost med oss och hjälpte till att plocka ner tältet innan han åkte hem.

Idag har vi städat undan här hemma. Eftermiddagen har vi spenderat på soffan. Vi har ju lite sömnbrist så det blir sängen tidigt ikväll.

Tack till alla inblandade för igår. Även tack för presenterna till våra barn och för alla fina blommor.

































På denna regniga midsommardag firade tossiga familjen med rester av midsommarmaten och tände en brasa. Vad ska grannarna tro när de ser röken ur skorstenen? ;p

Vad vore sommaren utan bad?

Lyckliga Isac spenderade hela gårdagens förmiddag med bad och lek hemma hos en av sina bästa vänner.

Jag hade inte heller det så dumt, Julia sov gott i vagnen och jag satt i solen med en kopp kaffe och en en tallrik full med olika frukter, mums. Timmarna flög förbi där vi satt och kacklade i ett haha.

En perfekt dag för barnen och deras mammor :)

Eftermiddagen blev lugn här hemma. Efter kvällsmaten dök morfar och Marie upp. Morfar hade köpt en pool med tillhörande pump till oss. Den räddar hela sommaren för både mig och barnen. Tusen tack pappa, den kommer vi ha mycket glädje av. Jag vet inte vem som är gladast, jag eller Isac :)




Två goa vänner i plurret :)

Isac har själv fotat morfar.

Nu ska solen bara värma vattnet ett par dagar sen kan vi inviga den!!

Julia 1 år

Då är dagen här, dagen då älskade lillasyster fyller 1 år. Bebistiden har än en gång runnit mellan fingrarna med ännu en unge. Varför ska denna mysiga tid gå över så fort?? Vi har massor med roliga milstolpar och mys framför oss men det är alltid med blandade känslor man lämnar bebistiden bakom sig. Men det är som Isac säger, Julia är inte längre en liten bebis, nu är hon en stor bebis <3

Imorse sjöng hela familjen för Julia. Frukostbrickan var dukad med pipmugg, majskrokar och ljus :) Gröten fick hon i köket sen.

Paketerna var till belåtenhet. Några glädjetjut och armarna rakt upp i luften när hon öppnade paketet med den spelande boken som vi visste att hon skulle älska. Hon fick en liten version av den i julklapp och har hållt hårt i den sedan dess.

Vid 12.00 dök Julias bästis Lova upp med sin familj. Vi bjöd på lunch och fika. Isac och Malte lekte i flera timmar och flickorna var inte sämre. Pojkarna hade vattenkrig ute i trädgården med sina jumbo pickadoller :) Julia fick paket från bästisen.

En lyckad födelsedag! Vi tackar för alla gratulationer till Julia och även till Isac om vi har glömt att tacka för honom.















Söndag i trädgården

Igår fick jag verkligen känna att det är sommar. Julia satt fint på en filt i trädgården med Yoda som sällskap.

Jag och mannen oljade in trädecket och alla trapporna runt huset. Vi tvättade även bilen, släpet, min cykel och cykelkärran. Känns skönt att ha det gjort.

Vi började även skrubba lite på husfasaden för att se vad vi har framför oss med den uppgiften. Bara en tvätt gjorde en enorm skillnad och sen med lite ny vit färg på det kommer vi få det riktigt fint. Grannarna har kommit förbi och pratat med oss ett par gånger om dagen. De lånar ut redskap och kommer med många bra tips och idéer. Vi är redan väldigt hemma på vår gata och det är alltid guld värt att känna grannarna.

En stund på eftermiddagen gjorde jag Julia och Yoda sällskap borta på filten. Där låg jag och njöt med ett stråh med smultron som jag delade med Julia. Mer känsla av sommar går nog inte att få.

Sen kom Isac hem. Vi åt kvällsmat och gick en kvälls promenad hela familjen tillsammans.








Sommarlov, barnkalas och barndop

I onsdags fick Isac stanna hemma. Han vaknade åter igen med kli i ögonen och i näsan. Han såg helt färdig ut och bad själv om att få stanna hemma. Det skulle blivit hans sista dag på dagis inför sommarlovet. När jag ringde till dagis tacka jag fröknarna för allt och önskade dom alla en glad sommar från familjen Haraldsson.
I nästa vecka ska jag dit och tömma Isacs hylla och göra plats för sammanslagningen för alla sommarbarn som ska gå där. Isac har nu börjat sitt SOMMARLOV ♥
 
I torsdags hade vi en fullspäckad dag. På förmiddagen veckostädade jag huset för första gången. Visst har trasan och dammsugaren varit framme ett par gånger redan sedan inflyttningstädet men i torsdag blev det det första riktiga veckostädet :) Så glad jag är att vi valde att köpa en enplansvilla, hade varit riktigt jobbigt med en trappa att springa upp och ner ifrån med allt man ska hämta, städa mm mm. 
 
På eftermiddagen blev jag och barnen hämtade av pappsen. Han slutade tidigt från jobb för att följa med oss på 1 års och 5 års kontroll för båda barnen. Det var dessutom dags för vaccination för dom båda. Isac var väl förberedd både mentalt och med emlakräm på armen. Han var först in för att lillasyster inte skulle ha en chans att pipa vid sitt stick och skrämma upp storebror. Isac var så himla duktig!! Han satt helt stilla i mitt knä och sa inte ett ljud. Han var själv med och hämtade sprutan och såg verkligen nålen och allt innan sticken. Mycket duktigare än sin mamma utan tvekan haha. 
Hörseltestet gick galant. Vi skrattade så när sjuksköterskan satte på honom hörlurarna för då sa Isac; "ska jag dansa nu"? ♥ Han ligger som vanligt lite under sin egen kurva i vikten men det är vi vana vi nu. BVC bryr sig inte heller längre, De vet vid detta laget att Isac ser ut som han gör och är smal i sig själv precis som mamma. 
 
Sen var det Julias tur. Hon däremot skrek i högans sky vid sina stick i benen. Lilla tösen :( Jag och Isac hörde henne långt ut i väntrummet där vi satt och väntade. Hon växer som hon ska men har nu saktat ner lite på viktkurvan eftersom hon har börjat röra sig mer och mer. 
 
Efter BVC körde vi hem och började förbereda Isacs 5 års kalas för kompisarna. Klockan 17.30 började kompisarna trilla in. Carro valde att stanna här under kalaset med Malte och Lova och hon var en stor hjälp med att passa Julia när jag och Ola serverade alla barnen. Vi grillade korv ute i trädgården men det blåste ganska mycket ute. Isac som inte äter tårta beställde glass istället till sitt kalas och glass blev det. Men det åt vi inne i köket. Då sjöng alla för Isac och han fick blåsa ut sina fem ljus på födelsedagståget. Fina presenter fick hans också som han roade sig med hela följande dag sen. Före, mellan och efter måltiderna busade barnen rundor i hela huset. Trots att vi har gott om plats nu så var det väldigt skönt när de alla tog på sig skorna och gick ut och busade i trädgården istället haha.
 
Isac har så fina vänner och det värmer att se. Ingen dålig bonus heller att vi hittar fina vänner i deras föräldrar ♥ 
Det är inget som växer på träd. 
 
Det var en nöjd Isac som nattades den kvällen. Mamma och pappa somnade också direkt efter att vi hade landat på kudden :) 
 
Julia fick aldrig någon biverkning av vaccinationen. Isac däremot vaknade följade morgon och var öm i armen där han fick sticket och hade feber. Han låg nerbäddad i sin säng hela förmiddagen och fick en dos alvedon. Vid lunch piggnade han till och började leka med sina presenter från kalaset. På eftermiddagen började han må dåligt igen och fick en ny dos alvedon. 
 
Idag har vi varit på barndop för lilla Oliver. Son till våra vänner i Hörby. Isac var inte med då han inte är hemma denna helgen. Skönt för honom att slippa kyrkan. Julia skruvade på sig under hela dopet. Jag tyckte själv det var väldigt trevligt. Ljus och fin kyrka, vita kyrkor är alltid trevliga. Och det alltid med en liten tår i ögat man sjunger tryggare kan ingen vara och måne och sol. Sen man fick barn har man blivit så blödig haha. 
 
Efter dopet befann vi oss i en lokal där vi blev bjudna på både lunch och kaffe med tårta. Efter ett par timmar tackade vi för oss och körde hem. Ola som fick mail från sin chef angående något problem på jobb ville köra inom kontoret för att åtgärda problemet. Jag och Julia fick därmed se var pappa jobbar. Inget spännade precis. Skrivbord, datorer, skärmar, sladdar och miljoner knappar. Jag blev inte klokare på vad min man arbetar med. När folk frågar mig vad min man jobbar som så svarar jag att han är serveradiministratör, jobbar för infrastrukur teamet i Hörbykommun och är huvudansvarig för backupen. Vad allt detta innebär kan jag inte nu och antagligen aldrig förklara. Bara att lägga detta jag skrev här nu på minnet har tagit lååååånggg tid. Förr svarade jag bara att han jobbar med data i Hörbykommun haha.
 
Hemma var det åter till arbetet med huset. Igår var vi en sväng på bauhaus och inhandlade färg av olika sorter, penslar och olja till trädecket. Vi ska måla Isacs rum. Han bor tillfälligt i gästrummet tills vi är klara med hans riktiga rum. Huset har ganska nyligen blivit målad grått på fasaden. Det var tydligen mörkblått från början. När de tidigare ägarna målade om det grått så målades aldrig det vita som är runt knutarna på huset. Det har vi handlat färg till nu. Först ska det tvättas osv, förbarbetet är det viktigtaste som Ola ALLTID säger ;p
 
Trädäcket och alla trapporna på utsidan har blivit skubbade och där började vi olja in allt trä idag. Vi har även börjat spackla inne i Isacs rum ikväll. Vid frukosten imorse satt vi och skrev en lista på allt som behövs göras och i vilken ordning vi ska ta allting. Vi har iaf fått gjort en hel del sen vi flyttade in och det ser redan så mycket bättre ut. Vi ligger verkligen inte på latsidan här hemma. Både jag och Ola har skavsår på knogarna som vi skrubbar och står i. 
 
Nä nu har jag och mannen förtjänat att slänga oss på soffan och njuta lite av lördagskvällen. 
 
Julia med pappa i väntrummet på BVC.
 
Julia är nyfiken på alla människor på dopet men det är säkrast att hålla sig nära pappa ♥  

Dumma kliande

Stackars Isac har det inte lätt med sin pollenallergi.

Vi började dagen med att droppa i ögondroppar samt ta nässprey. När vi kom till dagis informerade jag fröknarna om allt ang allergin de senaste dagarna. Sa till Isac att om han upplevde det besvärligt med kliande under dagen så skulle han säga till fröknarna och de lovade att hålla ett öga på honom. Jag lovade att vakta luren och komma på studs vid minsta lilla.
Isac sprang glatt iväg med kompisarna till gungorna. De skulle börja dagen med att vara UTE, suck men ja inte oväntat. Alla vill väl vara ute när solen skiner.

Vid 12.00 tiden ringde dagis. Isac mådde inte så bra och de ville att jag skulle komma. När jag kom till dagis blev jag mött av ett par rödsprängda ögon och nässelutslag på kinder och halva ryggen. Det gjorde ont i mig att se honom. Jag vet precis hur påverkad man blir av sånt kliande. Ingen lunch hade han fått i sig för han var för upptagen med att klia sig. En fröken hade spolat av honom i vatten men det hjälpte inte.

Hem med pågen och ta mer ögondroppar och nässpray och i med honom i badet.
Satte mig och ringde vårdcentralen igen och sa till på skarpen att något mer måste göras än några droppar och spray. De talade med en doktor som ordinerade en halv tablett av min pollenmedicin. Han varnade för att Isac kunde bli mycket trött av den men jag sa att det blir han ju av allt kliande också. Fick iaf lovat att bara ge tabletten vid behov dom dagar då det behövs. Läkaren tror att med ett par dagars regelbunden användning av lomudal ögondroppar och nässpray morgon och kväll så kommer det ge resultat.

Isac ska duscha av sig varje kväll för att inte ta pollen med sig i sängen. Han badar redan varje kväll men nu är det slut på att bada för att sen sätta sig där ute i pyjamasen innan läggdags.
Jag hoppas att gräspollen som jag tror är den stora boven snart ska lugna ner sig.
Dumma kliande, hatar hatar hatar att min son har ärvt det eländet!

Mannen kom hem med bilen idag. Servad och som ny. Felet åtgärdat och det är skönt. Hela kvällen har Ola spenderat runt huset med hägtryckstvätten. Spolat av plattor och trädeck, trappor mm.

Jag har vattnat alla blommor och plantor. Gräset skulle behöva sig en dusch med vattenspridaren men just nu vill jag bara se den torka ut och dö..grrr!
Vi har massor med olika bär i vår trädgård. Så himla roligt! Just nu börjar smultronen och jordgubbarna att mogna. Kanske har vi egna gubbar till midsommar wohoo.





Isac 5 år!

Då är Isac äntligen en hel hand gammal :) Nu slipper han hålla nere andra fingrar när han ska visa andra hur gammal han är ♥
 
Gårdagen firades väldigt stillsamt. På morgonen överraskade vi Isac med frukost på sängen, sång och paketer. Han blev väldigt glad över uppvaktningen. Vi hade tänt ljuset i födelsedagståget och satt dit nr fem på en av vagnarna. Vi hade även blåst upp lite ballonger som lillasyster hade väldigt roligt med.
 
Ett av paketerna innehöll klart ett tåg som Isac själv har valt ut i leksaksaffären. Det går inte en födelsedag eller en julafton utan att Isac önskar sig något i tågväg. Han tröttnar ALDRIG ♥
En annan lyckad present var spindelmannen dräkten med ett litet armband där Isac själv kan skjuta iväg ett "nät" precis som spindelmannen gör. Vi visste att han skulle gilla den då han alltid lånar kompisens dräkt och springer runt och leker spindelmannen. Nu klär han sig i den här hemma och klättrar på både dörrar, möbler och diskbänkar till mammas förfäran :)
 
Vid lunchtid åkte vi ett par ärenden in till Jula, Rusta och Plantagen. Vi fick köpt mattor till ungarnas rum och nya planteringskrukor till mina tomatplator som vi fick i inflyttningspresent av våra grannar. 
 
På eftermiddagen kom morfar och Marie hit. Då kalasade vi på glass med olika såser och diverse tillbehör.
Isac fick en riktig värsting till vattenpistol i present och han älskar den. Han och pappsen busade ute i trädgården med den hela kvällen igår. Isac var mycket imponerad av morfars nya bil. Han tyckte nog att morfar var lika tuff som transformers när han fällde ner taket på sin bil :) Tack för att ni kom en gång extra utöver det riktiga kalaset i Juli ♥
 
På kvällen gick familjen en liten kvällspromenad. När vi kom hem grillade vi grillspett och sen hade vi mys i soffan. 
 
I helgen har Isac börjat klia sig i ögon och näsa. Nyst och runnit om vartannat. Imorse var han inte vacker när han vaknade. Knall röd och svullen i ögonen. Även lite flammig om kinderna. Ledsen och lätt irriterad var han också. Stackars Isac har fått pollenallergi precis som mor sin hade när hon var liten. 
 
Jag har vuxit ifrån mitt men kan än idag känna av lite kli vid höga gräshalter. Just gräset har höga halter nu och det kliar även på mig så jag får ta tabletter. Vi ringde vårdcentralen och de sa att allergimottagningen tar inte in en på utredning i första taget nu mitt i säsongen. De vill i första hand att man ska egenbehandla sig med receptfria läkemedel. Ola körde efter att han hade varit på banken och slutfört affären för vår gamla bostad till apoteket. Efter att Isac hade badat, fått i sig mediciner så mådde han mycket bättre. Vi har hållt oss inne hela dagen. Synd på det fina vädret med skönt för kliandet. 
Nu får vi bara vänta och se vad det blir av hans allergi. Håller tummarna att det inte sätter sig på luftvägarna som det gjorde på mig. Och vi hoppas även att när gräspollen har lagt sig att hans allergi också gör det. 
 
På torsdagkväll kommer kompisar från dagis hit och firar Isacs födelsedag. Han längtar och har själv fått välja ut ett gäng kompisar att bjuda. Jag fick sätta mig och ringa runt till alla föräldrarna igårkväll. Lämnar inte ut inbjudningar på dagis om man inte bjuder alla med risk för att någon som inte blir bjuden ser det och blir ledsen. Kan omöjligt bjuda alla, de är så stora barngrupper och med blandade åldrar. Tur att torsdagen avslutas med något roligt. På dagen ska vi på 1 års kontroll med Julia och 5 års kontroll med Isac. Båda två ska vaccineras. Ola följer med för han är mycket bättre med barnen på sånt än jag. Vill inte föra över min rädsla för sprutor på barnen. Har inga problem med att sticka andra som på jobbet men när det kommer till mig själv och barnen är jag inte så tuff haha. Isac vet inget ännu, vi tänkte förbereda honom ett par dagar innan då han redan är ganska rädd för nålar. Vi ska köpa hem emla kräm till honom att kleta på innan vi ska dit. 
 
Nu är mannen på väg hem i lånebil. Vår bil började klydda på väg mot hans jobb idag. Den är nu inlämnad på verkstad i väntan på nytt bränslefilter. Det började närma sig servicedags på bilen så nu är den uppbokad till det också när den ändå är inne på verkstaden. Är det inte det ena så är det det andra :S
 
Paketöppning på morgonen.
 
 Frukostbricka helt i Isacs smak :)
 
 Fortsatt frukost ute i trädgården..
 
 
Lite stor på Isac men storleken mindre hade varit för liten :S
Han fick iaf gott om muskler för pengarna haha
 
TÅG!!!
 
 Vattenpistol från morfar
 
 Morfars tuffa bil
 

Här har det hänt mycket!

Vill börja med att avsluta det förra tråkiga inlägget. Julia är frisk igen och vi tackar alla för omtanken.

Provsvaren visade virus men inget allvarligt. RS virus och annat hemskt var uteslutet. Ett vanligt förkylningsvirus som hon reagerade starkt på helt enkelt. Nu håller vi bara tummarna att hon hanterar kommande förkylningar bättre.

Vi har flyttat! Sov första natten här i tisdags. Vi har fått hjälp av vänner och familj med hur mycket som helst den senaste veckan. Men mycket har vi kämpat på själva envisa och sega som vi är jag och Ola. Vi tycker om att reda oss själva så gott det går.

Vi stortrivs i huset som fisken i vattnet. Ungarna också. Isac springer allt vad han kan i huset och på tomten. Här är så mycket plats skriker han. Vi har en egen grind i slutet av tomten som leder ut till Skytteskogen. Lyckliga Isac har en "egen" skog (även katten är ganska nöjd över detta haha). Isac drömmer om studsmatta och pool som han har önskat sig i födelsedagspresent av släkten. Han får se på kalaset som hålls för bägge barnen i July. Det fick bli så långt fram pga alla helgerna i Juni är uppbokade till allt möjligt annat, bland annat dop och midsommar. Ska iaf försöka hitta en dag nu snart att bjuda hit lite kompisar från dagis och ha kalas för Isac.

Idag var vi på toys r us. Där fick Isac gå runt och visa oss vad han tyckte om. Sen gick jag och barnen ut till bilen och pappa stannade kvar i butiken för att "låna deras toalett". Istället gick han in för att handla några av Isacs önskningar. Blev även presenter till Julia som snart också fyller år.

Nu står frukostbrickan redo med födelsedagatåg, inslagna presenter och ballonger redo för morgondagens sång och frukost på sängen för vår stora 5 åring. Herre Gud var har dessa åren blivit av? Vi är så stolta över Isac, fina stora Isac!! Du och lillasyster gör livet värt att leva.

Lägger upp lite bilder från bland annat gårdagen då familjen Glans var här och överraskade oss med både tårta och presenter till våra kommande födelsedagsgrisar. Alltid lika snälla!















Underbara rosor i vår trädgård ♡

Blåljus!

Inlägg skrivet av Ola Haraldsson..
 
Julia har ännu en gång lyckats skrämma skiten ur mig och Camilla. I torsdagsnatt fick hon väldigt jobbigt med andningen. Massa slem som inte ville komma upp och hon fick använda sig av alla sina krafter för att andas.
 
Vi ringde sjukvårdsupplysningen och de lyssnade på hennes anding och kopplade oss vidare till 112 som skickade ut en ambulans direkt. Undertiden svepte vi in Julia i en filt och gick ut för att se om det hjälpte hennes anding men det gjorde ingen skillnad. När ambulansen kom så konstaterades väldigt snabbt att hon skulle in till barnakuten.
 
Med blåljus i full fart in till Lund förutom ett snabbt stopp vid Gårdstånga där ambulansföraren kom bak till mig som körde med bil efter och skällde för att jag inte fick följa efter dem i 160-170 :-S Väl inne på barnakuten kopplade de upp Julia till likdan maskin som vi stirrat på hennes första vecka hos oss. Mardröm att se henne ligga där igen.
Hon fick andas syrgas och luftrörvigande hela natten och de tog massa blodprover och prover på slemmet i näsan. De gjorde lungröntgen som visade början till lunginflammation.
 
Vid lunch dagen efter kopplade de bort syrgasen och övervakning och även droppen. På läkarronden på eftermiddagen så fick vi lov att åka hem på permission utan någon fortsatt behandling. Nu mår hon bättre men är fortfarande rosslig i halsen men går helt klart på rätt håll. Vi väntar på att läkarna ska höra av och berätta vad provsvaren visar men de är ganska övertygade om att det rör sig om ett virus. Nu håller vi tummarna att det fortsätter på rätt håll så vi kan påbörja flytten till vårt nya hus imorgon.
 
 ♥

RSS 2.0