Många inlägg på en gång!

Familjen Haraldsson jobbar och står i ännu. Men inte är vi ledsna för det, det är ju ändå ingen sommar ute.
Det kanske aldrig blir någon men vi kan iaf fortfarande leva på hoppet att det fina vädret kommer när vi går på semester.
 
Trots jobb så lyckas vi hitta på mycket roligt också på våra lediga dagar. Vi har firat Julias 2 års dag, firat midsommar, gjort utflykter, umgåtts med vänner och familj och mycket mera!
 
Och det bästa har vi framför oss, semestern!! Vi längtar hela familjen men mest Isac och Julia tror jag. Det är lite barn på dagis nu och många fröknar som har semester. Det gör att främst Isac tycker att det är lite tråkigt att vara där då han saknar många av kompisarna. Kompisarna som är lediga ringer hem och frågar efter Isac hela tiden. Även lilla Julia frågar efter sin lediga bästis Lova varje gång vi kommer till dagis. Men håll ut ungar!! Tiden går fort, särskilt om man ser till att ha roligt undertiden. Sen är vi lediga fram till när skolan börjar, gött! Imorgon trotsar vi vädret och köper hem en ny pool! Detta året blir det en större så hela familjen får plats och med uppvärmare så det inte är iskallt hela tiden :) Vi ska även besöka en marknad och lite annat skoj sen vips så är semestern här!
 
Nu håller jag bara tummarna för att mina små älsklingar blir friska från sina förkylningar snart så vi kan ta nya tag nu sommaren 2015!!
 
Eftersom det blir så jobbigt med ett låååångt inlägg både för mig och för er som läsare så har jag delat upp det i fler kortare inlägg istället. Ni får skrolla er neråt...trevlig läsning ♥
 

Med lite tålamod och starka önskningar från oss alla så blir det säkert lite sol och värme snart, fingers x!!

Ledig dag i Lunds stadspark.

Häromdagen tog jag och barnen tåget in till Lund. Vi åt lunch på stan och besökte lite butiker för att spana på sommarrean. Efter detta nådde vi till sist målet som var stadsparken. Där matade vi ankorna som blev ganska framfusiga och skrämde lilla Julia. Hon gömde sig bakom storebror hela tiden :) De var hemskt hungriga och många!!
 
Den stora lekplatsen i parken har verkligen blivit fin. Där hade barnen hur mycket som helst att busa runt på! Solen sken på oss och det var en underbar dag. Det var mycket folk där och jag kände att jag inte riktigt räckte till. Även om Isac är stor nu och klarar sig mycket själv så vill jag inte tappa blicken ifrån honom. Inte bland alla dessa människor på en så stor yta. Han hittar inte där och man vet aldrig vad det kan finnas för skumma typer som lurar med sig barnen. Lilla Julia springer ju på sitt håll också och de vill ju till olika saker hela tiden. Ett par extra ögon, armar och fötter hade inte varit fel att ha denna eftermiddagen. Nästa gång får bli när Ola kan följa med.
 
Isac började känna sig hängig och det var dags att åka hem. Började misstänka att han inte mådde riktigt bra. Barnen fick varsin glass när vi väntade på tåget och de verkade nöjda med dagen. Hemma sen åkte barnen i badet och efter kvällsmaten satt de trötta och nöjda i soffan och tittade på barnprogram.
 
Isac hade lite problem med pollen som han konstigt nog har fått under alla besöken in till Lund den senaste tiden. Han känner inte av något hemma i byn vilket jag inte förstår då vi har mycket mer natur i våra omgivningar än vad Lund har. Vi har ju stor gräsmatta med tomt in till skogen och aldrig att det kliar på mig eller Isac hemma. Men även jag nyser när jag är i Lund så något konstigt är det ju.
Ola var på vårdcentralen med Isac i våras för att vi skulle vara förberedda på årets pollensäsong. Vi har haft mediciner hemma (alla är receptfria) och vi ska även föra dagbok på när han får utbrott och hur dagen har sett ut då. Som tur är har vi inte behövt detta än mer än på de få gånger han har reagerat på något när vi har varit iväg.
 
Natten efter besöket i stadsparken fick Isac en mycket besvärlig rethosta. Snorig var han också. Efter alvedon, nässprej och hostmedicin lyckades han tillsist komma till ro. På morgonen mådde han inte bättre. Han orkade inte gå till dagis så barnen fick stanna hemma. Även Julia hade börjat snora. Ola kom hem på eftermiddagen och tog hand om barnen så jag kunde sova inför helgens nattjobb. Isac blev hämtad inför sin helg borta då han själv valde att åka trots att han inte mådde vidare bra. Precis innan han blev hämtad blev han mycket sämre men iväg åkte han och han har inte mått vidare bra borta heller. Han har det bra där med men det ska bli skönt att få hem honom. Man är trots allt en hönsmamma och vill pyssla om sina barn när det är sjuka.
 
När jag kom hem från jobb imorse möttes jag av en trött pappa. Julia hade hållt honom vaken hela natten. Nu var det hennes tur att bli riktigt sjuk. Hennes hosta utveckades till astma som den alltid gör tråkigt nog. Hon blev mycket sjuk :(. Som tur är har vi medicinerna som gör livet lite lättare för henne. Lillfisen kräkte ner hela min säng där på morgonen, det var slemmet som kom upp. Jag har haft svårt att sova pga oron för Julia.
Jag somnade gott sen efter lunchtid och sov fram till kvällsmaten. När jag vaknade möttes jag av en liten flicka som redan mådde lite bättre och det var skönt att se. Lite lättare att bege sig mot jobb igen och veta att Ola inte är ensam när hon är som sjukast för det kan bli ganska läskigt. Det värsta är att man har sjukstuga nu mitt i sommaren!! Det är slutet på juni och barnen är förskylda med feber!!! Det är mer höst än sommar just nu känns det som :(
 
Krya på er mina älsklingar!! Imorgon är mamma ledig och familjen är samlad igen. Även på måndag är jag ledig och då ska det bara mysas där hemma och samlas nya krafter ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla mina favoriter på samma bild förutom katten ;)♥

Det är nog lite närmre till himlen från stehag <3

Jag älskar vår trädgård så här års! Rosorna och allt annat blommar. Pga av kylan så är mycket försenat men vi har bär på gång i hela trädgården. De behöver bara mogna. Rädisorna som vi sådde har börjat gro och tomatplanterna frodas. Gräsmattan är grön och har aldrig varit så fin. Vår nyinköpta robotgräsklippare får verkligen gräsmattan att må bra. Familjen har döpt honom till R2D2 :) Så skönt att alltid vakna eller komma hem till en nyklippt gräsmatta!
 
Vi har rivit ner taket på uteplatsen. Det var ett billigt gammalt plasttak. Så fort solen är framme gick det inte att sitta där för plasttaket gjorde att det blev hundra grader varmt där under. Vi har istället satt upp en paviljong och uteplatsen är så mycket mysigare nu. Vi är nöjda med att ha det så tills den dagen det ska byggas uterum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sofieros kungsträdgård

En söndag åkte vi med våra grannar till Sofieros kungsträdgårg. Det var uppehåll hela dagen och solen vågade till och med visa sig. Det är ett mycket vackert ställe och vi njöt alla av omgivningen. Lunchen åt vi i deras resturang som har utsikt över ägorna och över havet, oslagbart!! Maten var riktigt god och Isac som hade dagen innan fått en riktigt chock av den höga gräspollen fick välja vad han ville att äta som plåster på såren. Vår son som är en riktig räkälskade valde den största räkmackan han kunde tänka sig!! Lilla Isac åt räkmacka för 170 kr!!!!! Ojojoj men han delade den med sin syster så man får ju slå ut summan på två iaf :)
 
Barnen till sin förtjusning hittade tillsist den kungliga lekplatsen :) Den var riktigt fin och där stannade vi ett bra tag och lekte. Vi avslutade med att sitta på en stor gräsmatta och njuta av solen och varsin glass.
 
Vi hann inte mer än hem för att sen gå iväg igen. Dock inte längre än in till grannen som bjöd på middag. Vi grillade och avslutade sen kvällen med att bada allesammans i deras pool. Isac som fick simglasögon, snorkel och simfötter när han fyllde år simmade såklart runt i dessa. Julia plaskade glatt runt men höll hårt i antingen mamma eller pappa hela tiden. Det roligaste för barnen var dock att hoppa från kanten och låta pappa fånga dom. Inte illa att kunna bada ute en ganska kall junikväll. Fint med uppvärmd pool och pooltak!!
 
Roligt att vi har så fina vänner boendes precis intill oss. Att ha bra grannar är värt så mycket ♥
 
Isacs mäktiga räkmacka :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prinsen och prinsessan i den kungliga trädgården
 
 
'
 
 
Den underbara utsikten från bordet där vi åt lunchen!!
 
Vi fick till sist se en midsommarstång och ingen dålig sådan!
 
 
 

På besök i Örtofta

En dag tog jag och barnen tåget till Örtofta. Där hälsade vi på hemma hos Lindas pappa.
Linda var där med lilla Kian och jag fick äntligen gosa med mitt lilla gudbarn igen. Så söt han är!!!!
 
Julia somnade i vagnen på vägen dit. Det gjorde att iaf en av oss mammor fick dricka kaffet ifred ;p
Isac hade mycket att berätta för tant Linda om sin födelsedag, den kommande semestern och skolstarten till hösten. Han berättar allt så himla stolt ♥
 
När Julia hade vaknat blev det lek både ute och inne. Barnen fick träffa och klappa två marsvin och det blev en härlig dag ute på landet med nära och kära.
 
Här är vi alla tre omringade och förtrollade av lilla Kian ♥
 
Så fin, tant Millas påg!! 
 
Isac älskar alla små bebisar och Kian var inget undantag. Är det verkligen Tiddis lillebror sa han?
 

Midsommar 2015

Jag jobbade natten till midsommarafton. Ola väckte mig vid 13.00 på högtidsdagen. 
Då hoppade jag i duschen sen körde vi raka vägen och satte oss vid ett dukat midsommarbord och det blev ingen dålig frukost för Camilla :)
 
Vi firade midsommarafton hemma hos Olas kollega och hans familj. Där var vi flera andra familjer. Vi åt gott, barnen lekte och där fanns även ett härligt hundgäng som busade med varandra. Synd lite på vädret för det gjorde att vi inte var ute mer än när hundarna behövde kissa. Men vi satt hela tiden ute i deras uterum så visst kändes det lite grann som att man satt ute iaf.
 
När klockan blev så mycket så barnen började bli lite trötta och gnälliga så tackade vi för oss och körde hem. Nöjda med midsommaren 2015, ett stort tack till vännerna för allt ♥
 
Midsommarafton kommer alltid kännas extra värd att fira för oss. Det var på denna dag då vi blev utskrivna från sjukhuset med Julia när hon föddes. Den känslan att få henne friskförklarad och få komma hem efter en skräckvecka på sjukhuset kommer vi aldrig glömma!! ♥♥♥
 
Denna söta blomsterkrans beställde jag hem till Julia. Den är handgjord från Oskar och Ellen. Mjuk i tyg med resårband där bak. Perfekt för små barn istället för riktiga kransar som mest sticks och går sönder.
 
 
Lilla Sam önskar glad midsommar!
 
Det gör även flickorna Haraldsson ♥
 
 

Hästridning hos syrran!

Vi har varit och hälsat på min syster i stallet där hon har sin häst. Både jag och barnen fick rida.
Isac och Julia älskar att rida häst och de ville ju aldrig kliva av honom. Jag tog mig en liten tur också men han är i det största laget för mig. Jag är ju trots allt höjdrädd. Jag litar på hästen och känner mig trygg med honom men vad hjälper det när man får svindel? Haha gammal och tråkig har man blivit. Isac tjatar dock efter en egen häst nu stup i kvarten. Fortsätter detta får man kanske ordna in honom på ridskola. Vi får se, vi har ju både Jessie och morfar U som kan ordna lite hästridning ibland när suget tar över :)
 
 
 
 
 

Tack Jessie!! ♥

Isacs nya rum!

Här kommer bilder på Isacs nya rum! Hans nya säng gjorde sig bättre inne på Julias rum så barnen har bytat rum med varandra. Det blir riktigt bra och både trivs mycket bra med sitt byte.
Isac älskar sin nya säng! Han har slutat vara mörkrädd tack vare den. Han säger att tack vare att han sover högt uppe så kan inte monsterna ta honom, gullunge ♥
 
Det saknas lite detaljer inne på Isacs rum. Har lite saker som är beställda och på väg hem till brevlådan.
Men i det stora hela är det färdigt och så här ser det ut!
 
På hyllorna har Isac bland annat sina favorittåg.
 
Isacs fina namntavla, Julia har en likadan i rosa och jag älskar dom!
 
En tavellist ovanför sängen var en bra lösning till att ha lite böcker och sin DS på.
Så slipper han klättra upp och ner när han vill läsa uppe i sin säng.
 
 
 
Hamstern Mario har självklart följt med i flytten till det nya rummet :)
Egen dator har pappa ordnat till honom med star wars som en självklar screensaver.
Isac känner sig som världens största och stoltaste 6 åring med eget skrivbord, taggad inför skolstarten i höst!
 
Ljusslingan blev pricken på i:et, det gjorde verkligen rummet mycket mysigare!
 
Smidig förvaring med hyllor och garderob!
 
En ny matta införskaffades för att ge rummet lite färg.
 
 

Julia 2 år

Tänk att vår lilla prinsessa redan är 2 år!! Snart är tiden med bebisar bara ett härligt minne och ingen verklighet längre. Barnen växer så fort så man hinner knappt med. Samtidigt är det så roligt att se varje steg dom tar och deras utveckling.
 
På Julias födelsedag väckte vi henne med frukost och paket på sängen. Jag var ledig från jobb så vi hade en mysdag hemma. Isac lekte med sin bästa kompis hela dagen. Först hemma hos oss och sen fick Isac följa med kompisen hem. Då passade jag och Julia på att gå till lekplatsen bara hon och jag. Hon älskar att gunga så självklart skulle hon få göra det på sin dag.
 
När pappa slutade jobbet åkte han och hämtade Isac hos kompisen och sen körde de och handlade en god bit kött. Den grillade vi till kvällsmaten och vi satt ute och åt. Ett trevligt avslut på dotterns födelsedag.
 
Vi hade Julias bästa vänner och deras föräldrar hemma hos oss en lördag för att fira Julia. Då satt vi också ute och åt och vi bjöd på tårta. Prinsessan fick fina presenter från vännerna och var nöjd med sitt uppvaktande.
 
Efter kalaset överraskade mannen mig med att säga åt mig att gå och packa en övernattningsväska. Det fick jag snällt göra och sen packades vi in i bilen. Ingen aning om vart vi var på väg. Först stannade vi till i Trelleborg för att lämna Julia hos Olas syster. Hon skulle visst passa Julia över natten. Julia vinkade glatt iväg oss när vi gick och var glad över sin tid tillsammans med faster Tina. Iväg igen utan att veta målet. Målet blev smygehamn och hem till svärfar. Där stod han med ett fint dukat bord i uterummet. Han hade grillat och gjort så god och fin middag.
 
Efter maten tog Ola med mig ner till stranden. Där fanns ett stort tält uppsatt och det var uppställt till matservering och fest. Tyvärr så hade det Ola tänkt överraska mig med blivit inställt i sista minuten pga ovädret som var på väg in. De hade varnat för åska och kraftig blåst. Så typisk!! Vi skulle se Danne Ståhed spela. Så synd, Ola som hade ordnat denna överraskingen med barnvakt och allt och så blev det inget.
Vi gick en runda på stranden och hann tillbaka hem till svärfar innan den stora skuren kom. Vi tände ljus, drack öl och lyssnade på musik i svärfars uterum hela kvällen istället. Det blev nästan lika bra det. Det var mysigt att sitta där och lyssna på regnet och ha egentid med mannen.
 På morgonen efter vaknade man till kaffe och nygräddade bullar. En sån lyx att bli uppassad!! 
Tack älskling för den fina överraskningen! Jag har världens bästa man och svärfar för den delen ♥
 
Barnen blev faktiskt firade en gång till. Morfar U och Mona som var bortresta när barnen fyllde år ville också fira dom sen i efterskott. Vi blev hembjudna hem till dom på midsommardagen och där blev det presenter, kaffe, tårta, hästridning och bad i poolen. En lyckad dag får jag säga. Och så fint för barnen med raketljus i tårtan och ballonger överallt.  
Barnen kan inte klaga, de har verkligen blivit firade från alla håll och kanter. ♥
 
En liten nyfödd Julia ♥
 
 För två år sedan blev Isac en stolt storebror
 
Här får prinsessan blåsa ut ljuset på födelsedagens morgon.
Nöjd tös med nyöppnade presenter och frukost på sängen
 
2 ÅR!!!
 
Finaste älskade pippilotta ♥ Mamma och pappa kan inte förstå var tiden har blivit av? ♥
 
 
 Här är Isac när han fyllde två år ♥
 
 Isac hade sin bästis hemma på Julias födelsedag. Här spelas det mindcraft :)
 
Tårtan som vi bjöd på när Julia hade kalas för vännerna.
 
Föräldrarna åt tårta och barnen fick glass!!
 
Klart att det skulle finnas ett slott ute i trädgården när alla de små prinsessorna skulle träffas!
 
 
 
Ett av många ljus för Julia att blåsa ut :)
 
Vännerna kom med fina presenter.
 
Jag och Sam njuter ute i svärfars uterum ♥
Här firas prinsessan hemma hos morfar U och Mona.
 
Och även Isac blev firad i efterskott!
 
 Barnen tyckte att det var spännande med en raket på tårtan!
 
Ojjjjjjjjjj....woooow!!! :)
 
 Glass och ballonger! Isac njuter :)
 
Hästridning ute i det gröna!
 
 Bad!!! Vilken lycka!
 
 
 
 
 
 
 
Gordon ville hela tiden få sin boll kastad ♥
 
Joey vaktar badgästerna
 
Även jag fick en present av pappa U och Mona.
De hade hittat en passande sak till mig när de var på sin utlandsresa. Gissa vem som blev väldigt glad? ;) ♥

Isac 6 år!!

Här har det hänt mycket sedan sist! 
 
Jobb, föräldrarmöten, utvecklingssamtal med mera med mera! Vi var en kväll inbjudna till skolan för att träffa Isacs nya lärare och skolkamrater. Det var spännande och mycket trevligt. Isac hittade snabbt sin bästa kompis och de höll varandra i handen hela kvällen. 
 
Vår stora kille har fyllt 6 år och det har denna morsan fortfarande svårt att ta till sig. Vi närmar oss semestern och det innebär också slutet för Isac på dagiset som han går på. Det är också en sorg att ta sig igenom även om det är med spänning och glädje som han ska börja i skolan till hösten.
 
I lördags hade vi släkten här på kalas. Vi hade tur med vädret och satt ute och åt. Barnen fick massor med presenter och de fick allt de önskade sig. Kalaset var även för Julia eftersom hon också snart fyller år.
 
I söndags hade Isac kalas för sina närmsta vänner. Det var fullt ös här hemma hela eftermiddagen och det var två trötta päron som somnade tidigt den söndagskvällen :) Isac var nöjd med sitt kalas och sina presenter. Hela kalaset gick i starwars tema. Godispåsar, ballonger, sugrör, servetter mm hade alla starwarstryck. 
 
I måndags väckte vi Isac med frukost på sängen och sång samt presenter. Förmiddagen spenderade han på dagis där de hade avslutningsutflykt. De besökte en bondgård och hade fika med sig. Isac fick ta en kompis med sig hem från dagis och det blev klart hans absoluta bästis som följde med. Pojkarna spenerade hela eftermiddagen med att bygga lego och leka ute i trädgården samt spela tvspel. 
 
På kvällen fick Isac bestämma kvällsmat och efterrätt. Sen påbörjades det stora projektet med hans present från oss. En loftsäng!! Loftsängen passade inte in i hans rum så han och Julia fick byta rum. Det blev ett större projekt än vad vi hade räknat med men bra blev det! Isac älskar den. Han sover mycket gott i den och klarar stegen utan beskymmer. Att han har ett eget skrivbord är han mycket stolt över. En egen dator och ett tufft bäddset som han fick i födelsedagspresent är också värt att nämna.
 
Jag bjuder på en del bilder från den senaste tiden. Bilder är mycket roligare än en lång läsning :) Ett stort tack till er alla som har gratulerat och firat våra älskade barn!! ♥
 Jag och barnen har tagit en bit av sommaren med oss in! Doftar underbart gott!!
 
 Jag och min älskade lilla Sam..han piggar alltid upp hur trött man än är ♥
 
Jag har varit hos frissan och klippt lugg. Det är längesen jag hade lugg nu och kände för en förändring. Tröttnade på att inte ha någon vidare frisyr och jag trivs bäst i lugg. Så klipp klipp!! 
 
Pga stress av olika anledningar den senaste tiden så åkte jag på magkatarr.
Efter ett par dagar liggandes i pyjamas på soffan så blev jag kvitt eländet!  
 
 Min fina väggtext i klädkammaren.
 
En lördag morgon blev jag och mannen hämtade av morbror Micke i hans fina jänkare. Vi följde med på bilträff i Hässleholm och hade en mycket trevlig dag. Tack till Micke för denna dag och tack till pappa U som passade Julia åt oss!! ♥ 
 
Det har varit en kall vår, här står Isac i sin dunväst när vi vid samma tid förra året badade i poolen.  
 
På morsdag blev jag väckt med presenter från mina kärlekar. Vilket härligt sett att vakna på! Resten av dagen spenderade vi på ett barndop i Trelleborg. Olas barndomsväns son blev döpt. Barndop är alltid fint att gå på.
 
Så blev det lite värme till sist ♥ 
 
 Isac vattnar trädgården med världens största vattenpistol. Mamma behövdes visst också bli vattnad ;)
 
Sam har hittat en solig plats inne i huset :) 
 

SLÄKTKALASET
 
 
Julia med farfar på kalaset ♥
 
 Maria, Glenn och lilla Alice
 
 Kalasfina prinsessan!
 
 Mira höll Sam sällskap.
 
 Isac med kusin Linus!
 
 Här har vi tänt ljusen på tårtorna och alla sjunger för barnen ♥
 
 Isac har blåst ut sina 6 ljus, Julia fick lite hjälp av pappa.
 
Linus hjälper Julia med hennes teckning.  
 
 Paketöppning!!
 
 
 
 
 
 
 Lilla Alice ♥
 
 Världens finaste Julia ♥
 
 Vi hade tur med vädret!!
 
 Morfar och Marie gungar med Gabriel.
 
 
 Glad kalaskille!
 
 Gott med mat!!
 
 Jag och mannen var uppe med tuppen och gjorde alla tårtorna! Vi är ett bra team älskling ♥
 
 Härligt grönt ute i trädgården nu. Barnen fyller verkligen år i rätt tid på året ;)
 

ISACS KALAS FÖR KOMPISARNA 
 
Isac äter inte tårta så istället serverade vi en tåg-glass-tårta :) vad passade bättre till vår lilla tågälskare?
 
Paketer igen!!
 
Spännande att öppna paketer!
 
Vad hade vi gjort utan den där studsmattan? :)
 
 Starwars ballonger!!
 
 Ännu mera starwars :)
 
 Stolt blivande 6 åring i väntan på sina kompisar.
 

ISAC 6 ÅR
 
Det var då...tänk att han har varit så liten. Tiden går så FORT! 
 
 Här är jag när jag fyllde 6 år. Nog är Isac lik mor sin
 
Här sitter vår lilla 6 åring. Morgonen på sin födelsedag. Han fick ett nytt tvspel av oss och var ju tvungen att prova det med en gång!! :)
 
 Så här ser sängen ut som han fick av oss. Den står nu färdigmonterad inne på Julias gamla rum. Bilder kommer sen när allt är klart. Har lite hyllor och annat som ska på plats först.
 
Isac med sin bästa kompis som han hade med sig hem från dagis på sin födelsedag. Här är pojkarna i full fart med att bygga lego som Isac fick i present.
 
 
 Och så lite lek i trädgården!
 
 

RSS 2.0