Sam 6 månader

Tänk att vår lilla mini fyller 6 månader idag. Inte ser han då ut att vara 6 månader. Denna lilla hundras kommer alltid se lite valpig ut tack vare sin storlek och inte gör det mig något. Gullig delux, grattis Sam ♥
 
I torsdags förra veckan hade Isac tid hos tandläkaren. Allt såg bra ut, inga hål men lite skada på emaljen :(
De frågade hur ofta han får äta godis och om han drack läsk ofta. Gud nej svarade jag. Han får godis på fredagarna men aldrig någon läsk mer än på väldigt speciella tillfällen som om det bjuds på kalas eller annat.
Vi har det aldrig hemma. Saft är väl den onyttigaste drycken vi har här hemma. Men oftast är det kolsyrat vatten eller mjölk som vi dricker. Det tyckte tandläkaren var ok men undrade då hur emaljen kunde vara skadad som vid förmycket läsk och godis. Ja säg det, jag kan ju inte ansvara för mer tid än den han är hos oss. Vi borstar även hans tänder morgon och kväll. Först får han själv borsta sen borstar vi. Vad mer kan vi göra? 
Isac var duktig hos tandläkaren. Satt fint i stolen och gjorde precis allt som dom bad honom att göra. 
 
Efter besöket hos tandläkaren var det tid för lunch. Jag och barnen hann precis in på en trevlig resturang innan regnet kom. Där satt vi sen och åt gott och lyssnade på regnet. Härligt!
 
I helgen har jag jobbat. Lördagen spenderade barnen med pappa. De gick till skogen och Isac visade alla gömmor och kojor som han har gjort tillsammans med kompisarna. När de kom hem åt de lunch sen vaknade jag till livs framåt eftermiddagen. Igår var Isac hos en kompis hela söndagen. Julia var hemma med pappa. De gjorde våfflor och lekte på hennes rum hela dagen. På eftermiddagen när jag hade vaknat körde Ola iväg och hämtade hem grabben sen spenderade vi eftermiddagen vid köksbordet. Där la vi pärlbrickor och ritade teckningar tillsammans.
 
Idag har jag varit ledig från jobbet. Vi gick upp till öppna förskolan. Där blev det lek, sång och fika som vanligt. Barnen hade skoj och jag med :) Det var så fint väder när vi gick där ifrån så vi tog en tur till lekplatsen på vägen hem. 
 
Sitter här nu och försöker planera in barnens kalas. Det närmar sig Juni månad och Isac påminner oss dagligen om sitt kalas för både släkten och vännerna. Helt lätt är det inte då jag jobbar alla helger vi har Isac under en ganska lång period. Men nu har jag hittat en tänkbar helg och hoppas på att jag får ta ut semester då. Surt att behöva slösa två semesterdagar till det men inget att göra åt det. Isac gnällde också på mig i lördags och sa att det är tråkigt när jag måste jobba helg. Jag förklarade för honom att så är det ibland men att det snart är sommarsemester. Då är vi lediga hela familjen tillsammans under en lång period med massor av roligheter att se fram emot. 
 
Nä nu kan lillasyster gott vakna. Tänkte att vi skulle baka lite, det är ju chokladbollens dag idag! Nu blir inte tandläkaren glad på oss ;) ♥ 
 
Barnen på öppnaförskolan idag och på lekplatsen. 
 
I förra veckan kom min beställning med foton hem. Jag kunde då göra klart min älskade
fotoram i sovrummet ♥
 
Isac och Julia i väntrummet hos tandläkaren. 
 
 Barnen på resturangen efter tandläkarbesöket ♥
 
Och här kommer tre bilder på vår lilla 6 månaders svansbebis som glatt rullar sig i gräset ♥
 
 
 
 

2 års bröllopsdag

Då var denna långledigheten slut och jag är snart redo för att bege mig iväg mot jobbet.
 
Förra helgen var vi på Leos lekland med familjen Glans. Barnen lekte i flera timmar och vi var helt slut när vi kom hem :) Alltid skoj att träffa vännerna!! ♥ Söndagen spenerades i trädgården med allt nödvändigt ont den kräver. Isac hade en kompis hemma hela dagen. 
 
På onsdagen tog jag och barnen oss till Hörby och hälsade på mannens jobb. Isac hittade med en gång spelhörnan och Julia följde glatt efter och fick en egen spelkontroll. När mannen slutade jobbet åkte vi till Nova och Julia fick en ny sommargarderob. Isacs sommargarderob är nu också komplett, det sista trillade ner i brevlådan i torsdags. 
 
Jag och mannen har firat vår 2 års bröllopsdag och det gjorde vi på ystad saltsjöbad. Där fick vi varsin morgonrock och ett par badtofflor sen spenderade vi hela förmiddagen inne på deras spa. Helt underbar miljö med utsikt över havet och världens bästa service. Jag och mannen kände oss verkligen som nya människor när vi åkte där ifrån. Barnen hade vi samma morgon varit och lämnat hos morfar U. Han och Mona skulle passa dom över dagen och natten. Det ingick liksom barnpassning i presentkortet jag fick av honom i 30 års present på Ystad saltsjöbad ;)
 
Hos morfar U hade barnen det riktigt gott. De bakade tillsammans med Mona och hade ett eget lekrum fullt med nya leksaker blandat med mina gamla som pappa har letat upp. Isac hade fått nytt starwars bäddset av morfar U och var mycket lycklig över detta. Han hade även tillgång till en Ipad fullt av spel. Dagens ungdom. Hemma har Isac alla spelkonsoler och ipads och laptops, på dagis är det ipad och hos morfar är där ipad. Vart ska det sluta? ;) 
 
Efter att jag och mannen var klara med vårt spa så avslutade vi besöket med en god lunch på deras resturang. Vi tog oss sen vidare in till Ystads gågator och där besökte vi lite olika butiker. Jag handlade en liten seglelbåt att ha i fönstret här hemma. Mannen köpte nya sommarkläder till sig själv. 
 
Hemma på kvällen grillade vi och lyssnade på musik, dansade och umgicks. Lyx att vara barnfria, det händer ju aldrig! För att inte tala om en god natts sömn och SOVMORGON!! 
 
Vi hämtade barnen på fredagsförmiddgen. Julia som redan hade börjat bli förkyld när vi lämnade henne var rejält förkyld när vi kom dit. Näsan var som en kran.
På vägen hem somnade Julia i bilen men jag smet snabbt upp till Linda och Ola väntade i bilen med Julia. Jag var ju tvungen att träffa mitt lilla gudbarn Kian som kom till världen den 27/4 ♥ Underbart söt det lilla livet och tant Milla grät ju av lycka!!
 
Väl hemma började Julia få feber och luftvägarna var mycket ansträngda. Hon har sen varit risig hela helgen men utan någon mer feber. Slemmig i luftvägarna och snorig även hängig och ledsen. Ett mirakel trots allt att vi hann fira vår bröllopsdag, det måste legat precis på håret till att bli inställt. 
 
Stackars prinsessan. Mår bättre idag men mannen har jobbat hemifrån så jag kunde vila inför nattjobbet. Isac har varit på dagis som vanligt men Julia fick denna dagen extra till att bli bra. Så får vi se hur hon mår imorgon.
 
Igår var Isac på kalas hos en kompis i byn. Han hade så himla roligt och gör inget annat än pratar om sitt eget kommande kalas som han ska ha för både kompisar och släkten. Av oss har han önskat sig en loftsäng med inbyggd trappa, skrivbord och garderob. Phew, ja det är bara till att börja spara ;)  Det är något väldigt magiskt med att ha en trappa upp till sin säng. Inte så magiskt för mamma att renbädda men jaja nog börjar han bli för stor för sin lilla barnsäng och han behöver ju verkligen ett ordentligt skrivbord nu vår blivande skolpåg! ♥
 
Tack till mannen för en underbar bröllopsdag och ett STORT tack till pappa U och Mona som passade barnen. De smider redan planer för sitt nästa besök ;) ♥
 
 Julia, Isac, Max och Matilda på Leos lekland.
 
 Julia tycker att bollhavet är roligast!
 
 Mina hjärtan ♥
 
 Jag och Isac pigga och utvilade på vår långledighet :)
 
Barnen hälsar på pappas jobb och lånar deras spelhörna :)
 
 Ystad saltsjöbad, love it!! ♥
 
 Mr & Mrs Haraldsson, 4 år tillsammans, 2 år gifta! Tiden går fort när man har roligt. Älskar dig ♥ 
 Det är SOMMAR, det är GULD och GRÖNA SKOGAR :)
 
En segelbåt som jag köpte i en liten butik i Ystad på min och mannens bröllopsdag.  
 
 Isac bakar hemma hos morfar U och Mona. 
 
 Provsmakar resultatet.
 
 Barnen har ett eget lekrum hemma hos morfar U, inte illa tycker Julia som har hittat mammas gamla dockor.
 
Pappa har hittat min gamla silvervagga som morfar en gång i tiden har gjort till mig. Den spenderade jag hela lördagkvällen med att putsa och få fin igen. Så glad att den är hittad!
 
Den 27 April kl 12.42 föddes mitt lilla gudbarn Kian. Han vägde 3200 g och var 51 cm lång. 
Grattis till Linda och Andy som blev lyckliga tvåbarns föräldrar och grattis till Tindra som blev stolt storasyster ♥
 
 
 
 Första mötet med Kian 1/5-15 ♥
 
Mamma med sin lilla sjukling ♥
 
 Finaste Isac redo för att gå på kompisens kalas ♥
 
 Hela familjen på väg hem från kalaset i söndags. Skogpromenaden som leder hela vägen till vårt hus ♥
 
 Igår hade vi jordgubbar till efterrätt, mums!!
 
Lilla Julia hemma sjuk idag, tröstar sig med Sam ♥
 
 Hihi Julia spexar med en låda på huvudet :)
 
 Isacs nya vår/sommar garderob. Långärmat, stickat, tshirtar, pikèer, boxers, byxor, shorts, strumpor, keps, solhat, pyjamaser, väst, vindfleece och två par skor. Allt finns inte med då lite redan är använt och hamnat i tvätten. Syns det att mamma gillar blått? ;) 
 

RSS 2.0