There is no place like home for the holidays!

 
Nu är familjens Haraldssons hem julpyntat! Även granen är på plats och vi klädde den igår samtidigt som vi lyssnade på julmusik. Tack vare snön där ute kändes det inte alls som att vi tjuvstartade julen, tvärtom!
Hela familjen hade verkligen den rätta julkänslan. På kvällen när barnen var nattade satte jag och mannen oss i soffan för att se solsidan. Alla adventljusstakarna och granen lös, värmeljus tända och brasan lika så. Ute låg snön vit och glittrade till skenet av ljusslingan mannen hade satt upp. Julen är minst sagt en mysig tid!
 
Idag har jag och barnen varit på öppna förskolan och lekt. Isac fick ledigt från förskolan för att följa med för idag var det syskonfotografering där. Jag tycker inte att man tar ledigt från skolan för sånt egentligen.
Hade han haft någon sjukfrånvaro detta året så hade jag aldrig gett honom ledigt men han har inte missat en endaste dag. 
Meningen var att Sandra och Maria samt deras barn också skulle komma dit. Tyvärr så var det säkrast för dom att stanna hemma pga det glashala väglaget. 
 
Barnen var så duktiga inne hos fotografen. Det är samma fotograf som alltid har fotograferat dom och han är bäst. Aldrig att en bild har blivit dålig och han anstänger sig så för att få barnen att skratta. Inte ens jag kan hålla mig när han är i farten :)
 
Förutom fotografering blev det bus och lek med alla de andra barnen. Sångstund och avslutningsvis fika.
På vägen hem hade Isac snöbollskrig med några kompisar från skolan. Det var fler föräldrar som hade låtit sina barn få ledigt inför fotograferingen vilket var skönt att se. 
 
Imorgon är det åter till arbetet och jag kan sova gott efter nattskiften vetandes att allt julfix här hemma är gjort!
 
Två nyvakna barn som förväntansfullt tittade ut söndagmorgon för att se om snön låg kvar ♥
 
Vi har gott om snö ute i trädgården!
 
 På väg hem från öppna förskolan idag.
Julia har det varmt och gott i vagnen och Isac har snöbollskrig med kompisen. 
 
 Äntligen lite ljus i mörkret!! 
 
 Barnen klär granen ♥
 
 Julia en aning svartsjuk på lilla Sam hihi :) ♥
 
 Här ser ni förresten resultatet hos frissan. Före, in the making och efter haha. Vinterpälsen 2015!
 

It`s beginning to look a lot like christmas!

 
I onsdags när jag hade vaknat var jag hos tatueraren och fyllde i min nyaste tatuering. Min mans initialer som jag har på mitt vänstra ringfinger. Den hade som väntat tappat en del färg. Det är svårt att få den att läka bra där den sitter. Jag använder mina händer väldigt mycket! Både som mamma och som undersköterska. Är mycket i vatten när jag tvättar och städar eller när jag är på jobbet där händerna ska spritas jämt och ständigt.
Tatueraren var snäll och fyllde i den igen gratis. Jag var rädd om min tatuering förra gången men denna gången är jag ännu mer rädd om den. Försöker hela tiden tänka mig för när jag använder den vänstra handen. Det är svårt!! Det räcker ju att man sticker ner handen i byxfickan eller liknande! Jag är ju dessutom vänsterhänt :)
Hur som helst så kommer jag behöva fylla i den då och då med åren. Även om den läker bra nu och inte tappar färgen så kommer den slitas på mycket och blekna med tiden.
 
I torsdags kom mannen hem tidigare från arbetet för att lösa av mig där hemma med barnen. Jag hade äntligen en tid hos frissan!! Så skönt det var att bli ompysslad. Det blev folieslingor med chokladbrun färg varvat med en mörkare blond färg som sen blandas med min egen ljusblonda färg. Det var dags för en liten förändring. Det super blonda sommarblekta håret var inte snyggt längre. Samtidigt vill jag inte göra något drastiskt där det sen blir en utväxt för det finns inget fulare! Jag blev nöjd med resultatet.
 
Brrrr va kallt det blev helt plötsligt!! Det var en frusen Milla som kom fram till jobbet i fredags kväll. Trots ordentligt med vinterkläder på så frös jag ganska mycket. Man är ju inte alls van vid denna kylan! Och igår kväll när det var dags att bege sig till arbetet igen låg det tjockt med snö ute. Underbart vackert och mysigt. Hoppas för barnens skull att det får stanna ett tag. Isac tjöt av glädje när han fick syn på snön. Han och Julia satt och tittade på Polar expressen. Den filmen plockar verkligen fram julkänslorna. Jag och mannen rotade igenom julsakerna för att få fram adventljusstakar mm och samtidigt snöade det ute. För Isac kunde det inte bli mer jul än så! Nu är det jul ropade han ♥ Lilla Julia är mest tyst när hon tittar ut. Hon förstår nog inte riktigt vad det är frågan om med snö haha. Därför hoppas jag det stannar så hon har en chans imorgon att gå ut och känna på den. Kvällsrundan med hundarna var också trevlig. Jag trodde aldrig jag skulle få ut Sam i kylan men han skuttade glatt omkring i snön precis som Yoda. Lilla Yoda har alltid älskat snö.
 
Jag har spenderat halva helgen på jobbet och den andra halvan i sängen :) I morse gick jag av mitt pass och är nu lite ledig igen. Efter att jag har fått mina timmars sömn ska jag fortsätta med julpyntandet av hemmet. Gardiner ska strykas mm. Vi måste också en sväng till stan och inhandla fler adventljusstakar då vi inte har så det räcker till alla fönsterna. Behöver även blockljus, kronljus och fler små julklappar till paketkalendrarna.
 
Vi tjuvstartar julen lite, nu när snön ligger vit där ute får man ju passa på hihi. Sen måste jag faktiskt få det gjort nu i dagarna för sen jobbar jag och vi har planer hela helgen då det är 1:a advent. Vi vill ju ha allting på plats innan 1:a advent. Jag tror även att granen kommer fram i veckan. Barnen tycker att det är så roligt och eftersom den är i plast så finns det ju ingen risk att den ska börja barra innan jul ;)
Mannen får jag sätta i arbete till att få upp utomhusbelysningen.
 
Igår var barnen med pappa på Eslövs leksaksmuseum när jag låg hemma och sov. Isac och Julia älskar det stället och hade varit helt lyriska där inne som vanligt. Efteråt åt de på McDonalds och var och handlade lite mat. De var två lyckliga barn som väckte sin mamma på eftermiddagen och talade om var de hade varit hela förmiddagen. ♥
Idag har Isac bestämt träff med en kompis. Har vi tur så följer han inte med till affären. Det är svårt att handla hans paket till julkalendern när han är med. Det är lite lättare att lura lilla Julia ;)
 
En frusen svensk framme på jobb :)
 
Barnen på Eslövs leksaksmuseum.
 
Älskade ungar, hand i hand ♥
  
Julia och pappa ♥
 
Vårt vintervackra hem!
 
Bild tagen av mannen natten till den 22/11.
 
Lyktan till vänster och lyktan till höger ska jag snart hämta ut på posten.
Majalyktor, så fina och samtidigt gör man en god gärning då 50 % av pengarna går till barncancerfonden ♥
 

Längtar till jul!

Mitt på dagen känns det inte alls som att julen snart är här. Det beror mest på att det är ganska varmt ute för att vara i November. I söndags spenderade jag ett par timmar på framsidan av huset och rensade bort ogräset.
Tänkte flera gånger för mig själv att det är ju inte klokt att jag rensar ogräs två veckor innan första advent!
 
På kvällarna känns det annorlunda. Då kan jag riktigt längta till jul. De senaste dagarna med oron över Sam mm har klart lagt det på hyllan men nu börjar den där härliga julkänslan komma krypandes igen. Den är ganska sällsynt sen man blev vuxen men tack vare Isac och Julia är det lätt att hitta den igen nu på äldre dar ;)
På kvällarna tänder vi ljus och även brasan. Vi pratar om julen och barnen sitter ibland och tittar på piff och puff avsnitt som också drar tankarna till juletid. I stan har julbelysningen börjat komma upp och det är så vackert! 
 
Snart är det dags att stryka julgardiner. Allt sånt måste vara gjort innan advent. Med tanke på hur jag jobbar och annat som är inbokat får det nog bli en liten tjuvstart med det. Men väntar så länge det bara går. Hur mycket jag än längtar eller älskar julen så vill jag ju inte bli trött på den innan den ens är här. Men när det väl är dags så åker minsann allt fram. Mest för barnens skull. De ska hinna glädjas av allting innan morsan röjer undan allting igen, helst innan nyår!
 
Paketkalendern är i full verkstad. Chokladkalendrarna är inhandlade och barnen har själva valt ut dom.
På väg hem från jobb en morgon handlade jag med mig hem årets julkalender som heter 1000 år till julafton. Isac blev så lycklig när han såg den på eftermiddagen när han kom hem från skolan ♥ 
Det ser vi fram emot hela familjen att följa årets julkalender och tillsammans öppna en lucka efter varje avsnitt på tv:n.
 
Tusen år till julafton, julkalendern 2015!
 

Oroliga och mörka tider!

Det pågår mycket elände i världen just nu. Situationen här hemma i Sverige är långt ifrån perfekt och man kan även känna den stora oron över hela världens framtid.
 
Ett exempel på detta är det som hände Paris nu i helgen. Jag befann mig på jobb den natten och följde hela tiden händelsen på nyheterna. Det brast för mig och jag började gråta. Jag och kollegorna satt i chock och det var med sänkta huvuden vi arbetade oss genom den natten. Samma natt stoppade även en kollega ett pågående inbrott i en grannbyggnad. Inget alls allvarligt i jämnförsel men det kändes som att hela världen var upp och ner just då när man stod där tillsammans med kollegorna och tog emot polisen.
 
Jag personligen känner mig inte trygg ute på gatorna längre. Det känns som att det inte är frågan om OM utan om NÄR och VAR det ska hända något hemskt nästa gång. Allt från något litet brott till något katastrofliknade som terrordådet i Paris. Som mamma vill man inget hellre än ge sina barn en trygg framtid och just nu känns det inte som att det går att lova.
 
Jag hoppas innerligt med hela mitt hjärta att det goda vinner över det onda till slut. Jag vill trots allt tro att det är övervägande godhet kvar bland mänskligheten ♥ 
 
#och för resten av världen!!
 

Som om inte denna oron över världen skulle räcka så dyker det även upp oro i vardagen här hemma.
Lilla Sam som fyllde 1 år i onsdags fick ett tuggben i present av oss familjen.
Det är en typ av torkad kyckling som han har ätit förut. Skillnaden var att den han fick i present var av ett annat märke som han inte har provat tidigare. På torsdagen när mannen vaknade och gick för att hämta Sam inför sin morgonrunda så möttes han av en totalt ner bajsad tvättstuga. Stackars Sam tålde inte benet han åt och hade fått rejäla diarrer.
 
Detta ville heller inte sluta utan fortsatte i flera dagar. Vi höll upp med mat till en början sen kokade vi ris och fisk till honom. Detta hjälpte inte. På lördagen var jag ganska orolig över Sam då det fortsatte att bara rinna av honom. Han fick inte behålla någonting som han fick i sig. Efter den natten på jobbet mellan fredagen och lördagen för att sen komma hem till en fortsatt väldigt sjuk hund blev för mycket för mig. Jag kröp ner till mannen och dottern i sängen på morgonen och tårarna bara rann på mig. När mannen väckte mig på eftermiddagen hade han satt på kaffe och på bordet stod där en blomma som han hade stuckit en massa små lottor i.
Detta i ett försök att pigga upp sin deppiga hustru ♥
 
Det hjälpte för stunden men oron över min lilla vovve fortsatte samt att man kände sån ilska och sorgsenhet över det hemska som hade hänt ute i världen. Man gick liksom med en klump i magen hela tiden.
 
På söndagen var Sam fortfarande inte bättre. Jag fick tag på en veterinär på telefon och hon sa att vi gjorde helt rätt med vår behandling där hemma men att vi kunde ta oss till apoteket och handla en pasta som skulle lugna magen på Sam. Den pastan var mannen redan på väg i bilen för att handla. Vi hade fått råd av morbror Micke och Tessan som också har hundar att åka och köpa den.
Veterinären tyckte absolut att vi skulle ha is i magen och behövde inte åka in till någon mottagning.
 
På måndagen var Sam fortfarande inte bra. På förmiddagen tyckte jag att han inte alls var sig lik. Han var hängig och inte sitt vanliga glada jag. Han även morrade åt mig vid ett tillfälle och det är inte likt honom. Jag kollade på hans tandkött som visade tecken på uttorkning och ringde direkt till Lundaveterinärerna.
De förklarade för mig att eftersom Sam är en så liten hund så blir han snabbt uttorkad. Även om han dricker bra och äter så gör han av med mer än vad han får i sig. En hund som blir uttorkad kan bli ett farligt tillstånd.
De tyckte dock inte att läget var akut men vi fick en tid till tisdagen och kunde ringa jouren på kvällen om vi tyckte att läget blev värre. Mannen var redan på väg hem från jobbet eftersom han trodde att han skulle behöva åka in med Sam med en gång.
 
Redan när mannen klev innanför dörren började Sam piggna till. Han lämnade sin koja och viftade glatt på svansen åt husse. Mannen jobbade hemifrån resten av den eftermiddagen. Han tände en brasa till Sam och bäddade åt honom framför den. Jag gick och hämtade barnen på dagis och senare på den eftermiddagen hade Sam ätit, tagit sin medicin/pastan och druckit bra. Det gick flera timmar mellan diarrerna och han var mycket piggare och gladare. På tisdag morgonen bajsade Sam nästan normalt och var åter igen sitt vanliga jag så tiden hos veterinären kunde avbokas.
 
Så skönt!! Som lilla Sam har skrämt sin familj de senaste dygnen. Han har sett så liten och ynklig ut.
Han har bott i tvättstugan, isolerad på en liten yta med tidningar överallt. Det bara droppade från honom hela tiden.Till sist blev han även sårig där bak. Vi fick duscha honom vid flera tillfällen då han inte själv kunde hålla sig ren. Det var hemskt att se honom så här och jag har aldrig varit med om något liknade med någon annan hund i mina dagar.
 
Älskade svansbebis, så glada vi att du är frisk igen ♥
 
Det är inte lätt att vara förälder, är det inte ungar så är det hundar man oroar sig för ♥
 
 

Farsdag 2015

I fredags började min långledighet på schemat. Jag skulle inte jobba igen på sex nätter!
När jag vaknade på eftermiddagen hinkade jag i mig kaffe och sen gick jag och hämtade barnen från dagis och skolan. Tillsammans gick vi till affären och handlade fredagsgottis.
 
När mannen kom hem från sitt arbete så pussade jag samtliga familjemedlemar och önskade dom en mysig fredagkväll. Själv tog jag tåget in till Lund för att hälsa på Linda som hade bjudit in till tjejkväll.
Hemma hos Linda fick jag gosa med lilla Kian som snällt fick hänga med oss tanter på tjejkvällen. Linda bjöd på hemmagjord pizza och efter maten blev det film med tända ljus och snacks. Vi såg Dirty dancing som är en självklar klassiker att se på en tjejkväll :) Den stod mest på i bakgrunden för jag, Linda och Maria snackade mest. Vi satte även igång en andra film men jag orkade inte se klart den. Man är ganska trött när man har jobbat natt och bara sovit ca 4 timmar för att ställa om dygnet rätt.
 
Det var himla skoj att träffa tjejerna på tu man hand då det inte händer särskilt ofta. Tack mina fina vänner för en trevlig kväll ♥ Kvällen slutade på bästa tänkbara sätt. Jag kom hem till ett nystädat hus. Mannen låg helt slut nerbäddad i sängen. Det tog på krafterna att köra veckostädningen själv med allt vad det innebar. Nu vet han hur jag har det ;) Det var väldigt tacksamt iaf att krypa ner till sin snälla man och somna med tanken på att lördagen skulle vara helt fri från städ.
 
Hela lördagen var jag själv med barnen. Ola åkte till Malmö på förmiddagen för att träffa ett kompisgäng och umgås med dom hela dagen. På eftermiddagen var jag och barnen bjudna på fika till våra kära vänner här i byn. Det var skoj att träffa Carro och barnen. Vi ses inte så ofta heller sen vi båda började jobba efter mammaledigheten med flickorna. Barnen lekte och hade roligt medans jag och Carro snackade på, precis som förr ;) ♥
 

I söndags var det farsdag. Jag och barnen gick upp på morgonen och lät pappa ligga kvar och sova vidare. Jag ställde mig och gjorde räkmackor och barnen satte sig och ritade teckningar till pappa.
Vi dukade brickan med kaffe och presenter sen gick vi in och väckte pappa med frukost på sängen.
Han blev så glad för uppvaktningen och presenterna han fick. Han fick bland annat ett armband med Isacs och Julias namn och födelsedatum ingraverade.
 
Resten av dagen spenderades på Östarps gästgivargård. Där bjöd pappa U oss alla på en smaskig gåsamiddag. Med var även Mona och hennes två barn och det var trevligt att samlas allihopa. Isac och Julia åt med god aptit och vilken lycka när det kom in glass som efterrätt med stora färgglada paraplyer på :)
Tack snälla för den goda maten och en trevlig eftermiddag ♥
 
I måndags skulle jag varit ledig men var på kurs med jobbet hela dagen. Hela tisdagen och onsdagen blev slödagar hemma med barnen. I onsdags var jag och Julia en sväng i Eslöv och handlade en ny väggklocka till köket. Vi hade även i uppdrag att ordna en present till Sam som fyllde ett år. På kvällen när mannen och sonen kom hem från simskolan firade vi lilla Sam med paket.
 
Nu är man åter tillbaka på jobb och går av igen lördagmorgon. Det som är kvar av helgen blir till att ta itu med trädgården. Framsidan ser hemsk ut med allt ogräs. Eftersom det är så milt väder så frodas det som aldrig förr det där satans ogräset. Inte så roligt att ta itu med ogräset men det ska iaf bli skönt att ha både lördagkväll och söndagkväll hemma med familjen. 
 
Det närmar sig jul. Det känns lite konstigt eftersom det är så varmt ute men visst börjar man längta efter allt julmys. Barnens paketkalendrar är redan igång och jag har snart alla 48 paketen. Även barnen pratar om granar och tomtar. För att inte tala om jublet över alla leksakskataloger som trillar ner i brevlådan. Det ska bli så roligt att överraska dom med sakerna på deras önskelista. Igår pratade jag och mannen om våra önskelistor och min är betydligt längre än Olas. Han önskar sig en dyr sak och jag har en dyr och kanske fyra små på min :)
Det jag längtar mest till är långledigheten. Jag slutar jobba den 16/12 och börjar jobba igen den 4/1. Det bästa med allt är att jag behövde bara ta ledigt 6 nätter för att bli ledig i 20 dagar. Det ni ;)  
Det är tur att man har dagar sparade, annars skulle jag jobbat lillejulafton, julafton, nyårsafton och nyårsdagen. Det hade varit ganska sorgligt!
 
Äntligen är alla juldagarna spikade och vi är bortbjudna på alla. Det är tur att julen har mer än en dag så man hinner träffa alla nära och kära. Vi har inte Isac denna julen och det känns alltid tungt. Vi kommer att fira honom på lillejulafton som vi alltid gör dom åren. Trots detta kommer jag garanterat fälla en tår klockan 15.00 på julafton när Kalle Anka börjar. Det gör jag alltid men försöker vara tapper för lilla Julia. Hon ska inte behöva se sin mamma ledsen på julafton.
 
Bortsett från att Isac inte är med oss på julafton så är julen den mysigaste tiden på året. Jag ser inget annat än fram emot den och allt roligt vi har att längta till ♥
 
Jag och mitt fina gudbarn Kian i fredags. Vi spanar in hans morsa när hon står och lagar middag.
Inte dumt att sitta ner och se på när andra arbetar ;)
 
Frukostbrickan till pappan i huset på farsdag!
 
 En teckning till pappa från barnen, vi älskar dig världens bästa pappa! ♥
 
 
Gåsamiddag på Östarps gästgivargård.
 
Gott!! :)
 
 Munnen full med mat :)
 
 Bästa stunden på dagen! Barnen myser ner sig, nybadade i soffan. Bolibompa och fruktstund ♥
 
 Här hängde jag och Sam en regnig eftermiddag ♥
 
 Jag kan inte förstå att familjens lilla mini redan är 1 år.
Det bästa med Sam är dock att liten ALDRIG blir stor ;) ♥
 

Isacs första utvecklingssamtal på skolan.

 
Då har vi snart klämt ännu en arbetsvecka. Dagarna går så fort! I söndags var mannen och dottern och hämtade upp Isac inne i Lund när jag låg och sov. På eftermiddagen blev jag väckt av hela min familj och när jag väl kom till liv så pass bra så jag visste var jag hade rumpan någonstans så fick jag ju syn på Isac. Hjärnan hade inte kopplat ihop tid och rum än men jag blev så glad att se honom så tårarna kom. Jag hade nog saknat honom ännu mer än vad jag trodde. Det blev kram och pusskalas och hela eftermiddagen fortsatte så. Julia var överlycklig över att få hem sin storebror igen!
 
På söndagkvällen hade Isac svårt att komma till ro. Han kom upp flera gånger när jag och mannen satt och kollade på film. Isac grät och var rädd. För vad ville han inte förklara. Vi trodde att det var omställningen som gjorde det. Till sist fick han somna i pappas knä i soffan och sen fick han sova inne hos oss resten av natten. Inte ens detta hjälpte. Han vakande flera gånger och var orolig. På måndag morgonen var det en trött Isac som gick till skolan och en trött pappa som gick till jobbet. På väg till skolan berättade Isac att han hade sett ett läskigt tv spel under höstlovsveckan. Han visste precis vilket spel det var och det var med zombies och våld.
Det krävs inte mycket för att lilla Isac ska bli mörkrädd då han lätt blir det för allt möjligt men att han inte tål att se ett sånt spel är ju inte konstigt. Hans rädsla för mörker har varit extrem hela veckan men nu äntligen börjar han sova gott på nätterna och förra natten låg han i sin egen säng hela natten.
 
Jag var ledig från söndag-onsdag och hade några riktigt sköna slödagar hemma med barnen. Isac har självklart varit i skolan i vanlig ordning men har sluppit fritids och slutat vid 13.00. Jag och Julia har haft sovmorgon.
Vi har legat kvar länge i sängen. Jag snoozar och Julia tittar på nalle puh eller pippi. Mys!! ♥
Till sist tröttnar Julia och säger att det är dags för frukost. En morgon sa gullungen till mig när jag kom bärandes på min kaffekopp; "mamma kaffe, mamma glad". Hihi hon har så rätt så. Det är så roligt med Julia nu när hon pratar mer och mer. Det händer då och att hon överraskar en med nya ord så man blir helt paff. Isac tycker det är så roligt när hon härmar honom. Han säger ett ord och sen säger hon det tydligt och fint efter honom. Man ser att Julia blir stolt för att hon kan uttala det rätt och Isac blir stolt för att det är han som har lärt henne det. Älskade ungar ♥
 
I onsdags mötte jag upp mannen på vägen till skolan. Det var dags för Isacs första utvecklingssamtal och Ola slutade tidigare från jobb för att följa med. Spännande då det var första gången man skulle ha ett sånt samtal där han faktiskt själv fick sitta med och delta. Vi fick höra så mycket fint om Isac och inget annat var väntat.
Vi är så stolta över honom. Tyvärr så berättade fröken att han hade varit mycket rädd i skolan också. Pratat om spöken, zombies och tornados. Fröknarna hade fått trösta honom och sånt är ju inte kul att höra. Att barn är mörkrädda är ju inget konstigt men att rädslan även sitter i på dagen bland vuxna och andra barn gör mig orolig. Vi har kommit överens med fröknarna att vi håller kontakten med varandra angående detta. Oron börjar dock släppa då Isac nu mot slutet på veckan har blivit mer sig själv igen. En trygg och glad liten pojke ♥
 
Efter utvecklingssamtalet hämtade vi Julia och sen var det snabbt hem och ordna med kvällsmaten innan Isac och Ola skulle åka till simskolan. Isac hade längtat så efter att komma dit. Vi har fått datumet för när de nya tiderna släpps och då får vi vara snabba. Isac vill så gärna fortsätta med simningen. Det blir lite stressit de onsdagarna som Isac har simskolan. Ola får alltid åka tidigare från jobb för att vi ska hinna med det. Det är det iaf värt för att se Isac så lycklig över någonting.
 
Igår fyllde Isacs hamster Mario ett år. Han fick sin bur städad. Isac var noga med att samla hela familjen till att önska Mario grattis och bad mig att göra en tårta till honom. Jag var lite stressad bland alla kvällsrutinerna men fick fram lite russin som Mario glatt tuggade i sig :)

Idag är det fredag och vi har en helg fylld av umgänge med vänner och familj framför oss. Trevlig helg! ♥
 
Isac var så trött när han kom hem från skolan i måndags att han somnade på golvet.
Vår älskade lilla kille ♥
 Mamma ♥ Julia
 
 Hehe :)
 
 Slöa mysiga eftermiddagar tillsammans med dom bästa ♥
 
 En lycklig Isac värmer upp innan simskolan börjar ♥
 
 När vilda bebben badar :) Julia är mer vild än tam när hon får ha badkaret för sig själv om onsdagarna ♥
  

Gräsänka och barndop

Näst sista veckan i oktober spenderade jag som gräsänka. Mannen åkte på sin födelsedag upp till Stockholm med sitt jobb för att gå på Tech Days. Han bodde på hotell och hade det gott. Han gjorde sin fru stolt då han var snabbast av alla på att bygga ihop en server och vann en HP Microserver som är värd ett par tusen kronor.
 
Jag tog föräldraledigt de nätter jag skulle jobbat den veckan. Svårt att sköta sitt nattjobb när man är själv med barnen. Jag sover ju när de är vakna osv. Man kan säga att Julia fick sitt höstlov en vecka innan och fick ledigt tillsammans med mig. Isac fick snällt gå till skolan men hade korta dagar då han inte behövde gå på fritids.
Jag och Julia höll oss mest hemma och fick gjort ett riktigt grovstäd. Rensade ut i lådor och skåp. Torkade av alla köksluckor invändigt och utvändigt. Alla garderober och andra skåp också. Hela tvättstugan rengjordes noggrant och alla dörrlister och dörrblad skurades. Listan är lång :) Vi gjorde ett avbrott en dag då vi tog tåget in till Lund för att handla Olas födelsedagspresenter. Vi fick fira honom i efterskott eftersom han inte var höll sig hemma på sin födelsedag och jag jobbade helgen innan han åkte.
 
Det gick faktiskt riktigt bra att vara ensam med barnen. Visst är det tufft att sköta allt själv med tvätt, matlagningar och allt annat som ska göras. Upp tidigt och få barnen iordning för att lämna sonen i tid i skolan. Två hundar som vill ut och kissa, och mat vill de samt katten också ha i samma veva. Barnen ska ha frukost och Isac ska ha mackor med sig till skolan. Samtidigt som man springer där fram och tillbaka sitter barnen vid bordet och pekar förskräckt ut genom fönstret och säger; "mamma där är mörk" och vill inte bli lämnade ensamma ens om man går in i ett annat rum.
En som inte va värst mörkrädd var faktiskt jag. Jag brukar tycka att det är sjukt jobbigt att vara ensam hemma i huset på nätterna. När det väl var dags denna gången var det inte så farligt. Misstänker att det är mitt nattjobb som har botat skräcken. Skönt att slippa vara så rädd, jag är ju trots allt 31 år och två barns mamma hahaha :)
Sen är man ju rutinmänniska och det känns ju väldigt fel att släcka ner och gå och lägga sig själv och inte ha Ola sidan om sig i sängen. Tur man hade barnen att krypa tätt intill med då de båda nattades i vår säng hela den veckan.
 
Ola kom hem sent på torsdagkvällen. Barnen sov sedan länge men jag var fortfarande uppe. Hundarna anföll husse med pussar och ville aldrig sluta. De hade verkligen saknat honom. Barnen var nattade i sina egna sängar. När de kom till oss på morgonkvisten på fredagen blev de väldigt glada av att se pappa vara åter hemma igen. Han fick sina födelsedagspaket på sängen sen blev Isac lämnad på skolan.
Hela familjen var med och hämtade honom vid 13.00 när han slutade. Vi packade in oss i bilen sen styrde vi raka vägen mot Tomelilla. Där besökte vi Bo Ohlsson! Isac har länge sparat sin veckopeng och nu var han lovad att han skulle få köpa vad han ville för sina sparade pengar. Och på Bo Ohlsson får man mest för pengarna ;) 
 
Det var en stolt kille som gick och höll i sin plånbok och han fick själv betala sin saker i kassan på vägen ut.
Han fick mycket för pengarna men köpte aldrig något lego som han hela tiden hade sagt att han sparade till.
Han höll ganska hårt i sina pengar och tänkte noga genom vad han skulle köpa. Tycker att det är väldigt nyttigt att han ser hur lång tid det tar att spara ihop en summa pengar och sen se vad man kan få för det. Han börjar bli stor nu så det är bäst att i god tid lära honom värdet av pengar. Farligt att bara handla och handla till barnen och de tror att saker och ting bara växer på träd. Stolt över min ekonomiska lilla Isac ♥  
Julia valde snabbt och bestämt ut lego duplo som man bygger till glasstrutar och en pippilångstrumphäst.
Det är mycket med Pippi Långstrump för prinsessan just nu.  
Bo Ohlsson var faktiskt bättre än vad jag trodde. Ett lagom stort Ullared. Jag och mannen tänker återvända dit inför julklappshandlingen.
 
Lördagen den 24/10 var vi åter tillbaka i Nöbbelövkyrka. Denna gången var det lilla Isabelle som skulle döpas. Det var ett fint dop och det var skoj att träffa alla. God mat blev det efteråt och vi stanna fram tills paketen skulle öppnas. Isac som hade haft knip i magen till och från sedan innan dopet började ville hem så hem blev det.
Väl hemma var han inte alls bra i magen men det vände snabbt igen till det bättre och ingen av oss andra blev dåliga.
 
Denna veckan har Isac haft höstlov och inte varit hemma. Vi har jobbat som vanligt. Vi saknar honom massor nu framförallt Julia. Hon frågar och frågar efter sin storebror och det gör ont i hjärtat på oss. Hon är ju fortfarande för liten för att förklara saker för och hon har ju ingen tidsuppfattning. Man kan inget annat än säga att han kommer inte hem idag gumman när hon frågar och så ser man henne besviket lunka iväg :(
Men nu kommer han äntligen hem imorgon och det längtar vi så till!!! ♥
 
 Isac och Julia tidigt en morgon innan skolan började. Vilket bra sätt att börja dagen på ♥
 
 Titta mamma vilka fina färger löven har!!
 
 Vi hade en riktigt vacker höstdag nu i veckan och bilden togs på väg hem från dagis en eftermiddag.
 

 Barnen plockade med sig kastanjer hem från dagis och skolan en dag,
det blev lite pyssel sen när vi kom hem.
 
Mannen hemma igen!! 
 
Isac och pappa spelar schack en fredagkväll. Schackspelet köpte Isac för sin sparade pengar på Bo Ohlsson. Jag blev väldigt förvånad att han valde det och att han faktiskt kunde spela det. Pappa hade iaf redan koll på att Isac spelar det i skolan. Som tur är så kan mannen schack så Isac har någon att spela med för jag kan minsann inte det.  
 
 Mamma och Isac i kyrkan på Isabelles dop ♥
 
 Isabelle!!! ♥
 
 Julia och Sam myser i soffan ♥
 
 Årets pumpa fick gå i temat kärlek. V
i tyckte att det behövdes efter allt elände som pågår i världen just nu.
 
Vi tände ett ljus för dom vi saknar, Olas mamma Lisa och min farfar. ♥
 
Mys med våra bebisar i soffan en söndagkväll. Kvällen avslutades med egentid med mannen. Ostbricka, levande ljus och solsidan på tv. När livet är som bäst :) 
 
Nu i veckan kom morfar U och åt lunch med mig och Julia på vår lediga dag. Han hade köpt bullar och halloween godis med sig till barnen. Mycket uppskattat besök!! ♥ 
 
 Har tittat en hel del på gamla foton nu i veckan. Kul att titta på alla gamla minnen! Man kan se många likheter mellan mig, Isac och Julia. Jag är på båda bilderna till vänster och sen är det Isac och Julia till höger.
 
 
En sån här härlig bild får jag ibland när jag är på jobbet och familjen önskar mig god natt.
Då går nattjobbet som en dans ;) Min älskade familj, ni är mitt allt! ♥ 

RSS 2.0