Äntligen helg!

I söndags var vi på bio hela familjen och såg den gode dinosaurien. Olas kollega och hans familj var också där. Vi satt inte bredvid varandra i salongen men vi umgicks lite innan då vi tillsammans gick och handlade godis mm till föreställningen. Isac som är mycket bra vän med deras tös blev väldigt glad över att träffa henne även om det bara var för en kort stund.
 
Det var inte första gången för Julia på bion men det var första gången hon fick se en långfilm. Det gick bra även om hon hade mer fokus på popcornen än på filmen. Julia har inga problem att se en långfilm hemma men det ska helst vara en hon har sett innan och kan utantill. När det är en ny film kan hon visa sig intresserad till en början men ser sällan klart hela. Så var det lite nu också. Det var spännande till en början, hon tittade med stora ögon filmen men mot slutet hade hon lite myror i brallan.
Filmen fick bra betyg av Isac, han skrattade flera gånger så det hördes över hela salongen :) Även jag och mannen tyckte bra om filmen. Man blir aldrig för gammal för att se Disneyfilmer! Detta var första gången vi gick hela familjen tillsammans på bio. Innan har det alltid varit jag och mannen, jag och barnen eller mannen med barnen. Hur mysigt det än är med små bebisar så börjar vi se många fördelar med att barnen blir större. Det är så mycket mer vi kan göra tillsammans och saker och ting som blir enklare.
 
I måndags var jag ledig. Klockan ringde iaf på morgonen och jag och Julia var uppe och åt frukost ovanligt tidigt för att vara på en ledig dag. Klockan 09.00 befann vi oss hos veterinären med lilla Sam. Han skulle få sin 1 års vaccination. Stackarn tyckte inte alls om det och vilket sett att fira sin "har bott hos oss i ett helt år`s dag".
Det känns som det var igår vi åkte och hämtade det lilla livet. Samtidigt kan man inte minnas ett liv utan honom i familjen. Han blev snabbt en av oss älskade Sam ♥
Sam väger nu 1,3 kg, det är minsann en liten rackare! Fullt frisk och allt såg bra ut och det är det viktigaste.
Han passar bra in i sällskapet, familjen spinkisar. Det är bara Julia som har sitt goa babyfluff kvar ♥
Till våren ska jag ringa veterinären igen och få utskrivet en särskild tablett mot fästingar. Jag vägrar använda frontline på Sam igen. Han blev så kass i magen av det medlet förra sommaren. Nu verkar vi tillsammans med veterinären ha hittat ett bättre alternativ. Håller tummarna för det!  
 
Hemma igen så fick vi sällskap till lunch. Min barndomsvän som bor uppe i Göteborg kom för att hälsa på oss. Det är inte ofta vi ses och det var så roligt att träffa henne och barnen. Barnen hade vuxit så otroligt mycket.
Det händer en hel del mellan gångerna vi ses. Klockan 13.00 var jag och Julia på skolan och hämtade Isac. Marlene körde och handlade fika undertiden. Isac sa på vägen hem; "det var längesedan jag träffade tant Marlene". De stannade till sent på eftermiddagen. Vi vinkade sen av våra vänner och la en önskan om att de ska flytta tillbaka ner till oss ;) ♥
 
Ola kom hem tidigt samma måndag för att hämta Isac. Hans simskola är numera på måndagarna. Det var precis vi fick en plats till honom där. Tiderna går åt så fort. Tyvärr fick vi ta en mindre passade tid men det viktigaste är att Isac får fortsätta med det han tycker är roligt. Ola som vanligtvis slutar 16.30 på jobbet får gå redan 15.00 för att vi ska få det hela till att gå ihop.
 
 
I tisdags fyllde min kära farmor år. Min älskade man körde efter sitt arbete hem till henne och överraskade farmor med en bukett blommor från oss. Han hade inte tänkt stanna men hon lät inte Ola försvinna så snabbt. Han fick snällt stanna och äta både prinsesstårta och säkert 7 olika sorters kakor. Han ville inte ha någon kvällsmat när han kom hem sen haha. Farmor skickade med hembakat bröd och två påsar med hennes himmelskt goda köttbullar. Köttbullarna är redan slut. Dom åt vi snabbt upp både till frukost och middag i 2 dagar i rad sen. Isac frågade mig hur gammelfarmor kan göra så goda köttbullar? Hon måste vara magisk! ♥
 
Julia hon kämpar på med sin potträning. De senaste 2 dygnen har blöjan varit snus torr och hon har bara kissat på pottan. Hon vet att det väntar en belöning snart. Vi har ett paket som hon ska få när vi tycker att det går tillräckligt bra. Tror stenhårt på belöning. Skulle hon sen inte vara mogen för pottan och inte lyckas så är det ju inget hon kan hjälpa. Då får hon sitt paket iaf och så försöker vi igen en annan gång. Det ser ljust ut och hon tycker det är roligt. Man ser hur stolt hon är varje gång det har kommit något i pottan. Hela familjen hejar och jublar. Isac ger henne ibland ett klistermärke som medalj till sin lillasyster ♥
 
Igår när barnen kom hem från skola och dagis låg där lite nya kläder och väntade på Julia.
2 klänningar, 1 nattlinne och en mössa som jag hade hittat på hm`s rea. Alla plagg har något tryck med temat frost. Oj va Julia blev glad. Hon satt med mössan på sig hela kvällen fast vi eldade på ganska bra med brasan haha. Hela familjen är ganska trötta på frost nu men inte lilla Julia. Det är ju tur att det är en bra film med bra musik eftersom man tvingas höra och se den hela tiden. Jag kommer heller aldrig komma över att prinsessan heter Elsa. När jag hör namnet Elsa ser jag hälften av alla tanterna som jag har tagit hand om genom åren framför mig. Hur glad jag än är för mina söta små tanter så blir så fel på något vis. Så är det med alla dessa gamla namn som har kommit tillbaka och blivit moderna igen. De är inget fel på namnen. Det är bara svårt att se alla dessa söta små barn som har samma namn som de gamla och sjuka jag tar hand om.
Julia tänker inte alls som jag, hon älskar Elsa och det ska hon få lov att göra :) Vi sponsrar henne med både Elsa kläder, dockor och andra leksaker. Det finns ju inget härligare än att se sina barn bli så glada över att få se sin favoritfigur. De vill ha den figuren på precis allting. Jag tycker inte om kläder med figurtryck på men det gör barnen så de ska självklart få ha det om de vill det.
 
Mina andra minstingar fick också en överraskning igår. Hundarna fick en ny korg och Sam ett hundtäcke.
Detta hundtäcke som var väldigt svår att få tag i med Sams små mått får skickas tillbaka. Trots att måtten på längden stämde så var den alldeles för stor. Lilla loppan! Han får nog följa med till djuraffären och gå mannekäng en dag istället. Det blir nog inte det lättaste att hitta något som passar honom. Vi har ju lyckats hitta ett sele som ska passa så det borde ju inte vara omöjligt tycker man. Hundkorgen är tänkt till sovrummet. Hundarna vill gärna ligga uppe i sängen hos oss. Det är mysigt men när barnen också kommer in blir det väldigt TRÅNGT!
 
Isac har hela veckan på all sin lediga tid suttit och byggt sitt ena lego han fick i julklapp. Efter att på helt egen hand byggt upp ett lego mindcraft slott så byggde han hela lego polisstationen helt själv. Det är från 6-12 år och han har utan någon större hjälp själv fått ihop hela detta stora bygget på egen hand med hjälp av ritningarna. Vi är så stolta över honom och igår blev polisstationen färdig. Isac själv var så glad och han var mäkta stolt över sitt bygge. Sen hände det som bara inte fick lov att hända. Han ville bära hela bygget från köksbordet in på sitt rum. Jag bad honom att vänta tills jag hade lagt ifrån mig tvätten jag bar på men han kunde inte vänta. Bygget delade sig på mitten när Isac lyfte den och gick i flera småbitar. Isac och jag bara tittade på varandra. Isac blev ledsen och började gråta. Gud vad vi tyckte synd om honom. Så mycket tid han har lagt ner på detta och så stolt han var. Han skulle äntligen börja leka med det och så var olyckan framme. Isac tröstade sig själv sen med att det är ju kul att bygga så det gör ingenting att han får bygga det en gång till. Så fort vi får tid ska vi sätta oss ner med honom och hjälpa honom bygga upp den igen. ♥
 
 
Då var det äntligen fredag!! Jag har jobbat färdigt mina tre nätter och är ledig fram till söndagkväll. Då är det åter till jobb igen. Ikväll ska jag hem till en kollega. Det är tacokväll för oss nattisar och det ska bli trevligt!! Det är alltid skoj när vi ses på arbetet och ännu skojigare när vi träffas utanför arbetet :) Vi ska även kvällen till ära försöka planera in årets övernattning och tur till Ullared!!
 
Lördag är det fibermöte i byn. Ola ska sen tillsammans med sin pappa få fart på bygget här hemma. Jag ska bege mig till lund och hälsa på min lilla gudson och hans familj ♥
 
Utöver detta ska jag sova ut. Mysa med barnen, äta onyttigheter och se på film med mannen. I det stora hela njuta av att det är helg och jag är ledig!
 
Trevlig helg önskar jag er alla och glöm inte att denna fredag är det tulpanens dag. Älskling, jag hoppas du läser detta. Du vet hur mycket jag älskar tulpaner!! ;)
 
Filmen familjen såg på bio i söndags.
 
Lilla Sam hos Veterinären i måndags. Han känner nog på sig att den dumma sprutan är på väg ♥
 
Jag kan inte smälta att jag inte tog en endaste bild på Marlene och hennes barn när dom var på besök hos oss.
Här bjuds ni på en gammal bild av mig och Marlene. Förr lyckades vi alltid klä oss likadant, precis som om vi hade ringt till varandra på morgonen för att höra vad den andra skulle ha på sig haha. Bilden är från 2010. På den tiden hade jag henne fortfarande boendes i Lund, nära och bra ;)
 
Blommor till min farmor ♥
 
YES!
 
 
Glöm inte tulpanens dag idag, 15/1

Alla dåliga känslor på en och samma gång!

Nu när man har jobbat lite känns ledigheten som ett minne blott. Man kommer snabbt in i sina vanliga rutiner och hur skönt det än är att vara ledig så mår iaf jag bäst av de vanliga rutinerna.
 
Barnen är glada över att vara tillbaka och träffa kompisarna på dagis och på fritids. Isacs skola börjar inte förrän den 11:e men han har fått lite mjukstart nu på fritids med korta och få dagar. I onsdags var barnen och mannen lediga. Isac var iväg hela dagen och firade en kompis som fyllde år och hade kalas. Han kom glatt hem på eftermiddagen när jag hade vaknat från mitt nattskift med en godispåse i högsta hugg.
 

Familjens lediga torsdag blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi fick i alla fall gjort en del ärenden. Ola som hade tagit ledigt för att få gjort mycket på renoveringen fick inte gjort hälften av det som var tänkt. Dels för att det kom annat tråkigt emellan och dels för att det kom så pass mycket snö så hans pappa som skulle hjälpa till inte kunde köra tills oss från Smygehamn.
 
Senare på eftermiddagen var familjen i ro där hemma och kunde spela lite sällskapsspel och mannen fick dragit lite kablar och annat nyttigt till renoveringen.
 
Lilla Isac har sedan i torsdags varit lite nere. Det har vi fått bot på nu! Igår hämtade jag båda barnen från dagis och fritids med pulka. Det var så klart skoj att åka hela vägen hem i den och stanna förbi affären och köpa fredagsmys med oss hem. Wiiiiieeeee hörde man från Julia bak i pulkan :)
Jag var ganska slut när jag hade dragit dom båda bak efter mig hela vägen hem samtidigt som jag bar på en kasse med mjölk och annat tungt, superwoman ;) Väl hemma så vägrade barnen följa med in. De skulle ut i trädgården och bygga en snögubbe. De rullade tre stora snöbollar undertiden jag stod i tvättstugan och vek tvätt. Jag hade samtidigt koll på båda barnen genom fönstret i tvättstugan. Jag såg att de vinkade till mig att komma ut. De behövde hjälp att lyfta snöbollarna och stapla dom ovanpå varandra. Jag tog snabbt på mig och tog en morot med mig ut. Vi gjorde tillsammans klart snögubben men Isac var väldigt bestämd över ögon, näsa och mun samt snöbubbens armar var allt skulle sitta. Julia döpte snögubben till Olof, oväntat efter sitt eviga tittande på filmen Frost :) Jag tror mannen också har sett Frost en gång för mycket. Han kom hem från jobbet någon timme senare och sa; "jag såg Olof ute i trädgården" haha.
 
Idag har vi ordnat så Isac ska få vara hemma hos sin bästis halva dagen och leka. Det fick också genast Isac på bättre humör. I torsdags kväll satte sig familjen också ner och bokade fyra biljetter till bio på söndag.
Jag kommer få gå upp tidigare efter min jobbnatt och kommer säkert vara helt död på bion men det är det helt klart värt för att se sina barn glada. Trist att man jobbar helg när resten av familjen är hemma och är lediga.
Tur jag iaf är ledig söndag-måndag natt så man kan få ut lite av det sista av helgen.
 
Något annat som också fick barnen att lysa av glädje var i torsdags kväll när det var tid för nattning.
Vi gick för att borsta tänderna och då fick barnen syn på sängen inne på kontoret. Den var utdragen och bäddad till en dubbelsäng. Deras gosedjur och snuttefiltar låg där och en mysig nattlampa var tänd. Ska vi få sova där inne tillsammans??? Det är ju precis som att övernatta?? Då kan du natta oss båda samtidigt mamma!!
Tänk va roligt det kan va att få sova tillsammans och i ett annat rum. Så mysigt vi hade det.
Julia hade fått välja en saga och Isac en. Vi läste först Isacs saga och sen avsluta vi med Julias som var en liten sångbok. Vi sjöng tillsammans alla god natt visorna som blinka lilla stjärna mm som vi alla tre kan.
Mysiga stunder! ♥ Barnen får alltid sagoläsning vid nattning med oftast var för sig.
Efter fritids idag frågade Isac om jag hade plockat undan allt inne på kontoret. Nej det hade jag ju inte för jag tänkte de skulle få sova där en natt till eftersom de tyckte att det var så roligt. Dock skulle mannen hålla till inne på kontoret hela kvällen. Vi drog in madrasserna på Julias rum som har mest golvyta och där hade de blivit nattade tillsammans av pappa sen. Lika nöjda med den placeringen. Jag jobbade och fick en söt bild på Isac och Julia nerbäddade tillsammans skickade till min telefon ♥ 
 
En del av veckan har varit en riktig skitvecka!
Jag kan inte gå in på vad som har hänt men idag får min blogg vara lite av en ventilation för mig.
Mitt liv är inte perfekt och jag har dåliga dagar som alla andra. Jag väljer bara att inte dela med mig av det tråkiga här på bloggen för jag tycker inte det hör hemma på internet. Vissa saker vill man bara dela med sig av till sina närmsta. Mina känslor väljer jag att hålla privata men här kommer idag ett litet undantag.
Jag har i slutet på denna veckan upplevt väldigt mycket känslor........
Jag har varit och är fortfarande arg, ledsen, besviken, rädd och väldigt trött på ett dåligt kapitel i mitt liv som aldrig tycks ta slut.
Det kommer alltid finnas människor i ens liv man helst hade sluppit men går ej att undvika. Inte heller kommer man sluta förvånas av vissa människor, deras val och omdömen. Man lever på hoppet om att tiden ska läka såren, att personen i fråga ska ändra sig men som istället fortsätter göra en besviken, arg och ledsen om och om igen. Vissa saker ligger bortom ens makt och det är så frustrerande! Något man själv kämpar med och försöker göra allting rätt med kan någon annan förstöra.
 

Min styrka och tröst får jag när jag tittar på mina barn. För dom kommer jag alltid vara stark och kämpa för det som är rätt. Jag kommer göra allt i min makt tills den dagen luften går ur mig att se till så de lär sig de rätta normerna och värderingarna i livet. Se till att de sköter skolan och har fasta rutiner. Lära dom att tro på sig själva och bli självstarka individer. Att vara snälla och ansvarsfulla. Framförallt se till att de är trygga och säkra och ge dom så mycket kärlek jag bara kan. Jag önskar dom inget annat än lycka nu och i framtiden. De kommer säkert göra misstag och jag kommer finnas där för dom då också. Barnens bästa är alltid det viktigaste, ni är mitt allt och allt jag gör är av kärlek till er! Jag försöker verkligen göra mitt bästa till att vara ett gott föredöme till mina barn. ♥
 
 
Årets julklapp från chefen var mycket fint tycker jag. En pepparkvarn och en kokbok i en trevlig presentförpackning. Medföljde gjorde även en liten katalog där jag får välja en gåva. Jag har lite svårt att bestämma mig men det står mellan ett knivblock och en köksvåg :)
 
 Mina älskade pälsbollar har inte alls gillat minusgraderna denna veckan. Sam fryser!! Yoda älskar snö men har liksom Sam inte kunnat gå den vanliga rundan pga allt salt ute på gatorna. Det gör ont i deras tassar :(
Tur vi bor som vi gör med mycket grön områden precis utanför dörren.
 
Raggsockarna har varit mina bästa vänner sen kylan kom!!
Jag tänker leta upp ett par fingervantar och göra små sockar till dogsen av avklippta fingrar från vantarna!
Det måste skydda dom från saltet!
 
 Här är två som älskar snön! Fortare mamma!! ♥
 
 Snögubben Olof :)
 
 En nöjd dotter som vann förra omgången av spelet vem där :)
En lyckad julklapp från moster Jessica ♥
 

Det blev ett lite lagom deppigt inlägg där på slutet. Jag har haft en riktig skitvecka rent ut sagt.
 Även detta ska väl passera!
Och trots elände och svackor som ibland hör livet till så har jag mycket att glädjas över och jag ser alltid fram emot varje ny dag!
 
Tack till dig Ola, min klippa, världens bästa man och pappa! Älskar dig ♥
 
Trevlig helg ♥
 

En god jul och ett gott nytt år!

Varning för långt inlägg ;)
 
Familjen kunde fått en trevligare start på julsemestern. Natten mellan fredagen den 18/12 till lördagen den 19/12 började både jag och Isac kräkas. Då var det vår tur med samma dumma virus som Julia hade haft tidigare samma vecka. Vi hade verkligen börjat andas ut och vi trodde alla att vi hade klarat oss. Magsjuka brukar smitta mellan 12-24 timmar, vad vi är vana vid iaf. Inte efter nästan 5 dygn. Jag och Isac höll till i våran säng under sjukan. Där låg vi sen hela lördag förmiddag med varsin spann sidan om oss och höll varandra i handen. Ynkliga var vi! Ledsna och besvikna också. Vi hade biljetter till att gå och se den nya Star Wars filmen på bio den lördagen. Jag tröstade Isac med att vi ser den en annan gång. Det viktigaste är att vi är kommer bli friska till tomten ska komma.
Ola gick där hemma och kände efter IGEN men han fick aldrig det. Konstigt! Denna magsjukan har inte varit likt något annat tidigare. Man kräktes bara ett par gånger och sen var det över. Däremot så tog det väldigt lång tid att få tillbaka aptiten.
 
Vi blev friska och starka lagom till julfirandet skulle börja. Det var vi väldigt tacksamma för även om det har varit väldigt tråkigt att ha så dålig aptit så att väldigt lite av all den goda maten man har blivit bjuden på har smakat.
 
Kvällen den 22/12 kom min syster hem till oss på middag. Vi åt, öppnade julklappar, drack glögg och såg på dagens julkalender och sen en film. Frost som Julia envisas med att se om och om hela tiden :) Det var roligt att ha Jessie och hennes vovve på besök ♥
 
Lillejulafton vaknade familjen och åt frukost. Sen dukade vi av och tände en brasa och massor med ljus i hela huset. Det var väldigt mulet ute vilket gjorde att det var ganska mörkt i huset hela förmiddagen. Man fick verkligen in "kvällskänsla" där hemma med alla ljusen och med brasan och granen tänd. Hela familjen kröp ihop tillsammans i soffan och såg julkalendern och sen såg vi Kalle Ankas jul. När det var slut delade vi ut alla barnens julklappar samt julklapparna från barnen till oss. Julia fick inte alla sina eftersom hon skulle ha något att öppna från oss även den 24/12. Barnen hade väldigt stora och många paket detta året och vi kände inte att vi ville dra med oss allt upp till Tinas lilla lägenhet i Trelleborg den kvällen. Där skulle redan vara väldigt mycket folk och ont om plats. Eftersom barnen får julklappar från släkten där så var det smidigare att öppna alla julklapparna från oss hemma i lugn och ro.
 
Hela dagen sen lekte vi med leksakerna och skruvade ihop allt. Underbart att se barnens ögon lysa av glädje över sina saker. Isac fick bland annat R2D2 roboten som han hade önskat sig så mycket. Mannen fick en karta av barnen som är som en stor trisslott. Man skrapar de länderna man har varit i. Den ska vi ha hängandes på kontoret. Så rolig grej att ha. Jag fick ett halsband av barnen ♥
 
Senare på eftermiddagen körde vi hem till Tina i Trelleborg. Där var det dukat långbord och hon bjöd på kalkonmiddag. Vi var ganska många och det var trevligt. Barnen var glada att träffa farfar, Kaj och kusinerna. Senare på kvällen knackade det på dörren och det var tomten. Barnen hjälpte honom in och gav honom alla julklappar att dela ut. Julia var helt lyrisk över tomten och gav sin napp till honom. Det har fungerat väldigt bra. Lite ledsen då och då över sin napp men det gick betydligt lättare än vad jag trodde. Vår stora duktiga tös ♥
Vi stannade och spelade julklappsspelet. Barnen fick var med och det gick väldigt bra för dom. Ingen ville ta paket ifrån barnen haha. När julkappsspelet var slut var barnen det också och det var tid att köra hem till hundarna. En helt underbar "julafton" med Isac.
 
Tidig förmiddag på julafton blev Isac hämtad. Detta året fick jag verkligen in julkänslan den 23/12. Vi hade en helt perfekt dag från början till slut. Trots detta så hittade mannen mig gråtandes inne i min klädkammare en stund efter att Isac hade åkt. Jag hade gömt mig därinne för jag ville inte visa mig ledsen för varken Ola eller Julia. De ska få lov att vara glada för att de är julafton utan att jag förstör det för dom. Men Ola känner sin fru allt för väl och vet hur det är varje år vi inte har Isac. Han kom in och satt där på golvet och tröstade mig. Det gör så förbaskat ont! Jag blir också ledsen för Julias skull. Hon saknar alltid Isac när han inte är med och så ska hon behöva sakna honom på självaste julafton. Det blir extra tomt för Julia eftersom det inte är några andra barn med utan bara vuxna. Det bästa med julen när man var liten var att dela den med sina syskon. 
Jag tog mig samman till sist och torkade tårarna. Såg framemot julaftonskvällen hemma hos pappa U och Mona. Jag längtade också till se Julia öppna de bästa julklapparna som vi hade sparat till henne och se mannen öppna sina som man hade lagt ner så mycket tid och tanke bakom.
 
Klockan 15.00 satt vi bänkade hemma hos pappa och Mona tillsammans med Monas barn. Vi drack glögg och Julia hade fått en egen liten skål med gottis. Vi såg Kalle Anka och efteråt blev det kaffe nere i stora rummet. Plötsligt knackade det på dörren och Julia for fram för att springa och öppna och ta emot tomten. Lika lycklig denna gången för att få träffa honom. Hon är inte det minsta rädd för tomten. Hon håller hans hand, räcker honom paket och ger honom en stor kram när han ska gå. Gullunge ♥
Av morfar u och Mona fick hon ett underbart dockhus. Av oss fick hon alla tillhörande möbler och en dockfamilj. Av oss fick hon även en prinsessan Elsa docka med tillhörande Olof. Den har blivit en stor favorit här hemma, hon springer runt med den hela tiden.
 
Av mannen fick jag Johnny Bull stövlar och en lång odd molly kofta, happy!! :)
Av mig fick mannen en ny högtalare, ett nytt gamingheadset och en ölkyl som man gräver ner i trädgården.
Han såg väldigt nöjd ut :)
 
Efter julklapparna var det dags för mat. Första julbordet för mig och så kände jag mig inte alls hungrig.
Dumma kräksjuka som förstörde min aptit. Jag önska så att jag hade kunnat äta mer av allt det goda. Får hoppas på julbord 2016 istället. När maten höll på att förberedas så ville Julia hjälpa till. Morfar blandade snabbt ihop en trolldeg som Julia fick stå och jobba med. Hon använde mina och syskonens gamla kavlar och det var mjöl överallt men roligt hade hon, Kvällen avslutades med julklappsspel. Det är alltid roligt. Julia fick vara med och hade en egen liten hög med julklappar som ingen kunde ta av. Även denna gången blev det ett bra avslut för oss. Julia var trött och hundarna ville att vi skulle komma hem. Väl hemma igen somnade Julia i sin säng. Mannen skulle med en gång installera sin nya högtalare. Jag satt och väntade otåligt på honom för jag ville skruva ihop Julias dockskåp :). Till sist kom han loss och hjälpte mig.
 
På juldagen väckte prinsessan oss i vanlig ordning. Hon brukar sen vara först ute i köket. När resten av familjen tar på sig har hon redan hunnit duka fram flingor och sånt som hon når i skafferiet hihi. Denna morgon var vi snabba med att stoppa henne. Vi ville vara med när hon gick ut i köket för att se hennes min när hon fick syn på sitt dockskåp. Vilken lycka det var! Det är ju svårt att förstå när man är så liten vad man har fått när det ligger i en kartong. Möblerna fick hon själv öppna upp kartongen till och packa upp. Tillsammans möblerade vi huset och jag måste erkänna. Jag tycker nog det är roligare än Julia ;)
 
Juldagen firade vi hemma hos Eva och Sven. På vägen dit hämtade vi Isac som vi fick låna med oss och ha över dagen. Hemma hos Eva och Sven fanns min farmor. Mina kusiner Sandra och Maria och deras familjer kom och även pappa och Marie. Eva som alltid lagar god mat hade gjort så även denna dag. Aptiten var faktiskt lite bättre och jag kände mig hungrig. Isac också! Vi åt bättre än vad vi hade gjort på länge men jag orkade inte äta upp allt jag hade tagit upp. Kul man kunde få i sig något gott denna julen! Isac var ganska trött efter sitt julfirande kvällen innan. Han gick in och la sig på Evas soffa och höll nästan på att somna där. Jag och Julia satte oss och fick mysa med honom en stund. Passa på eftersom sen skulle vi vara utan honom igen i flera dagar.
 
Efter maten blev det julklappsutdelning. Isac såg så lycklig ut när han öppnade morfars paket. Det var mindcraft lego. Den satt mitt i prick och det gjorde även Julias. Julia fick ett prinsesslott av lego duplo. Det är mycket med prinsessor för lilla Julia nuförtiden. Vi fick spelat vårt tredje julklappssel. Denna omgång samlade Eva in alla barnen och hade sitt eget julklappsspel med dom ute i köket. De fick alla varsin julstrumpa fyllda med godis och leksaker. Kvällen närmade sig och det var åter igen dags för oss att åka hem till hundarna. Vi åkte och lämnade av Isac igen och styrde sen hemåt. Väl hemma sen var klockan inte allt för sent. Julia kunde sitta uppe och mysa med oss i soffan. Hon ville naturligtvis leka med alla sina nya leksaker och hon var väldigt bestämd med att legot hon fick av morfar skulle byggas med en gång!
 
Tack till er alla som har varit med och firat jul med oss. För allt arbete ni har lagt ner på mat mm. För alla fina julkort som har kommit i brevlådan och för alla fina julklappar och pengar!! Vi känner oss så lyckligt lottade som har er alla ♥
 
Annandag jul blev en slöööö dag hemma. Vi gick i pyjamas hela dagen och plockade ner alla julsakerna. Det tog faktiskt emot lite. Jag hade gärna njutit av julmyset en dag till men vi behövde sätta igång för att få så mycket som möjligt gjort under resten av ledigheten. När allt väl var nere var det ganska skönt faktiskt. Vi fortsatte att plocka ner alla tavlor och gardiner mm. Renoveringen skulle sättas igång. Alla möbler i vardagsrummet täcktes för för att skyddas. Mannen med viss hjälp av mig har sen rivit största delen av alla innerväggar. De håller nu på att isoleras och byggas upp igen. Hallen ska göras om helt med nytt golv och den inbyggda garderoben är riven för att öppna upp mer. Det ska in helt andra möbler i hallen. Ny tapet ska upp i hallen till sovrummen, entren, delar av vardagrummet och köket. Det är kaos hemma hos oss nu! Det är ett ganska stort projekt vi har tagit på oss men det ska bli så skönt att få det så som vi vill ha det. Äntligen!
 
Detta har vi roat oss med resten av ledigheten. Vi har även varit på Ikea och fixat madrass till vår nya säng i gästrummet. Det var på tiden. Vi saknade verkligen en extra vuxensäng nu när delar av familjen var magsjuka.
Vi har varit i Smygehamn hos svärfar och fikat. Av honom fick vi låna hem verktyg och tapetseringsbord mm.
Vi har varit på Bauhaus och kollat ut golv till hallen mm. Vi har även varit hemma hos ett par vänner i byn och hämtat en fin gammal kista som de ville bli av med. Den ska jag slipa ner och måla vit sen ska vi ha den till ved. Ett annat roligt projekt att se framemot. Vi har även hunnit med en sväng till tippen. Släpet blev snabbt fullt efter att vi hade rivit alla väggarna. Julia har snällt hängt med på allt vi har gjort och har roat sig ganska bra. Men hon har saknat Isac. Hon har tjatat och tjatat efter honom. Åka och hämta Isac?, Isac i skolan?, Isac på rummet?. Hjärtskärande! Det ska bli skönt när hon är så stor nog att förstå varför Isac inte är hemma alltid.
 
Isac hämtade vi dagen före nyårsafton. Vi plockade upp honom och sen körde vi raka vägen hem till familjen Glans. De bjöd på våfflor och pannkakor till barnen och de vuxnas förtjusning :) De blev som vanligt ett par väldigt trevliga timmar där vi vuxna pratade och barnen lekte. Till Julias stora glädje så gillade ju Matilda också frost :) Tack för en trevlig dag! När vi kom hem samlade vi oss inne på Isacs rum för att se på när han öppnade sina julklappar från morfar u och Mona. Vi hade tagit dom med oss hem julafton då Isac inte var med och firade. Den som spar han har. En lycklig Isac fick lego polisstationen och Star Wars prylar och kläder.
 
Nyårsafton kom och jag trodde den skulle sluta på akuten. Jag var ute med hundarna och så ropar mannen på mig genom ytterdörren. Han håller ett papper för hakan och ber mig komma in och titta hur illa det är. Han hade slagit kofoten på hakan när han höll på med rivningsarbetet. Ett jack på hakan hade han fått och såret det glipade ganska bra. Det såg även ut att vara några millimeter djupt så jag stod faktiskt och övervägde om han skulle åka in och få ett stygn när jag tvättade såret och tittade efter ordentligt. Ola mådde illa och kände sig lite medtagen. Hakan var svullen och det var inget litet slag han hade fått. Rena turen att han inte träffade sina tänder! Vi tejpade med det vi hade hemma och han ville inte åka in.
 
På kvällen befann vi oss hemma hos Olas kollega med familj och andra vänner. Vi hjälptes alla åt med maten. Kvinnorna höll till i köket och männen fick stå och frysa ute vid grillen. Barnen hade så himla roligt hela kvällen. Förrätt, huvudrätt och efterrätt smakade allt gott. Värdparet delade upp oss i lag och vi körde musikfrågesport. Det var skoj! Jag tror jag och mannen förlorade på att vara i samma lag. Vi ser ju samma serier och lyssnar på samma musik haha.
 
Jag är både stolt och förvånad över våra barn. De höll sig pigga, glada och snälla ända fram till tolvslaget. Till och med lilla Julia som alltid är i säng till klockan 20.00 annars. Hon visa inga tecken på att hon var trött. Vi hade tagit med vagnen och allting men icke. Hon lekte och hade så skoj. En stund innan midnatt klädde vi alla på oss och gick ut. Sen skålade vi vuxna och barn in det nya året och tittade på alla raketerna. Hundarna hade vi med oss hela kvällen. Detta var första året som jag slapp se Yoda rädd. Han är så rädd för allt som smäller och trivs väl inte riktigt där hemma nu när vi renoverar och väsnas heller. Men just smällare är det värsta han vet. Det var rena guldläget för honom hemma i värdparets källare. Där nere hördes ju ingenting.
 
Efter tolvslaget gick vi inte med in igen utan vi packade in oss i bilen med en gång. Barnen slockande i bilen på vägen hem. Slagna hjältar! Jag och mannen bar in dom i sina sängar när vi kom hem. Under kvällens gång hade jag fått lägga om mannens sår på hakan några gånger för att det inte slutade blöda. Sån oro jag kände över det såret. Efter 8 timmar vill en doktor inte sy igen ett sår pga. infektionsrisken. Innan vi gick och la oss för kvällen fick jag fram lite annat förbandmaterial sen lät vi det sitta till följande kväll. När vi plockade av det då så såg det väldigt fint ut. Såret hade dragit ihop sig fint och vi kunde andas ut.
 
Nyårsdagen höll vi oss hemma och gick i pyjamas hela dagen. Julia var ganska hängig och behövde ta igen sin sena nyårskväll. Vi lagade god kvällsmat med lax och sen hade vi fredagsmys i vanlig ordning.
 
Nu i helgen har vi fortsatt med renoveringen. Isac var hemma hos bästisen hela lördagen. Söndagen var vår sista lediga dag. Den spenderade vi med att åka och veckohandla och fika inne hos grannarna. De bjöd på semlor och Julia var glad över att träffa sin dagiskompis.
 
Måndagen kom och Julia och Isac hade ingen ångest av att gå upp och komma iväg till dagis och fritids. De har nog saknat alla kompisarna. Det är väldigt många barn lediga fortfarande så det är små mysiga barngrupper där nu. De ska dit igen idag sen är de lediga igen. Mjukstart! Onsdag är en röd dag så Ola är ledig. Jag har jobbat mina två nätter då och är också ledig. När Isac blev hämtad från fritids igår så hade han ett plåster på hakan. Ohh nej tänkte jag, inte han också. Har du slagit dig gubben frågade jag? Nej det är bara på låtsas. Jag ser ut som pappa svarade Isac mig. Haha ungar är för söta! ♥
 
Både jag och mannen tyckte det kändes lite motigt att gå tillbaka till jobbet. Mest Ola dock. Jag tycker att det är skönt att få in lite vanliga rutiner. Det gör mannen också men han vill så gärna fortsätta med bygget där hemma.
Jag är iof också ganska angelägen om att få bygget färdigt. Ingen vantrivs i damm och oreda mer än denna svensken det kan jag lova er! Känner mig smått galen där hemma i kaoset men försöker hela tiden tänka på att det är värt det i stutändan ;)
 
Det var inte heller fel att komma tillbaka till jobbet och så låg där tre julklappar och väntade på mig. Två från kollegor och en från chefen. Man har det för bra! ♥
 
Välkommen 2016! Vi hoppas på ännu ett bra år!
 
 Jul i vårt hus!
 
 Fjärde advent! Nu är tomten nära sa barnen!
 
 Underbar doft av jul!
 
Fotot från årets julkort från oss ♥
 
 
 Sam önskar god jul! Tuggandes på benet han fick av faster Tina i julklapp.
 
Yoda har varit min stjärna i många år ♥
 
 Dessa två brukar mest retas med varandra. Här hade de ett väldigt ovanligt samspel.
Det är ju trots allt jul tänkte de nog :)
 
Isac när han började må bättre efter kräksjukan.
Här spexar han i min ögonmask jag fick av en kollega i julklapp :)
 
 Julfirande nr 1- Min syster på middag och glöggmys hemma hos oss.
Här öppnas det julklappar till höger och vänster.
 
Julfirande nr 2- Lillejulafton, vår "julafton" med Isac. Julklappsöppning på morgonen.
Kvällen firades hemma hos Tina. ♥
 
 Halsbandet jag fick av barnen. Edblad, love it! ♥
 
 Julfirande nr 3- Julafton hemma hos pappa u och Mona.♥
 
Julia sitter och tittar ut och väntar på tomten, 24/12.
 
Bild tagen juldagen, Julia har just upptäckt dockskåpet mamma och pappa hade skruvat ihop
till henne kvällen innan.
 
Julfirande nr 4- Juldagen hemma hos Eva och Sven.♥
 
Julia och Isac myser hemma hos Eva och Sven på juldagen.
En dag ifrån varandra och flera framför sig.♥
 
 Julen har åkt ut och mannen har börjat riva väggar.
 
Så här ser det ut just nu..
 
 
Vi har en del att göra! Den inbyggda garderoben som vi rev lämnade ett hål i taket efter sig.
Varför inte liksom? :S Det visste vi innan vi rev och nu jobbar vi för fullt med olika lösningar.
 
 Dags att hämta hem storebror!!! Äntligen!!
 
 Pannkakskalas hos familjen Glans!
 
 Hemma väntade ännu fler julklappar på Isac.
Från morfar u och Mona.
 
Här leker Julia med en annan lyckad julklapp från faster Tina. En glassmaskin med lera!!
Isac tycker också den är rolig.
 
Isac fick detta gosedjuret av oss. Personlig med hans namn och i väldigt fin kvalitet!
Disneystore levererar!!  
 
 Fullt ös med kidsen på nyårsafton! De hade verkligen den rätta partykänslan inne :)
 
 
De små läser sagor för varandra när mannen renoverar.
 
Vi är så stolta över vår lilla prinsessa som gav napparna till tomten!
Stora tösen ♥
 

RSS 2.0