Mannens 32 års dag!

Förra helgen blev en riktig bebishelg!! På lördagen var vi först inne hos våra grannar som precis har fått en liten flicka och hälsade på. Det var spännande att se vad som hade gömt sig i den stora magen så länge.
Vid lunchtid kom min barndomsvän Marlene och hälsade på. Med sig hade hon sitt senaste och tredje tillskott, lilla Lovisa. Det blev första mötet med henne. Vi åt, snackade och gosade med Lovisa hela dagen.
Så mycket mys med två små godingar, ingen dålig lördag det inte! Jag träffar inte Marlene så ofta pga avståndet mellan oss så det var verkligen roligt att ha henne hos oss hela dagen <3.
 
I lördags lämnades Isac till morfar och Mona. De bjöd med honom på Marvels på Malmö Arena.
Det var ingen dålig upplevelse för vår lille påg. Han var helt lyrisk när vi hämtade honom på söndagen sen.
Han har ju fått se Spindelmannen och Hulken på riktigt!!
 
På söndagen blev Isac hämtad hos morfar och Mona och på väg hem lämnade vi av honom hos en kompis på kalas där. Isac har alltid fullt upp med massor av skoj på helgerna :) Även mitt i veckorna också skulle jag vilja säga med kompisträffar hit och dit. I veckan har han haft kompisar med sig hem. Imorgon ska han följa med en kompis hem. Nu denna helgen har han blivit lovad lekland med en kompis samt övernattning. Julia blev avis så nu har vi fått lova henne lekland denna helgen också. Klart hon också ska ha roliga saker att se fram emot, inte bara storebror!
 
I onsdags fyllde min man år! Välkommen till 32+ älskling <3 Jag och dottern var lediga den dagen så vi satte oss och gjorde födelsedagskort till honom. På eftermiddagen åkte han med sonen till simskolan. När de kom hem från simskolan överraskade vi honom med tända ljus i huset, ballonger, paket som stod framme och med ett dukat bord. Vi serverade honom räkmackor till kvällsmat som är det bästa han vet! Jag tror att han var nöjd med sin dag.
 
Nu har jag jobbat en natt och har en natt till framför mig. Det kommer kännas väldigt segt att gå till jobbet igen ikväll. Jag blev nämligen tillfrågad av Carro som plötsligt hade en biljett över att följa med på Volbeat konsert i Malmö ikväll. Vilken ångest att inte kunna följa med på det. Det går inte att ordna ledigt från jobb med så kort varsel och jobbet måste ju alltid gå före hur roligt något annat än må vara. Jag får helt enkelt hoppas på att det kommer fler tillfällen. Helst skulle jag vilja se dom med Ola, det är ju vårt band som vi lyssnade på när vi träffades och gör än idag!! <3
 
En eftermiddag hade vi besök av Caroline och hennes barn.
Här ser vi Julia med sin bästa kompis Lova <3
Dom där fika träffarna blir inte lika ofta som när vi var mammalediga med flickorna
men när vi väl ses är det så himla roligt!!
 
Fredag i blodet med kidsen!!
 
Vi har tjuvstartat Halloween med en söt liten pumpa där inne.
 
Det bästa Julia vet är att klipp, klistra, rita och måla!
 
Stor och stolt tjej!
 
Jag med grannarnas tös i min famn <3
 
Glad Lovisa hos tant Milla! <3
 
Julia var så stolt över att få hjälpa till med bebisen. Hon var med vid alla blöjbyten och hjälpte till. Hon ville väldigt gärna hålla bebisen. Den senaste tiden har Julia tjatat på mig och Ola om att hon vill ha en egen bebis men vi försöker intala henne att det är bättre att låna dom ibland :) 
 
Isac och Mona väntar på tåget in till Malmö Arena!
 
 
En fullsatt Malmö Arena!
 
En taggad och spänd Isac som väntar på att showen ska börja!!
 
Julia med god aptit, när det är mat som hon gillar ;)
 
Jag och Julia åkte in till Eslöv i tisdags för att handla hem maten till mannens födelsedag.
Det upptäcktes då att mataffären har skattat en ny karusell till Julias stora lycka :)
 
Mannens presenter!
 
Grattis pappa!!
 
Det tog visst på krafterna att fylla år. En stund efter paketöppningen så somnade mannen på soffan hihi.
 
Med Sam är det alltid viloläge!
 
Ännu en trött-Sam situation, Sam gäspar stort :)
 
Denna tavlan fick mannen av oss i födelsedagspresent!
Känns lite som att det var en present till allesammans för vi har alla glädje ut av den.
Ola fick även varma goa tofflor med päls inuti för han fryser alltid om fötterna. Han fick nya tröjor och ett helt nytt sätt med grytor mm.
 
Tavlan har redan fått sin plats att pryda hemmet.
 
Det är så fint i vår lilla by nu med alla löven som skiftar i färg.
 
"Tuff och Fluff" ute på en solig höstpromenad <3
 
 Ja jag minns det som igår hur det var innan jag hade både barnen och mannen.
Det är absolut ingen tid jag saknar eller önskar tillbaka till.
Men den är bra att minnas för att påminna sig själv om hur bra man har det idag!
 

Plattan är äntligen färdig!!

I onsdags kväll var jag hos frissan! Jag klippte mig och gjorde ljusa slingor. Skönt att sitta där ett par timmar och prata av sig med frissan. Hon är så himla trevlig och tiden springer snabbt iväg. Mitt blonda hår fick sig ett litet lyft med ny lyster. När jag kom hem sov barnen redan. Jag drog snabbt på mig pyjamasen och bäddade ner mig i soffan tillsammans med mannen. Brasan tänd och bra skit på tv:n :) Det är precis så en dag ska sluta!
 
I torsdags var jag ledig. Familjen var uppe tidigt iaf. Jag hade ärende inne i Eslöv. Isac skulle till skolan och Ola jobbade hemifrån för att ta emot byggnadsarbetarna som kom för att gjuta plattan redan kl. 7.00 på morgonen. Det var bara lilla Julia som fick sova ut tills hon själv vaknade. Hon fick lyxa till det med frukost i soffan framför barnprogram.
 
Jag var hemma igen lagom till att laga lunch till mig själv, mannen och dottern. Plattan blev gjuten och det var mäktigt att se den stora betongbilen. Nu är där en färdig platta minsann! Tänk va mycket jobb det ska ligga bakom bara grunden till uterummet, phuu.
 
Efter lunchen gick jag och Julia ut med hundarna i vanlig ordning sedan hämtade vi hem Isac. Resten av dagen bestod ut av veckostädningen. Samma gamla tradiga rutiner men som måste göras. Bädda rent i sängarna är något som borde räcka varannan vecka men icke. På sommaren svettas man så mycket, på vintern är det så mycket förkylningar mm. Och året om har vi små dunbollar i familjen som gärna vill upp och mysa med oss i sängarna. De lämnar hår och annat efter sig. Det går alltså aldrig att hoppa över det ens en vecka.
 
 
Igår hämtade jag tre barn från skola och dagis med fredag i blodet! Julia och Isac samt Isacs bästa kompis som fick följa med oss hem efter skolan. Pojkarna hade kört dans-stop i skolan, herre gud va man minns hur roligt man tyckte det var :) Julia hade en hel hög med teckningar med sig hem i vanlig ordning.
Hon har temat babblarna på dagis och hon älskar det. Just nu pratar hon om att Dada åker bergochdalbana.
Hon säger att Isac och pappa vågar åka den tillsammans med Julia men inte mamma.
Nä det har hon ju väldigt rätt i, jag gillar inte karuseller nu på äldre dar. Julia har även ritat en teckning där fröken har skrivit att detta är min mamma, hon ritar och hon städar. Haha ja det är min dotters syn på mig.
Jag ritar och jag städar :) Jo nog håller jag ofta på med hushållet med allt vad det innebär. Så fort jag har en ledig stund över så vill Julia dra fram pyssellådan och rita, hålla på med lera, klippa och klistra mm.
 
Isacs kompis stannade på kvällsmat också och vi beställde hem pizza från byakrogen till barnens stora förtjusning! Nu har det blivit pizza två helger i rad, usch nu får det bli ett uppehåll på det framöver.
Pojkarna lekte hela eftermiddagen och hade så roligt som bara dom två kan ha det. Även Julia var med en del men blev till sist ganska trött och la sig och vilade en stund på soffan tillsammans med mig. Jag försökte ladda batterierna inför min arbetsnatt. Inte helt lätt med huset fullt av barn. Vad gör man inte för att se dom glada?
Det värmer så i hjärtat att se barnen ha så fina kompisar! Knackade på dörren gjorde det också samma eftermiddag. Där stod en av Isacs andra kompisar och ville personligen lämna över sin kalasinbjudan till Isac.
Hoppas mina barn alltid kommer ha många och snälla vänner omkring sig!!
 
 
Igår fick jag även ringt till Julias astmaläkare angående hennes förkylningsastma. Vi tycker att hon har blivit mycket bättre men de senaste gångerna hon har varit förkyld och hostig har vi gett henne av hennes astmamedicin. Vi vågar liksom inte chansa för sätter vi inte in medicinerna i tid kan hon bli väldigt sjuk. Så vi vet egentligen inte om hon hade klarat sig utan medicinerna eller inte. Inte vill vi hålla på och medicinera i onödan om hon nu har vuxit ifrån sina besvär. Det var ett år sedan vi träffade läkaren och mycket kan ha hänt på ett år. Ska bli skönt att komma dit och göra en ny utvärdering på Julias förkylningsastma. Vi har stora förhoppning om att hon ska bli kvitt den helt. Läkaren sa också att det borde vända när hon är tre år och det är hon ju nu.
Tycker absolut att det är mycket bättre! Jag tror dock att det beror helt på hur besvärlig infektion det är. Visst kan hon vara förkyld med lätt hosta utan att det kanske leder till astma. Jag tror dock att när det är en infektion som verkligen sätter sig på luftvägarna kan det leda till astma. Men nog blir vi alla tunga i andningen när man får en riktig luftvägsinflammation. Ibland är det svårt att veta vad som är normalt vid en förkylning med hosta och när det gränsar till att bli astma. Det där är frågor jag vill få svar på av läkaren.
 
Denna helgen jobbar jag! Har redan klämt en natt och har en natt kvar!! Så på söndag när alla andra har söndagsångest så har min helg precis börjat ;)
 
Den stora kranen från betongbilen var på plats innan solen hade gått upp!
 
Nästan helt fyllt med betong!
 
Den stackars byggnadsarbetaren måste känt sig stressad,
där stor hela familjen Haraldsson och tittade på när han jobbade.
Men det var ju spännande :)
 
Julia visar stolt upp sitt rum! Stor flicka med stor säng!!
 
Happy Isac!!!
 
Älsklings Sam!! Har du något gott matte?
 
 
 
 
 

Ny soffa!!!

 
I fredags jobbade mannen hemma för att ta emot den nya soffan. Jag hade gått av mina nätter och sov ca 4 timmar för att ställa om dygnet rätt. När jag vaknade vid 14.00 tiden så hoppades jag på att soffan skulle ha kommit men icke. Jag tog på mig kläderna och begav mig mot skola och dagis för att hämta barnen.
 
När jag och Isac var på väg mot Julias dagis så ringde mannen och bad mig skynda hem. Soffan hade blivit lämnad vid tomtgränsen. En 130 kg kluns som Ola inte kunde flytta på egen hand och regnet hängde i luften. Julia blev hämtad och sen småsprang vi hela vägen hem jag och barnen.
 
Hela den eftermiddagen spenderade vi med att bygga ihop soffan och städa hela huset. När kvällen sen kom så invigde vi den nya soffan. Inget dåligt fredagsmys vill jag lova!!
 
Jag skrev på papper i fredags också gällande min nedsatta sysselsättningsgrad. Jag jobbar nu 80% istället för 88%. Två nätter ska plockas bort på mitt 7 veckors schema. Jag och kollegorna som ska få mina två nätter la fram ett eget förslag på hur vi ville göra om schemat och det blev också godkänt. Så denna fredag firade jag både ny soffa, nedsatt sysselsättningsgrad samt att jag fick ytterligare en långledighet på mitt schema!!
Jag är alltså ledig 6 dagar i sträck två gånger på 7 veckor. Så skönt!!! Säker på att det kommer göra stor skillnad!! All ledig tid med barnen är värt ALLT!
 
På lördagen vaknade vi upp och hade vår smaskiga helgfrukost med diverse tillbehör. Det är en stund jag verkligen älskar!! Barnen vaknade ganska tidigt och mös ner sig i soffan och tittade på tecknat. Jag gjorde dom sällskap en kort stund innan jag satte igång med frukosten.
 
Efter frukosten åkte vi till Eslövs äventyrsbad. Där spenderade vi ett par roliga timmar med bad och lek. Ungarna och även vi har så himla roligt där. Efteråt va vi ganska trötta och hungriga. Vi stannade till på Donkan och maten smakade så gott efter badet. Barnen fick träffat Ronald MacDonald som gav barnen varsin leksak och visade dom lite olika trolleritrix.
 
Hemma sen satte mannen igång med arbete ute i trädgården. Jag och barnen cyklade hem till kära vänner i byn som bjöd på kaffe och bullar ute i deras trädgård. Solen värmer på ganska bra när den visar sig. Hemma fick mannen besök av sin pappa. Han var precis på väg att åka hem igen när jag och barnen kom hem. Barnen hann säga hej och hejdå till farfar :) Grannen kom in med kärleksört och en lilja som vi planterade i trädgården. Snällt av dom!
 
Söndag morgon var mannen åter ute i trädgården för att göra iordning det sista momentet till plattan innan den ska gjutas. Han fick hjälp av grannen som är byggnadsarbetare. Isac hade från klockan 11.00-17.00 tre kompisar hemma hos oss. Det var full rulle dessa timmarna!! Killarna är stora och sköter sig mest själva men 4 pågar både låter och tar plats minsann. Julia var med och lekte stundvis. Jag och mannen fick gjort allt vi skulle ute i trädgården. 
 
När kompisarna hade åkt hem så städade vi undan alla leksaker och sen fanns det ingen ork kvar till att göra kvällsmat. Vi beställde hem pizza från byakrogen. Efter maten blev det läxläsning och förberedelser inför måndagen. Barnens kläder lades fram och deras ryggsäckar packades och ställdes fram i hallen.
Julia och jag tog ett bad tillsammans. Jag hade börjat få ont i nacken och axlarna så badet kändes skönt.
När vi klev ur badet och hade fått på oss pyjamaser så tände mannen en brasa. Bra avslut på söndagen!
Isac var saligt lycklig när han gick och la sig sen på söndagkvällen. Tre kompisar hemma samtidigt slog allt!!
Jag tror vi allihopa sov extra gott den natten.
 
Nöjda med vår helg och taggade inför en ny arbetsvecka!! Jag går av igen onsdagmorgon och samma eftermiddag är det fullt schema med både simskola och tid hos frissan. Ska bli skönt att bli lite ompysslad!!
 
Tänkte i detta inlägget lägga in bilder på hur vår hall blev efter renoveringen. Det är längesen det blev färdigt men jag har glömt bort det helt. Jag fick rota i arkivet efter en förebild och hittade bara denna suddiga!
Här ser man den fasta garderoben som stod där tidigare iaf.
 
Så här ser det ut nu! Klinker med golvvärme!
 
Liten pall att sitta på när vi knyter skorna och min älskade krok där jag hänger min handväska.
 
Praktiskt skoskåp!! Slipper se alla skor stå framme!
 
Bästa byrån med gott om plats! Alla i familjen har varsin liten låda och varsin stor.
Här tänder vi ofta ljus om kvällarna och ser så mysigt ut.
 
Bröllopsbilderna har sin plats där.
 
Vår familjetavla också!
 
Söt Welcome Home plåtskylt!
 
Vi har krokar som hänger högt till oss vuxna och samma krokar lite längre ner i rätt höjd till barnen.
Det är bra att de själva når upp och kan hänga upp sina jackor själv.
 
Nu är allt klart inför att betongbilen ska komma!! Spännande!!
 
 Denna parfym hade jag mycket i mina unga dagar. Blev trött på den efter några år men nu är det åter hemma på badrumshyllan. Doften tilltar mig igen! Den är underbar. Har en liten miniflaska just nu så den används bara på helgerna vilket är passande då den heter Burberry WEEKEND :)
 
 Denna färgglada chihuahua spargris hämtade jag och dottern ut på posten i söndags!
Den är fin men den passar inte riktigt in i vardagsrummet som jag hade tänkt.
Julia älskar den och kanske får den flytta in på hennes rum istället.
Den passar bättre in där bland allt annat flickigt och rosa.
 
 Här ser vi den äkta chihuahuan! Den söta nosen passar in överallt i huset ;)
Här har Sam intagit sin lördagsposition!! 
 Tadaaaaa, får vi presentera familjen Haraldssons nya soffa!!!
 
Barnen har tagit en bit av hösten med sig in!
Så fina färger!!
 
  

RSS 2.0