Året som gått.

2010 har varit ett händelserikt år. Både svåra och glada minnen.
Mycket har vi förlorat och mycket har vi vunnit. 
Livet tog en vändning detta året men vi står starka och lyckliga igen. 
Det ska bli skönt att lägga detta året bakom oss.
Hoppas att 2011 blir lugnare.

Vi vill tacka alla som har stöttat oss. Vänner och familj ♥ 


Jag och Yoda ett år sedan.

Another fresh new year is here . . .
Another year to live!
To banish worry, doubt, and fear,
To love and laugh and give!

This bright new year is given me
To live each day with zest . . .
To daily grow and try to be
My highest and my best!

I have the opportunity
Once more to right some wrongs,
To pray for peace, to plant a tree,
And sing more joyful songs!



♥ ♥ ♥

JULAFTON

Igår lämnade pappa mig hos mamma på morgonen. Vi fikade lite tillsammans sen öppnade vi paketer.
För att slippa bära med alla paketer till morfar eller faster Eva så öppnade vi dom flesta här hemma.

Så mycket fint jag fick! Av Björklunds fick jag en jätte fin hund som jag kan dra efter mig och kritor.
Av gammelfarmor och farfar fick jag en nalle, ett stort paket russin som jag älskar och en stor peng.
Från mamma stod det största paketet. En brio spis!!! Hon hade fått höra från personalen på dagis hur mycket jag älskar att leka med deras leksaksspis. Hon vet ju också hur glad jag är för att leka i köket=)
Fick även en jätte rolig bok av mamma. Den satte vi oss och läste innan morfar kom och hämtade oss.

Hemma hos morfar och Jeanette träffade vi även Jeanettes barn. Linda, Henrik och Ola. Senare dök Jeanettes mamma och Åke upp. Morfar och Jeanette bjöd på fisk med senapssås. Jag satt fint på en vuxen stol med en kudde under rumpan=) Vi öpnnade paketer och tittade på Kalle. Jag såg inte mycket av Kalle. Jag var för upptagen med att leka med alla kastruller och vispar som jag fick av morfar i julklapp. Tvunget att ha till min nya spis!!

Efter Kalle och en massa kakor och godis körde morfar oss till Gert och Irene. Där firade vi julaftonskvällen tillsammans med Gert, Irene, Sara, Eva, Sven, Maria och Sandra. Jag fick en fin nalle av Irene och Gert i julklapp. Fick en julklapp till ut av Eva och Sven. En telefon som jag också kan dra efter mig. Alla vet ju hur mycket jag drar saker efter mig=) Telefonen gick att ringa från för Gert svarade i deras hemtelefon=)

Sandra körde oss hem. Jag somnade i bilen! Sandra följde med oss upp. Hon stannade och drack kaffe med mamma och tittade på film innan hon körde igen. Jag sov som en stock!

Så mycket god mat vi har fått! Tack för alla paket, mamma tackar för sina också!! Och tusen tack för en underbar julafton!!


Russin i mängder!!


Brio vovven!


Stort paket


Brio spisen!


Morfar och jag vilar middag=)


Jag, Ola, Linda och Henrik


Leker med mina kastruller.


Jag framför Kalle Anka=)


Busar med Ola


Pratar i telefon med Gert=)


Bus med tant Sandra


Julbord!

Mail från Leo

Fick ett trevligt mail från Leo (numera kallad Leon)och hans nya familj...

Hej!
Sänder en julhälsning till dig och Isac från oss här i Yngsjö.
Snart ½ år sen vi fick Leon med oss hem och det har vi aldrig ångrat! Han är lika fin som du sa en gång till oss att han var. Alltid glad och mycket kelsjuk!
Det går jättefint med honom och han har under hösten fått sina sprutor och vi väntar nu på att i mitten av jan få hans EU-pass. Vi har ju barn och barnbarn i Danmark och dom vill ju gärna att Leon också skall med när vi åker över.
Vi tror att Leon tycker om att vara hos oss. Vi har inte lämnat honom ensam hemma utan han har alltid varit med oss varthän vi har åkt. Vi har goda vänner som ställt upp och passat honom när vi rest utom landet. Inga problem med hundvakt för oss....Leon sätt att vara på har hjälpt på detta.
Vi hoppas du och Isac har det bra och önskar er båda en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT 2011!
Hälsningar från Eiwor och Jan-Eric och Leon





Visst saknar vi Leo. Men saknaden blir inte så jobbig när vi ser och hör hur bra han har det. Kunde inte hittat en bättre familj till honom! Mamma, Isac & Yoda ♥ Leo.

Snart är det jul här i vårt hus!

I helgen var jag hos pappa.

Mamma
hade egen tid delux här hemma. Hon sov länge och träffade Rickard och sina vänner. Men det var en kär återförening på söndagkvällen. Jag var jätte trött så det blev bara lite kel med mamma och tant Marlene innan jag slocknade.

På lördagen hade Eva, Sven och Maria varit besök. De hade varit i sjöbo under förmiddagen. Mamma fick ta emot julklappar från alla håll. Vi fick en bit julskinka av gammelfarmor och farfar. Den var jätte god. Kakor och annat gott fick vi också. Vi fick gammelfarmors gamla bandspelare. Kassettband fick vi till och som jag och mamma har dansat runt i köket till dom denna veckan=) Tusen tack för allt!

Jobb och dagis som vanligt denna veckan. Igår fick mamma en present från mig. Jag hade gjort en tomte och en liten lykta på dagis. Mamma blev jätte glad!! Igårkväll åt vi kvällsmat tillsammans. Tände min lykta. Fikade framför barnprogrammet. Sen fick jag bada i badkaret utan baljan. Detta tycker jag bara är såååååååå roligt.
Jag plaskar och plaskar!! Extra mycket när mamma kommer för nära=) Myskväll tillsammans eftersom...

...idag hämtade pappa mig på dagis. Jag kommer inte hem till mamma för än på julafton. Ska fira lite jul med pappa. Mamma ska jobba imorgon till 21.00. Sen är det ju faktiskt julafton!! Mamma är ju lyxigt nog ledig alla aftonar och röda dagar!

Tack för alla julkort vänner och familj!


Yoda fick vara med på fikat igårkväll  


Roligt att knacka mamma på huvudet med en julgranskula=)


Sagoläsning


Tomten och lyktan till mamma ♥



Luciatåg & Julgran

Här hemma har det varit väldigt lugnt. Mamma har ju inte varit frisk. Efter vinterkräksjukan har hon varit väldigt svag. Men hon är på benen igen. Hennes mage har fått klara sig på blåbärs soppa och skorpor i ett par dagar vilket har gjort att hon inte har haft så mycket krafter.

I måndags var det lucia. På kvällen kom både mamma och pappa och tittade på när jag gick mitt första luciatåg. Jag var en liten nisse så klart. Mamma fick tårar i ögonen men det var ju väntat=) Jag stod kvar i luciatåget tills jag fick syn på päronen. Då blev jag ledsen och mamma fick komma fram och hämta mig.
Men vi stod så klart kvar och tittade på när de andra barnen sjöng så fint för alla. 
Mamma orkade inte gå på fikat efteråt som dagis ordnade men det gjorde inget. Jag var själv jätte trött. 
Bäst att hålla sig ute i friska luften bara om ifall att hon fortfarande smittar. Jätte många på dagis har varit sjuka. Både personal och barn. Bland annat i vinterkräksjukan. Jag hade ju det först och smittade mamma. 
Jag fick dock bara kräkningar och mådde bra i övrigt.  

Igår klädde jag och mamma granen. Mamma satte upp kulorna och jag plockade ner dom igen=)

Idag hämtade mamma mig lite tidigare från dagis. Hon hade en chokladask med sig till personalen på dagis som tack för detta året. När vi kom hem satte vi oss i köket och ritade och mamma hade gjort chokladpudding till mig som eftermiddagsfika. Själv drack hon blåbärssoppa igen.

Nu är jag iväg ett par timmar med pappa. Mamma passade på att skriva alla julkorten. De ska ju postas senast imorgon så det är verkligen dags.


Gott med chokladpudding!


Luciatåget


Yoda och jag delar på en banan och spanar in granen.


Spännande med julgranskulor!


Man kan till och med kela med dom=)


Puss på dig mamma

Sjuka

Denna veckan har vi kämpat med förkylning och annat skräp.

I Torsdags kväll passade kusin Maria mig ett par timmar. Mamma hade ett viktigt ärende i stan. Jag åt kvällsmat tillsammans med Maria, lekte och hade skoj. När mamma kom hem fick jag hjälpa henne att göra klart nere i tvättstugan.

I fredags kom Sandra inom en sväng på kvällen. Vi hjälpte henne att färga håret. Linda och Tiddi kom också förbi. Farbror Benke dök upp lagom till idol. Mamma började känna sig ganska dålig. En bit in i idol somnade jag. Linda och Tiddi gick hem. Mamma somnade på soffan. Farbror Benke väckte mamma efter att idol var slut. Han körde hem och mamma gick och la sig.

Men den natten var inte rolig. Mamma fick hög feber mm. Morgonen där på var hon helt slut. Men det var inte jag!!! Jag var mitt vanliga vilddjur. Ganska svårt för mamma att se efter mig när hon var så hängig. Snälla kusin Maria kom upp när hon hade en pause i sitt arbete för att ordna mat till oss.
Hon passade mig en stund så mamma kunde sova en timme på soffan. Lite förstod jag nog att mamma inte mådde bra. Jag satt hos henne i soffan i nästan två timmar och tittade på tv och kelade henne.
Efter lite mat och vila mådde mamma bättre. Vi tog ett bad tillsammans på kvällen och hon orkade ta ut Yoda. 

Vi somnade tidigt igårkväll. Jag ca 18.00 och mamma ca 20.00. Vi har sovit hellllllaaaaa natten fram till kl 08.00 imorse. Det var skönt. Och mamma mår mycket bättre. Hon tog tag i disk och städ så fort hon steg upp imorse. Inget knäcker min mor=)

Helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag fick iof lekt med Tiddi som planerat men jag och mamma skulle hitta på en massa skoj som nu inte har blivit av =( Idag är det i alla fall 3:e advent och vi tänker mysa till det som bara jag och mamma kan!

Tack till alla er som har ringt eller tittat till oss!!


Sandra målade nos och morrhår på mig=)


Leker med Tiddi


Dagis gruppfoto!

Nu har jag äntligen fått hem mitt gruppfoto!

Synd att min favorit fröken Lena (längst till höger på fotot) inte jobbar kvar =/

Lussebak och pepparkaks bilder!

Lägger in lite bilder från när jag sov över hos familjen Björklund!


Myser med Eva


Så här ser det ut när män bakar=)


Kavlar ut pepparkaksdegen!


Här gör jag egna lussebullar!


Det ska synas att man har arbetat!


Resultatet.


Titta jag åker på dammsugaren precis som mamma alltid gjorde när hon var liten! ♥

2:a advent

Tänk att det redan är 2:a advent! Snart är julen här.

I torsdags kom Eva och Sandra till dagis och hämtade mig. Jag fick följa med hem till familjen Björklund.
Mamma jobbade kväll och så skulle dagis ha stängt på fredagen. Jag sov över och på fredagen bakade jag lussebullar och pepparkakor tillsammans med Eva och Sandra. Jag hade jätte roligt! Ritade en teckning till mamma. Tack snälla Björklunds för att jag fick vara hos er när dagis hade stängt!

När mamma kom hem från jobbet på fredagen mötte jag henne i dörren med en stor kram. Hon fick teckningen jag hade ritat till henne och en liten påse med lussebullar och pepparkakor. Sandra var med och nattade mig och umgicks lite mamma innan hon åkte hem. Jag var lite ledsen natten till lördagen så till sist nådde jag mitt mål dvs mammas säng=) Där sov vi gott tillsammans och tog en riktig sovmorgon. Under  lördags förmiddagen hjälpte jag mamma att städa här hemma. 

Efter lunchtid kom pappa och hämtade mig.
Mamma har njutit av sin lediga tid. Igår var hon på Nova med kusin Maria och julhandlade. 
Undrar vad tomten kommer med för fint? Idag var hon på Nova igen tillsammans med Rickard. Hon köpte en tomteluva till mig.
Ska ju vara tomtenisse i lucia tåget på dagis den 13:e, gissa om mamma kommer ladda kameran den dagen? =)
Rickard fixade vår lampa i hallen, det tackar vi för!

Jag kom hem igen ikväll.
Mamma och jag åt lite kex, tände 2:a ljuset och sen tog vi ett långt varmt bad tillsammans. Vi fyllde nog karet med för mycket vatten för oj vad mycket vatten vi hade på badrums golvet när vi hade badat klart=)

Nu sover jag gott i min säng. Imorgon är det dags för jobb och dagis som vanligt.


Teckningen från mig till mamma.


Mamma ♥ Isac


RSS 2.0