Alla snubbar vill ju vara katt!

Känner mig så nannig! Isac ville inte vila middag idag och eftersom vi tar det lilla lugna här hemma så är han inte trött.

Men mamma med bullen i ugnen hade lätt kunnat ta en tupplur var varannan timme.

När Isac och jag bygge tågbanan så låg katten Yatzy på Isacs säng och det såg så skönt ut! Finns inget annat levande ting som kan sova så gott som en katt!

Jag vill också!! I mitt nästa liv vill jag bli en katt!!

Kanelbullar

Idag har jag och Isac bakat kanelbullar. Det tyckte han var roligt. Han har fått knåda, pensla och lägga ut formarna.

Vi har fått ta små pauser under baket för att äta lunch och bygga tågbanan :)

Isac mår bättre. Fick lite feber igår kväll men ingen feber inatt eller idag. Hostan har han kvar men den kommer och går under dagen. Räknar med imorgon också sen är han nog så gott som sig själv igen.

Ola fick faktiskt läsa godnatt sagan igår. Jag satt i telefon med pappa i 1,5 timme på kvällen och när vi la på hade Ola nattat Isac. Annars är Isac mycket noga med att det är mamma som ska läsa sagan :)

Nu har snart denna dagen gått, om en stund kommer älsklingen hem. Kvällsmaten ska lagas och lilleman ska badas.

Imorgon är det fredag. Då ska här städas i vanlig ordning.

För mycket skärmtid!!

Detta inlägget innehåller endast rekommendationer angående barn och deras tid som de spenderar framför dumburken. Helt klart värt att läsa igenom och det är absolut något vi tänker följa så gott vi kan här hemma.
 
(All fet/kursiv text nedan är hämtat från sidor och forum på nätet...)
 
-Det är inte bra med för mycket skärmtid för små barn. Deras hjärnor utvecklas inte som de ska om de inte får tillräckligt med motorik samt får tänka själva (komma med idéer, dra slutsatser mm). Jag tror rekommenderade gränsen för en 4 åring upp till tidig skolålder ligger på max en timma skärmtid per dag. Läs gärna Hugo Lagerkranz forskning om hjärnas och dess kommunikationsceller.
 
Det handlar alltså inte om innehållet utan om att hjärnan blir serverad synintryck.
Jag säger absolut inte detta för att ge någon dåligt samvete, men det kan vara bra att veta för att kunna motivera sig själv ibland. Låt de få titta på TV och spela data men begränsa det.
 
*********************************************************************************************************************************

Mycket tid framför skärm splittrar barns liv och ger ohälsa konstaterar forskarna. Idag spenderar många barn det mesta av sin vakna tid framför skärm. Men detta fragmenterar deras tillvaro, och kan leda till koncentrationsproblem, försämrad språkutveckling och läsförmåga samt övervikt. Det skriver Hugo Lagercrantz, senior professor vid KI och Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm i en artikel i Läkartidningen nr 1, 2013. Han skriver vidare:
”Om vi outsourcar en stor del av vårt minne till en hårddisk blir vårt minne sämre. Om den sociala kommunikationen sker huvudsakligen via Facebook och dylikt, blir vi sämre på att kommunicera direkt med varandra. Vår empatiska förmåga avtrubbas då vi inte förstår de emotionella signalerna.”
I datametropolen Seattle kunde forskarna se en direkt dos–responseffekt, och att 3-åringar som tittat mer än 3 timmar per dag på tv blev mer ouppmärksamma och okoncentrerade när de sedan började skolan än de som tittat mindre på tv. Övriga fakta:

Språkutvecklingen försenas av för mycket tv-tittande.
  • Kroppsvikten ökar genomsnittligt med 1 kg per timmes dagligt tv-tittande hos barn.
  • Ungdomar, särskilt pojkar, som tittat på tv mer än 3 timmar per dag uppvisade oftare kriminellt beteende.
  • Ökat tv-tittandet minskar tiden för spontana lekar.
Den amerikanska barnläkarakademin rekommenderar att
barn under 2 år inte ska titta på skärm över huvud taget.
  • För barn mellan 2 och 3 år bör skärmtittande minimeras.
  • Äldre barn i förskoleåldern (3–7 år) kan titta på tv/dvd 1–2 timmar per dag. Man bör välja program som är berättande, och förälder eller annan vuxen person bör vara med.
  • Barn bör absolut inte ha egen tv i sina rum.

Snuttefilt till bebisen

Har varit riktigt företagsam idag.

Har fotat och lagt ut massor med saker på auktion på Tradera.

Alla mina märkes och designer prylar från mitt tidigare tossiga liv.

Har sålt av mycket redan men har kvar en del saker som secondhand butikerna inte har fått sålt åt mig.

Calvin Klein, Armani, Hugo Boss, Papfar jeans. Burberry skärp och väska, fendi väska, DG klocka och DG ring, Ed Hardy halsband mm.

Vill inte se sakerna bara!! Det är inte jag längre och har inte varit på flera år. När jag blev gravid med Isac blev jag vuxen och förstod vad som var viktigt i livet.

Det som gör en lycklig går inte att köpa för pengar.

Vann en auktion på Tradera idag också!

En väl utvald babyfilt till lillasyster. Den är viktig då den ska hänga med i många år. Isac blir snart 4 år och han håller hårt i sin och har gjort sen han åkte hem från patienthotellet nykläckt :)

Lillasysters blivande snutte fastnade jag för, den har en söt dikt broderad.

Den som spar han har!

Hemma och vabbar idag. Isac vaknade med feber men mådde mycket bättre efter en dos Alvedon. Han ser lite röd ut i ögonen, jag bara väntar på att det ska börja kladda och klistra igen men om vi tvättar, tvättar, tvättar kanske han slipper det.

Vi hade inget bröd hemma så jag packade ner Isac i vagnen. Varmt och gott under en filt men han ville helst gå själv. Det är inte långt till affären från vårt hus men bäst iaf att han tar det lugnt.

Träffade Isacs dagiskompis mamma i affären. Hon berättade att hennes tös hade haft samma skräp som Isac och det att det hade kommit och gått under flera veckor. Det var en liten tröst att höra att inte bara Isac har haft det så.
Man blir ju som förälder trots allt lite orolig när den ena infektionen avlöser den andra.

Underbart väder ute. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Trots att snön ligger kvar så kunde man känna lite vårkänslor i luften. Det firade vi med att köpa hem lite tulpaner.

Blommor kan verkligen lyfta både humöret och hela hemmet!! Lägg det på minnet Ola ;p

Jag och grabben sitter tillsammans i soffan nu. Han har visat mig på datorn vad han önskar sig ut av påskharen, så vi får väl se vad kaninen kan ordna i år :) Efter alla dessa sjukdomar förtjänar faktiskt vår påg ett stort påskägg detta året.

Vi försöker verkligen lära Isac det här med pengar. Han sparar sina pengar i Olas gamla kassaskrin som vi sen tömmer och sätter in på hans sparkonto. Det tycker han är roligt.
Han är så mallig över att han har mer pengar än mamma och pappa haha.

Han förstår att man inte bara kan handla och handla för då tar pengarna slut. Pengar måste man ha så man har ett tak över huvudet och mat på bordet. Allt kostar! Men om man sparar kan man ibland handla något fint till sig själv. Handlar och handlar man tar pengarna slut och då få vi åka och bo hos morfar haha :)
Jag lärde mig av mina misstag jag gjorde när jag var ung och jag tänker göra allt i min makt för att Isac ska växa upp med en stor respekt för pengar.

Snart börjar renoveringen här hemma i huset. Isacs rum ska byggas ut och bli större för att sen delas av till två rum. Lillasyster ska ju också få plats.
Svärfar och Kaj har erbjudit sig att hjälpa till. Glans ska hjälpa oss med det elektriska. Vi är så tacksamma för all hjälp. Målet är att allt ska vara färdigt innan lillasyster kommer för byggdamm med en liten bebis är inte så lyckat.

Vi har varit på Ikea och tittat ut nya möbler till Isac. Han har fått se det och godkänt det haha. Om ett par år när han är stor nog att klara av det så får han en loftsäng. Det längtar han redan efter.

Nä en kopp kaffe sen ska sängarna ren bäddas och alla handdukar bytas ut. Det gör jag varje dag när ngn här hemma är sjuk. Mycket jobb men vad gör man inte för att minska smittrisken? Tvättmaskinen går varm här hemma och det märks på elräkningen. Och alla vab dagarna syns på våra löner. Men snart är våren här visst ;) och med våren kommer ett mirakel, inga fler sjukdomar *hoppas*.

Vabruari och utvecklingssamtal.

Idag ringde dagis och sa att Isac hade feber IGEN!!

Ola körde direkt från jobb och hämtade honom. Kl 17.00 skulle både jag och Ola vara på daigs
på Isacs utvecklingssamtal. Men eftersom Isac blev sjuk fick Ola stanna hemma med Isac och så fick jag på på utvecklingssamtalet själv.

Ola tyckte att det var mycket tråkigt men Anna-Karin lovade honom att sammanställa allt som blev sagt och även trycka ut foton till honom.

Ola är mer på dagis än jag. Han känner väl till Isacs dagiskamrater då han ofta stannar en stund på morgonen när han lämnar Isac och leker med Isac och de andra barnen på dagis.
Snart är Isac så stor så han kan träffa dagiskompisarna på fritiden också. Vi får väl njuta så länge inte hela områdets ungar är hemma hos oss och röjer :)

Utvecklingssamtalet drog ut på tiden. Personalen är så trevlig och vi pratar alltid mycket. Det skulle ta 30 min men tog 1 timme och 30 minuter haha.

Fick mest höra sånt vi redan visste. Men kul att se foton mm från olika aktiviteter som de har haft.

Fick även höra att Isacs lillasyster har förtur till samma dagis eftersom de har en syskongrupp.
Skönt att höra. Ska iaf ansöka om dagisplats till henne så fort hon poppar ut =) Jag kan redan se mina små ögonstenar stå hand i hand som tomte och tärna i alla luciatåg år framöver. Dags att börja handla hem näsdukar redan nu kanske haha.

På väg till dagis idag pratade jag med vårdcentralen. Tyckte att det var dags att han fick en liten hälsokontroll efter nu fjärde gången med feber och hosta på 2 månader. Det är ju inte klokt!
Men vårdcentralen tyckte inte att det var nödvändigt, det var så vanligt i dessa tider. De kan ju inte heller göra något åt virusinfektioner. Men jag skulle höra av mig igen om han blev riktigt sjuk. Min läkare skulle ringa på torsdag så jag fick lätta hjärtat ang alla dessa infektioner även till henne. Tryggt och bra att ha henne och alltid ha samma person att vända sig till.
 
Imorgon är det jag som är hemma med Isac. Får se hur länge det ska vabbas denna omgången, suck.
Men han verkar inte super sjuk. Mina två älsklingar hade redan ätit kvällsmat när jag kom hem men hade sparat mat till mig. Isac låg i badet när jag steg innanför dörren. Nu ligger hela familjen i Isacs säng och tittar på film.
Snart natti natti för Isac. Ola har lovat att läsa den nya sagan för honom.
Isac har själv varit på skolans bibliotek här i Stehag med dagis och lånat den ♥
 
Krya på dig vår gosse!! Fick höra så mycket fint om dig idag och vi är så stolta över dig ♥
 
 

Mor & Son

Mammas pojke, ingen tvekan ♥ En riktig Haraldsson, samma drag som min pappa, jag och nu Isac.

Kicking

Idag kommer jag nog vara trött på jobb. Bägge ungarna har stökat inatt, ena på utsidan och den andra på insidan :)

Isac kom in till oss vid 01.00 inatt. Hade glömt att ta med sin snutte så den bad han mig att gå upp och hämta.
Han har sen legat intill mig och grävt med tårna i min rygg. Dragit i min axel flera gånger och bett mig vända mig om så jag har ansiktet mot honom.

Men jag kan inte sova på det hållet då jag får ont i bäckenet då. Sen hostar Isac mig rakt i ansiktet hela tiden. Min lilla älskling fick nöja sig med att ligga intill min rygg.

Innan Isac kom in till oss inatt hade jag legat vaken till 23.48 då jag sist kollade klockan. Bebbs höll sån låda inne i min mage. Sparkade, buffade och åkte rundor. Kung fu fighting delux! Omöjligt att sova!! Efter att jag hade varit uppe inatt och hämtat Isacs snutte och la mig igen satte sparkarna igång igen haha.

Så verkligen..Isacs tår i ryggen och lillasysters tår i magen!!

Så tack mina kära ungar för mina 4 timmars sömn inatt. <3

Gott med fisk!

Denna familjen älskar fisk! En stor favorit är en variant jag gör i ugnen.

Den hade vi till kvällsmat idag. Älsklingen får gotta sig på den imorgon också för han får matlåda med sig till jobb :)

Trevlig kväll alla, nu har vi klämt måndagen snart är det fredag igen ;)

Jag vill krama mamma!

Vår påg är ju den goaste ungen som finns.

Isac kom i vanlig ordning in tassandes till oss inatt. Jag hade som vanligt hunnit bege mig iväg till jobb innan pågarna vaknade. Det första Isac hade sagt till pappa när han vaknade var; "jag vill krama mamma".

Så där var mammas dag gjord. Älskar dig mitt allt <3Helgen

Då var denna helgen snart mot sitt slut.

Igår var jag och älsklingen både på Nova och Ikea. Fick gjort en massa ärenden. Nu har vi handlat skötbord till bebbs.

Vi har kvar Isacs gamla brio skötbord men det är så stort och klumpigt så det ska läggas ut på blocket till försäljning.

Ola lämnade sen av mig hemma hos Linda på eftermiddagen. Vi snackade skit och åt kycklingklubbor fram tills melodifestivalen började och då dök Sandra också upp.

Tack för en trevlig kväll töser!

Idag har jag och älsklingen kört veckostädningen tillsammans.

Nu är vår skatt hemma igen. Ligger i sin säng trött men nöjd. Njuter i sin pyjamas nybadad och med sin nytvättade snutte.

Nu ska vi börja med kvällsmaten sen är det natti natti och nya tag inför en ny arbetsvecka.

Gravid vecka 25

TGIF natti natti.

Det där sista rycket blev ett "döds ryck" för denna gravida svensken.

Kommer hem för att fira fredag med min älskling. Godiset framför oss, en spännande film på skärmen och så SOMNAR jag innan introt i filmen ens är slut.

Min mage är redan så STOR, jag begriper det inte. Känner mig hög gravid och klumpig, vart ska detta sluta??
Snart kommer jag inte i mina arbetskläder heller som jag alltid har kunnat tälta i tidigare.

Trevlig helg alla pigga ungdomar, på denna adressen väntar sängen.

Sista rycket!!

Sista arbetsdagen denna veckan! Pussade på mina pojkar som nannade sött tillsammans innan jag gav mig iväg mot jobb.

Ett par klunkar kaffe sen tar vi det sista rycket :)

Första hjärtljuden <3

Idag efter jobb var jag och älsklingen på besök hos barnmorskan.

Bebisen växer som den ska och hjärtat tickade på fint. Som musik i våra öron <3

Nu har vi äntligen fått moderskapsintyget så vi kan kan få iväg alla papper till försäkringskassan. Skönt!!Måndag

Då va det måndag igen. Söndagen blev verkligen lugn, nästan tråkig men kroppen behöver ha tråkigt ibland och bara vila upp sig.

Känns helt ok att starta en ny arbetsvecka men när jag klev ut genom dörren imorse så tänkte jag; va e nu detta!!?? Mer snö!!!! Suck och dubbel suck..men kanske är det bättre inne i Lund?
Det var det dock inte :S...bilden är tagen på min arbetsplats trädgård ;)

Bättre vad det inte när jag slutade! Regn! Fick ta fram paraplyet..men ja låt det regna..allt är bättre än snö just nu.

Ola känner sig inte kry, ont i halsen och snorig men har jobbat idag iaf. Krya på dig älskling
Hemma hos mina pågar nu. Kvällsmaten stod på bordet när jag kom hem och det tackar jag för, lyx :)
Isac hade en teckning med sig hem från dagis idag. Den var från en av hans dagis kompisar till mig. Gulliga ungar det finns och det värmde gott även om den var från någon annans unge än mig egen :)

 

Bloggen

Som några av er kanske har märkt så bloggar jag lite oftare nu. Äntligen fungerar min blogg.se app i luren.
Den har varit så strulig alltid men nu när den väl fungerar så är det ett så snabbt och smidigt sätt att blogga på.
 
Det gör att det kommer lite mer spontana men kortare inlägg då och då.
 
Jag kommer inte länka bloggen på fb varje gång jag bloggar som jag har gjort tidigare. Ni som följer min blogg får själva göra små besök när ni känner för det och se om det har hänt ngt nytt :)
 
Önskar er alla en trevlig vecka!
 

Ge oss sommar NU!!

Sjöbo

Igår var familjen på middag i Sjöbo. Isac vaknade och mådde mycket bättre!
;"Mamma, Isac är frisk nu!!

Underbara ord att höra!! Och äntligen kunde vi komma iväg till Sjöbo!

Isac gjorde en pärlbricka som han ville ge till farmor. Det blev till att ställa sig och stryka den innan vi körde på förmiddagen :)

Middagen var som vanligt det godaste man kan tänka sig som farmors mat alltid är. Och 8 rätters meny som vanligt :)

Underbart att träffa Sandra, Maria, Alex, Glenn och farmor
Tack för en härlig lördag familjen!!

<3

Söndag morgon och familjen ligger i sängen och myser!

Min lilla svansbebis har bäddat ner sig hos husse <3

Isac lik sin mamma.

Bulan vecka 24

Första pärlbrickan klar :)

Firar alla hjärtans dag <3

Idag har jag och Isac varit hemma hela dagen. Tog föräldrar ledigt eftersom dagis har stängt idag. Lika bra det för Isac har fått något förkylningsskräp igen!

Ola fick hämta honom tidigare på dagis igår, personalen ringde och sa att hans hosta var jobbig för honom och att han ville hem till huset. Sötnöt!
Nog känner vi vår lilla gosse, när han är sjuk vill han hem till huset och sin säng <3

Hem till huset kom han men hemma var han ganska pigg men ja, rejält hostig!
Dumma influensor och förkylningar som aldrig tycks ta slut!!

Inatt blev det inte mycket sömn pga hostan. Han somnade om gott imorse. Jag hann både duscha och dricka en kopp kaffe innan Isac vaknade igen.

Isac har mest tittat på film idag. Sandra skulle kommit hit och målat vattenfärger med oss med vi ställde in eftersom Isac inte mådde riktigt bra.

Jag har istället passat på att tvätta och skura bebbens vagn. Badrummet förvandlades till en "biltvätt" men wow så fin vagnen blev och gott luktar den. Har helt städat bort den förra ägaren!!

Ikväll när Ola kom hem lagade han en smarrig middag åt oss. Glass med chokladsås i efterrätt. Nu sitter vi bänkande i soffan.

Isac har fått paket och är mycket nöjd med innehållet. Bilar pussel och pärlbrickor med lite större pärlor till för att passa små fingrar <3

Trevlig helg!!


Längtar så!!

Påbörjar graviditetsvecka 24 idag!
Här går det undan!

Tänk att man kan älska någon så mycket som man aldrig har träffat. <3

Kärlek på Brunnslyckan :)

Min kära kollega Annette som sprider kärlek <3

Happy Valentinesday!!

Önskar er alla en dag med massor med kärlek!
Själv ska jag spendera hela kvällen på jobb.
Jag och familjen tar igen det imorgon med god mat, mys i soffan och små presenter ♥
 
♥ Älskar er familjen!! ♥
 
 
 
 

Cravings!!

I väntan på tåget har jag precis gottat mig på ett marschoklad! Det är precis vad bebbs beställer på eftermiddagarna. Resten ut av timmarna på dygnet drömmer jag om kött!! En riktig saftig stek :)

Köttsuget sätter in som värst på kvällen. Det är på håret ibland att jag inte drar upp Ola mitt i natten för att starta grillen haha.

Choklad och kött <3

Det bästa jag har!

Det är dessa två figurerna som jag alltid har bråttom hem till :)

Älskar er!!!

Magic moment

Ikväll låg hela familjen och kramades i sängen efter kvällsmaten. Då fick storebror Isac äntligen känna bebbs sparka för första gången.

Isac skrattade till och sa; "en gång till" :)

Underbara stunder!!

Söndag med Sandra

I eftermiddag kom Sandra hit på en kopp kaffe. Vi hade precis satt oss vid bordet så kom Isac också hem. Pigg och glad, underbart att se!! Han fick sina nya pennor som Ola köpte på barnenshus i helgen. Han satte direkt hos oss och målade i sin Bamse målarbok.

Sandra var med vid Isacs bad. Precis som förr på Örnvägen <3

Min älskade Sandra ska snart få sin bebis. Lagom tills jag går på min mammaledighet. Snacka om att vi prickade in våra bebisar bra! Vi kommer vara mammalediga samtidigt. Så roligt!!

Vi ses igen till helgen gumman!

Emmaljunga bäst i test!

Nu har vi gjort ett nytt försök till en start på 2013. Hela början på detta året har varit 100% sjukdomar känns det som :(
 
Hela veckan har vi fått jobba och gå på dagis. Det är då vi mår som bäst!
 
Två kvällar denna veckan har vi varit iväg efter jobb och tittat på barnvagnar. Ingen av dom var något för oss.
Hela lördagen spenderade jag och älsklingen med att leta barnvagn.
Jag hade Emmaljunga duo edge till Isac som var en riktig kanonvagn. Men den var så enorm och klumpig.
Jag kallade den för stridsvagnen. Helt värdelös på bussar och i affärer mm. För att inte tala om att få in i bilen.
Denna gången hade jag tänkt mig en Brio. Men när vi kom ut i butikerna och fick känna på Brios vagnar och Emmaljungas vagnar insåg vi vilken skillnad det var på kvaliteten.
Så besviken jag blev på Brio. Trodde verkligen att det var rejäla vagnar. Brio hade klart fina vagnar som kändes bättre i kvaliten också men nej, fortfarande inte Emmaljunas standard.
 
Det blev till att släppa Brio och leta vidare på Emmaljunga. Vi vägrar absolut att gå och köpa en ny vagn.
Det är helt sjuka priser. Som Ola sa, jag har ägt många bilar i mitt liv som har kostat mindre än en barnvagn :)
Isacs vagn fyndade jag på blocket, knappt använd. Finns alltid folk som gör dumma köp och sen säljer nästan helt nya saker.
 
Nu har jag och älsklingen fyndat en riktig pärla!! Emmaljunga nitro city leatherette. Vi vill ha svängbara hjul.
Jag har haft vagn med både fyra fasta hjul och en med svängbara hjul och vet helt 100 att det är svängbara som är det bästa. Emmaljunga är även i denna lite nättare modellen ganska klumpig men nu är det iaf bra grejer!!
Leatherette är både snygg och praktisk. Den håller sig fin längre eftersom den går att bara torka av när den blir smutsig. Styret är sänkbart vilket gör att Isac kan nå upp till det och köra lillasyster i vagnen.
 
Sittdelen är svart och liggdelen har vi inte än. Den har älsklingen dealat till sig från en privatperson och ska fraktas från Örebro till Helsingborg där Ola sen ska köra och hämta den. Bebbs vagn är sen komplett!
Men vilket projekt!! Vi får iaf vad vi vill ha utan att förlora en massa pengar på det. Helt klart värt det.
 
Regnskydd, åkbräda till Isac och skötbord är vad vi har kvar att köpa. Allt annat har vi i stort sätt redan.
 
Graviditeten går undan. Isacs gick i snigelfart men denna gången har man knappt hunnit med så här långt.
Beror väl på att man inte är lika uppe i lågor som med första då man knappt visste vad som väntade en.
Jag är mer harmonisk och lugn denna gången. Sen jobbar jag ju helttid och har inte bara mig själv längre som när jag väntade Isac.
Det går inte att komma hem från jobb och slänga sig på soffan och googla gulliga bebisprylar, nä maten ska lagas och stora killen ska tas hand om.
 
 
Om försäkringskassan beviljar min graviditetspenning pga mitt tunga yrke så slutar jag redan den 16:e April och det är ju SNART!! Saknar redan mitt jobb :(
I veckan som kommer ska vi träffa barnmorskan igen. Jag har börjat använda stödstrumpor på jobb, det bästa jag har gjort!! I love it!!
 
Helgen har varit förutom vagnjakt lugn. Älsklingen hämtade mig på jobb i fredags. jag jobbade kväll. Skönt att slippa tåget och jag passade på att tömma det mesta i mitt skåp inför mammaledigheten.
 
Efter att ha jagat vagn hela lördag förmiddag stannade vi till i Östra Grevie på en kopp kaffe på vägen hem. Olas mormor var där, kul att se henne pigg och frisk igen.
 
Igårkväll tvingade jag Ola att titta på melodifestivalen tillsammans med mig. Ingen glad sambo men med lite chips och godis satt han snällt och tittade iaf ;) Njöt gjorde vi, tända ljus och med barnvagnen sidan om oss i vardagsrummet ♥
 
Jag har vaknat tidigt både lördag och söndag morgon. Härligt att ligga kvar och dra sig. Höra Ola andas tungt och känna bebbs sparka ♥ Ta ett bad och dricka en kopp kaffe. Egentid delux :)
 
Nu sitter vi här i soffan med mjukisbrallorna på. När vi orkar ska vi åka iväg och veckohandla.
I eftermiddag kommer vår solstråle hem igen ♥ Ska bli skoj att se vad han tycker om vagnen. Han var med i veckan och tittade på två olika barnvagnar, en brio sing och en brio happy. Han förstår mycket väl att bebbs behöver en vagn och att han ska få köra den sen med sitt ansvar som storebror :)
 
Bebis Isac ♥
 
Isac i sin gamla sittvagn.
 
Isac i sin liggvagn :)
 
Bebbs sittvagn.
 
Bebbs liggvagn.
 
Magen i aktuell gravid vecka, togs på min rast på jobb i fredags :)
 
Pregnancy Glitter Graphics from dolliecrave.com

Dumma influensa!!

Förra helgen när Isac kom hem igen så mådde han inte bra. Han badade men ville inte ha något att äta, inte ens chokladpudding och då är det illa!
När vi läste sagan såg han helt glansig ut i ögonen och var rosig om kinderna. Han hade då fått hög feber.
 
Hela veckan har vi sen haft sjukstuga hemma. Höga febertoppar till och från fram till onsdagen. Ola var hemma med Isac mån-tis. Jag hade möte och lite annat på jobb som kändes viktigt att närvara på. Ola fick kämpa hårt här hemma med en ledsen och sjuk liten kille. Jag köpte glass med mig hem efter jobbet som han sen levde på i 2 dygn. Ola kockade allt möjligt till Isac som Isac tackade ja till men som han sen inte rörde när han fick det framför sig. Men han var duktigt på att dricka och äta sina isglassar. Jag köpte även en tidning med mig hem till Isac för att pigga upp lite.
 
På onsdagen när jag tog över här hemma var Isac feberfri. Han var fortfarande trött och hade mycket hemsk hosta. En natt hostade han så han kräktes. Jag låg och sov i Isacs säng och Isac låg inne hos Ola.
Ola fick springa upp och byta lakan mm mitt i natten och vi var alla vakna. Jag var ganska trött på jobb dagen efter :(
 
En kväll denna veckan kom Ola hem sent. Han körde direkt till barnenshus efter jobbet. De hade en kväll med speciella erbjudande. Han köpte bilbarnstol till bebisen och en till Isac. Han tyckte att Isac också behövde en ny. Nu har vi en sak vi kan bocka av från bebisinköpslistan. Isac sitter som en kung i sin fina bilstol.
 
Hostan har väckt oss alla nätter hela veckan. Hostmedicinen har inte hjälpt direkt men nu är hostan så gott som borta. Isac har i helgen börjat äta normalt och är vår lilla solstråle igen.
 
Igår var pågarna hos frissan. De blev så fina så :) Efter frissan gick vi en sväng till leksaksaffären. Isac fick ett bamse sällskapsspel av Ola. Vi gör allt här hemma för att minska på tv och data spelandet. Isac har helt slutat med att leka med sina leksaker, det är bara data och tv som gäller och det har vi satt stop för nu.
Det är absolut inte bra för honom. Han blir konstigt trött, ilsken och ledsen när han har suttit vid tekniken.
Klart att ibland ska han få spela. Vi har så skoj alla tre när vi sitter med varsin kontroll, pappa är Mario, Isac är Luigi och mamma är svampen :) Men det får vara med måtta!!
 
Bamsespelet blev en succè. Ett sällskapsspel för hela familjen. Igår eftermiddag satt vi alla tre vid köksbordet och spelade detta spel och det var så trevligt.
 
Till våren ska Ola försöka få med Isac till knattelaget i fotboll här i Stehag. Han och Isac brukar spela fotboll och de tycker att det är roligt. Det satt lappar uppe på dagis förra året men då var han för liten. Men nu har han rätt ålder inne för att få vara med. Det gör honom gott att vara ute och umgås med andra barn istället för att sitta vid en dum tv ruta!!
 
Igårkväll var jag och Isac hemma hos familjen Nilsson. Isac fick träffa sin älskade Tddi! ♥ Lördagsmys delux. Barnen lekte och tanterna tittade på melodifestivalen :)
Ola var hemma hos Jim för att se en skräckfilm tillsammans med ett par vänner.
 
Isac frågar hela tiden efter bebisen. Han pratar om att den kommer till sommaren och då ska Linus och Albin komma hit och titta på den :) Han är så söt!! Idag i affären sa han att vi måste handla hem blöjor till bebisen.
Isac kommer bli den bästa storebroren. Skönt att lillasyster kommer ha sin storebror på dagis sen den dagen det är dags för henne att börja där. De kommer alltid ha varandra under dagarna när vi är på jobb och det känns tryggt och bra. Ola ska börja nytt jobb i Hörby kommun till våren. Det är också riktigt skönt då han har närmare till jobb och kan ta sig hem snabbt om det är något med barnen. 
 
Söndag, jobb och dagis väntar oss imorgon. Vi har varit och veckohandlat. Hela eftermiddagen har pågarna stått i köket och lagat piroger. Det tog lång tid men goda blev dom. Vi fick gott om det över till att frysa in och Isac tyckte att det mycket roligt att hjälpa till. Han var täckt i mjöl från topp till tå :)
 
Det bästa av allt...inget data/tv spel på hela helgen och Isac är piggade och gladade än någonsin!!!!
 
Nu blir det snart kvällsfika i soffan och vi önskar er alla en trevlig vecka!
 
Min navel pekar redan ut. Min piercing började ömma så det blev till att beställa hem en gravidpiercing med mjuk stav. Där fanns massor med söta bebis fötter och annat att välja på som smycke men älsklingen fick välja och då blev det denna :)
 
Jag och magen gravid vecka 22.
 
Den blivande storebroren som en gång i tiden själv har varit en liten bebis ♥
 
Och vår nu 7 åriga gubbe Yoda har också varit en bebis en gång i tiden ♥
 
Isac och Tiddis hamster Niklas.
 
Ett kärt återseende med många pussar ♥
 
Mina pågar bakar piroger.
 
En glad bagare :)

RSS 2.0