Semester!!!!

Familjen Haraldsson njuter av sin sommarsemester 2015!! Vi har haft en vecka och har tre kvar!
 
Första veckan spenderade vi i Danmark. Där hade vi hyrt ett litet hus vid havet och vi hade världens finaste utsikt från tomten. Kvällarna spenderades med grillning och alla måltider åt vi antigen ute eller i uterummet.
Vi hade verkligen tur med vädret och kunde ofta sitta ute i trädgården och njuta av solen. När barnen var nattade om kvällarna satt jag och mannen i uterummet med tända ljus och tittade på vår nya favoritserie "Orange is the new black".
 
Vi besökte legoland en dag och där fanns det hur mycket som helst att hitta på. Isac älskar lego och fick se alla sina älskade starwars figurer i lego fast mycket större än dom vi har här hemma. Vi såg världens största legoskepp och det tyckte Isac var häftigt! På legoland blev det även en hel del karusellåk. Vi var där från det dom öppnade tills det var tid för kvällsmat och vi somnade gott den kvällen. 
 
Lalandia blev nästa utflyckt. Där började vi morgonen inne på Monkey Tonkey leklandet. Efter leklandet blev det lunch och sen var det dags för badet aquadome!! Så roligt vi hade där!! Vi badade, badade och badade!! Julia och Isac är två riktiga fiskar och hela familjen åkte vattenrutchkanor tillsammans och plaskade rundor stora som små :) Även denna kvällen var det inga problem att somna. 
 
Andra dagar gick vi promenader i omgivningen kring huset och leta upp lekplatser. Vi tog oss även ner till havet och plockade snäckor och köpte varsin glass. 
 
Sista utflykten innan vi åkte hem blev Givskuds Zoo. Detta var en upplevelse för Camilla vill jag lova!! Så många fina djur. Man fick gå in till aporna och vi fick ta bilen på djursafari. Man kunde sträcka ut handen och nudda zebror och giraffer. Vi hade en lejonhane som strök sig längs med bilen. Vi fick se alla möjliga fantastiska vilda djur..elefanter, noshörningar, gorillor, kameler, chimpanser, flodhästar mm. 
Nytt för året var även en dinosaurie park. Det såg ut lite som jurassic park och även om alla dinosaurier inte var riktiga så fick man lite känslan av att de faktiskt var det. Mycket verkligenhetstrogna och STORA, glad jag inte levde på deras tid ;)
Isac som har haft dinosaurietema på dagis tyckte att det var spännande. 
 
Efter en veckas underbar semester i Danmark var det trots allt skönt att komma hem. Hela familjen hade saknat djuren. Sam har bott hos Micke och Tessan. Yoda hos Olas kollega med familj. Våra grannar har passat katten, hamstern och huset. Tack alla ni!!! ♥
 
Nu är vi hemma och har påbörjat tvätta ner hela huset för sen ska det målas. Förra året målade vi allt vitt runt fönsterna och knutarna. I år blir det hela fasaden. Idag började jag måla vedskjulet. Det är ett tråkigt arbete men samtidigt skönt att se huset fräschas upp.
 
Här kommer en bildbomb från vår semester i Danmark!
 
Sykon ♥
 
 Jag och Isac taggade i bilen på väg mot Danmark :)
 
 Utanför kontoret där vi hämtade ut nyklen till huset!
 
 Framme i stugan!!
 
 Här bodde vi hela veckan!!
 
 Och här ser ni utsikten från huset!
 
 Barnen ritar
 
 Kvällsmat ute!
 
 Frukost i uterummet ♥
 
 Njuter av solen ute i trädgården.
 
 Vår son är en duktig fotograf ♥
 
 Här sov barnen gott om nätterna ♥
 
 Kramar min älskade make!!
 
 KÄRLEK!!♥
Mina tre hjärtan hand i hand på väg ner till stranden. 
 
Isac doppar tårna i havet.
 
 ♥
 
Jag och mina älskade barn!!
 
 Barnen utanför legoland!
 
 Wieee
 
 Många detaljer att titta på.
 
 Hej hej mamma!!
 
 Bästa åket tyckte pappa och Isac ♥
 
 Julia bjuder pappa på en tur med bilen :)
 
 
Ett litet nintendohus på legoland, wow!!
 
 Största legoaffären du kan tänka dig!!
 
 
 
Isac och R2D2 :)
 
 Isac vågade inte stå sidan om skurken utan pappa ♥
 
Isac och pappa tittar på världens största lego starwars skepp. 
 
 
 
 Så här glad var Isac på legoland :)
 
 Taggade inför en karusell haha 
 
Detta fanns också inne på legoland, precis som på den blå planeten.
Julia tyckte att det var spännande med alla fiskarna.
 
Lalandia!
 
Aquadome, äntligen säger Isac!!!
 
 FUN!!!
 
 En glass efter flera timmars bad smakade gott!
 
 Givskuds Zoo!!!
 
Famijen Haraldsson spända inför djursafarin på Givskuds Zoo.
 
 
 
 
 
 
Titta mamma!!!
 
 
 
Lekplats inne på djurparken, Isac och pappa har blivit två apor :)
 
 
Lycklig morsa bland alla djuren!!
 
 
 Isac vid en långhals :) 
 
 Jag och mannen fick springa för livet haha :)
 
 Det ska synas att man äter glass :)
 
Är det semester kan man självklart få glass och pannkakor till lunch ;)
 
 Isac och Julia nere vid kiosen vid stranden. 
 
 Lycklig matte hemma hos sina svansbebisar igen ♥
 

Yoda 10 år!!

Från och med nu är det 24 timmars nedräkning till semestern! Oj vad vi har längtat. Vi har hunnit se människor både gå och komma tillbaka från sina semestrar i väntan på vår egen. Nu är den äntligen snart här! Vad det ser ut som så är barnen på väg att bli sjuka igen. Det hostas och snörvlas om vart annat så mannen ska vabba sin näst sista arbetsdag så får vi se hur det blir på fredag som egentligen ska vara barnens sista dag på dagis.
Så typsikt att börja semestern så, men ja nu ska vi inte ta ut något i förskott. Barn kan snabbt vända och bli friska igen så vi varken firar eller sörjer något innan vi vet mer.
 
Sedan sist jag skrev så har jag plöjt igenom en helg på jobbet. I fredags när jag skulle gå på behöll jag dottern hemma från dagis. Isac blev hämtad redan på morgonen inför sin helg borta. Jag och Julia sov hela förmiddagen. När vi hade vaknat och ätit lunch tog vi tåget in till Eslöv. Där hämtade vi ut en paket på posten och handlade lite på sommarrean. Julia sprang glatt omkring själv och nöjt av sin tid ensam med mamma. Hon pekade på alla kläder som jag höll upp och sa; "mamma fin" ♥. Vi stannade på torget och fikade på glass. Solen visade sig men det blåste ganska kallt. Så där satt min tös i början på Juli klädd i fleecejacka och med en filt över sig i vagnen smaskandes på glass. Samtidigt såg jag flera personen gå förbi klädda i dunjacka och päls. Lite väl överdrivet kanske men ja är man frusen så är man och det var ju allt annat än varmt ute just då.
 
Jag och Julia avslutade vår lilla dagsutflykt på en lekplats i Eslöv. Sen tog vi tåget tillbaka hem och där väntade mannen på oss. En lyckad dag och ett bra sätt att ladda batterierna inför en arbetshelg.
 
En dag var vi i Lund på privat ridlektion hos min syster. Hon arbetar extra som ridlärare och hade fått tag på en liten ponny för barnen att rida på. Det tråkiga vädret slapp vi för vi höll till i ridhuset. Isac fick stolt själv rida runt på den lilla hästen och har nu lärt sig hur man startar, stannar och svänger med en häst. Det är min påg det och roligt tycker han att det är. Isac tyckte att vi kunde ta hästen med oss hem och ha honom i trädgården haha.
Även lilla Julia är förälskad i hästridning och ville inte stiga av hästen efter att hennes tur var slut :)
Snällt av Jessie att ordna detta för barnen ♥
 
En kväll hade vi familjen Glans över på middag. Barnen lekte, jag kacklade med Malin och männen drog ny el ute i garaget. Vi grillade och lyckades få ihop tillräckligt med jordgubbar i trädgården så det räckte till efterrätt till oss allihopa. Äntligen har bären där ute börjat bli ätbara!!
Tack till familjen Glans för en trevlig kväll och ett extra stort tack till Micke för hjälpen med elen ♥
 
Familjens gubbe Yoda fyller 10 år på lördag! Eftersom vi inte har möjligthet att fira honom då eller nu i dagarna innan så blev han firad igår. Vi gjorde en tårta av leverpastej, skinka, hundkex och kyckling till honom och tände ett ljus på den. Han såg så nöjd ut när han blev serverad och även Sam som självklart blev bjuden på tårtan.
Jag förstörde dock stunden med att börja gråta, både av glädje för hans 10 år men också för att han börjar bli gammal. En papillon kan leva till 17 år och gör han det är det många år kvar men man måste trots allt inse att allt kan hända och 10 år är en hög ålder på en hund. Är jag bäst på att oroa mig för saker i förtid eller inte? Fråga stackars Ola haha.
 
Älskade Yoda!! Du har funnit med i 1/3 del av mitt liv. Att jag skulle leva utan dig finns inte! Människor har kommit och gått i mitt liv men Yoda har aldrig svikit mig. Han är världens bästa vän och han är min familj!
Jag brukar säga att ju mer jag lär känna människor ju mer älskar jag mina hundar ;)
Bara en äkta hundvän kan förstå. Tack för 10 fina år tillsammans världens finaste vovve och grattis på födelsedagen!! ♥
 
Jag avslutar detta inlägg med att gratulera min fina kusse Sandra och hennes familj. Igår föddes äntligen deras lilla flicka och Gabbe blev stolt storebror till söta lillasyster Isabelle ♥ Nu längtar vi efter att få träffa henne!!
 
Tut tut säger Julia!
 
 På lekplasten i Eslöv.
 
 
 
Gott med glass!
 
Rosorna växer vilt ute i trädgården. Där är så många så vi vet knappt inte vad vi ska göra med dom!
Här blev det iaf till en trevlig helgbukett på kösbordet ♥
 
Annars gör rosorna sig bäst där dom ska vara, ute!
Här njuter jag av min trädgård på en ledig dag. Osminkad och klädd i mjukis heeeela dagen, det är livet!
 
 Isac har plockat familjen Haraldssons första räddisa för säsongen :)
 
Isacs första ridlektion med moster Jessica.
 
Stolt kille!
 
Lycklig tös ♥
 
Isac och Julia tillsammans med barnen Glans. Myser framför bolibompa ♥
 
 En bild på familjens småttingar, sötast är de när de sover ;) ♥
 
 Bild som mannen tog på dottern i helgen. Jag låg och sov efter mitt nattskift och missade denna fina soliga dag. Lillmatte tar över ansvaret när mamma jobbar ♥
 
 Jag med mina svansbebisar ♥
 

 Grattis på födelsedagen Yoda!!
 
Du & jag, 10 år tillsammans ♥
 
♥ Isabelle ♥
2015-07-15 kl 17.00
Längd: 50cm
Vikt: 3915 gram
 

Firat helgen med släktingar!

I fredags vaknade jag upp lycklig på eftermiddagen med tanke på att jag hade en ledig helg framför mig. Inte nog med det, vädret såg väldigt lovande ut.
 
Barnen var ute på skolgården när jag kom för att hämta dom på dagis. De hade en liten pool framme att svalka sig i och det behövdes för det var ingen nådig värme denna dag. Det var med en tår i ögat som vi tömde Isacs plats på dagis. Det var hans sista dag där. Semestern har inte börjat än men resten av tiden ska han och Julia gå på ett annat dagis då de gör en sammanslagning nu över sommaren.
 
Tillsammans gick vi sen till affären och handlade glass och hämtade ut en paket som var till Isac. En liten inredningsdetalj till hans rum.
Hemma sen fick barnen vila sig på soffan under tiden som jag körde veckostädningen. Mannen kom hem ett par timmar senare och hade handlat fredagsgottis och en stor köttbit att slänga på grillen med sig hem.
Grillade gjorde vi och åt ute i paviljongen. Underbart att sitta där ute och äta gott med utsikten över vår fina trädgård.
 
Efter kvällsmaten badade vi hela familjen i våra pooler. Först svalkade vi oss i den "kalla" sen satte vi oss och bubblade i den varma. Nu fick jag också invigt den och även jag älskar den. Efter att barnen hade somnat för kvällen gick jag och mannen ut och badade igen. Solen hade gått ner och våra lyktor ute i trädgården var tända.
I den stunden njöt två trötta föräldrar!
 
På lördagen började vi dagen ute!! Redan på morgonen var det varmt så det snurrade. Mannen tog moppen till affären och handlade frallor och frukosten serverades i trädgården. Hela dagen spenderades i trädgården och barnen höll sig mest i vattnet. Jag och mannen hjälptes åt att sätta upp vår nya torkvinda i gräsmattan.
 
På kvällen kom Olas morbror Micke och Tessan på besök. De hade även sina tre hundar med sig. Vi grillade hamburgare och satt ute. Sen blev det bad innan kaffet. Isac hjälpte Tessan att gå rundan med alla hundarna. Sen busade han med Micke i poolen. En härlig lördag kväll! ♥
 
I söndags var vi hembjudna till min farfars kusin Ingrid. Hon sökte upp mig för ett par veckor sedan.
Hon knackade på vår dörr en dag och presenterade sig. Jag har träffat henne förr med inte tillräckligt för att minnas henne riktigt men farmor har pratat en hel del om henne. Det visade sig att hon bor i Bosarp en liten bit utanför stehag. Hon bor tillsammans med sin man på en gård och när vi var där hade hon även ett av sina barn samt två barnbarn hemma på besök. På denna söndag sken solen och vi satt ute i trädgården och åt våfflor.
Vi fick även en rundtur i deras stora hus och fick träffa alla deras djur. Hund, katter med sina kattungar, marsvin och höns mm. Vilken lycka för mig och barnen :) Kattungarna var helt klart bäst!!
 
Jag och Ingrid hade mycket att prata om. Hon visste en del om min barndom och det var roligt att höra hennes historier. Hon visade foton och vi pratade om min kära och saknade farfar.
Ingrid har också arbetat inom vården. Hon vet allt om Stehag och hennes barn har vuxit upp här och de har gått på stehagsskolan som nu Isac ska börja på.
För att inte tala om att vi har samma intresse för djur. Hon har bland annat haft uppfödning av papillon, precis som vår hund Yoda är. Jag minns att min gammelfarmor hade en papillon när jag var liten. Hon hette Bella och jag ville alltid klappa henne. Bella var tydligen från Ingrids kennel. Så man kan säga att utan Ingrid hade jag aldrig varit förälskad i hundrasen papillon och hade kanske aldrig skaffat just Yoda :)
 
Det blev en lyckad förmiddag ute i en svensk sommaridyll. Baren lekte med kattungarna i gräset och vi vuxna satt och drack kaffe i solen. Tänk att jag har en släkting som bor i mina hemtrakter. Inte undra på att att jag trivs så bra ute i Stehag. Jag är inte den första Haraldsson som har hittat ut till denna guldgruvan.
 
På eftermiddagen vilade jag och Julia middag tillsammans där hemma. När vi vaknade blev det bad där ute sen kvällsmat. Dagen avslutades med ännu mer bad fast inne hos grannen. Hela familjen badade med vännerna och Isac tränade på att simma. De bjöd oss även på kaffe och jag hann precis hinka i mig det innan jag fick snabba mig in och få på mig kläder och sticka till jobb.
  
Julia svalkar sig med glass ute i trädgården.
 
Sam väntar på att det ska bli rester över från det grillade köttet :)
 
Vackert!
 
Skörd från trädgården, jordgubbar och smultron. Mums!
 
Yoda och Sam älskar att vara ute!
 
Morbror Micke svalkar sig i poolen med en öl :)
 
 
 
Barnen leker med kattungarna hemma hos Ingrid.
 
 
 
 
 
 
Här väntar mannen och dottern på kaffe och våfflor :)
 
Isac och Julia hjälper Ingrid att mata hönsen.
 

Familjen Haraldssons spa!

I söndags gick jag av från helgens nattarbete. När jag vaknade på eftermiddagen var svärfar och mannen ute i trädgården och snickrade för fullt. De byggde ett litet hus till vår robotgräsklippare. Det blev riktigt bra, bilder kommer sen när minigaraget även är målat. Det ska självklart bli grått med vita knutar liksom huset och övriga byggnader på tomten.
 
Både Isac och Julia mådde mycket bättre men det var skönt att de fick måndagen lediga från dagis också efter den rejäla förkylningen. Måndagen kom och vi höll oss hemma största delen av dagen. Julia vilade middag ganska länge och jag och sonen satte oss vid hans skrivbord och byggde vidare på hans stora lego Star Wars skepp.
 
På eftermiddagen tog jag och barnen oss till Hörby för att möta upp pappsen när han slutade jobbet. Tillsammans åkte vi för att titta på en ny pool till familjen. Vi tänkte få tag på en större än förra årets men det blev ändrade planer i sista minuten. Vi blev alla så sugna på en bubbelpool. Vi vill ha varmt vatten och kunna bada även de dagar då inte solen skiner. Vi gjorde en deal med Isac att vi även skulle ta fram förra årets pool och köpa en stege till den och då även ha denna nya spapoolen. En varm att mysa i och en kall att busa i :) 
När vi kom hem beställde vi spapoolen. Vi åt kvällsmat som var räkor med tillbehör och hela familjen hjälptes åt att skala dom.
 
Efter maten gick vi ut tillsammans och tog fram årets förra pool som var betydligt större än vad vi mindes den. Varför skulle vi ha en större? Den är precis lagom till båda barnen fortfarande.
 
Igår när jag var på väg till dagis för att lämna barnen så ringde Isacs bästis och ville leka med honom. Isac hann inte mer än bli lämnad på dagis förrän han blev hämtad igen ut av kompisen och hans mamma. Han stannade hos dom hela dagen fram tills pappa slutade jobbet och hämtade honom. 
Jag och barnen åt kvällsmaten själva den kvällen. Mannen körde till Malmö för att hämta ut den nya poolen.
Den nya poolen var enkel att montera och den blev snabbt varm i graderna. Jag hann dock till jobb innan den var på plats och fylld med vatten.
 
Imorse när jag kom hem från jobb så gnuggade jag sömnen ur ögonen och satte mig vid datorn. Idag släppte Eslövs kommun tiderna för simskolan till hösten. Det har varit svårt att få in Isac på simskolan. Där är alltid fullt i klasserna och man får vara så sjukt snabb när de släpper tiderna. Denna gången var jag beredd samma dag. Nu äntligen har han fått en plats och han börjar i slutet på Augusti. Det var en lycklig Isac som fick denna glada nyheten idag. Som han har längtat efter att få börja i simskolan.
 
I eftermiddag ställde jag klockan en timme tidigare än vad jag brukar göra efter ett nattskift och innan ett nytt. Mannen kom och hämtade mig 16.00 och då stack vi tillsammans och hämtade barnen på dagis. De blir så glada när vi båda kommer samtidigt. Det händer ju inte ofta. Tillsammans körde vi till Hörbymarknad. Där blev det karuseller!! Isac lurade upp sin stackars mamma i en bergodalbana. Det ångrade han sen för som han fick skämmas över sin mamma som skrek i högan sky!! Jag gillar inte karuseller och absolut inte höjder!! Usch vilken dödsmaskin. Vad gör man inte för sina barn?
 
Lilla Julia vägrade lämna karusellen som hon åkte tillsammans med storebror. Det är tur att hon har honom annars hade hon inte fått åka den. Hon klamrade sig hårt fast vid ratten på karusellbilen och skrek när vi skulle lyfta av henne. Men hon satt glad och stolt under själva åket. Hon vinkade till oss hela tiden och slängde slängkyssar, gullunge ♥. Isac fick välja en stor ballong och det blev naturligtvis ett tåg :)
Julia fick 10 par nya strumpor och så blev det lite marknadsgodis också.
 
Vi satt sen ute på en bänk i solen och åt kvällsmat innan vi körde hem. Hemma igen blev det invigning av familjens nya spa. Jag hann själv inte bada då jag satt och stressade i mig kaffe innan jag skulle bege mig iväg till jobb. Det fick iaf 10/10 poäng av övriga i familjen. Bästa köpet detta året!
Jag ser fram emot att få doppa mig i det. Det blir nog många sommarkvällar i den både med barnen och ensam med mannen. Tänk att sitta där i och bubbla med en iskall öl i handen!!
 
Nu verkar sommaren vara här, wohhoooo äntligen!! Hoppas det håller nu!
 
Tut tut på Hörbymarknad!
Isac klättar i väntan på maten.
Det är något speciellt med dessa ballonger!!
 Det blir många lazy days i familjens nya smultronställe ;)
 
 

RSS 2.0