Im dreaming of a white christmas..

Kan det vara så att min önskan om en vit jul ska slå in? Det ser nästan så ut!!Äntligen börjar vi få lite lugn och ro i huset. Julklapparna ligger under granen. Älsklingen står i köket och bakar julbröd som vi ska ha med oss till smygehamn imorgon. Ljusen är tända i huset och jag ska snart sätta mig och knäcka lite nötter.
 
Isac kommer hem imorgonbitti. Skönt för honom att komma hem så tidigt så han har tid att ställa om och vila upp sig innan vi ska iväg. Annars sitter han och hänger med huvudet hela aftonen. Det blir mycket flängande hit och dit för honom, hoppas lillkillen klarar det. Jaja vi ska ju inte stressa rundor, ska ju bara julmysas. 
 
Själv jobbade man sista dagen inför julen i fredags. Under arbetspasset började min nacke ömma så smått.
Det blev bara värre och värre. När jag slutade gick jag direkt till apoteket och köpte alvedon. Hatar värktabletter!! Vill alltid hellre känna av lidandet. Annars känner man ju inte om man blir bättre eller sämre. Nu är jag ju dessutom gravid och då vill jag verkligen inte stoppa i mig en massa tabletter!! Men så ont hade jag att jag bröt mot min "fix idè" med tabletter.
När jag satt på tåget hem frågade konduktören om jag var ok, han såg att ögonen rann på mig och att jag var helt vit i ansiktet. Hem kom jag och slängde mig på sängen vilket jag nog inte skulle ha gjort. Jag hittade en ställning som fungerade för nacken. Men allt låste sig efter ett tag. Vilken panik att inte kunna röra sig.
När Ola kom hem hittade han mig i sängen gråtandes. Han hjälpte mig upp så jag kunde gå och kissa.
Men smärtan som kom när jag bet ihop och reste mig ur sängen är obeskrivlig. AJJJJ, ursäkta språket men FY FÖR FANKEN! Vad hade jag gjort utan min Ola. Han körde iväg till apoteket och handlade en nackkrage och en värmande salva att smörja in mig med. Efter en lång varm dusch, nackkudde, värmesalva och alvedon så låg jag nerbäddad i sängen och kunde somna gott.
Natten var inte rolig, vaknade flera gånger av smärtan och att vända sig var ett rent helvete.
 
Idag är det söndag. För var dag som har gått så har det gått åt rätt håll. Jag mår mycket bättre men har fortfarande ont. Spänner mig vid vissa rörelser vilket har gjort att jag nu även har en ny öm punkt i ryggen.
Utan alvedonen och värmesalvan så hade jag inte varit människa. Känner mig allmänt gammal och skruttig!!
Tur att jag är långledig nu så jag har en chans att vila upp mig. Och att jag har har min Ola som stöd. ♥
 
För att prata om ngt trevligare så träffade jag mina kära vänner Maria och Marlene förra helgen. Vi tog tåget till Emporia och käkade på resturang. Marlene hade sin gullunge med sig som tant Milla fick kramas med.
 
Igår var vi i Malmö och hälsade på Olas mormor som ligger inlagd på lasarettet. Vi tänker på henne och önskar att hon kryar på sig snart.
 
Ikväll ska jag och älsklingen spela bingolotto :) Imorgon bär det av mot Smygehamn. På juldagen kör vi vidare till Sjöbo och firar jul med min farmor och pappa.
 
Bästaste julen 2012, Isac är med oss och vi är så lyckligt lottade med en bebis på väg. ♥ Dessutom ligger snön vit på taken :)
 
God jul alla nära och kära. ♥
 
Prinsessan sover.
 
Emila tycker att mammas fingrar är smaskiga :)
 
Finaste Yoda och Yatzy.♥
 
 Vår älskade julnisse ♥
 
Tog en bild på mig själv i fredags för att under kommande förlossning kunna påminna mig själv om det är ju ingenting jämnfört med nackspärr!! ;p
 

A great joy is coming!!!!

Vi har en liten hemlighet
som finns i ett annorlunda paket.
En natt kunde vi inte sova,
det var då vi skapade denna gåva.
Förvisso är detta en favorit i repris,
endast till självkostnadspris.
Det tar nog ett tag innan den kommer ut
men ni får nog träffa Isacs syskon till slut.
 
 
Bevis nr 1
 
Bevis nr 2. Vår älskade lilla bebis i vecka 12. ♥
 
 Pregnancy Glitter Graphics from dolliecrave.com

Vinterland

Nu har vi kommit ännu en vecka närmare jul.
 
Jag har handlat tomtedräkt till Isac så nu är han redo för lucia.
 
Igår lämnade vi Isac hos Eva och Sven på förmiddagen. Där stannade han ett par timmar och bakade årets pepparkakor tillsammans med Eva. Isac var till tillfället passande klädd som en pepparkaksgubbe :)
 
Jag och Ola passade på att göra lite julärenden på Nova. Sen åkte vi och hämtade Isac. Vi stannade och fikade först.
 
Igårkväll hade vi det riktigt mysigt!! Vi tände värmeljus lite överallt i huset. Tände även brasan. Dukade fram med gott framför TV:n sen såg vi en julfilm. Isac satt fint och såg hela filmen. ♥
 
Idag efter frukosten tog vi på oss varmt med kläder. Packade en kass med varmchoklad och luccebullar sen gick vi ut i snön. Vi gick bort till backarna och åkte pulka. Isac träffade kompisar från dagis där :)
Efter ett tag började det blåsa ganska bra. Vi visste att det ev skulle bli storm eftersom både släkten i Sjöbo och i Trelleborg har ringt idag och talat om att de har riktigt busväder hos dom.
 
Vi gick tillbaka hem. Isac satte sig med min dator på en filt framför brasan. Där sitter han nu med varmchoklad och bulle. Så härligt efter att ha varit ute i snön.
 
Söndag idag. Tvätten är i fullgång. Älsklingens skjortor är strukna. Han har fått ett nytt uppdrag och börjar imorgon.
Vi önskar honom lycka till där ♥
 
Vi jobbar fram till den 21:e December. Sen väntar 16 dagars julledighet för oss alla tre!!! Wohhoooo...
 
Isac bakar pepparkakor hemma hos Eva och Sven.
 
Full fart i backen :)
 
Yoda var självklart med ute tillsammans med familjen
 
Jag och Isac på väg mot backarna.
 
Min största kille hade nog roligast ;P
 

Let it snow

Idag körde min älskling iväg på lunchen för att köpa en pulka till vår lille påg. Isac har ju tjatat på just pappa att han ska köpa en så han kände ju lite press haha.

Att få tag i en pulka var inte det lättaste. De var slut på många ställen. Men till sist fick han napp.

Jag och Ola bestämde att vi skulle mötas upp på dagis och överraska Isac med hans pulka. När jag kom dit stod både Yoda och pulkan ute vid dagisgrinden. Ola hade redan gått in och fått på Isac hans overall mm.

Isac blev glad att se oss båda. Det är inte ofta vi båda två är på dagis samtidigt.

Så glad Isac blev när han fick syn på pulkan!! Han åkte hela vägen hem. När vi kom in genom dörren fick Ola den största kramen och Isac tackade så mycket....det är då det är så värt det!! Ungar är underbara!!

Idag fick vi hem dagisfotona. Så fin han är. Gruppfotot är redan inramat och står på sin plats inne på hans rum. Släkten behöver inte oroa sig..vi har ordnat många foton så de räcker till er alla :)

Detta är ett litet testinlägg. Första gången jag bloggar från mobilen :)

Nu är det jul här i vårt hus!

 
 
Oj va tiden springer iväg!! Nu är vi inne i December månad. Julgardiner, ljusstakar, ljusslingor gånger tre i trädgården, julstjärnor, amaryllis, hyacint mm mm pryder hemmet. Underbara jul!!!
 
Alla Isacs julklappar är klara. Har handlat för alldelles för mycket pengar till honom i år. Det är tur att han är så liten så han inte förstår vad saker och ting kostar. Han kan verkligen inte kräva denna summan till jul varje år framöver.
Men i år fick det bli så. Olas är snart också klara. Skönt att ha det gjort.
 
Världens bästa julklappskalender har han också. Som jag har jobbat hårt med att få ihopa den bästa till min skatt. Den innehåller såklart tåg!!! Haha små Thomas tåg och Isac har bara öppnat tre men han älskar den.
Chokladkalendern som han fick av Eva och Sven slår ju alla chokladkalendrar!!
 
Idylliska Stehag är så vackert med all snö!! Man kan inte få bättre julkänsla.
Och helt otroligt men tågen går precis som de ska, igår och idag iaf :)
 
Isac övar in julsånger till Lucia och vi hjälper honom :) I veckan ska jag ge mig ut och ordna ny tomtedräkt åt honom. Vår lille nisse ♥
 
I helgen satt jag i köket och skrev årets julkort och älsklingen bakade bröd. På radion spelade de julsånger och vi hade det riktigt mysigt. Brödet åt vi till frukost på söndagen.
 
I fredags träffade jag Linda. Vi käkade en bit mat och sen gick vi på bio. Efter bion hade jag en timme till mitt tåg skulle ta mig hem så vi gick in på John Bull och skålade in helgen med varsin öl. Vi hade en trevlig kväll tillsammans utan gubbar och kids :)
 
Hela familjen Nilsson har varit på besök hos oss för ett par veckor sedan. Vi bjöd på middag. Isac lekte hela kvällen tillsammans med sin älskade Tiddi.
 
En helg bjöd Micke och Tessan oss på middag. Vi satt i deras uterum med tänd brasa. En härlig kväll!! Isac hade lite filmer med sig som han fick se på deras TV.
 
Vi åkte till Vellingeblomman vid ett tillfälle. Men det var verkligen inte trivsamt att gå där. Börjar smått tröttna på det. Det är samma sak varje år, alltid på tok för mycket folk. Och blommorna är helt för dyra. Jag köpte inte mina julblommor där. Kön vägrade jag att stå i och det är jag glad för. Så mycket pengar jag sparade på att köpa dom någon annanstans!!
 
Farsdag spenderade vi ute i smygehamn. Jag och Isac skickade ett godispaket till min pappa under veckan. Pappa firade farsdag hemma dunderförkyld :/ men hade godis och trisslotter som tröst :)
 
Förra veckan hade Ola köpt en bukett rosor till mig!! Älskling du är bäst!! ♥
 
Igår när Isac kom hem var han som vanligt helt övertrött. Grät i ca en halvtimme. Vilade en stund sen började han bli sig själv igen. Kramades och kelade massor och sen tittade vi på film och drack glögg tillsammans i soffan. Varannan söndag när han kommer hem är alltid en mardröm. Där har man gått hela helgen och längtat efter honom så ska det vara tårar och ilska av ren övertrötthet en bra stund innan vår goa Isac är återställd.
Vad detta beror på vet vi inte. Omställningen är väl jobbig. Han är fortfarande en liten kille bara.
En god natts sömn gjorde susen. Isac var på G igen imorse. Pigg och glad på dagis. Men vid många andra gånger hänger tröttheten med till måndagen och det händer att dagis säger att han har varit ovanligt trött.
Och det känns inte kul att höra. Isac är duktig på att prata men det ska bli skönt sen när han kan utrycka sig bättre om varför han är ledsen och vad han vill osv.
 
Ikväll kom jag och Isac hem och maten stod på spisen. Min älskling har jobbat hemifrån, vilket glädjer mig!! Mardröm att ha honom ute på vägarna i snökaoset!! Ikväll har vi ätit, öppnat paket och sen har pojkarna varit ute och byggt en snögubbe i trädgården. ♥ Isac tjatar på Ola att; "pappa köpa en pulka till Isac" haha. Vi får ordna en pulka till Isac, snön stannar nog ett tag. Nu sitter vi alla tre vid varsin dator och värmer oss vid brasan :)
 
 Familjen Nilsson på besök ♥
 
24 "pek" ;)
 
Dagens snögubbe :)
 
 Världens finaste Isac!!!
 ♥
 

RSS 2.0