Valborg

I måndags hade vi Sandra och Gabriel på besök. Vi var ute hela dagen. De hade bullar med sig som vi fikade på i trädgården. Det blev en tur bort till lekplatsen där vi mötte upp våra vänner. En härlig dag tillsammans hade vi! 

Igår var Isac på dagis. Som han hade saknat det stället och de hade saknat honom! Det blev ännu en kort dagisvecka. Isac var ledig i måndags och sen har de stängt idag och imorgon sen är han ledig som vanligt på fredag.

Igår sålde vi barnvagnen. Vi har varit mycket nöjda med den men den tog sån plats i bilen så vi bestämde oss för att skaffa en lite enklare scooter variant nu när hon ändå börjat bli så pass stor för att sitta bra i en sån. 

Det gjorde lite ont i hjärtat att vinka av hennes babyvagn. Men det räcker med att ha en vagn. Det blev till att börja jaga efter en ny med en gång för vi klarar oss inte en dag utan en vagn. Jag hittade en del fina på blocket men tydligen fanns där en vårkampanj i butikerna på just den vi hade fastnat för. Ola tyckte att skilde det bara 500 kr på en begagnad och en ny så köpte vi hellre en ny. 

Igår eftermiddag blev vi ägare till en Emmaljuga scooter S black/white 2014 :) Och vilken skillnad det blev med den i bagaget. Den tar upp mindre än hälften av platsen än vad vår gamla gjorde. Julia har redan åkt i den ett par gånger och vilat middag i den. Vi är väldigt nöjda! Dessutom blev där en bra slant över från försäljningen av den gamla vilket helt klart är ett plus i kanten! 

Idag steg vi upp i vanlig ordning för att äta frukost. På min plats stod där ett litet paket. Det var en bröllopspresent från mannen. I den låg där en ny mobil!! Sen Julia slängde min mobil i vatten har den varit lite lurig. Har ljud på den till och från osv. Dagarna är antagligen räknade på den :S Så nu efter flera års förhållande med min IPhone går jag nu över till samsunggalaxy precis som mannen min. Han brukar veta vad som är bäst i teknikvärlden. Och tack älskling, vilken glad överraskning. Du är bäst! 

I förmiddags var jag och ungarna och träffade mammagruppen. Oj var många vi var idag nu när dagis har stängt. Alla de stora barnen var också med. Tyvärr började Isac må dåligt. Efter fikan fick vi gå hem. Han kändes varm. Han klagar på ont i magen och huvudet.

Hemma har han nu vilat en bra stund. Han mår inte mega dåligt men är inte sig lik heller. Leker och busar ena stunden sen ligger han slö den andra stunden. Får se vad det leder till men vi har ställt in grillkvällen med Sandra, Alex och Gabriel. Tråkigt men så kan det bli ibland. Det blir alltså en lugn och stillsam Valborg för våran del här hemma. 

Trevlig Valborg och första maj på er!! 







1 års bröllopsdag

Grattis till oss älskling!! Vi har idag varit gifta i ett år.
Vi har redan så fina minnen tillsammans och fler lär det blir. 
 
♥ Du & Jag FÖRALLTID!! ♥
 
 
 ♥
 
 
 
 
 

Känslan av sommar

Veckan försvann i ett naffs. Jag var hemma hos en vän i byn under ett par timmar en kväll. Snackade och hade skoj. 

När jag kom hem stod mannen ute och polarerade bilen. Julia låg nerbäddad i vagnen bredvid pappa och sov gott. Jag kavlade upp ärmarna och hjälpte till fram tills solen gick ner och vi fick avsluta. Vi fortsatte arbetet följande kväll. Efter avfettningsmedel, polerande och vaxande samt dammsugning och fönsterputsning så ser familjens bil som ny ut!! Det gjorde vi bra älskling! 

Hela helgen har vi spenderat ute. Igår hade vi familjen Glans här hela dagen. De kom vid lunch och då grillade vi. Hela eftermiddagen satt vi i trädgården. Det blev glass till eftermiddagsfikat som smakade gott i värmen. Isacs kompis Malte kom förbi och ville vara med och leka. Han stannade i ett par timmar innan hans familj kom och hämtade honom igen. Här var verkligen livat i huset med alla dessa barn samlade :) 

Vi gick en tur till lekplatsen och avslutningsvis på kvällen beställde vi hem pizza. Sen var barnen så trötta så det var dags att säga tack och adjö. Vilken härlig dag vi hade tillsammans! 

Idag har vi suttit ute i trädgården igen. Mannen har sågat ut nya bräder till hyllorna på grillen och oljat in dom. Vi har även veckohandlat lite.
Till kvällsmat blev det grillat så klart :) 

I övrigt i veckan så har vi passat Olas arbetskollegas hund. Vi fann varandra direkt och jag har en ny helt fantastisk vän. Känns så tråkigt att hon ska åka hem imorgon! 
Alla rundorna har varit lite mer komplicerade med två hundar. Tänk att jag har haft tre hundar samtidigt en gång i tiden och klarade det haha. Då hade jag iof inte två barn också att ta hand om.

Det är helt lagom med två barn, en hund och en katt. Det är inte bara att skaffa. Man ska ha både tid, plats och råd med dom allesammans också. Nu njuter vi av det vi har och är så nöjda med familjen vi har skapat tillsammans <3  

Imorgon börjar Ola lite senare. Både han och Isac ska följa med till BVC kontrollen med Julia. Imorgon är det även tid för läkarkontroll. Ska bli spännande och se vad vårt lilla matvrak väger nu :) 



Luftar tårna i vårsolen!

Vardagen är åter här för många men inte för alla. Här har vi en som alltid firar semester ;) 


Älskade lillasyster,
 du skänker oss så mycket glädje!! 

Påsken 2014

Vilka två helt fantastiska dagar vi har haft! 

Isac väckte oss tidigt på lördagsmorgonen. Vi hade önskat oss lite mer sovmorgon men icke haha. Isac visste vad som väntade och då var sängen inte lockande längre. Jag hade kvällen innan lagt fram ungarnas påskägg och presenter under påskriset och dit sprang Isac det första han gjorde när han vaknade. Sprang sedan in till oss och skrek mamma och pappa vakna!! Påsken är här!!! :) 

Senare på dagen befann vi oss ute hos svärfar i Smygehamn. Där samlades övriga släkten och det blev god mat, promenad ner till hamnen, tårta, lekar och timmar med skratt och bus. Vi kunde inte haft bättre tur med vädret!
Barnen fick leta efter sina påskägg som var gömda överallt på farfars stora tomt.  

Idag har vi varit ute hela dagen. Hängt i trädgårde, åkt och veckohandlat, gått en promenad, tvättat bilen och grillat, En sommardag kan man säga för så varmt har vi haft det ute i trädgården. Kvällen avslutades med glass och jordgubbar.  

Nu är påsken snart slut men vi har ännu en dags ledighet kvar tillsammans innan vi återgår till vardagen. 


Skånes djurpark 2014

Min son och jag lyckades tillsammans göra slut på barnbidraget igår :) Det var dags för klippning, vårskor, vårjacka, gummistövlar och lite smått i klädväg till Isac men även lite till Julia. Det blev en dyr runda vill jag lova men allt som köptes var vi i stort behov av. De små växer och sliter ut saker efter hand hela tiden. 
Det är ju inget nytt att det kostar att ha barn och att vissa månader är värre än andra ;) 
 
Idag åkte familjen iväg direkt efter frukost till skånesdjurpark. Där mötte vi upp våra vänner och deras barn. 
Vi hade tur med vädret, regnet hängde i luften några gånger men det kom aldrig något. Istället fick i se solen till och från vilket uppskattades. Många av djuren var framme och ville visa sig. Det var kaninhoppning, ägg som kläcktes, små kycklingar och annat som passade in nu till påsk. Lyckliga Isac fick rida på en ponny och se sälarna matas. 
 
Till lunch grillade vi korv och det smakade gott efter den långa promenaden och friska luften. 
 
Nu är vi hemma igen ganska möra i kroppen. Alla utom Julia som har suttit i vagnen hela dagen och haft det bra :) 
 
Vill passa på att önska er alla en riktigt glad påsk!! ♥
 


 

 

 
 

Julia 10 månader!

Vilken underbar dag vi hade igår! Solen sken precis hela dagen. 

Jag fick städat hela förmiddagen och efter lunch promenerade vi bort till våra vänner. Vi fick sällskap ut av ännu en vän här i byn och hennes lilla dotter. De bor på samma gata som vi ska flytta till sen. Då blir det krypavstånd till fikaträffarna :)

Eftermiddagen spenderades ute. Vi fikade på hemmagjord rabarberpaj. Pojkarna sprang på gräsmattan och lekte. De spenderade också lite tid inne i huset där de tog av sig strumporna och dansade loss till Metallica på högsta volym haha. 
Flickorna hängde på en filt på trädecket. Julia slockade i vagnen efter fikan och sov fram tills vi var hemma igen. 

När vi kom hem grillade vi korv med bröd. Kan ju inte göra annat när det känns som sommar i luften! 

Lilla prinsessan blev 10 månader igår! Galet!! Hennes mor och far hade årsdag i måndags dessutom. Då var det tre år sedan vi träffades. Det känns som mycket längre haha men jag menar väl när jag säger så. Det känns som att Ola alltid har funnits vid min sida. Älskar dig <3 

Sonen vaknade upp helt uppspelt imorse. Idag ska vi åka tåg skrek han och snart är det påsk haha. Härliga ungar. Jag tycker också det ska bli mysigt med en liten utflykt bara jag och min son.

Så här såg man ut i April förra året :)

Lek hela dagarna

Igår hade vi Isacs kompis här i några timmar. Vi lunchade, byggde bilbana, såg en film, fikade och spelade sällskapsspel. En lyckad eftermiddag tillsammans med barnen.

Idag har vi haft ännu en lugn dag här hemma. Julias slemmiga luftvägar är inte helt ok än men redan mycket bättre. 
Hon har tillsammans med brosan byggt tågbana och lekt med alla leksakerna på deras rum. 

I eftermiddag hjälptes vi åt att pimpa morgondagens frukostägg :) 
Vi har även varit ute och fått frisk luft med en promenad bort till affären. 

I övrig har jag hunnit med 3 maskiner tvätt idag. Imorgon ska här städas för det är där ingen tid till senare i veckan. 

På torsdag ska Ola komma hem tidigt från jobb för att ta hand om vår dotter. Jag och Isac ska ha kvalitetstid tillsammans bara vi två. Det har vi inte ofta. Vi ska ta tåget in till Eslöv. Där ska Isac klippa sig sen ska vi leta upp ett par nya vårskor mm till honom. Tänkte även stanna i stan och äta kvällsmat bara vi två. Mysdag med min älskade son!! Julia får även passa på att ha pappa helt för sig själv <3 




 

Gabriels 1 års kalas

Då var helgen slut och en ny vecka har börjat. Igår eftermiddag var vi på Gabriels 1 års kalas. Där var släkten samlad och det var skoj att träffa alla. Födesledagsgrisen fick många kramar och presenter. Isac drog runt Gabriel i ett litet flak pimpat med ballonger :) Tack för ett trevligt kalas och för alla påskäggen vi fick med oss hem till ungarna ♥

Vi stannade inte och såg alla paketen öppnas. Julia började få rälig hosta och kom inte till ro hur vi än bar oss åt. Det var bara till att tacka för oss och åka hem. Väl hemma blev Julias hosta bara värre och värre. Vi lyckades få i henne kvällsmat sen slumrade hon till i sin vagn. Där satt hon bra för hostan eftersom hon kunde halvsitta sovandes. 
 
Vi grillade hamburgare till kvällsmat och det var riktigt gott. Efter maten tog jag och Isac lite egentid tillsammans och gick på långpromenad med Yoda. Vi stannade förbi rampen där Isac såg alla de stora killarna åka skateboard, han var väldigt impad :) Vi gick sen förbi tågspåret och där fick vi se två tåg åka förbi till Isacs stora glädje.
 
Natten till idag blev inte alls rolig. Julias hosta förstörde många timmars sömn. För att inte tala om att man har varit riktigt orolig för lilla prinsessan som hade det väldigt kämpigt med luftvägarna. Halva natten låg hon mellan mamma och pappa och den andra halvan sov gott i vagnen där vi hade bunkrat upp med kuddar. Vi har alla fått sova men har varit vakna periodvis.  
 
Ringde till vårdcentralen imorse men de tyckte inte att vi skulle komma in. Julia har ingen feber, hennes allmänpåverkan är det inget fel på. Äter och dricker som hon ska. Blir det värre ska vi höra av oss igen. Hoppas det vänder snart. Orkar inte höra det rossla och pipa i bröstet på henne mer :(
 
Snart kommer Isacs kompis hit som också har påsklov nu. Hans mamma ska göra några ärenden så vi ställer upp med passning. Pojkarna har beställt makaroner och falukorv till lunch och det ska dom få :) Bra att Isac har en kompis här som roar honom eftersom jag måste fokusera ganska mycket på Julia just nu. 
 
Såg på väderprognosen igårkväll att det ska bli fint väder till påsk och det ser vi fram emot!! Ola är ledig alla påskdagarna och det är inte ofta vi är långlediga tillsammans hela familjen. Sist var i julas. Den tiden tänker vi ta till vara på med utflykter och annat skoj.
 
Så fort Julia blir bättre tänker jag ta tag i klipptid till min son. Han börjar se ganska vild ut i håret. Han behöver även lite nytt inför våren. Nya sneakers och gummistövlar mm. Nu sitter han här sidan om mig och tjatar efter sin kompis; "när kommer han mamma, när kommer han?? " måtte klockan bli 12.00 snart haha. 
 
 
 
 

Påsklov

Nu har Isac påsklov!! En hel veckas ledighet tillsammans med familj och vänner väntar ♥

I torsdags hade vi Marlene och Emilia här på besök. Vi fikade och lekte. Nu är det inte långt kvar tills de ska flytta och det är fortfarande väldigt svårt att ta det till sig. Marlene försvinner inte men det kommer bli vädligt svårt att träffas spontant med det avståndet och hon har funnits i mitt liv så länge som jag kan minnas. Hon är mer som familj än som en vän till mig. Det var roligt att träffa dom och hennes mage den växer och växer. Hon kom ingungandes som en pingvin när jag tog emot dom i hallen :)  
 
True friends are never apart,
maybe in distance but never in heart.

Igår var det fredag, ingen vanlig fredag utan Julias första egna kompis Lovas 1 års dag. Isac var på upptäckarna i vanlig ordning sen fick vi följa med våra vänner hem på lunch och födelsedagsfika för lilla Lova. Sjukt att hon redan är ett år och att vår Julia inte heller har långt kvar till sin första födelsedag. 
Vi stannade hela eftermiddagen och lekte och det blev självklart lite paketöppning. 
 
På kvällen åt familjen tacos, även detta enligt vanlig fredagssed. Vadå Svenssons, Svenssons? haha.
Efter maten satte vi igång lite musik. Vi dansade med barnen och sen klädde vi påskriset. Isac ville ha med ALL påskpynt. Barn tänker verkligen inte på att "less is more" haha. Grenarna orkar knappt hålla sig uppe för allt pynt haha men lilla Isac tycker att det är fint och det är det viktigaste. Och jag håller med om att man blir glad av alla färgerna. Alla dessa traditioner är ju mest för barnens skull. 
 
Idag har faktiskt solen vågat visa sig igen! Härligt även om det blåser ganska mycket. Familjen har varit ute i två omgångar. Första gick vi en promenad och handlade bullar med oss hem som vi lunchade på. Andra rundan gick vi ut och plockade av stödhjulen på Isacs cykel. Nu är det dags för att han att lära sig att cykla på riktigt. Han har ju fin balans på sin sparkcykel. Han fick med hjälp av pappa in tekniken ganska snabbt men det får bli en del träning till innan det sitter ordentligt. De två har även varit ute och åkt moppen och tittat på tågen. 
 
Trevlig helg!! 
 
Isac på Stehagsrampen. 
 
 

Aprilväder!!

Det är ett riktigt aprilväder ute! Blåser och regnar. Klart att moder natur väljer att busa på samma dag som man ska ut på en massa ärenden. 

Jag och Julia har varit och träffat alla kompisarna i byn hela förmiddagen. 
Vi hann gå hem om och käka lunch innan det bar iväg igen. Vi tog tåget in till Eslöv där vi ordnade presenter till kommande födelsedagsgrisar. 

14.15 var vi på öronspecialisten för att kolla hur Julias öra har läkt sedan öroninflammationen. Tyvärr så hade hon vätska kvar i örat. Det kan orsaka lite nedsatt hörsel men eftersom det andra örat är hela friskt så klarar hon sig bra. Läkaren tror att vätskan kommer försvinna av sig själv tids nog men vi skulle komma på ytterligare en återkontroll sen i Augusti. Suck om hon får röra i örat sen. Men jag ska försöka göra som Ola alltid säger till mig, sluta oroa mig i förväg ;) 

Isac följde med sin bästis hem från dagis idag. Där blev han passad tills jag och Julia kom och hämtade honom efter läkarbesöket. Gulligt av dom <3
Isac hade fått plantera pumpafrön i en gammal mjölkkartong och fick den med sig hem. Ska bli skoj och se om där växer upp någonting. Får planetera ut det i vår nya trädgård sen i så fall.

Jag är helt stelfrusen nu trots att jag hade klätt mig efter vädret. Julia har suttit så varmt och gott i vagnen under alla dagens turer ute i busvädert. Ibland önska man att man var liten igen, man visste inte hur bra man hade det :) 



Besiktigat nya huset

Isac blev lämnad på dagis i vanlig ordning i morse. Han hade knappt tid att ge mamma en puss innan han sprang in till kompisarna som stod och kallade på honom. 

Efter dagislämningen promenerade jag och Julia genom regnet bort till det nya huset. Där väntade Ola tillsammans med mäklaren och besiktningsmannen. Julia somnade i vagnen och sov gott under hela besikningsturen. Mäklaren höll ett öga på henne vilket jag var väldigt tacksam över. 

Fanns inga anmärkningar på huset. Som besiktningsmannen sa så är ju huset ganska nybyggt och allt är därför fortfarande i bra skick. Skönt att höra och värt varenda krona för att slippa köpa grisen i säcken. 

Det absolut bästa var att få se huset igen! Ahh vad jag längtar till flytten nu. När man väl har ställt in sig på att flytta finner man liksom ingen ro på stället man vet att man kommer att lämna. Då står man bara och stampar och vill komma vidare. Men snart så! 

Jag som verkligen är i behov av en ny dammsugare slipper gå och köpa en. Huset har centraldammsugare och gissa om denna städtaten blev glad över det?? :) 

Mys eftermiddag med barnen har det varit. Det ösregnade när vi kom hem från dagis. Jag la ut en filt på barnens rum och tillsammans fikade vi på den framför en Disneyfilm. Isac önskade sig picnic och det fick han, inomhus :) 

Nu har vi precis avslutat ett sällskapsspel, Isac har plockat fram block och pennor. Julia leker med klossarna och jag har verkligen inga idéer på vad som ska serveras till kvällsmat?? 



Fingerfärg och bokstavs-pommes

Igår kom Isac hem och honom har vi saknat. Julia flaxade med armarna av ren glädje när hon satte sig på sängen med sin älskade bror. 

Ola som var iväg hela söndagen och premiäråkte med crossen för detta året var helt slut hela söndagkvällen haha.
Han kröp ner tillsammans med ungarna i Isacs säng och såg en Disneyfilm.

Idag sov jag och barnen ganska länge, Isac längst. Honom fick vi till sist väcka för att inte vända dygnet fel. Förstår inte varför han är så trött när han har sovit borta på helgen för jag vet att han har sovit gott borta också. Blir jobbigt för honom sen när jag börjar jobba igen och han behöver komma upp tidigt på måndagen. 

Efter frukosten plockade vi fram målarfärgerna. Vi provade fingerfärgerna som Isac fick i julklapp för första gången. Även Julia fick prova att doppa fingrarn i färgen snabbt. Det blev till att slänga barnen i badet efter målandet. Vi hade färg preis överallt haha :) 

Isac som knappt rörde sin frukost fick önska sig vad han ville (inom vissa gränser) till lunch. Det blev inte det nyttigaste precis med bokstavs-pommes och "fusk"-köttbullar men Isac slickade tallriken ren. Det var ju roligt att kunna skriva sitt namn med maten :) Ibland får man bara vara glad att barnen äter. 

Efter lunchen gick vi en promenad med Yoda. Isac cyklade och tyckte att det var riktigt skönt att komma ut lite. Även Julia såg väldigt glad ut när jag packade ner henne i vagnen. Ingen mår bra av att sitta inne hela dagen. 

I eftermiddag fick vi oväntat besök. Isacs bästis saknade honom och ville komma och hälsa på. Jag satte på kaffe och det blev en fika och lekträff hemma hos oss i ett par timmar. 

Nu väntar vi på att pappa ska komma hem från jobbet. Då var en ny vecka igång igen! 




Grattis morfar på 55 års dagen!

Då var helgen åter igen här. Isac lyser med sin frånvaro här hemma. En av hans bästa polare ringde imorse när vi satt och åt frukost för att fråga om han ville leka idag. Tur att det kommer fler gånger! 

Min kära pappa fyllde 55 år igår och det firade vi på Sjöbo gästis idag. Vi fick äta en god middag där sen avslutade vi firandet hemma hos farmor. Tack för en trevlig dag! 

Hemma i Stehag körde vi inom våra vänner för att hämta påskris som de hade skaffat till oss. Det är så gulliga!
Det var en så stor bunte grenar så de gick inte in i bilen nu när vagnen redan låg i bagaget. Jag fick gå hem med dom under ena armen men den friska luften gjorde en gott. Varit inne hela dagen och bara ätit och ätit.

Lördag kväll och snart börjar soffhänget!! Självklart har vi hoppat i mjukisen hela familjen! 

Trevlig helg allesammans!! 




Snälla solen gå inte i moln!!

Vilken helg och start på den nya veckan. Solen har strålat flera dagar i rad. Hoppas hoppas att den tänker stanna.
 
I söndags var vi på mäklarbyrån i Höör väldigt tidigt. Det kändes extra tidigt eftersom klockan var framställd en timme. Mäklaren kokade kaffe till oss. Hon hade sin son med sig som är jämngammal med Isac så de roade varandra vid hennes dator. 
 
Efter att papperna var påskrivna åkte familjen och handlade glass. Den åt vi hemma i trädgården och firade vårt nya husköp. På kvällen fortsatte firandet med årets grillpremiär, mums!!
 
Hela dagen spenderades ute. Jag, Julia och Yoda gick på långpromenad. Isac följde med pappa på ett ett åk med moppen. Isac älskar det och tjatar hela tiden om att få åka den. I lördags åkte de och satte sig och tittade på tågen som åkte förbi. Isac kan sitta där i timmar. När jag låg hemma och vilade på soffan körde de förbi och sa hej till Isacs kompis Malte och hans familj. 
 
Igår satt Isac och väntade på att pappa skulle komma hem från jobbet. När han steg innaför dörren så ropade Isac; "kom nu pappa så åker vi moppen" haha. De tog en liten åktur på den efter kvällsmaten till Isacs stora glädje. Pappa tycker att det är precis lika roligt :) Även jag tycker om den, den är absolut inte farlig som Olas andra leksaker kan vara. På moppen puttrar de långsamt fram och de är aldrig ute i trafiken. De glider sakta fram på alla små stigar här i byn. 
 
När vi satt ute i solen igår eftermiddag kom Isacs kompis och knackde på. Det fick eftermiddagen att gå snabbt och Isac blir så glad när han får leka med sina kompisar. Nu är han på dagis och busar och i eftermiddag ska vi gå hem till Malte för de har bjudit in oss på fika. 
 
 

RSS 2.0