Kalas hos Björklunds!

I måndags var jag och mamma lediga. Vi vinkade av pappa när han skulle till jobbet sen åt vi frukost tillsammans. Efter maten tog vi tåget in till Lund. Vi gick inom mammas jobb och lånade toaletten och så fick jag träffa några av mammas kollegor. De gamle tycker det är så roligt när jag kommer. Några av de gamle vet inte vad mamma heter men de kan mitt namn. De brukar säga; "det är du som är mamma till Isac" =D

Sen promenerade vi ner till stadsparken. Där hälsade vi på ankorna. Sen gick vi bort till cafèet och åt lunch. Mätta och glada gick vi till den stora lekplatsen. Där sprang jag och mamma av oss tills vi blev trötta. Vi tog tåget hem och vilade middag. Efter ny energi så gick vi ut i trädgården där vi solade och badade.
När pappa kom hem från jobb så åt vi kvällsmaten ute på trädäcket.

I måndagskväll bröt min förkylning ut riktigt. Jag hade varit hostig och täppt i näsan redan när jag kom hem i söndags. När jag gick och la mig på måndagkvällen började det klia här och där på mig. Fick nässelutslag!!
Men de la sig snabbt och jag somnade till sist.

När pappa lämnade mig på dagis på tisdagen blev jag väldigt ledsen och det är inte likt mig. Mamma ringde dit sen på förmiddagen och då låg jag och sov vilket inte heller är likt mig men dagis tyckte inte att mamma skulle komma och de kunde inte se några nässelutslag.

Men på tisdagskvällen kom utslagen igen direkt efter badet. Natten blev orolig och mamma bestämde sig för att stanna hemma med mig på onsdagen. Nässelutslagen försvann lika fort igen men jag var trött och hängig hela dagen. Mamma var hela tiden säker på att nässelutslagen hade med viruset eller ev värmen att göra och så var det nog. Förkylningen och jag är bättre nu och inga nässelutslag dyker upp längre.

Jag var på dagis som vanligt torsdag och fredag.

I fredags grillade vi på kvällen. Efter maten blev det mys i soffan med Let`s dance och godis =D

I lördags hade vi mysfrukost som vanligt som vi har på helgerna. Det är det bästa jag vet!! Sen hoppade lilla familjen in i bilen och åkte in till Lund. Vi var bjudna på kalas hemma hos Eva & Sven. Sandra, Maria, gammel farmor, morfar, Jeanette och Ola var också där. De bjöd på grillat med diverse goda tillbehör.
Jag fick en present ut av Eva. Hon hade sytt en STOR kudde till mig med tåg på!!! Så glad jag blev och jag älskar den. Den hänger med mig överallt här hemma nu! Fick även en godispåse ut av gammelfarmor.

Efter att vi hade ätit blev jag kvar hos Eva och Sven. De andra gick bort och tittade på Marias nya lägenhet. Undertiden dansade och sjöng jag och Eva till barnvisor. Vi hade så roligt. Den CD:n fick jag ta med mig hem och vi har lyssnat på den i bilen både igår och idag =D När de andra kom tillbaka från Marias lägenhet blev det kaffe och tårta. Sen körde vi hem. Så roligt att träffa alla. Vi ses om två veckor igen! ♥

Hemma vilade jag middag sen kom Jim hit. Vi köpte pizza och åt den ute i trädgården. Det regnade och det var så härligt att sitta under markisen. Det var ju så varmt trots det tråkiga vädret.
21.00 satt vi allesammans i soffan och tittade på Eurovison. Jag missade ju när Sverige vann för då sov jag gott men grattis till oss =D

Idag är det morsdag. Vid frukosten överraskade pappa och jag mamma med två paket. Hon fick en liten söt bok med citat om mammor och en ny kaffemugg där det står världens bästa mamma. Hon blev jätteglad!
Ikväll får vi tända ett ljus för pappas mamma Lisa ♥ 

I förmiddags var vi på Eslövs marknad. Vi har handlat lite smått och gott men det roligaste var hela klart att åka karuseller. Jag ville inte åka hem!! På väg hem åkte vi inom ÖB för att pappa skulle handla en häcksax.
Pappa köpte en liten gräsklippare (leksak) till mig så nu kan jag hjälpa honom att klippa gräset. 
Resten ut av söndagen har vi spenderat i trädgården. Det är mycket jobb med trädgården men det är roligt! Pappa är där ute och donar fortfarande. Jag och mamma har satt oss i soffan och tittar på Alfons Åberg =D


Kärlek ♥


Lunch med mamma i stadsparken.


Tåg på lekplatsen..vilken lycka!!


Vatten och bollar samtidigt!!! =D


Sandra och jag busar =D


Hehe, Eva dansar till låten; "en elefant balanserade " =D


Gott med glass!!


Jag och min fina kudde från Eva!!


Mammas morsdag presenter ♥


Jag och pappa på Eslövs marknad.


Wiieee med karuseller!!


FÖRLOVNING <3

 I torsdags va lilla familjen lediga. Vi städade här hemma sen gick vi bort till loppisen här i Stehag.
Den är stor och mycket omtalad. Inget vi har hört talas om innan vi flyttade hit men mamma har arbetskollegor som känner till den och åker hit varje år för att gå på den.

Vi gick bara dit en kort sväng eftersom det regnade. Det var dessutom så mycket folk och bilar så det var inte särskilt trivsamt att gå där även om vädret hade varit bra.

Efter att jag hade vilat middag så åkte vi hem till Micke och Tessan. Där var även Tina, Linus och Albin.
De bjöd på fika och jag, Linus och Albin busade som bara den. Alla vi grabbar fick sen en åktur i Mickes tuffa jänkarbil. Det tyckte jag var skoj. Men det bästa var ju helt klart att få träffa Linus och Albin. Jag ville inte åka hem :)

I fredags blev jag hämtad av Pelle direkt efter frukosten. Pappa jobbade hemifrån hela dagen. Mamma tog tåget in till Lund och var borta hela dagen. Hon hjälpte Marlene och Jonas med deras flytt till Värpinge. De kommer få det bra där. Snart får ju Marlene och Jonas barn och en ny lekkamrat till mig ;) 
Mamma fick även träffa Marlenes föräldrar och bror. Det var längesen hon såg dom så det blev kramkalas.

När mamma kom hem därifrån hade pappa slutat jobba. De körde då tillsammans och köpte nya trädgårsmöbler, dynor och en kista till dynorna. Nu är sommaren räddad =D

Igår när mamma och pappa hade stigit upp så drack de en kopp kaffe sen körde de iväg på motorcykeln.
Pappa körde mamma till en vacker sjö och hade fika med sig. När de låg där på filten och lyssnade på musik så frågade pappa mamma; "hjärtat vill du dela ditt liv med mig?" mamma sa såklart ja och så pussades de och pappa satte en vacker ring på mammas finger. ♥
När de kom hem igen så gick de till byakrogen och åt en fin middag. De har även skrivit varsin kärleksförklaring. En bok med frågor om varandra som de har svarat på. Mamma fick tårar i ögonen när hon läste allt fint pappa hade skrivit till mamma.  
Så lyckliga mamma och pappa är. De vill passa på att tacka för alla gratulationer!

Idag har mamma och pappa tillsammans med alla i området där vi bor hjälpts åt att städa här på området.
Nu är det riktigt fint ute vid sandlådan mm. Alla frågade var mamma och pappas lilla solståle var idag?
Alla de gamle här i området är så glada för barn. De sitter alltid framför sina hus och ser mig när jag kommer hem från dagis eller bara är ute och leker =D Jag är charmtrollet nr 1 ;)

Johan kom hit på sin motorcykel sen körde han och pappa till Svedala för att titta på motorcyklar.
Mamma har rensat ogräs hela dagen. Nu är där så fint ute. Pappa är ute nu och klipper gräset.

När jag kom hem idag vid 16.00 kom pappa också hem från sin mc tripp med Johan. Vi startade grillen och sen satt vi ute och åt. Härligt!!!

Imorgon ska pappa jobba som vanligt men jag och mamma är lediga. Dagis har stängt pga planeringsdagar.
Det ska bli fint väder så jag och mamma gör nog en liten utflykt tillsammans.

Nästa helg träffar vi hela tjocka släkten på mammas sida. Det ska bli skoj att träffa alla.

Stugan på lalandia är bokad, jippi vad vi längtar. Mitt treårs kalas är inbokat och i full gång med planeringen inför det. Dagen efter kalaset har vi gratisbilljetter till tosselilla precis som vi hade förra året. Vi hoppas på bra väder hela den helgen!!


Den här bilden tog pappa en tidig morgon i veckan.
Jag gick upp och väckte honom och när pappa väl var uppe och bäddade sängen somnade jag om golvet =D




På denna platsen förlovade mamma och pappa sig.
Bilden är lite dålig men där är två svanar ute på sjön.


Mamma och pappas ringar ♥



God mat på kvällen!


Varsin kärleksförklaring.


Från pappa till mamma


Från pappa till mamma. ♥


Jag är hemma igen, vilken lycka för mamma och pappa och mums med grillat!!


Vår mysiga uteplats.


Vår extra uteplats på framsidan =D
Mamma skulle tagit före och efterbilder men där var fullt med ogräs mellan plattorna innan.


Pappa har precis klippt gräset, nu blir det inte  bättre =D

Vi längtar till semestern!!

Förra söndagen lämnade Pelle av mig vid stationen i Lund. Mamma tog emot mig där. Hon hade varit i Malmö med ett helt gäng tjejer för att fira Marlenes möhippa. Mamma hade haft superroligt hela dagen.
Hon och Maria hade efter att ha kommit in i Lund tagit en kaffe tillsammans undertiden de väntade på mig.

Jag blev så glad när jag såg mamma. Ännu gladare blev jag när jag insåg att vi skulle åka tåg hem!!

Förra måndagen lämnade pappa mig på dagis som vanligt. Men på förmiddagen ringde dagis och sa att jag hade kräkts tre gånger. Pappa körde direkt och hämtade mig.  
Jag kräktes inte mer den dagen. Pappa var hemma med mig hela måndagen och även på tisdagen.
Jag bajsade lite löst på måndagen också men sen var jag bra. Har varit lika pigg och glad som alltid men aptiten är fortfarande inte riktigt bra ännu. Har lite svårt för att äta varm mat och det jag äter är bara små portioner.
Men det går åt rätt håll. Vad det var för skräp jag hade vet vi inte, kanske hade ätit något dåligt?  

Jag var på dagis som vanligt igen på onsdagen och var där veckan ut. Fredagen blev lugn här hemma med godispåse och mys framför TV:n.

På förmiddagen i lördags var först mamma och klippte sig och sen pappa. Sen åkte vi till tippen och slängde vår gamla diskmaskin, nu har vi en ny!! Vi åkte till Malmö. Pappa skulle titta på bildelar men jag och mamma stannade i bilen och sjöng visor för varandra =D
Sist blev det en sväng till Nova. Jag fick nya tröjor och ett nytt regnställ som jag verkligen behövde.
Vi var inom skoaffären och där fick jag nya gummistövlar. Mamma och pappa fick nya sandaler. Jag skulle också ha ett par men de var slut i min storlek så mamma köpte dom till mig idag efter jobb istället. Nu är vi redo för både regniga och soliga dagar =D

Efter Nova körde vi ut till staffanstorp och hälsade på familjen Glans. De bjöd på middag och massor med annat gott. Till efterrätt hade Micke gjort äppelpaj med vanlijsås..mums!!
Jag lekte med Max och Matilda. Vi hade en riktigt trevlig kväll, tack familjen Glans!

Igår hade jag och mamma en mys och slö dag här hemma. Mest jag som hade det mysigt, mamma städade! Pappa var ute med Johan och körde motorcykel. Men när mamma hade städat färdigt så la vi oss tillsammans på min säng och vilade middag. Mamma somnade också och tillsammans sov vi så gott.

Nu har vi börjat en ny arbetsvecka. Vi närmar oss semestern även om den känns långt borta.
Vi har semester vecka 30-34 och vi längtar så.

Nu är det inte långt kvar till min 3 års dag, kan ni tänka er?? Jag blir hela 3 år, mamma och pappa tycker att tiden går så fort!!


Jag och Matilda håller hand.


Jag, Matilda och Max ser något spännande på TV:n =D


Full fart på mig och Matilda =D

Välkommen våren!

Vad har vi hittat på sen vi skrev sist?

Tisdagen den 17:e April hämtade pappa mig på dagis. Mamma blev hämtad ut av Sandra och Maria på jobb. Tillsammas åt de kvällsmat på Glorias i Lund. Snälla Eva bjöd på maten! Det är sällan mamma, Sandra och Maria har tid tillsammans så det var väldigt uppskattat!! Mamma var hemma igen lagom till min sagoläsning och nattning. På torsdagen gick mamma till dagis efter att vi hade ätit kvällsmat. De var föräldrarmöte där.
Pappa stannade hemma med mig. 

Helgen 21-22/4 var jag hos pappa Pelle. Då passade mamma och pappa på att träffa sina vänner. Mamma och pappa var på varsitt håll på fredagkvällen men på lördagen var de hemma tillsammans. Klara, Johan och Jim som är kompisar till pappa kom hit och grillade och tittade på film.

Helgen som var nu så hade vi fredagsmys som vanligt. På lördagen kom Linda, Andreas, Tiddi, Maria och Mattias hit och grillade tillsammans med oss. Underbart väder hade vi!! Som jag och Tiddi lekte och busade.
Andreas, Mattias och pappa busade också med oss och alla dansade vi och sjöng.

I söndags tog vi bilen och körde till Sjöbo. Lions hade ordnat en familjedag där. Jag, mamma och pappa åkte karuseller, hoppade i hopptorn, tittade på hundar och hästar. Stannade till vid en scen och såg en clown som tramsade sig =D När vi satte oss i bilen och skulle köra därifrån så sa jag till mamma och pappa; "det var roligt"!
Vi körde sen hem till gammelfarmor och åt middag där.

Veckodagarna har rullat på som vanligt med jobb och dagis.

I måndags var det valborgsmässoafton. Mamma slutade tidigt från jobb och kom därför tidigare till dagis.
När vi kom hem gick vi direkt ut i trädgården och åt varsin glass. Jag pratade glatt med en ut av våra grannar. Ställde typsika frågar som barn gör; "hej vad heter du?", "vad gör du?", "varför då"..jag slutade aldrig prata. Jag berättade om mamma, pappa, Yoda, Yatzy, om tåg, att pappa kör motorcykel och elefanter mm mm... 
Grannen Fredrik krattade sin rabatt och jag följde honom runt hela huset och pratade på men han svarade mig glatt hela tiden. Han sa till mamma som frågade om han blev störd i sitt arbete att jag absolut inte störde =D

När pappa kom hem från jobb så hade mamma förberett all mat så det var bara för pappa att starta grillen. Vi grillade och åt maten ute. Så glada över att slippa stimmet inne i Lund. Mamma kunde knappt ta sig hem från jobb så mycket folk som där var på stan :( Hon har aldrig tyckt att det har varit så skönt att sätta sig på tåget ut till landet som i måndags =D

Igår var det 1:a Maj och vi var lediga. Hela förmiddagen var vi ute i trädgården. Jag byggde hela min tågbana ute på trädäcket. Mamma tog ut en liten balja med vatten som jag kunde leka med. Slutade med att jag tog av mig alla mina kläder och hoppade ner i den. Så jag har tagit årets första dopp ;) Johan och Klara dök upp vid lunchtid. Johan och pappa skulle mecka med sina motorcyklar. Men innan de började jobba åt vi alla varsin glass ute i trädgården.

Mamma, jag och Klara roade oss själva. Jag tyckte om att leka med Klara. Jag fick även hjälpa Johan och pappa att tvätta deras motorcyklar, jag sprutade vatten precis överallt =D 
Sen grillade vi korv tillsammans innan de åkte hem igen. 

Helt underbart att träffa alla släktingar och vänner!! Tack alla för trevliga dagar och kvällar tillsammans med oss! ♥


Jag och min bästa vän Tiddi!!


Maten är klar!!


Jag, Tiddi, Andreas och Mattias busar =D


Jag längst uppe på hoppetornet, Lions familjedag i Sjöbo.


Roligt!!


Jag och pappa.


Mamma fick åka med på karusellen.


Här sitter vi och ritar hemma hos gammelfarmor, väntar på att den goda maten ska bli klar =D


Bygger tågbana ute i trädgården.


Jag och Yoda leker med en vattenballong =D


Här har jag hoppat i baljan, Yoda är badvakt ;)


Happy Isac ♥


Här sitter mamma och Klara och tittar på när pågarna sliter i värmen =p


Yatzy är ute hela dagarna nu och hon älskar det.
Men hon är bra på att säga ifrån när hon vill in igen =D

Kommer ni ihåg "ägget" pappa fick i ettårspresent ut av mamma? Nu ska ni få se ngt roligt...


Här börjar ägget kläckas..


Här ser man en litet hjärta sticka fram på grodden ♥


Här har grodden växt fram helt och med en text "I love you".


Så här ser den ut nu, med två blad och allt =D Om ca 4 veckor ska vi plantera om den i en blomkruka.
Så roligt det är att se den växa =D 

RSS 2.0