Nervösa minuter!!

I fredags var mannen med dottern hos barnspecialisterna i Eslöv. Vi hade en kallelse dit efter att en remiss hade skickats från barnakuten i Lund. Jag hade velat följa med men behövde stanna hemma och sova inför nattpasset som jag skulle gå på. 
 
Hos doktern talade de om hur den nya medicinen har fungerat. Vi har svårt att säga om den har hjälpt eller ej. Vi ser ju att hon har hållt sig frisk i luftvägarna sen hon började med den. Sen om det är pga medicinen eller om hon helt enkelt har sluppit nya infektioner under samma tid är svårt att veta?
 
De var borta en lång stund och tills sist fick jag ett meddelande av Ola att de skulle göra pricktester på Julia för att utesluta allergier. De skulle testa henne för pälsdjur, kvalster mm. När jag läste det började mitt hjärta slå. Inte hade jag skänkt en tanke på att det eventuellt skulle kunna vara djuren här hemma som gjorde henne sjuk. Då ska det ju klia i ögon och näsa mm. Inte heller trodde jag att de gjorde sånt där på deras mottagning utan mer på en allergimottagning. 
Det var långa minuter i väntan på resultatet på pricktestet!! Jag hann se framför mig min älskade hund ute på blocket och katten också. Nej usch, hemska tanke!! Klart att Julia är det viktigaste och vi hade gjort allt som hade krävts för att hon skulle få sin hälsa tillbaka även göra oss av med djuren om läkarna hade rekommenderat det. Men det hade varit en stor sorg för mig att inte kunna ha djur omkring mig.
 
Nu blev det aldrig så. Julia hade inga som helst allergier och min man kunde andas ut hos doktorn. Han sa till henne att det var ju tur det, jag vet inte hur jag hade kunnat komma hem till min fru och tala om att vi inte kan ha djur längre. Jag hoppade av glädje här hemma. Kunde inte heller sova något den eftermiddagen för jag hann gå upp så i varv över detta så det gick inte att komma till ro. Vi ska fortsätta med den nya medicinen. Läkaren ska kontakta oss igen om en månad och höra hur det går. 
 
Hela helgen har jag jobbat. Isac har inte varit hemma och mannen har fått klara sig själv med dottern. I lördags försvann de från huset och kom inte hem förrän det var tid för att mig att stiga upp igen på eftermiddagen. Då hade de varit och hälsat på släkten. I söndags höll de sig hemma men de störde inte mig. Jag sov gott trots deras prat och lek i bakgrunden. 
Natten mellan söndag och måndag skulle jag varit ledig enligt schema men hoppade inför en kollega som jag hade bytat tur med sen tidigare. 
 
Igår var jag ledig och barnen fick vara hemma från dagis. Vi hade en riktigt mysdag där vi gick och handlade två små enar att plantera i krukorna på framsidan och mossa till adventsljusstaken. Här hemma har julen tjuvstartats lite. Jag tål inte att se julsaker innan första advent men det kunde inte hjälpas. Jag jobbar nu resten av veckan och vill inte stå och stressa med allting i helgen för då vill vi kunna göra annat. Julen är verkligen en härlig tid och igårkväll när jag satt i soffan och såg allting vara på plats så njöt jag faktiskt. Det är så mysigt och vad gör det att det kom fram ett par dagar tidigare? 
 
Igår var jag på föräldrarmöte på barnens förskola. Det är alltid trevligt att se och höra vad barnen har för sig där på dagarna. Om ett par timmar ska jag dit och lämna barnen. Jag ska hem och vila middag för inatt väntar jobb igen. 
 
Vår älskade dotter har äntligen börjat gå riktigt nu. Hon springer här hemma överallt och är mäkta stolt över varje steg hon tar. Men ingen är så stolt som mamma, pappa och storebror ♥
 
Julia tycker att tvättmaskinen är en mycket spännade sak. Undrar om hon tycker det i tonåren sen också? ;p
 
Vi fick åter igen äran att passa denna sötnosen.
Honey har varit min benvärmare de senaste fyra dagarna men har nu åkt hem igen. 
 
Årets syskonfoto ♥ Det finaste vi har!!
Isac börjar bli så stor. Växt upp till en stilig pojke, älskar dig!! ♥
Solstrålen och familjen bebis!! Här är det fortfarande runda goa kinder och små söta fötter.
Det tänker vi njuta av för fort går det!! 
 Älskade Julia ♥ 
 
                             

Myshelg med bio

Jag gick av mitt arbetspass i fredagsmorse, gick hem och la mig, sov till 13.00 och gick upp och satte på kaffe. Ringde upp ett missat samtal från min kära vän i Göteborg och fick sällskap under min kaffestund.
 
Därefter tog jag vagnen och promenerade bort till dagis med bästisen Yoda som sällskap. På dagis blev jag överöst ut av kramar både från mina egna barn och andras ♥ Barnen hade verkligen kommit igång med fredagsstämningen och dansade loss till musik. När vi kom hem från dagis slog tröttheten till i sonen så han slängde sig på soffan och tittade på tecknat. Jag satte igång med veckostädet och fick hjälp av dottern. 
 
När jag höll på att avsluta städet inne på dasset så hade dottern tröttnat men då trillade mannen in genom dörren och räddade situationen :) Han hade dessutom veckohandlat och hade det obligatoriska fredagsgodiset med sig hem.
Kvällen bjöd på tacos och avslutades med idol och familjemys i soffan. Jag måste erkänna att jag var en slagen hjälte på sofflocket den kvällen. Jobbat natten, sovit 4 timmar, hämtat barnen och städat hela huset var kanske inte det mest hälsomma jag kunde göra. 
 
Lördagmorgon sov jag som en gris. Vaknade till att frukosten stod på bordet och det uppskattades kan jag lova!
Efter frukosten körde mannen till tippen med trädgårdsavfallet mm och dumpade det. Vid lunchtid kom Jim hit och sen åkte han och mannen iväg med släpet igen. Mannen kom hem igen mitt i natten. Han hade då varit uppe i Jönköping och skaffat sig en ny motorcykel. Han och sina leksaker ;p 
 
Jag och barnen hade en mycket lugn dag här hemma. Vi trotsade vädret lite och gick en promenad med Yoda. Det är tur att man har hund som alltid ser till att man kommer ut. Hade vi inte haft Yoda hade vi nog inte fått någon frisk luft den dagen. Resten av dagen blev det lek och bus här inne. När Julia var nattad så gjorde jag och Isac popcorn som vi sen åt på varsitt håll. Där fanns inget på TV:n som Isac gillade så han frågade om han fick låna min dator. Det fick han och där satt han sen med sin popcornskål och tittade på gamla tåg på youtube :) Jag satte igång en romantisk komedi ute i vardagsrummet och sen var vi alla nöjda haha.
 
Igår hade vi svärfar här på fika. Han hade en snöslunga med sig som vi ska låna nu i vinter. Kommer det bara lite snö så kommer vi ha stor användning av den på tomten i vinter. Julia och Isac var glada över att se farfar, Julia visade att hon kunde gå helt själv ett par steg. Isac fick ett Hälge sällskapsspel som han snabbt satte sig och byggde upp. 
 
Söndags eftermiddagen hade jag och sonen egentid. Vi hade bokat platser på bian inne i Eslöv. Vi tog tåget in och fick hålla i hatten som det stormade ute. På bion såg vi Flyg sa Alfron Åberg! Isac tyckte att den var rolig och även jag skrattade åt Alfons pappa som ofta är ganska komisk. Vi gick nöjda därifrån!
Utanför bion väntade pappa och lillasyster. Tillsammans åkte vi till donkan och åt kvällsmat som avslut på denna helgen. 
 
Måndag igen och jag ska jobba natt. Barnen är hemma och leker på sina rum och jag ska gå och lämna dom på dagis strax innan lunch. I eftermiddag ska jag vila, förhoppningsvis även lyckas somna så jag orkar hålla mig vaken hela natten sen. 
 
Rosor från min man ♥
 
Jag och sonen är taggade inför bion :)
 
 
Får en klapp på kinden av dottern ♥
 
Det är bara flickor som kan konsten att ge onda ögat, mannen har inte det lätt här hemma hihi. 
 
Laddade med popcorn och väntar på att Alfons ska börja på bioduken!
 

God morgon eller god kväll?

Det är lite förvirrande med dygnen när man arbetar natt. Jag har precis vaknat inför att gå på mitt första nattpass. Ute är det mörkt precis som det är på morgonen när jag går av mitt pass. När jag är inne på min tredje natt så har jag lite tappat kollen på vilken dag det är. Dock så är det riktigt skönt att nästan alltid få sova i ett helt tomt hus förutom när jag arbetar helg och familjen är hemma och stökar. Får nog skaffa mig ett par öronpluggar till helgerna. 
 
Jag kan fortfarande inte förstå hur jag kan vara så pass mycket ledig och ändå få ett stort leende på läpparna när jag öppnar lönekuvertet? Ja det är slitsamt att ställa om dyngnen men det var mer slitsamt att arbeta helttid på dagen. Vården är ett tungt yrke med långa dagar och med många tunga moment. På fredagen somnade jag alltid på soffan innan idol han ens börja :) Det är för och nackdelar med allting men att kunna bli ledig i 8 dagar som jag har varit nu utan att ta semester, det ni ;) 
 
I måndags var jag och barnen på församlingsgården där "öppna förskolan" håller till. Vi lekte, fikade och hade sångstund tillsammans med alla andra föräldrar och barn. Fotografen var på plats som lovat och vi tredje på listan. Det var jag glad för. Då hann de inte bli för trötta av allt bus eller nerkladdade vid fikan innan fotograferingen ;)
Julia och Isac satt fint och bjöd på sina bästa smiles. Längtar till nästa vecka när vi får provbilderna. 
 
På samma kväll satte sig mannen med sonen för att pilla med det elektriska till det gamla tågsetet som Isac fick i födelesedagspresent. Vi har ju inte fått till det att fungera innan men nu så. Mannen lyckades till sist och Isac tjöt av ren lycka. De byggde och testade lok och vagnar av alla olika sorter hur länge som helst. Isac pratade så våra öron nästan blödde; "titta här, wow, pappa jag har en idè, pappa jag har en idè" sa han om och om igen ♥ Vi har nog aldrig sett honom så exalterad över någonting förrut. När klockan blev tid för saga och sovdags för Isac så grät han av ren besvikelse för att det roliga var slut. Det gör han aldrig annars och det gjorde ont i hjärtat på pappa så han fick snällt leka vidare en stund till haha ♥
 
Nä jag får väl sätta lite fart nu. Potatisen ska skalas så jag kan ha middagen färdig tills familjen kommer hem. 
 
Barnen leker på "öppna förskolan"
 
Isac skulle självklart bygga tågbana där :)
 
Vår obligatoriska fruktstund framför bollibompa på kvällarna ♥
 
 
 

Allhelgona, barndop och farsdag.

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Bloggen kommer inte uppdateras alls lika mycket nu när jag jobbar.
Jag gör det när jag får tid över och känner för det. Ibland funderar jag på att lägga ner den men sen så tycker jag det är ganska skönt att skriva av mig ibland. För att inte tala om hur mycket glädje jag själv har av bloggen med alla minnen som dokumenteras. Jag sitter ofta och tittar tillbaka i historiken och det är mycket man blir påmind om som man har glömt med tiden. 
 
Förra helgen var inte Isac hemma. På lördagen åkte jag och mannen först till sjöbo för att tända ett ljus för min farfar på minneslunden där han är begravd. Jag blev mycket känslosam när jag stod där och tårarna kom okontrollerat. Vi vände tillbaka till bilen då det inte kändes obekvämt att gråta inför okända människor som också stod vid minneslunden. Vidare körde vi till Trelleborg och tände ett ljus för Olas mamma på minneslunden där hon är begravd. Både hos farfar och hos Lisa var det mycket fint. Tack vare att de ligger på en minneslund så är där alltid massor med blommor och tända ljus. Det värmer att se ♥
 
Julia hann inte vara på dagis mer än mån-tis nu i veckan innan det var dags att vabba igen. Denna gången blev hon riktigt sjuk igen med sin förkylningsastma. Inhalatorn vi har här hemma räckte inte till och på onsdags kvällen körde Ola in med henne till barnakuten. De tog emot dom med en gång och Julia fick snabbt hjälp som genast gjorde henne bättre. Läkaren som kände igen oss efter ganska många besök där nu skrev ut en inhalator till åt Julia. Den ska provas i 10 dagar och ska arbeta förebyggande. Ser vi att den hjälper så blir det kanske att de skriver ut ytterligare mer ut av den sorten. Vi har även fått en remiss skickad till vårdcentralen i Eslöv så vi får en egen privat läkare där till Julia. Skönt att ha en och samma att gå till och som känner till hela historien. Julia och pappa var hemma igen kring midnatt och det var skönt. Man vill ju alltid hem till sin egen säng såklart. 
 
Jag har varit ledig sedan i tisdags och jobbar inte igen för än på onsdag. Långledig med andra ord och det har verkligen behövts. På så vis har jag kunnat ta hand om Julia och Ola har kunnat jobba. Samtidigt blev jag själv dunder förkyld precis som Julia och har behövt vila upp mig. Även på mig satte det sig på luftvägarna och vilket segt envist slem jag har fått kämpa med!! Jag som är vuxen har haft det jobbigt med det så det är inte så konstigt att Julia blev så sjuk. Stackars liten ♥
 
I fredags var vi på benen igen. Då var jag och ungarna mycket trötta på att sitta här hemma så vi packade vagnen och tog tåget in till Eslöv. Där käkade vi på donkan, besökte djuraffären och leksaksaffären samt handlade fredagsgodis med oss hem. Det var mina skatter värda efter denna veckan.
 
Igår var vi på barndop i Nöbbelöv kyrka. Maria och Glenns dotter Alice blev döpt och efteråt bjöds det på mat. Släkten var samlad och det var skoj att träffa alla. Barnen kramades och busade med varandra. Isac försvann ut till lekplatsen tillsammans med morfar och var borta hur länge som helst :) Jag och Ola fick presenter med oss hem fast det inte alls var vår dag. Försenade 30 års presenter. Tack för allt och för en trevlig dag ♥
 
Idag blev mannen väckt med paketer på sängen och frukosten serverad. Barnen har gjort pärlbrickor till honom och han fick en skjorta, en tröja och en egen "paketkalender" till jul. Varje dag fram till jul är där en skraplott för honom att skrapa. Mannen såg mycket glad ut för sina presenter och jag kände mig nöjd som lyckades köpa kläder som passar honom utan att han är med och provar ut dom först. 
 
Vid lunchtid idag befann vi oss på Östarps gästis och blev bjudna på gåsamiddag av pappa (Ahlgren).
Tråkigt att syrran var tvungen att jobba men hennes sambo Johan kom iaf. Maten smakade riktigt gott och omgivningen där är mycket vacker. Efter kaffet och efterrätten gick vi en liten promenad och tittade på en gammal väderkvarn. Tack för maten och en mycket trevlig dag! ♥
 
Imorgon är det åter till vardagen, för mannen men inte för oss övriga i familjen :)
Jag och barnen har sovmorgon sen ska vi gå till församlingsgården för mamma och barn träff. Fotografen är där och tar syskonfoton och det tänker vi inte missa. Julia och Isac missade dagisfotograferingen i veckan som var nu eftersom Julia blev sjuk. Tur att vi får en andra chans nu då med samma duktiga fotograf.
 
Jag avslutar detta inlägg med en glad nyhet. Den 6:e November tog Julia sina första steg. Hon har länge gått bra med stöd men har inte velat släppa taget om det. Hon går inte helt själv ännu men tar ett par steg när hon får gå från mamma till pappa. Hela hon lyser av glädje och man märker att hon själv blir så himla stolt ♥
 
Halloween pyntat framsidan av huset.
 
Farfars minneslund 
 
Farfar ♥
 
Lisas minneslund 
 
Från Julia till sin farmor som hon aldrig fick träffa. ♥
 
Isac har myskväll med pappa. Jag är på väg till jobbet och lillasyster sover.
Ola ordnade ett nytt datorspel till Isac där han får köra ett eget tåg. 
 
 
Hade de kunnat hade de nog krypit in i spelet :)
 
I veckan fick jag hem vinterpälsen till vagnen. Nu ser den härligt vintermysig ut.
Duktig tjej som syr upp allt möjligt till barnvagnar för en billig peng. Love it!
 
Wiiieeeee fredag och vi har lämnat huset och sjukdomarna!! 
 
 
 
Finisar ♥
 
Att hälsa på i djuraffären är alltid lika roligt!
 
En lycklig Julia fick en docka och ett lektält i leksaksaffären. 
 
Isac fick ett spel där man fiskar upp små krokodiler.
Han fick även en bamsetidning och nya pärlor till sina pärlbrickor. 
 
Tältet blev en succè. Julia leker mycket där inne och hon får med sig hela familjen in där till och från :)
 
Det blev en härlig myshörna inne på hennes rum. 
 
Jag har köpt en amaryllislök av en kollega vars dotter säljer dom med sin skola.
Den är nu satt i jord för att blomstra lagom till juletider. 
 
Lilla Alice på sin dopdag tillsammas med sina föräldrar och faddrar. ♥
 
Gabbe på väg att sno en kram från Julia ♥
 
Min stiliga son!
 
Söta Alice sov sig igenom nästan hela dopkalaset.
 
Mannens farsdagpresenter!
 
På Östarps gästis idag.
 
Julia gapar stort när det är tid för clementin :)
 
Finaste!! ♥

RSS 2.0