Älskar våren!!

Igår firade vi påskafton hos Kaj i Trelleborg. God mat i mängder och mätta blev vi. Jag fick äntligen äta varmrökt lax som jag har längtat efter så!

Nu har vi sommartid och det har vi verkligen firat in idag. Jag och älsklingen har spenderat hela dagen ute i trädgården. Vi har suttit i solen och bara njutit tillsammans med djuren.
Underbart!! De har lovat snö på torsdag men det blundar vi för nu.

Nu ska vi ställa oss vid spisen sen ikväll kommer Sandra och Alex hit och spelar Bingolotto med oss.

Gravid vecka 30

Lilla familjen firar påsk!

Hela förmiddagen har Isac lekt med sin påskpresent. Vi passade på att städa. Tog en timmes tid drygt, skönt när vi hjälps åt för då går det minsann undan.

I eftermiddag har vi lagt nya pärlbrickor.
Sen åkte målarfärgerna fram och alla i familjen har gjort varsitt ägg.
Så fina dom blev och Isac ville ha sitt namn på sitt. Det ordnade han själv med lite hjälp av pappa.

Nu hänger de på tork och sen åker de upp i påskriset.

Efter målandet ställde sig pågarna vid diskbänken och vispade ihop smet till våfflor. Sen kalasade vi på våfflor med sylt och grädde. Isac ville hellre ha glass på sina. GOTT!!

Nu dricker vi en kopp kaffe men jag hade inte tackat nej till en liten tupplur. Får se vad Isac tycker om det förslaget :)

Ikväll är det soffläge för oss tre. Godis i mängder har vi och det ska vi sätta tänderna i ;)

Isacs stora påskägg var ju från flera stycken i familjen. Läste aldrig på kortet utan tog föregivet att det bara var ifrån Björklunds men alla respektive och pappa/morfar var ju också med på det så tusen tack till er allesammans! Så fint av er!
Isac blev så lycklig. Han älskar sin nya äggkopp och han fick inviga den vid frukosten imorse :)

Isac har haft pyjamas på sig hela dagen, myskille! Ikväll ska han bada för att byta om till en ny pyjamas..haha jaja e det helg så e det! :)

Till er alla..

Kan det bli vår nu?

Vi längtar så efter våren!

Isacs vårgarderob är komplett och bara väntar på att användas.

Overallen har gjort sitt känns det som! Men vilken kvalité det har varit på den. Han har kunnat växa i den och den har klarat ur, skur och dagis slitage länge länge länge!! Didrikson är bra kläder! Får se om hans nya Didrikson regnställ är lika tåligt som overallen har varit.

Ikväll har vi varit iväg och handlat mat. Fick påskliljor med mig hem till köket och vardagsrummet. Det gav verkligen vårkänslor här hemma iaf inomhus :)

Läste på Aftonbladet att vintern håller i sig April ut. Vilken ångest och jag hoppas verkligen att det inte stämmer!!

Isac verkar må bra iaf, förhoppningsvis va det falskt alarm. Hoppas hoppas!!

Nu får gärna dagen ta slut så vi kan gå och sussa hela familjen. Jag vill att det ska bli morgon så vi kan se Isac öppna sitt påskägg och sina påskpresenter!
Familjen ska även måla ägg och mysa hela långfredagen.

Glucosbelastningen

Idag har jag varit hos barnmorskan hela förmiddagen. Det var dags för glucosbelastningen. Fy bubblan va den smakar pyton!!

Ingen diabetes här inte och blodvärdet var bra. Bebbs hjärta tickade fint och hon hade växt som hon skulle.

Jag har också vuxit, väger nu 63,6 kg!
Haha var ska detta sluta? Barnmorskan tycker att det är spännande att se hur stor denna bebisen blir. Hon tyckte att Isac var en mycket stor bebis med sina 4060 g på min lilla kropp.
Nu är ju detta en flicka och de brukar väga mindre och det är precis vad jag hoppas på :)

Efter den äckliga glucosbelastningen och det läskiga sticket i fingret så tröstade jag mig med en fika på mormorsbageri. Hungrig var jag efter fastan. Satt för mig själv och njöt av kaffet i solen. Härligt!

Innan jag åkte hem var jag hos frissan och klippte luggen. Gick inom Panduro och köpte pyssel till familjen.
Har lovat Isac att ordna vattenfärger och fler brickor till hans pärlor.
Sen köpte jag hem pyssel till äggmålningen. Ska bli mysigt att samla ihop lilla familjen framför bordet med lite pyssel.

Isac hämtade jag tidigt idag. Han hade inte ätit så bra idag. Klagade över ont i örat och hade fått vila för att han var så trött. Ingen feber dock. Jag drog bara en djup suck när fröken informerade mig om detta! Men nu är vi hemma och han verkar vara som vanligt. Pigg och glad och har inte sagt en ljud om att han har ont eller är sjuk. Håller tummarna att det är falskt alarm!

Nu håller vi helg!

Tack själva familjen Gustavsson!

Mind full, or mindful?

Jobb

Du vet väl varför det kallas undersköterska? Jo för varje dag gör dessa människor under oftast med ett leende på läpparna oavsett hur jobbigt det än är. Thats why ;)

Min älskade IT-snille till gubbe sliter också hårt på sitt jobb men ibland undrar man ;p

Isac, mamma & pappa

Lägger in en bild på påskkycklingen som Isac har gjort på dagis. Så stolta över vår lille konstnär. Han har under sina år på dagis tagit hem det ena konstverket efter det andra och det är alltid lika kul att se hans målningar mm och se hur han utvecklas.
Mycket visar dagis när de har öppethus ibland. Blir lika imponerad av Isac och de andra barnens projekt vid varje tillfälle. Påhittiga ungar!!

Ola har tränat och lärt Isac skriva sitt eget namn. Både på papper och på datorn. På datorn är han riktigt duktig. Han knappar in sitt eget namn men kan även inland lyckas med mamma och pappa också. Lite överkurs men han tränar även på Yoda, Yatzy, Linus och Albin mfl :)

Ikväll skrev han in mamma på Google och fick då upp en fin bild. Mammas hjärta tog ett litet glädjeskutt. Ha förstår inte hur gulligt det blev men strunt i det <3

Inför våren

Phew idag är jag slut i ryggen. Tung dag på jobbet. Skönt att det var möte hela eftermiddagen så jag kunde sitta av den sista tiden :)
Sista mötet förmig, lite sorgligt :(

Idag lämnade jag även in min ansökan om föräldrarledighet på jobb. Skrev på ca ett år från beräknat förlossningsdatum. Kändes så konstigt att fylla i juli 2014!
Chefen fick "sparken" idag haha, hon fick känna på min mage idag och fick sig en känga av bebbs :)

Tåget blev försenat på vägen hem.
Ola gick och hämtade Isac på dagis istället. Isac var lika glad för det.
Annars är han väldigt noga med att det är pappa som lämnar och mamma som hämtar. Bryter vi den rutinen brukar han bli sur. Men inte idag! Kan det va för att Isac har fått åka tåg idag kanske?? :)
Ja bästaste Anna-Karin hade tagit med honom på tåget in till Lund. Åkt rulltrappa och sen åkt tillbaka till Stehag och dagis igen. Snälla dagis som gör det för vår lille pågs skull <3

Jag hämtade ut ett paket på vägen hem. Det var Isacs vårskor. Tok smarta dojor, ser ut som de har skosnöre men de har kardborreband. Han tycker om när han själv kan få på sig sina kläder utan någon hjälp.

Hans fina on the peak fleece hade kommit i brevlådan. Jag har ännu en fleece på ingång med tillhörande fleecebyxa. Bra att ha till att klä sig lager på lager med.

Nu är det snart dags för kvällsmat. Idag blir det glass till efterrätt, kunde inte låta bli att handla varsin i affären på vägen hem. Vet ju hur glada mina pågar blir då.

Trevlig kväll!

Snart mammaledig

Idag när vi kom hem låg där ett brev i brevlådan från försäkringskassan.

Beslut på min ansökan om graviditetspenning. Dvs ansökan om att få sluta jobba 2 månader innan beräknat förlossningsdatum pga tungt arbete.

Det blev beviljat! Skönt att äntligen ha det på papper!

Tråkigt att sluta jobba och gå hemma så långt innan men det är redan mycket tungt för mig på jobbet så det är bäst så här.



Faster och kusin agerar påskhare :)

Fick gå ifrån avdelningen och ta emot påskägg från Eva och Sandra utanför jobb.

Ett stort fint påskägg till Isac! <3

Och jag fick en stor kram av min älskade familj! Ni är bäst!

Och nej jag ska inte öppna ägget! Det får Isac själv göra på fredag :)

Måndag

Då är ordningen återställd där hemma. Slut på 8 timmars ostörd sömn ;)

Isac somnade gott igår, direkt efter sagan. Men kom in till oss någon gång inatt. Tidigt tidigt på morgonkvisten började han att hosta och det höll oss vakna ca en timme. Men han är inte sjuk. Han ska till dagis och vi till jobb.
Mycket märkligt inatt. Isac gnisslade tänderna. Precis så som han gjorde när han hade slutat med nappen i julas. Hemskt ljud och han som hade slutet med det, varför börjar han igen?

Jag var i kontakt med tandläkaren när tandgnisslingen var som värst.
Hon tröstade oss då med att det är vanligt när de slutar med napp och att det går över. Det gjorde det men kom tillbaka igen :S
Fruktansvärt ljud, låter som om hans små tänder ska gå itu :(

Jaja får se vad det blir av det.
Måndag, solen skiner, fåglarna kvittrar och jag såg ett antal vårblommor idag när jag gick morgonrundan med Yoda. Det är dessutom en kort vecka, jippiii!

Jobbar mån-ons sen är jag ledig. Torsdag har jag tagit semester för att jag ska till barnmorskan och göra glucosbelastningen. Sen är det ju helgdagar fre-mån.

Vi firar påsk med Isac på långfredagen! Det ska bli så mysigt!!

Kolla vem som är hemma igen!!

Nu är huset äntligen inte tyst längre! Solstrålen är hemma!!

Har det gott!

Hela helgen har varit lugn och skön.

Igår vaknade vi. Åt frukost i vardagsrummet. Sen städade vi huset och badade hunden.

På kvällen åkte vi till Trelleborg. På vägen stannade vi och köpte påskris som jag ska klä idag men spara lite till Isac kommer hem och kan hjälpa till. Inte samma sak utan honom.

I Trelleborg mötte vi upp släkten på minneslunden. Där tände vi alla varsitt ljus och la blommor för Olas mamma Lisa. Efteråt gick vi ut och åt en bit mat och skålade för Lisa som skulle ha fyllt 60 år denna helgen.

Idag har jag, älsklingen och Yoda inte gjort mycket! Vi steg upp, åt frukost sen landade vi på soffan. Längre har vi inte kommit och nu har snart halva dagen gått. Men Gud va skönt vi har det :)

Snart kommer Isac hem. Hurra!!! Veckan har gått fort tack vare jobb och förkylning/trötthet på kvällarna men nu står vi inte ut längre. Isac vi saknar dig!

Ny vecka väntar imorgon. Tiden går så fort! Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag!

Gravid vecka 29

Skötbädd & Sängmobil

Igår hämtade vi ut två paket till bebbs.

Det ena innehöll en musik mobil i trä från jabadabado. Den har inga finesser men den är klassisk fin. Kan ordna en liten speldosa sen. De som snurrar och lyser är inte så fina!

Skötbädden är från Emmaljunga. Den är ergonomisk vilket vi tycker är bra. Den fungerar även bra att ha i sängen eller på andra ställen så bebisen ligger bra. Det är också den skötbädden som passar bäst till skötbordet.
Den är röd med vita stjärnor. Vårt duschdrapperi är vitt med röda stjärnor så det matchar fint :)

Fredag idag! Jag jobbar 12-20.30 sen ska jag slänga upp fötterna på soffan och fira att denna veckan är över.

Ola börjar sitt nya jobb idag på Hörby kommun. Han blev firad på Atea igår. Fina presenter och ett toppen betyg/avskedsbrev skrivit av sin chef som tack för hans år på Atea hade han med sig hem. Det var så fint skrivet och jag är så stolt över honom.

Vi får se vem av oss som somnar först ikväll. Den gravida tjockisen som är helt slut efter sin 5:e arbetsdag med förkylning och en tung mage eller han som har varit spänd hela sin första dag på sitt nya jobb :)

Nu ska jag ut med hunden! Trevlig helg!


Lycka till med ditt nya jobb!

Lycka till med ditt nya jobb Ola!
 
Vi älskar dig.

Super trött!!

Ja då åkte jag på ännu en omgång förkylning. Ok att gravida lättare blir förkylda men det här är ju löjligt!

Snuva och öm i svalget. Suck!

Började i tisdags. Mycket bättre idag. Har jobbat på som vanligt men det har varit hängigt på jobbigt. Inte alls samma fart på Milla inte.

Somnat på soffan varje kväll. Vaknat och gått in och lagt mig i sängen och somnat om igen.

Veckan har iaf gått mega fort! Hur kan det redan vara torsdag? Jag som trodde att tiden skulle stå stilla utan Isac här hemma. Men det är väl för att jag jobbar och sen sover mellan arbetspassen. Saknar honom klart iaf! Varje morgon går jag in på hans rum för att bädda hans säng som redan är bäddad :(

Jag har ordnat nya ytterkläder till Isac. Fint regnställ till dagis. Underställ i fleece, vår och sommar jacka, gummistövlar mm. Han behöver verkligen det. Vuxit ur eller slitit ut allt det gamla han har.

Idag är sista dagen för älsklingen på Atea. Han har arbetat där i över fem år så det känns säkert lite sorgligt.
Du är duktig älskling och det kommer gå skitbra på ditt nya jobb på Hörby Kommun!! Älskar dig.

Sitter på tåget nu och försöker hålla mig vaken. Jobb sen tillbaka till horisont läge.

Isac med på mammas jobb.

Fy vilken natt! Isac kom in till oss i vanlig ordning men med världens hosta!! Ingen av oss har sovit ordentligt natten till idag.

Vi kunde inte lämna honom på dagis i det skicket. Ingen feber men hostig, snorig och helt rödsprängd i ögonen av sömnbristen. Säkert lite röd efter badet igår också eftersom han håller ögonen öppna när han dyker.

Isac fick istället följa med mig till jobb en stund. Ola körde oss dit. Lilleman var bara med mig mellan 7.00-7.30 sen blev han hämtad.
Vi hade ett stort puss och kramkalas innan vi skildes åt. Vi saknar honom redan!

Det har inte varit lätt för mig på jobb idag. Så trött så jag kände mig sjuk emellanåt. Men nu är måndagen äntligen över.

När jag kom hem låg bebbs skötväska i brevlådan. Tänkte först att hon skulle ärva Isacs gamla men den är lite trasig på sina ställen. Kändes som att hon behövde en egen. Ännu ett fynd för en billig peng och bra blev det när den fick sin plats på vagnen. Svart med vita stjärnor. Matchar bäddsetet som jag har skaffat till vagnen.

Ikväll har vi haft besök ut av ett par här hemma. De kom från Lund för att köpa Isacs gamla skötbord. Nu är vi äntligen av med det stora otympliga skötbordet som bara stod och tog en massa plats ute i förrådet. Jag blev dessutom ett par hundralappar rikare och det är aldrig fel.

Nu ska jag slänga mig på soffan.
Känns konstigt att ingen sagoläsning väntar på mig så här en vanlig vardagskväll.

Högevallsbadet

Idag väckte Isac oss tidigt. Han visste att vi skulle åka och bada med Tina, Linus och Albin. När något så roligt väntar en behöver man ingen sovmorgon tydligen haha.

Efter frukosten körde vi. Högevallsbadet har byggt om och vi ville se resultatet. Det var inte lalandia men helt klart en förbättring av just det badet.

Isac älskar att bada och det är helt underbart att se honom så lycklig som han har varit idag. Och hans stora idoler Linus och Albin var med, vilken lycka!
Isac fick åkt vildforsen tillsammans med pappa. Det tyckte han var skoj! Jag stod och väntade på dom när de kom ner och blev mött ut av världens solskens leende :)

Jag har badat jag med. Inte i någon vildfors kanske men lite plask här och där :) jag försöker njuta av den fantastiska känslan att JAG för en gångs skull i mitt liv känner mig tjock haha. Det är jag ju inte, bara en stor mage men jag känner mig klumpig.
Innan jag vet ordet av är jag tillbaka till sugröret igen :) Så fort amningen är igång så kommer allt trilla av mig!

Efter badet åkte vi tillsammans till McDonalds och käkade. Mat hade aldrig smakat så gott :) Isac åt och åt och åt!

Nu är vi hemma och helt slut!! Alla tre plus djur ligger i sängen tillsammans.

Vi ska njuta av söndagskvällen. Snart ser vi inte Isac på en hel vecka och det är vi verkligen inte vana vid. Bara tanken av att inte stressa till och från dagis går inte att förstå!
Hoppas han får en skön ledig vecka och vi är glada att vi ska jobba så tiden går fort.

Bilden har inte jag tagit men så här härligt har vi haft det idag :)

Mycket att stå i innan storken kommer!

Idag har älsklingen byggt om bebbs skötbord. Köpte ett på Ikea, det absolut minsta de hade men det var fortfarande ett par cm för brett för att få in i badrummet. Men duktig som min gubbe är så har han sågat och haft sig hela förmiddagen och nu passar den i badrummet som handen i handsken.

Vi har varit i Malmö på Ikea för att köpa en skötbädd men den var slut. Har beställt en på nätet istället.
Det blev en bit mat på Ikea iaf. Gott!!

På ÖB har vi köpt färg och skruvar till skötbordet.

På barnenshus har vi handlat två lundmyr mössor till bebbs samt hämtat ut vår gratis babybox. Fick två av ngn anledning, de sa ngt om att de skänkte bort dom pga deras kuponger höll på att gå ut. Ja tack :)

Sista stoppet på hemvägen blev babyringen. De säljer inte Emmaljunga på barnenshus, suck. Där köpte vi regnskydd till barnvagnen.

I övrigt idag har jag så smått börjat påskpynta här hemma lite.

Nu håller vi kväll!

Gravid vecka 28

Nu är det bara en tredjedel av graviditeten kvar..tjohoo!!

Det är jag glad för och längtar tills hon sjunker ner lite för herre Gud va jag får kämpa efter luft ibland. Hon trycker så på mina lungor. Annars har jag en toppen graviditet så jag klagar inte!

Fredag!

VAB för mig idag. Isac slutade kräkas innan lunch igår. Sen var han så gott som sig själv igen.

Mycket konstigt! Hur kan man kräkas så många gånger på ett par timmar och sen vara frisk igen?

Idag har han iof fått lite snorig näsa och lite rethosta. Men hur pigg och glad som helst.

Isac har lekt fint hela dagen. Jag har stor städat hela dagen. Tvättat och strukit älsklingen skjortor så allt är klart inför nästa arbetsvecka. Skönt!

Nu sitter familjen i soffan med tända ljus i hela vardagsrummet. Tittar på Toy Story 3 och käkar lite fredagsgottis.

Katten har alltid gillat att ligga på min mage och sova. Det går inte längre så hon har snällt lagt sig över mina ben istället. Bästaste benvärmaren :)

Trevlig helg! Det ska vi ha. Så skönt att lilla prins Isac redan mår bättre.

Kräk!

Denna morgon började på det absolut sämsta sättet. Jag stod i duschen och då knackar Ola på badrumsdörren, han som alltid sover gott vid den tiden och säger; Isac kräks!!

NEJ!! det var det jag har gått och bett till Gud för att vi skulle få slippa! Har inte vi och särskilt lillprinsen haft så det räcker med sjukdomar denna vintern???

Vi fick ren bädda hela vår säng.
Isac ligger nu nerbäddad tillsammans med pappa. Plast frotté under sig, kräkskål sidan om sig och handsprit på Olas sida.

Jag måste till jobb idag. Får ta över där hemma imorgon så Ola får jobba.

Ringde till dagis och sa att Isac är hemma idag och frågade om kräksjuka gick runt där men det gjorde det visst inte. Något enstaka fall i samband med feber hade de haft. Isac har igen feber, än iaf. Får se vad det blir av det..dubbel suck.

Jag vill absolut inte ha det!!
Använda magmusklerna på det viset med min stora mage. Nej snälla!!
Jag hade kräksjukan när jag var gravid med Isac och jag trodde att jag skulle avlida!

Och för att det inte var nog med detta så var Stehag täckt av nysnö idag!! Grrrr!!

Musik för bebbs

Ikväll när hela familjen satt tillsammans i soffan och tittade på Bolibompa ordnade jag en app i telefonen. En app som spelar små melodier för de allra minsta barnen.

Jag satte igång en melodi och la telefonen mot magen. Bebbs som hade buffat en bra stund blev helt plötsligt stilla och lugn där inne.

Isac tyckte att det var roligt. Tog telefonen, ändrade melodi och la tillbaka den igen. Så sa han; spela för bebisen :) mys!! <3

Måndagar borde förbjudas!

Måndagar är sega hur man än gör!!

Men nu är den över för denna gången tjohoo!! Har man tagit sig förbi måndagen går resten av veckan som en dans sen.

Isac hjälpte mig att öppna två paket som låg i brevlådan när vi kom hem idag. I paketen låg bäddset till bebbs. Ett till vagnen och ett till spjälsängen. Det till spjälsängen är rosa med vita stjärnor och har en söt text på täcket. Så fint!!
Det till vagnen är svart med vita stjärnor. Vagnen blir bara finare och finare, det är så himla roligt att "boa" inför bebisens ankomst. Mys pys!!

Ikväll har älsklingen gjort varm smörgåstårta. Den är himmelsk god och hela familjen älskar den!! Den satte helt klart lite lyx på måndagen :)

Trevlig kväll, här ska snart sagan läsas sen släcks lampan för idag.

Slut på denna veckan

Söndag = vilodag!

Nu har Isac kommit hem igen. Så många kramar och pussar vi har fått, goaste ungen!!

Han sitter nu nybadad och mätt i magen och ritar vid köksbordet.

Familjen har tillsammans suttit och gjort veckomatsedeln. Skönt så slipper man stå och fundera ut sånt när man kommer hem trött efter jobbet.

Ola har lagat Isacs overall. Det såg mörkt ut för dragkedjan. Känns lite surt att köpa en ny nu när vintern snart är slut. Hans tvådelade vinterset vill vi helst inte använda på dagis. Det är för fint för det. Värmer inte lika gott som overallen heller. Men tack vare älsklingen kommer den nog hålla denna vintern ut iaf.
Nästa vinter får det bli en ny.

Vi har även ordnat med en liten miljöstation under vasken. Vi har fått nya kärl här ute med källsortering i minsta detalj. Bra! Vi måste vara snälla mot naturen, klotet ska fortsätta snurra för våra barn, barnbarnsbarn osv.

Nu ska här diskas undan kvällsmaten, hunden ska ut och kläderna för morgondagen ska läggas fram.
Isac har matat djuren :) snart kan vi äntligen sätta oss i soffan och hålla kväll.

Mat mat mat!!

Dessa två möter mig utanför sovrumsdörren varje morgon.

Idag var inget undantag.

Godmorgon matte, ge oss MAT!!! Sen vill vi ut!!

Melodifestivalen 2013

Jag vaknade 07.50 idag!!! Wohoo helt otroligt. Har inte ens varit uppe och vänt där vid 5.00 som jag annars gör ibland på helgen och sen lyckas somna om. Jag sov oavbrutet till 07.50!!

Låg sen dessutom kvar och drog mig ytterligare 20 min. Sen gick det inte längre. Hoppade i duschen, satte på kaffe och kokade ägg. Sen väckte jag Ola när jag gick in i sovrummet för att hänga upp lite tvätt.

Älsklingen gick till affären och handlade frallor. Sen gjorde vi något som vi aldrig annars gör..åt frukosten i soffan och såg lite serier på TV:n.
Riktigt mysigt!!

Vi har varit en tur i Eslöv idag. Gjort en del ärenden bl.a. postat paket till Tradera köpare.

I eftermiddag har vi kört veckostädningen. Vilket team jag och älsklingen är och jag är så glad när jag slipper slåss med dammsugaren :)

Nu är Jim här. Vi har käkat pizza från byakrogen, världens godaste pizzor!!
Nu sitter vi bänkade i soffan och ska se melodifestivalen, finalen 2013.
Detta året har det varit dåliga bidrag men måste ju tvunget se det iaf.
Hejjjjjja Ralf ikväll!!

Gravid vecka 27

TGIF

Nu är det snart slut i rutan för mig! Som alla andra fredagar kvällar sen jag blev gravid så är jag trött som 7 ålderdomshem :(

Jag kompade 1 timme i eftermiddag. Fick gjort några viktiga ärenden på stan och tog sen tåget till Eslöv för att möta upp älsklingen.

Hämtade ut ett paket på posten och veckohandlade.

Ikväll har jag varit väldigt företagsam här hemma. Har fått sålt massor med saker på Tradera som jag har packat in och skrivit adresser på. Ska posta allt imorgon. Har mailat och haft mig till alla köparna. Det är verkligen ett helt företag det är här med Tradera men vilka vinster jag har gjort. Folk är verkligen köptokiga!

Nu får jag försöka vakna till lite. Älsklingen har gjort så fint i vardagsrummet. Ordnat och ställt i ordning allt kring den nya TV:n och tekniken som hör till. Dukat med chips och godis. Då kan jag ju inte sitta och sova!

Trevlig helg till er alla, TGIF tjooohej!!

100 dagar kvar!

Vår lilla bebis nedräknare här på bloggen visar att från och med idag är det 100 dagar kvar till bebisen beräknade förlossningsdatum!

Camilla dagen

Jag hade visst namnsdag idag. Fick en stor grattis kram av en kollega när jag steg innanför dörren på jobbet imorse och jag fattade ingenting haha.

Sen har gratulationerna trillat in under dagen med sms från alla håll. Att man kan bli så uppvaktad på en namnsdag :)
Tusen tack allesammans!

Yoda fick följa med och hämta Isac på dagis idag. Isac skrattade gott när han kom ut från dagis och såg Yoda sitta i hans vagn. Yoda bebis sa han :)

När vi kom hem väntade bebbs första år bok till min stora glädje i brevlådan. Sånt är så roligt att fylla i och så underbart fin den är!!

När Ola kom hem fick jag två namnsdagspresenter. En påse godis och en hår kliare. Sjukt skönt att bli kliad i håret med den. Och perfekt då jag och Ola har en deal att han ska kela mig i håret och på ryggen varje kväll under graviditeten. Han har gjort det så här långt och jag har börjat vänja mig vid det. Nu har han till och med ett litet redskap till hjälp :)
Hoppas det fortsätter även efter bebbs har tittat ut ;)

Tack älskling för presenterna!

Ikväll ska det mysas med Isac. En helg ifrån honom väntar och vi saknar honom redan. Lovar att på lördag morgon när jag har all möjlighet att ha sovmorgon så är jag uppe kl 7.00 och dricker kaffe, suck.

Mandel olja

Idag åkte den fram!

Varje morgon och kväll smörjs magen in i mandel olja för att undvika bristningar.

Jag gjorde det under graviditeten med Isac. Ingen aning om det hjälpte eller ej men jag kom väldigt lindrigt undan iaf.
Fick bara några små små precis vid naveln som knappt syns.

Eftersom man vanligtvis är en mager stackare så finns där väl inte så mycket att töja ut :(

Men jag tror stenhårt på min älskade mandel olja!!!!



Sagornas värld

Skönt att vara tillbaka på jobb. Helt underbart att det är ljust när man går till jobb och ljust när man är på väg hem!

Isac var glad som en speleman hela vägen hem från dagis. Vi tävlade om vem som kunde hoppa över den största vattenpölen. Med tanke på hur stor och klumpig jag är så vann nästan Isac :)

Imorse ordnade Ola tillsammans med en dagisfröken ett lånekort till Isac på Stehags bibliotek. Nu kan han låna hur mycket böcker han vill. Han går ibland dit tillsammans med dagis och lånar böcker. Sen kan även vi gå dit tillsammans med honom och låna när vi vill. Underbart!! Böcker gillar vi och läser ju en varje kväll.

När jag hämtade Isac idag så hängde sommarschemat uppe att ta med hem och fylla i. Dagis vill veta vilka veckor barnen ska eller inte ska vara på dagis ganska snart. Vi har redan fyllt i våra veckor och ska lämna tillbaka den imorgon. Isac får 4 veckor tillsammans med oss i samband med lillasysters ankomst.
Även om solen skiner och fåglarna kvittrar så känns sommarsemestern väldigt långt borta men tiden går fortare än vad man tror.

Nu sitter vi i soffan med lite tända ljus och popcorn. Mys!!

Mitt hjärta smälter!

Går in till pågarna för att pussa på dom innan jag skulle ge mig av.

Så ligger de så här sött tillsammans, i precis likadana sovpositioner.

Gick mot tåget med ett leende på läpparna, älskar er!

God morgon

Lite i magen innan jobb är tvunget.
Kan inte äta en stadig frukost så här tidigt men en liten yoghurt och en kopp kaffe slinker ner.

En av mina absoluta morgonrutiner :)

Snart ska jag gå ut med hunden.

Ha en bra dag allesammans!

3D

Ikväll provade hela familjen 3D glasögonen. Älsklingen hade ordnat Ice Age i 3D.

Häftigt!! Och jag såg säkert minst lika rolig ut som pågarna.

Isac sover gott i sin säng. Men han kommer väl in till oss om ett par timmar.

Jag är själv helt slut så efter att ha mellan landat ett par minuter i soffan ska jag snart förflytta mig in till min säng.

Blivit mycket bloggande idag :) så blir det när jag inte har jobbet som sysselsätter mig. Imorgon blir det ordning igen, åter på brunnslyckan.

Natt natti!



Till mamma och pappa från Isac

Så fint hjärta av pärlor Isac hade gjort till oss på dagis idag.

Underbara unge!

Kom tidigt till dagis idag. Fröken kom med det fina hjärtat och sa; "har du sett så fint hjärta Isac har gjort till er idag".

Isac hade själv sagt att det var till mamma och pappa. Sen hade han sagt; "Isac tycker om mamma, men jag tycker om morfar också".
Haha, ja mamma tycker också om morfar!! Goaste Isac!! <3

Nu är vi hemma och har satt oss med kritor och block, här ska det färgläggas!!

Årets uppföljare!

Förra året gjorde jag ett litet filmklipp till Ola och detta året tänker jag inte vara sämre :)
 
Här bjuder jag på förra årets film samt årets uppföljare!!
 
 
 

Nytt till kidsen

Feeling better!

Fortfarande förkyld men jag mår mycket bättre!!
 
Hur kan man må dåligt när solen skiner så härligt där ute? ;) Jag är friskanmäld och ska jobba imorgon, wohoo!
 
Herre Gud va jag är glad över mitt älskade jobb. Man mår inte bra över att vara hemma. Man har för mycket tid att fundera över skit saker. En liten sak kan bli stor och man kan till och med gå så långt så man börjar bry sig om vad ANDRA gör och det är inte sunt. Måtte jag aldrig bli arbetslös för det blir min död!!!
 
Jag har så mycket att vara glad över. Min älskade familj. Har ju de två finaste pågarna och en bebbe till på väg! ♥
Jag längtar så till våren/sommaren, vi har helt underbara stunder och som väntar oss.
 
I söndags sålde Ola sin projektor som har varit vår "tv" i vardagsrummet. Familjen har varit dåliga på att använda den på sistonde så han bestämde sig för att skaffa sig en vanlig tv istället. Och vilken maffig TV han kom hem med igår! LG smart tv, 55 tums med sjukt bra bild. Fick med 3D glasögon som vi provade igår, häfftigt :)
 
Idag ska jag hämta Isac tidigt på dagis så vi får en mysig eftermiddag tillsammans.
Snart så blir jag föräldrarledig och alla hans dagar blir korta. Skönt för honom.
 
Igår morse när Ola var på dagis och lämnade Isac, stannade han som vanligt en stund och lekte. Isac hade då berättat för fröken att bebisen är en lillasyster och vad han tycker att hon ska heta, gullunge!
 
Nu är det snart påsk. Vi får fira den tidigt här hemma i år eftersom vi inte har Isac på själva påsken.
Ganska trevligt att pynta tidigt. Påsken är så färgglad så den får gärna vara lite längre än vad den gör.
 
Ha en underbar dag i vår solen!
 

Pingu

Ursäkta språket men..va f*n j*vla sk*t!!!! ....här ligger man dunderförkyld i det vackra vår vädret :(
Solen lyser med hela 9 plusgrader ute!

Jag gick upp som det var tänkt imorse. Mådde riktigt risigt men försökte skaka av mig det. Det är ju alltid värst på morgonen. Kändes som ett rivjärn i halsen och frös gjorde jag. När jag hade varit uppe en stund, druckit ett glas vatten så insåg jag att det aldrig skulle gå att jobba idag.

Jag ringde jobb och sen gick jag och lade mig igen. Vaknade till när pojkarna skulle ge sig av och vinkade av dom.
Sen har jag legat på sängen sedan dess.

Har ingen feber men näsan är som en kran och halsen svider. Tung i bröstet men ingen hosta än så länge iaf.

Har jag tur så mår jag så pass bra imorgon så jag kan friskanmäla mig till onsdag. Men herre Gud vilket klent virke man är som gravid. Har ju tydligen noll immunförsvar! Har ju varit lika ofta sjuk som en dagisunge denna vintern!!

Bilden är på bebbs barnvagnsleksak och babygym. Båda i temat Pingu. Babygymnet får hon ärva ut av storebror. Kanon med sina starka färgkontraster som bebisar älskar.
Barnvagnsleksaken fick vi med i köpet på liggdelen till barnvagnen.

Efter en dusch ska det bli gott med en kopp kaffe. Te vore bättre men jag är mer sugen på lite kaffe så det får det bli :)

Världens finaste Isac

Sidan om alla bebisar är vår Isac plötsligt så stor.

Världens finaste stora pojke! Vi älskar dig så!!

Gravid vecka 26

Grattis Charlie på dopdagen.

Idag har vi varit på dop igen :)

Denna gången i Trelleborg och det var Charlie som döptes. Son till Olas barndomsvän Glenn.

Underbart väder har det varit hela dagen. Jag vaknade tyvärr med Isacs förkylning. Känner mig helt färdig och näsan den bara rinner :( varför skulle jag klara mig undan liksom?

Vi har ätit gott idag med. Isac hade intresse för alla bebisar på dopet och han berättade glatt att mamma hade en bebis i sin mage, gullunge.

Nu är vi på väg hem. Helgen är på väg mot sitt slut. Imorgon väntar jobb och dagis som vanligt. Isac är 100% kry igen. Själv får jag väl kämpa på med en näsduk i varje ficka :S

Grattis världens finaste Emilia på dopdagen!

Idag har vi varit på Emilias dop. Hon döptes i Klosterkyrkan i Lund där både hennes mamma Marlene och jag själv har blivit konfirmerade för många herrans år sedan :)

Isac satt tyst och fint i kyrkan men tyckte inte att det var så roligt. Barn tycker sällan att kyrkan är något vidare kul. Sitta tyst och stilla är inte lätt när man är liten.

Vi blev bjudna på god mat och tårta i församlingsgården. Där hittade Isac några kompisar att leka med.
Vi hamnade vid samma bord som Maria och Mattias. Super kul att prata av sig lite med kära vänner.

Marlenes familj fick äntligen träffa min älskade Isac. Det blev kramkalas och lillasyster i magen fick många klappar :)

Nu är vi på väg hem. Isac har somnat i bilen, slagen hjälte. Han har idag invigt skorna Ola köpte och han är så stolt över dom. Dödskalle på såklart, lika tuff som pappa!! Ikväll väntas film och Jim kommer på besök.

Godmorgon

Barnvagnen komplett

Älsklingen kom hem med bebbs liggdel till vagnen. Så fin den är och vilket klipp. Den är från 2012 och ser helt ny ut.

Ola har gjort massor med ärenden idag. Köpte nya skor till sig själv och till Isac på lunchen på egen vilja, jag blev så överraskad :) Isac blev så glad för skorna.

Han hade i uppgift av regeringen här hemma att handla gravid tights åt mig, det fixade han galant :)

Jag skulle ordna det själv i veckan men eftersom jag vabbar har jag inte kommit förbi ngn affär.

Idag har jag verkligen röjt här hemma. Tagit bort alla Isacs leksaker han inte bryr sig om. Kläder han har vuxit ur.
Tvättat alla hans overaller, jackor samt hans skor!!

Utöver detta extra arbete har jag städat som vanligt också. Phuu nu är jag helt färdig och min rygg den värker!!

Nu börjar fredagsmyset!

Trevlig helg!

Sunshine!!!

Vilken underbar syn denna fredag morgon!! Klar blå himmel!!

Vi har 1,3 grader ute här i Stehag. Kanske kanske försvinner snön snart! Vågar vi hoppas att våren är på g?

Ingen kontakt

Här sitter mina två pojkar, mätta och belåtna efter kvällsmaten. Båda två lika fokuserade på vad det nu är de tittar på..ingen kontakt med omvärlden :)

RSS 2.0