Jullov!

Vi fick en härlig helg förra helgen! Vi hade fredagsmys i vanlig ordning och på lördag morgonen ringde klockan för att vi skulle få ut så mycket som möjligt av dagen. Det blev en extra smaskig frukost som vi alltid ordnar de helger då vi alla är hemma samtidigt.
 
Efter frukosten packade vi in oss i bilen och åkte iväg. Första stoppet blev Toys`r us. Där fick Isac kika närmare på julklappen han hade pekat ut hemma i leksakskatalogen. Den var precis så som han trodde att den skulle vara och även efter en hel runda i butiken så kunde han inte tänka sig att önska sig något annat än den av tomten. 
Han fick med lite hjälp skriva ner leksaken på en lapp och skriva under med sitt namn. Sen postade vi lappen till tomten. Jag och barnen gick ut och satte oss i bilen. Pappa skulle bara "gå och kissa" men istället gick han in i butiken och handlade Isacs julklapp. Nu är alla julklappar klara och det är så skönt! Det är inte många julklappar som vi har köpt ute i butik. Jag avskyr stress och trängsel och handlar mycket hellre via nätet.
Det är smidigt och bekvämt samt man har bättre koll på hur mycket man spenderar. Det är också spännande när det kommer paket med posten. Fast man vet vad det är och fast det inte är till en själv så är det roligt att öppna dom. När barnens julkappar som var beställda från Disney Store kom så kände jag mig som en unge. Deras förpackning och allt kring den fick verkligen fram den rätta barnsliga julkänslan. Underbart! ♥
Hela lördag eftermiddagen spenderade vi inne på äventyrsbadet i Eslöv. Vi hade så roligt där och Julia tjatar fortfarande om att få åka dit igen. Julia; "åka banan mamma, wieeeee". Haha gullunge! Hon menar när jag och hon åkte i forsen tillsammans :) ♥
Helst av allt hade hon velat följa med pappa och Isac upp i dom värsta åken men det är hon på tok för liten för ännu. Hon är precis som Isac helt tokig i vatten. 
 
Lördag kväll fick Isac stanna uppe lite längre. Efter att Julia hade nattats tog vi fram chips och dippa sen såg vi ensam hemma 2 och The Santa Clause med Tim Allen. Klassiska julfilmer man själv såg när man va barn.  
 
Söndagen hade vi sovmorgon alla utom pappa. Han var uppe på vinden och monterade fast spotlights i undertaket som nu lyser upp husfasaden. Det blev kanonfint!! Söndag eftermiddag var vi inne hos grannen och fikade tillsammans med vänner. Barnen lekte fint och det blev några väldigt trevliga timmar. 
När vi kom in sen fortsatte Isac och Julia sin lek och jag och mannen satte oss och skrev alla julkorten.
Ett bra avslut på 3:e advent. 
 
Natten mellan söndag och måndag var mindre trevlig. Julia kom in till oss i vanlig ordning.
Runt 03.00 vaknade hon upp igen och kräkte ner hela vår säng. Som väntat eftersom det har gått runt på dagis :( Vi fick duscha av vår ledsna tös och renbäddat hela vår säng. När vi väl var nerbäddade igen så kräkte hon ner allt en gång till. Missade både kräkspannen och plastfrotèn som vi hade lagt ut. Suck, det var till att göra om hela proceduren en gång till. Det blev inte mycket sömn resten av natten. Måndag morgon skulle jag befinna mig hos tingsrätten i Malmö angående stölden på vår resa till London. Jag lyckades ringa och ordna så jag kunde delta på telefon. 
 
Måndag eftermiddag kräkte Julia för sista gången. Vi hade stortvätt av allt i hela huset. Allt som hon hade varit nära tvättades i 90 grader. Handtag mm tvättades över med klorin. Ingen vågade lämna huset. Av tidigare erfaranhet så har ju hela familjen oundvikligt blivit sjuka. Isac fick bli hemma från skolan isolerad på sitt rum. Mannen var inte välkommen till jobb utan fick jobba hemifrån. Ingen vill ju bli sjuk så här nära jul och inte vill vi heller riskera att smitta någon. Skulle kunna strypa dom som släpper iväg sina ungar innan den rätta tiden efter en kräksjuka har gått. De är deras fel alla vi andra blir sjuka också!
 
Det blev några långa följande dygn. Man gick bara och kände efter hela tiden och både jag och mannen inbillade oss att vi mådde illa. Julia fick snabbt tillbaka aptitien och har sedan i måndags mått helt ok.
Trött och gnällig och en aning kräsen med maten och då och då kniper det i magen :(
Idag är det fredag och ingen av oss andra har insjuknat. Så nu har vi slutat känna efter och livet har gått tillbaka till det vanliga. 
 
Isac har varit i skolan de här sista dagarna och mannen fick återvända till arbetet. Men idag börjar både Isacs jullov och mannens julsemester. Jag och Julia snubblade på mållinjen. Vi skulle ha jobbat och varit på dagis mån-ons och sen börjat vår julledighet men så blev det inte. Jag fick vabba med henne mina sista två nätter. Det känns alltid tråkigt när man inte får gå med flaggan i topp till sin långledighet men det är ju inget man kan göra något åt. Vi får istället vara glada om vi alla är friska när tomten kommer! 
 
Ikväll är det dags för fredagsmys igen. Jag och Julia har varit och handlat tacoskal till kvällsmaten. 
Jag och sonen är taggade inför imorgon! För att fira in hans jullov så ska morsan bjuda honom på bio!
Älskade Isac har sitt första jullov ♥ Tack och lov så blev han aldrig sjuk och kunde vara med på skolans julfest och på skolavslutningen idag. Alla eleverna har gått fackeltåg genom byn, lekt lekar och ätit tomtegröt. 
 
Fredagsmys förra fredagen ♥
 
Jag barnen och Sam 3:e advent 2015 ♥
 
 Familjen Haraldssons tomtenisse ♥
 
 Mitt avslut på 3:e advent, lugnet före stormen. Samma natt blev dottern kräksjuk :(
 
 Sam hade aldrig kunnat flytta till en bostad utan en kamin. Här ligger han dag ut och dag in!
Tur att husse är lika frusen och fyller vedboden till max varje år :)
 
 Kräksjuka Julia fick ligga på en madrass i vardagsrummet och titta på barnprogram ♥
Aldrig vänjer man sig vid sjukstuga eller att se sina barn sjuka, det är hemskt!
 
 Finaste lilla Julia, så skönt att se dig på benen igen ♥
 
 Så här ser huset ut nu med fasadbelysningen! Min man han kan ♥
 
 Är det fel att ha samma lista som vuxen? Hihi! Älskar julen!!!
 
Allt på listan kan vi bocka av, allt utom det som inte går att styra över dvs snö! *önska kan man*
Nu börjar nedräkningen till jul. Inget fix har vi kvar utan vi ska bara njuta från och med nu!
 
 
 

Karma?


Nedräkningen till julledigheten har börjat! Jag har 3 nätter kvar att arbeta. De är inte sammanhängande utan sista natten jag jobbar är natten till den 16/12. Men redan nu har jag börjat dra ner en växel och känner att ledigheten är väldigt nära.
 
I måndags när jag kom hem från mitt arbete hade mannen bestämt sig för att arbeta hemifrån. Anledningen var att Isac kände inte sig riktigt i form och fick stanna hemma från skolan. När jag hade sovit mina timmar och klev upp satt båda barnen och tittade på tv. Isac mådde helt ok, lite snuvig bara. Vi fikade och hade en mysig eftermiddag tillsammans. Mannen satt i telefonmöte.
 
Senare på kvällen när vi satt och åt kvällsmat hela familjen så börjar Isac skruva på sig och klagar på en prick på ryggen. Jag tittar efter snabbt men kan inte se något. Han fortsätter klaga och får heller aldrig någon ro till att äta sin mat så han och jag lämnar bordet. Jag tar av honom tröjan och vänder honom mot ljuset över vasken och ser då att pågen är helt rödflammig av nässelutslag över hela ryggen. Men herre jesus! In i duschen och tvättade av honom och sen smorde vi in honom i kylbalsam som hjälpte. Isac blev livrädd då han trodde tack vare julkalendern på tv (som vi inte följer längre) hade fått pesten. Där var ett avsnitt som handlade just om digerdöden och det tog Isac väldigt illa vid sig hur mycket vi än förklarade för honom att det var förr i tiden och inte nu. Nu när det kliade och var obehagligt trodde han att han skulle dö i pesten precis som han hade sett på julkalendern på tv. Tur vi har bojkottat den nu och bara tittar på Disneys julkalender.
 
Isac har haft nässelutslag två gånger tidigare i sitt liv. En gång när han hade hög feber och en gång i samband med en allergichock av pollen ett år då det var väldigt höga halter ute. Men nu hade han ingen feber och inte hade han ätit något nytt som han inte tål. Värme, kyla, tryck, äta något man inte tål samt en infektion kan ge nässelutslag. Han hade ju mått lite konstigt under dagen och nös och snorade lite men ingen allvarligt. Hela kvällen kom och gick nässelutslagen. De bytte plats, försvann och kom upp på nya ställen. Typiskt för nässelutslag. Ett tag var de under hakan och på pannan samt i hårbotten och det tyckte jag var lite läskigt.
Om munnen svullnar upp måste man åka in. Usch man har dålig erfarenhet av nässelutslag sedan barndomen då man växte upp med en väldigt allergisk lillasyster. Isac var ganska ledsen hela tiden också. Han ville bara ligga i vår säng tillsammans med pappa och titta på Alfons Åberg och bli kelad. Han ville inte sitta ute hos mig och lillasyster i soffan eller öppna sin paketkalender. Stackars Isac ♥
 
Hur som helst så fick Isac sova mellan mamma och pappa den natten. Kylbalsamet hjälpte och han sov gott hela natten. Vaknade utan några utslag och var helt frisk igen. Vi kommer väl aldrig veta vad han fick det av men antagligen hade han något virus i kroppen som han reagerade på. Han fick stanna hemma med mig och Julia följande dag iaf så vi fick se att han verkligen mådde bra och att utslagen inte kom tillbaka.
 
Denna lediga dag hade jag och barnen det riktigt mysigt. De hade fått varsin liten canvasduk med stativ och målarfärg i sina paketkalendrar kvällen innan. Så på vår lediga dag passade barnen på att måla. Hela eftermiddagen hade vi Isacs fina briotågbana framme. Det var ett tag sen vi byggde med den och Julia tycker att det är roligt. Isac har lite vuxit ifrån den men även han kan ha roligt med den fortfarande. Det är en fin samling han har så det är roligt om Julia också kan ha glädje av den. Det blev en stor bana denna eftermiddagen och vi bredde ut oss över hela köket och vardagsrummet.
 

Igår var det avslutning på Isacs simskola. Hela familjen var på plats och fick se vad lilla Isac hade fått lära sig. Han har lärt sig mycket och det var väldigt roligt att se honom simma både bröstsim och ryggsim. Lite då och då orkar han inte hålla sig ovanför vattenytan men snart så är han helt simkunnig. Vattnet är verkligen hans sanna element för han älskar att bada. Det gör lillasyster också och hon hade väldigt svårt att acceptera att storebror fick bada men inte hon. Julia stod på kanten med alla sina kläder på sig och såg så sugen ut på att hoppa i.
Hon pekade hela tiden in till äventyrsbadet genom glasrutorna ♥
Mot slutet av lektionen fick alla varsitt diplom samt ett intyg på de simmärken man har tagit under terminen.
Julia var först framme och kramade om sin storebror där han stod med sitt diplom ♥
Isac hade tagit hela 4 simmärken och dom gick vi raka vägen ut till kassan och handlade.
 
Jag var glad att jag hade mina tofflor med mig till badhuset så jag hade något att ha på fötterna när jag åkte hem från simhallen. Någon tyckte tydligen väldigt mycket om mina skor och hade stulit dom. Bara Julias skor stod kvar när vi skulle lämna omklädningsrummet men mina var puts väck. Även mina sura använda strumpor som jag hade stoppat ner i skorna var väck. Haha det är inte klokt!! Börjar undra om ödet är ute efter mig!
Först råkade jag ut för det där med min telefon när vi reste till London och så nu detta!! Vad är oddsen liksom?
Börjar faktiskt tro på karma. Kanske får jag igen för tiden då jag var barn och snattade. Tyckte faktiskt att det räckte med utskällningen och utegångsförbudet jag fick då men ödet var visst inte nöjd med mitt straff ;)
Det sanna straffet är ju trots allt att få smaka på sin egen medicin.
 
Jag har fått kallelse till Malmö tingsrätt nu i December. De nöjde sig tydligen inte med att ha mig tillgänglig på telefon utan jag måste ta mig dit och närvara på plats under tjuvens förhör. Suck! Ola tvingas följa med.
Inte som vittne utan som mitt stöd. Jag tänker minsann inte åka in till Malmö själv och gå på deras gator helt ensam. Icke nu när ödet är ute efter mig haha.
 
Från något tråkigt till något trevligare, HELGEN! Den längtar jag till! Vi ska besöka leksaksaffären så Isac kan visa oss vad han har önskat sig. Han har redan tydligt pekat ut i en katalog vad det är han vill ha men jag vill att han ska se det på riktigt så han verkligen vet vad det är han önskar sig. Ibland ser det häftigare ut på bild än vad det faktiskt gör i verkligenheten. Vill inte riskera att köpa något så dyrt och sen visar det sig att han blir besviken på saken. Efter lite julklappsshopping ska vi tillbaka till Eslöv och besöka äventyrsbadet. Denna gången med hänglås så jag kan låsa in alla mina ägodelar, inklusive mina sura strumpor!!
Isac har länge velat åka och bada hela familjen och lilla Julia måste ju få bada efter att ha stått och sett på när Isac han simmade. Allt annat känns taskigt! På söndag ska vi på adventsfika hos grannen och dit kommer fler vänner från byn. Trevligt!! Julkorten ska skrivas och mannen ska sätta upp spotlights där ute som ska lysa upp husfasaden. Så snyggt det kommer bli sen när det är klart!
 
Nu håller jag bara tummarna att vi håller oss friska så vi kan få vara med om allt roligt i helgen. På Julias dagis hänger det lappar där det står att de har fall av både löss och vinterkräksjukan. FYYYY!! Man vågar knappt lämna henne där men vad ska man göra?
Vi har både lössmedel, klorin och vätskeersättning hemma om i fall att! Livet med småbarn så gäller det att ha ett helt apotek hemma och alltid vara redo för precis allting! Trots detta så kan jag säga redan nu att jag DÖR om vi får löss eller vinterkräksjukan eller VÄRRE BÅDE OCH!!!
 
Söta Maileg motiv som nu är inramade och hänger fint på prinssans rum ♥
 
 Ännu två lyckade paket i paketkalendern. Mina små Picassos! ♥
 
 Julia efter en dag på dagis. Hon hade trillat och slagit näsan ♥
Hon är därför utsedd till årets Rudolf ;)
 
 I det här skicket blev sonen hämtad från fritids igår eftermiddag. Samma morgon hade den overallen varit nytvättad. Han var täckt av lera från topp till tå, suck...
 
 En mammas arbete tar aldrig slut...men pojkarna hade haft väldigt skoj :)
 
 
 Grattis till vår stora kille för både diplom och för dina första simmärken ♥
 
 Det är så mysigt där hemma om kvällarna med granen. Julklapparna håller redan på att spåra ut ;)
 
 Mannen som påstår att han inte kan slå in paket snyggt har klippt och klistrar ihop ett
väldigt fint paket till sin fru. Tur att min man inte tänker som ödet utan ser vilken snäll fru och mamma jag är idag. Det är vad man är nu som räknas inte hyssen som man gjorde när man var liten ;)
 För att inte tala om allt gott jag gör på mitt arbete, med glädje!
Ser ju ut som jultomten själv i mina röda kläder hihi.
 
 

Stolta över vår lilla gosse!

 
För barnen som väntar på julafton går tiden ganska långsamt. För oss vuxna som ska hinna ordna med allt som hör julen till räcker tiden knappt till. Barnen har paket och chokladkalendern som är till lite hjälp i den stora väntan på tomten. Det blir ju trots allt ett litet paket att längta till med bara en dags väntan emellan. Jag tycker att jag lyckades väldigt bra med årets paketkalender. Som jag arbetade och knåpade ihop den detta året :) Det är många fina små paket i den och det är så roligt att varje dag se barnen öppna och bli överraskade och glada för sina små paket.
 
Årets julkalender på tv har vi lite olika åsikter om. Den är inte riktigt gjord för barn tycker vi. Kanske lite större barn men det passar verkligen inte barn i Isacs och Julias ålder. Det är svårt att göra något som ska passa alla åldrar. Vi tyckte detta var lite tråkigt då både vi och barnen hade sett fram emot att ha något att följa varje dag fram till julafton då det är en tradition. Jag har lyckats hitta en annan kalender som passar våra barn lite bättre. Det är Disneys egna och vem är bättre på att förstå sig på barnen och julen? ♥
Här hittar ni den:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpdab2a_zfW6rrx6OhxOuIoHmfNNvOKCB
 
Hundarna har fått ta över den gamla kalendern jag hade till Isac när han var liten. Den är i tyg med små fickor. Fick aldrig plats med någonting i den då fickorna är så små men det får lätt plats en liten godisbit till hundarna i den :) Klart mina små pälsbollar också ska få känna att det är jul och jag bryr mig verkligen inte om att mannen skakar på huvudet åt mig hihi ;) ♥
 
 
Alla julklappar är snart ordnade och det känns skönt. Jag slog in alla julklappar nu i veckan och det med ett leende på läpparna. Det finns inget roligare än att ge och jag tycker att jag verkligen har lyckats bra med julklapparna till både mannen och barnen. Längtar så till att se dom öppna alla sina paket. Vi har en god vän som jobbar på brio och hon ordnade hem en vask tillhörande spisen Julia redan har och för ynkliga 40 kr.
Det är en väldigt billig men fin julklapp får jag säga. Inga dåliga kontakter man har ;) ♥
 
Denna veckan hade Isac sin näst sista simlektion. Vi har fått papper hem på vilka märken han har tagit samt en bedömning av simläraren var Isac ligger i sina simkunskaper. Han ska nu tillhöra en ny grupp som han är tillräckligt duktig för att vara med i. Stolt förälder är man :) Nu måste vi bara vara snabba med att få tag i en plats den dagen de nya tiderna släpps. Isac älskar simningen och ska absolut få fortsätta med det. Nästa gång är det avslutningen på simningen för detta året. Då ska inte bara pappa följa med utan hela familjen ska dit och se Isac simma. Isac längtar och det gör vi med. Han är så stolt över att få visa upp sig för även mamma och lillasyster. ♥
Han vill gärna gå på fotbollen i byn tillsammans med kompisarna. Dock så är det på helgen och det är svårt att få det att fungera då han inte är hemma varannan helg. Vi ska se till våren om det finns någon lösning på det hela.
 
I veckan var det en dag Isacs tur att välja ut en leksak att ta med till skolan och berätta om inför hela klassen. Han valde ut sin gosedjursorm. Fröknarna hade skrivit i kontaktboken att det var bra om man övade hemma lite kvällen innan och detta tog Isac och pappa på fullaste allvar. De stängde in sig på Isacs rum för att öva.
Jag fick inte ens komma in med den rena tvätten. Efter ett tag kom de ut och Isac skulle då hålla sitt uppträdande inför familjen. Han var så duktig. Han berättade att ormen hette Elis Haraldsson. Att han hade fått den av mamma och pappa på ett besök på Skånes djurpark. Han berättade även vilka vänner vi hade med oss den dagen. Han avslutade med att tala om att han tyckte väldigt bra om Elis för att han kunde använda honom som halsduk :)
Samma sak hade han sagt inför hela klassen. Vi har fått höra så mycket fint från fröknarna både på skolan och läst om det i kontaktboken och det är som musik i våra öron! Stolt över Isac att han vågade prata inför hela sin stora klass. Det är mer än vad mamma hade vågat! ♥ 
 
Jag har varit ledig sedan i tisdags och jag och barnen har haft lugna lediga eftermiddagar. I onsdags lämnade mannen av mig och Julia i Eslöv när han och Isac sen körde till simskolan. Jag och Julia passade på att gå och handla julklappspapper och fotoramar. Barnens foton för året har kommit hem och det behövdes ramar till deras nya gruppfoton från skolan och dagis. De hänger nu uppe på deras rum och barnen uppskattar verkligen att se sina kompisar och fröknar hänga där på väggen. Julia pekar på alla på fotot, säger deras namn men börjar med att säga MIN, så tex "min Lova" osv. Älskade unge ♥
 
Igår fick jag samtal från åklagaren angående stölden som jag råkade ut för fredagen den 27/11 då jag och mannen reste till London. Han hade lite frågor att ställa. Tjuven sitter kvar i häktet och är nu åtalad för grov stöld. Jag ska få hem papper från tingsrätten inom en veckas tid och får då veta om jag ska vara med i tingsrätten den dagen då det är förhör eller om det räcker att jag är tillgänglig på telefon den dagen. Hoppas verkligen det räcker med telefonsamtal. Har ingen lust att ta mig till Malmö igen eller se den där tjuven igen. Det räcker att han finns med bland våra semesterbilder till London resan.
Man kunde läsa om händelsen i Skånska Dagbladet här om dagen. Här är länken till artikeln: http://www.skd.se/2015/12/04/tagpassagerare-grep-tjuv/
Helt galet det kändes att läsa om sig själv i tidningen. Historien är helt riktig och beskriver händelsen perfekt. Men vilken lögnhals den där tjuven är men det är knappast oväntat att han försöker slingra sig ur med en lögn.
Nu håller vi tummarna på att han får ett tillräckligt långt straff för att han ska lära sig en läxa.
 
Jag arbetar hela denna helgen. Det är min sista arbetshelg innan julledigheten. Efter denna helgen har jag bara 4 nätter kvar sen börjar min semester och det ser jag verkligen fram emot. Nu tar jag mig igenom helgen sen tänker jag börja min nedräkning :) Nästa helg är jag ledig och det är också något jag längtar till. Det är första helgen på länge som jag är ledig och både jag, mannen och barnen inte är uppbokade på något annat.
Vi ska alltså bara njuta av att vi alla är lediga och tillsammans. Myshelg delux ♥
 
 
Jag och dottern har en ledig dag tillsammans. Vi har sovmorgon och bara njuter. Julia hinner inte öppna ögonen innan det första hon säger är; "hämta Isac". Någon älskar sin storebror väldigt mycket ♥
 
Årets syskonfoto, mina älskade linslusar!! ♥ 
Vi har världens bästa fotograf i våra lilla by!!
 
 Små söta tandaskar från maileg var i varstitt paket till barnen från deras paketkalender.
Julia dröjer det länge till men Isac tappar snart tänder. Han går och känner efter varje dag och nu har vi någonstans att lägga dom :)
Me ♥ maileg!
 
Denna lilla söta babykanin från maileg fick Julia i paketkalendern.

Den ligger nu nerbäddad i denna bedårande vagn som Julia hade sedan tidigare.
Så söta leksaker till de små barnen! De blir fler klappar från Maileg till prinsessan!
 
Här vid barnens julstrumpor smyger jag varje kväll för att lägga í deras små paket ♥
 
Årets julkrans till dörren handlade jag och barnen med oss hem från skolan i veckan.
Barnen fick själv välja ut den av flera olika. 
 

Weekend i London!!

 

Jag och mannen har haft en helt fantastisk helg tillsammans i London! Resan bjöd pappa U och Mona oss på och hotellet och allt annat stod vi själva för. Det var ingen dålig present, en flygresa till London i juletid! I presenten ingick barnpassning. Barnen har sovit tre nätter hemma hos pappa och Mona. De har gjort utflykter, bakat pepparkakor, lekt och badat bubbelbadkar. Det har gått hur bra som helst. Isac och Julia har delat säng och på så sätt har Julia varit nöjd. Isac är en stor trygghet för henne. Julia är väldigt hemma hos pappa och Mona nu. Vi kunde lämna utan några som helst protester. Hon springer glatt in själv och vinkar av en, skönt!
 
Hundarna har varit hos svärfar i Smygehamn hela helgen. Grannarna har passat huset och katten.
 
Resan till London kunde börjat bättre. På Malmö station blev jag bestulen på min mobil men maken såg vem tjuven var och hann få tag på honom. Ola skrek på tjuven; "ge tillbaka min frus telefon" tills tjuven faktiskt gav upp och plockade fram den ur sin innerficka. Vi fick tillsammans med vittnen lämna namn och telefon nr till vakterna på stationen för de skulle i sin tur lämna över tjuven till polisen som var på väg mot platsen. Vi hade inte tid att vänta kvar då vi skulle med flyget. Vi har varit i kontakt med polisen idag och de har kvar mannen i häktet och han kommer i sannolika själv bli dömd för brott. Skönt att veta att det finns någon rättvisa och jag hoppas verkligen att de inte släpper ut honom snart igen. Typiskt att det skulle hända mig som redan är väldigt orolig och rädd för allting :( Som att råna Nasse i Nalle Puh ungefär haha.
 
I London har jag och mannen sett allt som vi hade prickat in på kartan. Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde park, Tower Bridge, London Eye, Harrods, Hamleys och mycket mer. Vilken upplevelse att få se allt detta. Sent på kvällarna har vi kommit till hotellet.
Lagt oss på sängen och vilat benen och tagit en kopp kaffe för att sen bege oss ut igen och äta middag på en riktig brittisk pub. Frukost på Starbucks med gott kaffe! 
På dagarna har vi vandrat mycket, åkt tunnelbana, åkt dubbeldäckare, druckit öl och ätit gott.
Söndagen avslutade vi inne på Madame Tussauds. Det var en upplevelse att se vaxdockorna och det känns faktiskt som att jag på riktigt har kramats med Johnny Depp ;)
 
Hemma i Sverige stormade det ganska bra. Planet var lite svajigt när det skulle landa och det var ganska obehagligt. Jag och Ola kom med sista eller nästsista tåget innan de stängde bron. Vi är så glada att vi kom hem. Hemma i huset var barnen nattade och pappa och Mona satt i soffan och tittade på tv. Vi pratades vid lite kort innan det var dags för dom att åka hem och förbereda sig för den kommande arbetsdagen.
 
Det var så härligt att se barnen sovandes i sina sängar och det var riktigt skönt att krypa ner i sin egna säng. Barnen var glada att se oss också när de hade vaknat nästa dag. Jag och mannen var klara med London men barnen hade nog gärna sett att helgen hade fortsatt med allt roligt. De blev iaf glada för presenterna vi hade med oss hem från Hamleys, bästa leksaksaffären i hela världen!
 
Hur roligt vi än har haft det och verkligen uppskattat vår egen tid tillsammans så saknade vi ungarna och hundarna ganska snabbt! Borta bra men hemma bäst!
 
Nu var denna resan bokad sedan långt tillbaks. Annars så skulle jag och mannen nog inte resa pga av allt oroligt som händer ute i världen just nu. Detta fanns hela tiden i tankarna även om man försökte ha en trevlig resa. Sker det ingen större förändring så blir det ingen flygresa nästa år. Jag kan inte tänka mig att sätta barnen på ett flyg i dagens tider. Får magknip av bara tanken. Teorristerna lyckas verkligen med sitt ändamål dvs sprida skräck och rädsla, fruktansvärt!
 
Tack till alla er som passade barnen, hundarna, huset och katten! Ett extra stort tack till pappa och Mona för denna fantastiska upplevelsen! ♥
 
Jag och mannen med Big Ben bakom oss.
 
 Ståtliga Big Ben!
 
 Westminster Abby
 
 ♥
 
London Eye, Ola ville åka den men jag vägrade :)
 
London Calling ;)
 
 Musikalen Cats som vi tyvärr inte hade tid att se :(
 
Jag strosar rundor inne på Harrods :)
 
 Buckingham Palace, pampigt som bara den!
 
 ♥
 
Det kom vakter ridandes förbi slottet, maffigt!
 
 Fullt ös på Londons gator!
Dubbeldäckare ute och kör och i bakgrunden ser man en av Sveriges stoltheter, hm :)
 
 Jag och mannen högst upp på en dubbeldäckare ♥
 
 Hotellet
 
 Här sov vi gott!
 
 Här vilar vi fötterna med varsin kopp kaffe till ett klassiskt vänneravsnitt :)
 
 Isac och Julia besökte vellingeblommans tomteby med morfar och Mona i Lördags! 
 
 
 
På söndagen åkte de detta gamla tåget och på tågvagnen fick de besök av tomten.
Gissa om det var en dubbel lycka den dagen ;)
 
Jag och mannen hade lite första adventsmys när vi kom hem från resan.
 
Nya julgransprydnader, love it!
 
Bild på barnen på väg hem från skola/dagis förra veckan ♥
 
En riktig prinsessklänning som Julia fick när hon fyllde 2 år av morfar och Mona.
Den är så fin så den får hänga framme alltid. ♥
 
 
 

RSS 2.0