Isac dagen!

Igår blev det ingen visit hos Tessan, Micke och Nathalie. Tessan mådde inte bra =( Hoppas att hon mår bättre nu!

Istället åkte vi till Trelleborg. Vi körde inom biltema på vägen. Pappa Olas tempel =P
Trots en mycket stadig frukost började jag ropa att jag var hungrig när det doftade korv i korvkiosken precis utanför kassorna. Så korv fick det bli =D

I Trelleborg hälsade vi på Lisa, pappa Olas mamma. Hon hade en liten undulat som var spännande att titta på. Sen hade hon en hel låda med leksaker som hon plockade fram till mig. Vi fikade och jag lekte på golvet med alla leksakerna.

Sen körde vi vidare hem till Olas syster Tina och hennes familj. Så glad jag blev över att få träffa Linus och Albin. Jag tjatar då och då om att få träffa dom. Vi har ett foto på dom hängandes här hemma och jag pekar ofta på fotot och säger "Linus och Albin"!!! =D
Vi lekte och lekte. Stannade och åt kvällsmat. Sen var det tid för oss att åka hem. Jag var trött och vi hade en bit att köra hem. Albin gav bort sitt leksaksgarage till mig. Han såg hur glad jag var för den och han lekte inte med den längre. Så snällt och så glad jag blev!! 
Mamma lyckades hålla mig vaken hela vägen hem i bilen. Jag fick leka med hennes iphone. Hon har massor med "Isac appar" i den som jag själv kan klicka mig fram i. Roliga barnappar med djur och annat skoj.

Idag har vi jobbat/varit på daigs. Det är ISAC DAGEN idag dvs jag har namnsdag. Inte nog med det.
Idag är det exakt 3 år sedan mamma fick se en glimt av mig för första gången, ultraljudet =D Hon minns än idag precis vilken magisk känsla det var. Och hur glad hon blev över att hon väntade en pojke. Precis vad hon önskade sig även om hon hade blivit glad för vem som helst med 10 fingrar och 10 tår =D

Ikväll har vi tänt fjärde ljuset. Det missade vi igår eftersom vi inte var hemma. Efter badet blev det lala pudding med vispgrädde i soffan för att fira min namnsdag. Ett litet paket låg under granen till mig, en namnsdagspresent. En liten lastbil =D

Jag är en mycket speciell gosse, för till mig kommer tomten redan om 4 dagar ;) 



Namnsdagspresenten =D


Ahhh en leksak!!! =D Och bakom mig står mitt fina leksaksgarage från Albin!


Serverar mig själv lala pudding. 
 

X-MAS TREE

I tisdags var det ju Lucia. Pappa Ola och mamma tog ledigt från jobb ett par timmar på eftermiddagen.
De kom till mitt dagis och var med och firade lucia. Vi hade inget traditionellt luciatåg. Istället hade vi biovisning. Alla föräldrarna fick se en video på vad vi barn har gjort under december månad. Pysslat och dansat till julmusik =D Vi på dagis bjöd även alla på fika med pepparkakor mm. Efter luciafirandet på dagis gick vi till matboden och handlade årets julgran.

Tors-Måndag denna veckan skulle jag egentligen till pappa. Men som i många andra fall fick jag stanna hos mamma och pappa Ola för att han inte kunde ha mig hos sig av någon anledning.

Fredagkväll fick jag och pappa Ola fira ensamma. Mamma jobbade kväll. Hon var iväg hela eftermiddagen med personal och boende på vån 1. De åkte buss till Vellingeblomman. De var trevligt men hon var helt slut efter att ha kört rullstolar där i flera timmar och sen tillbaka och jobba hela kvällen. 10 timmars arbetsdag för mamma, pust!!

Jag och pappa Ola gick till affären och handlade en godispåse.
Till kvällsmat lagade vi hemmagjorda hamburgare. Sen hade vi fredagsmys i soffan. När mamma kom hem sov jag gott. Men smög in till henne och pappa Ola mitt i natten sen. Så mysigt det är att vakna upp tillsammans i samma säng =D

Efter frukosten idag åkte vi till Vanningen. Ett badhus som ligger i Vellinge. Så roligt jag hade det där.
Plaskade och busade i vattnet massor!!

När vi kom hem blev det städ. Efter kvällsmaten tog vi in granen. Satte på julmusik och klädde den. Så gott det luktar här hemma med en riktig gran. Aldrig mer plastgran!! Det är så värt det trots all barr =D

Nu sitter vi med granen tänd och tittar på tomtar på TV:n. Mer julkänsla än så här kan vi inte få =D

Imorgon är det fjärde advent. Då ska vi åka och hälsa på hemma hos Micke, Tessan och Nathalie.

Sen har vi 3 arbets/dagis dagar kvar innan vi håller jul här hemma. Den 22/12 ska jag på BVC besök. 2½ års kontroll. Pappa Ola ska följa med. Vi ska till mitt gamla BVC på Nöbbelöv. Vi vill träffa Sussane som har följt mig sedan födseln och säga adjö och tacka för allt. Sen bytar vi till Eslövs BVC.

Den 23/12 är det julafton för oss här hemma. Då kommer pappa Olas syster med familj hit och firar med oss.
På julafton ska vi på jullunch hem till morfar och Jeanette. Sen ska pappa hämta mig där och mamma och pappa Ola ska sen köra vidare till Trelleborg och fira julaftonskväll hemma hos pappa Olas syster med familj och resten ut av hans släkt kommer också vara där.

Alla julklappar är klara, julkorten är postade, pyntet och granen är på plats. Bara julmaten som ska handlas sen är vi redo!!

Trevlig helg alla nära och kära ♥


Badpågar


Vi igen =D


Jag!


Jag och mamma fångar vågor!


Vi fikade efter badet.


Full fokus på att hänga upp en julgranskula =D


Jag vid granen. Vi har lila jultema i vardagsrummet.


Granen igen, men den gör sig verkligen rättvis på bild =(


Liten har blivit stor!

Idag fick vi hem dagisfotona!! För mamma är det som att öppna ett paket på julafton. Gissa om hon började gråta när hon såg det gamla fotot sen det nya. Så mycket jag har växt på ett år!!
Mamma vill gå ut i förrådet och plocka in spjälsängen, babymatstolen, babygymmet mm och trycka ner mig i en gammal sparkdräkt ikväll =D

Fotot är redan inramat och även gruppfotot.



glitter-graphics.com

Lussebullar och pepparkakor a là Björklunds =D











Mamma glömde ju helt bort att nämna en viktig händelse i förra inlägget, hon är ju helt snurrig i bollen...skönt när jag själv kan skriva sen så det blir rätt ;p

Mamma var på julfest med jobbet i torsdags ja. Och det stämmer att pappa Ola fick hämta mig men inte på dagis. Utan han fick hämta mig hemma hos familjen Björklund.

Sandra kom och hämtade mig på dagis när jag hade vilat middag där. Sen körde hon och jag hem till Eva.
Där bakade vi lussebullar och pepparkakor. Jag fick göra min egna. Andra året i rad vi gör det. Så nu har jag och Eva bestämt att det ska bli en årlig tradition så länge som jag tycker att det är roligt =D

Pappa Ola kom dit när han hade slutat jobb. Han stannade och åt kvällsmat tillsammans med mig hemma hos familjen Björklund.

Tack snälla ni för en trevlig eftermiddag!! ♥
 


Jag på Evas axlar =D


Mina egna pepparkakor och lussebullar!!


Julmys

Då har vi klämt ännu en vecka och det är redan den 3:e advent!

I onsdags fick pappa Ola hämta mig på dagis. Mamma åkte direkt hem till sin kollega Annette efter jobb. Där gjorde hon sig i ordning och väntade in fler kollegor. Sen samåkte de alla till malmö konserthus.
Jag och pappa Ola körde de vanliga kvällsrutinerna här. Mamma hade en underbart roligt kväll. Hon var inte hemma för än 00.40. Hon fick se Tommy Körberg som hon har älskat i så många år. Hon till och med grät en skvätt när han sjöng Stad i ljus haha. Carola, Orup, the Poodles, Anders Berglund och Salem Al Fakir var fler stjärnor hon fick se den kvällen.

På torsdagen jobbade mamma kväll. Började 14.00 och tur var det efter en sån sen kväll. Men jag drog upp henne och tillsammans åt vi frukost och jag blev lämnad senare på dagis.

Pappa Ola fick som vanligt hämta mig på kvällen när mamma jobbade. Han har fått hämta mig alla torsdagar sen vi flyttade hit. Men mamma och pappa Ola är bara glada för det. De får ju mer tid tillsammans med mig.

I fredags hämtade mamma mig på dagis. Sen hoppade vi på tåget in till Eslöv och mötte upp pappa Ola på ICA maxi. Vi fick veckohandlat sen var det rakt hem till soffan och titta på idol finalen.

Lördagen sov vi ut. Vi åt en smaskig frukost här hemma med hemmagjorda räkmackor och varm choklad med vispgrädde. Sen packade vi vagnen i bilen och körde till Center Syd. Där gick jag och mamma en egen runda. Pappa Ola skulle handla hemlisar =D Jag fick träffa TOMTEN!! Han klappade mig på kinden och sa att han skulle komma förbi till jul och att han skulle försöka ordna en katt till mig!! Hur visste han att jag önskade mig det? Av tomtemor fick jag en klubba. 
Hemma igen så lagade pappa Ola kvällsmaten. Mamma satte nejlikor i apelsinerna, det luktar så gott!!!!  

Idag har vi varit hos familjen Glans på jullunch. Vi fick årets första julmat där. Massor med vänner och deras barn var där. Jag har haft så roligt. Lekt och lekt hela dagen. Tack snälla vänner för idag!

Nu ska vi bara mysa. Skriva lite julkort och tända 3:e ljuset. 


Jag och pappa Ola kör bil inne på Center Syd =D

Video på mig när jag övningskör =D




Här är vi inne på Build a Bear


Mikael och Mathilda


Julbord =D


Maria och Mattias


Leker med Mattias


Malin, Mattilda, Tilde och pappa Ola.

Prins Isac sitter på sin tron som en stor gosse nu!

Förra veckan började vi med att stanna hemma alla tre på måndagen. Jag behövde en dag till att återhämta mig från min helg med kräksjuka. Mamma tog VAB och pappa Ola körde till jobbet på morgonen för att hämta sin jobbdator sen kom han hem igen. Han satte sig i köket och där satt han hela dagen och arbetade hemifrån. Mamma och pappa Ola ville minska smittrisken till sina kollegor om de nu skulle visa sig att de också bar på kräksjuka. Men de klarade sig!!!! Mamma är fortfarande förvånad, hon åker alltid på kräksjuka 99% av gångerna.
När pappa Ola pausade för att äta lunch så gjorde han och jag pannkakor.

En dag i veckan kom Sandra hit och överraskade oss. Hon stannade och åt kvällsmat.
Jag fick ett kinderägg som jag åt efter kvällsmaten. Mamma och Ola fick en söt liten chokladkartong. Sandra hade även köpt med sig glögg och pepparkakor och det njöt vi av i soffan hela kvällen tills det var tid för natti natti för mig. Sandra tog hand om mig i badet när mamma tog disken, vi hade så roligt! Dansade till Bamse remix gjorde vi också =D Tack för en mysig kväll världens bästa tant Sandra!!

Helgen har jag spenderat hos pappa.

Mamma och pappa Ola har varit iväg och fixat kattlåda mm till katten så nu är vi redo för att ta emot henne.
På söndagen åkte de till Ikea och köpte en ny matstol till mig. Och jag ÄLSKAR den! Kan ta mig upp och ner från den själv vilket är en sån befrielse. Slipper sitta fast som en liten bebis =D

Efter Ikea besöket åkte mamma och pappa Ola till Trelleborg och drack kaffe hemma hos pappa Olas syster Tina och hennes familj.

Hemma igen blev det städning och sen julpyntade mamma det sista. Nu är det bara en gran som fattas men det väntar vi med. I år blir det en riktiig gran. Kommer köpa den utanför matboden. Nära och bra =D

Imorgon är det tant Sandra som hämtar mig på dagis. Jag ska hem till Eva och baka lussebullar hela eftermiddagen. Pappa Ola hämtar mig sen på kvällen. Mamma ska på julfest med jobbet och är borta hela kvällen. De ska till Malmö konserthus och se Stjärnklart. Mamma är så lycklig, hon ska få se Tommy Körberg och en massa andra bra svenska artister samt äta gott.

Nu ligger jag i badet. Snart ska vi slänga oss på soffan och mysa med lite varm choklad och kex.


Hjälper pappa Ola att laga pannkakor


Vår fotovägg på familj och vänner. Fler ska upp, detta är bara på mammas och mina nära och kära.
Nu ska vi få upp pappa Olas familj och vänner.


Så här mysigt hade mamma och pappa Ola det på andra advent =D


Prins Isacs tron =D


Lycklig med köttfärssås runt hela nosen =D



RSS 2.0