Ogräs!!

Jag avskyr ogräs!! Hela förmiddagen har jag spenderat på framsidan. Vi har ogräsduk under all singelsten men det växer trots det alltid upp en massa ogräs och det är så tröttsamt! 
Jag har fått upp mycket men är långt ifrån färdig. Har sprutat överallt med ogräsättika så hoppas nu på att det hjälper lite. 
 
Jag hade Julia som sällskap när jag gick där och plockade. Yoda låg fint på trappan och tittade på. Några trevliga avbrott blev det med olika grannar som kom förbi för att prata. Vi fick klappat den gulliga valpen som har flyttat in på gatan och Julia ropade glatt vovvvvve efter den :) Yoda träffade flera olika kompisar från gatan och såg så lycklig ut över det. 
 
Julia och jag tog ett avbrott i trädgårdsarbetet för att gå in och äta lunch. Nu vilar hon middag och jag har fått gjort lite till där ute. Har startat en maskin tvätt och snart är det dags att hämta Isac på dagis. 
 
Med posten idag kom Julias vinterskor och Isacs nya fleece. Den här vinterlistan till barnen tar aldrig slut. Julia behöver också både fleece byxor och tröja. Isac skulle behöva ett par extra vinterkängor och ett par överdragsbyxor, suck ;) 
 
Det är sån lyx som hundägare att ha tomten intill skogen och dessa mysiga stigar. 
Här bästisen och jag ute på gårdagens kvällspromenad. 
 
Isac har en app på pappas ipad som lär honom räkna, skriva, klockan, att rimma och mycket mer.
 
Min stora förhoppning :) 
 
Fodrade gummistövlar och vinterkängor till Julia.
Vinterkängorna är av samma sort som Isacs så vi vet redan att de är dom bästa!! 
♥ Så små och söta, strl 19 ♥

Första mötet med Alice

I fredags tog jag och barnen oss till mannens jobb. Isac fick sitta i ett litet rum och spela tv spel och dricka varm choklad och jag fick i mig en kopp kaffe. Isac tycker det är så roligt att hälsa på pappa på jobbet. Inte så konstigt kanske när pappas jobb har fullt med roliga knappar att trycka på :) Mannen fick sluta tidigare och tillsammans åkte vi och åt lite kvällsmat. 
 
Sen bar det av mot Lund för att hälsa på hos Maria och Glenn. Vi hade ännu inte träffat deras lilla Alice. Vi har inte velat smitta den lilla med alla våra förkylningar som vi har haft i olika omgångar sedan hon föddes. Men nu äntligen fick vi träffat henne. Självklart bedårande söt och så lik sin mamma ♥ Det blev massor med snusande på bebisen, Ola var värst hihi. 
 
Den sista stunden innan vi körde hem fick vi även träffa faster Eva. Hon visste att vi var där och passade på att komma upp och träffa oss alla ♥  En mycket bra spenderad fredags kväll!
 
I lördags sprang morgonen iväg. Efter frukosten åkte mannen till Röstånga för att hämta vår gräsklippare som har varit där på reparation. Jag tog mig till affären och hämtade ut ett paket som innehöll Isacs nya vinterjacka. Jag hann även med att ta emot vänner från byn som kom för att låna släpet. 
 
Klockan 11.00 tog hela familjen tåget till Hässleholm. Där hade vi en stund på oss att handla lite lunch innan nästa tåg gick. Tåget vi tog sen tog oss till målet, Osby. Där spenderade vi några mycket trevliga timmar på brios lekoseum. Barnen lekte och som vuxen är det så roligt att titta på alla de gamla leksakerna. Isac fick en hel dag med tåg av alla olika sorter och storlekar. Vilken mysig dag vi hade tillsammans! 
Kvällen blev lugn med hemmalagade hamburgare och lek på barnens rum. Mannen skruvade ihop gräsklipparen och fick klippt gräset. Det verkar som att reparationen gjorde susen, gärsklipparen går bättre än någonsin. 
 
Igår hade Isac en kompis från dagis här hela dagen. Det höll ett högt tempo och Julia var glatt med på allt de gjorde hela dagen :) Svårt att få gjort något med huset full av ungar men jag och mannen lyckades iaf så nytt gräs där bersån vi rev ner har stått. 
När kompisen hade blivit hämtad senare på eftermiddagen så åkte vi och veckohandlade. Julia fick inviga sin nya bilstol som vi var och hämtade ut på posten i fredags. Lekmer hade en riktigt förmånlig kampanj så vi slog till. Nu sitter hon som en prinsessa i bilen och vi är så nöjda med köpet. 
 
Nu är det ny vecka! Den började med ett frisörbesök för sonen. Han har fått färg i håret och ser ut som en liten godisbit :) 
 
 Jag och barnen i en fredags selfie :) 
 
 
Isac med lilla Alice.
 
 Maria visar sin dotter för Julia.
 
 Ola gosar med bebisen.
 
 Isac var så glad över att pappa skulle följa med på tåget, det händer ju inte ofta!
 
 Jag och dottern på pågatåget :)
 
 Isac leker med brio tågbanan. 
 
 Lillasyster är med och leker.
 
Tittut!!
 
 :)
 
 
 
 
 
 
 Hihi, dra i pappas näsa är roligt!
 
 Älskade familj!! ♥
 
 ♥
 
Ungarna myser med katten ♥
 
Nu väntar vi bara på att det ska växa upp nytt gräs!!
 
 Isac begravd långt ner under matvarorna :) 
 
 Vår lilla godisbit :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb och sjöbo besök

Igår besökte jag mitt jobb tillsammans med dottern. Sonen var på dagis. Det blev kramkalas i vanlig ordning med alla kära kollegor. Julia var inte alls på humör utan visade bestämt att det va bara mamma som gällde.
Jag var uppe och pratade med chefen. Fick ordning på det sista på mitt schema och fick tillbaka min nyckel till huset. Papper blev underundertecknade ang att natttjänsten är på prov i sex månader. Det var ett krav jag ställde eftersom jag inte vet om jag kan hantera att ställa om dygnen med allt vad den innebär.
Skönt att ha detta gjort och jag är så taggad!
Hemma på eftermiddagen fick Julia lite feber antagligen pga tandsprickning för det var över tills morgonen där på. Efter frukosten imorse satte jag och ungarna kurs mot Sjöbo.
Isac var så lycklig över att han skulle få åka tåg och den stora gula bussen som han kallar regionbussarna :) Skåneexpressen tog oss fram till min farmor och där väntade god mat. Farmors mat är utan tvekan väldens bästa mat! Vi stannade i flera timmar. Pratade, åt, lekte, åt, busade och åt lite till haha.
Ikväll blev det en macka till kvällsmat för ingen av oss var hungriga efter dagen hos farmor :)
Vid 16.00 klev jag och barnen av bussen i Hörby.
Vi gick bort till mannens jobb och fick åka med honom hem. Resan hem blev kortare så.
Idag säger vi grattis till familjens huskatt som fyller 3 år!
Yatzy våra liv kretsar kring dig men vi älskar dig iaf ;)
Julia har parkerat på skåneexpressen :)
 
Happy på gula bussen!!
 
 
Busiga gammelfarmor :)
 
 
Grattis fina Yatzy. Idag fyller du tre år men det känns som det var igår som tomten kom med dig.
Du är så älskad. ♥

KÖRGLÄDJE!

 
 
 

Mopperun och mor och dotter mys.

Helgen började med att mannen åkte iväg på årets mopperun. Tanken var från början att jag och Julia skulle följa med. Men ju mer jag funderade på det så kändes det som att vi hade det bättre här hemma. Nära till mat som Julia äter, middagsvilan och alla andra rutiner i lillans liv. 
 
Isac blev hämtad i fredags inför sin helg borta så när mannen hade åkt till Östra Grevie med sin veteranmoppe lastad i släpet så var det bara vi tjejer kvar här hemma. 
Vi tog Yoda på en promenad både på förmiddagen och eftermiddagen. Vi lekte ute i trädgården och hade det allmänt lugnt och mysigt. 
 
Mannen hade en lyckad dag tillsammans med släkt och vänner. På kvällen bjöds det på live band i Östra Grevie men min fina man valde att komma hem till hans flickor istället. Det är jag väldigt tacksam för då jag hatar att sova själv utan Ola. När mannen kom hem beställde vi hem mat och när Julia var nattad blev det film och soffläge. Bra avslut på lördagen!
 
Söndagen åkte vi iväg för att ev köpa en ny gräsklippare då den gamla har gått sönder :/ tyvärr var den som mannen hade sett ut slutsåld i alla butiker, SUCK! Jaja vi får nog fatt i en gräsklippare tids nog. 
Vi åkte även inom ett köpcentrum för att kolla på gummistövlar till Julia mm men vi kom hem utan att ha handlat någonting. Jag har istället klickat hem allt nödvändigt på nätet istället och på så sätt sparat hundralappar!!
 
När vi kom hem började mannen förbereda kontoret/gästrummet inför målningen. Jag ställde mig och strök kläder. Isac kom hem och sen höll vi kväll. Det är alltid skönt när Isac kommer hem igen. Det är inte detsamma här hemma utan honom.
 
Nu är det ny vecka och den inviger vi med en slö dag här hemma. Jag och barnen har busat hela förmiddagen och efter lunchen slocknade Julia. Isac ligger på sin säng och läser böcker. Han sa att han behövde vila lite efter maten för han blev såååååå mätt!! :) 
 
Mannen på årets mopperun
 
 Mor och dotter mys ♥
 
 Som fisken i vattnet!
 
 Julia liksom sin storebror älskar att bada!
 
Full fart på Julia :)
 
 
Storebror ger lillasyster körlektioner på sin gamle bil :)
 
 :)
 
Det var sån fart på ungarna så alla bilderna blev suddiga haha. 
 
 ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4H

Igår fick Isac själv välja. Gå till dagis och träffa kompisarna eller åka till 4H gården och titta på djuren. 
Han valde att åka till 4H gården och så blev det. Efter frukosten gjorde jag iordning en liten lunch och packade ner det i en kylväska. En timme senare satt vi på tåget in till Eslöv. Lyckliga Isac fick åka både tåg och buss. Även Julia jollrade av lycka i vagnen :) 
 
På 4H gården träffade vi hästar, getter, höns, katter och KANINER! Isac hade väldigt svårt att slita sig från kaninerna. Personalen hjälpte honom så han fick klappa dom och där fanns en liten kaninunge som klart blev den stora favoriten. De är ju så bedårande söta! 
 
Lite roligt var att denna 4H gård hade chinchillor och det har jag aldrig sett på en 4H gård tidigare. 
 
När vi lämnade gården gick vi in till centrum och passade på att gå inom Intersport och titta på jacka till Isac. Nu vet vi vad som finns där och jag ska surfa runder lite på nätet också och jämnföra priser. Funderar iaf på att skaffa en röd jacka. Det är en bra färg som lillasyster ev kan ärva sen. Isac har haft mycket grönt, svart och blått och inget som har varit kul att klä lillasyster i. 
 
Efter besöket i sportaffären gick vi vidare till den stora lekplatsen som ligger nära stationen. Det är en bra lekplats med gott om sittplatser och nya klätterställningar mm. Allting känns nytt och fräscht. Här åt vi vår lunch och sen stannade vi och lekte på lekplatsen i en timmes tid. Isac fann några nya kompisar där och de försvann in i ett klätterträd. Julia fick gunga som hon älskar, solen sken på oss och värmde gott. 
 
Hemma i byn igen gick vi raka vägen hem till vännerna som bjöd på fika. Barnen lekte och tanterna snackade i vanlig ordning :) 
 
På kvällen hade jag gjort det lätt för mig med matrester att bara värma upp. Mannen var i Malmö på event med jobbet. Jag körde kvällsrutinerna själv men när Julia hade nattats kom Ola hem. Han läste då sagan för Isac så jag kunde slänga mig på soffan en stund. Helt slut efter en aktiv men ohhhhh så rolig dag!!
 
Idag är det torsdag och jag kan inte förstå var denna veckan har blivit av? 
 
Julia på sin 15 månaders dag ♥
Stora tösen är väldigt glad för att prova både mössor och skor :) 
 
♥ 
 
 Isac hos kaninerna
 
 Lilla söta kaninungen 
 
 Titta vovve, titta katt....alla djur är en hund eller en katt i Julias ögon ;) 
 
 Lunch!!!
 
 
 
:)
 
 
 

Apoteket <3

Jag har under ganska många år använt mineral makeup och inget annat. Huden mår bäst av att vara utan smink och det är inte ofta jag kladdar på mig något i ansiktet. De tillfällen jag gör det så vill jag använda det som är snällast mot huden och det är utan tvekan mineral makeup. Under årens gång har jag provat lite olika märken, vissa bättre än andra. Man måste vara noga med att läsa på vad innehållet i produkten är för inte alla är 100% mineraler. 
 
Idag använder jag mig av Idun Minerals som finns att köpa på apoteket. Den är utan tvekan den bästa jag har testat. Detta är ju alltid en smaksak då alla tycker olika om olika produkter. Jag tycker iaf att den är så bra så den är värd att nämna och göra lite reklam för ;) Det bästa är att den är lätt, man känner inte sig sminkad och det ser naturligt ut. Alla känner väl till uttrycket "less is more" och det är aldrig snyggt med en tung makeup till vardags. 
 
Utöver mineral foundation och mineral rouge så använder jag mig även av en mascara. Denna från apotekets märke Apolosophy.
 
Smink, schampo, balsam, duschtvål och hårinpackning, i mitt badrumsskåp finns bara produkter med innehåll från ett helt apoteks kunnande. 
 
Man ska vara rädd om sig!! 
 
 
Lavendel som doftar som himla gott!!
 
 Här tänder vi ibland doftljus om kvällarna eller om man vill mysa till det när man tar ett bad. 
 
IDUN ♥
 
 Mascara
 
 
 

Sjuk lillasyster :(

Helgen började bra. Jag, mannen och dottern hade en härlig sovmorgon på lördagen. Vid lunchtid befann vi oss i smygehamn för att gratulera svärfar i efterskott. Han bjöd på en smaskig smörgåstårta och vi satt i uterummet och pratade i flera timmar. 
 
Senare på eftermiddagen landade vi hemma hos familjen Berbring i Anderslöv. Mannen i huset fyller 30 år och det var vi där för att fira. Vi satt ute i ett stort partytält och blev bjudna på smörgåstårta även här. Inte gjorde det något för smörgåstårta kan man utan problem äta mer än två gånger på en dag :) 
Fick även träffa kusinens senaste tillskott, lilla Olivia ♥ 
 
När vi var hemma igen nattades Julia med en gång. Jag och mannen ordnade till det sista i vårt sovrum och fick upp gardinen och tavlorna mm. Allt annat blev i ordningställt i fredags. Det är vitt och fräscht, inga gamla hål som syns och det ser större ut som det alltid gör när man målar vitt. Nu är det bara lite smått pill kvar som vi vill ordna innan vi är helt nöjda med rummet. Mannen ska försöka sälja tv:n vi har där inne och skaffa en mindre istället. Jag vill hitta en ny taklampa och även få in lite nya växter. 
 
Natten till söndagen blev inte rolig. Julia vaknade vid midnatt och vägrade somna om. Hon grät, hostade och konstrade rundor i vår säng hela natten. Inget hjälpte! Hon vägrade dricka något och alvedonen som vi fick tvinga i henne gjorde ingen nytta. När klockan var 7.30 var vi helt färdiga och redo att ge upp tanken på att få någon sömn. Vi skulle precis ta och gå upp så somnade Julia helt plötsligt. Fram till klockan 10.00 fick vi ett par dyrbara timmars sömn men det var långt ifrån all sömn som behövdes ta igen.
 
Söndagen blev en lååång dag. Julia fick hög feber som inte gick att få ner med alvedon. Ipren supp gjorde dock sitt jobb men hon mådde långt ifrån bra trots det. Hemskt hosta och mycket slemmiga luftvägar. Det blev till att plocka fram inhalatorn. Tur att vi har den för den har verkligen varit en stor hjälp. Julia vägrade dricka något på halva dagen. Vi blev ganska oroliga eftersom vätska är viktigt vid feber. Men efter en ipren och lite inhalationer så fick vi äntligen i henne något att dricka.
 
Det var ju dags att rösta så vi packade ner Julia i vagnen och promenerade bort till skolan. Vi turades om att vänta utanför med barnvagnen medans den andra gick in och röstade.
 
Resten av dagen hängde vi i soffan och senare på eftermiddagen kom Isac hem. Julia mådde lite bättre på kvällen och drack en hel mugg med vatten och en hel mugg med saft. Hon fick även i sig en riskaka.
Natten spenderade jag på en madrass inne hos Julia. När hon har det jobbigt med andningen så vill man inte låta henne sova ensam. Där sov jag gott och Julia också. Hon vaknade till ett par gånger men somnade snabbt om igen, skönt! Imorse vaknade hon och mådde ännu bättre. Hon orkade sitta med vid frukosten och åt en halv macka. 
 
Det är så tråkigt med sjukstuga men vi har idag tröstat oss med att rulla lite chokladbollar. Isac hjälpte till och vi har nu något gott till fikan i eftermiddag. Julia ligger och vilar gott nu och jag har lovat sonen att spela lite super Mario. Idag var ju planen att vi skulle besöka 4H gården i Eslöv men det får vi skjuta på tills Julia är frisk igen. 
 
Julia redo att fira farfar ♥
 
 Mums!!
 
Svärfar kan blommor han!!
 
Master Bedroom- Före (bild från visningen av huset)
 
Master bedroom- Efter!
 
Ljust!!
 
 Nya söta kuddfodral
 
Söta detaljer på gardinen.
 
Mys med sjuklingen ♥
 
 ♥
 
Mammegrisen i farten och inte blir man mindre mammig när man är sjuk ♥
 
Räddningen!! Julias inhalator! 
 
 Trösten ;)
 
 

Värdetransport

Fredag är här och städning av hemmet väntar.

Vårt sovrum är färdigmålat och ska ställas iordning ikväll. Så skönt!!
Nästa projekt blir kontoret/gästrummet.

Igår eftermiddag tog jag ungarna på en liten tur i cykelkärran. Cyklade väldigt sakta men de tyckte det var så roligt. Julia är lite förliten för att sitta där då den är från 18 månader. Isac är förlång för att sitta där därför höll vi oss ute på vår gata och cyklade sakta fram och tillbaka. Vågade inget annat med sån värdefull last. Min egen lilla värdetransport :)

Vi körde fredagsmyset igår eftersom Isac blir hämtad i eftermiddag. Vi åt tacos och hade popcorn senare på kvällen.

Nu är kaffet svalt nog att dricka sen åker dammvippan fram!


Julia redo för höst & vinter!

Nu äntligen är barnen redo för höst och vinter. Isac behöver en vinterjacka och Julia ett par gummistövlar sen är allt avbockat från listan med ytterkläder. Även om det inte är så kallt ännu så har jag känt mig stressad över att införskaffa alla ytterkläderna. Vips så vaknar vi en morgon och så ligger det frost på taken och så har man inget att klä på ungarna. 
 
Julia har fått en ny skaloverall från polarna och pyret. Den har jag hört ska vara riktigt bra och skydda mot både vatten och kyla. När det sen blir dom riktigt kalla graderna så ligger en fin Didriksson overall och väntar på henne. Den är i strl 80 men ganska stor. Hon får allt växa till sig lite om den ska sitta bra till vintern :) Kunde inte motstå att köpa den då den är likadan som Isacs overall fast i rosa. Isac har fått så mycket beröm för sin overall och den är av den bästa kvaliten. Han frös aldrig i den förra vintern och den ser fortfarande ut som ny. Den passar även detta året och antagligen även nästa år också, kanon! Didriksson kan vi alltid lita på!
 
Igår efter dagis hade vi det så mysigt här hemma jag och barnen. Vi fikade i vanlig ordning sen satt vi i soffan tillsammans och tittade på filmen Frost samtidigt som det ösregnade ute. Vi har inte sett den filmen innan men den har nyss kommit upp på viasatplay så då fick vi ju passa på. Isac tyckte att den var så bra så han ville se den en gång till sen när vi höll på med kvällsmaten :)
 
Idag har jag och Julia varit och träffat bebisarna och föräldrarna hela förmiddagen. Isac är på dagis och leker med kompisarna där. Det var full fart på Julia uppe i församlingsgården. Hon var överallt och skulle inte sitta i mitt knä vid sångstunden utan parkerade mitt i ringen där hon stolt satt och visade alla rörelserna till sångerna :) Ena stunden är hon så blyg så blyg så och i den andra undrar man vems unge det är? hihi. 
 
Det tog på hennes krafter att vara teaterapa och hon somnade på vägen hem i vagnen. Jag sitter nu här med mitt kaffe och njuter. Jag och Ola har fått varsitt jojokort i inflyttningspresent av skånetrafiken. Vi får åka gratis i två veckor på alla bussar och tåg i hela skåne med start på måndag. Jag sitter här och funderar ut lite olika utflykter som jag/vi kan göra med barnen. Tänkte någon gång i nästa vecka besöka en 4H gård, det ska bli skoj!
 
Isac är helt insnöad på kaniner just nu, han vill så gärna ha en. Jag önskar mig en kanin säger han hela tiden. Vi svarar bara honom att man får önska sig men det är inte säkert att man får en. Vi kan väl åka till djuraffären och titta på kaninerna säger han. Det är min påg det!! Jag är så klart inte helt emot tanken om vi har en isolerad bur utomhus då jag inte vill ha in stanken här inne. Ola tycker att vi har djur så det räcker och det tyckte han innan vi skaffade katten också. Honom behöver man bearbeta med sånt :)
 
Så här kan ett samtal se ut här hemma;
 
Isac; Mamma jag tänker på kaniner hela tiden"
Jag; "Mmm jag vet att du gör det Isac".
Isac; "Pappa jag önskar mig en kanin! Inte en råtta för dom tycker du inte om. Jag ska byta vatten till kaninen varje dag och mata den med morötter!"
Ola; "Ja man får önska sig men det är inte säkert att man får en för det Isac. 
Isac; "nä men jag kanske får en?"
Ola; "men vi har ju redan en hund och en katt, det är inte många barn som har det"
Isac; "men Yoda är ju mammas hund"
Ola; "ja men katten är ju din, den fick du ju av tomten".
Isac; "Ja jag tycker om min katt men hon är nästan aldrig hemma".
Jag; "nä det är faktiskt sant, Isac tycker om sin katt och matar henne på morgonen samt släpper in och ut henne men hon är faktiskt ganska tråkig och är hemifrån mycket". 
Ola; "suck, köp och köp jag hör aldrig annat! Det blir iaf ingen kanin nu". 
 
Men om Isac fortstätter att drömma om en kanin så ska jag hjälpa honom att få den drömmen att slå in. Det får dock vänta och det skadar inte att Isac växer till sig lite till för det är minsann ett stort ansvar att ta hand om en kanin. Det är tur att Isac har en mamma som också älskar djur och som minns så väl hur det var när man var liten och verkligen verkligen ÖNSKADE sig ett djur!! 
 
POP skaloverall
 
 Rött är sött ;)
 
 Didriksson vinteroverall
 
 Isac i sin overall ♥
 
 Julias duffel som är mest till att vara fin i. Ett loppisfynd från Tessan ♥
 
 Tack Skånetrafiken!!! 
 
 En stund för mig själv!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa vänner!

Vilken mysig eftermiddag vi hade igår. Vi åt lunch, lekte i trädgården och umgicks hemma hos vännerna som bor längre ner på vår gata. 
 
Isac stod vid grinden och väntade in sin bästis. De kramades och satte igång och busade. De tar verkligen vara på tillfällena de träffas på. Det är inte lika ofta nu när Malte har börjat i skolan och Isac går kvar på dagis. Men om ett år så kommer de träffas oftare igen ute på skolgården bland annat. 
 
Flickorna som växer upp tillsammans är så roliga att följa. Lova kommer börja på samma dagis som Isac och Julia går på och de har ju verkligen haft varandra sedan födseln. 
 
Idag är det ett riktigt busväder ute! Isac fick ställa sparkcykeln imorse och gå med sitt paraply till dagis istället. Trots det blev han blöt om skor och byxor och fick byta kläder när vi kom fram. Allt det blöta åkte in i torkskåpet, vad hade man gjort utan torkskåp varken hemma eller på dagis? :) 
 
Regnkläderna hänger på dagis men det är kanske hög tid att de packas ner i ryggsäcken så vi alltid är redo för regn och rusk.
 
Tisdagen blir lugn här hemma. Ikväll fortsätter vi på målningen av sovrummet. Det blev målat med sitt första lager igår. Kommer nog behövas målas två gånger till för att få det riktigt bra. 
 
 
 
 
 
 

Adjö sjukan!!

Hela förra veckan gick vi här hemma och skräpade pga en rejäl förkylning. Julia var först till att bli dålig sen började Ola. Ola kämpade på på sitt jobb fram till onsdagen sen orkade han inte längre. Han tog inte ut någon sjukdag men han arbetade hemifrån torsdag och fredag. Skönt när man kan lösa det så!
 
Lite svårt för honom att få arbetsro här hemma med oss runt omkring sig hela tiden. Ska bli skönt sen när kontoret/gästrummet är färdigt så har man en dörr att stänga om sig när man behöver vara ifred. Frusen har gubben varit och trots sensommar ute och strålande solsken så har han tänt brasa i kaminen och en annan har spungit här och svettats!! 
 
I torsdags efter dagis blev jag och Isac bjudna på fika hemma hos Carro, Malte och Lova. Julia var hemma hos pappa och låg och sov i vagnen sidan om honom när jag jobbade. 
 
I fredags vaknade Isac med hög feber och Julia och pappa var fortfarande dåliga. Suck!! Isac skulle egentligen iväg på eftermiddagen och vara borta hela helgen. Eftersom han var sjuk blev det ändrade planer, han fick stanna hemma och ska istället iväg nästa helg. Hela fredagen blev det sjukstuga. Barnen åt dåligt och det blev alvedon med jämna mellanrum. Fredagsmys blev det iaf. Vi såg Hokus Pokus Alfons i soffan tillsammans. 
 
På lördagen var alla feberfria men fortfarande slöa och snuviga. Vi var bortbjudna på kalas för att fira Tindra som har fyllt 7 år. Det fick vi tyvärr tacka nej till att gå på. Det fanns där inga krafter till och inte vill vi springa runt och smitta andra inte. 
 
Familjen ställde iaf klockan på lördagen så vi kunde komma upp och titta på Sveriges största ånglok som skulle tuffa förbi här i Stehag. Det kör inte här annars utan det var något 150 års jubileum. Strax efter kl 8.00 stod vi borta vid spåret och såg det maffiga tåget köra förbi. Isac var så lycklig så men tyckte att det roliga tog slut lite väl fort. 
På väg hem sen stannade vi förbi matboden och köpte nybakade bullar med oss hem. 
 
Igår var första dagen vi faktiskt vågade säga att alla mådde helt bra igen. Jula fortfarande lite snuvig. Vi upptäckte även att hon hade fått en ny tand. En liten gadd sticker upp sidan om de andra två tänderna nere i underkäken. Ser även ut som att där är kindtänder på gång. Det kan ju också förklara varför hon har varit extra mammig och ledsen samt sovit dåligt de senaste nätterna. Två nätter i rad har hon hållt mig och Ola vakna. Även en förklaring till varför hon har vägrat öppna munnen vid tandborstningen de senaste dagarna. 
Förkylning och tandsprickning på samma gång, stackars liten. Skönt för Isac att hans skräp gick över så fort!
 
Söndagen gick åt till att veckohandla och förbereda vårt sovrum inför målning. Nu är där spacklat och klart så ikväll åker penslarna fram! Kvällen spenderade vi åt att göra storkok på köttfärspaj att frysa in. Barnen lekte fint på rummet och jag och mannen lagade maten tillsammans. Det var riktigt mysigt!
 
Mannen är åter på sitt arbete igen. Jag och barnen är på hugget, trötta på att sitta hemma! Efter frukosten imorse gick vi bort och träffade föräldrargruppen borta i församlingshemmet. Där var väldigt många barn och föräldrar idag, skoj! Julia kröp glatt ifrån mig och brydde sig inte alls om hon inte hade mig inom sikte. Hon känner sig hemma där och lekte med alla barn och leksaker. Isac uppskattade också det även om det var mest små barn där. Han busade i kuddrummet och var med på sångstunden. Han var först till bordet vid fikan så nu är aptiten tillbaka igen :) 
 
Julia somnade på vägen hem och sover ännu. Vi ska snart ge oss ut igen för vi är bortbjudna på lunch hos en vän som bor längre ner på samma gata som oss. Dit kommer även Carro, Lova och Malte. Isac tycker att det ska bli så roligt att träffa Malte, bästisen :)
 
Tack och lov att hälsan är tillbaka!! Och vilken tur att jag fick hålla mig frisk så jag kunde ta hand om sjuklingarna :) Nu tutar vi och kör igen!
 
Gott om ved som nu ligger på sin plats i vedskjulet!
 
Redo för ruggiga höstkvällar! 
 
 Härlig onsdag eftermiddag ute i trädgården. Fikade med glass!! 
 
 ♥
 
 
Gott med patismos!! :)
 
 ♥
 
Barnen har sagoläsning
 
 ♥
 
Syskonkärlek ♥
 
Isac beundrar ångloket och dess vagnar.
 
 ♥
 
Köttfärspaj med fetaost, mums!!
 
 Isac och Julia leker (dagens föräldrarträff)
 
 Tittut!!

Rock n roll Julia <3

Denna familjen har alltid musik igång. Är det inte radion som spelar så är det någon av oss som spelar glada låtar i högtalarna. Här är en videosnutt på lilla Julia när hon diggar till pappas och storebrors musik.
 
Man kan ju inte bli annat än glad när man tittar på detta :) 
 
                                

Besök i Kungsbacka!

I fredags hade vi vänner i byn här hemma på fika. Jag och barnen gjorde äppelpaj tillsammans. Det smakade riktigt gott till kaffet den eftermiddagen. Det blev en bra start på fredagsmyset.
 
När mannen kom hem åkte vi iväg på lite små ärenden. Det blev kvällsmat på Mc Donalds till Isacs stora glädje.
Hemma på kvällen sen blev det fredagsmys tillsammans och jag började så smått packa och förbereda inför helgens utflykt.
 
På lördags morgonen åt vi frukost och packade in oss i bilen. Vi tog färden mot Kungsbacka hem till familjen Gustavsson. Min äldsta och käraste vän har ju bosatt sig själv och sin familj där uppe. Vi kom fram kring lunch. Perfekt, då hade Julia sovit i bilen hela vägen och vaknade i sitt bästa jag. Stor glädje att få se min vän och hennes familj igen. För att inte tala om deras senaste tillskott, lilla Alexander. Det blev första mötet med honom ♥ Kramkalas, husesyn, bebissnusande och paketutdelning till barnen innan lunch. Isac fick lego i födelsedagspresent och Julia fick kläder från Newbie, Marlene känner mig väl :) Alexander fick present av oss för att välkomna honom till världen och Emilia för att hon har blivit en stolt storasyster ♥
 
Efter lunchen åkte vi till en park som hade massor med djur att titta på och klappa. Lyckliga Isac var med på ponnyridningen. Damen som ansvarade för hästen och som själv tog en tur med Isac frågade om vi var en "hästfamilj". Njae inte direkt svarade jag. Det var många år sedan jag hade med hästar att göra. Hon svarade mig att det blir nog en liten hästkille av våran påg. Hihi ja kanske det. Han får mer än gärna hålla på med hästar för vår del. Vad som helst som gör Isac lycklig. 
 
Julia tyckte att det var spännande med alla djuren. Hon klappade getterna och tittade nyfiket på den lilla minigrisen. Parken hade även älgar och pingviner. Vacker omgivning och allting var gratis, toppen!
 
På kvällen beställde vi hem pizza, barnen lekte och vi gick på en kvällspromenad med Yoda tillsammans. 
Vi sov gott i deras gästrum och vaknade till kaffe och hembakade scones, lyx! Efter frukosten gick vi allesammans ut. Männen tog hand om de stora barnen och jag och Marlene tog de små med oss på en promenad. Då fick vi tanter lite egentid tillsammans ♥ 
Efter lunch åkte vi hem till vår lilla by igen, nöjda med vår helg hos familjen Gustavsson. Tack för gästvänligheten, god mat, trevligt sällskap, sevärdigheter, sängplats mm. Så himla roligt att se er igen!
 
Måndagen kunde börjat roligare. Alla kände sig lite förkylda men Julia var värst. Näsan rann hela tiden och ledsen var hon. När Carro knackade på dörren på morgonen öppnade jag och barnen i pyjamas. Vi fick tacka nej till att följa med till premiären för mammagruppen. De har haft uppehåll nu över sommaren. Tråkigt att vinka av alla mammorna på gatan som tillsammans gick vi iväg till mammaträffen. Det kommer fler tillfällen och inte kan man rå för när man blir sjuk. Snälla Carro hade gjort klart min gardin till sovrummet och kortat ner den som jag önskade. Det blev ett litet plåster på såret den dagen :)
Jag gjorde inget annat än torkade Julias näsa hela måndagen. Ledsen och mammig var hon också och jag fick bära på henne hela tiden. 
 
När mannen kom hem från jobbet åt vi kvällsmat. Sen lämnade jag honom med barnen för jag behövde andas ut lite. Det blev promenad med hunden och när jag kom tillbaka stannade jag ute i trädgården för att stapla ved. Mannen hade redan börjat på det kvällen innan. I lördags var här en lastbil och lämnade fem kubiker ved till oss på uppfarten. Grannen tog emot leveransen eftersom vi inte var hemma. Det var rena terapin att stå där ute och stapla ved. Lagom slitsamt men den friska luften och att man fick vara ifred en stund gjorde en riktigt gott. Nu är veden på plats och det känns skönt. Gott luktar det och nu är vi redo för kalla höstkvällar och den kommande vintern. 
 
Idag mår Julia lite bättre. Näsan har slutat rinna men hon är fortfarande gnällig och har inte vidare bra aptit. Stackars liten, hoppas det vänder till imorgon. Isac har varit på dagis idag. Han hade nysningar titt som tätt igår men som det ser ut nu så har han nog klarat sig. Mannen har lite ont i halsen och känner sig förkyld men jobbar som vanligt. 
 
I denna stund har barnen fullt upp med att leka inne på sina rum. Jag njuter av en kopp kaffe och glädjer mig åt tanken att jag slipper laga kvällsmat idag. Vi har gott om mat över från igår som bara är till att värma, skönt!
 
Äppelpaj, mums!!
 
Happy me på väg till bästa vännen!
 
 Första mötet med Alexander ♥
 
Isac i djurparken
 
 Nöff nöff
 
 Familjen Gustavsson hälsar på grisen :)
 
 Lång väntan på sin tur till ponnyridningen. 
 
 Stolta Isac ♥
 
 ♥
 
 
Pingvinerna, dom var roliga att titta på. 
 
 Suddig bild på barnen som kvällsmyser i sina pyjamaser. 
 
 Förkylda prinsessan, alltid intresserad av storebrors saker :)
 
 Mannens present från frun och barnen i fredags.
Firade inget men vi tyckte att ha så väl behövde hjälp med kontrollen på sina kontroller ;) 
 

RSS 2.0