Gräsänka och förberedelser för advent!

 
Äntligen närmar sig julen på riktigt och hemma hos familjen Haraldsson kunde vi inte varit mer redo!!
 
I fredags putsade jag alla fönster invändigt och satte upp julgardinerna. Barnen var hemma och började rota i lådorna med tomtesaker så allt åkte upp med en gång. Ljustakar och tomtar överallt!! Lördagen gick åt till att putsa alla rutorna utvändigt. Det tar sin lilla tid och jag har helst mannen till hjälp då vi måste plocka ner kryssen på rutorna också. Vilken skillnad det blev efter att de hade putsats, det behövdes verkligen!
 
Lördagseftermiddagen bakade vi pepparkakor och fick upp granen :) Senare på eftermiddagen körde mannen sonen hem till hans bästis för att övernatta där. Det blev bara jag, mannen och dottern i tv soffan den kvällen. Men så mysigt det var med alla tända adventljusstakar, granen mm. Det är verkligen den bästa tiden på året julen!!
 
Jag har fått två små granar ut av mannen. Dom har vi klätt i ljus och de står nu på varsin sida av ytterdörren. Så fint!! Nu ska det bara sättas upp en ljusslinga i ett ut av träden på baksidan och köpas hem en dörrkrans till framsidan. Julstjärnor, hyacinter och amaryllis ska också handlas hem. 4 blockljus till adventljusstaken behövs också och lite nytt krims krams att dekorera mossan med.
 
Nu blev hemmet julpyntat en hel vecka innan första advent men tack och lov för det. Jag jobbar mycket denna veckan. Dagen jag är ledig kommer gå åt till vanligt städ och att ren bädda sängarna. Mer hinner jag inte. Sen jobbar jag hela nästa helg och går av på morgonen första advent. Då är det ganska skönt att veta att allt redan står på plats. Barnen älskar julen lika mycket som jag och vi vill hinna njuta av gran och allt innan det ska plockas ner igen. Igår så hade flera andra i byn också fått upp sina julsaker. Jag fick börja sen kom alla andra också haha :) I skolan är där en julgran i matsalen och alla ljusstakar är också på plats.
 
I söndags när Isac kom hem från sin kompis dekorerade vi pepparkakorna. På eftermiddagen körde vi hem till farmor i Sjöbo och hälsade på henne. Hon bjöd på kaffe och diverese kakor. Vi köpte med oss bingolottos julkalender till henne. Vi har en likadan själva. Kan vara roligt för henne att skrapa en lucka varje dag. Hoppas hon får glädje ut av den. På kvällen hemma sen satte vi barnen framför en film inne i gästrummet. Jag och mannen bänkade oss ute i soffan och spelade bingolotto. När barnen hade gått och lagt sig för kvällen satte jag och mannen igång julmusik. Sen satt vi vid köksbordet och slog in alla barnens paket till julklappskalendern. 48st paket!! Det är ganska drygt vill jag lova. Skönt att ha mannen till hjälp som ordnade med siffrorna, sorteringen och handräckte mig tejpbitar. Jag kunde fokusera på enbart inslagningen och det var skönt. Julkänslan fick man in också. Mysigt slut på helgen. Det ligger redan två stora paket under granen. Det är mannens och de är så stora så jag kunde inte gömma dom i min klädkammare. Nästa gång jag är ledig ska jag slå in alla barnens paket också och lägga under granen. Risken är ganska stor att de kan få syn på dom i klädkammaren om de beslutar sig för att gömma sig där vi ex kurragömma.
 
Hela förra veckan var jag ensam hemma med barnen. Jag hade tagit föräldraledigt för att ta hand om barnen när mannen var i Stockholm med jobbet. Vi har klarat oss bra själva. Barnen har fått sova inne hos mig på nätterna. Det som har varit jobbigt är att inte ha någon avlastning alls. Alla moment är man ensam om och som nattarbetare har det blivit lite emot min natur att ställa klockan på 06.00 för att gå upp och göra barnen iordning för skolan. Även om barnen är ganska stora nu så är det mycket som ska göras. Tvätt, städ, hundar som ska ut, frukost, lunch, mellis, kvällsmat och fruktallrik på kvällen som ska ordnas varje dag. Julia som behöver hjälp varje gång hon ska på toaletten. Kvällsbadet, nattningarna och ta ut soporna. Alla diskussionerna man får ta med en trotsig treåring. Eller alla strider man får stoppa syskonen emellan. Ja listan tar aldrig slut! När barnen har slocknat vid 20.00 så har jag också gjort det. Man har hela dagen sett fram emot den lilla egentiden man har på kvällen då barnen sover och sysslorna är gjorda men då är man själv så trött att man orkar inte hålla sig vaken.
 
Hur överlevde jag på den tiden då jag var ensamstående? Heder åt alla de föräldrar som lever ensamma.
Ni gör ett jobb som är menat för två personer!! Helst skulle man behöva en anställd också ut över det ;)
 
Min julledighet blev beviljad till sist, vilken lycka!! Idag lämnar vi in ledighetspapperna till dagis och fritids!
Jag kommer bli ledig från den 19/12-16 till och med den 4/1-17. Gött!!!!
 
 
Tokfia!!
 
Familjens lilla Sam fyllde 2 år 11/11. Det firade vi med pussar och med....
 
...tårta!! Sam och Yoda fick dela på denna lilla söta leverpastej/skinka tårtan.
 
November bjöd på ordentlig kyla och snö i ett par dagar till barnens stora förtjusning!
 
Det är något speciellt att vakna upp på morgonen och så är det alldeles vitt ute!
 
Jag och mannen var barnfria en natt helgen innan Ola åkte till Stockholm. Julia sov hos morfar och Mona.
Mannen och jag gick på Nova och shoppade lite, åt ute och sov ut. På morgonen när vi vaknade hade vi fukost i lugn och ro sen gick vi på promenad med hundarna. Vi var sen i bygghandeln och handlade allt byggmaterial till utbyggnaden vi ska fortsätta med till våren. Avslutningsvis gick vi en runda i Lund och tittade i affärer innan vi körde och hämtade Julia.
 
 Julia har fredag i blodet hemma hos morfar och Mona.
Rita och äta godis på samma gång, kan ju inte bli bättre!
 
 Julia hoppar i halmen ute hos morfars kossor som dessutom har fått en liten söt kalv!
 
 Detta tycker barnen är skoj!!
 
 Åka morfars traktor är inte heller så dumt!
 
På söndagen var det farsdag. Då var vi åter hemma hos morfar och Mona och blev bjudna på kalkonmiddag.
Maten smakade bra och männen blev firade. Mannen fick frukosten serverad på morgonen och paket.
 
Sam värmer sig hos Julia i vagnen en morgon på väg hem efter att ha lämnat Isac på skolan.
 
Isac och Sam!
Hela familjen var på utvecklingssamtal på Isacs skola igår. Isac fick själv visa oss sina svenska böcker och matteböcker. Så mycket han har lärt sig och vi är så stolta över honom. Stora duktiga skolpåg!
 
Precis så känner jag det när jag är ensam hemma. När Yoda vet att inte hela flocken är hemma så skäller han på alla ljud han hör utanför dörren för att han tror att det är Husse som kommer. Jag då som vet att vi inte väntar husse blir ju livrädd och tror att det är något annat som Yoda hör och då skäller på.
Bra eller dålig vakthund? haha 
 
Julia i söndags, dekorerar pepparkakorna.
 
Isac detsamma. Detta tycker barnen är så roligt så det gör vi om sen längre fram i december. Baka pepparkakor och lyssna på julmusik! Det är grejer det!!
 
Jag, barnen och barnens gammelfarmor/min farmor.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0