Adjö sjukan!!

Hela förra veckan gick vi här hemma och skräpade pga en rejäl förkylning. Julia var först till att bli dålig sen började Ola. Ola kämpade på på sitt jobb fram till onsdagen sen orkade han inte längre. Han tog inte ut någon sjukdag men han arbetade hemifrån torsdag och fredag. Skönt när man kan lösa det så!
 
Lite svårt för honom att få arbetsro här hemma med oss runt omkring sig hela tiden. Ska bli skönt sen när kontoret/gästrummet är färdigt så har man en dörr att stänga om sig när man behöver vara ifred. Frusen har gubben varit och trots sensommar ute och strålande solsken så har han tänt brasa i kaminen och en annan har spungit här och svettats!! 
 
I torsdags efter dagis blev jag och Isac bjudna på fika hemma hos Carro, Malte och Lova. Julia var hemma hos pappa och låg och sov i vagnen sidan om honom när jag jobbade. 
 
I fredags vaknade Isac med hög feber och Julia och pappa var fortfarande dåliga. Suck!! Isac skulle egentligen iväg på eftermiddagen och vara borta hela helgen. Eftersom han var sjuk blev det ändrade planer, han fick stanna hemma och ska istället iväg nästa helg. Hela fredagen blev det sjukstuga. Barnen åt dåligt och det blev alvedon med jämna mellanrum. Fredagsmys blev det iaf. Vi såg Hokus Pokus Alfons i soffan tillsammans. 
 
På lördagen var alla feberfria men fortfarande slöa och snuviga. Vi var bortbjudna på kalas för att fira Tindra som har fyllt 7 år. Det fick vi tyvärr tacka nej till att gå på. Det fanns där inga krafter till och inte vill vi springa runt och smitta andra inte. 
 
Familjen ställde iaf klockan på lördagen så vi kunde komma upp och titta på Sveriges största ånglok som skulle tuffa förbi här i Stehag. Det kör inte här annars utan det var något 150 års jubileum. Strax efter kl 8.00 stod vi borta vid spåret och såg det maffiga tåget köra förbi. Isac var så lycklig så men tyckte att det roliga tog slut lite väl fort. 
På väg hem sen stannade vi förbi matboden och köpte nybakade bullar med oss hem. 
 
Igår var första dagen vi faktiskt vågade säga att alla mådde helt bra igen. Jula fortfarande lite snuvig. Vi upptäckte även att hon hade fått en ny tand. En liten gadd sticker upp sidan om de andra två tänderna nere i underkäken. Ser även ut som att där är kindtänder på gång. Det kan ju också förklara varför hon har varit extra mammig och ledsen samt sovit dåligt de senaste nätterna. Två nätter i rad har hon hållt mig och Ola vakna. Även en förklaring till varför hon har vägrat öppna munnen vid tandborstningen de senaste dagarna. 
Förkylning och tandsprickning på samma gång, stackars liten. Skönt för Isac att hans skräp gick över så fort!
 
Söndagen gick åt till att veckohandla och förbereda vårt sovrum inför målning. Nu är där spacklat och klart så ikväll åker penslarna fram! Kvällen spenderade vi åt att göra storkok på köttfärspaj att frysa in. Barnen lekte fint på rummet och jag och mannen lagade maten tillsammans. Det var riktigt mysigt!
 
Mannen är åter på sitt arbete igen. Jag och barnen är på hugget, trötta på att sitta hemma! Efter frukosten imorse gick vi bort och träffade föräldrargruppen borta i församlingshemmet. Där var väldigt många barn och föräldrar idag, skoj! Julia kröp glatt ifrån mig och brydde sig inte alls om hon inte hade mig inom sikte. Hon känner sig hemma där och lekte med alla barn och leksaker. Isac uppskattade också det även om det var mest små barn där. Han busade i kuddrummet och var med på sångstunden. Han var först till bordet vid fikan så nu är aptiten tillbaka igen :) 
 
Julia somnade på vägen hem och sover ännu. Vi ska snart ge oss ut igen för vi är bortbjudna på lunch hos en vän som bor längre ner på samma gata som oss. Dit kommer även Carro, Lova och Malte. Isac tycker att det ska bli så roligt att träffa Malte, bästisen :)
 
Tack och lov att hälsan är tillbaka!! Och vilken tur att jag fick hålla mig frisk så jag kunde ta hand om sjuklingarna :) Nu tutar vi och kör igen!
 
Gott om ved som nu ligger på sin plats i vedskjulet!
 
Redo för ruggiga höstkvällar! 
 
 Härlig onsdag eftermiddag ute i trädgården. Fikade med glass!! 
 
 ♥
 
 
Gott med patismos!! :)
 
 ♥
 
Barnen har sagoläsning
 
 ♥
 
Syskonkärlek ♥
 
Isac beundrar ångloket och dess vagnar.
 
 ♥
 
Köttfärspaj med fetaost, mums!!
 
 Isac och Julia leker (dagens föräldrarträff)
 
 Tittut!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0