Love the nature!!

Isac åkte iväg redan igår inför helgen. Eftersom veckan bjuder på en röd dag idag så ger det många lyckan att få en lång helg. Ola har gått på semester, han är ledig imorgon och hela nästa vecka. Det är perfekt nu inför flytten. Det gör att vi kan få gjort allt i lugn och ro.
 
Idag har vi städat hela ugnen. Nu blir det färdigmat eller grillat tills vi har kommit på plats. Ugnen blev som ny, då menar jag verkligen NY. Vi hjälptes åt att få den ren. Ola drog ut spisen och städade bakom den mm. Jag tog alla plåtarna och gallret mm. Så tråkigt att städa till någon annan, nu vill man ju själv stanna kvar och använda den fina spisen haha. Jag kommer vara som en hök på kontrollen på huset nästa vecka. Har säljarna inte städat ugnen ordentligen så kommer denna svensken gnälla. Jag tänker minsann inte stå och städa en spis till på detta viset!!
 
Efter lunch kom pappa och Marie på besök. De åkte hit för att lämna lite flyttkartonger till oss och hämta några glas som var pappas. Vi drack varsin kaffe ute i trädgården innan de körde igen. Kul att ses!!! ♥
 
Julia började må ganska risigt igår, antagligen med samma skräp som jag hade tidigare i veckan. Isac var på dagis men jag fick ställa in mammaträffen. Det kändes lite tråkigt eftersom det var sista gången inför sommaren. Nu blir det ett långt uppehåll. Många av mammorna och bebisarna kommer man träffa ändå men det var skönt att ha ett ställe att gå till. För att inte tala om att bli serverad kaffe och fika ;)
Jaja det blir ett par turer till där sen i i höst innan det är tid att gå tillbaka till jobb. 
 
Julia mådde inte bättre idag. Hon vaknade med väldigt slemmiga luftvägar och det har hållt i sig hela dagen. Nu ligger hon och sover i vagnen. Där ligger hon bäst dvs högt och får det lättare med andningen.
Stackars liten ♥ Krya på dig hjärtat!!
 
I eftermiddag gick jag och Ola på långpromenad. Julia var så nöjd i vagnen så det passade bra. Vi gick ner till ringsjön. Man kan inget annat än njuta av vår natur. Korna var långt borta i hagen men Ola och jag kallade på dom. Hela flocken kom fram tills oss. Vi klappade korna och sen följde de oss längst med hela staketet haha. 
Vid ringsjön stannade vi och njöt av omgivningen. Yoda sprang lyckligt runt och luktade på allting. 
 
När vi kom hem igen åkte vi och handlade lite rengöringsprylar inför flyttstädet och lite kött att slänga på grillen. 
Ikväll gjorde vi en väldigt god sallad och grillade korv och revbenspjäll...mums!!!!!!
 
Trött pappa efter många arbetstimmar och en förkyld dotter ♥
 
 Nyvaken mor och dotter, ligger och väntar på att frukosten ska serveras...lyx!!!
 
 På väg mot ringsjön och Yoda leder flocken :)
 
 
 
 
 
Allt blir så fint med sjöng som bakgrund ;)
 
 
 

Njuter av tiden

Sommar och mammaledig, då har man inte mycket att klaga över ;)

Tur att vi har fint väder för att sitta inne bland alla flyttlådor är inget vidare.

Jag och barnen har varit ute hela dagen. Haft en liten picknick borta vid skaterampen. Vi låg alla tre på en filt och käkade äpplebitar och det tyckte mamma var mysigt ♡

I eftermiddag blev det en sväng till affären där jag och Isac handlade varsin glass.

Vi har varit på lekplasten med våra vänner. Kul att de kom och knackade på. Vi hade precis kommit hem men hade inget emot att vända i dörren och ge oss ut igen.

Ikväll har vi ätit lax till kvällsmat ute i trädgården, mums..hela familjens favorit.

Vi har fortsatt packningen. Ola har tömt hela förrådet och ställt alla sakerna i garaget. Lättare att ha det samlat på ett ställe inför flytten sen. Det närmar sig!









Premiär för barnfritt

I fredags var det sista träffen med upptäckarna för Isac. Jag och tre andra mammor gick på långpromenad i skogen i hela tre timmar. Vi är duktiga på att röra på oss här i byn och det mår kroppen verkligen bra av. 
 
Efter upptäckarna hade vi vänner med oss hem på lunch. Vi satt ute och åt och sen lekte barnen i ett par timmar. På kvällen blev Isac hämtad. Jag och mannen körde till Nova för att akuthandla några shorts och tshirts till Julia. Hon har så mycket kläder tösen men inget svalt till de extra varma dagarna. 
Nu har hon så hon klarar sig hela sommaren, ska bara få inhandlat en uv dräkt till henne också sen är hon även redo för alla bad i sommar. Det blev ingen lång stund på Nova. Jag och mannen är inte så intresserade ut av shopping. Men det var svalt och skönt att gå där inne. 
 
I lördags var det premiär för Julia att bli passad av någon annan än sina päron. Vi var hos familjen Glans redan på förmiddagen och stannade där på lunch och fick Julia installerad där i lugn och ro. Sen vinkade vi hejdå till vår dotter och satte oss i bilen på väg hem igen. Det blev en liten tår i bilfärden på väg hem. Det är alltid en seperationsångest att lämna ifrån sig sina små för första gången. Men hon är 1 år om bara ett par veckor så visst var det dags. Hon var även i de bästa händerna hos familjen Glans. Det kunde inte kännas mer trygg och bra.
 
Jag och mannen befann oss i Hörby vid 16.00 på lördagen. Det var 30 års fest för en go vän och kollega till Ola. 
Det blev många timmar med olika lekar/tävlingar, mat och skoj. Vi körde hem vid 00.30. Då var vi som inte är vana helt färdiga. Ola höll sig nykter hela kvällen eftersom han körde. Jag fick i mig några öl men är inte den som vill ligga kass hela söndagen sen så det blev väldigt lugnt även för mig. Efter att ha kört en annan från festen hem först så var det riktigt skönt att komma hem och krypa ner i sängen. Trots att det var sent så hade jag svårt att somna. Det fattas något, barnen!! Så typsik..när man för en gång skull ska få sova ifred och ha lite sovmorgon så kan man inte somna och vaknar lika tidigt som vanligt. Hoppade i dushen och väckte Ola för att sen ringa Malin och höra hur allt hade gått med Julia ;)
 
Allt hade gått super och hon hade sovit gott hela natten. Jag och Ola drack en kopp kaffe i solen ute i trädgården. Sen körde vi in till Lund och åt frukost. Jag måste ju säga att jag njöt av mitt kaffe och frukosten ute. Där var det riktigt skönt att vara barnfri. Samtidigt tuggade jag väldigt snabbt för jag ville ju se min tös :) När vi kom hem till Glansarna satt Julia nöjd på en filt tillsammans med Mathilda och lekte. Hon har ju haft barn att leka med hela tiden och ett hus fullt med nya spännade leksaker. Men hon såg ganska glad ut när hon fick syn på oss älskade unge ♥
 
Nu dröjer det nog innan vi lämnar bort henne nästa gång. Samtidigt känns det skönt att veta att hon klarar det bra dom gångerna det behövs. Och tusen tack till Malin, Micke, Max och Mathilda för att ni ställe upp och passade henne. ♥
 
På eftermiddagen kom Isac hem. Ola var iväg och köpte en gräsklippare till vårt nya hus. Det kommer inte räcka med vår lilla handjagare på den stora tomten. 
Jag och barnen lekte på rummet sen blev det kvällsmat när Ola kom hem igen. Han hade en bukett blommor med sig till min ära på morsdag ♥ Vaserna hade jag ju packat ner men de stod ganska bra i en kruka också. 
Efter maten gick vi en promenad till lekplatsen hela familjen tillsammans. Skön känsla att alla var hemma och allt var som vanligt igen. 
 
 
 
 

Klistrigt

Nu tänker jag inte klaga när värmen äntligen är här men omg va klistrigt och svettigt det har varit idag. Lönt man duschade imorse?? ;)

Ola har jobbat hemifrån hela dagen. Jag blev rejält förkyld igår med snuva och muskelvärk. Det var en pärs att ta sig igenom kvälls rutinerna med barnen ensam när mannen var på afterwork. Jag lovade att ringa hem honom om jag blev sämre men jag kämpade envist på. Det är så sällan vi får chansen att göra något på tu man hand utanför jobbet eller hemmet.

Imorse mådde jag fortfarande kasst därför stannade mannen hemma för att avlasta mig. Jag behövde inte mycket avlastning då jag mådde bättre vid lunchtid. Han fick jobbat heltid vid sin dator.

När Isac kom hem från dagis blev det glass ute i trädgården hela familjen tillsammans.

Nu sover kidsen. Mannen kollar ishockey och katten har krupit upp och lagt sig i mitt knä. ♡





Svensk sommar ute på landet

Stehag har fått en egen cykelväg ut till ringsjön. Den invigde jag och Carro idag efter att ha lämnat pojkarna på dagis.

Solen sken och vi hade sällskap av en hel flock med kor :) De var väldigt nyfikna och kom fram till staketet för att bli klappade. Carro tyckte att de var läskiga men jag blev som vanligt glad som en unge på julafton över att träffa ett djur :)
En ko började studsa hej vilt när hon såg Yoda. Det såg så roligt ut och jag har aldrig sett en ko ta såna skutt haha.
Men wow jag slutar aldrig beundra vilken vacker natur vi har här i omgivningen där vi bor.

Vi gick även förbi schäferklubben. Gården såg himla trevlig ut och det fick mig att drömma om det som ligger mig så varmt om hjärtat. När barnen blir lite större så kanske ni hittar mig där på fritiden :)

Vi kom fram till ringsjön och vi kom rakt på en fin badplats. Där får vi bada med barnen i sommar sen.

I eftermiddag har jag och barnen lekt med leksakerna samt varit ute på en tur med sparkcykeln. Isac är ett riktigt proffs på den nu och klarar riktigt branta och läskiga backar på skaterampen. Snart är han med i eliten tillsammans med de stora killarna och vi är så stolta över honom. Skoj att han har hittat något som han är bra och duktig på förutom de fördömda tvspelen.

Något annat han också börjar bli duktig på är klockan. Det jobbar han med på dagis och i eftermiddag gjorde han och jag en klocka av papper. Han placerade själv ut alla siffrorna på sina rätta ställen utan min hjälp eller att kolla på en riktig klocka.

Julia äter som en häst. Liksom storebror sin så är nya favoriten mackor!! Det blir en efter gröten på morgonen samt en efter frukten på eftermiddagen :) En riktig Haraldsson är hon för hon kränger gurkor som godis och det serveras här hemma nästan varje kväll.





Måndag

Jag och barnen har haft en lugn och skön måndag.

Förmiddagen spenderade vi ute. Det blev en tur till lekplatsen och där stannade vi tills våra magar började skrika efter lunch :). På vägen hem plockade vi lite syrener. Dom är helt klart en stor favorit och doftar ljuvligt! Isac plockade små blommor till mamma. Eftersom alla vaser är ner packade fick vi ställa syrenerna i ett vanligt dricksglas med vatten och Isacs små blommor i en äggkopp :)

Barnen fick i sig sin lunch sen satte jag dom framför en film. Det regnade ute, Julia skulle ändå vila middag och jag kände att jag ville sno liten egentid att äta min lunch i lugn och ro. Isac var nöjd och Julia somnade. Jag njöt av min lax och min ångkokta broccoli...Mmmmums! Nej det är ingen diet, ibland är bara nyttigt godast!!

I eftermiddag har jag och barnen byggt tågbana över hela vardagsrummet. Riktigt mysigt till ljudet av regnet utanför.

Kvällsmaten åt vi ensamma för pappsen var hos tandläkaren. Ikväll är det mannen som nattar barnen. Jag har redan parkerat rumpan i soffan iklädd pyjamas. Vardagslyx på högsta nivå. Vi småbarnsföräldrar uppskattar verkligen det lilla ;)





Nytta och nöje

Helgen har gått åt till packning inför flytten. Vi har fått gjort massor och jag känner mig inte stressad längre.

Men vi har inte bara slitit. Igår eftermiddag åkte vi till vännerna i Hörby. Tillsammans med dom promenerade vi till ringsjön som utan tvekan är en av de vackraste omgivningarna skåne har att bjuda på.

Solen sken, barnen lekte. Vi köpte glass i kiosken och sen promenerade vi hela vägen tillbaka igen. På kvällen grillade vi ute i trädgården och satt ute och åt. Det blev lagom sent för våra små barn. Det var till att bära in dom i säng när vi kom hem. En härlig dag i sommarvärmen tillsammans med vännerna.

Vår trädgård har fått ett lyft. Jag och mannen hjälptes åt. Tråkigt att pilla där ute nu när vi snart ska flytta med man måste ju iaf se att här fortfarande bor folk haha.

Nu ska jag gå och hjälpa mannen med kvällsmaten. Ikväll ska jag och sonen festa på en skål med popcorn. Det bestämde han och jag oss för redan imorse haha.







Sorgliga avsked

Familjen är på g igen efter den hemska sjukan.

Idag har Isac varit på upptäckarna hela förmiddagen. Han följde sen med sin bästa vän hem och blev bjuden på lunch. Där stannade han hela eftermiddagen.

Jag har varit på Nova lund och lunchat med Marlene. Sista träffen innan hennes flytt för imorgon har hon inte längre sin adress nere i Skåne :(

Förra fredagen kom där ett paket i min brevlåda från henne. Vi visste ju inte om vi skulle hinna ses igen en gång till. I den fanns ett handskrivet brev och ett kort på oss i våra unga dagar :) Jag grät när jag läste det och Isac fick trösta mig. Jag förklarade för honom att Marlene skulle flytta långt bort och att jag skulle sakna henne. Då sa Isac med handen på min rygg att vi skulle ta tåget och åka och leta efter tant Marlene. Mamma var inte ledsen, vi hittar henne igen. Underbara unge!!! Fick i paketet även en förpackning fotbehandling som jag verkligen ser fram emot att pyssla om mig själv med.

Efter lunch och lite fönstershopping tillsammans med Marlene kramades vi och skildes åt. Nu dröjer det innan vi ses igen och det känns så overkligt att hon är långt borta. Tur att det finns telefon!

På hemfärden blev det lagom kaosartat tack vare dumma lundakarnevalen. Den gillar vi inte och gud va folk där var på stationen. Än en gång var det extremt skönt att komma hem till vår lilla by igen.

Hämtade Isac på vägen hem men stannade först på en kopp kaffe. Snälla Carro som passade honom så han slapp lida på min och Marlenes tantträff haha

Nu har vi fredagsmys och firar att lilla syster blir 11 månader idag. Galet att hon är så nära att fylla ett år!!!

Trevlig helg!






Helgen som Gud glömde.

I fredags var Isac på upptäckarna i vanlig ordning. Julia mådde bra igen och det hade gått ett par dygn sedan hon hade kräkts. Familjen hade börjat andas ut i hopp om att vi hade klarat oss från att bli sjuka. 
 
Under tiden Isac var på upptäckarna gick jag och två andra mammor i byn på långpromenad med våra små flickor. Vi gick nog hela 6,5 km..inte illa!! 
 
Efter upptäckarna blev vi hembjudna på lunch hos Caroline, Malte och Lova. Det tackade vi inte nej till. De bjöd på pannkakor med sylt och grädde. Barnen lekte hela eftermiddagen och jag och Carro fick snackat av oss :)
 
Fredagkväll blev det tacos här hemma i vanlig ordning. När familjen hade gjort färdigt alla kvällsbestyren och landat i soffan började det köra i min mage. Jag kände mig illamående och det började knipa i magen.
Ganska så snart befann jag mig inne på toaletten och där kunde jag stanna hela natten sen. 
Det kom från bägge hållen och gärna samtidigt, ursäkta detaljerna!! En gång i halvtimmen kräktes jag och fick inte sova någonting. 
 
Ola som gjorde allt för att inte bli smittad bäddade till sig själv och barnen ute i vardagsrummet så jag kunde ha sovrummet för mig själv. Klockan 04.00 blev det trots allt mannens tur att springa på toaletten med exakt samma helvete som jag hade. Mitt hade dock stannat av som tur va eftersom vi bara har en toalett. Vi liksom avlöste varandra.
 
Jag fick inte behålla en droppe vatten. Allt jag drack kom upp lika snabbt igen. Benen bar mig inte och såg stjärnor så fort jag försökte resa mig upp. Där låg jag och Ola tillsammans i sängen. Han mitt uppe i stormen och jag helt död. Vi kände paniken komma krypandes när det närmade sig morgon. Snart skulle barnen vakna..hur skulle vi kunna ta hand om dom när vi inte ens kunde ta hand om oss själva?? Inte heller kunde man be någon komma att hjälpa oss. Vem kan man begärna ska offra sig själv och själv bli sjuk? Smittar gör det ju i 9 fall av 10. 
 
Det var inget att be för. Isac fick bre sina mackor själv. Julia fick i sig sin gröt. Ola blandade den för jag kunde inte stå upp utan att känna mig svimmfärdig. Han lämnade frukosten hastigt och sprang in och kräktes. Då tog jag över matningen osv. 
 
Hela dagen låg Ola inne i sovrummet. Han fortsatte även att kräka följande natt. Det höll på i ett helt dygn för honom vilket är SJUKT!! 
 
Vår fina vän Carro här i byn lämnade en påse på vår trappa med vätskeåtersättning, blåbärssoppa och klorin ♥ Jag låg nerbäddad i vår camping i vardagsrummet med ungarna hela dagen. Isac såg på film från morgon till kväll och Julia satt sidan om och lekte med sina leksaker. Jag sov när hon sov osv. 
Till sist fick jag i mig ett glas vätskeersättning. Teskedsvis och jag klockade mig själv var femte minut. På kvällen när barnen hade somnat kändes det som jag hade vunnit något omöjligt test. Jag hade tagit mig igenom dagen med alla barnens behov i mitt dåliga tillstånd.
 
Den natten sov jag som en sten tillsammans med barnen. Somnade mot slutatet av mellon som jag låg och försökte titta på. Mannen hade det fortfarande kämpigt men det vände för honom på morgonen sen.
 
Idag är det måndag och den första dagen vi verkligen har fått i oss ordentligt med mat. Det har varit en seg återhämtning men idag kan jag nog säga att vi är på benen igen. Vi har tillsammans lyckats packa våra första fyra flyttlådor. Ola jobbar hemifrån imorgon med för att bli helt frisk och stark igen. 
 
Nu hoppas jag att vi kan lägga denna nära döden upplevelsen bakom oss och bara blicka framåt mot flytt och sommar. 
 
Tack till alla ni som har ringt och hört om vi fortfarande är vid Iiv ;) Är även väldigt stolt över sonen som förstod att mamma och pappa var vädligt sjuka. Han försökte hjälpa till att hand om lillasyster samt reda sig själv. Han har dessutom fått ha det extremt tråkigt de senaste dygnen och spenderat timmar framför tv:n.♥ 
 
Men igår fick han komma ut och lufta näsan mellan regnskurarna. Han satte sig även tillsammans med pappa och pysslade. Gjorde pärlbrickor och halsband. 
 
Isac i fredags på väg mot upptäckarna ♥
 
 

Kräkbebis!!

Igår hade jag och Julia en trevlig lunchträff med Marlene. Vi försöker se så mycket vi bara kan av henne innan hon far iväg till sitt nya hem i Göteborg.

När vi hade lunchat färdigt gick vi och tittade i lite affärer. Plötsligt upptäckte vi att Julia kräktes ner hela sig själv och vagnen. Det var en rejäl kastadkräkning!!

Jag och Marlene visste knappt i vilken ände vi skulle börja. Vi fick av Julia sina nedkräkta kläder. Dom tillsammans med åkpåsen och regnskyddet åkte ner i en plastpåse. Under tiden jag torkade av allt med våtservetter gick Marlene till en närbutik och köpte en fleecefilt till Julia så hon inte skulle frysa.

Jag ringde till Ola och han kom och hämtade oss. Tanken att sätta oss på tåget i det skicket fanns inte.
Hemma fick Julia ett bad. Den nästan helt nya vagnen fick plockas isär för fullatändig sanering. Julia hade lyckats kräka ner halva chassit och även varukorgen under vagnen. Helt sjukt!!

Nybadad och klädd i pyjamas kräkte Julia ner hela sig själv, mamma och hallen. Igen en kaskad, som en fontän. Hur kunde såna mängder få plats i denna lilla tös? Stackars liten fick bada igen och tvätthögen till 60 grader växte sig större.

Sen blev det inte mer kräkande. Hon sov gott hela natten och vi med. Jag och Ola svalde lite pepparkorn och tog varsin snaps igår kväll i förebyggande syfte haha. Så här långt har vi klarat oss. Isac har fått hålla sig på avstånd från smittnissen. Vi har även missbrukat handsprit!!

Idag har Julia ätit gröt och fått behålla den. Det är gott teckent. Dock har hon fått lite feber istället men med lite alvedon mår hon helt ok. Hon sover väldigt mycket. Men sova bort det onda är det bästa.

Stackars liten. Man önskar så att man kunde ta över hennes sjuka så hon slapp må så dåligt.

Huset är sanerat idag. Storstädning delux med byte av ALLA textiler och sprit på handtag. Vädrat ut mm mm mm...

Vår nya vagn är nästan ny igen :)

Hoppas Julia mår bra igen imorgon ♡



Katten vill ha bytt blöja :)


Flowers

Isac var åter på dagis imorse. Det var en lycklig kille som sprang in till sina kompisar.

Där tog det inte slut för efter dagis gick vi hem till bästisarna i byn.
Där har vi spenderat ett antal timmar med fika, lek och bus. ♡

Ikväll när jag stod vid spisen och lagade kvällsmaten kom mannen hem med blommor till mig och en påse godis. Vi firar inget och han har inte heller varit dum haha. Jag har bara världens bästa man som vet när blommor gör susen ♡♥♡♥









Haraldssons dagis

Igår var jag på Me&I party hos Marlene och det var skönt att komma hemifrån lite. Isac dök upp under klädpartyt för att sen åka tåget med mig hem. Det tyckte han var roligt. Saknat mamma hade han gjort för han skulle sitta i knäet på mig hela resan hem ♡

Ola hade hälsat på sin pappa i smyge. Julia fick kramas med farfar som hon fortfarande är väldigt lik till utseendet :)

Ola körde inom Anderslöv på vägen och lämnade tillbaka en hög med lånade kläder från familjen Bergbring som Julia redan har hunnit växa ur. Igen vill vi tacka för lånet!!! ♡

I eftermiddag fick vi oväntat besök av både våra vänner i byn och ut av Sandra, Maria och Gabriel.

Huset har varit fullt av barn, tjoo och stim. Nu mot dagen slut är vi trötta men roligt har vi haft!!

















Lets take a selfie ;)

Flying love lantern.

Då är snart långledigheten över för denna gången! Vi har haft lyxen att ha pappa hemma i hela fyra dagar. 
 
Valborgsmässoafton blev lugn eftersom Isac inte mådde bra. Men när ungarna var nattade smög jag och mannen ut och tände vår flygande kärleks lantern. Så lite fick vi firat vår första bröllopsdag. 
 
Isac blev hämtad i torsdags. Jag, mannen och Julia åkte till Ikea och köpte lite nödvändigheter till huset. På vägen stannade vi inom Lund och lämnade lite babykläder som inte längre passar mina små troll. Nu är det snart någon annans tur att ha glädje av dom ♥
 
Fredagkväll hade vi Maria och Glenn på besök! Vi bjöd på tacos mm. Så roligt att ha dom här. 
 
Igår hade jag och dottern egentid. Vi höll oss hemma. Lekte och gick på långpromenad med Yoda. Ola var i Östra Grevie på moppe/motor träff av något slag :) 
 
Nu är mannen iväg med Julia. De ska hälsa på farfar i smygehamn. Jag väntar på en familj som ska komma och titta på vår åkbräda till barnvagnen. Isac åker inte på den längre eftersom han är stora killen nu. Vi jobbar aktivt här hemma nu med att göra oss av med allt som inte används så vi slipper bära på onödiga saker inför flytten sen.
 
I eftermiddag ska jag ta tåget in till Lund. Marlene har ett M&I party som hon har bjudit in till. Jag kommer inte beställa några barnkläder då jag tänkte lämna plånboken hemma men jag tackar inte nej till ett par timmar med vännerna och bli serverad fika :)
 
 
Ola med sin bror & morbror :)

RSS 2.0