Andra mötet med tanterna ;)

Julia träffade Linda, Maria och Tiddi för första gången i lördags men eftersom det var partaj för Linda så la vi inte så mycket fokus på att få några fina bilder på alla tillsammans med vår prinsessa.

Det tog vi igen igår för då kom tjejerna hem till oss på eftermiddagen. Ola var iväg och körde cross så förutom Isac så var vi bara töser på adressen. Isac och Tiddi busade som bara dom två kan :) Tillsammans rörde vi ihop tacos och käkade. Sen blev det tjejsnack delux tills det var dags för våra vänner att bege sig hemåt igen.

Tack töser för en trevlig eftermiddag och för de fina kläderna till Julia <3

Under förmiddagen igår var hela familjen på BVC med lillasyster.
Denna gången var läkaren också med. Allt såg bra ut med vår tös och hon väger nu 5020g. Stora tjejen :)


Huset fullt hela dagen!

Igår hade vi besök hela dagen.

Farfar kom och åt sen frukost tillsammans med oss och stannade hela förmiddagen. Han hade även en kärleksört med sig till oss från sin trädgård. Han hjälpte oss att hitta ett lämpligt ställe för den att trivas på i vår trädgård och nu står den fint planterad på framsidan av huset. Tack svärfar!

På eftermiddagen dök hela familjen Glans upp och stannade till sent på kvällen.

Barnen har lekt och busat. Alla leksaker åkte fram så det såg ut som en bombnedslag haha. Men så ska det va!
Vi gamle hängde i trädgården. Trots regnet satt vi bra under markisen. Det var riktigt mysigt. Grillade gjorde vi också, det hann vi precis innan regnet kom, bra tajming :)

Tack Glansarna för igår. Det är sällan måndagar är så trevliga ;)

Sessan 6 veckor

Linda 30 år

Vi var i Håstad hos Lindas pappa igår. Där var vi med och firade Lindas 30 års dag tillsammans med hennes familj, släkt och vänner.

Vi satt ute hela dagen. Ungarna badade och lekte. Jag lämnade de vuxnas sällskap för att hänga med ungarna och titta på grannens kattungar. Jag var först dit och sist därifrån haha. När jag var klar med att klappa kattungarna så var alla barnen borta :)

Julia hade sitt första möte med alla som var där <3

God mat, fint väder och glada vänner! Hoppas du känner dig ordentligt firad gumman, tack för en härlig dag <3

Happy

En fru/mammas lott i livet!

Idag kom min kära make med sina skitta crossbyxor och bad om att få dom tvättade. På tvättrådet i brallorna stod det något som jag inte alls tyckte var särskilt roligt men det tyckte Ola :)



Bästa morgonen på länge!!

En kär gammal vän!

Igår slet jag och Ola hela kvällen. Vi var iväg och köpte hem ny kyl och frys.
Grannen Sven kom ut och hjälpte Ola bära in det. han föste bort mig för han tyckte inte det var något för små flickor att göra. Jag tyckte dock att han skulle vara rädd om sin gamle rygg men icke, han var envis :)
Underbart med så gulliga grannar!!

Det tog ett par timmar att frosta av, tvätta av allt och flytta över alla varor från de gamla skåpen till de nya. Sen fick älsklingen såga till och ordna så ovanskåpen kom på plats och passade in igen.

Men så skönt att ha detta bakom oss nu. Det har varit en stor stressfaktor med vår icke fungerande kyl och frys.
Vi belönade oss själva med varsin pizza från byakrogen. Paret som äger stället tyckte att det var så roligt att träffa Julia.
Det låter som vi är aktiva kunder där men det är vi verkligen inte. Det är bara så att i vårt charmiga lilla Stehag känner alla alla :)

Idag har jag städat som vanligt, det är ju fredag :) Och hurrrrra säger jag för vi fick hem Isac idag, 2 dagar tidigare än vad han skulle. Vi blev super glada. Imorgon ska vi på Lindas 30 års kalas och där är ju Tiddi. Roligt för Isac att få följa med!

Nu har pappan i huset semester en vecka. Vi har redan en hel del skoj inbokat att se fram emot och det är alltid lyx att ha honom hemma.

Ikväll när jag kollade mailen så var där ett trevligt mail som väntade på mig.
Det var från det gulliga paret som adopterade min Leo. De skrev om hur bra han har det.
Långa skogspromenader, pälsvård på salong varannan månad, stor tomt vid havet att springa fritt på. Får följa med på resor med sitt eget lilla EU pass.
De skickade med en härlig bild på honom också. Det värmer så gott i mitt hjärta. Det är verkligen en underbar vän Leo och han förtjänar verkligen att ha det så bra som har fått det! De är så snälla som har bevarat kontakten med mig, då blir inte saknaden lika stor.

Nu ligger hela familjen nerbäddade. Isac kom precis intassandes till oss också. Mys!! Inatt kan jag sova gott med alla mina hjärtan samlade. <3

My promise to my children!

 

Super nöjd!

Ahh det är så roligt när det blir precis som man hade tänkt sig! :)

Älskar min nya hissgardin i sovrummet.

En stackars sommarkatt?

Och där försvann solen! Ganska skönt faktiskt med lite svalka även om det är typiskt att det ska bli dåligt väder inför helgen då min älskling äntligen är ledig.

Igår spenderade jag största delen av dagen i trädgården. Det gjorde jag ju rätt i att skaffa lite färg på näsan för nu vet man ju inte när man får se solen nästa gång.

När jag gick in för att hämta tvätten igår så hoppade jag till, där stod en helt främmande katt i vardagsrummet och tittade på mig. Han var extremt kelsjuk men med tanke på mina egna djur och ev slagsmål så fick jag visa min nya vän vägen ut.
Men sen har han stannat här! Jag vet inte vems katt det är men eftersom han är så social antar jag att han har en ägare. Eller så är stackaren är överbliven sommarkatt :S

Pga värmen igår ställde jag ut en skål med vatten men någon mat har jag inte gett honom för då är det kört. Då har vi helt plötsligt en katt till. Det gör dock ont i mitt hjärta att han skulle gå runt hungrig :(

Katten höll mig sällskap igår när jag vattnade gräsmattan. När jag låg och solade och åt min lunch mm. Han lyckades puffa upp trädgårdsdörren när jag stod i duschen, så när jag klev ut därifrån stod han igen och tittade på mig så jag hoppade till haha. Sent på eftermiddagen när älskling kom hem från jobb satt katten och mötte honom vid grinden haha.

Lilla familjen som vi är utan Isac :( åkte en sväng till Nova igår. Jag var tvungen att komma hemifrån lite!
Och när vi kom hem igen var katten borta.

Men nu imorse när jag satte mig i soffan för att dricka mitt kaffe fick jag syn på honom igen. Han satt och tittade in genom fönstret.

Fortsätter det så här får vi sätta upp en lapp eller något. Han har inget halsband eller annat till hjälp. Hjälper det inte att sätta upp lappar så får jag ringa djurens vänner.

Idag ska vi åka och titta på en ny kyl och frys till hemmet. Våra har gått sönder. Inte alls kul och dom pengarna hade man ju hellre sparat men vad gör man? :S

Inget utan mina ungar!

Usch idag saknar jag min Isac :( det börjar bara bli för tradigt här hemma utan honom.

Julia sover mycket och även om det kan kännas skönt med lugn och ro då och då så känns det ensamt här hemma.

Varmt är det här i huset också!! 130 grader känns det som och jag tror att alla Skånes badplatser har ropat mitt namn idag!. Jag har nog minst 1000 gånger drömt mig bort till en svalkande strand. Men där hör inte små bebisar hemma. Jag och Julia har det bäst hemma så länge hon är så här liten.

Nu sitter jag och min dotter i soffan bara hon och jag och ser på Skansen.

Ola är iväg och kör cross, han var bara hem om efter jobbet och kopplade släpet sen försvann han igen. Men lika bra det, han gillar inte Skansen så det är bättre vi töser får se det ifred.

Kan veckan gå lite fortare så vi kan få hem Isac!!

Lillasyster 5 veckor

Barndop & 35 års kalas

Vilken härlig dag vi hade igår. Solen sken på våra nära och kära hela dagen.

Förmiddagen spenderade vi i Nöbbelövkyrka för att se Gabriel bli döpt. Ett mycket fint barndop. Julia sov gott i babyskyddet och Isac satt fint under hela dopet och sjöng stolt med till blinka lilla stjärna. <3
Efter kyrkan blev vi bjudna på smörgåstårta och kaffe i lokalen på Gunnesbo. Eva och Sandra hade själva gjort all mat och det hade dom gjort bra som vanligt ;) Skoj att se alla kända ansikten!

När vi hade firat färdigt lilla Gabriel åkte vi inom Jim som hade varit så snäll och passat Yoda under förmiddagen. Vi bara precis hämtade upp Yoda sen körde vi vidare till nästa firande i Trelleborg, Tinas 35 års kalas.

Hela eftermiddagen satt vi ute. Familjen hade satt upp tält och långbord.
Även här blev vi bjudna på smaskig hemmagjord mat. Ungarna har lekt och busat. Lyckliga Isac fick bada och bada! Man kunde inte göra annat i den värmen.

Julia tål inte värmen så hon spenderade hela sin tid på kalaset i vagnen. Alla turades om att gunga vagnen :) Prinsessan fick fina kläder av Tessan och ett kort med en peng i av Olas storebror Göran och hans sambo Sladana.

Stort tack till alla nära och kära för allt igår!!

Idag vaknade jag och ungarna vid 10.00 och då var inte pappsen hemma. Han hade smugit ut tidigt i morse för att åka iväg och köra cross. Galning!! Vem orkar det efter en sen kväll och i denna värmen?

Nä då har vi det bättre här hemma. Sovmorgon, frukost i trädgården och familjemys.

Nu tänkte jag packa vagnen och ge mig ut på en liten promenad med mina älskade ungar. Snart blir Isac hämtad igen och kommer inte hem igen på en vecka :(

Torsdag gör jag ingenting :)

Ingenting var kanske att ta i men ja torsdagen har varit lugn och stillsam. Gräset blev iaf klippt och tvätten blev vikt. Fick ett litet avbrott när min kära pappa ringde för att snacka lite skit :)

Var ute i förrådet en runda och hämtade in Isacs gamla babysitter. Har slängt tyget i tvätten och det hänger nu på tork. Kanske blir den till någon nytta för lill tjejen de gånger hon absolut inte vill ligga i vagnen och jag behöver ha händerna fria.
Tyvärr är den lite old fashion för den har inte moderna funktioner som pling pling melodier eller vibration. Just vibration är det jag är ute efter. Jag har önskat mig en sån babysitter ett bra tag nu men de är så dyra. Tror Julia hade älskat en sån för hon somnar på noll tid när hon åker bil.

I eftermiddag har jag, Ola och Julia varit och veckohandlat.

I övrigt så har jag hittat en ny fotoapp som jag har suttit och lekt med när jag drack mitt kaffe :)

Imorgon är det fredag, då ska jag städa hela dagen sen kommer äntligen vår påg hem och som vi längtar!

Mitt nya halsband

En dag nu i veckan satt jag vid datorn och klickade hem ett nytt halsband till mig själv.

En ring i silver med namnen Ola, Isac och Julia ingraverade.

Inte alls dyrt och snabb leverans hem till brevlådan.

Jag är super nöjd!

Yoda 8 år

Idag fyller vår älskade svansbebis 8 år!! Så egentligen är han en svansgubbe :)
 
Grattis till Yoda, hela familjens bästa vän
 
Yoda 8 veckor ♥
 
Yoda 8 år 

Jobbar för livet ;p

Nej det gör jag verkligen inte just nu.
Jag har precis tagit en låååånggg dusch, Julia sover gott i vagnen och jag har kaffekoppen framför mig i soffan.

Sån här lugn morgon är väldigt sällsynt så jag njuter till max!! Med ungar och hundar så lär man sig uppskatta dessa små ögonblick i livet där man bara får vara sig själv för en stund :)

Min kaffekopp kanske inte är så passande men jag tänkte faktiskt gå ut och klippa gräset sen :)

En gnutta fåfänga ;)

Tiden efter förlossningen är man inte het precis. Öm på sina ställen och överflödigt skin och annat "fluff" på andra ställen. För att inte tala om mjölk som rinner till i tid och otid.

Amningen har sin fördel att magen snabbt drar sig tillbaka och efter en månad är min så gott som sitt gamla jag igen. Med undantag för linjen som jag har kvar på magen och att huden är lite skrynklig precis vid naveln.
Så var det efter Isac också och även det kommer väl rätta till sig med tiden.

Däremot har ju inte rumpan och höfterna dragit ihop sig lika snabbt som magen. Men man kan väl inte få allt :) jag kommer i alla mina gamla byxor men de sitter inte som de gjorde innan. Intalar mig att det bara har gått en månad så det är väl bara till att ha tålamod. Har helt glömt hur lång tid det tog med allt sånt efter Isac.
Jag är dessutom äldre nu och det är ju andra barnet.

Brösten lär aldrig bli sig själva igen det är bara att acceptera. Det blev dom inte efter att jag hade slutat amma Isac och nu efter Julias amning lär de ju knappast bli bättre. Så länge man har mjölk i dom ser de ju ok ut men den dagen man slutar amma vill man bara gråta ;p
Nu har jag ingen stor och tung byst så jag slipper iaf att de flyttar söderut, de håller sig på sin plats. Eller att de blir som de där gammal strumporna med en tennisboll i ;p Däremot liknar mina de gamla ballongerna man hittar bakom soffan en vecka efter kalaset haha ;p

Men vet ni vad, det är det värt! Gåvan man får för detta är ju obeskrivligt underbar och jag skulle aldrig byta ut amningen mot mina gamla tutor :)
Jag är så glad att jag har kunnat amma bägge mina barn för det är inget man kan ta föregivet.

Resten av kroppen kan man fixa med lite träning och gubben min får helt enkelt älska mig som jag är och det vet jag att han gör <3

Sen finns det ju viktigare saker i livet är looksen!

Julia 1 månad idag!

Oj va tiden springer iväg. Vår lilla prinsessa fyller 1 månad idag.

Idag har vi varit på BVC och nu väger tösen 4600g. Allt såg bra ut.

Julia har de senaste dagarna fått ett utslag i stort sett hela ansiktet. Det är inte vackert men hon har inte ont ut av det.

Jag har tänkt på allt, är det maten jag har ätit? Tvättmedlet hon inte tål? Eksem? Eller värre...allergi mot djuren?
Hoppas att det bara är "4 veckors plitor" dvs hormonplitor som kan dyka upp på bebisar kring 4 veckors ålder. Ja tack och lov enligt bvc sjuksköterskan idag så var det just det. Hormonplitor som är helt ofarliga och går över av sig själv.

Jobbigt att se henne så knottrig, torr och röd. En bebis ska vara mjuk och go. Men trots alla prickar så är hon den finaste bebisen!! <3

Efter BVC gick vi töser en liten shoppingrunda. Hittade en hel del kläder till kidsen på rean. Isac behövde verkligen ngt nytt och fräscht.

Min stiliga kille! Han blev nyligen klippt hos en frissa som har klippt honom en gång innan för ett bra tag sedan.
Den gången blev det inte alls bra men han satt inte heller stilla så vi trodde det berodde på det, därför gav vi henne en andra chans nu i förra veckan. Men även denna gången blev det en katastrof! Hur kan en frisör klippa så?? (Se bild nedan).
Dit går vi inte fler gånger. Det ser verkligen ut som att Isac själv har varit framme med saxen! Tänkte ta honom till en annan frissa denna veckan och få det fixat men nu får det va så. Med lite gel i håret syns det inte, så får vi rätta till det när det blir tillfälle.

I övrigt så åkte Isac iväg igår och kommer hem igen på fredag, det blev en liten sista minuten ändring i semesterveckorna. Så nu är det bara jag och Julia här hemma om dagarna. Isac kommer hem om över helgen för att följa med på dop och kalas mm. Sen är han borta igen hela nästa vecka också.

Igår hade vi Olas kollega och hans familj här på besök. De hade hämtmat med sig och det är alltid uppskattat att slippa stå vid spisen :) Julia fick så söta kläder i present av dom. De hade sin hund med sig, en tik och Yoda blev helt till sig :) Han pep här hemma hela natten sen efter att dom hade åkt hem.

Nu är det snart allsång på TV sen är set natti natti för två trötta päron!

Små tassar

Julia 4 veckor

Tiden går fort, idag är det 4 veckor sedan vi höll vår lilla prinsessa i armarna för första gången.

Vilodag

Vilken lugn och skön dag vi har haft idag. Det har varit väldigt mycket pågarna för sig och töserna för sig.

Killarna har meckat med veteranmoppen. Jag och Julia gick en promenad till affären och handlade lite nödvändigt ont men jag fick med mig en tidning som jag har fått läsa i lugn och ro här hemma sen. Julia sov gott i vagnen och här var så tyst så det nästan blev kusligt men ack så skönt :)

Pågarna har kört Stehag runt med moppen. De körde förbi lekplatsen där Isac hittade sin dagiskompis. De lekte tillsammans en bra stund innan de kom hem för att fika.

I eftermiddag har vi hängt i soffan och myst tillsammans. Vi har precis kommit tillbaka från en långpromenad allesammans. Julia är nybadad och nu ligger Isac där och plaskar rundor.
Gubben står vid spisen och lagar kvällens måltid.

Snart väntar soffan med någon bra söndagsfilm.

Poolparty

Idag hade vi bestämt att vi skulle göra en utflykt. Vi satt vid frukostbordet och tänkte och tänkte på olika tänkbara utflykter.

Det var nära att vi packade bilen och stack till High Chapparall för att hyra stuga över natten men då skulle vi nog ha planerat det kvällen innan. Haft allting färdigpackat och kört tidigt på morgonen. Så det tar vi en annan helg i sommar. Isac minns det fortfarande från förra året och vill så gärna dit igen.

Vad är lika skoj som High Chapparall för vår lille Isac? Jo bada + Linus & Albin.
Så det blev det :). Hela familjen, ungar och hundar körde hem till kusinerna i Trelleborg. Där var det fullt hus med familjen och deras vänner.

Fika, sol, bad, snack och skratt hela dagen. Ungarna har badat, hoppat studsmatta och badat lite mer :) De har gått promenad med hundarna. Varit i affären och handlat godis. Haft en riktig härlig sommardag!

Dagen avslutade vi med att beställa pizza. Nu är vi hemma. Trötta efter en hel dag med frisk luft. Men bättre utflykt kunde vi inte gjort. Isac har haft så roligt!! Och nästa lördag ses vi igen <3

Fortsatt trevlig helg!

Farfar, faster, Kenneth och kusinerna <3

Igår hade vi Olas syster Tina med familj och svärfar här på besök.

Julia har träffat sin farfar ett par gånger redan men det var hennes första möte med övriga.

Vi hade fint väder hela kvällen så vi satt ute hela tiden. Grillade hemmagjorda hamburgare och sen bjöd jag och Isac på jordgubbstårta till kaffet som han och jag hade stått och gjort under eftermiddagen.

Julia fick super fina presenter. Tina hade lyckats hitta en liten docka med namnet Julia på <3
Tack till er alla för allt fint!

Tina fick äntligen snusa bebis och kelade massor med Julia. Kenneth blev också bebissjuk. Linus var så stolt över sin nya kusin och gick gärna runt med henne i barnvagnen.

Jag och Ola fick äta vår kvällsmat i lugn och ro för Linus gungade Julia i vagnen hela tiden, lyx!! :)

Isac var så glad över att träffa dom. Han har längtat så. Hela eftermiddagen stod han i köksfönstret och väntade på att Linus och Albin skulle komma. <3

Kvällen avslutades med att pågarna fick åka en minitur på Olas motorcross.
Isac ville också men han är för liten för att åka sån stor MC. Men han fick sitta i pappas knä och fick själv vrida på gasen.

En super trevlig kväll med nära och kära . Vi ses igen nästa lördag! <3

Idag har vi haft en lugn fredag här hemma jag och kidsen. Ännu en varm dag så nu åkte den stora poolen fram och Isac stod själv stolt över sin uppgift och fyllde den med vatten :)
Han kunde inte heller låta solen värma upp vattnet lite utan skulle i med en gång. Hans ord när han klev i; "mamma det är inte kallt, det är iskallt"!! Haha :)

Fredagsmys som vanligt ikväll. Nu är det äntligen helg!

Babynest

Julias babynest är det bästa köpet jag har gjort!!

Vindsnurror och såpbubblor

BVC besök idag. Jag och kidsen tog tåget in till Eslöv till Isacs stora glädje. Vår gosse kommer nog alltid älska tåg och då kan han ju inte bo på ett mer passande ställe än Stehag.

Igår kväll skruvade älsklingen fast åkbrädan på barnvagnen och idag blev det premiär åk för Isac på den :) Han skrattade hela vägen från huset till stationen för att han tyckte det var så roligt.

På BVC gick allt bra. Julia växer så det knakar. Amningen fungerar toppen. Hon äter regelbundet med 3-4 timmars mellanrum och har gjort det sen hon föddes. Kan ske lite tätare amningar på kvällen då hon är lite extra hungrig och även söker närhet.

Hemma i Stehag igen gick vi inom affären och köpte glass. Isac fick en vattenpistol som blåser såpbubblor.
Den hade han mycket roligt med hemma i trädgården hela eftermiddagen. Jag köpte små söta vindsnurror som jag har placerat ut i mina blomkrukor.

Vädret bjöd på ännu en varm dag.
Isac har suttit i sin lilla pool hela eftermiddagen. Ska detta vädret hålla i sig får vi väl fylla hans stora pool igen.

Jag har pillat lite med trädgården idag. Julia har legat i vagnen ute på trädäcket. Men trots att hon låg i bara blöjan och vagnen stod i skuggan så blev hon på tok för varm så jag fick gå in med henne.

Isac fick också nog ut av solen till sist och kom in till oss. Jag slumrade till lite på soffan med Julia i min famn och Isac var med oss han också en liten stund. Sen gick han och lagade mat till oss på sin leksaksspis. När han väckte mig då var maten klar :)

När älsklingen hade slutat jobb och körde in i Stehag fick han syn på sin familj ute på promenad med Yoda :) Isac trampade på sin traktor med allt vad han hade för att köra fortare än pappa. Han ropade samtidigt; "pappa kör till huset så ses vi där" <3

Ikväll har vi grillat. Efter maten gjorde jag klart det jag hade börjat med ute i trädgården. Var kommer allt förbaskat ogräs ifrån?? Nu är det fint i 2-3 dagar sen måste jag krypa runt i rabatterna igen, suck. Det är härligt med trädgård men det är mycket jobb med den.

Avslutet på dagen, allsång på Skansen :)

Slut på ledigheten

Igår började jag som sagt få mjölkstockning och nej jag slapp inte undan febern. När Ola kom hem vid 16.00 låg ja helt död på soffan. Yes tänkte jag! Nu kommer han hem och kan ta över men han hade ju ont i hela kroppen efter en hel dag ute på MX banan :) skruttit par vi två! men han bet ihop och tog tag i matlagning och alla andra kvällssysslor.

Varje gång mjölken rann till så gjorde det så ont så jag grät. Isac frågade bekymrat varje gång; "Va e det mamma?", "varför gråter du mamma?". Gullungen fick springa och hämta papper till mig att snyta näsan i. Fick förklara för honom att jag hade ont i bröstet för att där hade blivit klumpar i mjölken :)

Imorse vaknade jag feberfri och med bara en liten liten ömmande känsla kvar i bröstet. Så skönt! Tackar för bröstpumpen och min hungriga bebis :)
Eva ringde imorse för att höra hur jag hade det här hemma med mjölkstockning ensam med två barn men här var det ju redan bättre. Även pappa ringde under förmiddagen för att se så jag var vid liv :) <3

Idag har vi haft en riktigt varm dag.
Lillasyster har sovit hela dagen i vagnen med några vakna stunder då hon har ätit och somnat om igen.
Jag och Isac har spenderat hela dagen ute i trädgården. Började med att vi åt frukosten där ute. Sen har vi ritat, byggt lego, badat, ätit glass mm.

Vi har varit ute på promenad i två omgångar. Inte helt lätt att styra barnvagn, hålla hunden i kopplet och knuffa på Isac med sin traktor när det går trögt i backarna.
I födelsedagspresent detta året önskar jag mig två extra armar ;)

Kvällsmaten har vi ätit ute. Barnen sitter nu nybadade i pyjamas här med mig och väntar in Lotta på Liseberg.
Ola som har suttit på kontoret hela dagen är ute och njuter av kvällssolen.

Prinsessan 3 veckor

Släktträff i Vallby

Fredagen gick åt till städ och veckohandling.

Pågarna gjorde våfflor till lunch då familjen fick smak på det när vi var och fikade på Höörs mölla :) det smakade precis lika gott hemma!

Igår hade vi sovmorgon som vanligt :) Frukosten njöt vi av ute i trädgården. Solen har vågat visa sig mer och mer igen. Skönt för Ola att han iaf har fått någon varm dag nu när han är ledig även om det är typiskt att sommaren kommer tillbaka nu när han ska börja jobba igen.

Efter frukosten började klockan närma sig avfärd för familjen. Vi hade en lång väg att köra. Destinationen var Vallby. Där min farmor har vuxit upp. Det var dags för skäktträff. Farmor, alla hennes syskon och generationerna som har kommit efter dom träffades på en stor gård i Vallby där farmors ena syster med familj bor.

Ute i ladan hade de dukat med långbord. Kul att träffa alla och ta reda på vem som är vem :)

Men roligast var att träffa våra gamla kändisar :) Eva, Sven, pappa, farmor, Sandra, Alex, Gabriel, Maria och Glenn. Mot slutet av kvällen dök även min kusin Annelie och hennes familj upp och det var verkligen längesen jag såg dom.

Hela dagen spenderade vi där. Grillade och åt massor med gott. Isac busade runt med alla möjliga. Blyg i början men när vi skulle åka hem hade han hunnit bekanta sig med alla på plats och hade inte tid att följa med. Då hade han hittat stora tuffa tonårskillar att sparka boll med :)

Vid vårt bord har det snackats och skrattats. Sandra och Alex hade munspel med sig och spelade glada melodier :) vi hade block och kritor med oss som Isac har fått av mormor och som han har stor glädje av varje dag.
Alla fick vara med och vara konstnärer och till och med lilla Gabriel på tre månader fick till sin första teckning.

Bebis mys i massor hela dagen. Den ena bebisen och den andra gick från famn till famn. Farmor och Maria fick äntligen träffat Julia. ♥

Eva hade framkallat foton på oss som hon har hämtat här på bloggen. Dom var till farmor och pappa. Gulligt av henne!

Idag vaknade jag och ungarna här hemma utan pappa. Han hade gett sig av imorse när vi fortfarande sov.
Ola är iväg och kör MX. Isac frågade hundra gånger var han var någonstans och frågade om han skulle hoppa med sin motorcykel :) Sen blev jag utskälld för att jag inte dukade fram frukost till pappa också haha, jag var så taskig som inte ville ge pappa någon mat ;p

Tyvärr så vaknade jag med ett ömmande bröst som tyvärr bara har blivit värre under förmiddagen. Ajajaj mjölkstockning!! Jag som var så försiktig igår! Vi satt ju ute men det var ju en sjukt varm dag. Jag hade långbyxor och långärmat bland alla andra i shorts och kjol just för att undvika att få mjölkstockning då jag vet att det inte krävs särskilt mycket för att få det.
Så där satt jag och svettades i sommarvärmen hela dagen igår och vaknade trots det med smärta i ena bröstet.

Nu har jag svalt två Alvedon. Tagit en varm dusch och suttit och handpumpat det ömma bröstet som nu trots smärtstillande ömmar så jag ser stjärnor. Aj!!! Så här kommer min söndag se ut. Amma och pumpa non stop! Inte lätt med två ungar som har sina behov som ska ses över när man själv bara vill sova mellan amningarna och pumpningarna :S Fint väder är det ute och Isac vill bara ut och bada. Istället får han sitta på sitt rum och titta på film för jag inte klarar göra något :(

Håll tummarna att proppen i tutten släpper ;p och att febern håller sig långt borta.

Glad slut på helgen till alla er andra som inte sitter ensam med två småbarn och ont i tutorna ;)

 

Ola & Gabriel
 
Sandra presenterar Julia för gammelfarmor.
 
 
Maria kramas med Julia för första gången
 
Syskonkärlek
 
 
 
Konstnärerna :)
 
Marias teckning :)
 
Våfflor!!
 
Fotot har Ola tagit en morgon när vår dotter låg vaken men mamma sov fortfarande gott ♥
 

Höörs mölla

Idag skulle vi haft besök ut av Olas syster med familj men de har haft oturen att gå och bli förkylda. Därför har vi flyttat fram den träffen till ev nästa vecka.

Det var motigt för Ola att berätta för Isac att de inte kunde komma. Han har sett fram emot det länge och gått här hemma och räknat ner dagarna på sina små fingrar. Igår satt han hela morgonen och målade varsin teckning till Linus och Albin.

Isac fick lovat av pappa att de kommer en annan dag och fick även lovat att han skulle få roligt idag iaf.

Det har blivit lekplatsen, plask med vatten, glass och en liten utflykt till Höörs mölla. Underbart vackert ställe med trevlig personal.
Vi fikade på kaffe och våfflor sen gick vi och tittade på vattnet. Lillasyster sov sig igenom hela utflykten.

Det var denna dagen det :)
Imorgon är det fredag och älsklingens sista pappalediga dag :( hoppas sommaren kommer igen då det är lättare att roa storebror utomhus än inomhus.
Jag har dock lite nya idéer för inomhus sysslor för oss om det skulle krisa sig :)

Hehe

BVC

Igår hämtade jag ut ett paket i vår lilla närbutik. Det var min plåtburk till tvättmedlet som jag beställde för ett tag sedan. Jag hade tröttnat på att halva innehållet i tvättmedelsförpackningarna alltid följde med när man skulle dosera en tvätt. Eller att varje gång jag doserade så råkade det alltid komma lite lite tvättmedel ner bland sköljmedlet som resulterade i en gegga.
Därför satte jag mig vid datorn och klickade hem min lösning på problemet. En stor plåtburk med två fack till tvättmedel med en liten tillhörande skopa. Kanon!! Problemet löst :)

Här hemma är vi stolta svenska Svenssons Svenssons så igår borrade älsklingen fast vår vackra svenska flagga i vår fasad ute i trädgården :)

BVC besök på schemat idag. Det var ett snabbt besök som bara tog ett par minuter. Julia har gått upp 200g på en vecka. Från 4060g till 4260g. Tösen växter så det knakar.

Efter BVC körde vi till Nova. Där åt vi en bit mat sen började jakten på lite pyjamaser till Julia. Och pyjamaser blev det samt lite annat smått till övriga i familjen.

Hela eftermiddagen har familjen spenderat inne på Isacs rum med alla hans leksaker.

Nu är alla sysslor gjorda. Disk, tvätt, bad, kissa hunden mm. Dags för soffläge med världens bästa familj!

Familjen Gustavsson

Det var inte mycket kvar av förmiddagen efter att familjen hade stigit upp och ätit frukost. Vi sov väldigt länge av någon anledning idag.

Vi har fått se solen idag, lyx :) Då passade vi på att klippa häcken för det var minst sagt dags igen.

När det var gjort körde killarna iväg och handlade. Jag och Julia passade på att städa undan lite här hemma.

Kl 16.00 knackade det på dörren och där ute stod hela familjen Gustavsson :)
Vi har grillat korv, druckit kaffe med muffins. Ungarna har lekt och busat. Tant Marlene fick kela med Julia undertiden som vi kockade och fick henne att somna fint vagnen lagom till vi skulle äta.

Efter maten satte vi oss allesammans inne på Isacs rum och byggde Isacs stora tågbana. Gissa om vår påg var lycklig :)

Både storebror och lillasyster har fått paket. Isac fick såpbubblor. Julia fick super fina kläder och en liten färgglad plastleksak som hon säkert kommer ha mycket roligt med. Vi tackar så mycket för allt fint!!

När våra vänner hade åkt hem landade familjen i soffan och såg allsång på Skansen.

Nu försöker pappa natta storebror och mamma försöker natta lillasyster. Efter andra gången amning på mindre än en timme trodde jag att det skulle knocka henne men nej, hon ligger med stora ögon och tittar på mig. Isac blev lite sur för att hon avbröt min tid inne hos honom. Jag hann läsa sagan för honom innan jag och Ola fick skifta unge.

Familjen Glans

Imorse efter frukosten gick familjen en liten runda bort till lekplatsen.
Julia sov gott i vagnen hela rundan. Storebror fick upp farten på sin cykel med lite hjälp från pappa i uppförsbackarna :)

Nu när mamma är av med sin stora mage så är hon rolig igen. För nu är hon tillbaka och klättrar i klätterställningen på lekplatsen. Skönt att vara rörlig igen och slippa sitta på en bänk och titta på när barnen leker. För att inte tala om hur jobbigt det har varit att se Isacs besvikna blick när han har velat få med mig på lek och bus och jag har fått avstå. Nu är det slut med det och mamma är 100 % rolig igen förutom när jag sitter fast med att amma lillasyster :)

Hela förmiddagen har vi spenderat i trädgården. Tänk vilken kaos det kan bli i trädgården när man inte har tid med den på 2 veckor! Sjukt mycket ogräs. Våra fina planterade blommor dog under veckan vi spenderade på sjukhuset. Det var så varmt den veckan och de blev inte vattnade. Inte heller orkade vi tänka på att be grannarna att se efter dom, de hade gärna gjort det. Mindre viktigt egentligen men synd. Hoppas de hämtar sig.

Isac har hjälpt mig rensa ogräs. När vi var färdiga med det hjälpte han pappa med släpet. Grabbarna har sågat och borrat mm då var vi flickor inne och donade med tvätten.
Nödvändigt ont hela förmiddagen.

Eftermiddagen har varit mycket trevligare. Vi har besökt familjen Glans. De ville träffa Julia och vi hade vägarna förbi. Barnen har lekt. Vi blev bjudna på smarrig fika med jordgubbar och hembakat. Julia och även Isac fick presenter. Vi fick även "ärva" en bebis badring och en liten babypool som barnen Glans har vuxit ur.
Tack snälla Malin, Micke, Max och Mathilda för idag! Ni är bäst och med Isacs tjat så ses vi snart igen ;)

Ola hade släpet kopplat på bilen och efter besöket i Staffanstorp körde vi vidare till Östra Grevie för att hämta Olas veteranmoppe som han har haft ståendes hos sin morbror Micke, vi stannade inte utan vi bara lastade moppen och körde vidare. Nästa stop blev hos Jimmy i Svedala. Där blev det också bara ett snabbt stop för att lasta Olas motorcross. Snacka om att sprida ut sina leksaker i hela Skåne ;p

Hemma blev det kvällsmat i soffan framför Lotta på Liseberg. Vi äter aldrig framför TV:n men idag blev det ett undantag, jag tänkte inte missa allsången :)

Då var denna dagen slut och alla är trötta utom lillasyster. Men med lite av mammas mjölk så somnar hon nog också snart. Storebror stängde ögonen för längesen. <3

RSS 2.0