Gräsänka och förberedelser för advent!

 
Äntligen närmar sig julen på riktigt och hemma hos familjen Haraldsson kunde vi inte varit mer redo!!
 
I fredags putsade jag alla fönster invändigt och satte upp julgardinerna. Barnen var hemma och började rota i lådorna med tomtesaker så allt åkte upp med en gång. Ljustakar och tomtar överallt!! Lördagen gick åt till att putsa alla rutorna utvändigt. Det tar sin lilla tid och jag har helst mannen till hjälp då vi måste plocka ner kryssen på rutorna också. Vilken skillnad det blev efter att de hade putsats, det behövdes verkligen!
 
Lördagseftermiddagen bakade vi pepparkakor och fick upp granen :) Senare på eftermiddagen körde mannen sonen hem till hans bästis för att övernatta där. Det blev bara jag, mannen och dottern i tv soffan den kvällen. Men så mysigt det var med alla tända adventljusstakar, granen mm. Det är verkligen den bästa tiden på året julen!!
 
Jag har fått två små granar ut av mannen. Dom har vi klätt i ljus och de står nu på varsin sida av ytterdörren. Så fint!! Nu ska det bara sättas upp en ljusslinga i ett ut av träden på baksidan och köpas hem en dörrkrans till framsidan. Julstjärnor, hyacinter och amaryllis ska också handlas hem. 4 blockljus till adventljusstaken behövs också och lite nytt krims krams att dekorera mossan med.
 
Nu blev hemmet julpyntat en hel vecka innan första advent men tack och lov för det. Jag jobbar mycket denna veckan. Dagen jag är ledig kommer gå åt till vanligt städ och att ren bädda sängarna. Mer hinner jag inte. Sen jobbar jag hela nästa helg och går av på morgonen första advent. Då är det ganska skönt att veta att allt redan står på plats. Barnen älskar julen lika mycket som jag och vi vill hinna njuta av gran och allt innan det ska plockas ner igen. Igår så hade flera andra i byn också fått upp sina julsaker. Jag fick börja sen kom alla andra också haha :) I skolan är där en julgran i matsalen och alla ljusstakar är också på plats.
 
I söndags när Isac kom hem från sin kompis dekorerade vi pepparkakorna. På eftermiddagen körde vi hem till farmor i Sjöbo och hälsade på henne. Hon bjöd på kaffe och diverese kakor. Vi köpte med oss bingolottos julkalender till henne. Vi har en likadan själva. Kan vara roligt för henne att skrapa en lucka varje dag. Hoppas hon får glädje ut av den. På kvällen hemma sen satte vi barnen framför en film inne i gästrummet. Jag och mannen bänkade oss ute i soffan och spelade bingolotto. När barnen hade gått och lagt sig för kvällen satte jag och mannen igång julmusik. Sen satt vi vid köksbordet och slog in alla barnens paket till julklappskalendern. 48st paket!! Det är ganska drygt vill jag lova. Skönt att ha mannen till hjälp som ordnade med siffrorna, sorteringen och handräckte mig tejpbitar. Jag kunde fokusera på enbart inslagningen och det var skönt. Julkänslan fick man in också. Mysigt slut på helgen. Det ligger redan två stora paket under granen. Det är mannens och de är så stora så jag kunde inte gömma dom i min klädkammare. Nästa gång jag är ledig ska jag slå in alla barnens paket också och lägga under granen. Risken är ganska stor att de kan få syn på dom i klädkammaren om de beslutar sig för att gömma sig där vi ex kurragömma.
 
Hela förra veckan var jag ensam hemma med barnen. Jag hade tagit föräldraledigt för att ta hand om barnen när mannen var i Stockholm med jobbet. Vi har klarat oss bra själva. Barnen har fått sova inne hos mig på nätterna. Det som har varit jobbigt är att inte ha någon avlastning alls. Alla moment är man ensam om och som nattarbetare har det blivit lite emot min natur att ställa klockan på 06.00 för att gå upp och göra barnen iordning för skolan. Även om barnen är ganska stora nu så är det mycket som ska göras. Tvätt, städ, hundar som ska ut, frukost, lunch, mellis, kvällsmat och fruktallrik på kvällen som ska ordnas varje dag. Julia som behöver hjälp varje gång hon ska på toaletten. Kvällsbadet, nattningarna och ta ut soporna. Alla diskussionerna man får ta med en trotsig treåring. Eller alla strider man får stoppa syskonen emellan. Ja listan tar aldrig slut! När barnen har slocknat vid 20.00 så har jag också gjort det. Man har hela dagen sett fram emot den lilla egentiden man har på kvällen då barnen sover och sysslorna är gjorda men då är man själv så trött att man orkar inte hålla sig vaken.
 
Hur överlevde jag på den tiden då jag var ensamstående? Heder åt alla de föräldrar som lever ensamma.
Ni gör ett jobb som är menat för två personer!! Helst skulle man behöva en anställd också ut över det ;)
 
Min julledighet blev beviljad till sist, vilken lycka!! Idag lämnar vi in ledighetspapperna till dagis och fritids!
Jag kommer bli ledig från den 19/12-16 till och med den 4/1-17. Gött!!!!
 
 
Tokfia!!
 
Familjens lilla Sam fyllde 2 år 11/11. Det firade vi med pussar och med....
 
...tårta!! Sam och Yoda fick dela på denna lilla söta leverpastej/skinka tårtan.
 
November bjöd på ordentlig kyla och snö i ett par dagar till barnens stora förtjusning!
 
Det är något speciellt att vakna upp på morgonen och så är det alldeles vitt ute!
 
Jag och mannen var barnfria en natt helgen innan Ola åkte till Stockholm. Julia sov hos morfar och Mona.
Mannen och jag gick på Nova och shoppade lite, åt ute och sov ut. På morgonen när vi vaknade hade vi fukost i lugn och ro sen gick vi på promenad med hundarna. Vi var sen i bygghandeln och handlade allt byggmaterial till utbyggnaden vi ska fortsätta med till våren. Avslutningsvis gick vi en runda i Lund och tittade i affärer innan vi körde och hämtade Julia.
 
 Julia har fredag i blodet hemma hos morfar och Mona.
Rita och äta godis på samma gång, kan ju inte bli bättre!
 
 Julia hoppar i halmen ute hos morfars kossor som dessutom har fått en liten söt kalv!
 
 Detta tycker barnen är skoj!!
 
 Åka morfars traktor är inte heller så dumt!
 
På söndagen var det farsdag. Då var vi åter hemma hos morfar och Mona och blev bjudna på kalkonmiddag.
Maten smakade bra och männen blev firade. Mannen fick frukosten serverad på morgonen och paket.
 
Sam värmer sig hos Julia i vagnen en morgon på väg hem efter att ha lämnat Isac på skolan.
 
Isac och Sam!
Hela familjen var på utvecklingssamtal på Isacs skola igår. Isac fick själv visa oss sina svenska böcker och matteböcker. Så mycket han har lärt sig och vi är så stolta över honom. Stora duktiga skolpåg!
 
Precis så känner jag det när jag är ensam hemma. När Yoda vet att inte hela flocken är hemma så skäller han på alla ljud han hör utanför dörren för att han tror att det är Husse som kommer. Jag då som vet att vi inte väntar husse blir ju livrädd och tror att det är något annat som Yoda hör och då skäller på.
Bra eller dålig vakthund? haha 
 
Julia i söndags, dekorerar pepparkakorna.
 
Isac detsamma. Detta tycker barnen är så roligt så det gör vi om sen längre fram i december. Baka pepparkakor och lyssna på julmusik! Det är grejer det!!
 
Jag, barnen och barnens gammelfarmor/min farmor.
 
 

Halloween 2016

 
 
Då var Halloween slut för denna gången! Den har verkligen blivit firad även om jag inte är så förtjust i just Halloween. Det har aldrig varit någon större tradition för mig men det är aldrig fel att skapa nya och barnen gillar ju det. Jag själv vill mest att den ska ta slut så vi kan komma närmare julen istället :)
 
Isac var på Halloween disco med kompisarna i fredags. Isacs första riktiga disco, är han stor eller vad? :(
Det kändes väldigt konstigt att lämna pojkarna där ensamma. Vi bestämde tid då det skulle hämtas och allt gick bra. Isac får inte gå hem själv men han hittar hem från var han än är i byn och det känns tryggt. Han har ingen egen mobiltelefon men han kan både sin adress, alla viktiga namn och mitt mobilnummer utantill.
Pojkarna hade haft superskoj! De hade egna fickpengar med sig och fick betala både sitt eget inträde och godiset i kiosken. De var hemma igen vid 19.30 och då startade vi fredagsmyset med tända ljus, film och godis.
 
I lördags vaknade alla barnen vid 7.00 redan. Det är så spännande när det är övernattning så då har man inte tid att ligga kvar och ha sovmorgon inte. Det var bara till att stiga upp och slänga in bullarna i ugnen.
Isacs bästis blev hämtad under förmiddagen sen spenderade hela familjen tid ute i trädgården. Där samlade vi upp en massa löv och sen hällde mannen ut kalk på gräsmattan. Det såg ut precis som snö. Julia blev väldigt besviken när hon insåg att det inte gick att bygga en snögubbe med det :)
 
Lördagkväll var vi hemma hos familjen Glans. Vi var flera familjer där och barnen var utklädda och lekte så fint hela kvällen. Det var dukat i Halloween tema och vi fick massor med gott att äta. En lyckad och trevlig kväll!!
 
Igår ställde vi klockan för vi skulle till Skurup och byta till vinterdäck på bilen hos en kompis till mannen. Jag och barnen följde med. Dom är så himla trevliga och de har får och hund som vi gärna träffar. Det visade sig att de även hade en landsköldpadda som barnen blev väldigt förtjusta i. Jag gillar alla djur men jag kan tycka att just landsköldpaddor är lite tråkiga. De är så långsamma och det går inte att kela med dom :)
 
Skönt att vi har vinterdäck på bilen, det behövs verkligen för det är minusgrader ute nu och det kan snöa när som helst. På vägen hem från Skurup stannade vi och käkade lunch och handlade lite nödvändigheter med oss hem.
 
Det är andra helgen i rad vi sitter och spelar bingolotto på söndagen. Nu har vi även köpt bingolottos julkalender av vännernas barn. Räknas vi som pensionärer nu eller? ;) Vi har alltid spelat bingo på uppesittarkvällar så som lille julafton tex men nu börjar det smyga sig på mer och mer i vardagen också :)
 
Söndageftermiddagen spenderade hela familjen i soffan. Vi tände en brasa och barnen fick se en film. Vuxna, barn och hundar mös ner sig under en filt. Jag somnade och det var precis vad jag behövde inför min natt på jobb sen.
 
Nu har jag 1/2 nätter avklarade, en natt kvar sen är jag långledig i hela 13 dagar. Har lagt in ett par nätters föräldraledigt för att mannen i nästa vecka ska åka till Stockholm med sitt jobb. Jag och barnen ska klara oss själva och det går inte att jobba natt när man ensam ska ta hand om barnen. Då vill det till att man har samma dygnsrytm som dom.
 
/Önskar er en bra start på veckan!!
 
Isac och hans bästa vän redo för discot i fredags. Isac är en Ninjaturtle :)
 
Pojkarna har landat i tv soffan efter discot. Skönt att få på sig pyjamasen och hålla helg!
 
Här är barnen redo för Halloweenfest hos familjen Glans. Julia är naturligtvis Elsa och Isac är Spindelmannen.
Jag och mannen kan verkligen känna oss trygga med två så söta superhjältar här hemma.
 
Jag gillar denna för den är så mitt i prick!! Så ofta man känner att fantasin inte är på topp i köket.
Eller så ofta man lagar något men det är alltid någon i familjen som det inte smakar hos. Det är så svårt att göra alla nöjda då alla i familjen inte gillar samma saker eller är sugna på helt olika saker. Men är det någon som är tacksam att laga mat till så är det hundarna, de gillar ALLT! :)
Vi försöker lära barnen att det inte är fint att säga att mat är äckligt!
Isac kan nu frasen; "tack för maten men den passade inte min mun". Det låter så roligt när han säger det :)
 
Barnen hälsar på fåren under besöket i Skurup.
 
Jackorna till hundarna har åkt på nu när regn, rusk och kyla har satt fart.
Finaste Yoda och Sam <3
 
Min lilla flicka på promenad med hundarna ute i skogen utanför huset.
Så otroligt fint med alla höstfärgerna!
 
 Mannen har hällt ut kalk på gräsmattan. Ser ut som snö!
 
Tänk att man har burit runt på denna stora kille en gång i tiden!! Min älskade son!!
Du anar inte hur mycket jag älskar dig eller hur stolt jag är över dig.
Något jag aldrig kommer sluta med och det gäller båda barnen, lita på det!
 
Livet är inte en dans på rosor alltid men min familj kommer alltid göra att varje dag är värd att leva!!
Så länge vi har varandra finns där inget att klaga på egentligen!
 
Älskar er Ola, Isac, Julia, Sam, Yoda, Yatzy, Piff och Puff <3
 

Vintern är här!

Då är vi inne i November nu och vintern har verkligen kommit. Det är mörkt och väldigt kallt!
De senaste dagarna har det bara varit ett fåtal plusgrader. På morgonen har det varit frost ute.
 
Julia och Ola har varit förkylda men är bättre nu. Jag och Isac tycks ha klarat oss denna gången. Julia fick problem med hosta men vi behövde aldrig sätta in någon astmamedicin. Skönt!! Idag ska hon och Ola åka och träffa hennes astmaläkare. Ska bli skönt att få träffa honom och prata ut om hur framtiden för Julia ser ut och om vi ens ska fortsätta behandla henne för astma vid förkylningar.
 
Annars har veckorna rullat på i vanlig ordning. Det har varit föräldramöten, tandläkarbesök och lite annat sånt roligt. Isac hade simskola i onsdags och denna gången fick man bjuda in släkt och vänner att titta på. Isac valde att bjuda in morfar och Mona att titta på. Jag sov denna onsdagen men Ola, Julia och morfar var och tittade på Isac när han simmade. Det tyckte Isac var mycket roligt.
 
Jag håller på att ordna inför julen för fullt. Ja jag är helt crazy när det kommer till julen. Blir alltid som en unge på nytt :) I fredags var vi en tur till Nova och handla nya adventsljusstakar och julklappspapper. Blev en och annan jultomtes prydnad också. I måndags tog jag och barnen tåget in till Eslöv och handla lite julgranskulor mm. Både mannens och barnens julklappar börjar bli färdiga och det känns skönt.
Det är snart bara tre veckor kvar till advent. Jag jobbar helgen då det är första advent så jag får se till att få upp gardiner och ljusstakar under den veckan. Jag har lagt in ansökan om ledigt kring jul och nyår. Vi får besked i nästa vecka om det blir beviljat eller ej. Håller nu tummarna för det. Vår sommarsemester blev lite pannkaka då jag var sjuk i stort sätt hela tiden och nu fick barnen inte vara lediga på Novemberlovet. Jag hoppas därför verkligen att familjen kan vara långlediga tillsammans nu innan det nya året börjar.
 
 
Nu ska vi först och främst fira Halloween. Julia har haft halloweenfest på dagis. Alla barnen klädde ut sig och Julia var Elsa så klart :) Isac ska på Halloween disco ikväll tillsammans med kompisarna från klassen.
Han har inte riktigt bestämt sig för om han ska vara en zombie eller en ninja turtles. Efter discot ska hans bästis följa med och övernatta hos oss. På lördag är vi bortbjudna hem till familjen Glans. Även då ska barnen klä ut sig. Det ska bli trevligt!
 
Önskar er alla en trevlig helg!!
 
Mannen var borta en natt på ett lunch till lunch möte.
Då passade jag och barnen på att sova tillsammans. Så mysigt vi hade det!!
 
Isac och Julia fick varsin hästsko som har suttit på morfar och Monas ponny med sig hem. Dom har mannen sprayat med guldfärg och nu hänger de ovanför dörren till barnens rum. Det betyder tur har jag hört.
 
Årets höstkrans på dörren!
 
Att en så liten hund kan ge en så mycket kärlek!
 
Sam!!!
 
Vad vore livet utan mina pälsbollar??
 
Sam har fått in den rätta Halloween känslan :)
 
 
Sötaste hunden jag har skådat :) Älskade Isac!!
 
Sam är alltid med mig och nattar barnen.
 
Katten Yatzy sover alltid hos Isac på natten. Isac kan inte sova utan henne. Är hon mot förmodan ute på kvällen får man öppna dörren och kalla in henne till Isac. Kärlek!!
 
 Den natten som vi ställde om klockorna till vintertid arbetade jag.
Det var en väldigt lång natt!! 11 timmar istället för 10!!
 
 Den 31 oktober var det farfars årsdag. På dagen var det 5 år sedan han lämnade oss och jag saknar honom något enormt. Om man bara hade fått prata med honom igen en sista gång.
 
Förra helgen arbetade jag. Mannen och dottern gjorde en utflykt till Söderåsens nationalpark.
 
Där är så vackert!!
 
De hade fika med sig, bland annat varm choklad.
 
 Jag och mannen har jobbat hela Novemberlovet så barnen har varit på fritids och dagis.
Men i måndags var vi lediga jag och barnen. Då passade vi bland annat på att leka med lera.
 

RSS 2.0