Gravid vecka 39

Skiner som solen

Godmorgon!

Idag vaknade vi pigga och utvilade. Älsklingen har kört till jobb. Jag och Isac har ätit frukost och gått morgonpromenaden med Yoda.

Nu sitter jag i trädgården och njuter av min kopp kaffe och mina timmar som jag har kvar med Isac innan han åker. Men han är snart hemma igen! <3

När Ola har slutat jobba för dagen ska vi köra lite ärenden. Har små inköp att ta tag i. Isacs födelsedag är ju på ingång bland annat. Igår var datumet då han var beräknad, (30 Maj 2009). Det var ett magiskt datum i väntans tider dock väntade han i lite mer än en vecka till efter det innan han ville möta världen och det magiska datumet blev istället 8 Juni 2009.

Vilket arbete, nio månader i magen och sen förlossningen. Tur att han är så gullig ;p

Älskar dig mer än livet min älskade son!
Det är tack vare dig Isac vi har fått det så bra som vi har det idag. Med dig vid min sida hittade jag krafterna att vara stark och kämpa på när jag antagligen bara hade dragit täcket över huvudet eller satt mig ner på röven.
Du är mitt allt!

Effektiv!!

Så mycket jag har fått gjort idag!!

Städat hela huset. Tvättat ett antal maskiner tvätt. Tvättat duschdraperiet, det luktar så härligt nytvättat i badrummet när vi gör det.

Varit ute vid vår lilla miljöstation och sorterat hela veckans sopor.

Hämtat Isac på dagis. Fikat i trädgården. Sen hoppade han i poolen och jag drog fram häcksaxen och började klippa häcken. Det blev lite för jobbigt i värmen, synd då det är så roligt att se grenarna flyga :) kom en liten bit sen fick jag avsluta det projektet. Gav mig på rabatterna istället på framsidan då det var skugga där. Isac hjälpte till och fick inviga sina nya trädgårdshandskar som pappsen har köpt till honom.

När vi låg där och kröp i gräset kom helt plötsligt älsklingen hem. Han hoppade direkt in i vårt arbete och hjälpte till. Han klippte färdigt häcken. Sen hjälptes vi åt att räfsa upp alla grenar mm.

Till kvällsmat blev det grillad korv som vi åt ute i trädgården. Härliga sommar!

Alla i familjen ligger nu ny duschade och nerbäddade i våra sängar helt färdiga. Isac sover gott och mamma och pappa är inte långt ifrån John Blund.
Jag har ont i hela kroppen, gick från Isacs säng efter nattningen in till min egen. Hoppas jag får sova inatt.

Natti natti!

Städ

Idag är det städning på schemat!
Skönt att få det gjort idag så kan jag och Isac njuta av hela fredagen tillsammans innan han åker iväg och är borta hela helgen.

Renbäddat sängarna är klart, tvättmaskinen är igång och nu ska jag ladda upp med en kopp kaffe!

Isacs hus

Idag var det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut.
Har gått upp ytterligare 1 kg men det är ju väntat.

Lillasyster har sjunkit ner och fixerat sig. Barnmorskan sa att hon är "på väg ut". Hon kan komma när som helst nu men kan ju även ta ett tag till på sig.

Eftersom vi bor en bit ifrån sjukhus osv så fick vi rådet att inte vänta något hemma. Det är andra barnet och Isacs förlossning gick snabbt och smidigt därför ska jag inte gå hemma och känna efter utan åka iväg direkt när det sätts igång.

Idag fick dagis alla nr till kusiner och fastrar :). Jag har pratat igenom planen med personalen om vad som gäller vid bebbs ankomst om Isac skulle vara på dagis när det sker. Skönt att ha det gjort. Som vanligt var alla barnen framme och skulle känna på min mage och ställa 100 frågor :) Isac blir så stolt över att det är HANS mamma och HANS lillasyster i den stora magen. <3

Igår visade Isac ett hus som han själv har byggt på dagis för Ola. Jag fick höra allt om det igår men idag fick jag se det själv. Så duktig han är vår lille konstnär! Där var även frågor som personalen hade ställt Isac ang huset och svaren på frågorna från Isac. Mitt hjärta smälte!

Vår lille kille sov i sin egen säng en hel natt igenom utan att komma in till oss för ca en vecka sedan. Vi gav honom så mycket beröm för det på morgonen och det kommer han ihåg, Isac kan sova själv i sitt rum ;) han kommer dock in till oss 98 % av alla nätter :)

Han har börjat vänja sig vid att han ofta är ledig från dagis och är hemma med mig. Pappa jobbar och mamma gör frukost hade han sagt till personalen haha ja så ser det ju ut när han är hemma mitt i veckan. Vi vinkar av pappa sen gör jag frukost och undertiden tittar Isac på barnprogram. Mys morgon delux!

Nästa vecka är min graviditetspenning slut och min riktiga föräldraledighet börjar. Då börjar också Isacs 15 timmar i veckan på dagis schema gälla.
Sen så börjar ju snart hans 4 veckors sommarledighet. Hoppas sommaren är här på riktigt då så vi kan bada och vara ute mycket!

Familjen Aristocats

Vår påg är ju den gulligaste ungen på denna jord. Han har många favoritfilmer och en han gärna och ofta ser är Aristocats.

När han tittar på den så pekar han alltid på katterna och säger att det är pappa, mamma, Isac och lillasyster <3

Sen att han dessutom pekar ut gässen och säger att det är Linda och mamma vet jag inte riktigt hur jag ska tolka. Kanske tycker han att vi "kacklar" lika mycket haha :)

Vi älskar dig Isac!

Trött, tröttare, tröttast!

Idag har jag varit trött! Älsklingen kom inte hem förrän efter midnatt någon gång. Jag kan slumra till men ligger alltid halvvaken och lyssnar på om nyckeln går i nyckelhålet. När han väl var hemma och jag kunde somna så började mitt bäcken ömma ngt fruktansvärt. Inte mycket sömn inatt!

Ola har nu sålt sin hoj och skaffat sig en motorcross stället. Fick all utrustning till den också. Det blir en helt annan sport och tränad kommer han att bli :) han var iväg i söndags och körde cross med Jimmy. Han hade så ont i kroppen när han kom hem. Smutsig var han också vilket för mig är den stora nackdelen med den sporten. Alla skitiga kläder som han kommer dra hem. Säkert Isac sen också då pappsen försöker dra med sig kidsen i sitt stora intresse för motorcyklar. Lillasyster kommer väl inte heller undan sen när hon är stor nog att följa med :) man kan ju inte tvinga barn att tycka om saker och ting men förhoppningsvis hittar de väl ngn sport som de gillar. Vi vill inte uppfostra några soffpotatisar iaf ;p

Isac var tyvärr fortfarande för liten för knattelaget i fotboll men nästa år så. Ola har redan kollat upp allt och de var så tråkigt att det inte blev av i år. Det är något vi vet att Isac hade kunnat gilla. Ola spelade fotboll som barn och hänger mer än gärna med på träningar eller spelar ute på gröningen med Isac.

Isac har varit på dagis idag. Jag lyckades sova 2 timmar på soffan som gjorde mig riktigt gott.

Trött men glad mamma, har ju världens bästa man och son.

Broken trust

4 års kontroll

Isac har fått vara ledig från dagis idag.
Vi har varit på 4 års kontroll på BVC i Eslöv. Tillhör vårdcentralen vi redan går till och lillasyster ska också tillhöra Tåbelunds BVC när hon väl tittar ut.
Då har vi allt samlat på ett ställe. Känns tryggt och bra. Fick nr till Isacs BVC sköterska som vi ska ringa när bebbs är född för då kommer honom hem till oss.

Isac har fått göra olika tester och han klarade alla. Längden hade han skjutit på. Vikten var väl lite si sådär på kurvan. Det hade väl sin förklaring till alla infektioner som han åkte på under vinterhalvåret. Han är en frisk, kry och glad påg så där fanns inget att oroa sig för. Han äter dessutom som en häst. Har väl fått mammas snabba ämnesomsättning och får leva sitt liv som en plock i pinn liksom hon ;)

På vägen hem stannade vi till vid en lekplats innan vi tåget. I eftermiddag har vi bara vilat här hemma.

I förmiddags råkade jag bryta av en av mina hemska fake naglar. Då orkade jag inte vänta på att komma till salongen längre. Efter lite klipp, puts och filande så har jag äntligen fått tillbaka mina egna naglar och allt spår efter fake naglarna är borta!!! Så skönt!! Vilken tur att de inte satt så hårt som jag trodde. Sparade jag 150 kr som det hade kostat mig att få det gjort på salongen.

Ikväll är det bara jag och Isac hemma. Älsklingen har varit hemma om efter jobb tillsammans med en polare och lastat sin MC och har nu kört iväg med den. Han har sålt den och ska ev byta den mot en annan. Han kommer hem sent ikväll. Får se om jag ens är vaken då.


Morsdag

Grattis till alla mammor, idag är det vår dag.

Min dag började med att vakna till paket och kaffe. Fick ett sött litet halsband med matchande örhängen. Tack mina fina pågar <3

Ola har varit iväg hela förmiddagen och kört motor cross. Jag och Isac har slappat i soffan klädda i mjukis halva dagen. Mys! Passande väder ute.

Jag gjorde ett försök att stryka älsklingens skjortor men jag hann inte längre än stryka en krage så la strykjärnet av. Det var väl ödet som sa att man inte får stryka sin mans skjortor på morsdag :) Blir till att skaffa nytt strykjärn för det kan jag inte leva utan!

Klockan 16.00 befann vi oss hemma hos Eva och Sven. Där har vi ätit massor med god mat tillsammans med hela familjen Björklund/Haraldsson + respektive. Eva har nyligen fyllt år och sen är det ju morsdag idag. Vi har haft super trevligt! Tackar för allt och vi behöver inte äta ngt igen på en hel vecka :)

Innan middagen stannade vi till på Nova. Jag sprang in själv och pågarna satt kvar i bilen. Nu kan jag äntligen bocka av det sista på bebis listan..amningskläder. Så skönt!

Snipp snapp slut så var denna helgen slut.

Gravid vecka 38

Ja nu börjar det närma sig. Lillasyster kan komma när som helst.

Har absolut inga förvarningar så jag tror det dröjer ett tag till. Väntar hon till vecka 41 så är det ju ett bra tag till. Därför tänker jag inte så mycket på det än för då blir väntan så lång.

Nu är vi iaf redo med packning och allt vad vi behöver. Amningskläder ska jag ta tag i nu i veckan som kommer. Det är det absolut sista på "måste ha inför bebbs listan".

Bilden är tagen just i denna stund. Jag är ny duschad, trött och så har jag klämt ner mig i en av älsklingens tshirt :)
De brukar sitta som ett nattlinne på mig men är numera som ett tajt fodral haha.

Tosselilla

Idag har vi varit på Tosselilla tillsammans med familjen Glans.

Tosselilla hade barnens dag idag och barnens dag har det verkligen varit. Som våra kids har lekt och busat. Åkt den ena karusellen efter den andra. Ponnyridning, hoppat på studsmattor och åkt båt. Åkt karuseller för lite större barn men päronen har då fått åka med.

Sean Banan uppträdde på Tosselilla idag. Vi har hört alla hans "klassiker" på avstånd. Vi gick aldrig fram till scenen. Där var så mycket folk och så mycket älskar vi inte bananen att vi tänker bli trampade på tårna bara för att få se honom. Men vi vill gärna tacka Sean Banan för tack vare hans uppträdande så blev nästan alla åkattraktioner fria från köer :)

Lunch och fika hade vi med oss. Under eftermiddagen köpte vi alla varsin mjukglass.

Tack familjen Glans för idag. Vilken lyckad utflykt för familjerna! Underbart att se barnen så glada! ♥

Trötta och nöjda är vi nu hemma igen. Isac ville absolut inte åka hem så det var inte utan en del tårar innan vi fick med honom ut från Tosselilla. Han frågade och frågade efter sina kompisar hela vägen till bilen sen och vi har fått lova honom hundra gånger om att vi snart ska träffas och leka igen.Tog 3 sekunder i bilen sen somnade han som väntat :)

Nu ska grilla hamburgare till kvällsmat sen blir det horisontläge på sofflocket :)

Isac och grävskopan
 
Dagens första karusell
 
Alla barnen åker nöff nöff =)
 
Isac och Max redo för en flygtur.
 
Uppskjutet fick Isac att skratta gott, kittlade väl härligt i magen. Mamma tyckte att det såg läskigt ut så pappa fick följa med.
 
Isac och pappa precis färdiga med ponnyridningen.
 
Gubbarna hade lika skoj som barnen ;p
 
Hopp, hopp. hopp
 
Här åker alla minus den gravida karusell samtidigt.
 
Den var rolig så alla satt kvar och åkte en gång till :)
 
Männen gav sig ut till sjöss med kidsen.
 
Barnen hade tjajtat efter båtarna länge så de såg så nöjda ut där de satt tillsammans i båten.
 
Isac kör traktor, inte ens glass kunde locka honom ifrån den :)
 
Och så hoppar vi lite till...
 
....och lite till..stora som små :)

Micke tycker inte om när det snurrar men offrade sig för barnen :)
 
Grisarna var roliga så det blev en åktur till.
 
Wieeeee
 
Skönt att vila benen lite.
 
Dags att flyga luftballong.

Mys med Sandra, Gabriel och Linda

Fy attans vilken natt jag hade! Sov ingenting och ren tortyr smärta i mitt bäcken. Tålde nog inte min storstädning jag körde här hemma igår. Att man ska bli straffad för att man har varit duktig förstår jag inte ;p

Imorse efter frukosten gick jag och Isac bort till affären och handlade muffins till förmiddagsfikat. Vid 10.00 kom Sandra med sin bebis Gabriel samt Linda hit. Vi har suttit ute i trädgården hela dagen. Fikat och snackat i massor. För att inte tala om massa kel med bebisen.

Så roligt att se Isac ta hand om lilla Gabriel. Klappar, pussar och kramar, ger honom nappen när han är ledsen och delar med sig av sin snutte <3 kommer bli världens bästa storebror.

Sandra fick med sig våra extra husnycklar, Isacs bilstol och hans lilla resväska med sig hem. Familjen Björklund står ju som barnpassare till Isac när lillasyster föds. Tryggt och bra, han känner sig hemma hos dom och de känner även till dagis om han nu skulle vara där när det sker.
Ska meddela dagis i veckan vad som gäller med telefon nr osv.

Tack tjejer för idag!!

Vi fick inbjudan till Gabriels dop i Juli. Samma dag som Tinas 35 års fest.
Men nog ska vi hinna med både och. Dopet är kl 12.00 och 35 års kalaset kl 16.00. Den helgen har vi Isac också. Inte ofta man träffar all släkt på en och samma dag. Släkt från alla håll också, underbart! Blir en intensiv dag med mycket att hinna med. Två kids har vi då också men det är bara att tuta och köra :)

Älsklingen kom hem tidigt idag. Monterade upp den nya skylten på brevlådan. Stod Haraldsson/Andersson på den gamle och det stämmer ju inte längre. Fint blev det med katten Yatzy som motiv :)

Bägge pågarna har sen tvättat motorcykeln tillsammans ute på framsidan. Kul att leka med vatten och Isac försökte pricka pappa med vattenslangen :)

Ikväll ska vi grilla och fira att helgen är här.

Trevlig helg önskar familjen Haraldsson.

Städ delux

Isac skulle gått till dagis både igår och idag men har fått stanna hemma pga förkylning. Klagade över ont i örat igår och somnade förbi kvällsmaten och fortsatte sova hela kvällen och natten igenom.

Idag har han mått bra. Lite snorig bara.
Igår skulle jag till stan och få av mina hemska fake naglar. Jag avskyr fake naglar men ordnade det inför bröllopet eftersom mina egna har varit i så dåligt skick under graviditeten.
Det är verkligen dags att ta av dom och jag tänker inte försöka mig på det här hemma. Naglarna tar mindre stryk på salongen.

Isacs förkylning satte stop för det så jag får se hemsk ut om naglarna ett tag till.

Igår när Isac sov passade jag och Ola på att klippa häcken runt huset. Har lite kvar men det mest synliga är färdigt och skönt är det. Nu kan man se att det bor folk här :)

Idag har jag verkligen städat. Utöver det vanliga städet har jag rensat i lådor, garderober och hela klädkammaren. Burit ut saker till förrådet. Tvättat överkast och kuddar mm. Undrar om det är bebis på gång för sånt ryck som jag hade idag hade jag precis innan Isac föddes :)

Eftermiddagen har bjudit på vackert väder. Jag, Isac och Yoda har gått på långpromenad. Sen har vi lekt både inne och ute, ätit glass. Älsklingen jobbar till sent idag så jag och Isac åt kvällsmat själva. Nu sitter vi båda två i soffan nybadade med pyjamas på. Jag hade lätt kunnat gå och nanna nu. Som jag har jobbat på här hemma idag och har inte vilat middag som jag brukar göra nuförtiden. Behövs eftersom jag vaknar flera gånger om nätterna :S

Hipp hipp hurra till Eva för hon fyller år idag!

Imorgon är det fredag wohooo! Helgerna är alltid varmt välkomna även för en som alltid är ledig ;p

Garden

Igår spenderade älsklingen hela kvällen i trädgården. Bråkade med ogräset i gräsmattan. Klippte gräset och gödslade.

Sommaren här är fin!

Idag har här inte hänt mycket. Vi fick hem en mycket smutsig påg efter dagis. Han fick ta av sig ytterkläderna utanför huset och sen var det rakt ner i badet! Men roligt hade han antagligen haft. Satt i en stor vattenpöl tillsammans med bästisen när han blev hämtad på dagis :)

Fick bra betyg

Isac älskar sin nya säng.

"Tack pappa" sa han när Ola hade fått den på plats inne på hans rum. <3

Kom iof in till oss inatt i vanlig ordning men det är ju för att han är mörkrädd inte för att det är något fel på sängen.

Det var precis att jag också fick plats i den när vi skulle läsa sagan igår :)

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe sen har denna dagen startat.

Bröllopsfoton

I brevlådan idag låg bröllopsfotona och väntade på oss.

Vi har redan tidigare fått inloggning på fotografens hemsida till att hämta några foton så vi kunde färdigställa vår bröllops hemsida.

Fick två skivor med alla original bilder. Fotografen har valt ut några av dom bästa och gjort bättre upplösning på dom samt gjort dom svart och vita.

Isac jag haft en bra dag på dagis. Svårt att få upp honom imorse. Somnade 20.00 direkt efter sagan, sov oavbrutet fram till 07.00 och även då var det nästan omöjligt att få liv i honom. Men till sist lyckades vi få upp honom och han var glad över att träffa kompisarna igen.

Nu i eftermiddag fick han ett litet ryck att cykla. Tyvärr gick det inte så bra på hans lilla trehjuling. Den är på tok för liten för honom nu så vi fick snabbt vända tillbaka hemåt. Hemma sa han; "Isac vill fylla år NU så jag kan få en riktig cykel". Tur att han snart fyller år då :)

I eftermiddag har Isac ritat och roat sig lite själv. Jag har börjat packa väskan till förlossningen och även börjat skriva förlossningsplanen.
Kokade bebbs nappar, det var ett tag sen man stod och gjorde det. Isac kom sen och ville hjälpa till att packa till lillasyster. Han försökte sno en ut av hennes nappar men det gick inte, mamma var trots sin klumpiga storlek snabbare än Isac :)

Nu är vi ute i trädgården. Isac har hoppat ner i sin älskade pool. Vattnet är fortfarande kallt men helt klart mycket varmare än när han gjorde sitt första dopp.

Sist blev han lite förkyld. Kände mig som världens sämsta mamma som lät honom bada då men det var så varmt ute den dagen och han ville så gärna.
Han var bara i en kort stund och jag slängde honom i ett varmt bad direkt efter doppet i poolen men han lyckades iaf bli lite snuvig :S

Älsklingen är på väg och ska köpa Isacs nya säng. Hoppas han tycker om den och att han sover gott i den. Det bästa med den är ju att den är mindre och där blir mer golvyta inne på hans rum.

Måndagen snart slut, nu går resten ut av veckan fort! Roliga planer inför helgen har vi. Alltid trevligt att ha något att se fram emot.

Äntligen söndag!

Igår kväll tittade vi på Eurovision.
Jim kom hit och gjorde oss sällskap. Klockan blev ganska mycket innan det tog slut och vi somnade så fort vi landade på kudden. Rätt låt vann, det var helt klart den bästa.

Imorse sov vi länge och satt länge vid frukostbordet med kaffet. Härligt!

Isac är hemma igen. Mammig delux. Kramas och klänger hela tiden men det gör absolut ingenting för jag är lika klängig på Isac efter att ha varit ifrån honom. Han tyckte det var konstigt att komma in på sitt rum och se att sängen var borta. Den blev såld och hämtad i fredags. Det blir en natt utan säng för imorgon efter jobb ordnar pappsen en ny. Inatt får han sova inne hos oss.

Isac har badat, letat upp sin nytvättade snutte, ätit kvällsmat och är nu redo för mys i soffan tillsammans med familjen. Nu är det äntligen söndag kväll och ordningen är återställd :).

Will you marry me?

Idag är det ett år sedan älsklingen ställde den stora frågan <3

Tänk att vi lyckades hålla iaf en tradition dvs gifta oss inom ett år efter förlovningen :)

Grillkväll hos familjen Gustavsson

I torsdags eftermiddag körde vi till Trelleborg. Där lämnade vi av Isac hos Tina, Linus och Albin. Vi hade några ärenden och behövde därför barnpassning i ett par timmar. Isac hade längtat efter Linus och Albin hela veckan. Även personalen på dagis har fått hjälpa honom att räkna ner dagarna på hans små fingrar :)

Jag och Ola körde in till Anderslöv för att träffa Olas bankman. Jag har nu samma bank som älsklingen vilket är mycket smidigare. Gemensamma konton och sparkonton. Sparkonton till kidsen och även pensionssparande. Känns skönt att ha det ordnat! Fick även pratat lite om framtiden och drömmen om stort hus här i Stehag. Den drömmen känns inte lika långt borta längre, underbart!

Snart kommer lillasyster. Isacs dagiskompisar har börjat fråga om att få följa med Isac hem. Nu i veckan hade Isac själv berättat för bästisarna om sin nya pool och bjudit in dom till oss för ett dopp :) Han börjar bli stor vår lille påg, leka med kompisar efter "skolan". Men med två barn och alla Stehags kids som vill komma och leka behöver vi verkligen större ytor snart :)

Efter banken gjorde vi ett snabbt stopp hos familjen Bergbring. Min kära kusse Maria hade en kass med babykläder till oss som jag skulle passa på att hämta när vi var i krokarna. Fick träffat hela familjen och även Kjell, skoj!
Tack snälla för kläderna!

Nästa stopp blev i Smygehamn. Svärfar bjöd på räkmackor, mums!! Vi tittade lite i gamla fotoalbum. Min älskling var så gullig som bebis. Ola tyckte att Isac konstigt nog var lik honom som barn. Jag håller med. Men Isac är ju lik mig och jag och Ola är lika så där har vi förklaringen. Jag och Ola får ofta höra att vi är lika bland vänner och bekanta. Sist var det barnmorskan som inte kunde låta bli att säga att hon tycker vi är så äktenskaps lika haha :)
Tack svärfar för fikat!

Isac blev hämtad mot kvällens slut. Han hade haft så roligt. Matat ankor, spelat fotboll med dom stora killarna, ätit tacos, läst sagor och ritat mm. Isac kramade om alla hårt när vi skulle köra hem. Han slängde slängkyssar till Tina från bilen när hon vinkade av oss, söte!
Tack snälla Tina för hjälpen och för boken han fick med sig hem!

Vi har inte Isac denna helgen. Igår kväll var vi bort bjudna till familjen Gustavsson. De bjöd på grillat! Mattias och Maria var också där. Mycket trevlig kväll men god mat i goda vänner sällskap och mys med lilla Emilia. Vi var hemma närmare 01.00 och så sena kvällar är vi inte vana vid :)
Tack för en trevlig kväll.

Idag har vi varit iväg hela dagen och tittat på cross ute på Skivarps crossbana. Vi var där tillsammans med Olas vän Jimmy. Varm och skön dag!

På vägen hem blev det ett snabbt besök hos Micke och Tessan. <3

Nu står det grillat på menyn, kan man äta annat när det är sommar ute? ;)

Ikväll är det klart Schlager på schemat.

Gravid vecka 37

Tokiga unge :)

Imorse var jag hos barnmorskan. Har fått en ny nu mot slutet då hon jag har haft har gått i pension. Vi kramades sist vi sågs men jag träffade henne igen idag då hon var där för att tömma sitt "kontor". Den nya är lika trevlig och mig gör det absolut inget att bollas runt till olika.

Bebbs har redan fixerat sig. Ganska tidigt med tanke på att jag är omföderska. Barnmorskan tror iaf att hon kommer födas i vecka 41, precis som Isac gjorde. Tydligen brukar syskon födas ungefär i samma vecka men det är ju inga garantier. För mig får hon gärna komma lite tidigare. Isac låg och jäste i hundra år ju!!
Alla prover såg bra ut och hjärtat tickade på fint, skönt!

Efter barnmorskan hade jag lite tid över innan tåget skulle gå så jag ringde upp Marlene för att snacka bort tiden lite. Efter en lång pratstund la vi på för då hade hon hunnit promenera in till stan med Emilia. Vi hann med en kram och lite härliga bebis leenden innan jag skulle med tåget.

Vid stationen sprang jag på en kollega och det blev kramkalas igen :)
Saknar hela gänget och får väl snart ta och hälsa på mitt jobb igen.

Med tanke på mitt mod med provtagningen idag så belönade jag mig själv med en cola ute i solskenet :)

Isac blev hämtad på dagis tidigt som vanligt. Vi är av med hans keps som jag har lämnat till dagis för honom att ha där. Vi letade överallt men kunde inte hitta den. Sånt är ju värdelöst, gå och köpa nytt i onödan. Jaja den dyker kanske upp. Personalen skulle kika efter den. I hittelådan hittade iaf Isac pappas vantar. Ola har varit av med dom länge. Isac tog dom och sprang in till fröknarna ock skrek; "fröken fröken titta jag har hittat pappas vantar" haha roliga unge. Älskling blev jätteglad över att få hem dom även om det är sommarvärme ute nu haha.

Fin teckning har han gjort på dagis som nu får hedersplatsen på kylskåpet :)

Glass i stora lass hemma i trädgården, mamma och Isac kan konsten att njuta på eftermiddagarna :) Isac ville bada i poolen och det fick han. Han frös som bara den men ville inte komma upp. Galna Isac!

Han ligger nu i badkaret och håller sakta men säkert på att gå från blå till normal hudfärg igen :)

Var blev sommaren av?

Brrrrr va kallt det har varit idag. Blåser gör det också. Försökte hänga ut tvätten i förmiddags men torkställningen gungade så med vinden så jag fick ta in den.

Jag och Isac har haft en lugn och mysig eftermiddag tillsammans.
Vi har stannat inomhus eftersom det inte lockade att gå ut. Isac har dessutom varit ute hela förmiddagen på dagis då alla barnen har varit ute på gården och planterat frön och blommor.

Idag när jag hämtade på dagis så var en annan mamma också där för att hämta sitt barn och med sig hade hon en liten bebis som bara var ett par dagar gammal. En liten flicka dessutom och det fick mig att börja längta efter bebbs massor. Jag kan inte förstå att vi snart ska ha en sån liten här hemma.

Äntligen har vi klämt måndagen, sega dumma måndagar är alltid värst. Blir ju inte bättre när det dessutom blåser och är kallt ute!

Walking away

Gravid vecka 36

Härlig söndag!

Frukosten åt vi ute i trädgården idag. Där smakar den som bäst :)

Hela förmiddagen har hela familjen pillat med trädgården.

På eftermiddagen körde vi en massa ärenden. Isac fick en ny pool av pappa som vi hade lovat honom. Den är ganska stor så även vuxna får plats.
Det hade tagit 100 år för oss att blåsa upp den med vår egen pump så vi fick ta hjälp ut av grannarna. Ytterligare en granne fick bidra med en förlängning till vår vattenslang när den skulle fyllas. Hela området ställer upp för våran Isac :)

Isac stod själv och höll i slangen för att fylla poolen. Han ville så gärna bada men när han doppa tårna i vattnet ångrade han sig snabbt. Blev ganska besviken då han hade sett fram emot att bada. Vi hoppas på sol imorgon så vattnet kan värmas upp.

Annat som blev inhandlat var lite redskap till trädgården. Trädgårdshandskar till både mig och Isac. Isac fick nya gummistövlar som han så väl behövde då det har gått hål i hans gamla. Fick även ett par sandaler samt ett par tofflor att ha i trädgården. Ola köpte ett nytt galler till grillen som vi testade nu ikväll. Ganska praktiskt! Vi grillade revben, sååå gott!

På biltema fick Isac prova cykla, vi känner att det börjar bli dags för honom att få en riktigt cykel. Han fick även testa att ta på sig en motorcross hjälm och idag gick det bra :)

Vilken härlig dag familjen har haft. Många kramar och goa skratt, friskt luft gör oss gott!

Imorgon är det åter till vardagen men det tänker vi inte på nu.


Isacs första möte med motorcross :)

Hela förmiddagen städade familjen huset. Blev en tur till tippen också, skönt.

Imorse hade Ola läst någon reklam om att Hörby motorcrossbana hade en prova på dag för alla barn. Efter tippen så körde vi dit.

Ola körde själv motorcross som barn. Han har nog provat de flesta motorsporter. Eftersom sporten han håller på med nu är så tidsbegränsad till sommarsäsongen så har han börjat fundera på att byta till motorcross som är lite mer kan köra när man känner för det osv. Jag tycker ju att han ska avvakta lite då han precis har skaffat ny båge samt allt han har fixat runt kring den men försök stoppa min Ola när han får igång nya idéer ;p

Idag ville iaf Ola visa Isac livet på crossbanan. Han fick skriva in sig och alla funktionärerna var så trevliga. Isac provade ut kläder och såg så tuff ut men när det väl var dags att åka så vågade han inte fast pappa kunde åka med honom. Efter att ha ätit en korv sprang han tillbaka till banan och ville köra men då vägrade han ha skyddskläder och hjälm på sig haha. Han blev så arg på oss fast att han såg att alla de andra barnen hade hjälm på sig men den var läskig. Kände väl sig instängd i den.
Nästa gång kanske det blir en liten tur.

Nu ska vi starta grillen. Jim är här och ser ishockeyn. Jag somnade i Isacs säng precis innan Jim kom men nu är jag vaken och på G igen :)



Lekdag med Tiddi

När Isac imorse fick reda på att han skulle få leka med Tiddi idag så bjöd han på ett glädjeskutt :)

Vi åkte in till Lund. Linda gjorde plättar med sylt, kanelbullar, köttbullar, saft och kaffe mm till oss som vi fikade på ute på lekplatsen. Planen från början var att vi skulle till ravinen men eftersom det inte var något kanon väder höll vi oss närmare hemmet. Linda var dessutom orolig över hur jag skulle klara av att klättra upp ur ravinen igen med min mage utan att behöva ringa efter brandkåren haha tack för den ;p

Barnen lekte och hade så roligt tillsammans. Kärt återseende. Tanterna har fått sitta på sina bänkar med kaffet i högsta hugg, fint!

Vi följde med Linda och Tiddi hem och barnen fikade på glass sen åkte jag och Isac hem igen. Tusen tack för allt idag!

Hemma igen så tittade solen fram.
Jag och Isac gick ut i trädgården.
Isac fick prova sina nya kritor ute på plattorna. Det tyckte han var roligt. Sen kom pappa hem och då startade vi grillen.

Familjen sitter nu bänkade i soffan och inväntar lets dance :)
Isac har fått bada och det behövdes. Sprungit barfota i sandlådor och gnidit maskrosor under sin näsa! Vid lekplatsen fanns tusentals maskrosor och Isac plockade nog alla han kunde hitta och tryckte näsan i dom. Det var inte det lättaste att få bort, helt gul under näsan haha :)

Trevlig helg!!

Tassar

Jag älskar Isacs fötter. De ser ut precis som när han föddes en aning större förstås :)

Men för mig är de fortfarande små bebisfötter som jag ofta gosar med än idag!

Även om jag snart har små nyfödda tassar här hemma igen så kommer jag fortsätta kela lika mycket med Isacs små fötter <3

Åren går så fort, vips så har de blivit stora svettiga mans fötter haha.

Älskar att vara ute

Innan Sjöbo idag hann jag och Isac vara ute i solskenet. Vi bara älskar att vi kan springa ut och in utan jacka mm.

Vi sparkade boll och satte oss på uteplatsen på framsidan av huset och bara njöt av värmen. Vi sitter nästan aldrig där då det absolut inte slår trädäcket :) men nu när jag har lagt ner så mycket tid med att plocka bort all ogräs mellan plattorna så får vi ju njuta lite av det också. Nu börjar alla buskar slå ut också vilket gör det ännu härligare där ute.

Igår fick jag även hem gatkritorna som jag hade beställt till Isac via nätet. Panduro hade inga på lager. Han fick dom i ett litet paket mest för att han tycker det är så roligt att packa upp paket. Så fort vi får tillfälle ska vi ut och prova dom. Kanske nästa foto på vår uteplats på framsidan så har plattorna alla regnbågens färger :)


Hälsar på hos farmor

Idag har hela familjen varit lediga.

Vi körde hem till farmor i Sjöbo. Där har
vi som vanligt ätit och ätit massor som man alltid gör när man är där.

Fick en fin blomma mm i bröllopspresent av farmor <3

Jag och Isac somnade i bilen på vägen hem. Blir så med för mycket mat i magen. Nu ligger hela familjen på soffan och ingen av oss orkar ta tag i någonting :)

Älsklingen ska jobba imorgon sen är det helg igen.

Föräldramöte

Vilken underbar eftermiddag jag och Isac har haft.

Vi cyklade till matboden efter dagis och köpte glass som är givet en varm dag som denna.
Sen har vi spenderat många timmar i trädgården. Vi slängde Isacs pool förra året för den blev så äcklig. Vi ska köpa en ny men idag fick han nöja sig med baljan. Han var lika glad för det :)

Vi har haft så goa skratt! Han satte sig med rumpan bar i gräsmattan när han fortfarande var blöt från badet vilket slutade med att hela rumpan var täckt med nyklippt gräs. När han såg sig själv i spegeln skrattade han lika mycket som mamma :) Vi har förevigat det med foton men det får stanna i familjealbumet ;)

Ikväll har Isac haft egentid med pappa. Jag har suttit på föräldramöte på Isacs förskola. Kul att träffa alla fröknarna och föräldrarna samt att se alla projekt de har haft tillsammans med barnen.
Viktigt att gå på och synd att inte Ola kunde vara med. Det är så svårt att berätta om allting när man kommer hem men en av oss måste ju vara hemma med Isac. Nästa gång får jag stanna hemma så får han gå istället.

När jag kom hem hittade jag pågarna inne på Isacs rum. Där låg de tillsammans och tittade på Nalle Puh. <3

Imorgon är det dagis på förmiddagen bara sen är Isac ledig tors-sön och de ser han fram emot.

Äntligen!!

1 vecka

Idag har jag och min stora kärlek varit gifta i en vecka :)

Älskar dig min Ola!!

En hel dag med Marlene och Emilia!

Idag har jag och Isac åkt tåg in till Lund. Där mötte vi upp Marlene och Emilia. Tillsammans gick vi till Stadsparken och åt lunch. Efter lunchen köpte vi glass som smakade riktigt bra i värmen.

Vi gick och hälsade på ankorna och sen gick vi till lekplatsen.

En sväng inom leksaksaffären hann vi också med. Skulle ha en ny pool till Isac men de hade inte börjat sälja några än. Isac blev så badsugen efter värmen i Stadsparken :)

Marlene och Emilia följde med oss hem, vi köpte fika med oss innan vi tog tåget. Saft och kaka blev det ute i trädgården.

Nu har de åkt hem och vi tackar så mycket för en härlig dag!! Vi ses snart igen!

Isac vill inte vakna idag.

Isac har nu sovit gott i över 12 timmar. Klockan är nu 9.00 och han sover fortfarande djupt. Vi ska iväg idag så nu får han snart stiga upp. Jag har släppt in lite solljus så får vi se om det gör susen.

Tur att han inte skulle till dagis. Börjar förstå vad Ola menar med att lämna på dagis vissa måndagar är en strid.

Önskar er alla en underbar dag i solen för det ska vi ha!!

Bästaste ungen!!

Så underbart det är med Isac hemma i huset igen. Även om det är skönt att vara barnledig ibland så är det helt klart bäst när han är hemma.
Glada skratt och härligt stökigt med alla leksaker som han drar fram :)

Nu är det dags att läsa sagan. Ola är hemma igen och familjen har hunnit mysa och kramas massor. Nu blir det enbart mamma och Isac mys då vi kryper ner under snutten tillsammans.

Älskar dig Isac!!

Ogräs

Hela förmiddagen har jag varit ute i trädgården och rensat ogräs. Vilket lyft det gör för trädgården.
Det värsta jag vet är när det sticker upp ogräs mellan stenplattorna. Nu är där inte ett strå kvar iaf, skönt!

Vill handla hem lite blommor till blomsterlådan utanför köksfönstret samt till alla krukorna.

Min man har spenderat hela söndagen ute på Sturup raceway där han säkert är lika glad som en unge på julafton.

Dagen har gått fort tack vare mitt slit i trädgården och en timmes sömn nu på eftermiddagen.

Nu är älskade Isac hemma igen, lycklig mamma! Han sprang in och letade efter Ola som alltid brukar vara hemma när han kommer hem från sina helger borta. Var är pappa sa han?? Pappa kör mc och är snart hemma igen. Isac ska också köra mc när han är stor sa han då. Njaee inte om han är rädd om mammas nerver :S

Nu får jag försöka fundera ut någon kvällsmat. Sen är snart denna helgen slut.

Gravid vecka 35

Fem veckor kvar!!

Känner mig lite stressad, behöver lite smått och gott inför bebisens ankomst som vi inte har ännu.

Nappflaska, nappar, blöjor, några fler klädesplagg till henne, amnings bh och amningslinnen.

Snabbt fixat men så länge det inte ligger på sin plats i huset så fixerar jag tanken vid det hela tiden. Typiskt mig!

Igår grillade vi när älsklingen kom hem från jobbet.

Idag har jag varit trött. Ola åkte iväg imorse för att hämta sin mc i Malmö. Var tillbaka efter ett par timmar.
Mellan 14.00 och 16.00 sov jag på soffan, Ola var ute i garaget och pillade med sin mc inför bankörningen imorgon. Klockan är inte mer än 22.00 och jag har inga som helst problem att gå in och lägga mig nu trots två timmars vila nu i eftermiddag. För att inte tala om alla kvällstimmarna liggandes på soffan tillsammans med Yoda och Ola :)

Bröllopstårtan har jag ätit en bit av varje dag sedan bröllopet. Jag som inte alls tycker om tårta!! Det måste vara bebbs som tycker om den för det är minsann inte jag. Nu ska resterna slängas iaf för nu håller den inte längre.

Imorgon är Ola iväg hela dagen och kör på bana för första gången detta året. Jag kommer som vanligt ha nerverna på utsidan av kroppen under alla timmarna han är iväg. Får väl försöka hitta på något som för tankarna till annat under tiden. Om inget annat kan jag säkert sova bort ett par timmar :)

Vill tacka för alla gratulationer!

Tusen tack för alla gratulationer. Så roligt att så många önskar oss all lycka.

Där var nog inte en kotte som inte blev överraskad hehe. Men som pappa sa när han ringde imorse; "det låg ju i tiden" :) Vi har det ju bra tillsammans och så för barnens skull.
Skönt att ha det gjort innan bebisen kommer för att ha ordning på namnen. För att inte tala om att slippa skriva faderskapsintyg. Inget konstigt med det idag men jag är iaf gammalmodig och tycker inte att det är så romantiskt direkt :)

Igår var jag hos barnmorskan. Isac fick följa med. Allt var bra med bebisen och nu väger jag hela 66 kg. 13 kg har jag gått upp nu sen jag blev gravid.

Jag lämnade Isac på dagis imorse. Så många kramar jag fick av vår lille påg. Han sa; "mamma jag kommer sakna dig, Isac är snart hemma igen". Han kommer hem igen på söndag och med dom orden från Isac önskade jag honom en underbar helg och gick med ett leende på läpparna hem från dagis.

Nu är städningen här hemma avklarad för denna veckan. Cykeln har jag tvättat på framsidan. Ganska kul att "leka" med vatten. Gissa om det behövdes? Den har stått ute i Lund genom alla årstiderna och Lunds alla duvor har ju lyckats pricka min cykel med sitt skit. Börjar nästan undra om de faktiskt siktar in på den med vilja? Men jag har väl dom att tacka för att min cykel aldrig blir stulen. För vem tar en cykel full med fågelskit? Haha.

Nu har jag landat i en stol ute i trädgården. Knappt någon röst kvar efter alla samtal idag och ont i ryggen har jag efter städet. Men vad gör det? Solen skiner och jag är gift med världens underbaraste man ;)

Trevlig helg!

Vi har gift oss!!

Ja det är sant, vi är numera Herr och Fru Haraldsson ♥
 
Klicka in på vår bröllopshemsida om ni inte tror på oss ;)
 
http://brollop.haraldssons.org/
 
 

Bebbs

Igår kväll tog Ola in Isacs gamla spjälsäng och skruvade ihop den. Isac kände igen den :)

Inatt när Isac kom in till oss tog jag och Ola en djup suck. Vi hade lagt oss försent med tanke på att det var tillbaka till jobb idag. Vi vet också hur dåligt vi sover när vi måste trängas med Isac i sängen och jag med mitt ömma bäcken :S Ola la därför ner Isac i spjälsängen istället. Han log mot oss sen somnade han om med en gång. Så söt!! Kanske ingen bra idé, han får ju absolut inte vänja sig vid det så det var bara inatt.

Jag måste börja ta tag i att ta mig upp på natten och gå in med Isac till hans rum igen och natta om honom där. Får ju försöka bryta mönstret med att han kommer in till oss varje natt och vi alla sover dåligt!

Idag har jag sorterat bebbs kläder i hennes byrå. Gjort plats i garderoben där vi har våra lakan för att även få plats med hennes lakan. Slutligen så har jag bäddat och gjort fint i både vagnen och i spjälsängen. Ska slänga ett lakan över det så länge så det inte står och samlar damm. Fint blev det iaf! Älskade bebbs vi längtar efter dig.

Idag ska jag hämta Isac innan mellanmålet på dagis. Han ska följa med mig till barnmorskan i eftermiddag.

Solen skiner även idag och jag stålar med den. Feeling happy!

1:a Maj

Då ska våren vara här. Vädret visar inget annat idag :)

Idag har vi varit i Trelleborg på besök hos Tina, Kenneth, Linus och Albin. Alla var hemma utom Kenneth.
Isac blev så lycklig imorse när vi sa att vi skulle åka och hälsa på dom.
Vi tog bröd med oss så vi kunde gå och mata ankorna. Vi gick en promenad i solskenet. Vi hade Yoda med oss och han hade så roligt. Fick träffa andra hundar att busa med. Efter promenaden blev vi bjudna på kaffe och kladdkaka, mums!!

Tina hade kläder till Isac och hon hade även gått och handlat söta kläder till bebbs. Tusen tack!!

Hemma igen startade Ola grillen. Idag blev det hemmagjorda hamburgare. Super gott!!

När jag tog disken passade killarna på att gå ut på gräsmattan och sparka boll. Isac klättrade även i trädet.

Nu är det snart tid att hålla kväll. Vi har haft två härliga dagar tillsammans. Imorgon är det åter till vardagen.


RSS 2.0