Another dream come true!!

Idag har familjen varit och skrivit på kontraktet till vårt nya hus.
 
Japp vi har äntligen köpt hus!! Hade sån obeskrivlig tur att vi fick sålt vår bostad helt oväntat. Därmed kunde vi flytta redan detta året istället för att vänta till nästa år, som egentligen var planen. 
 
Enplans villa (inga jobbiga trappor eller läskiga källare), 5 rum, byggd 2006. Braskamin, grovkök/tvättstuga, öppen planlösning, ungarna får eget rum, dubbelgarage, stor uteplats med utgång från både vardagsrum och master bedroom, golvvärme i badrummet, två toaletter och över 1000 kvm tomt som gränsar till skogen är några värt nämnbara fördelar!!
 
Vilken lycka och solen skiner med mig på denna glädjens dag!!!
 
Home sweet home ♥
 
Ser ni Bambi i vår trädgård? :)
 
Gissa om Isac önskar sig en studsmatta i födelsedagspresent? :)
 
 
 
 

Bra start på helgen!

Fredagen har bjudit på underbart vårväder. Isac har varit på upptäckarna och jag har fått tjattra med mammorna här i byn och gått på långpromenad. 

Jag och ungarna handlade bullar med oss hem som vi fikade på. 

Eftermiddagen bjöd på ett långt samtal med en go vän. Sen vilade jag middag med Julia när Isac såg en film. 

Nu hänger vi ute i trädgården där vi även har ätit lite mellis. Vi kan inget annat än bara njuta av solen.

Isac har tagit tågbanan med sig ut. Just nu bjuder han en liten nyckelpiga på en åktur. Den har han placerat in en tågvagn haha. Håller ett öga för man måste vara snäll mot djuren.

Det är ingen tvekan om att Julia är mammas tös inte. Hennes första ord blev KATT! Hon har alltid koll på Yatzy i alla fönster här hemma. Varje gång hon får syn på henne blir hon glad och flaxar med armarna. Undrar om hon kommer älska djur precis som sin mamma? Eller blir det bara katter som sin storebror? 

Isac har dock börjat tjata efter en hamster. Han har sett en film på youtube där en hamster springer i en bana byggd av lego och det såg ju häftigt ut :) Försöker förklara för honom att det är inte snällt mot hamstern att flytta in där Yatzy bor men Isac vägrar tro att hans älskade katt skulle försöka äta upp hamstern. 

Nu väntar vi på att pappa i huset ska komma hem. Ikväll får vi besök av Olas kollega med familj. Jag ska få snusa bebis och Isac ser fram emot att få busa med kompisen Amanda.


Världens bästa man och pappa!

Vågar jag säga att vi är friska nu? Ja det tror jag. Julia har avslutat sin penicillinkur och är pigg och glad igen. 
 
I helgen rensade jag och Ola ut i förrådet. Nu har vi betydligt mindre lådor efter att ha organiserat om och sålt av lite på loppis mm. Så befriande!! 
 
Vi har varit i Trelleborg och hälsat på faster Tina och Albin. De bjöd på kaffe och muffins. På vägen dit stannade Ola till vid en sportaffär och köpte en sparkcykel till Isac. Hos Tina fick vi Albins gamla knä och armskydd som han hade vuxit ur. 
 
Igår efter kvällsmaten tog Ola fram sparkcykeln som vi hade slagit in i ett paket till Isac. Det blir ju så mycket roligare när det är inslaget :) Det är inte ofta vi köper saker till ungarna för vi tror inte på att skämma bort dom. Däremot tror vi stenhårt på belöning och det var just var detta var. 
Isac har länge önskat sig en sparkcykel eftersom alla kompisarna har en och han vill klart kunna vara med och åka tillsammans med de andra killarna i gänget. Utomhuslek är något vi verkligen uppmuntrar istället för soffhäng!
 
Jag och Ola har hela tiden sagt till Isac att om han visar att han är en stor kille. Om han tar på sig själv kläderna på morgonen utan att tjura över det. Om han själv går på sina ben när vi ska någonstans istället för att tjata om att åka på åkbrädan på vagnen så kunde vi tänka oss att köpa en sparkcykel. 
De senaste två veckorna har han bevisat att han klarar av detta. Riktigt duktig har han varit så i helgen bestämde vi oss för att belöna honom som lovat :) ♥ 
 
Det var en lycklig Isac som öppnade paketet. "En sparkcykel, MIN egna sparkcykel". "Den är grön precis som Hulken"!! Hela kvällen provade han den här hemma med pappas hjälp. Sakta men säkert får han in tekniken. Sparkcykeln parkerade han sidan om sängen när vi skulle läsa sagan och den stod parkerad sidan om honom vid frukosten imorse.
 
Han fick ha den med sig till dagis. Isac sprang in till kompisar och fröknarna och skrek jag har fått en sparkcykel, jag är en stor pojke nu!! Så roligt att se honom så glad. ♥ 
 
Även jag fick belöning för något förra veckan. Jag vet inte exakt för vad men jag gissar på Olas rena kalsonger i hans låda ;p Mannen kom iaf hem med påskliljor till mig ♥
 
Vi har världens bästa man och pappa!! 
 
I övrigt så känns det som att våren fick ett bakslag. I två dagar har man nu vaknat upp och sett vitt på taken. Vantarna och mössorna är åter igen på. Men de har lovat lite värme till helgen och framförallt till påsk. Det längtar vi efter!!
 
 
 

Öroninflammation

Stackars vår lilla prinsessan. Hon har fått sin första penicillinkur. Inte ens ett år gammal ännu. 
 
I förra veckan när förkylningarna började härja här hemma upptäckte jag en vaxkaka i Julias högra öra. Hon hade ganska ont när jag tvättade bort den. Ringde till vårdcentralen för att höra om detta var något att bekymmra sig över eftersom hon även hade lite feber och var allmänt dålig. 
De tyckte att vi skulle avvakta. Hon hade inte hög feber. Inget fel på aptiten. Hon tog sig inte för örat och var inte otröstlig. De menade på att om det hade varit öroninflammation som jag var lite inne på så hade hon haft mycket ont. Det kan också bildas mer vax i samband med en förkylning. 
 
Julia fortsatte i ett par dagar att ha lite vax i det örat men blev bättre för varje dag. I helgen var hon så gott som frisk men sen blev hon ju dålig i början på denna veckan IGEN. Hosta och rinnade näsa.
 
Igår på förmiddagen när jag hade henne på skötbordet så rann det var ut var ur samma öra. Då blev denna mamman orolig!! Ringde till vårdcentralen som gav oss en tid samma eftermiddag. Ola tog ledigt från jobbet den sista timmen och följde med. Hos doktorn blev det snabbt besök då det inte fanns några tvivel på vad Julia hade. Julia har haft öroninflammation där trumhinnan har spruckit och därför rann det ut var. 
 
Hon har inte ont som tur är, konstigt att hon inte har varit mer ledsen lilla sessan ♥
Hon ska gå på penicillin nu i fem dagar. Vi kommer få en kallelse från öronkliniken sen, där vi ska komma på återbesök för att se så att örat har läkt som det ska.
 
Julia var så duktig hos doktorn. Sa inget när de sög ut var från örat eller tog en odling med en tops. Isac var världens bästa storebror där också. Fast att han hade trillat på vägen hem från dagis och slagit sig på knäet så tänkte han på sin lillasyster under hela besöket hos doktorn ♥
 
Dumma öroninflammation. Det hade jag ofta som barn. Hoppas inte lilla Julia ärver det skräpet från mamma :(
 
Nu har vi snart klämt ytterligare en vecka med sjukstuga, kan det vända nu?
 
 
 

Trötta på förkylningar!!

Sen jag uppdaterade sist så har vi fortfarande tampats med förkylningar. 

I fredags tyckte jag att barnen var helt friska. Isac var på upptäckarna och jag och Carro gick vår sedvanliga promenad runt byn. Men sen i helgen började Isac få en riktigt besvärande rethosta. Julia mådde fortfarande helt ok. Lördagkväll fick Isac feber och fick lägga sig tidigt med en dos alvedon.
 
Han mådde bra igen på söndagen och igår var vi uppe på församlingsgården för att träffa alla den andra mammorna och bebisarna. Eftersom det var studiedag för skolarna så fanns många större barn där också vilket var kul för Isac. Alla busade och sjöng och fikade tillsammans. Riktigt trevligt hade vi det.
 
På eftermiddagen började Julia bli hängig och imorse vaknade hon med hosta och snorig näsa. De avlöser varandra mina små kottar :( Nu orkar vi inte mer sjukdomar!!!
 
Isac är på dagis nu och var glad som en speleman när han såg kompisarna. 
 
Helgen blev väldigt lugn här hemma. Men vi hade fredagsmys tillsammans och vi kom även ut och fick lite frisk luft hela familjen tillsammans. 
 
Ikväll får jag köra rutinerna ensam med barnen. Mannen är i Göteborg med jobbet och kommer hem sent ikväll. 
 
Det är något magiskt med den där katten :)
 
 Isac skojar med oss och har klämt ner sig i gåstolen :) Han är inte lika liten längre haha
 
 

Slut på veckan, det är dags för..

...fredagsmys!!!! Jag och barnen gick tillsammans till affären efter upptäckarna idag. Isac vill absolut vara med och välja ut godsaker inför fredagskvällen :)
 
Veckan har gått fort trots sjukdom och allmän tristhet. I onsdags var jag och Julia så dåliga att vi fick be om hjälp att få Isac hämtad från dagis. Han fick följa med sin bästis hem och jag och Julia passade på att sova hela eftermiddagen. Isac kom hem samtidigt som pappa sen. Vad hade vi gjort utan våra vänner här i byn? ♥
De hade haft picnic i stehagsskogen och varit ute hela eftermiddagen. Det var en trött och sliten Isac vi fick hem, fått i sig för mycket frisk luft antagligen :) 
 
Torsdagen vaknade jag också upp och mådde ganska risigt. Även Julia var fortfarande trött, ledsen och hängig. Isac fick stanna hemma från dagis. Absolut inget fel på pågen men hans mamma hade inte krafter att ta sig till och från dagis. Han fick stanna hemma och slöa med oss hela dagen istället. På eftermiddagen vände det för oss. Både jag och Julia piggnade till. Halsonten var så gott som borta. Konstigt att det vände så. Vi tog oss ut i det vackra vädret men höll oss i trädgården. Isac fick cyklat lite ute på vår gata också.
Ola jobbade kväll igår vilket jag hade varit ganska orolig inför eftersom jag hade mått så dåligt. Men det gick fint. Jag mådde som sagt bättre mot eftermiddagen. Kvällen gick bra själv med barnen. De blev nattade i vår säng och jag bäddade ner mig själv samtidigt och såg lyxfällan i våran säng när barnen låg och sov. Mysigt med alla små tassar under täcket ♥ Ola kom hem lagom till det var tid att släcka lampan. 
 
Idag har Isac varit på upptäckarna. Jag gick en promenad med Carro efter att ha lämnat pågarna där. Kände att jag blev andfådd ganska snabbt så helt hundra är man kanske inte riktigt ännu. Även Julia är bara uppe korta stunder och äter och leker lite sen vill hon sova igen. Behöver bara återhämta oss lite. 
Inga stora planer för helgen så den tar vi i vår egen takt. 
 
Trevlig helg ♥
 
 

Utvecklingssamtal

Måndagen spenderade jag och barnen ute. Är man ledig på en sån fin dag är man ju tokig om man inte tar vara på den.

Vi gick långpromenad. Testade en ny lekplats. På vägen hem gick vi inom affären och köpte en grillad kyckling med oss hem och hade den till lunch. Den luktade och smakade ljuvligt! Där var så mycket kött på den att det även räckte till familjens kvällsmat och till min pastasallad som jag åt till lunch idag. Nu får det bli ett par kycklingfria dagar :)

Isac kom hem i söndags med några konstiga plitor i ansiktet och på armen. Man kunde nästan tro att han hade blivit tonåring :) De blev några till över natten men nu håller de på att försvinna. Idag var han på dagis. Julia däremot började få feber nu i eftermiddag och mår inte alls bra. Frågade Isac om han har mått dåligt i samband med prickarna och då sa han att han hade haft ont i halsen också. Det är väl en virusinfektion han har haft och nu har Julia fått den. Även jag börjar känna att det ömmar lite i halsen, dubbel mega dubbel suck!!

Igår när jag och barnen satt i trädgården och ritade i solen kom Carro, Lova och Malte förbi. De stannade en stund hos oss och lekte ute i trädgården. Vi hade det riktigt varmt och gott ute på trädäcket. Helt vindstilla, kändes nästan som en försmak på sommaren. 

Senare på eftermiddagen kom Ola hem i vanlig ordning. Han hade svärfar med sig som stannade i ett par timmar och fikade med oss. 

Idag har jag varit på utvecklingssamtal på Isacs dagis. Roligt att höra allt de har att berätta om vår lille påg. Han bjuder på många skratt. Är omtyckt bland alla barnen och de vuxna. Klart han är ;) <3

Detta var starten på vår vecka. Nu får vi se vad den här infektionen leder till. Hoppas det blir kortvarigt. Såg fram emot mammaträffen imorgon men som det ser ut just nu får det nog ställas in. Isac har dagis iaf och även en inbokad lek med kompis efter dagis. 

Fler och fler barn frågar om de får komma hit och leka. Alla får svaret att de är välkomna men att de måste fråga sina mammor eller pappor först. Nu är det bara en tidsfråga innan alla Stehags barn är här hemma och busar. Hoppas vi hinner flytta till något större innan det blir aktuellt :) 
Härligt med ungar och mina barn kan inte få för många kompisar så bara bjud hem ;) 



Slow Sunday

Söndagen var väldigt lugn. Blev nästan en repris på lördagen med en lång promenad ute i byn och köpte fika med oss hem. Detta är ju inget vi tröttnar på. Det är alltid lika härligt att komma ut i den friska luften och röra på sig lite.

Folket ute i byn har också piggnat till nu när våren har kommit smygandes. De flesta såg man ute i sina trädgårdar. Alla tittar upp, vinkar och hälsar när man går förbi, försök hitta det inne i stan ;)

Isac kom hem igår och var så glad och go. Vi åt kvällsmat tillsammans allihopa sen badade killarna. Blev kvalitetstid i soffan innan det var läggdags för Isac klockan 20.00. Han somnade direkt efter sagan och sover fortfarande!! Jag har kokat ägg och gjort färdigt frukosten  och väntar nu bara på min son som vägrar vakna. Ligger snett över både mammas och pappas säng och snarkar som en björn ;)

Julia kunde inte vänta så hon har fått sin gröt. Sitter nöjd på golvet och leker med Isacs gamla brio spis. 

Våren bjuder på ännu en strålande dag. Jag tänkte gå ut med ungarna sen efter frukosten till en ny lekplats vi aldrig har provat tidigare. Önskar er alla en bra start på veckan.



Perfekt start på helgen!

Fredagen spenderade mannen ensam hemma med vår dotter. Han fixade själv kvällsmat och nattning utan några som helst beskymmer. 

Jag var i Lund på afterwork med kollegorna. Vi hade ett par timmar tillsammans fullt av kackel och goa skratt.

Senare på kvällen åkte jag hem till Linda. Vi tog en öl tillsammans och lyssnade på all gammal nostalgimusik som vi lyssnade på när vi var unga eller yngre rättare sagt för unga är vi ju fortfarande ;) 

Kvällen avslutades med att vi gick ut och dansade. Men jag satt på tåget hem vid 01.00 och det kändes alldeles lagom för då var denna gamla morsan trött. 

Men oj va roligt jag hade det igår. Ölen smakade extra gott efter ca 18 månader med graviditet och amning. 

När Julia vaknade imorse väckte hon päronen i vanlig ordning men inga som helst problem att stiga upp till strålande solsken och klarblå himmel. Jag, mannen, dottern och hunden har gått stehag runt. Även tagit en tur genom skogen. Så vackert det är här i vår by och flera små vårtecken har visat sig på  promenaden. 

När vi kom hem var det tid för lunch. Vi hade köpt fransbröd med oss hem och det smakade riktigt gott efter all den friska luften.

Nu tänkte vi vila lite middag sen ska vi iväg och veckohandla. Ikväll väntar melodifestivalen och filmmys med mina kärlekar. Vi saknar Isac, det är tomt utan honom och Julia är inte riktigt nöjd med bara tradiga mamma och pappa som sällskap. Hon saknar Isac som kan roa henne som bara han kan <3 Vi ses snart  världens bästa storebror!!




Besök på B-Lyckan

Då har vi klämt halva veckan. Måndagen spenderade jag och barnen här hemma. Sov lite längre än vad vi brukar och det var skönt. 

I tisdags hade vi Marlene och Emilia här på besök hela dagen. Marlenes fina mage växer och vi väntar spänt på vem som tänker kika ut sen till sommaren <3
Julia var mycket nyfiken på Emilia och de lekte tillsammans inne på barnens rum. 

När vi hämtade Isac på dagis sprang vi på Carro, Malte och Lova. Vi slog följe allesammans till lekplatsen och stannade där en stund. När vi kände att det började bli kyligt bestämde vi oss för att gå hem. Isac ville inte lämna Malte så han fick följa med dom hem. Han stannade där på kvällsmat och vi hämtade honom mot kvällen sen. Stora killen, är själv hemma hos kompisar!! Hur har han redan blivit så stor? <3

Tack Marlene för en härlig dag tillsammans. Nu får vi verkligen se till att hinna träffas så mycket som möjligt innan ni flyttar. Det är med en stor sorg i mitt hjärta som min äldsta och käraste vän flyttar till Göteborg nu till våren :( 
Ahhh vad det känns konstigt att ha er så himla långt borta!! 

Idag har jag och Pernilla tagit tåget tillsammans in till Lund för att hälsa på jobb. Alla var klart inte i tjänst men vi fick träffat många av våra goa kollegor och våra bebisar Julia och Julia fick så klart allas uppmärksamhet :) 

Efter besöket där gick jag och Pernilla till mormors bageri och lunchade. Sen var det tid att ta tåget för att hämta pågarna. Vi skildes åt när Pernilla steg av i Eslöv. 


Vänner till höger och vänster!

Helgen har verkligen gått åt till att träffa nära och kära!!

I fredags var Isac på upptäckarna. Jag och Carro gick på långpromenad i regnet. Finns inte fel väder, bara fel kläder visst ;) 

När vi hade hämtat pågarna på upptäckarna så gick vi hem till oss och käkade lunch. Vilket ös det var här hemma med alla blöta ytterkläder, barnvagnar och hund!! Jag fick ställa mig och duscha Yoda innan jag började med maten för han var lerig från nosen till svansen!! 

Efter maten såg vi en film tillsammans. Så mysigt vi hade det. När Carro kände att det var dags att gå hem ville Malte absolut inte följa med. Han fick stanna kvar hemma hos oss. Pågarna valde att se en film och det fick dom. Det är alltid ok när det är regnväder ute och fredag dessutom :)

När Ola kom hem från jobbet körde vi till Hörby för att hälsa på Olas kollega och hans familj. Innan vi lämnade Stehag körde vi Malte hem först. Hos Heniz och Camilla blev vi bjudna på middag och så fick vi framförallt träffa deras senaste tillskott. En liten liten kille bara ett par dagar gammal! Så underbart söt!! Helt galet att Julia har varit så liten för inte alls längesen!! Så fort det går.
Vi stannade hela fredagkvällen, åt och hade trevligt. Isac och Amanda busade som vanligt. 

Igår efter frukosten körde familjen till Staffanstorp. Där blev vi bjudna på lunch och eftermiddagsfika hemma hos familjen Glans. En hel dag full med lek och bus med ungarna. Isac var så glad att träffa dom och vi med. 

Kl 17.00 hade vi lämnat Staffanstorp och landat i Trelleborg. Där var vi bjudna hem till Kaj på hans 65 års kalas. Hela lördagkvällen spenderade vi med släkten. Barnen fick träffa världens bästa kusiner och vi fick hur mycket gott som helst att äta. 

Tack till alla inblandade för dessa toppendagar!! 

Ett minus med helgen är att Julia vaknade igårmorse med en rinnande näsa. Idag har det brutit ut riktigt och hon är ganska hängig. Dock ingen feber eller fel på aptiten vilket är skönt. 

Idag har vi städat här hemma. Så fort det gick med lite hjälp från gubben :) 

Sen har jag och barnen gått en promenad med Yoda. Regnkläderna fick åka på igen!! Var blir våren av?? Julia har legat nerbäddad i vagnen och sovit gott. Men samtidigt fått frisk luft som är den bästa medicinen mot allt. 

Vi gick en sväng inom affären. Isac älskar att handla där för hans dagiskompis mamma som äger butiken, har satt upp ett litet bord med en tågbana som Isac så klart alltid vill leka med :) 

Vi köpte med oss lite fika sen gick vi till lekplatsen. Där stannade vi till jag som dumt nog hade glömt vantarna hemma började frysa!!

Nu njuter vi av vad som är kvar på söndagen. Med tempot de senaste dagarna har det varit skönt att bara få vara vi lite grann. 

Önskar er alla ett trevlig slut på helgen och en bra start på den nya veckan.






RSS 2.0